» »

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2024/25

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2024/25

««
6 / 6
»
»»

Kurzweil ::

Evo, se spodobi da dodam še video trojke, ki je odločila to serijo...

Caracas ::

Ima pa Ilirija v sredo drugo zaključno žogico za uvrstitev v ABA 1. Proti Bosni ni šlo (sodniki so pri tem zelo pomagali), upam da bo proti Ciboni. Je pa izgleda Padjen nov up ki gre v NCAA. Proti Ciboni ne bo igral.

Groot ::

Ravno sem se zadnjič med prenosom tekme proti Ciboni spraševal kaj je s Padjenom. Če gre res v NCAA, je po mojem mnenju to ena res res konkretna napaka.

Zadnjič je bilo rečeno, da je zbolel, ampak je bilo res vse rečeno v nekem čudnem tonu.

Škoda, da gre v NCAA... na kratek rok lep zaslužek, dolgoročno pa nisem ravno navdušen. Kar se samega razvoja tiče, bi bilo definitivno bolje, če bi v primeru, da gra Ilirija v 1. ABA ligo, igral polno minutažo še kakšen nivo višje. Seveda lahko preseneti... je pa to realnost, vidim, da praktično "vsi" prospecti iz ABA lige gredo...

Da ne bo vse negativno, morda bodo pri COL le naredili en korak naprej pri pridobivanju zaupanja mladih talentiranih talentov - https://www.rtvslo.si/sport/kosarka/jad...

Bravo Joan, res lepo. Upam da dobi priliko res igrati v kakšnem NBA klubu. Bo pa najprej napad problem. Se pa, glede na leta in predispozicije vsekakor z leti (in dodatnimi mišicami) lahko razvije vsaj v igralca tipa Gafford. Če ima roke hitre v obrambi, bo to pridobil, za sprejem žoge, tudi v napadu.

Ja super, sicer sem pozabil kakšen deal ima z Olimpijo... upam, da bo od tega Olimpija dobila čim več, da jim da motivacije, da še bolj delajo z mladimi prospecti, ker samo tako lahko nadomestijo manjko budgeta v primerjavi z ostalimi ekipami v ABA ligi in Eurocupu...

Je pa res, da si včasih imel prav skavte, danes pa je to bolj kot ne v naših koncih izumrla obrt oz. so do po večini kar managerji/agencije... kar v veliki večini ni OK.

Se bo pa pri Beringerju verjetno zgodilo tako, da bo eden od pickov... potem pa bo še kakšno sezono ostal v Evropi. Defenzivno bo fant top notch oz. je v veliki meri že... ofenzivno pa rabi še ogromno dela.

Če bo tako visoko kot predvidevajo da bo, pod 20, se verjetno ne bo več kalil v Evropi, ampak v ekipi in G ligi...

Ja, bo zanimivo videt, kje bo pristal in kateri pick bo... ocene so različne, je pa zadnjič par besed padlo na ESPN na to temo... govoril je možakar s portala NBAdraft.net , ki je kao imel inside news, da si ga blazno želi San Antonio poleg Wembanyame, kar je bilo rečeno, da bo to potem 14. pick... bomo videli.

Uf kako slaba košarka se pa zaenkrat igra na tekmi Krka-COL. Če ne bi vedel, da je prva tekma finala, bi rekel da gre za pripravljalno tekmo pred sezono.

Ni tole ravno neka krasota od basketa, ne... ;(( Sem pa v tem trenutku spoznal, da imam na Siol Tvin oz. Neo sedaj možnost gledat tudi Šport TV, kar dolga leta ni bilo mogoče.

Mi je pa drugače nekaj čudno, za Personsa vemo, da ima zdemoliran gleženj... glede Stewarta in Robinsona pa me res zanima, če je vse na poškodbah oz. boleznih... itak sem pozabil, ampak predvidevam, da imajo vsi ti tujci v Olimpijo enoletne pogodbe?! Koliko je sploh motiva pri teh igralcih, še posebej pri Stewartu in Robinsonu recimo...

Je pa slika takšne kvalitete, kot da snemajo s fucking kamero obscuro...

DJ Stewart ima pogodbo še za naslednje leto in je bilo že najavljeno v objavi COL, da se vrne pred naslednjo sezono. Kot razumem so mu šli malo na roko zaradi družine, da je šel lahko prej nazaj v ZDA.

Robinson je pa že bivši ja. Me zanima, če bo res pristal v Zvezdi kot se je govorilo. Sicer ne vem kaj točno bo delal tam, ker s 5% metom za 3 ne vem če je ravno material za Evroligaša.

Ja, se tule kar malce vidi nivo profesionalnosti... sicer je v državnem limit za tujce, ampak kako lahko 2 tekmi pred koncem sezone kar pustiš Robinsonu in Stewartu vsakemu svojo pot ne morem razumet, tu seveda mislim primarno za Robinsona. Me prav zanima, kako so izgledali ti zadnji dnevi Robinsona pri Olimpiji...

Sicer ima Robinson svoje kvalitete, predvsem izolacija, met iz pol-razdalje, ki je bil v samem vrhu Eurocupa... ampak tale njegov odnos in mestoma soliranje iz res nemogočih položajev ni ravno... jaz bi rekel, da je Robinson več kot soliden igralec za Eurocup, pa še to pod trenerjem, ki je avtoriteta, ker tale Robinson se lahko hitro spremeni v indijanca, ki ne da žoge od sebe.

Jaz bi rekel, da Robinson ne bo videl Crvene Zvezde... tudi sicer imam občutek, da ko daš njega v nek sistem in da je nek 5-10. igralec v ekipi, da zna hitro poniknit. Ko smo že ravno pri Zvezdi, menda bi naj Giannis Sfairopoulos še vedno užival zaupanje... navijačem tega kluba se bo verjetno odpeljalo...

Bi pa naj Aleksa Avramović sklenil 3-letni deal z Dubajem.

Berem na RTV, da so se pojavila nesoglasja med Padjenom in Ilirijo, zaradi česar je že zapustil ekipo. Očitno res še en v vrsti mladcev, ki jih je prehitro odneslo med zvezde. Zaradi prihodnosti SLO košarke sicer upam, da se vseeno uspe razviti v dobrega igralca. Ampak zgodovina (razni Mešički in navsezadnje tudi Glas) ne kaže ravno najboljšega trenda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Groot ()

No, ko sem že ravno prej o profesionalnosti.... je precej povedno tole okrog Padjena... Ilirija piše zgodovino, kar se tega kluba tiče, fant se je odločil za NCAA, da pa ni toliko hvaležen klubu, soigralcem in navijačem oz. toliko profesionalen, da odigra te zadnje tekme do konca... sicer na bi rad delal nekih zaključkov, ampak nekaj očitno to že pove o fantu, škoda. Ne bi bil pa presenečen, če je v ozadju kakšen "diktat" s strani NCAA ekipe, da naj ne igra več in riskira poškodbe...

Če bi imel čas, bi danes šel pogledat tekmo Ilirija-Cibona, ki bo ob 19:00... bi pa lagal, če ne bi rekel, da se malce bojim sodnikov/zveze... neglede na to, da je Cibona v razsulu, pa gre vseeno za klub, ki je bil že 2x prvak Evrolige in je stalnica v ligi ABA... kar nikakor ne bi smel biti argument za karkoli, se pa bojim...

Bi pa bilo zanimivo videt, kaj bi se potem zgodilo s Cibono, ki že sedaj komaj diha na škrge... po drugi strani pa bi bilo zanimivo videti Ilirijo, sam bi si želel, da bi to bil novi Slovan slovenske košarke, torej primarno za razvoj mladih, kar bi bil win na večih nivojih. Nisem pa nekaj spremljal dogajanja okrog naše lige oz. bi bilo potrebno koga malce povprašat... kakšen budget bi imela Ilirija, če pride v 1. ABA ligo? Predvidevam, da bi kakšen fičnik dala tudi MOL... komu znano, kako imajo zastavljene finančne okvirje v primeru uvrstitve v 1. ABA ligo?

Evo, čestitke Iliriji za uvrstitev v 1. ABA ligo!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kurzweil ()

Menda bi naj iz Krke v Olimpijo prestopil Miha Cerkvenik, de facto pa ne bo več član Krke.
Menda pa so blizu dogovora tudi z Davidom Škaro, ki je letos igral za Split, zanimiv igralec, borben, precej neugoden.

Žiga Daneu je podaljšal s Cedevito Olimpijo.
Kamenjaš in Wright iz Budučnosti v Dubaj, kjer sta seveda že Prepelić in Golemac. Pred dnevi je za ta klub podpisal že tudi Aleksa Avramović.
Tornike Shengelia odhaja v Barcelono.
Marco Belinelli pa v penzijo.
««
6 / 6
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2023/24 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Šport
33734410 (5909) Kurzweil
»

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

47446361 (15049) Kurzweil
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

58974714 (26344) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

173263 (2207) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

202305 (1623) scipascapa

Več podobnih tem