» »

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23

««
3 / 10
»»

Voss ::

komentar2021 je izjavil:

@Kobayashi Milutinov niti ni nek igralec za moj okus, ne vem, moje mnenje. Williams-Goss bi bil bolj dobrodošel. Moje mnenje je sicer tudi, da bi bilo za Partizan bolje da bi igrali Eurocup kot Evroligo (gledano iz tekmovalnega vidika), čeprav Žoc ni trener za Eurocup. Je pa tudi res da brez Evrolige ne bi prišli igralci kot so Nunnaly, Papapetrou, Exum. Osebno bi rad videl dovolj priložnosti tudi za Madarja, Koprivico, Glasa, Smailagića, seveda skladno s predstavami na terenu in vloženim trudom. Obradović je včeraj napovedal dovolj priložnosti za vse, skladno s tem, koliko si bodo to priložnost zaslužili. Našteti igralci lahko dajo doprinos v ABA ligi ter Eurocupu (kakšen je lahko ta doprinos se je lahko videl v prejšnji sezoni), v Evroligi pa verjetno ne (pustimo se presenetiti :D). Žoc ima še vedno dve sezoni pred sabo, če bo Partizan vodil tri leta, kot je napovedal po prihodu, je pa projekt na krhkih temeljih zaradi Partizanovih financ, Žoc bi mogoče ostal tudi če bodo finančne težave prišle na plan, za igralce, vsaj tiste, ki si lahko najdejo Evroligaški/Eurocup klub, pa nisem prepričan. Igralci z dobro plačanimi pogodbami ne bodo doprinesli boljšemu finančnemu stanju, bo pa zagotova dobra prodaja kart.

Upam, da bo RTV prenašal ligo ABA tudi letos, vsaj tako kot lani.


Partizan potrebuje dodatnega centra, na vseh ostalih položajih so že zelo dobro popolnjeni. Milutinov je vendarle za Evroligaški nivo izredno cenjen in kvaliteten košarkar.

Žoc bi mogoče ostal tudi če bodo finančne težave prišle na plan


Mokre sanje. Žocova ljubezen do Partizana trenutno se šteje v evrskih bankovcih. On brez denarja ne bo ostal, ker ga financira Branko Milutinović.

Obradović je sicer legenda evropske košarke, se mi pa vseeno zdi, da je v zadnjih letih kar konkretno izgubil stik z moderno košarko. Alimpijević ga je sredi Beograda taktično pojedel. Tudi proti Olimpiji so mislim, da izgubili prav na vseh tekmah (razen ene v Beogradu?).

Kurzweil ::

Milutinov bi bil več kot odlična okrepitev za PAR, ampak bodo pač morali posikat alternativo, meni se je zdelo ves čas sumljivo... sicer bi že prej verjetno prestopil v beograjski klub... tudi sicer mu CSKA verjetno ponuja precej več denarja... bi bilo zanimivo videt, kako se gibajo cene in zahteve/ponudba sedaj, kar se Rusije tiče... ko jim je verjetno precej težje pripeljat oz. obdržat košarkarje, zaradi vsem dobro znanih razlogov.... ko smo že ravno pri CSKA, ne rečem, da ni Davidovac več kot soliden košarkar, ampak kaj je na njem videl CSKA ne vem, mogoče se razlog skriva tudi v tem, kar sem pisal malce prej. Tu je potrebno dodat še to, da se ruski klubi dejansko sedaj žogajo samo v državnem prvenstvu, dejansko do zadjle še nisem pogledal, kaj se je zgodilo v VTB ligi... so ostali non-ruski klubi šli ven?!

In tudi kar se Partizanove Evrolige tiče, se bi rad navezal na Rusijo, ki bo zaradi bana njenih klubov precej olajšala stvari, tako v Evroligi, kot v Eurocupu, kar velja tudi za Cedevito Olimpijo. Tako, da dejansko vidim Partizan celo med top 8... dejansko se zna biti mesarsko klanje večnih rivalov iz Srbije, torej med CZV in PAR ravno za ta mesta, torej 8+, ki vodijo v drugi del Evrolige.

Kot je rekel že Voss, pa bo PAR več kot rabil še enega proper centra in mislim, da ga bo prej kot slej tudi našel, vprašanje pa, če v te trenutku kaj na nivoju Milutinova še sploh dobiš... od dobrih so trenutno na marketu verjetno še samo tisti, ki podobno kot recimo Pullen, vztrajajo pri visokih zahtevah... bo zanimivo spremljat.

Sicer pa ja, projekt PAR je bil zastavljen tako, da se morajo v 3 letih uvrstiti v Evroligo in tam začeti kazati dobre rezultate... mislim, da so ta cilj dosegli že predčasno, na kakšen način, pa je debata za drugič. Tako da mislim, da s financami verjetno še ne bo težav nekaj let, čeprav na Balkanu nikdar ne veš...

Sicer pa ja, kot praviš Voss... o veličini Obradovića ni treba pisat... se pa tudi meni zdi, da je njegov čas že malce mimo... tudi v zadnjem obdobju pri Fenerju, ga igralci več niso jemali resno... ko se enkrat dereš 24/7, sploh v teh časih... je verjetno to nek relikt iz preteklosti, kar se basketa tiče... tudi sicer vprašanje, koliko možakar še sledi modernem basketu... sem tudi jaz lani gledal, kako je Alimpijević polal PAR z Obradovićem na čelu... ampak lani je bil PAR v malce drugačnem stanju... je pa seveda Alimpijević kot Zvezdaš seveda bil brutalno napaljen.

Mimogrede, ko sem se ravno navezal na CZV, ena največjih skeps pri CZV mi je... če bo Vladimir Jovanović kos izzivu... sem mnenja, da je stopil v prevelike čevelje Radonjića... ne rečem več kot soliden trener... ampak 4 leta je odlično razvijal mlade pri FMPju... potem pogorel pri CIB, kjer mu objektivno na roko niso šle poškodbe njenih igralcev in težave s plačami pri CIB, ampak je Okorn pokazal, da se da mnogo bolje, čeprav z bolj širokim/zdravim rosterjem. Dvomim, da je Vladimir Jovanović material za nekega Evroligaša... kot rečeno, to je samo moj dvom, lahko da preseneti, ampak jaz mislim, da neke dolgoletne kariere pri CZV ne bo delal...

Pa še malce nazaj na PAR... imam občutek, da bo te tier 1 igralce Obradović večinoma gonil v Evroligi... to plejado mlajših, pa bo predvsem uporabljal v ABA ligi in malce izmenično tudi v Evroligi... torej Glas, Vukčević, Madar, Koprivica, Trifunović, Miletić in Smailagić, bodo verjetno največ igrali v ABA ligi... ostali pa v Evroligi. O Smailagiću smo se že precej pogovarjali tukaj... jaz sem lani nekako pričakoval, kot je prišeč iz GSW, da bo nekako med top igralci Eurocupa... pa se nekako ni izkazalo tako.

Se je pa Partizan dejansko letos znebil res vsega "balasta"... torej nek rebuild kot se reče, če hočete, ko se malce mudi. Torej odšli so Rodions Kurucs, Nemanja Dangubić, Dallas Moore, Rade Zagorac... pa sem prej gledal, da dejansko Dangubić, Moore in Zagorac še sploh niso našli novih klubov... medtem, ko je ravno danes Rodions Kurucs podpisal za španski Real Betis, kjer igra tudi Aleksandar Cvetković, ki je bil, ko smo že ravno pri PAR ni CZV, v preteklosti član obeh klubov, če pa smo že ravno pri ABA ligi, pa je slednji igral tudi za Igokeo in MZT... za omenjeni španski klub bo v prihajajoči sezoni igral tudi Dairis Bertans

Masayoshi ::

Meni je Milutinov zadnja leta povsem v vrhu evropskih centrov.

komentar2021 ::

@Voss ne vem, kaj konkretno si mislil s tem, da ga je Alimpijević taktično pojedel...Tisti poskus zabijanja Avramovića ter Punter, ki v zadnji sekundi meče trojko z 9 devetih metrov pri izenačenem rezultatu sigurno nista bili Obradovićevi ideji.

Milutinović financira po tvojem mnenju Partizan ali Žoca? Žoc sploh potrebuje denar nekih biznismenom? Zakaj Milutinović ni prispeval kakšen evro, ko so igrali Šalić, Vrabac, Ratkovica in podobno kakovostni igralci v Partizanu :)

Voss ::

komentar2021 je izjavil:

@Voss ne vem, kaj konkretno si mislil s tem, da ga je Alimpijević taktično pojedel...Tisti poskus zabijanja Avramovića ter Punter, ki v zadnji sekundi meče trojko z 9 devetih metrov pri izenačenem rezultatu sigurno nista bili Obradovićevi ideji.

Milutinović financira po tvojem mnenju Partizan ali Žoca? Žoc sploh potrebuje denar nekih biznismenom? Zakaj Milutinović ni prispeval kakšen evro, ko so igrali Šalić, Vrabac, Ratkovica in podobno kakovostni igralci v Partizanu :)


Milutinović je velik navijač Partizana in njegovo podjetje Nordeus naj bi financiralo prihod Željka v Beograd. To podjetje je šele nekaj let nazaj prodal za več kot 300 milijonov evrov, kljub temu pa naj bi ostal v podjetju. In itak, da Žoc potrebuje denar, kdo ga pa ne? Zakaj potem ne dela zastonj?

Me nebi čudilo, če bi projekt Partizana preko NIS-a financiral tudi Gazprom (v zameno za državne usluge) sedaj ko Zenit ne more nastopati v Evroligi.

Če pa veš še kaj več, od kje ta denar pa z besedo na dan :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

komentar2021 ::

Gazprom zagotovo ne bo sponzor KK Partizan, je že nogometnega kluba Crvena zvezda. To mi se nekako ne zdi združljivo.

Seveda je Obradoviću pomemben denar, tako kot vsem. Samo se mi vseeno ne zdi logično, da ne bi imel boljše (v finančnem smislu) opcije. Kaj je prelomilo, da je prišel v Partizan, ne vem, lahko bi samo ugibal. Kolikor se spomnim, je spremljal Partizan že v tistem letu, ko je bil na končnem 7. v ligi ABA, ko se je večino časa boril za obstanek v ligi. Verjetno mu ravno ni bilo lahko gledati kako "njegova" ekipa izgublja za 20 točk proti Megi, Krki in podobno kvalitetnim ekipam, pa je mogoče pomislil, da lahko kaj naredi...

Tudi če bi imel recimo finančno gledano podobne opcije, torej ne veliko boljše, bi vseeno lahko izbral ekipo, ki igra tekmovanje, kjer tekma traja "normalno", ne pa 3 ure kot v finalu lige ABA (mislim na 3. in 5. tekmo, 1. ali pa 2. bi tudi morala biti prekinjena zaradi metanja predmetov na parket...). Lahko bi izbral okolje, kjer mu novinarji, če jim tako lahko rečemo, a da s tem ne žalimo pravih novinarjev, ne bi postavljali namerno provokativna vprašanja, kot po finalu pokala Radivoja Koraća...Lahko se samo vprašamo, kako bi Partizan izgledal lani, če bi Obradović izbral neko drugo ekipo...

Od kje denar KK Partizan? Mogoče je eden od odgovorov neplačevanje davka državi, zanimiva informacija je, da se jahta Ostoje Mijailovića ocenjuje približno v takšnem znesku (5 milijonov eur) kot je menda dolg Partizana državi. Zakaj Mijailović ne plačuje dolga državi, je pa drugo vprašanje...

Zgodovina sprememb…

Voss ::

komentar2021 je izjavil:

Gazprom zagotovo ne bo sponzor KK Partizan, je že nogometnega kluba Crvena zvezda. To mi se nekako ne zdi združljivo.

Seveda je Obradoviću pomemben denar, tako kot vsem. Samo se mi vseeno ne zdi logično, da ne bi imel boljše (v finančnem smislu) opcije. Kaj je prelomilo, da je prišel v Partizan, ne vem, lahko bi samo ugibal. Kolikor se spomnim, je spremljal Partizan že v tistem letu, ko je bil na končnem 7. v ligi ABA, ko se je večino časa boril za obstanek v ligi. Verjetno mu ravno ni bilo lahko gledati kako "njegova" ekipa izgublja za 20 točk proti Megi, Krki in podobno kvalitetnim ekipam, pa je mogoče pomislil, da lahko kaj naredi...

Tudi če bi imel recimo finančno gledano podobne opcije, torej ne veliko boljše, bi vseeno lahko izbral ekipo, ki igra tekmovanje, kjer tekma traja "normalno", ne pa 3 ure kot v finalu lige ABA (mislim na 3. in 5. tekmo, 1. ali pa 2. bi tudi morala biti prekinjena zaradi metanja predmetov na parket...). Lahko bi izbral okolje, kjer mu novinarji, če jim tako lahko rečemo, a da s tem ne žalimo pravih novinarjev, ne bi postavljali namerno provokativna vprašanja, kot po finalu pokala Radivoja Koraća...Lahko se samo vprašamo, kako bi Partizan izgledal lani, če bi Obradović izbral neko drugo ekipo...

Od kje denar KK Partizan? Mogoče je eden od odgovorov neplačevanje davka državi, zanimiva informacija je, da se jahta Ostoje Mijailovića ocenjuje približno v takšnem znesku (5 milijonov eur) kot je menda dolg Partizana državi. Zakaj Mijailović ne plačuje dolga državi, je pa drugo vprašanje...


Glavni sponzor Partizana je NIS (naftna industrija Srbije), čigar največji imetnik njihovih delnic je Gazprom (50%). Rusom dol visi za rivalstvo Partizan-Crvena Zvezda, Vučić pa četudi je navijač Zvezde, želi kakšen bonbonček dati tudi delu, ki navija za Partizan, da jih ima vsaj približno na povodcu (razna skandiranja Vučiću pederu in občasni spopadi s policijo so tako zaenkrat meja).

Obradović bi verjetno denarno gledano nekje res dobil še boljši angažma. Očitno želi Partizanu vrniti staro slavo + doma je. Konec koncev je človek star 62 let in tujina bi bila morda že preveč stresna zanj. Kljub temu pa mi tu govorimo o res zelo visokih zneskih za trenerja in sem prepričan, da je TOP 5 plačan trener v Evroligi.

Tisto vprašanje o izvoru finančnih sredstev Partizana je bilo bolj retorično. Jasno iz kje prihaja denar. Država + kriminalno podzemlje + Nordeus + NIS (morda povezave z Gazpromom). Samo njihova prva peterka je po plačah vredna preko 5 milijonov evrov. Vse skupaj so do sedaj po ocenah zmetali že preko 10 milijonov evrov zgolj za prvo ekipo. Celotni budget je tako tam nekje med 16-20 milijoni evrov. Teh 5 milijonov evrov od davkov (kar si pravilno napisal) je zgolj kaplja v morje vseh vlaganj lani, letos in zagotovo še naslednjih par let.

Kurzweil ::

Luka Lapornik odhaja iz Krke v 2. francosko ligo, njegov nov klub je Elan Chalon...

Prvi strelec našega državnega prvenstva, Miha Vašl (lani 21,3 točke na tekmo) odhaja v 2. italijansko ligo. Za Polzelo pa je podpisal Jure Pelko

komentar2021 ::

@Voss Še naslednjih par let? Res misliš da bo Mijailović predsednik KK še toliko časa?:)Ne smemo pozabiti, da bo Mijailović verjetno tu ali dokler bo njegov "gazda" vodil državo (če ne veš, kdo je Mijailović, piši na YT "Idi gledaj utakmicu Ostoja", takoj prvi zadetek) ali dokler klub ne bo bankrotiral oz. toliko blizu bankrota, da bodo tisti, ki ga hvalijo (trenutno še velika večina navijačev Partizana) uvideli določene stvari, ki jih govori Željko Pantić, morda celo edini športni novinar v Srbiji, ki ga ima smisel spremljati (Danas Conference Center na YT), zelo verjetno pa edini, ki govori o temah, o katerih drugi ne govorijo (poslovanje športnih klubov v Srbiji).

Voss ::

komentar2021 je izjavil:

@Voss Še naslednjih par let? Res misliš da bo Mijailović predsednik KK še toliko časa?:)Ne smemo pozabiti, da bo Mijailović verjetno tu ali dokler bo njegov "gazda" vodil državo (če ne veš, kdo je Mijailović, piši na YT "Idi gledaj utakmicu Ostoja", takoj prvi zadetek) ali dokler klub ne bo bankrotiral oz. toliko blizu bankrota, da bodo tisti, ki ga hvalijo (trenutno še velika večina navijačev Partizana) uvideli določene stvari, ki jih govori Željko Pantić, morda celo edini športni novinar v Srbiji, ki ga ima smisel spremljati (Danas Conference Center na YT), zelo verjetno pa edini, ki govori o temah, o katerih drugi ne govorijo (poslovanje športnih klubov v Srbiji).


Poznam vlogo Ostoje. Sedaj je celo neka kmetijska zemljišča ponujal državi za odplačilo dolgov 8-)

Partizan nad gladino tokrat drži Obradović (s temi svojimi sponzorji) in seveda, da vlada ne ukrepa. On naj bi si začrtal nek pet leten projekt, da Partizan pripelje na F4 Evrolige. Morebitni slabi rezultati bi znali to hišico iz kart porušiti prej. V vsakem primeru pa mislim, da bo po njegovem odhodu klub dihal na škrge. Nekako podobna zgodba, kot je bila pri Sagadinu in Union Olimpiji, samo, da je v tem primeru vse na neprimerno višjih obratih. Saj, če me spomin ne vara so bile BAT tožbe že takrat, ko je Trinicheri odšel v Bayern.

Pantića pa res ne poznam, bom pogledal. Če se spomniš, kdaj je prav o tej zadevi komentiral se pa priporočam za direktno povezavo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Voss ()

Kurzweil ::

Danes igra Cedevita Olimpija pripravljalno tekmo proti Telekom Bonnu v LJ, če bo kdo slučajno imel kakšne informacije glede tekme... feel free...

komentar2021 ::

Dallas Moore v CSKA, malo nerealno zveni, ampak je očitno res:
https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/...

Sicer kratkoročna pogodba z možnostjo podaljšanja pogodbe do konca sezone. Mislim, da lani ni pokazal vsega kar zna, čeprav je na trenutke kazal vrhunske predstave (Hamburg v Nemčiji, tudi enkrat proti FMP-ju, mislim da na tekmi ABA lige v Železniku, ko je sam rešil tekmo v zadnji četrtini). Nekako mi se zdi, da bi ostal, če bi se tudi letos igral Eurocup, ni evroligaški kaliber igralca, za Eurocup pa je proti nasprotnikom srednje kakovosti zelo dobra opcija. Kolikor razumem bo namesto njega play Exum, Avstralec, ki je v sezoni 2021/22 igral za Barcelono. Imam občutek, da je Moore celo boljši šuter kot Exum, čeprav ga je včasih zapustila sreča pri metu za tri, ali sreča ali pa natančnost...

@Voss Pantić pogosto nameni kar nekaj minut Mijailoviću v svojem "one man showu" (oddaja "Dođite na stadion" je na Danas Conference Center YT kanalu postavljena vsak ponedeljek in petek v poznih urah,
sicer pa njegovo avtorsko besedilo po prihodu Žoca:
https://www.danas.tv/analiza-heroizam-z...

Kurzweil ::

@komentar2021, ja tudi meni se zdi, da je Dallas Moore boljši, kot je kazal v PAR... je pa res pri teh ruskih klubih, da verjetno sedaj ne podpiše ravno vsak košarkar... meni je sicer tudi šudno, da je podpisal za CSKA Davidovac, ki je, to je treba priznat, več kot soliden košarkar, pa vendarle, ne nek nivo CSKAja... te ruske ekipe bodo sedaj tako igrale samo domače prvenstvo oz. VTB ligo...

....

Včeraj je bila pripravljalna tekma:

Cedevita Olimpija - Telekom Bonn 83:91

Adams 24, Alibegović 16, Omić 15, Jeremić 9, Mulalić 8, Batinić 7, Radovanović 2, Kosi 2, Daneu, Kučić, Ličan, Radović.

Seveda je manjkalo kar nekaj reprezentantov Slovenije...

Groot ::

Sam bi rekel da se trenutno za ruske klube podpisuje predvsem zaradi denarja. Si skorajda upam trditi, da je marsikdo od teh, ki so letos podpisali za ruske klube, dobil precej več kot bi drugje v Evropi. Ravno zaradi pomanjkanja igralcev, biti glavni v Rusiji pa je za klube (sploh če so zadaj še kakšni sponzorji med oligarhi in podobnimi) še vedno nek prestiž.

komentar2021 ::

Včeraj je bila prijateljska/humanitarna tekma Partizan - Sloga v Čačku. Nekateri igralci (Trifunović, Smailagić, nove okrepitve iz tujine) zgleda niso ravno veliko trenirali, vsaj met ne. Na koncu je bil Trifunović sicer (če sem si dobro zapomnil) celo drugi najboljši strelec Partizana.

Tekma je sicer kar malo spominjala na tisto pripravljalno pred prejšnjo sezono proti Radničkemu iz Kragujevca, ko so se Partizanovci mučili. Gleda se igra, rezultat ni v prvem planu...

Kurzweil ::

Kurzweil ::

Former Milano and Zalgiris forward leaves ABA Liga champion as announced by his agent, Misko Raznatovic, on Twitter

ABA Liga champions Crvena Zvezda Belgrade and forward Aaron White have mutually agreed to part ways, as announced by the player's agent, Misko Raznatovic, on Twitter.

komentar2021 ::

https://www.aba-liga.com/news/47270/pre...

Poraz Partizana proti Borcu (prijateljska/humanitarna tekma). Prenosa ni bilo, vsaj nisem ga našel. Sicer ni bila tekma tekmovalnega karakterja, vseeno pa je malo nenavadno, da obramba ekipe, ki jo vodi Žoc, proti neki osrednji abaligaški ekipi prejme 94 točk. Glede na četrtine, 3. zelo slaba (blago rečeno), ostale OK. Bi pogledal analizo/povzetek, pa niti ne vem, če ima smisla, lani se je tudi izgubljalo na pripravljalnih proti Ciboni, neki nemški ekipi (Ulm?)...Neuigranost bi znala biti problem, spet menjanje nekega koncepta (v smislu ustvarjanja igralcev) v nekaj drugega, Eurocup bi bilo idealno tekmovanje v tej sezoni, pa čeprav brez toliko novincev.

@Kurzweil hvala, dejansko nisem pričakoval da stran ABA lige sploh beleži karkoli glede pripravljalnih tekem.:D

Kurzweil ::

Sem ravno razmišljal, koliko košarkarjev PAR in CZV je v srbski reprezentanci... od obeh ekip samo Nemanja Nedović, pa še ta je spet poškodovan, kar se mi kar pogosto dogaja v zadnjem obdobju, vprašanje če bo smooth odvozil celotno sezono v CZV. Ne bi pa te pripravljalne tekme jemal resno... verjetno so vsi na točki, ko samo pazijo, da ne bo poškodb... tudi po rotaciji se vidi, da Obradović da ne eni tekmi enim, na drugi tekmi, pa bolj drugim priložnost... bolj kot ne uigravanje...

Se pa ABA liga začne 30. septembra... Evroliga pa 6. oktobra, takrat bo šlo zares in vprašanje s kakšno ekipo bosta PAR in CZV igrala ABA ligo, ko enkrat padejo v hud tempo Evrolige... mogoče ravno zato igra recimo temu z dvema precej ločenima ekipama... bomo videli.

Sicer pa ja, na spletni strani ABA lige je res zelo pregledno, kar se transferjev igralcev tiče oz. sestave moštev... pa tudi lep pregled pripravljalnih tekem, kar pogledam pred sezono vsake toliko časa, ker je to še edino, kar da vsaj malce vpogleda v ekipe/igralce, če igraš ABA Fantasy...

komentar2021 ::

Mislim, da je realno reči, da bodo bolj realno sliko o KK Partizan oz. o novih in "starih" igralcih pokazale prihajajoče pripravljalne tekme...Mislim, da sicer ne bo nikjer prenosov...

V repki bi bil tudi Avramović, ampak je vmes prišla poškodba. Koprivica, Smailagić, Trifunović v danem trenutku niso reprezentančni kaliber.

Kurzweil ::

Jop... PAR bi že pokazal svoje, ko se začne sezona, pri CZV še pričakujem kakšno okrepitev...

Sicer pa sem že večkrat pisal o tem... neglede na nekatere poškodbe, sem bil lani res precej razočaran nad Smailagićem, sem resnično pričakoval več od njega... celo to, da bo eden boljših igralcev ABA lige in Eurocupa... bi pa seveda srbski reprezentanci prišel zelo zelo prav, v kolikor bi bil na nekem nivoju, vemo, da če ima kje Srbija težave, je to na položaju 4... čeprav trenutno meljejo vse pred sabo.

In the meantime... Pullen še vedno brez kluba...

Če pa se še enkrat navežem na PAR in CZV, jaz nekako pričakujem, da bodo obojni v neki borbi za top 8 mest, ker Evroliga verjetno ne bo niti blizu tega, kar je bila zadnja leta... podobno velja tudi za Eurocup, razlog pa seveda manjko ruskih klubov.

komentar2021 ::

CZ tudi lani ni uspela priti med 8 po izključitvi ruskih klubov, je bila pa v igri. Smailagić je bil dober na pripravljalnih tekmah lani, jaz bi rekel celo najboljši igralec Partizana na teh tekmah, potem pa je ugotovil, da ima nočno življenje očitno še raje kot košarko. Škoda, saj je res talentiran, njegova odločitev pač. Mlad je še, verjetno gleda na stvari drugače, je pa tako, da se možnost sodelovanja s takimi trenerji kot je Obradović v življenju ponudi redkim. Dule Vujošević mu verjetno ne bi dal nove priložnosti, Žoc mu jo je, na njemu je, da mu se primerno oddolži.

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@komentar2021, lani je bila CZV relativno blizu ja... so pa imeli res precej smole s poškodbami... v nekem momentu vem da je manjkalo pol ekipe... Mitrović je igral celo centra... se spomnim enega precej dolgega obdobja, ko so manjkali na trenutke tudi vsi Kalinić, White, Dobrić, Wolters, Ivanović, Hollins, Lazić ali pa večina njih... bili so tako brez Simonovića in Zirbesa večino sezone... bolj kot kaj drugega, hočem povedat, da bo letos verjetno več sreče s poškodbami, verjetno tudi bolje sestavljena ekipa... edino kar sem skeptičen pa že od 1. dne... kako bo Vladimir Jovanović zmogel nivo Radonjića... zelo zelo težko.

Pričakujem pa še kakšnega igralca... še eno veliko vprašanje pa je... kako bo z Nedovićem, če bo zmogel celotno sezono kot prvi PG...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

The five-time AdmiralBet #ABALiga champion Duško Vujošević is back to the regional competition, as he joins the KK SC Derby staff!

Welcome back!

komentar2021 ::

Prijateljska tekma s Fuenlabrado v stilu prejšnjih dveh. Nisem toliko natančno gledal, mislim pa, da je celo Punter zgrešil enkrat oba prosta mesta, kar se redko zgodi. Centra (Koprivica, Lessort) sta očitno preskromna za resn(ejš)o košarko (Evroliga), kljub opazni veliki želji obeh. Smailagić nadaljuje z igrami s konca prejšnje sezone.

Posnetek na BC Partizan YT...

Alfonso ::

Je Glas še vedno out?

komentar2021 ::

Da. Ne vem, če je sploh odpotoval v Španijo na te pripravljalne tekme, ki sledijo v naslednjih dneh (če ga opazim, napišem v kakšnega od naslednjih komentarjev priprav, možno da ga sicer ni v Španiji)...Sigurno bi bil v rosterju pred Jovanovićem in Petrovićem (razen če Obradović vidi nekaj, kar ostali ne, kar je tudi povsem možno, še posebej Petrović je sicer pokazal, da ima dovolj poguma, da se zoperstavi izkušenejšim nasprotnikom).

Bomo videli, koliko bo Žoc lahko letos sploh uporabljal Gregorja, glede na to, da je Evroliga nekaj povsem drugega kot Eurocup, pa še tam smo videli, da kadar ga ne gre met, ima Glas težave, da se prilagodi igri, za razliko od sicer izkušenejšega Trifunovića, ki je tudi preskromen igralec za tekme proti kakovostnejšim nasprotnikom. Koprivica, Madar, Glas so mladi igralci, zaradi katerih bi bilo bolje, da se igra Eurocup in da se tam, ob pomoči izkušenejših igralcev, poskušajo pripraviti na nekaj več, če so seveda potencijal za to "nekaj več". Trifunović bo težko lahko kazal boljše predstave kot lani, mislim, da je to njegov maksimum, kolikor je pač zmožen...

Jutri - 11.9.2022 - Joventut, potem Barcelona in Manresa (kolikor razumem, se vse tekme igrajo v Španiji, tekma z Barcelono je zaprtega tipa).

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

@komentar2021, evo PAR nadaljuje turnejo pripravljalnih tekem proti španskim ekipam, tokrat so igrali proti Joventutu - rezultat 92:62 za Joventut

PAR igra jutri pripravljalno tekmo proti Barceloni, v sredo pa še proti Manresi. Kmalu pa še proti Lokomotiv Kubanu in Zenitu. Mimogrede, v soboto je COL premagala IGO z 88:80.. Naslednja tekma COL je v četrtek proti Šenčurju... pa potem v ponedeljek proti Trevisu.

Kar pa se Glasa tiče, pa vidim, da mu niti na teh pripravljalnih tekmah ne da Obradović priložnosti... nič ne vem o tem, da bi bil Glas kaj poškodovan oz. kaj podobnega. Torej v najboljšem primeru Glasa čaka garbage time v ABA ligi in Evroligi, ko bodo tekme odločene, v eno, ali drugi smer. Škoda, mogoče bi bilo zanj idealno, da bi šel v Mego... on rabi in si zasluži proper minutažo. Po drugi strani pa, PAR se je losal vsega "balasta" iz lanske sezone, če ni Glas šel niti na posojo ali kaj podobnega, potem bo mogoče vendarle kaj...

Alfonso ::

Glas si je poškodoval hrbet še v reprezentanci, še ene 3 tedne nazaj je Obradović rekel da na njega ne more računati. Tako da je še vedno out ali pa v vračevalnem procesu če ga ni na tekmah.

Kurzweil ::

Točno @D9999, hvala za reminder... ne vem, kak sem lahko to pozabil...

Kurzweil ::

Aaron White, s katerim so se pri Crveni Zvezdi sporazumno razšli... je postal novi član Budučnosti.

Kurzweil ::

Pripravljalna tekma med Barcelono in Partizanom 75:81

Sem pa prav moral preštet, kdo vse manjka pri Barceloni zaradi EPja, to so

Vesely
Tobey
Sanli
Satoransky
Jokubaitis
Kalinič

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Po neuradnih informacij Ekipa24 naj bi Cedevita Olimpija pripeljala še eno močno okrepitev. Šlo naj bi za ameriškega krilnega košarkarja Aarona Harrisona.

Harrison šteje 27 let, visok pa je 198 cm. Ima izkušnje iz lige NBA, kjer je igral za Charlotte in Dallas, skupaj je za obe moštvi zbral 37 tekem. V Evroligi je branil barve Galatasaraya, Olympiacosa, igral pa je tudi za Türk Telekom.

Cedevita Olimpija zaenkrat v zvezi s prestopom še ni ničesar sporočila, prav tako ni jasno, ali bo Harrison zgolj nadomestil Zorana Dragića, ali gre za bolj dolgoročno rešitev.

Kurzweil ::

Je pa danes na čelu Evrolige, Dejan Bodiroga, po 20 letih zamenjal Jordieja Bertomeua.

scipascapa ::

Ajde Bodiroga urediti Evroligo v 24 ekip pa gasa.

Kurzweil ::

scipascapa je izjavil:

Ajde Bodiroga urediti Evroligo v 24 ekip pa gasa.


Pa to sranje s sodniki... in na relaciji ULEB-FIBA...

Kurzweil ::

Kot sem že zadnjič pisal... za COL je podpisal:

AARON HARRISON
27 let - 198cm - SG/SF
Bivši klubi: Charlotte Hornets, Dallas Mavericks, Galatasaray, Olympiacos in lani Turk Telekom

Lani je pri Turk Telekomu v turškem prvenstvu dosegal 13.5 točke na tekmo, 3.3 skoka, 1.8 asistence in 1.2 ukradeni žogi.
V Eurocupu pa 16 točko, 2.1 skoka in 1.4 asistence... odigral je 6 tekem, potem pa izpustil preostanek sezone zaradi poškodbe

... menda kot zamenjava za Zorana Dragića, ki bo odsoten 6-8 tednov... vsi vemo zakaj...

Kurzweil ::

V sredo je v črnogorskem mestu Bar potekala skupščina regionalne lige, člani skupščine pa so sprejeli odločitev o spremembi sistema končnice tekmovanja. V izločilne boje se bo v novi sezoni 2022/23 podalo osem ekip.

V novi tekmovalni sezoni 2022/23 v regionalni ligi, v katero bo Cedevita Olimpija vstopila prvi oktobrski konec tedna z domačim obračunom z Borcem iz Čačka, bo končnica potekala z osmimi udeleženci, izločilni boji pa se bodo tako začeli s četrtfinalnim nizom, nadaljevali s polfinalnimi obračuni in zaključili s finalno serijo.

Četrtfinalni in polfinalni niz se bosta igrala na dve dobljeni tekmi, finalni niz pa se bo igral na tri dobljene tekme.

Tiger ::

Kaj pa so odločili glede kazni za Crveno Zvezdo in Partizan zaradi "neredov" v finalu?

Verjetno bo zanimivo videti, kaj bodo naredili v Evroligi, medsebojno se omenjeni pomerijo 8. decembra in 27. januarja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tiger ()

komentar2021 ::

Kurzweil je izjavil:

V sredo je v črnogorskem mestu Bar potekala skupščina regionalne lige, člani skupščine pa so sprejeli odločitev o spremembi sistema končnice tekmovanja. V izločilne boje se bo v novi sezoni 2022/23 podalo osem ekip.

V novi tekmovalni sezoni 2022/23 v regionalni ligi, v katero bo Cedevita Olimpija vstopila prvi oktobrski konec tedna z domačim obračunom z Borcem iz Čačka, bo končnica potekala z osmimi udeleženci, izločilni boji pa se bodo tako začeli s četrtfinalnim nizom, nadaljevali s polfinalnimi obračuni in zaključili s finalno serijo.

Četrtfinalni in polfinalni niz se bosta igrala na dve dobljeni tekmi, finalni niz pa se bo igral na tri dobljene tekme.

Odlična stvar, samo to ni ključni problem ABA lige...:)

komentar2021 ::

Tiger je izjavil:


Verjetno bo zanimivo videti, kaj bodo naredili v Evroligi, medsebojno se omenjeni pomerijo 8. decembra in 27. januarja.

Iskreno, v Evroligi ne pričakujem incidentov med tema dvema ekipama. Do takrat je sicer daleč, ogromno stvari se lahko spremeni...
Navijači CZ se zavedajo da v Evroligi ne bo šlo ciljanje nasprotnih trenerjev, košarkarjev, kot v ABA ligi.

Alfonso ::

komentator je očitno Grobar ;)

komentar2021 ::

Kaj od zgoraj navedenega ne drži?

Alfonso ::

Vse drži, le "malo" enostranski si...A moja trditev ne drži?

komentar2021 ::

Drži, se pa trudim biti objektiven in imeti realen pogled na dogajanje. Kot si mogoče opazil, kritiziram tisto, kar je pač vredno kritike, ne glede na to, katere "barve" uradno nosi, še posebej pa tiste, ki so odvisni od tistega, ki je kriv, da Partizan v zadnjih letih ni osvojil ničesar omembe vrednega. Kdor malo spremlja športno dogajanje v Srbiji, bo vedel, kaj sem želel napisati.

Eden od njih je glavna tema nove epizode oddaje "Dođite na stadion" novinarja Ž. Pantića. Ključni del oddaje je tisti, kjer Pantić opozori, da se tudi trener Obradović mora zavedati, da ne more biti povsem nezainteresiran za poslovanje Mijailovića, ki je na daljše obdobje pogubno za Partizan (nekje bolj na koncu oddaje). Podobno kot je vodenje Terzića pogubno za FK CZ, gledano seveda na daljše obdobje.

komentar2021 ::

"Nije to tolko bitno oko gostovanja, važno je da se ekipa spremi i da bude u najboljem mogućem trenutku tada. I Aleksa I Alen i Glas imaju ozbiljne povrede i prvi period takmičarski neće biti sa nama. Koliko dugo? To ne mogu da kažem, doktori se bave prognozama, kada se vrate videćemo kolik oće im vremena trebati. Egzum je lakše povređen, pauziraće sedam do deset dana, preporuka je da ne ide u Rusiju i da radi individualno."

https://mondo.rs/Sport/Kosarka/a1689839...

Alen Smailagić na parketu je sicer igralec manj...

Alfonso ::

Ščuka si je pa strgal križno vez...res smola tako za Glasa (katerega poškodba je izgleda tudi precej resna, ker sploh še ne trenira) kot Ščuko.

Groot ::

Škoda res za oba. Upam da se pozdravita čim prej.

Je pa že sedaj jasno da bo postava za novembersko reprezentančno okno kvalifikacij za SP izgledala zaskrbljujoče slabo. Zaebkrat so out: LD, Gogi, Čančar, Tobey, Prepelič, Šiško, Ščuka, Zoki.

Poleg tega vprašljivi še Glas (nisem našel nobenih info koliko časa naj bi bil out), Dimec (ne vem kako se poklopi okno z Japonsko ligo) in Hrovat (nekaj se je govorilo da je vprašljivo če se bo odzval na nove vpoklice).

Sem kaj pozabil? Upam da ne ker že tole izgleda kar slabo.

Kurzweil ::

Srbski center je zavrnil ponudbo Crvene zvezde, razlog pa je precej nenavaden. Košarkar je prednost pred košarko namenil srbski rock skupini YU Grupa. Na ameriški turneji skupine jim bo pomagal kot voznik.

Kot prvi je Mondo poročal, da je bila zvezda zelo zainteresirana za usluge srbskega centra, saj si želijo pred povratkom v najelitnejše evropsko tekmovanje ustvariti konkurenčno ekipo. Košarkar je ponudbo zavrnil, saj meni, da se mu je ponudila življenjska izkušnja. Po ameriški cesti Route 66 bo vozil srbsko rock skupino, s tem pa se mu bodo izpolnile osebne sanje.

komentar2021 ::

Glasu želim vse najboljše, toda pričakovati je, da bo dobijal precej manj minut kot lani, vsaj če seštejemo minute v ABA in Evroligi. V Eurocupu je tu in tam dobijal priložnost, Evroligi pa...

Kar se tiče pripravljalnih tekem, nisem pogledal vsega, tekma proti Barci je bila tako ali tako zaprta za javnost, je pa vidno, da bo Partizan potreboval nekoga od tistih, na katere se toliko ne računa - v smislu, da bo presenetil. Sicer bo v Evroligi sledila katastrofa, v Ligi ABA pa je realno skoraj nemogoče napredovati glede na lansko sezono, ki je po moji oceni, kar se tiče ABA lige bila zelo dobra. V ligi, ki je takšna, kot je, je praktično nemogoče, da je prvak nekdo drug kot CZ, zlasti če imaš znotraj kluba določene ljudi, ki so kontraproduktivni (s tem ne mislim igralcev in trenerjev). Ob tem je potrebno dodati, da športni direktor Savić vendarle ni pokazal nekega zavidnega talenta za iskanje igralcev, saj je on tisti, ki bi lahko bil, vsaj do določene mere, "game changer", tako kot je bil npr. Iliev kot športni direktor Partizana v nogometu v sezoni 2016/17...

https://mozzartsport.com/kosarka/vesti/...
««
3 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629511 (1159) c3p0
»

Svetovno prvenstvo v košarki 2023 (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šport
82243044 (13827) 2dark
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965077 (16707) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172716 (1660) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202054 (1372) scipascapa

Več podobnih tem