» »

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

««
«
1 / 10
»»

Kurzweil ::

Evo odpiram nov topic za prihajajočo sezono. Nekako se je v praksi izkazalo, da je najbolj praktično, da imamo pod enim topicom praktično vse lige, tako ABA, Eurocup, Evroliga... da pa ni naslov predolg, pa nisem dodal še državno prvenstvo, Lige prvakov, reprezentance in raznih nacionalnih lig in tekmovanj. Vse ekipe/igralci/lige so tako ali drugače prepletene v raznih tekmovanjih, tako da bo takole najboljše.

Je pa ABA liga tudi letos dodala meni, kjer so na enem mestu lepo zbrani vsi prestopi v tej ligi.

Voss ::

Marko Jeremić naj bi bil nova okrepitev Cedevite Olimpije. Branilec, ki je zadnji dve sezoni preživel v dresu Mornarja. Verjetno gre za menjavo Hodžića.

Masayoshi ::

Hodžić ima klub?

Voss ::

Masayoshi je izjavil:

Hodžić ima klub?


Naj bi končal kariero.

Masayoshi ::

Huh, to pa hitro. Kolk je on star? Poškodba?

Voss ::

Masayoshi je izjavil:

Huh, to pa hitro. Kolk je on star? Poškodba?


Želi se 100% posvetiti AH Akademiji. Ni pa rečeno, da si ni premisli vmes.

Kurzweil ::

Jaz upam, da ni Jeremić mišljen kot prvi SG! Ga spremljam že nekaj let, pred MOR tudi pri FMPju. Kot bi američeni rekli, microwave kind of SG... torej šuter, ki lahko eksplodira, na drugi tekmi pa ga praktični ni... če bi ga moral z nekom primerjat v ABA ligi, bi ga kar z njegovim bivšim soigralcem Nemanjo Vranješem. Igralec, ki odlično meče za 3 točke, zadnja sezona cca 40%, meče pa več za 3 točke, kot za 2 točki in ima za 3 točke tudi boljši % meta. Sicer pa statistično precej prazen igralec, govorim o skokih, podajah, ukradenih žogah,... če je to menjava za Hodžića, je to OK.

Voss ::

Sem 99% prepričan, da Jeremić ni mišljen kot prvi SG. Mi na dvojki potrebujemo nadoknaditi Blažiča oziroma pripeljati neko vsaj približno dostojno menjavo. Poleg tega potrebujemo še combo guarda, kot je bil Pullen lani, ker Gnjidić ne more biti edina varovalka na enki.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

IL_DIAVOLO ::

Vsaj ne boste smetili v nba temi.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: GupeM ()

Groot ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Vsaj ne boste smetili v nba temi.


Ko vsaj še ti ne bi tukaj.

Kurzweil ::

Evo, pa je tudi uradno, Marko Jeremić je postal nov član Cedevite Olimpije.

----------

Je pa z Budučnostjo podaljšal Suad Šehović, se pa sedaj malce bolje vidi, kdo vse je odšel iz Budučnosti, to so:

Kendrick Perry (Unicaja Malaga)
Filip Barović (Rapid Bucharest)
Vladimir Micov (retired)
Justin Cobbs
Dennis Jerome Seeley
Willie Reed
Donatas Tarolis

Mislim, da bi za COL bila zanimiva tako Cobbs in Seeley... sta pa verjetno precej draga... govorim seveda malce hipotetično, ker verjetno ni neke realne možnosti, ali pač. Tudi Reed je več kot odličen center, ampak na tem položaju ima COL seveda že Omića in Matkovića. Bo zanimivo videt tole Budučnost, je šla bolj kot ne v kompletno prenovo ekipe, do sedaj pa so za ta klub podpisali:

Vladimir Jovanović (head coach)
Petar Popović (extension)
Kenan Kamenjaš (SC Derby)
Cameron Reynolds (Dolomiti Energia Trento)
Phil Booth (Oostende)
Trae Bell-Haynes (Río Breogán)
Marko Jagodić Kuridža (extension)
Aleksa Ilić (SC Derby)

Predvidevam, da ostanejo tudi Atić ter Danilo in Zoran Nikolić. Ko takle pogledamo roster BUD trenutno se zdi, da je slednja malce zmanjšala budget.

Kurzweil ::

Na RTVju vidim, da gre Mike Tobey v Barcelono... nič kaj dobro za našo reprezentanco.

Kurzweil ::

Gledam malce ekipe v španski ligi, pa spremljam basket novice in prestope dnevno... ampak tole mi pa res ni jasno... kdaj je Jan Vesely prestopil v Barcelono? 8-O ...ali pa sem vedel in vmes pozabil.

Masayoshi ::

Ščuka na posojo v Mornar

Kurzweil ::

Zanimivo... torej bosta za MOR v prihajajoči sezoni igrala 2 naša... Petar Vujačić in Luka Ščuka... jima želim čim več minut... če bo Ščuka igral več, je to zanj dobra poteza, ker v COL nekako ne bo dobil prave minutaže... pa da ne bo to slišati zlobno... COL sedaj le cilja malce višje, tako v ABA ligi, kot v Eurocupu... pa tudi sicer Golemac ni ravno nek trener, ki bi pretirano dajal možnost mladim. Še bolje pa bi bilo, če bi šel v Mego... je še vedno 20 let star in kot takšen še ima čas pokazati, kar je v mlajših selekcijah več kot jasno pokazal, da potencial vsekakor je...

neosonic ::

Razlog, da ni šel v Mego je verjetno samo ta, da nima Miška za agenta. :) Se drugače šušlja še o kakšnih okrepitvah za Olimpijo? Mislim, da bi rabili enega kar konkretno dobrega combo guarda in bi to bila že kar solidna ekipa, čeprav mislim, da se bo letos zelo težko kosati s Partizanom in Zvezdo, ki bosta imela letos veliko boljši ekipi kot lani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: neosonic ()

Kurzweil ::

Za Budučnost podpisal še Aleksandar Lazić... ne rečem soliden basketaš... ampak glede na to kaj vse podpisujejo zaenkrat pri BUD, zgleda da je res budget precej nižji in zgleda, vsaj zaenkrat, da BUD ne bo tako trd oreh COL, kot je bil še lani.

Shannon Shorter pa podaljšal s Splitom, ta je fix v ekipi, ko se začne ABA fantasy... aja, če ima kdo pogum in voljo za ABA fantasy, ki je na njihovi uradni strani, lahko brez problema naredim "privat ligo"...

Kurzweil ::

Crvena Zvezda podpisala še:

JAYLEN ADAMS
188cm / 1996

Bivši klubi: Atlanta Hawks, Portland Trail Blazers, Milwaukee Bucks, Sydney Kings (2021/22)

Lani je postal prvak v avstralski ligi, bil 2. strelec in bil imenovan za najboljšega igralca te lige.
Njegova statistika v lanski sezoni je bila 20,8 točke, 5,1 skoka, 5,8 asistence, 1,2 ukradene žoge.

Kdor spremlja košarko malce bolj ve, da avstralska liga nikakor ni slaba, še posebej fascinira kako v praksi zgledajo tekme v tem tekmovanju, tu pa tam je podobno celo NBA ligi. Vsekakor zanimiva okrepitev za CZV.

Jirzy ::

Kurzweil ::

Groot ::

Evo Josh Adams done deal za COL. Nekako se ne morem odločit ali je dobra okrepitev ali ne, bo odvisno od tega kakšno vlogo naj bi imel v ekipi. Če naj bi bil on tisti combo guard, ki je še manjkal, potem sem vsaj sam pričakoval malce več. Bo pa očitno letos COL igrala še korak bolj run&go košarko glede na kombinacijo Yogija in Adamsa.

Kurzweil ::

Torej en Adams v COL, drugi v CZV.. raje ne bi pisal, kaj sem v zmedi petkove službe mislil, ko sem objavil za CZV, Jirzy pa za tega od COL ;((

Tudi Danko Brankovič iz Cibone v Mego... torej odhajajo vsi, prišel ni še nihče... bo klub počasi moral dati nek uraden statement, ker tole je po mojem končana zgodba, kar se ABA lige tiče za nekaj časa.

Kurzweil ::

Je pa zabavno ime kluba, kjer je nazadnje igral Olimpijin Adams - Tasmania JackJumpers :D

Kurzweil ::

Novi član Budučnosti je postal ALPHA KABA

Alpha Kaba
Francija / 208cm / PF/C

Kaba je pred leti, med sezonami 2015 in 2017 že igral, takrat za Mega Leks. Predvidevam, da gre za menjavo, za Reeda. Atletsko dober igralec, dober rebounder, obrambni igralec in bloker, zadnja leta je igral predvsem v Franciji... lani pa v Turčiji za Gaziantep, kjer je v povprečju dosegal 13,6 točke in 10,8 skoka... njegova rak rana pa vidim, da je še vedno izvajanje prostih metov, saj je slednje v minuli sezoni zadeval z 47,5%. Zanimiva okrepitev in popestritev ABA lige.

Voss ::

Dobra okrepitev Budućnosti. Lanski MVP Turške lige.

Kurzweil ::

Ima kdo kakšen stream za tekmo Slovenije in Nizozemske? Ča pa jaz najde, pa rade volje delim...

Kurzweil ::

Kurzweil ::

Mimogrede, včeraj je naša U18 reprezentanca, kot že veste... presenetljivo v 1/4 finalu Evropskega prvesntva premagala reprezentanco Francije, rezultat je bil 58:57. Odločilno trojko na tekmi je dosegel Škorjanc. Za reprezentanco pa bi menda lahko igrala še tudi Vide in Klavžar? S tem so se mislim da za prihodnje leto že uvrstili na Svetovno prvenstvi U19? Če koga daje radovednost, spodaj prilagam celotno tekmo:

Masayoshi ::

Samar na posodo v Hamburg. Fajn za reprezentanco ampak korak naprej v karieri pa tole ni, je korak nazaj. Iz španske lige v nemško (nekje v sredino)..

Aja, pa tudi včeraj se je videlo, da je naš najboljši plej (ko ne igrata LD in GD). Boljši tudi od Nikoliča po mojem okusu.

Zgodovina sprememb…

Groot ::

Masayoshi je izjavil:

Samar na posodo v Hamburg. Fajn za reprezentanco ampak korak naprej v karieri pa tole ni, je korak nazaj. Iz španske lige v nemško (nekje v sredino)..

Aja, pa tudi včeraj se je videlo, da je naš najboljši plej (ko ne igrata LD in GD). Boljši tudi od Nikoliča po mojem okusu.


Kakšen vir? Ker se mi zdi tole malce čudno, glede na to da je 3 tedne nazaj podpisal za Albo. Da bi ga posodili konkurentu v ligi?

Edit: sem našel info. Res zanimivo in se strinjam da je tole dejansko vsaj na prvo žogo malce korak nazaj

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Groot ()

Kurzweil ::

Že res, da Fuenlabrada igra Špansko prvenstvo... zato pa Hamburg igra Eurocup... je pa posojen s strani ALBE!

........

Tale poster Macure od včerajšnje tekme med SLO in NED moram nalimat tu...

Masayoshi ::

Goran bo igral!

Kurzweil ::

Ravno videl... ODLIČNO! V tem trenutku nisem skromen, voham medaljo :D ...realno pa bo še vedno zelo težko, reprezentance, kot so Francija, Srbija, Litva, Grčija in še cel kup drugih, so več kot močne...

IL_DIAVOLO ::

To so nepopolne ekipe z zvezdniki, ki ne znajo povezati ekipe. Dragon welcome back.

Mislim, da slovenska pravljica lahko ponovi uspeh.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Samael ::

Jaz sem tudi ravnokar prebral.

https://www.24ur.com/sport/kosarka/gora...

Odlično! :)
Samael != Samuel

Kurzweil ::

Nas je FIBA postavila na 1. mesto že pred dnevi... kaj pa zdej, ko je potrdil še Goran... :P

https://imgur.com/kfiXNgD

......

Če se še enkrat navežem na včerajšnjo tekmo, moram napisat, da sem zelo pozitivno presenečen nad igrami mladih Samarja, Prepeliča, Jurkoviča... tudi Macura ni bil slab. Itak gre za neko random prijateljsko tekmo, pa vseeno...

Kurzweil ::

p.s. na FB strani od FIBA Eurobasketa so pred par trenutki "pinali" na vrh strani taisto sliko, ki sem jo objavil zgoraj... in to par minut za tem, ko so objavili novico, da Goran igra... si je verjetno nek mod/admin mislil, evo vam... po tem, ko je med komentarji napisano vse mogoče... moram pa priznat, da osebno res ne vem, če bi dal Slovenijo na prvo mesto, sploh preden je potrdil Goran... skoraj gotovo ne...

Jirzy ::

Jaz sicer nisem tako optimisticen, Francija, Grcija, Srbija imajo vsi zelo nevarne ekipe. Je pa res, da tudi 2017 nisem bil optimisticen, pa vsi vemo, kako se je izslo. :)

Kurzweil ::

Bi pa tudi jaz nekaj dodal... ne vem kak to povedat, ker pri nas se rado zgodi, da objektivnost izpade kot (neprivošćljivost) kritika, nerganje... jaz sem 101% supporter Slovenije in tudi verjamem, da je marsikaj mogoče. Bi pa na nekaj opozoril, kar se mi zdi, da nekateri kar radi pozabijo.

Namreč tisti ki imate/imamo relativno soliden spomin, se bomo seveda spolmnili dejstva, ki ga nekako vsi radi pozabijo oz. potlačijo, ampak takšna je realnost. Namreč, takrat je bila Slovenija ena od bolj popolnih reprezentanc prvenstva, če se spomnimo takrat vseh tegob z zvezami in poškodbami drugih reprezentanc, bo tokrat precej drugače, večina reprezentanc prihaja neprimerljivo močnejših. Da ne pišem romana, tule se da še danes lepo pogledat, kako je stvar izgledala leta 2017.

Pa če za trenutek zanemarimo druge reprezentance... Slovenija prihaja na tem prvenstvu malce drugačna. Takrat je imel Randolph odlično menjavo v Vidmarju! Čeprav je zadnjič proti Nizozemski izgledalo še nekak, vprašanje v kakšni formi bo Prepelič po tej poškodbi, to se bo videlo proti resnim reprezentancam.

Dončič sicer prihaja precej bolj prekaljen... po drugi strani pa vemo, da je Dragič takrat že umiral proti koncu prvenstva... neglede na to, da je za svoja leta še vedno odlično pripravljen, pa je vseeno star 36 let.

Nekje v podzavesti se je potrebno tudi zavedat, da smo ena tistih reprezentanc, kjer če ostanemo brez katerega izmed glavnih igralcev...... imamo za eno proper petorko igralcev in tu se lahko hitro naredi razlika napram tem pretendentom za naslov, poleg Slovenije, ki jih verjetno ne rabim naštevat.

To je nekako treba napisat, da bomo vendarle malce bolj realni... jaz upam in verjamem... če bodo fantje kot ekipa eno, je to tudi ena velika stvar... tudi Berlin ni tako daleč, da ne bi bila podpora s tribun za Slovenijo dobra.

To, da je nazaj Goran je seveda tudi ena res ogromna stvar za Slovenijo, saj bo tako spacing 10x boljši... obremenitev Luke naprimerljivo manjša... in ker bodo seveda morali biti sfokucirani na dva, torej Luko in Gorana, naenkrat tudi drugi izgledajo bolje oz. prihajajo do odprtih metov in prostora...

En zelo zelo pomemben faktor bosta Čančar in Preprelič oz. njuna forma... tudi vloga se je povsem spremenila, marsikdo nam ima kaj vrniti, nasprotniki bodo motivirani, naenkrat smo glavni favoriti za naslov, vsaj po fibinem rankingu. Tudi jaz se nekako trudim hladit pričakovanja in hype... pritisk na naši reprezentanci bo neprimerljivo večji...

Se pa že res veselim prvenstva...

Masayoshi ::

Tudi jaz sem na strani ko ne pričakujem veliko. Nikakor ne zlato. Je malo folk čist preveč poletel. Bom pa seveda zelo vesel če jim bo kliknilo.

Groot ::

@Kurzweil se ne bi mogel bolj strinjat z zapisanim!

Precej bo pokazala že prva tekma z Litvo. V primeru zmage in potem nadaljnjih (pričakovanih) dveh zmag proti MAD in BIH, bi morali v vsakem primeru priti kar daleč. Sicer pa zna biti zgodba precej drugačna. Sam prvenstvo kar nestrpno pričakujem, predvsem ker se mi zdi da je navijaško vzdušje precej večje že pred prvenstvom kot pa je bilo 5 let nazaj. Upam samo da bo trajalo vse do zadnjega dne prvenstva.

IL_DIAVOLO ::

Kdo pa je tako izredno mocen? Litvijce smo ze zdrmali, grki z enim giannisom ne morejo konkurirati mocnemu kolektivu, francozi z gobertom(izredno slab zakljucek sezone v nba) in fournierjem tudi ne. Srbi imajo jokica, ampak ne bogdanovica.

Slovenija ima zlatega kapetana in zlatega dečka, ki je stopil v čevlje kapetana iz 2017. Dodali smo tobeya, cancar je tudi napredoval iz obrobnega igralca v igralca ki lahko zacenja. Ta ekipa je dejansko boljsa kot je bila, samo odgovornost morajo sprejeti. V kvalifikacijah je bilo bolj bogo, se strinjam.

Ne zanemariti dejstva, da je dragon spoznal, da prstana ne bo in je eurobasket glavna motivacija. Za razliko od dallasa reprezentanca ve, koliko pomeni da imas igralca, ki zna igralce "nakurit".

Kje so te super duper ekipe? Jaz jih ne vidim, niti se ne bomo z vsemi srečali.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Kurzweil ::

Danes tekme:

17:15 - 1/2 finale Evropskega prvenstva U18... Slovenija - Turčija
20:15 - članska prijateljska tekma... Slovenija - Črna Gora

Bo zanimivo videt, če bo danes za Črno Goro igral Nikola Vučević...

Jirzy ::

Se zelo strinjam z Kurzweilom. Ena poskodba nas lahko popolnoma preseka.
Za Prepelica me niti ne skrbi zelo - poskodba roke kljub vsemu _pomojem_ ni tako kriticna, saj ne gre za sklep.

@IL_DIAVOLO: Francija nas je lani izlocila in to z Tobeyom. Grki imajo dobro reprezentanco, prav tako Srbi. Ce smo pesimisticni - tezave smo imeli s Svedi.

Upam, mocno upam, da se motim. Kot receno, 2017 sem ob napovedi Gogija, da grejo na medaljo, bolj kot ne zamahnil z roko in si mislil svoje, pa so me posteno demantirali. Glede na tisto reprezentanco imamo prednost v Cancarju, Doncicu, Dragic je verjetno zaradi let na slabsem nivoju, mogoce sta malo izkusenejsa in zato boljsa Prepelic in Blazic (ceprav od slednjega ne pricakujem nosilne vloge, bi pa znal biti ob pravilni uporabi odlicen igralec za spremembo ritma). Velik minus je Vidmar.

Bistveno pa bo odvisno od tega, kako nam bo vse skupaj kliknilo. Upam na najboljse :)

Groot ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Kdo pa je tako izredno mocen? Litvijce smo ze zdrmali, grki z enim giannisom ne morejo konkurirati mocnemu kolektivu, francozi z gobertom(izredno slab zakljucek sezone v nba) in fournierjem tudi ne. Srbi imajo jokica, ampak ne bogdanovica.


In zakaj pri nas poveličevanje širine, pri drugih reprezentancah pa zgolj izpostavljanje glavnih obrazov? Se mi zdi da je bolj problem v tem da bolj malo dejansko spremljaš košarko in se ne zavedaš da Grčija še zdaleč ni Giannis, Srbija niti približno ni samo Jokič, Francija pa ne samo Gobert. Realno smo po kvalitete celotne ekipe nekje med 3-5 mestom, imamo pa LD in dobro kemijo, ki marsikaj izboljšata.

Kurzweil ::

Pardon U18 tekma Slovenija - Turčija je ob 19:30... bo pa tule:



....

@IL_DIAVOLO, točno to, kar govori Groot... govorimo o širini reprezentance, recimo primerjava Srbije in Slovenije... sem na random zmetal skupaj rosterje, povsem možno, da je kdo pri Srbih že odletel, bi moral preverit...

Micič, Teodosič, Nedović
Gudurić, Dobrič
Kalinić, Davidovac, Lučič
Bjelica, Petrušev, Smailagić
Jokić, Milutinov

Dončič
Dragič
Samar
Blažič
Prepelič
Glas
Hrovat
Z.Dragič
Murič
Čančar
Dimec/Macura
Tobey

... kot smo že prej... pri nas se "napačen" igralec poškoduje in smo lahko hitro v temi... medtem, ko ima naprimer neka Srbija v rosterju rotacijo številnih top notch Evroligaških igralcev... se pa strinjam s tabo, da bi nas znala reševati ta kemija, ki jo imamo zadnja leta... verjetno tudi večja podpora s tribun v primerjavi z večino reprezentanc.

Kot že prej omenjeno pa... Čančar je bil večino lanske sezone out... Prepelič vprašanje kje bo... Tobey praktično nima menjave... preveč je bilo tudi na Eurobasketu na Dragiču in Dončiču... na koncu so Dončiču gležnji že lajali... Dragič od krčev ni mogel igrat, pa je sedaj 5 let starejši... nekako upam, da bodo seveda ostali grizli parket in izkoriščali priložnosti, ko bodo seveda razbremenjeni, ker bodo vse obrambe na Dragiču in Dončiču...

Vse je mogoče... moj namen je bil samo malce ohladiti hype in visoka pričakovanja, ki nenazadnje samo večajo pritisk na našo reprezentanco.

Long story short... kaj hočeva povedat z Grootom... ko gredo na klop... Dragič, Dončič, Tobey, Jokič, Micič.... si probaj malce predstavljat, kdo bo na parketu za Slovenijo in kdo za Srbijo...

Jirzy ::

Mladi zaenkrat odlicno, +20 sredi 2. cetrtine :)

Jirzy ::

No, po tretji cetrtini zgleda precej slabse, 51-61 za Turke, ki so nas ubili z energijo ekipe in tudi navijacev. Nekaj sumljivih sodniskih odlocitev, a niso imele prevec vpliva na dogajanje.
Upajmo na preobrat v zadnji cetrtini.

Masayoshi ::

Ja škoda, je bila fajn prilika. V Laškem so pa mladi vsi dobri. Samar odličen. Starejši pa slabo. Prepelič, Blažič, Nikolič čist out...

Rupnik je po moje odpisan

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

Škoda za našo U18 reprezentanco, res so brutalno padli v nekem momentu

edit: torej naši danes za 3. mesto proti Srbom, ki jih je v drugem včerajšnjem 1/2 finalu zdemolirala Španija z rezultatom 60:38

....

Iz članske reprezentance pa out:

Luka Ščuka
Bine Prepelič
Saša Ciani
Robert Jurković

Nekako pričakovano... Ščuka je bil včeraj še dober... overall na obeh tekmah, pa me je od teh najbolj pozitivno presenetil Bine Prepelič, škoda da je malce undersized štirica, ravno tistih 5cm mu še manjka... ga gre pa vseeno pohvalit.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()
««
«
1 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629504 (1152) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82243037 (13820) 2dark
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965056 (16686) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172716 (1660) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202054 (1372) scipascapa

Več podobnih tem