Forum » Loža » Amazon.de - vračilo denarja za preklican izdelek iz večjega naročila
Amazon.de - vračilo denarja za preklican izdelek iz večjega naročila
lopov ::
Hoj!
8.7. sem oddal naročilo za 4 izdelke, plačano v celoti takoj, nekaj Amazon in nekaj marketplace.
Do 11.7. niso še nič odposlali in enega od izdelkov z marketplace sem tisti dan preklical (izdelek ne bi prišel pravočasno).
Na mail sem dobil obvestilo, da je preklic uspel, izdelek je izginil iz naročila in skupen znesek naročila se je zmajšal. Ostalo sem prejel v dveh delih, zadnji paket 18.7.
Sprašujem glede vračila denarja za preklicani izdelek - do danes se ni še nič vrnilo, imam tudi težavo s povpraševanjem -- naročilo je zaključeno in ker je bilo spremenjeno (odstranjen preklican izdelek) + vsi preostali izdelki so prispeli, vprašanja za povračilo iz naročila ne morem oddati.
V sporočilih (Message center) je vidno originalno naročilo, obvestilo o uspešnem preklicu ter obe obvestili oodposlanih izdelkih.
Je že kdo imel takšno izkušnjo? Kako kontaktirati Amazon v takšnem primeru?
Edit: v sporočilu, da je preklic uspel so tudi zapisali:
"Zur Erinnerung: Es werden dir nur die Artikel berechnet, die bereits versandt wurden. Stornierte Artikel einer Bestellung werden dir nicht berechnet. Vielen Dank für deinen Besuch bei Amazon.de,"
... kar seveda ni res, ker je bilo vse skupaj takoj ob oddaji plačano. Zato me tudi malo skrbi tole vračilo ...
8.7. sem oddal naročilo za 4 izdelke, plačano v celoti takoj, nekaj Amazon in nekaj marketplace.
Do 11.7. niso še nič odposlali in enega od izdelkov z marketplace sem tisti dan preklical (izdelek ne bi prišel pravočasno).
Na mail sem dobil obvestilo, da je preklic uspel, izdelek je izginil iz naročila in skupen znesek naročila se je zmajšal. Ostalo sem prejel v dveh delih, zadnji paket 18.7.
Sprašujem glede vračila denarja za preklicani izdelek - do danes se ni še nič vrnilo, imam tudi težavo s povpraševanjem -- naročilo je zaključeno in ker je bilo spremenjeno (odstranjen preklican izdelek) + vsi preostali izdelki so prispeli, vprašanja za povračilo iz naročila ne morem oddati.
V sporočilih (Message center) je vidno originalno naročilo, obvestilo o uspešnem preklicu ter obe obvestili oodposlanih izdelkih.
Je že kdo imel takšno izkušnjo? Kako kontaktirati Amazon v takšnem primeru?
Edit: v sporočilu, da je preklic uspel so tudi zapisali:
"Zur Erinnerung: Es werden dir nur die Artikel berechnet, die bereits versandt wurden. Stornierte Artikel einer Bestellung werden dir nicht berechnet. Vielen Dank für deinen Besuch bei Amazon.de,"
... kar seveda ni res, ker je bilo vse skupaj takoj ob oddaji plačano. Zato me tudi malo skrbi tole vračilo ...
- spremenil: lopov ()
DarwiN ::
Amazon bremeni tvoj bančni račun/kartico šele takrat, ko je artikel odposlan... Ti si en artikel še pravočasno skenslal, skupni znesek se je posodobil in so ti trgali denar le za 3 artikle. Preklicanega izdelka tako nisi nikoli plačal in zato tudi ni vračila.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Kar ne drži -- meni amazon trga denar takoj, ko oddam naročilo. Še nikoli ni bilo drugače. Povezam imam masterkard kreditno in debetno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: lopov ()
Trga ali zgolj "rezervira" denar?
Torej vidiš pod transakcijami, da so ti dejansko trgali polno vsoto?
Torej vidiš pod transakcijami, da so ti dejansko trgali polno vsoto?
Trga -- imam tudi SMS sporočilo banke o izvedeni bremenitvi. Da naj bi trgali šele ko je odposlano je meni novo.
rokp ::
Se moja izkusnja (sicer OPu ne bo kaj dosti pomagala).
Pred kratkim sem narocil dva artikla, oznacili so, da so poslali in bremenili racun, UPS je dobil samo najavo, paketa pa kao nikoli niso prevzeli. Odprl dispute in dobil povrnjeno. Potem narocil isto se enkrat (vmes se je cena celo nekoliko znizala), ponovno so oznacili, da so poslali oboje (in oboje tudi zaracunali), prisel je samo en izdelek, drugi pa ne. Ponovno odprl (nov) dispute, so poslali drugi izdelek se enkrat (s ceno 0 EUR), tokrat je prisel.
Pred kratkim sem narocil dva artikla, oznacili so, da so poslali in bremenili racun, UPS je dobil samo najavo, paketa pa kao nikoli niso prevzeli. Odprl dispute in dobil povrnjeno. Potem narocil isto se enkrat (vmes se je cena celo nekoliko znizala), ponovno so oznacili, da so poslali oboje (in oboje tudi zaracunali), prisel je samo en izdelek, drugi pa ne. Ponovno odprl (nov) dispute, so poslali drugi izdelek se enkrat (s ceno 0 EUR), tokrat je prisel.
Jaz tudi dobim sms za potrditev plačila, ampak ne trgajo, pač pa zgolj rezervirajo sredstva.. Sem ravno včeraj nazadnje naročil in se nakup nahaja pod "NEKNJIŽENO" v bankanetu, dokler ne bo poslan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
Buggy ::
Tisto kar dobis na SMS je rezervacija in ne trganje. Poglej v spletno/mobilno bancnistvo, ko bo imel poracun/trgnaje iz kartice. Pri meni tudi ko sem kaj preklical in skupnega narocila je bila zadeva postfestum azurna. Nic bat.
Moram priznati, da imaš prav
Zdajle, ampak res zdajle je stanje v banki za nazaj popravljeno na znesek dobavljenih izdelkov, sprememba ima datum 12.7., "originalno" plačilo z dne 8.7. pa ne obstaja. Še danes, ko sem ne telefonu kazal sodelavcu je bil originalen znesek & datum.
Skratka, se opravičujem za paniko in "naučil" sem se nekaj novega.
Zdajle, ampak res zdajle je stanje v banki za nazaj popravljeno na znesek dobavljenih izdelkov, sprememba ima datum 12.7., "originalno" plačilo z dne 8.7. pa ne obstaja. Še danes, ko sem ne telefonu kazal sodelavcu je bil originalen znesek & datum.
Skratka, se opravičujem za paniko in "naučil" sem se nekaj novega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Mimovrste (strani: 1 2 3 4 … 88 89 90 91 )Oddelek: Kaj kupiti | 903287 (7173) | D3m |
» | Izkušnje s trgovino computer universe (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Kaj kupiti | 189305 (4499) | Ebu Bekr |
» | Aliexpress je nateg (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 24798 (16788) | MIHAc27 |
» | Hoh.de (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Kaj kupiti | 284952 (119738) | darkolord |