» »

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2023/24

Liga Nova KBM, Liga prvakov, ABA, Eurocup, Evroliga 2023/24

Matheus ::

Groot je izjavil:

Nihče ne želi priznati zmote in čestitati COL za včerajšnjo super zmago? :D


Šok terapija je minila, sedaj pa s prevaro od trenerja v Evropi in v ABA ligi spet padli na realna tla.

Kurzweil ::

Matheus je izjavil:

Groot je izjavil:

Nihče ne želi priznati zmote in čestitati COL za včerajšnjo super zmago? :D


Šok terapija je minila, sedaj pa s prevaro od trenerja v Evropi in v ABA ligi spet padli na realna tla.


Nekak tako ja... oz. je bila Zvezda po tistem derbiju povsem izven fokusa, kar se tekme v ABA ligi, v tem primeru proti COL tiče... namreč CZV bije ogorčen boj, da ulovi še zadnji vlak, ki vodi v playoff Evrolige.

Če ša bi pred tekmo moral napovedat zmago med Splitom in COL, pa bi mogoče celo dal več možnosti na Split, ker igra zadnje čase dobro... malce so prevetrili svoje vrste, kot sem že večkrat pisal Shorter in Sullivan sta se vrnila, ki do obisti poznata situacijo... zadnje tekme je zelo dober Funderburke ostali pa dober support, s tem, da je pri Splitu že nekaj časa odsoten Ljubičić... je pa nekaj garačev pri Splitu, kot so Runjić, Vuko, Perković, Kalajžić in še kdo, ki delajo vse ostalo, kar ni tako vidno pri statistiki, kot denimo pri Shorterju in Sullivanu. Presenetil je tudi Vito Kučić, ki je nova okrepitev Splita iz Cedevite Junior.

Naslednji krog COL gosti Igokeo, torej neposrednega tekmeca, vsaj še trenutno... namreč Igokea se zdi, da je po koncu evropske sezone in po odhodu Tanaskovića, Moodyja... povsem druga ekipa oz. daleč od tistega, kar je bila v prvem delu sezone.

Krka, ki pa bo v tem krogu igrala proti Budučnosti, pa bo še bolj pomembno tekmo kot COL proti IGO, odigrala še krog kasneje, namreč proti zadnjeurščenem Mornarju, govorim o obstanku v ligi....

Kurzweil ::

Mornar - Zadar 86:78

... nič kaj dobre novice za Krko, tako je sedaj Mornar sedaj še samo eno zmago za Krko. Me pa to niti malo ne preseneča, saj igra v zadnjem obdobju ta ekipa precej bolje, nekako je začel igrat Dunn-Martin, pred časom je prišel Weathers, ki sicer na tej tekmi ni blestel, je pa dober že ves čas, Uroš Luković tudi igra odlično, odkar se je tudi on vrnil v ta klub, danes je bil najboljši igralec te tekme - 17 točk, 10 skokov, 6 blokad - index 32. Prišel je seveda tudi Bursać, ki pa se še ni najbolje znašel. To je sedaj povsem drug Mornar, ko je bil še nekaj krogov nazaj.

Tako, da bo tista tekma med Krko in Mornarjem še toliko bolj pomembna oz. verjetno kar ključna za novomeščane, da ne izpadejo direktno iz ABA lige.

Kurzweil ::

Crvena Zvezda dodaja v svoj roster še enega organizatorja igre, to je Javonte Smart, ki je nazadnje skakal med NBA ekipo Philadelphie in G-league ekipo Delaware Blue Coats.

Nekak ne razumem najbolj te poteze oz. tole se bo slabo končalo z velikega talenta, kot je Nikola Topić. Namreč Zvezda že ima v rosterju Teodosića, zadnje čase igra odlično Dos Santos, potem je sedaj tu Smart in seveda še Topić. Ko tem že mislim, da omenjal prej, za Topića bi bilo najbolje, da bi do konca sezone igral za Mego po 30+ minut na tekmo.

Se pa po zadnjih projekcijah Topić uvršča nekje na 3. mesto, kar se prihajajočega drafta v NBA tiče, 3. najslabša ekipa v ligi NBA trenutno, pa so Washington Wizards.

Kawhi ::

A ni tale bolj combo bek šuter kot pa play?

Kurzweil ::

Kawhi je izjavil:

A ni tale bolj combo bek šuter kot pa play?


Ja, je bolj combo guard ja... undersized SG (193cm) oz. šuterski PG... je pa imel v G-League povprečje 20,3 točke, 5,2 asistence, 3,5 skoka na tekmo, ampak te številke iz G-League so mnogokrat malodane irelavantne... je pa bil fant nekoč tudi reprezentant ZDA (U17)... je pa res, da je Nedović tudi visok samo 192 cm in je SG, zakaj omenjam njega, ker prav on precej manjka zadnje čase zaradi poškodb in mogoče je prav on razlog, za njegov prihod... potem pa nekega SGja tu več ni, no, to naj bi bil tudi Branko Lazić, ki pa po večini opravlja seveda defenzivne naloge + tu pa tam kakšna trojka... torej Teodosić in Smart sta nizka SGja... Teodosić, še posebej pa Topić, pa visoka PGja...

Kurzweil ::

Mimogrede, Alen Omić je bil igralec kroga v francoskem prvesntvu.

Alen igra za zadnjeuvrščeni Levallois... na zadnji tekmi je dosegel 15 točk, pobral 19 skokov, 8x podal, 2x ukradel žogo in blokiral 1 met - index 39.

Omić je z 9,8 skoka 1. skakalec francoske lige! Aleksej Nikolić je z 5,6 podaje na tekmo, 5 asistent lige... Aleksandar Lazić, ki je še en znanec iz naših parketov, pa je recimo z 1,6 ukradene žoge na tekmo, 4. v francoskem prvesntvu v tej košarkarski prvini.

Kurzweil ::

Menda se vodstvo ABA lige v resnih pogovorih, da bi se naj 1. ABA ligi pridružila kluba Cluj-Napoca (Romunija), kar je še nekako sprejemljivo...

...malce bolj nenavadno pa je, da bi se ABA ligi pridružila ekipa Falcons Academy Dubai, torej država iz Dubaja oz. Združenih arabskih emiratov. Omenjena ekipa je recimo med drugim že veselo igrala pripravljalne tekme z abaligaši, še posebej z Mego, tako, da instantno dobim pomislek, kako verjetno Miško že kuje načrte s tem klubom. Zaenkrat je bila to akademija z mlade, ki je že igrala mladinsko ABA ligo. Po novem, pa bi naj ta klub igral celo Evroligo (!), toliko o zaprtem tipu tega tekmovanja + ABA ligo. Dubaj bi naj v Evroligo vložil 150 milijonov dolarjev! Mimogrede, nov sponzor Evrolige bi naj postal Fly Emirates.

Kako bi ta stvar izgledala v praksi, bi ABA liga dobila +2 predstavnika, torej bi bilo v tem tekmovanju 16 ekip. Ne vem sicer, v kolikšni meri ABA lige krije potovanja in nastanitve, ampak za neke klube tipa Krka, Cibona, Split in podobne bi bil to velik zalogaj. Sem vedel in pozabil, ampak mislim, da hotele krije ABA liga, za potovanja pa sem pozabil. Že res, da je Fly Emirates lahko tu tisti, ki bi prislonil svoje, ampak slednja letala ne letijo ravno v Ljubljano/Brnik, Zagreb, Sarajevo, Podgorico, bi bilo treba preverit... definitivno pa ne v Bar, Čačak, Novo mesto, Split, Zadar... z male klub bi stvar bila še toliko bolj časovno potratna, no, tudi sicer, vemo koliko časa traja, da prideš od doma + 2-3 ure na letališču, sam let... in nazaj... to nekim ekipam odbije par treningov tedensko... za neke Evroligaše si sploh ne znam predstavljat, da bi se vmes hecali še z nekim Dubajem... torej bi bil smisel, da bi imeli dvorano nekje na Balkanu, kar pa njim prav gotovo ne bi bilo po godu.

Matheus ::

Cluj bi bil zanimiva popestritev v ABA ligi. Dobro voden klub z veliko bazo navijačev. V kolikor se bo konflikt v Izraelu/Palestini nadaljeval, morda spet pričakujem tudi Maccabi v ABA ligi. V Beogradu itak igrajo že Evroligo.

Vemo pa, da so te poizkusi klubov, ki niso iz "Jadrana" več ali manj eno epizode: Maccabi, Szolnoki, Nymburg, Levski Sofia.

Kar pa se tiče Dubaja, je to na mizi že skoraj dve leti. Je pa smešno, da so se Evroligaški klubi očitno prodali za 1 milijon evrov na sezono (kolikor bo dobil vsak klub z A licenco). To je za Evroligaški nivo en malce nad povprečen igralec. Nekaj takšnega je recimo dobival Prepelič, ko je še igral za Valencio.

Glede na to, da sta Partizan in Zvezda na prvem in pa drugem mestu po obiskanosti v ligi pa kmalu pričakujem A licenco tudi za ta dva kluba. Dokler bo trenutna klika v Beogradu, bo to vreča brez dna. Podporo imajo in Evroligi je zakon, ko po svetu krožijo posnetki vzdušja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matheus ()

Kurzweil ::

Evo, pa je tudi uradno: KZS okrepljen s športnim direktorjem Sašo Dončićem

Težko kaj pametnega napišem, edino to, da zna biti tole dobro za nas, ki trpimo ob komentiranju tekem s strani Saše... Kak se že lepo napiše, dajmo mu priložnost...

rafkocare ::

Katastrofa. Klovnu Miliću so dodali še kralja kafan. Je pa tudi tale izjava Erjavca komična:
Za Sašo je to nadgradnja dela, ki ga ima v klubu, za vse nas pa nekaj novega. Take funkcije do zdaj nismo imeli. Leta 2016 je bil direktor reprezentance Matjaž Smodiš. Je sodeloval le z moško reprezentanco. Marko Milić je bil pred leti ene vrste koordinator za mlade. Potem je skočil v člansko ekipo. To se je mešalo, ni pa bilo prav takšne funkcije. Ugotovil sem, da sploh ni pomembno sicer, kako ti nekoga imenuješ, ampak je pomembno, s kom delaš, kaj dela, kakšen človek je in kaj zna. Pomembna je vsebina dela, še bolj pa znanje in značaj. Mislim, da nam bo iz tega vidika zelo pomagal. Upam, da, če bo imel voljo in čas, bo lahko tudi kakšnemu igralcu pokazal kakšno potezo, saj je igral vse od ena do pet. Lahko je dodana vrednost tudi za treninge.
Matej Erjavec

Tako da zgleda, da ima reprezentanca novega člana tudi na parketu :D

Še ena drzna napoved:
Če Matković gre bo Krka prvak DP in izpadla iz ABA lige.

Groot ::

Drzna napoved je tole samo zato ker je tudi Krka letos en kup žalosti. Se pa strinjam da če Matković gre in je Krka kompletna (tukaj ciljam predvsem na Macuro), potem me ne bi presenetil poraz COL.

Imam pa nekako vseeno precej dvomov v to da bi Matković dejansko že sedaj šel. Ima super sezono, ampak NBA nivo je pa še kar daleč.

Matheus ::

Matheus je izjavil:

Imam občutek, da bo letošnja sezona spet životarjenje Olimpije. V ABA ligi sta finalista znana že danes. Budućnost se mi zdi trdno na tretjem mestu, potem kar nekaj razkoraka in Olimpija/Igokea, potem pa še ostali. Je pa vsako leto kakšno presenečenje, ki se bori za četrto/peto mesto.

Glede EuroCupa pa tudi nisem lih optimističen. Za vrh v skupini se bodo verjetno borili Joventut, Hapoel, Paris. Pred nami vidim tudi Venezio in Prometey, mi se pa potem borbamo tam z Londnom, Hamburgom, Bešiktašom in Wolvsi za to 6. mesto, ki še vodi naprej.


Kaj dosti nisem zgrešil zaenkrat. V ABA ligi na prvem oziroma drugem mestu Crvena Zvezda in Partizan, tretje mesto si delita Budućnost in Olimpija, tik za nami pa potem Igokea. Ima pa Budućnost nepredstavljivo boljšo ekipo in jih na koncu pričakujem na tretjem mestu.

Tudi kar se tiče EuroCupa, mi je kar dobro uspela predikcija kar se tiče vrha naše skupine. Paris razturava in je gladko prvi z 14 zmagami, sledi Hapoel, potem pa na tretjem mestu skupaj Joventut in malce presenetljivo London. Angleži imajo dobro ekipo, vseeno sem pričakoval kakšno zmago manj na njihovem kontu.

Nihče od nas pa verjetno ni pričakoval 0-15 Olimpije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Matheus ()

rafkocare ::

Groot je izjavil:

Drzna napoved je tole samo zato ker je tudi Krka letos en kup žalosti. Se pa strinjam da če Matković gre in je Krka kompletna (tukaj ciljam predvsem na Macuro), potem me ne bi presenetil poraz COL.

Imam pa nekako vseeno precej dvomov v to da bi Matković dejansko že sedaj šel. Ima super sezono, ampak NBA nivo je pa še kar daleč.


Ja, se strinjam, ampak glede na to, da Krko vodi Okorn, bi jih znal zrihtati ravno dokonca DP.
Se pa strinjam, da Matković ni za v NBA, po mojem mnenju nikoli, tudi kasneje ne. Evroliga max.

Kurzweil ::

Bo zanimivo videt, kako se bo tole odvijalo z Matkovićem.

Dejstvo je, da je na rosterju Miška Ražnatovića, torej agencije BeoBasket... več verjetno ne rabim pisat. Sem pozabil, koliko ima pogodbe z Olimpijo, odnosno me zanima, koliko bi COL dobila odškodnine, če gre v NBA. Dejansko me je podobno zanimalo za Marka Simonovića, pa nekega res relevantnega vira oz. potrditve še do danes nisem dobil. Seveda bo Miško naredil vse, da pobere ta denar.

Trenutno je Matković odličen oz. ima ža neko obdobje mir pred poškodbami. Bi pa vendarle spomnil, da tisti, ki ga spremljamo že dlje časa, bi ga lahko označili za injury prone košarkarja, pa to že od časa OKK Beograda in Mege...

Še ne tako dolgo nazaj sem bil precej kritičen glede njega, da je "enodimenzionalen košarkar", še posebej v napadu, kjer je bil dober zgolj pod košem oz. v pick and roll igri... pa je zadnje čase res precej dodal tudi pri metu iz pol-razdalje in za 3 točke. Če dodamo njegove atletske sposobnosti, dejstvo, da je dober bloker in zelo atraktiven košarkar, bi znal biti koristen role player tudi NBA ligi, sploh pri kakšni ekipi, ki ima resne probleme s centrom. Verjetno lahko prispeva toliko, kot nek Powell pri Dallasu...

Je pa Matković tip igralca, ki ga seveda moraš postavit v nek sistem, da pride do izraza, ob sebi potrebuje proper organizatorja igre, da ga hrani v pick and rollu, da ne rečem pri teh alley-upih.

Bo pa meseca marca Karlo star že 23 let, tako da tako rosno mlad tudi ni več oz. še ima tisti 2 leti, ki jih rabijo za razvoj late bloomerji, kar se centrov tiče.

Bi pa sam rekel, da bi fant moral odigrat tole sezono še do konca... da ne rečem še eno, v kakšnem bolj resnem klubu, pa če bi potem še malce napredoval, potem pa bi znal biti to že dober znak, da bi lahko bil ready za NBA.

Matković recimo od lani ni nič popravil prostih metov, tako lani, kot letos jih meče 65%, tole še mora izboljšat. Bo pa pri njem verjetno največji faktor to, koliko bo imel sreče s poškodbami.

rafkocare ::

Veliko o njem pove tudi, da si lani ni mogel izboriti prve peterke napram Omiću...edino, kjer je boljši od Omića je atletika in zakucavanje.
Zna pa mu Miško zrihtati kak angažma, to pa je res.

Kurzweil ::

Če se spomnem, je lani imel tudi Matković precej poškodb... js ne vem, če bi kr kategorično tole rekel, da nima Matković v NBAju kaj igrat... tistih 10-15min pri neki ekipi, ki ima probleme s centri, pa po možnosti proper pick and roll organizatorja igre, bi znal biti povsem soliden.... recimo Nikola Jović je zadnje čase tudi povsem soliden role player. Bomo videli kako bo... bolj zanimivo bi bilo videt, kako bi COL izgledala brez njega, kot ste že prej omenili... verjetno bi kar Miško pripeljal neko zamenjavo...

Do konca ABA lige je še 10 krogov, danes se začenja 17. krog in kar je za ABA ligo kar neobičajno, danes kar 3 tekme, prvo igra naša Krka:

Danes:

17:00
Zadar - KRKA

19:00
Borac - Split

21:00
Cibona - Budučnost

Kar se Zadra in Krke tiče, imam občutek, da ima Krka danes celo možnosti za presenečenje. Božić še vedon ni jasno, da bo igral... manjkal bo Ramljak. Ne vem, če bo igral Macura, Planinič de facto bo, kar pomeni, da bi Krka lahko delala precej problemov pod košem, če bo imel dobro tekmo še Radovanović. Na drugi strani pa bodo prav ti visoki košarkarji morali paziti na Karla Žganca, ki zadnje tekme igra zelo dobro, sploh pri pokrivanju slednjega bodo morali biti pazljivi, ker zadnje čase Žganec precej meče in zadeva za 3 točke.

Sumim, da bo danes Split zmagal v gosteh proti Borcu. Budučnost pa bi morala tole dobit, bo pa Cibona gotovo zelo trdovraten nasprotnik.

rafkocare ::

Sem tudi jaz že zgoraj napisal, da se zna Krki "usrat" ravno proti kakemu Zadru...

Split bi moral dobiti.

Cibona:Budučnost pa bo tesna, ampak ja, na koncu verjetno vseeno BUD.

Kurzweil ::

Evo, in točno to se dogaja kar sem napisal... Žganec in med od daleč... Planinić pa gleda in se pritožuje, kot da ni povsem gladek. Pa 7 izgubljenih žog Krke po prvi četrtini in +11...

Tole bi morala Krka izkoristit, ker ni Božića in Ramljaka.

Aja, pa vse najboljše Petar Vujačić, danes je dopolnil 24. rojstni dan...

Kawhi ::

Matković menda v Pelikane še do 8.2. pišejo hrvaški mediji

Kurzweil ::

Ja zgleda bo res do konca tega prestopnega roka odšel. Tam bo verjetno menjava za Valanciunasa... tu je še Cody Zeler, tako da bi znalo bit nekaj minutaže za Matkovića, če seveda sklenejo deal. Me pa bolj skrbi nekaj drugega, kar sem že pisal, namreč da NOP nima tistega tipičnega organizatorja igre, še posebej ne nekega pick and roll rutinerja, kar pa Matković krvavo rabi... bo zanimivo, še bolj zanimivo pa bi bilo videt, koliko bo od tega dobila Cedevita Olimpija, kar se odškodnine tiče.

Groot ::

Če se to res zgodi, bo glede na komentarje ki jih je dalo več športnih direktorjev in trenerjev v zadnjem času za COL praktično nemogoče dobiti neko solidno menjavo. Na trgu je očitno kronično pomanjkanje soldidnih centrov.

Kurzweil ::

Groot je izjavil:

Če se to res zgodi, bo glede na komentarje ki jih je dalo več športnih direktorjev in trenerjev v zadnjem času za COL praktično nemogoče dobiti neko solidno menjavo. Na trgu je očitno kronično pomanjkanje soldidnih centrov.


Se strinjam, tudi sam ne vem, kje bodo našli zamenjavo... torej nekoga konkretno preplačat, če še imajo kakšne apetite v ABA ligi, ali pa dati dejansko mladim... da ne bo na koncu prišel nazaj Omić :D

Sicer pa odkar je iz Igokee odšel Tanasković in SC Derbyja Kamenjaš, seveda oba v Budučnost, sta ti dve ekipi tudi v prostem padu. Sploh ta padec Igokee je perfect za COL, da pride nekako do 4. mesta v ABA ligi, kjer spet pridemo do tega, kaj bodo storili po morebitnem odhodu Matkovića. Kot sem že zadnjič pisal, najprej je verjetno potrebno pogledat na roster BeoBasketa, če se kaj najde oz. bo ob prodaji Miško verjetno že ponudil :D V takšnih situacijah se potem vidi, kako sposobno vodstvo ima klub... bomo videli v praksi...

Groot ::

Omić najbrž ni toliko naiven da pride nazaj. Sploh glede na to da mu Francija očitno res odgovarja.

Glede na bolj ali manj brezvezen preostanek sezone bi se sam sicer povsem strinjal s tem da se ponudi šanso tudi mlajšim, ampak tukaj je vprašanje komu. Šaškov mi je sicer simpatično borben, ampak očitno hkrati vsaj letos malce nagnjen k poškodbam. Potem pa že zmanjka kolikor je meni znano.

Kurzweil ::

@Groot, ja težko bodo našli kakšno rešitev, tako kar se rezultatov tiče, kot dela z mladimi, sploh na položaju centra. Je pa grozno, da ni mladinske ekipe Olimpije, kjer bi lahko koga potegnil v prvi plan. Včasih sem do obisti poznal tudi naše klube, tako mladinske, kot članske... zdej pa nisem tolk seznanjen, da bi lahko kaj pametoval... v celi državi ni enega prospecta, ki bi vsaj malo obetal? Tudi skavtinga zgleda ni nobenega pri COL, kot recimo nekoč, ko tudi če ni bilo na balkanu nikgar, se je našlo kaj recimo v Gruziji. Jim res nikakor ne more uspet pripeljat nekoga, kot uspe Derbyju, Megi, FMPju.... pa da bi dolgoročno delali z njim (ja, vem) oz. da bi imel kaj potenciala. Trg ni tako slab, kot je vodstvo tega kluba. Aja, večkrat takole pomislim, kaj se je zgodilo s tistim dobrim starim posojanjem igralcev iz denimo evroligaških klubov, kar je Olimpija seveda nekoč že počela... itak ni razlike, med takšnimi košarkarji in tistimi tujci na žetone, ki itak odidejo konec sezone, če ne še prej.

Je pa izšla 2. epizoda ABA Talks podcasta... seveda spet z Žarkom Paspaljem, Aleksandrom Petrovićem, Sašo Dončićem in gostiteljem Edinom Avdićem... prva epizoda je bila še kar zanimiva, sigurno pogledam tudi tole, ko bo čas.

Kurzweil ::

Matković se še sprehaja po Ljubljani, ali je že kaj bližje lige NBA? Sicer je še 2 tedna časa do deadlina v ligi NBA, ampak imam občutek, da bo Matković, če seveda odhaja v NBA, začel igrat na lazy mode, da se slučajno ne bo poškodoval. Verjetno danes zvemo kaj več, ko bo Olimpija gostovala pri sebi primernem nasprotniku, nemškem Hamburgu, ki ima zgolj 2 zmagi več od njih.

Je pa včeraj Budučnost po podaljšku izgubila domačo tekmo proti Ulmu, kar jih je zelo odaljilo od napredovanja v Eurocupu. Me zanima, kaj se bo zgodilo z Andrejem Žakljem, če Budučnost izpade v tem tekmovanju, vemo kako je pri tem klubu, tudi če Žakelj ni prav veliko kriv. Bi pa privoščil, da bi Žakelj z Budučnostjo napredoval, tudi sicer je lepo videt, kako znajo na domačih tekmah navijači Budučnosti pripravit dober ambient, za razliko od gledalcev Cedevite Olimpije.

rafkocare ::

Kako je to možno, da izgubiš 15 tekem, nato pa 16. zmagaš za 31?
Kakorkoli, če bi tistih nekaj tekem, kjer je bilo do -5 dobili, bi še zelo solidno vse skupaj zgledalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: rafkocare ()

K Leonard ::

Olimpija je res ena zanimiva ekipa ja. Sicer Hamburg ni na nekem nivoju ampak so jih res ornk našeškali. Glede Matkoviča - komentatorja sta včeraj govorila kod da je s Pelikani done deal in da gre naslednji teden v NO.

Kurzweil ::

Tako, v roku enega tedna bi naj šel... pa celo znesek je bil omenjen... odškodnina bi naj bila 800.000€... od tega nekaj dobi tudi Mega...

Zdej pa da vidimo, kakšno pot bo ubrala Cedevita Olimpija po odhodu Matkovića... v ABA ligi je tako, vsi vemo... PAR in CZV... potem pa ostali, IGO je zaradi znanih razlogov bolj kot ne v prostem padu, pri Budučnosti pa ne bom presenečen, če ob morebitnem izpadu iz Eurocupa odide lepo število tujcev, verjetno tudi Žakelj, ki ni kaj veliko kriv.... potem je seveda tu še državno prvenstvo... bo zanimiv videt v glavnem....

rafkocare ::

No za ta denar bodo verjetno lahko nekoga pripeljali, ki bo dovolj za ta nivo.

K Leonard ::

Na trgu ni ravno veliko visokih igralcev. Nivoja "Matković zadnja 2 meseca" ne bodo dobili.

rafkocare ::

Ne to sigurno ne, ampak nivo "5. bomo v ABA ligi in osvojili DP s 3:1 v zmagah" pa :D

Kurzweil ::

Evo, danes se začenja 18. krog v ligi ABA, kar nekaj zanimivih in pomembnih tekem...

Danes:

17:00
KRKA - Mornar

19:00
SC Derby - CEDEVITA OLIMPIJA

21:00
Igokea - Borac

Nedelja:

12:00
Mega - Budučnost

19:00
Crvena Zvezda - Partizan

Ponedeljek:

18:00
Split - FMP

20:00
Cibona - Zadar

Krka in Mornar sta ekipi, ki sta obe pri komaj 3 zmagah, s tem, da bi rekel, da je Mornar v precej boljši formi v zadnjem obdobju, odlično igra zadnje čase za to črnogorsko ekipo, še lani član Šentjurja, Tavian Dunn-Martin. Dobro pod košem igra Uroš Luković in Marcus Weathers, ki pa ne vem, če bo danes igral, na zadnji tekmi ni. Po drugi strani Okorn pravi, da je Cousins že oddelal zadnji trening v celoti, tako da bo igral. V glavnem, zelo pomembna tekma za obe ekipi... mogoče še to, na prvi tekmi je Krka izgubila za 3 točke, tako da bi bilo fino zmagat za več...

Olimpija bo odigrala svojo predzadnjo tekmo z Matkovićem (bojda odhaja takoj po naslednji tekmi z Borcem), pri čemer pa nekako razumem, da bo fant odigral zelo rezervirano, da seveda ne pride do poškodbe. Odkar pri SC Derbyju ni Kamenjaša, je to ena povsem druga ekipa. Olimpija tole preprosto mora zmagat, da obstane pod vrhom lige, čeprav Igokea pada, pa imam občutek, da bosta do konca sezone nevarna za Olimpijo še Zadar in Mega, nekak si predstavljam, da ko bo Matković odšel, da bo tudi pri Cedeviti Olimpiji sledil en padec.

Na 3. tekmi danes se boste pomerila Igokea, ki je po odhodih nekaterih povsem druga ekipa in Borac, ki je trenutno na zadnjem mestu, ki še vodi v playoff. Trenutno je IGO 2 zmagi pred Borcem, pa se mi zdi, da se bosta ekipi na koncu borili, poleg nekaterih drugih, za ta mesta, ki vodiju v playoff. Tudi to je pomembna tekma za obe ekipi.

Jutri pričakujem tudi med Mego in Budučnostjo izenačeno tekmo... Budučnost seveda mora zmagat, da ima mir na tem 3. mestu... Mega pa se mi zdi, da vedno bolj grize in bo na koncu verjetno gotovo v playoffu. Zdi se, da po vrnitvi Topića v CZV ne igrajo prav nič slabše. Tole bo sigurno zelo zanimiva tekma.

Kar se tiče derbija med domačo Zvezdo in Partizanom, tako ni potrebno preveč izgubljat besed. Verjetno še ena poslastica in boj za sam vrh lige. Mimogrede, CZV in PAR sta tudi na robu playoffa v Evroligi in včeraj je Partizan zmagal zelo pomembno tekmo proti Žalgirisu.

Na tekmi med Splitom in FMPjem pričakujem zmago Splita, ki je v zadnjem obodobju res v dobri formi (včeraj so v hrvaškem pokalu izločili Zadar, ki je sicer igral brez Božiča in Ramljaka)... torej Split še lovi playoff, s tem da FMP pa išče varnost, saj bo nekdo po današnji tekmi med Krko in Mornarjem samo eno zmago za njimi, kar boja za obstanek tiče, če seveda FMP je zmaga.

Zadnja tekma kroga pa bo hrvaški derbi med Cibono in Zadrom. Cibono je okrepil oz. se je vrnil Filip Bundović... po drugi strani, če ne bo še vedno Božiča in Ramljaka, bo zelo težko. Zadar ima seveda ambicije, da konča nekje na zgornjem delu lestvice, Cihona pa seveda išče še zadnje priložnosti, da se pridruži ekipam v boju za playoff, pa čeprav je glede na stanje v klubu, že tole kar so do sedaj dosegli, mali čudež.

rafkocare ::

KRKA - Mornar 79:72

Krka z odliko opravila domačo tekmo. Še vedno pa ni izključeno, da je ne bo Mornar prehitel do konca sezone po št. zmag. Cousins igral samo 6 min, odlična igra Macure in Špana.
Zmaga za 7 pomeni boljši medsebojni score.

19:00
SC Derby - CEDEVITA OLIMPIJA 82:78

Slaba 3/4 in porazen met iz igre 37.9% je COL stala zmage.
Sta pa obe ekipi imeli po 15 izgubljenih žog.

Igokea - Borac 78:62

Igokea dobila brez večjih težav.

72:92
Mega - Budučnost

Nekoliko presenetljiva lahka zmaga Budučnosti.


Crvena Zvezda - Partizan 88:86

Zvezda je dvignila formo tako v EL kot v ABA ligi. Bi pa Partizanu skoraj uspel eden največjih preboratov iz -19, za zmago CZV je zadel Yago Dos Santos.

Split - FMP 78:66

Split nadaljuje z odlično formo, z odličnimi igrami pa nadaljujeta Shorter in Sullivan.

Cibona - Zadar 71:88

Vrnitev MVPja je pomenilo gladko zmago Zadra.

Kurzweil ::

@rafkocare, tudi meni se zdi, kar sem že večkrat napisal, da bo Mornar verjetno do konca sezone zmagal več tekem, kot Krka... vsaj zdi se tako glede na formo. Krka prihodnji krog doma gosti SC Derby, sigurno priložnost za zmago... ko že ravno omenjaš Macuro, idealna prihložnost, da se spet izkaže, sploh ker ni več v SC Derbyju Kamenjaša.

Olimpija si tega poraza proti SC Derbyju enostavno ne bi smela dovolit, če ne bi bilo teh "brezveznih porazov" Cedevite Olimpije letos, bi lahko slednja mirno konkurirala za 3. mesto, če bo Partizan napredoval v Evroligi in bo povsem sfokusiran na to tekmovanje, po nekem čudežu 2. mesto... ampak bomo sedaj videli, ko gre Matković, če pride zamenjava, ali kaj je v planu.

Med Igokeo in Borcem sem pričakoval bolj izenačeno tekmo, dejansko sem celo študiral, da bi lahko Borac presenetil na tej tekmi... predvsem je povsem zatajila branilska naveza Segu-Uskoković pri Borcu.

Med Mego in Budučnostjo sem pričakoval zelo izenačeno tekmo, apmak na tej tekmi je Mega bila res povsem razglašena... če je na tekmi med IGO in BOR zatajila naveza Segu-Uskoković, je tu zatajila visoka naveza Plavšić-Jelavić.

Derbi med Partizanom in Cvezdo je bil res na nivoju... je pa bilo kar veliko prekinitev in na trenutke na robu pretepa... sicer pa proper in čvrsta tekma. Eden od highlightov sigurno naš sodnik Pukl, ki se je med eno borbo za žogo vrgel po tleh in posredoval, da ne bi prišlo do morebitnega ravsanja... :D sem bil presenečen, da ni več igral Yaho Dos Santos, ki zadnje čase igra odlično. Polega Yahota pa je bila odločilna igra Bolomboya, ki je pobral 13 skokov in grizal, še posebej v napadu, tudi s parimi "put-backi"... veliko trdega drla sta opravila tudi Hanga in Giedraitis, kar pogled na statistiko sigurno ne pokaže izrazito. Pri Partizanu pa predvsem naveza Kaminsky-Leday-Nunnally, pa deloma Punter... je pa Leday počel razne packarije in trdo delo, kot na drugi strani Hanga in Giedraitis. Fin derbi, če bi bilo še par desetink več, bi Nunnally dejansko prinesel zmago PAR....

Split pa še naprej kaže dobro formo... imajo Shorterja in Sullivana in grinderje tipa Runjić, Vuko, Perković, Kalajžić... zanimiv mi je Funderburke, njega gledam že celotno sezono... običajno v prvih četrtini, mogoče del druge, razutava, ko misliš, da bo tip MVP kroga... pa se vedno po 1. četrtini povsem ustavi... do takrat pa običajno odlična igra, pa tudi index med 15-20... zdej ne vem, ali tip da res all-in tistih par minut in mu zmanjka energije... prej bi rekel, da imajo tako zastavljeno igro pri Splitu, da se Funderburke raztrga na začetku, potem pa tako pride namesto njega Sullivan... Shorter pa je skoraj kot Božić pri Zadru, skoraj celo tekmo v igri. Tale borba za playoff bo še huda, trenutno zgleda da med Splitom, Mego, SC Derbyjem in Borcem. Škoda, da Krka par krogov nazaj ni dobila tiste dobljene tekme proti FMPju, ker bi bila sedaj pred njim in na mestu, ki zagotavlja direkten obstanek in seveda še zmago nad Mornarjem.

Na tekmi med Cibono in Zadrom pa je bilo treba počakat do začetke tekme, če bo igral Božič in Ramljak... ko sem videl, da je Božič v igri, je bilo jasno, da je Zadar tu favorit. Zadnje tekme igra dobro tudi Mazalin, od katerega sem že na začetku sezone pričakoval več. Sem že pozabil, kaj je z Alexom Steinom pri Ciboni, ampak zgleda je poškodovan. Na tej tekmi sem več pričakoval od Vukovića, Bundovića in predvsem od Aranitovića.

/////////

Prej sem nakako naletel na podcast od Cedevite Olimpije
https://www.facebook.com/watch/?ref=sav...

Kje Matković razlaga, da prihaja iz bosanskega kraja Livno, to je kraj, ki ima 34k prebivalcev... in pravi, da menda je med top 5 po velikosti v tem kraju. Verjetno pomislite isto kot jaz... kako lahko ima en takšen kraj več tako visokih ljudi, kot jim ima verjetno cela Slovenija, vsaj zdi se tako... se spomnim, ko je pred dolgimi leti statistični urad (mislim, da) objavil najvišje ljudi v Sloveniji, med top 10 je bilo menda 7 košarkašev... navišji pa mislim, da kar Primož Brezez z 216cm... res ne vem, kako se ne najde kakšen človek več z ekstremno višino... vem, da so po višini črnogorci, nizozemci, delmatinci v vrhu, ampak vseeno... bi lahko imeli kakšnega več :D

rafkocare ::

Nov dan, nov poraz COL v EuroCupu.
Razen Blažiča (z občasnimi nihanji tudi v -) in Matkovića (ki pa tako ali tako gre), ta ekipa nima kaj iskat v Eurocupu.
Vprašanje, če bodo naslednjo sezono sploh dobili vabilo?

To pomeni, da so evropsko sezono končali brez domače zmage. Prihodnji teden jih čaka še Pariz, ki ima vsega 1 poraz v tem tekmovanju, gre se pa brez Matkovića, kar pomeni, da že lahko zaključimo Eurocup sezono z 1-17 score-om.

rafkocare ::

Verjeli ali ne, menjava z Matkovića bo Omić, krog se sklepa in komedija nadaljuje :D

Kurzweil ::

Kar se Matkovića tiče... moram rečt, da mu vse pohvale, kar se profesionalnosti tiče... v vseh letih, odkar gledam basket, se ne spomnim, da bi kakšen igralec igral tako zavzeto tudi na tekmah, ko mu ne bi bilo treba oz. večina bi pazila na vse pretege, da ne pride do poškodbe pred odhodom... tako običajno veliko igralcev igra na 20%, ko sklenijo deal z novim klubom. Je pa res, da iz NBA verjetno ni takšnega pritiska nanj, glede na to, da gre v G-league. Se pa strinjam, da je tole res katastrofa, kako je letos Cedevita Olimpija igrala v Eurocupu, še bolj presenečen sem, kako počasi je klub vlekel poteze, kolikor jih sploh je...

Sem pa že pred časom tu pisal, da ne bom presenečen, če se vrne Omić... kar se mene tiče, niti ni tako slaba izbira, glede na stanje s centri na trgu, dobra... se je pa sicer že tudi nekaj govorilo o Dimcu :D

Mimogrede, včeraj je Budučnost našega Andreja Žaklja v gosteh premagala Trento in to prepričljivo... če spomnim, ob morebitnem porazu bi Budučnost že končala sezono v Eurocupu... tako pa še imajo možnosti. Jim pa v zadnjem krogu čaka 3. ureščena Gran Canaria našega Jake Lakovića.

Sicer, kot ste verjetno že zasledili... se Partizan in Golden State Warriors dogovarjata za tekmo v Beogradu, ki bo seveda posvečena Dejanu Milojeviću... sicer je pred njimi kar nekaj stvar za uredit/premostit, bi pa bilo zanimivo videt to tekmo.

Ko sem že ravno pri Partizanu, slednji je včeraj gladko izgubil proti Monacu, ga pa čaka v prihodnjih tekmah res ogorčen boj za playoff.

rafkocare ::

Borac:COL 65:74

COL se je namučila z Borcem v Čačku, zadnja tekma najboljšega COL posameznika letos Matkovića, ki je tudi tokrat res več kot korektno odigral.
Bomo videli kaj bo prinesla menjava Matković:Omić, vendar kljub vsemu ne vidim pretiranih težav z osvojitvijo 4. mesta, še naprej se bo igralo toplo-hladno.

FMP:Igokea 78:64

FMP se je z zmago malce oddaljil od zadnjih dveh mest, ima 2 zmagi več od Krke in 3 od Mornarja.
Znova zelo dobra igra Matica Rebca, 15 točk in 10 asistenc, index 21.

Kurzweil ::

Ja, se je Cedevita Olimpija kar malce mučila, ampak na koncu več kot pomembna zmaga. Ne vem, kaj se zadnje čase pri Borcu dogaja s Segujem. Sicer ne vem, v kakšni formi je Alen Omić, ampak mislim, da kaj boljše zamenjave kot je on, ne more trenutno Olimpija dobit, glede na stanje na trgu, budget in dejstvo, da se bo Omić verjetno prevej bolj boril za COL, kot bi se kdo drug. Gre COL kar precej na roko, da je IGO ostala brez Moodyja in Tanaskovića... sem že pozabil, kaj se točno dogaja z Zoranom Nikolićem pri IGO...?

FMP pa mogoče kar nepričakovano gladko... Rebec je odigral dobro, pa končno je nekaj od sebe dal tudi Ognjen Kuzmić, daleč najboljša tekma zanj v tej sezoni.

Sicer pa malce nenavaden razpored tokrat... čez vikend samo 2 tekmi v ABA ligi, danes 3 in še jutri 2.

Danes ob 17:00 verjetno tekma tega kroga, med Budučnostjo in Zvezdo... potem Partizan in Split.... Mornar - Cibona, kjer se bojim, kar se Krke tiče, da ima Mornar zelo dobre možnosti za zmago oz. bi rekel, da bo Mornar zmagal. Jutri Krka gosti SC Derby... torej še ena redkih priložnosti, da Krka zmaga v tej sezoni, upajmo, da jim uspe... ta 19. krog pa se bo zaklučil s tekmo Zadar, kjer seveda spet igra Božić, in Mego... gre za 6. in 7. uvrščeno ekipo... to so mesta nekje na prelomu, ali borba za vrh lige... ali borba, da si sploh zagotoviš playoff.


Nikola Janković odhaja iz Mege v teheranski Mahram

rafkocare ::

Včerajšne tekme so bile zanimive:

Budučnost : CZV 84:62

Budučnost našega Andreja Žaklja je doma presenetljivo razbila vodilno CZ.
Prvi strelec tekme je bil ex-COL Yogi Ferrel, sijajna partija Mihailovića.
V CZ omembe vreden Mitrović, ostali podpovprečni.

Za drugi šok v dnevu je poskrbel Split, ki je z navezo Shorter-Sullivan premagal Partizan sredi Beograda!

Partizan : Split 67:74

Split je imel v rotaciji vsega 9 igralcev.
Zanimivo, da sta oba evroligaša dala manj kot 70 točk.

Mornar : Cibona 88:85

Na 3. tekmi, pa se je zgodilo to, kar smo pričakovali - Mornar je premagal bankrotirano Cibono in po zmagah ujel Krko.
Na lestvici je Krka že zadnja, ima koš razlika prednost pred medsebojnim rezultatom, tako da je Krka že na zadnjem mestu.

Kurzweil ::

Ja, se strinjam... je bilo dejansko zanimivo pogledat.

Partizan in Zvezda vidno utrujena od evroligaškega tempa, prvo kar vedno pomislim je, kje bi bila trenutno Olimpija, če ne bi bilo tistih brezveznih porazov proti Megi, SC Derbyju, Splitu, Zadru... kot sem že večkrat pisal, verjetno bi bili na 2. mestu ABA lige.

Sicer pa se zdi, da je Žakelj malce spravil v red Budučnost... sicer imajo res minimanlne možnosti, da napredujejo v Eurocupu, ampak v ABA ligi pa mislim, da bodo letos še zelo nevarni, tudi za oba beograjska evroligaša. V sistem Budučnosti sta se lepo in hitro vklopila tako Kamenjaš, ki ga je Žakelj seveda treniral že prej, kot Tanasković... prvi tekmo v ABA ligi je odigral tudi Alerik Freeman... če ne bo nove smole s poškodbami, bo imela Budučnost res noro branilsko linijo Yogi-Wright-Freeman-Mihailović... no dobro so pokriti na vseh položajih. Po dolgem času tudi nabito polna Morača in atmosfera, ki smo jo vajeni iz tekem PAR in CZV... tole bodo še dobre tekme do konca sezone... kot rečeno CZV itak ni bila prava od Evrolige...

Isto velja tudi za Partizan, kjer med drugim nista igrala Punter in Dozier... Split na drugi strani pa, kot sem že večkrat pisal, od prihoda Shorterja in Sullivana povsem druga ekipa, s tem, da še manjka Ljubičić. Kar se energije in rotacije tiče, je tudi dodana vrednost mladi Kučić, ki je prišel pred kratkim iz Cedevite Junior. Lep dosežek za Split.

Kdo bi si mislil, da bosta padla oba evroligaša... je pa res, da sta s fokusom povsem v Evroligi, sploh od Partizana, če bo nadaljeval v playoff tega tekmovanja, lahko pričakujemo še kakšen poraz več... kar je še ena priložnost več za Budučnost... Olimpija pa... bomo videli, če pride Omić in v kakšni formi bo... ampak kot sem prej napisal, škoda za tiste kikse, ker sicer bi lahko COL partizipirala tudi za 2. ali 3. mesto.

Kot smo že tu pisali, Mornar je v dobri formi, sploh po prihodu Weathersa, Lukovića in še nekaterih, sem pepričan, da bodo do konca sezone zmagali še kakšno tekmo, sigurno.

Kar je tudi napovednik za današnjo tekmo Krke, ki bo gostila SC Derby, bi rekel, da je zmaga kar nujna, ker veliko priložnosti letos več ne bo.

Na zadnji tekmi krog na sigurno čaka ogorčen boj z zmago... kot sem že pisal pred dnevi... za obe ekipi je to tekma, ki veliko pomeni v boju za najvišja mesta oz. za playoff.

rafkocare ::

Krka po pričakovanjih praktično zapečatila svojo ABA usodo...

KRKA - SC DERBY
72:97

Visok tempo SCD niti za trenutek ni dopustil Krki, da bi razmišljala o zmagi.

ZADAR - MEGA 74:71

Zadar je z zmago nad Mego postal 1. zasledovalec COL za 4. mesto

Kurzweil ::

Moram rečt, da sem precej razočaran nad odnosom in pristopom Krke. Ekipa, ki se bori za obstanek, bi absolutno morala kazat več enegije in volje na obeh stranh igrišča. Tako pa slab napad in še slabša obramba. Ne rečem, da je nek nasprotnik boljši, ampak ko vidiš pristop v igri, potem se človek res vpraša, zakaj ti fantje sploh igrajo basket. Sem zelo razočaran nad vodstvom kluba in igralci Krke, nad Okornom niti ne tako veliko. Balažič bi rekel, da ni iz pravega testa. In pa seveda škoda, bi si dolenski konec zaslužil vsaj en resen športni kolektiv... kaj drugega rečt, zgleda si drugega kot izpad v 2. ABA ligo ne zaslužijo. Se pa sprašujem, komu je v interesu gledat, vodit in sponzorirat takšen neambiciozen klub. Resnično sem si želel, da bi letos imeli bolj mirno sezono, na začetku je zgledalo bolj obetavno.

Popolno razočaranje sta Jurković in Bačvić... Planinić je obup... Cousins in Hamilton tudi podpovprečna za tujca, pa naj bo vsaj malce upravičeno Cousinsu zaradi poškodb... Špan seveda ne more biti Rok Stipčević... Macura je občitno obstal na nekem nivoju, ki definitivno ne presega državnega prvenstva, žal, sem tudi sam vsa ta leta upal in želel več. Radovanović tudi kar nekaj... tujci torej podpovprečni... mestoma solidni Cerkvenik, Škedelj in Stergar, ampak preveč nekonstantni.

Sedi 1, kar se Krke tiče!

Kot pa si že napisal @rafkocare, Zadar še naprej kaže svoje... sploh sedaj, ko sta nazaj Božič in Ramljak... bodo na koncu verjetno še nevarni Cedeviti Olimpiji, če ne bo kakšne rešitve po odhodu Matkovića, se zdi...

/////

Hiter skok v Evroligo, Ricky Rubio je tudi uradno postal član Barcelone in je prijavljen tako za Ligo Endesa, kot za Evroligo.

rafkocare ::

Božić po povratku spet takoj MVP kroga, verjento je tudi že MVP sezone :)

Za Rubia pa res upam, da zaigra sproščeno, si ne znam predstavljat, koliko pritiska je bilo na njem od 16 leta naprej...

Kurzweil ::

Mene zanima, kako Božič trenira v primerjavi z ostalimi... tip je terminator... ne moreš nabijat 40min/tekmo v hrvaškem prvenstvu in še v ABA ligi in bit ob tem MVP brez konkurence... jasno, Božič pri ZAD je, kot Dončič pri DAL... alfa in omega, žoga je njegova... ampak vseeno. Tole more bit ogromno trdega dela in odrekanja, dvomim, da je samo neka genetika.

Ja, tudi jaz privoščim Rubiu, da končno zaigra basket, brez pritiska, težav, stresa in ostalega. Ni za vsakega svet profesionalnega športa... on je praktično že od najstniških let bil poklican za naslednjega zvezdnika in nosilca španske košarke, pa če mu je pasalo ali ne... pa se ga na začetku kariere spomnim, kako poleten, razigran in nasmejan je bil... potem pa je tekom let vedno bolj postajal... je pa dejansko star "komaj" 33 let... tako da bo verjetno, če bo še imel voljo do basketa, srečo s poškodbami in rešene težave z depresijo... še kakšnih 4-5 let kariere.

Kurzweil ::

Trey Thompkins je podpisal za Crveno Zvezdo... podpisal je za 1 mesec, z možnostjo podaljšanja do konca sezone. 208cm visok in 33 let star krilni center... ex Los Angeles Clippers, Nizhny Novgorod, Real Madrid in nazadnje Zenit Saint Petersburg... seveda ga najbolj poznamo po tem, da je bil dolga leta član Reala... zanimiv podpis.

Kurzweil ::

Moram tole napisat, kar že itak veste, ampak moram :D

Pariz - Cedevita Olimpija 119:66

Zgleda so najboljše prišparali za konec... rekordov pa kar ni videti konca. Srocre 1-17 je ža tako sam po sebi poveden, kakšna sramota je bila letos tale sezona Olimpije v Evropi. To je bil tudi največji poraz COL v zgodovini evropskih tekmovanj za to ekipo, ki je do sedaj odigrala 614 tekem in doživela 342 porazov. Oz. drugače... v zadnjih dveh sezonah Eurocupa je score Olimpije v tem tekmovanju 4-32 - SRAMOTA!

Sploh ne bom presenečen, če Emil Tedeschi odide in ta klub spet pade... ne vem kaj je bolj noro, kako je Ilievski nesposoben, kako se igralcem totalno jebe za ta klub, ali kako še tista peščica hodi na tekme oz. kako da neki Dragonsi ne gredo naredit red, kar sicer nisem največji podpornik, ampak nekdo očitno mora tem šarlatanom povedat, da je v igri par milijonov €, več kot solidna dvorana, neka zgodovina kluba (recimo, da je to še vedno Olimpija),...

Tole je gnilo do kraja... verjetno niti nima smisla iskat zamenjavo za Matkovića... mlade noter, pa gradit za drugo sezono... pripeljat neke kompetentne ljudi, ker tole kar se sedaj dogaja je patetika... žal, jaz pa tako nor, da to še vedno gledam....

Kurzweil ::

... izbrisal, zrešil topic...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kurzweil ()

rafkocare ::

COL zadnji 2 evropski sezoni nakazujeta na to, da so dvignili roke od lovljenja evrolige in verjetno je samo vprašanje časa, kdaj se bo Tedeschi umaknil.
So zelo blizu nivoja pred združitvijo (ne čisto zadnja sezna, tisto je bila res sramota).

Medtem je za COL pričakovano podpisal Alen Omić.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva slovenska nogometna liga (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
21629662 (1310) c3p0
»

ABA, Eurocup, Evroliga 2022/23 (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šport
47439030 (7718) Kurzweil
»

ABA liga 2021/22 (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Šport
58965438 (17068) Kurzweil
»

CEDEVITA OLIMPIJA

Oddelek: Šport
172731 (1675) scipascapa
»

ABA liga 2017/18

Oddelek: Šport
202060 (1378) scipascapa

Več podobnih tem