» »

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2023/24

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2023/24

Kawhi ::

Manjka jim play. Cobbs je katastrofalen play, tudi tisti poškodovani Srb je bil pred poškodbo nula. Prepelič je najboljši kot play vendar ima pogosto res preveč izgubljenih žog. Ne vem če bo tale center naredil kakšno razliko.

Kurzweil ::

Se strinjam, Cobbs je bolj kot kaj drugega, undersized SG... Mahalbašić vem, da je nekoč bil več kot soliden center, kakšen je pa sedaj pri 33 letih, pa bog ve... je pa zadnje čase dobro na položaju 5 igral Shawn Jones, bolje, kot je verjetno kdorkoli od nas pričakoval na začetku sezone.

Za Matkovića pa lahko napišem isto, kot sem leto ali dve nazaj, ko je bil še član Mege... dober defender v raketi, dober v pick and rollu, iz česar je Prepelić naredil maksimum... sicer pa preveč limitiran, še bolj kot to, pa preveč injury prone košarkar.

Kurzweil ::

Na koncu je Yogi Ferrell je na koncu pristal v Budučnosti pri našem Andreju Žaklju.

Mornar pa sta okrepila Aleksandar Bursać in Feron Hunt.

Kurzweil ::

Klemen Prepelič iz Cedevite Olimpije v Galatasaray....

2dark ::

Še ena odlična poteza Cedevite.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Kurzweil ::

2dark je izjavil:

Še ena odlična poteza Cedevite.


Se je to nekako pričakovalo, je imel pogodbo do novega leta... oz. če najde boljši offer, še manj...

Okorn pa bo poleg Krke, še selektor Madžarske...

Kurzweil ::

Bi me znal kdo spomnit, kdaj se vrača Edo Murić? Kaj se dogaja z Nikolo Radičevićem? Je Rašid Mahalbašić de facto že bivši? Se išče kaj na mestu Mahalbašića?

Bo pa zanimivo videt, kako bo igral za Krko Darko Planinić, nekdaj seveda evroligaški igralec, pri npr. Maccabiju, zdej pa mislim da 33 let star... nazadnje igral v Romuniji in v Savdski Arabiji, vprašanje v kakšnem stanju je možakar, ampak za red pod košem delat, bi še moral bit.

Mimogrede, FMP ne bo več vodil trener Nenad Stefanović

Kurzweil ::

Amadou Sow si je strgal sprednjo kolensko križno vez, sezone konec. Zoran Dragić navkljub temu, da se ga plačuje ne igra. Rašid Mahalbašić je že odšel. Shawn Jones je verjetno tudi out še nekaj časa? Sicer se vrača Radičević, ampak vprašanje, kakšna dodana vrednost sploh je.

Zakaj to pišem, naj bo to napovednik jutrišnje tekme med domačo Cedevito Olimpijo in Krko, ki bo ob ob 15:00.

Na drugi strani pri Krki se je vrnil Hamilton, zadnje čase igra precej bolje tudi Radovanović, igrata Špan in Cousins, verjetno bo že igral Darko Planinić, ki bi, neglede na formo v kakšni je, moral zaradi svoje fizične predizposizije biti dober defender na Matkoviću.

Če bi bila ta tekma še kakšen teden, dva nazaj... bi verjetno gladko rekel, da bo zmagala Cedevita Olimpija, tako pa se nam verjetno obeta kar zanimiva tekma. Krka bi definitivno morala imet prednost na visokih položajih, domači igralci Krke bodo verjetno tudi precej opravili dobrega, neke razlike v branilskih parih Cousins/Špan in Cobbs/Radvićević pa ne vidim.

Verjamem, da ne bomo umirali od lepote, bi pa znal bit tole kar proper obračun.

Matheus ::

Mahalbašić je odšel zaradi trenerja, katerega igralci ne marajo, na treningih naj bi se delalo zelo slabo in verjetno bo do konca sezone že bivši.

Zorana Dragića pa po takšnem premoru kot ga ima pri tej starosti več ne vidim igrati resne košarke. Že pred tem je iz sezone v sezono padal. Zakaj je na plačilni listi pa kdo ve...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matheus ()

Kurzweil ::

Glede Piangianija čujem vse mogoče... bojda bi naj bil precej konflikten, daje bojda resen odnos, da mu je popolnoma vseeno za klub in rezultate in da so treningi slabi. Ima pa možakar kar proper pogodbo, lepo vsoto, za 3 leta... tako da verjetno ne bo odšel kar tako oz. ga bo treba izplačat... za razvoj mladih si znam predstavljat, da mu je tudi povsem vseeno.

Zoran Dragić pa se verjetno ni pustil Pianigianiju oz. sta verjetno že v preteklosti imela kaj... predvideva, da iz nekega principa Dragić noče sporazumno prekinit pogodbo, zna bit, da ne bo videl niti približno podobne pogodbe več v svoji karieri. Glede na vse okoliščine, bi bil za Cedevito Olimpijo še vedno uporaben, če ne drugega za obrambo in malce več rotacije, čeprav, tudi ko ima trener na voljo več igralcev, možakar ne rotira... potem pa ne gre v Eurocupu, vedno slabše je tudi v ABA ligi.

Zadnjič je kolega usekal eno... da Pianigiani ne jemlje time outov, da lahko gre hitreje domov :)) Pa nisem več povsem prepričan, da je tole izključno joke :D

Kawhi ::

Zanimivo mi je predvsem vprašanje komu je na misel padla ideja, da da trenerju, ki vrsto let ni delal v Evropi, visoko 3 (!) letno pogodbo...Lahko da Ilievskemu, ki ga je od prej poznal, sam sta verjetno tudi Užbinec in predvsem Tedeschi kakšno rekla.

uvodV?? ::

Kawhi je izjavil:

Zanimivo mi je predvsem vprašanje komu je na misel padla ideja, da da trenerju, ki vrsto let ni delal v Evropi, visoko 3 (!) letno pogodbo...Lahko da Ilievskemu, ki ga je od prej poznal, sam sta verjetno tudi Užbinec in predvsem Tedeschi kakšno rekla.

Ilievski ni imel nič zraven. Vse je bilo dogovorjeno preden je on postal ŠD. Mimogrede je njun odnos zelo slab, se niti ne pogovarjata.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: uvodV?? ()

Kawhi ::

A pol še Sani? Pa a ni Ilievski pri njem igral? Čudno tole...Sigurno ga Sani tudi ni mogel podpisati za 3 leta brez Tedeschija. Še posebej ker se je vedlo da gre.

Kurzweil ::

Tudi kolikor je meni znano, Ilievski in Pianigiani bojda že več kot pol letošnje sezone nista spregovorila besede. Zadnjič sem mislim da na RTVju bral, da Pianigiani noče niti vozit sponzorskega avtomobila, kot ga vsi v klubu, raje se bojda vozi z nekim štiriciklom...

V ABA ligi je bila danes odigrana 1. tekma 12. kroga... FMP - Zadar 77-92.

To omenjam zato, ker je Luka Božić spet dosegel tripple double, kar je precej redka stvar v evropski košarki - 28 točk, 12 skokov in 11 podaj - index 44!

Kurzweil ::

Cedevita Olimpija - Krka 91:79

Na koncu vendarle ni bila tako zanimiva tekma, vsaj rezultatsko, kot bi si lahko želeli. Krka predvsem ni znala zaustavit Matkovića, pa čeprav se mi je zdelo, da bi jim to moralo uspeti v navezi Planinić/Macura/Radovanović, ampak že na zažetku tekme se je Matković poigraval, pa ne da ga ne bi mogli braniti, na trenutke je zgledalo, kot da ga niti nočejo, pa neglede na to, kako smešno se to bere...

Če sem včeraj pisal, da je Luka Božič pri Zadru dosegel letos že svoj 2. tripple double, je bil tokrat Matković tudi blizu temu... ob 23 točkah je pobral 8 skokov in imel kar 9 blokad, tako da če bi mu uspelo to, bi bil dosežek definitivno bolj spoštovanja vreden, no tudi sicer, 9 blokad ne vidiš vsak dan.

Matheus ::

Matković je s tem postal rekorder ABA lige glede na podeljene blokade na eni tekmi. Prej je bil ta rekord 7 blokad.

Kawhi ::

A ve kdo kaj se dogaja s Samarjem? V Evroligi pri Albi že nekaj časa ne igra, sedaj pa vidim da ne igra več niti v nemški ligi...

Kurzweil ::

@Kawhi, tule na RTVju, kjer berem novico oz. nek weekly report piše, da ima Samar zdravstvene težave...

Kurzweil ::

Shabazz Napier odhaja iz Zvezde v Armani Milano...

Tobey bi naj bil na izhodnih vratih CZ, najbolj resno se zanj zanima Valencia, kjer je seveda igral najdlje in najbolje v svoji karieri...

V Zvezdo je iz Bayerna prišel Freddie Gillespie...

Nekdanji član Zvezde in Olimpije, Marko Simonović, je šel v trenerske vode, bo trener Radničkega...

Če malce pogledamo, kako se Zvezda in Partizan žogata v Evroligi. Partizan je v res dobri formi, ravno včeraj je premagal zgoraj omenjeno Valencio v gosteh, kar je bila za njih že 5 zmaga v seriji, trenutno zasedajo 4. mesto v Evroligi s scorom 9-6

Na drugi strani se zdi, da je Crvena Zvezda že delno kapitulirala v Evroligi, saj imajo score 5-10 in zasedajo 16. mesto, slabša sta samo Alba in Asvel. Glede na ambicije in roster pred sezono, bi rekel da kar veliko razočaranje. Sedaj sicer vlečejo neke poteze, ampak mislim, da menjava Duška Ivanovića ni bila najbolj modra odločitev, čeprav je Zvezda začela sezono slabo, v Baskonii je Ivanović več kot uspešen, ponovno.

Če grem še malce naprej, Igokea je končala sezono v Ligi prvakov oz. nimajo več možnosti za napredovanje.

Cedevita Olimpija je po scoru dejansko najslabša ekipa v vseh večjih evropskih tekmovanjih.

Budučnost ravno sedaj igra zelo pomembno tekmo, proti 2. najslabši ekipi Eurocupa, poljskem Wroclavu... proviščim Andreju Žaklju, da se uvrsti vsaj med top 6.

-----------------------

Torej razen Partizana in deloma Budučnosti, so predstavnimi v ABA ligi razočarali... da ne omenim drugih, ki se niso uvrstili niti v sama tekmovanja, recimo FMP, če se ne motim, je odletel že v kvalifikacijah, tudi sicer, zelo slaba sezona FMPja, če smo bili vajeni zadnja leta, da so precej neugodna ekipa.

Moram pa še enkrat napisat, glede na budget Zvezde, domačo dvorano, ki prinaša dodano vrednost oz. atmosfero, kjer nikomur ni prijetno, bi rekel, da res veliko razočaranje, vsaj zaenkrat. Če spomnimo, pred sezono se je govorilo o top 4... kjer je trenutno Partizan.

Kurzweil ::

Nikola Tanasković se iz Igokee seli v Budučnost našega Andreja Žaklja... tale transfer mi daje tudi odgovor, zakaj je Tanasković zadnje tekme igral precej slabo v dresu Igokee oz. zdej lahko rečemo, da je igral rezervirano. Budučnost igra danes ob 19:00 proti mestnem tekmecu SC Derbyju, ki ga seveda vodi še en naš trener, Jakara.

Kurzweil ::

Nikola Topić se seli iz Mega v matično Crveno Zvezdo... to je verjetno kar slabo za Topića, mislim, da bi on rabil eno celo sezono pri Megi po +30 minut na tekmo, da se razvije kot se spodobi... pri Zvezdi dvomim, da bo dobil ustrezno minutažo, če ja res, da se Shabazz Napier vrača v milansko Olimpio...

Kurzweil ::

Kenan Kamenjaš pa ponovno nazaj v Budučnost... zadnja epizoda mu v Budučnosti mu ni šla najbolj po načrtih... verjamem, da bo sedaj vendarle drugače, saj je z njim dobro deloval Andrej Žakelj že v SC Derbyju...

Ne vem pa, kaj se dogaja pri Budučnosti z Allerikom Freemanom...

Ima sedaj Žakelj že kar zavidljiv roster:

Allerik Freeman
Vladimir Mihailović
Fletcher Magee
Kevin Duane Ferrell Jr
McKinley Wright IV
Petar Popović
Brandon Paul
Andrija Slavković
Aleksa Ilić
Andrija Grbović
Marko Jagodić Kuridža
Marvin Jones
Yoan Makoundou
Kenan Kamenjaš
Nikola Tanasković
JaCorey Williams

Vidim pa, da nekako Colbey Ross več ni v rosterju Budučnosti... ne vem kaj se je zgodilo z njim, ampak očitno je že bivši član tega kluba... sploh ni slabo igral....

Matic Rebec v FMP...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Mogoče koga zanima... Rašid Mahalbašić, ki je bil kratek čes pri Cedeviti Olimpiji, je podpisal za avstrijski klub Halc Xalapa.

Mimogrede, na zadnji tekmi Portlanda, ki je igral proti Sacramentu, je Duop Reath dosegel 25 točk in 9 skokov, kar ni uspelo nobenem rookieju v tem klubu, odkar je to uspelo Arvydasu Sabonisu leta 1996. Če spomnim Duop Reath je nakdanji član FMPja in Crvene Zvezde, je pa tudi avstralski reprezentant, kar se verjetno tako spomnite od minulega svetovnega prvenstva... prvi dve tekmi v leta 2024 pa bo DAL igral prav proti Portlandu, obakrat doma.

V Evroligi se bosta danes udarila domači Partizan in Virtus Bologna, sigurno se nam obeta dobra tekma. Rahlo odpisana Crvena Zvezda, pa bo gostovala pri 4. uvrščenem Panathinaikosu. Pri čemer bi seveda CZ z zmago naredila veliko uslugo tudi Partizanu, v boju za top 4 mesta, pa seveda sebi, da še ohrani neke možnosti za top 10 mest.

Se pa danes začenja tudi 14. kroga ABA lige, torej 1. krog, drugega dela...

Danes:

Cibona - Borac

Jutri:

KRKA - FMP
SC Derby - Split

Sobota:

Zadar - Budučnost
Mornar - Partizan
Zvezda - Igokea

Nedelja:

Mega - CEDEVITA OLIMPIJA

Krka je z zmago nad Borcem precej lažje zadihala, tako da beži sedaj za 2 zmagi pred Mornarjem, zmago več, pa ima FMP, tako da bi bila tole tudi zlata vredna zmaga, definitivno jim bo sedaj lažje, ko imajo Planinića pod košem in malce bolj kompletno ekipo... ne vem pa, kaj se dogaja z dobrimi igrami Škedlja, Strgarja in Cerkovnika iz začetka sezone. Po FMPju, bo Krka igrala proti Partizanu, Budučnosti in Zadru, kar pomeni, da tu ne bo preveč možnosti za uspeh, tako da lahko samo še enkrat rečem, proti FMPju je treba it na zmago, kot pa veste, pa bo za FMP igral po novem tudi Rebec. Za FMP je podpisal tudi Ognjen Kuzmić.

Cedeviti pa gre, za razliko od obupne sezone v Eurocupu, v ABA ligi še dobro. Proti Megi bo pač potrebno zmagat, sploh ker je slednja ostala brez prvega organizatorja igre, Nikole Topića, ki se je vrnil v svoj matični klub.

Sicer pa kar nekaj kadrovanja zadnje čase v ABA ligi...

Rebec v FMP
Tanasković iz Igokee v Budučnost
Topić iz Mege v Zvezdo
Kamenjaš iz SC Derbyja v Budučnost
Za Partizan je podpisal Jaleen Devon Smith (nazadnje Virtus)
V Krko je prišel Darko Planinić
V Crveno Zvezdo je prišel Frederick Gillespie (nazadnje Bayern)
Shabazz Napier je iz Zvezde odšel v Olimpio Milano
Ognjen Kuzmić iz Crvene Zvezde v FMP

Torej precej dogajanja na tržnici... lahko pričakujemo, da ga bo še kar nekaj, sploh ker bodo nekateri klubi morali zapolniti vrzeli po odhodih.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kawhi ::

Mornar vprašanje če bo preživel. So aretirali lastnika kluba (in brata trenerja) zaradi šverca cigaret...

Kurzweil ::

Tale Mornar je res en zanimiv klub ja... nasploh se mi zdi, da rabi tale klub svežo kri, ker brata Pavićević se mi zdi, da je rahlo povozil čas. Tole s švercanjem cigaret me niti ne preseneča :))

Če me spomnin ne vara se je Mornar letos (ali je bilo lani?) prepozno prijavil, mislim, da za Ligo prvakov.

Se spomnim pred sezono, ko so klubi širom ABA lige že igrali pripravljalne tekme, Mihailo Pavićević pa gladko, da so ti treningi poleti in pripravljalne tekme precenjene... še več, ko je večina lige že imela v nekih 70% sestavljene ekipe, Mornar še ni imel podpisanega praktično nikogar... takrat (na začetku tega topica verjetno) se spomnim, ko sem se spraševal, kaj se sploh s klubom dogaja, potem pa so v nekem tednu/dveh... potrdili celo falango igralcev... no, sej nedolgo nazaj so tudi naštancali lepo število dodatnih košarkarjev... pri čemer so zadeli samo z Marcusom Weathersom... ostali (Lewis, Murray, Johnson, Dunn-Martin)... pa so vsekali mami... soliden je sicer še Luković, ki se je vrnil... ampak overall, vse skupaj brez repa in glave...

Kurzweil ::

No, pa je končno Cedevita Olimpija nagnala Simoneja Pianigianija, kar se je govorilo že kar nekaj časa... se pa kot menjava omenja Zoran Martić... bomo videli...

Kawhi ::

Težava je, da so za njega porabili tolk denarja, verjetno je dobil tudi mastno odpravnino, tako da sedaj Tedeschi verjetno noče dati veliko. Martić je verjetno zelo poceni, tudi on je imel kar dolgo pavzo ali je koga treniral zadnja leta? Ah vidim sedaj da je zadnja leta pomočnik trenerja v 2. japonski ligi...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kawhi ()

Matheus ::

Martić je zaradi ta pravih kolegov prišel do trenerskega mesta 8-)

Bruka... Malo spremljajte, če bodo trenerja na rtvju kaj kurcali, glede na to, da je Zvezdan Martić generalni direktor.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matheus ()

Kawhi ::

Jaz pravim dajmo mu priliko (če bo sploh on). Je pa vsaj malo čudno da nekoga, ki leta ni imel stika z evropsko košarko in se ni ravno izkazal, zamenjaš z drugim, ki prav tako leta nima stika z evropsko košarko.

Matheus ::

Kawhi je izjavil:

Jaz pravim dajmo mu priliko (če bo sploh on). Je pa vsaj malo čudno da nekoga, ki leta ni imel stika z evropsko košarko in se ni ravno izkazal, zamenjaš z drugim, ki prav tako leta nima stika z evropsko košarko.


Martić je že uradno predstavljen kot nov trener. Na rtv-ju so imeli že en mesec vnaprej pripravljen njegov PR članek. Njegov bratec je generalni direktor na tem posranem portalu.

Da pa taki kekci za jajca držijo Tedeschija si pa nisem mislil...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matheus ()

Kurzweil ::

Aha, vidim, da je tudi Martič že uredno potrjen, ja...

Verjetno kaj več minut za Ščuko in Glasa, predvidevam, da se v roster vrača tudi Zoran Dragić...

Kurzweil ::

Iz Hapoela odhaja Džikić, namesto njega bi naj zasedel trenrsko mesto Golemac. Ne vem, zakaj sem pomislil, da bi lahko Džikić postal novi trener Olimpije, če ne bi seveda to vmes postal že Martić.

Sicer pa ja ABA liga začela z uradnim podcastom, tu je 1. epizoda... gostje Žarko Paspalj, Saša Dončić in Aleksandar Petrović. Nisem še pogledal, se pa verjetno lotim danes...

Kurzweil ::

Marko Simonović odhaja do konca sezone na posojo iz Crvene Zvezde v turški Bešiktaš, ki ga vodi Alimpijević. Mi je še danes zanimiva zgodba okrog njega in Cedevite Olimpije, glede na to, da za ljubljanski klub ni igral, ko bi dejansko kot 213cm visok center prišel še kako prav, je kdaj Cedevita Olimpija zanj sploh dobila kakšen fičnik?

Se pa pridružuje Zoran Dragić prvi ekipi Cedevite Olimpije, igral pa bo samo v Eurocupu, v ligi Novi KBM in Pokalu Spar, ki se bo kmalu pričel tudi za Cedevito Olimpijo. Zakaj ne more igrati v ABA ligi, kjer bi verjetno še najbolj prav prišel, če je/bo v kakšni solidni formi in če ne bo poškodb? Razmišljam, zakaj ne more igrati v ABA ligi? Saj je prijavljen že od začetka sezone kot član Cedevite Olimpije, samo da ni igral?

Groot ::

Dvomim da je bil prijavljen za igranje. Če se prav spomnim, sem v enem izmed člankov zasledil da so ga za Pokal Spar prijavili šele v zadnjih dneh.

Čeprav je vseeno čudno, da ga ne bi mogli sedaj dodatno prijaviti tudi za igranje v ABA ligi. Pač še ena neumnost celotne uprave COL, javno trdiš da je bil že ves čas plan, da bo prišel sedaj igrat, ampak prijavit ga pa ne uspeš.

Kurzweil ::

Pišem ravno zato, ker očitno sploh ni bil prijavljen, vsaj za ABA ligo ne... sicer ne bi bilo teh težav, pa če bi potencialno kje prišel prav, bi bilo to prav v ABA ligi.

Namreč rok za prijavo je potekel dobesedno par dni nazaj, takrat, ko se je zgodil večji transfer med klubi ABA lige... kar sem že pisal prej... Topić nazaj v CZ, Kamenjaš in Tanasković v BUD, Smith v Partizan,... Paninić, Kuzmić, Rebec, Gnjidić...

Groot ::

Aha je že potekel rok za prijavo. No potem je pa jasno, Užbinec spet laže v vseh izjavah, ko trdi da so ne glede na menjavo trenerja računali na Zokija. Če bi res računali nanj, potem bi ga zagotovo prijavili za ABA ligo.

Prav zaradi tega letošnjega odnosa celotne uprave, ko so že od začetka sezone izmišljajo stvari in zavajajo navijače, mene letos ne vidijo niti blizu dvorane. Pa sem bil v zadnjih treh sezonah na pretežnem delu domačih tekem.

rafkocare ::

Točno to. COL se je čisto skegljalo. Dragića niso pravočasno registiriali za ABA, torej ga bodo morali mastno plačati za 5 tekem EC, kjer bi bilo vseeno, če bi igral kak mladinec in pa za DP, kjer bi bilo bolje da bi igral kak mladinec...Ilievski se sploh ne oglaša oz. ga nihče sploh nič ne vpraša, Užbinec klobasa pa svoje...COL zavožen projekt kot prej Petrol Olimpija...

Kurzweil ::

Ja, zgleda niso prav veliko razmišljali in je šel rok za registracijo za ligo ABA mimo...

Sicer pa včeraj zmaga Cvezde v gosteh proti Fenerju in zmaga Partizana doma proti Asvelu.

V Eurocupu pa ta teden pavza... glede Cedevite Olimpije je škoda še kaj pisat, kar je sezona seveda že davno šla mimo... ko bi vsaj priložnost sedaj dobili Glas, Ščuka, Radović, osebno bi dodal v roster še 1-2 iz mladinskih vrst, če je kaj vrednega forsiranja seveda... moram priznat, da trenutno ne poznam ekipe mlajših selekcij Cedevite Olimpije. Budučnost našega Andreja Žaklja pa bije borbo za napredovanje, trenutno se borijo z ekipami Arisa, Trenta in Lietkebelisa, tole bo zanimivo do zadnje kroga verjetno.

Je pa zanimiva zgodva Colbeya Rossa pri Budučnosti, ki je menda že bivši... fant js s pihodom Yogija obsedel, sedaj pa zapustil klub... gre pa za dobrega organizatorja igre, ki je bil lani med drugim tudi MVP italijanskega prvenstva... bi bilo zanimivo videt njegovo ceno in ceno nekega Radičevića, da ne rečem Cobbsa...

Kurzweil ::

Mimogrede, danes ob 20:00 je v Evroligi derbi med Crveno Zvezdo in Partizanom... sploh ne dvomim, da bo tekma zanimiva, je pa to nekaj, kar je skorajda obvezno čtivo za vsakega, ki ima rad košarko... pa četudi nisi navijač teh dveh ekip... če pa bo kdo našel kakšen stream, pa ste več kot dobrodošli.

Se pa danes začne tudi 15/26 krog lige ABA s tekmo Igokea - Split... naša dva predstavnika pa:

v soboto ob 17:00
CEDEVITA OLIMPIJA - Crvena Zvezda

v soboto ob 19:00
Partizan - KRKA

Torej nič kaj dobrega se ne piše našim dvema ekipama. Cvezda precej bolj resno jemlje ABA ligo v teh trenutkih, tako da bo tole res težek zalogaj za Olimpijo, je pa res, da izgubiti nimajo kaj... verjeno bodo tudi malce iztrošeni od abaligaško-evroligaškega ritma in ne bodo povsem sfokusirani... sploh od derbija proti Partizanu... je pa res, da je roster Zvezde neskončen v primerjavi z Olimpijo. Pa da vidimo, če bo kaj od šok terapije in debija na klopi Martiča.

Partizan pa igra doma in jemlje ABA ligo s precej rezerve, tako da se zna Krka nekje do polčasa celo držat blizu, s kakšnim norim strelskim večerom celo kaj dlje. Je pa kristalno jasno, kdo je tu seveda favorit.

Rebec je dobro debitiral na svoji prvi tekmi v dresu FMPja, v tem 15. krogu FMP gosti Cibono... naša dva trenerja, Jakara in Žakelj pa sledeče: Jakara gre z SC Derbyjem v goste Zadru, torej težka tekma, sem prepričan, da bo izenačena... gre pa za 7. in 8. uvrščeno ekipo, torej za tista mesta, ki bijejo oborčen boj za playoff.

Budučnost našega Žaklja pa gosti Mornar, tu je verjetno odveč napisat, kdo je favorit... bo pa lahko Žakelj verjetno malce več dal priložnosti tudi novincema Tanaskoviću in Kamenjašu, da se dokončno uigrata, čaka pa Budučnost v naslednjih krogih res ogorčen boj v Eurocupu za uvrstitev v drugi del. Kdor pozna delovanje Budučnosti in kako na prepihu so tam trenerji, se ne bi čudil, če bi ob morebitnem izpadu iz Eurocupa, Žakelj ne kriv, ne dolžen, že moral zapustit ta klub. Roster imajo kar impresiven, je pa Martič zadnjič v studijskem delu lepo povedal, s čimer se nekako strinjam... Budučnost bi verjetno rabilo koga odslovit, ne pa na novo pripeljat... pogledaš CVje teh košarkarjev, vključno z že bivšim članom Rossom, potem veš, da znotraj te ekipe nekaj ne štima.... kar seveda ne preseneča, vmešavanje Bokana & Co. že od nekdaj duši klimo v tej ekipi.

rafkocare ::

Bo tudi tokrat po 40/50 pik razlike Beograd: COL/Krka :)

Zvezda bo pomojem dobila tekmo v 4/4, Krka pa vse kar bo manj kot 25 razlike bo velik uspeh.

Derby:Zadar bo prava tekma.

Kurzweil ::

@rafkocare, glede Krke in Partizana bi moralo bit tako, ampak je že večkrat letos Partizan šel v tekme ABA lige res zelo zelo rezervirano... praktično vsako tekmo ni vsaj dveh nosilcev, naj si bo to Punter, Leday, Kaminsky... pa ne govorim o poškodbah... imam občutek, da bo derbi med CZV in PAR naredil svoje... pa tudi v začetku prihodnjega tedna čaka Partizan gostovanje proti Fenerju, ki je neposreden konkurent Partizanu. Mimogrede, v Evroligi ima score 10-8 kar 7 ekip od 5. do 11. mesta, med njimi seveda tudi Partizan.

Jasno, Partizan bi glede na roster moral dobit to tekmo, imam pa občutek, da bo zajetno minutažo dobilo kar nekaj tistih, ki ne igrajo toliko oz. ne igrajo toliko v Evroligi... kot so Vukčević, Koprivica, Jaramaz, Smith, Drezgić, Trifunović... dvomim, da bo 40-50 točk razlike.

Bi bilo sicer fino, če bi Olimpija bila blizu do 4/4... pa nekako dvomim, da se bo to zgodilo... kot rečeno, Zvezda igra v ABA ligi malce bolj zavzeto... je pa res, da bo tu verjetno malce šok terapije, pa da vidimo, kako bo debitiral Martič, verjetno bo energija in volja vendarle na višjem nivoju... bo zanimivo tudi videt rotacijo igralcev, glede na to, da je Pianigiani rotiral bolj ali manj 7 košarkarjev. Bo pa verjetno najbolj vidno vlogo pri Zvezdi odigral Tobey, ki v Evroligi sicer ne daje tega, kar se od njega pričakuje, v ABA ligi, sploh ko igra Teodosić večjo minutažo pa je konstantno dober, sploh v pick and rollu...

Overall, pa mislim, da bo danes Split premagal Igokeo... Split igra dobro po vrnitvi Shorterja in Sullivana, na drugi strani je Igokea seveda ostala brez Tanaskovića in naenkrat je prvi center Carmichael. Tudi Zorana Nikolića ni... Moody je odšel... forma Atića padla... malce bolje sedaj igra Milosavljević, ampak mislim, da je Igokea izgubila tisto, kar jo je krasilo v prvem delu. Pravim, da bo zmagal Split.

Budučnost gladko Mornar...

Dejansko bo zanimiva tekma tudi med FMPjem in Cibono... obe ekipi imata score 5-9 in sta na 11. in 12. mestu v ABA ligi, torej mesto pred Krko. Mislim, da je bila napaka kluba, da je nagnala Nenada Stefanovića... kot je lepo zadnjič povedal nekdo, mislim da v tistem 1. podcastu ABA lige, ki sem ga objavil višje... FMP je letos po Brycu Jonesu in Trentu Frazerju povsem v temo brcnil z organizatorjem igre... Besson igra toplo hladno... isto Subotić, Stepanović, Pavičević... bo pa sedaj, kolikor se smešno sliši, dodana vrednost Rebec in videli bomo, kako se bo po tisti nesreči, morda končno naigral Ognjen Kuzmić. Najbolj pozitivna točka trenutno pri FMPju je verjetno Vojislav Stojanović. Na drugi strani pa Cibona, ki je gotovo eno večjih presenečenj sezone, glede na to, da na začetku sezone ni še nihče vedel, kako bo s tem klubom (zadnjič je Aleksandar Petrović dejal, da ima 5mioEUR minusa). Pri Ciboni se po dolgem spanju izgleda prebuja tudi Domagoj Vuković. Tole bo sigurno rezultatsko zelo izenačena tekma. Tule bo tesno zmagal FMP.

Pričakujem pa zelo zanimivo tekmo tudi med Borcem in Mego... pri Borcu je zadnje čase zelo vroč organozator igra Renaldo Segu, poleg stalne postave, je dobro padel v sistem tudi Danilo Tasić, ki je res dober igralec, za te povprečne abaligaške ekipe. Mogoče sem zadnje čase malce razočaran nad Birtsom in Franklinom... tudi Uskoković, ki je sicer letos že imel nekaj dobrih tekem, sem mislil, da bi lahko bil bolj konstanten. Se pa ne spomnim, kdaj je nazadnje inventar Borca, Uroš Ćarapić, odigral tako dobro tekmo, kot zadnjič proti Ciboni. Sem pa letos razočaran nad Đokotom Šalićem, od njega ni praktično nič. Mega na drugi strani vemo kakšna ekipa je, ko smo že mislili, da se jim bo poznal odhod oz. vrnitev Topića v Zvezdo, je na zadnjih dveh tekmah eksplodiral Stefan Miljenović. Zadnje čase pri Megi rahlo bledo igra Uroš Plavšić... moram pa napisat, da resnično ne razumem, zakaj je Mega pripeljala v svoje vrste Gnjidića... razumem, da je nek backup za Miljenovića po odhodu Topića... ampak jaz dvomim, da bo Miško tu kaj dodal... tudi tole bo zelo zanimiva tekma, tesna verjetno do samega konca... recimo, da stavim na Borac.

Tekma med Zadrom in SC Derbyjem pa isto... pričakujem zelo izenačeno tekmo... je pa res, da po odhodu Kamenjaša (velika priložnost za Tomislava Ivišića), kjer bi lahko imel SC Derby prednost, ostajajo brez le-te. Letos je pri Derbyju zelo soliden Mateo Drežnjak, zdi se, da sta zadnje tekme nivo malce dvignila Dawkins in Kapusta... moram pa rečt, da sem pri Derbyju kar navdušen nad črnogorsko štirico (206cm) Davidom Mirkovićem... v njem vidim lep potencial, fant je letnik 2006 in bo čez 2 dni dopolnil šele svoj 18. rojstni dan, zelo zrelo in dobro igra, se ga plača opazovat. Zadar pa vemo kako igra... alfa in omega Luka Božić, ki še naprej grinda po 40 minut na tekmo, tako v hrvaškem prvenstvu, kot v ABA ligi, res kiborg, kot mu pravijo... bi bilo zanimivo videt, kako fant trenira, ker je fucking terminator. Bi pa se navezal na njega in prej omenjeni podcast, kjer je Paspalj razlagal, da mu je bilo v Partizanu ponujenih 400.000EUR, pa je fant raje ostal pri Jusupu za 120.000EUR. Verjetno se je nekaj naučil iz tiste epizode, ko je odšel v Budučnost. Sicer pa pri Zadru zadnje čase malce nihajo Drežnjak, Ramljak, več bi pričakoval tudi od Žganca.. je pa to nekako normalno, ker igra to jedro ves čas... več sem letos pričakoval od Mazalina. Tule sem precej prepričan v zmago Zadra, čeprav se verjetno Božiću že malce pozna utrujenost, je na zadnjih nekaj tekmah 2x ostal skoraj na nuli, po njegovih standardih se razume.

Še najmanj zanimive znajo biti tekme vodilnih ekip, torej BUD, CVZ, PAR in COL. Upajmo, da se motim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

Kurzweil ::

Evo, zdejle čez minuto/dve se začenja derbi med Partizanom in Cvezdo, če kdo rabi kakšen stream, evo:

http://utakmice.net/uzivo/
https://stream.nbabox.tv/

Kurzweil ::

Nekak se ne da mimo včerjašnje evroligaške tekme med Realom in Efesom, ki se je končala z rezultatom 130:126.

Na tej tekmi je padel rekord, kar se odigranih podaljškov tiče, namreč odigrali so se štirje podaljški!

Recimo Shane Larkin je odigral 53 minut... recimo navkljub 60 odigranim minutam, je imel Real samo 11 izgubljenih žog, zakaj me je ta podatek tako zanimiv, ker je zadnjič v ligi NBA Domantas Sabonis dosegel tripple-double za 11 izgubljenimi žogami :D ... najboljši strelec tekme je bil Džanan Musa, ki je dosegel 40 točk in imel 8 asistenc. Na tej tekmi je 6 igralcev doseglo več kot 20 točk... da ne naštevam dalje.

/////

Sicer pa je danes v ligi ABA na sporedu dvojna doza mazohizma... ob 17:00 je tekma COL-CZV ... ob 19:00 pa PAR-KRK... upajmo, da se bo poznala ekipama CZV in PAR utrujenost iz derbija... čeprav imam občutek, da bo sedaj Partizan še bolj motiviran, da se znese nad Krko oz. jim je verjetno dal Obradović vetra, po tisti slabi tekmi na derbiju.

Kot se mi je zdelo, je včeraj Split v gosteh premagal Igokeo, ki je po kadrovskih rošadah seveda odpadla kot contender za vrh ABA lige... Budučnost pa je komaj premagala Mornar in to po podaljšku, pa še to po najboljši tekme sezone za Mihailovića, torej bivšega člana Mornarja, ki je več kot očitno bil blazno motiviran... moram rečt, da je Budučnost res slaba, glede na roster, ki ga premore... pa tu praktično ne vidim nič krivde na Andreju Žaklju, saj vemo, kakšno je okolje v Podgorici... če Budučnost izpade tudi iz Eurocupa, kjer bo bila še hudo bitko za uvrstitev v drugi del... se bo verjetno že znašel Žakelj na prepihu.. in kakšen igralec na izhodnih vratih, verjetno predvsem tujci...

Vse to pa bi lahko bila voda na mlin Cedeviti Olimpiji za tisto 3. mesto, če bi seveda stvari v Ljubljani tudi štimale in ne bi bilo porazov proti klubom kot sta Mega in Zadar... če bi se kadrovalo normalno in če bi Pianigiani dobil nogo prej... v tem primeru bi z nekaj sreče lahko Olimpija celo bila bitko za 2. mesto, saj vemo, da Partizan daje 110% fokus na Evroligo, pa še bolj ga bo, ko pride playoff, tako da lahko pri Partizanu pričakujemo še kakšen poraz proti slabšim ekipam, pa tudi sicer ima Partizan že 4 poraze, enega je prizadejala prav Cedevita Olimpija... ampak ta vlak je Olimpija mislim da zamudila...

Groot ::

Nihče ne želi priznati zmote in čestitati COL za včerajšnjo super zmago? :D

No bom jaz prvi in priznal da so me zelo pozitivno presenetili. Ok zmaga itak super, ampak meni je bila predvsem všeč energija vseh igralcev. Dober pristop, sicer še vedno nekaj nihanj ampak vedno super odgovor. Pa Zvezda ni imela pretirano slabe tekme. Ja se jim je malo poznala utrujenost, ampak težko kdo trdi da je COL zmagala zgolj zaradi slabega dneva Zvezde. Upam da sedaj vidimo nekaj več konstantnosti pri COL in da naredijo eno večjo serijo v ABA ligi. Eurocup je tako ali tako za pozabo, mi je všeč da je Martič ze takoj odkrito napovedal da bo tam počival nosilce.

Očitno je bila napačna tudi informacija glede tega da Zoki ne bo mogel igrati ABA lige. Super za COL da lahko igra, ne glede na kakšno napako tu in tam je doprinos njegove energije zlata vreden.

Kurzweil ::

@Groot, evo me, sem več kot vesel, da sem bil v zmoti. Prav lepo je bilo gledat Cedevito Olimpijo in upam, da je tole nek znanilec, da bo po novem letu Olimpija spet prikazala drug obraz.

Očitno Martić in Dragić pomenita svež veter in več kot potrebno novo energijo. Zoran se je zgleda ves ta čas dobro pripravljal, če se prav spomnim iz interjuja, z bratom Goranom v Miamiju... samo upamo lahko, da ne bo spet kakšne poškodbe.

Olimpija je končno pokazala nekaj obrambe in energije na obeh koncih terena, upajmo, da ni to samo trenutek šok terapije ob menjavi trenerja in da se tudi gledalci malce vrnejo na tekme Olimpije. Nekak ima tale Tivoli en poseben čar, ne vem, če ne bi bilo bolje, da so tekme v Tivoliju in so nabito polne... ob večjem interesu seveda v Stožicah.

Pri Olimpiji so vsi dali svoje... tudi Cobbs je imel 8 podaj... če kdo ni prav posebej blestel, je to Ščuka, ampak verjamem, da bosta sedaj dobila več priložnosti tako Ščuka, kot Glas, tako da bomo potem ocenjevali, ko bosta dobila kakšne bolj resne vloge in minute. Všeč mi je bilo, da je bil v igri tudi Todorović oz. upam, da takoj ko se v mlajših selekcijah pokaže kakšen potencial, da se ga da tudi igrat v člansko ekipo, to je bil načrt kluba pred sezono, da se dela z mlajšimi.

Vidno je tudi to, da je precej boljša rotacija, česar pri Pianigianiju ni bilo, upam, da se bo končno našel tudi razum, da se ne utruja nosilce v Eurocupu, kjer že davno ni več smisla igrat z njimi in da tam dobijo priložnosti tisti, ki igrajo v ABA ligi manj.

V ABA ligi čaka Cedevito Olimpijo na papirju lahko delo v naslednjih tekmah, takole si tekme sledijo:

@Split
Igokea
@SC Derby
@Borac
FMP

Potem pa sledi težji razpored:

@Partizan
Budučnost
@Zadar

Torej bi bilo na naslednjih petih tekmah fino zmagat vsaj 4, če ne vse... seveda ne bo lahko, saj je Split spet zelo resna ekipa, sploh po povratku Shorterja in Sullivana... Igokea je sicer v prostem padu, po odhodu Tanaskovića, koncu sezone v Evropi, odhodu Moodyja,... SC Derby je sicer precej neugodna ekipa, ampak mislim, da bi COL tole vseeno morala dobiti, če se bo v ekipo vnesel nek pozitiven duh... podobno velja za Borac in FMP, sploh slednji bo do takrat že precej bolje uigran z novimi okrepitvami, kot so Stojanović, Kuzmič in predvsem Rebec, ki zaenkrat igra res dobro, na zadnji tekmi je imel denimo kar 16 asistenc.

Da ne dolgovezim več, upajmo, da je to spet neka druga Olimpija in da jo bo precej večje veselje spet gledat!

rafkocare ::

Ja, šok terapija Zoran2 je očitno delovala :)
Vsekakor zelo spodbudna zmaga za nadaljevanje ABA lige, v Eurocupu pa naj le spočijejo nosilce...

Za Krko pa je že nekaj časa jasno, da bo igrala s prvakom Dvabe za obstanek.

Kurzweil ::

Tudi jaz upam, da bo tole pri COL pomenilo, tako kot lani, da gre star še samo navzgor.

Pri Krki pa ne bi bil preveč prepričan... Mornar igra zadnje kroge vedno boljše in je bil parkrat blizu zmage, nazadnje je proti Budučnosti izgubil po podaljški z 103:100.... govorim o tem, da ni povsem samoumevno, da bo Mornar zadnji oz. da potencialno ne more Krka biti zadnja... Weathers se je pri MOR izkazal za dobro okrepitev, Luković igra vedno bolje... da ne naštevam dalje...

Krka igra v naslednjem krogu proti Budučnosti... potem Zadar, verjetno dva poraza... potem pa igra Krka doma z Mornarjem, kar zna biti odločilna tekma, kar se tiče obstanke oz. izogiba zadnjemu mestu... Krka je na prvi tekmi v Baru izgubila s 3 točkami, bi bilo fino zmagat za 4 točke...

FMP, Split, Cibona in Borac pa se mi zdijo, da jih Krka ne more več dohiteti, upam, da se motim... Split igra dobro od vrnitve Shorterja in Sullicana, Cibona že celo sezono preseneča, FMP se je okrepil, kot sem že prej pisal... tudi Borac je dober in ima že 4 zmage prednosti pred Krko...

V glavnem, tista tekma proti Mornarju, zna biti ključna za Krko letos....

rafkocare ::

Ja, finale. Ne morem se sicer znebiti občutka, da bodo premagali FMP ali Split, potem pa izgubili proti Mornarju.

rafkocare ::

COL izgubila komedijo zmešnjav proti Minnesoti Timberwolves...

Kurzweil ::

rafkocare je izjavil:

COL izgubila komedijo zmešnjav proti Minnesoti Timberwolves...


Za Eurocup mi je letos povsem vseeno, mogoče bi bilo fino zmagat eno tekmo, da ne bodo postavili absolutnega in unbeatable rekorda v seriji porazov, torej 0-18. Imajo pa že tako najdaljšega v zgodovini tega tekmovanja... v nekem profesionalnem klubu, bi nek folk odgovovarjal za to, pa ne samo trener.

Ob istem času se je začela tudi tekma zadnjega kroga lige ABA med Zadrom in SC Derbyjem, tako da sem več gledal to tekmo, kot rezultatsko povsem nepomembno tekmo med COL in temi Wolvsi is Vilne...

Sta pa včeraj v Evroligi izgubila tako Partizan, kot Zvezda... Budučnost še bije hudo borbo za napredovanje v Eurocupu... danes igrajo proti največjem presenečenju tega tekmovanja v tej sezoni... francoskem Bourgu...


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629664 (1312) c3p0
»

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šport
47439035 (7723) Kurzweil
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965442 (17072) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172731 (1675) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202061 (1379) scipascapa

Več podobnih tem