Forum » Kaj kupiti » Mimovrste
Mimovrste
GupeM ::
Ja, izgleda da imajo pralni stroji to različno rešeno.
V prejšnjem stanovanju sem imel Beko, pa je pisalo, da ne smeš sploh uporabljati tekočega pralnega sredstva, če uporabljaš zamik.
Zdaj imam Bosch in piše, da moraš uporabiti "Pomoč pri doziranju":
To naj bi uporabljal v vsakem primeru, če uporabljaš tekoča pralna sredstva. Sploh nisem vedel. Moram preveriti pri svojem. Ampak če uporabljaš zakasnitev, pa tega ne smeš uporabiti. Kakorkoli... zelo čudno.
Sem pa za foro našel še ena navodila za Gorenje. Piše da če uporabljaš tekoča pralna sredstva, jih ne priporočajo pri programih s predpravnjem, če uporabljaš zamik:
V prejšnjem stanovanju sem imel Beko, pa je pisalo, da ne smeš sploh uporabljati tekočega pralnega sredstva, če uporabljaš zamik.
Zdaj imam Bosch in piše, da moraš uporabiti "Pomoč pri doziranju":
Pomoč pri doziranju* za tekoča pralna
sredstva
*glede na model
Za doziranje tekočih pralnih sredstev si
nastavite pomoč pri doziranju:
1. Izvlecite predal. Pritisnite na zapah in
predal popolnoma izvlecite.
2. Pomož pri doziranju potisnite naprej,
jo poklopite navzdol in zaskočite.
3. Ponovno vstavite predal.
Opomba: Pomoči pri doziranju ne
uporabljajte pri pralnih sredstvih v obliki
gela in pralnemu prašku ter pri
programih s predpranjem oz. izbranim
časom Konec čez (Ready in).
Pri modelih brez pomoči pri doziranju
napolnite tekoče pralno sredstvo v
ustrezno dozirno posodo in jo položite v
boben.
To naj bi uporabljal v vsakem primeru, če uporabljaš tekoča pralna sredstva. Sploh nisem vedel. Moram preveriti pri svojem. Ampak če uporabljaš zakasnitev, pa tega ne smeš uporabiti. Kakorkoli... zelo čudno.
Sem pa za foro našel še ena navodila za Gorenje. Piše da če uporabljaš tekoča pralna sredstva, jih ne priporočajo pri programih s predpravnjem, če uporabljaš zamik:
Če v primeru DELAY END (ZAKASNITEV KONCA PRANJA) uporabite tekoče pralno sredstvo, odsvetujemo izbiro programa s predpranjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Gregor P ::
Vsaj pri klasičnih strojih je to logično, ker itak ko naliješ not, gre naprej v boben. Pri prahu pa pač ne. Kapsule pa so že v bobnu. Tako da kar se tiče predpranja, je zadeva dokaj jasna, vsaj pri "klasiki" (edino za mehčalec je drugače narejeno, to lahko pustiš dlje notri, ker bo šele z vodnim izpiranjem po programu tekočina odtekla v boben).
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
MrStein ::
Nič ne piše, koliko L je v posodi. Včasih si za 100 pranj dobil 5 L, kar je na novi sliki, pa je kvečjemu 2,7 L.
Pravkar prispelo.
4,5 litrov je.
Kot rečeno, dokler bo tu najugodneje, kupujem tu. Ko bo drugje, pa bom tam.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
delavec44 ::
Na bosh mi tekoč detergent ostane v predalu dokler ga ne zalije z vodo med pranjem. Saj zato je ta plastika v prekatu, ki jo pri prahu daš stran. Predpranja nikoli ne uporabljam, timer pa pogosto.
MrStein ::
Imam tudi Bosch in tisto plastiko. Ne tesni ravno najbolje.
Voda steče ven v minuti, gel pa... vprašanje.
Voda steče ven v minuti, gel pa... vprašanje.
Motiti se je človeško.
GupeM ::
Na bosh mi tekoč detergent ostane v predalu dokler ga ne zalije z vodo med pranjem. Saj zato je ta plastika v prekatu, ki jo pri prahu daš stran. Predpranja nikoli ne uporabljam, timer pa pogosto.
Ampak v navodilih piše, da tiste plastike ne bi smel uporabljati, kadar uporabljaš zakasnitev. Ne razumem zakaj.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Mimovrste zaračuna osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 65483 (31680) | V-i-p |
| » | Mimovrste drazji (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 57193 (38015) | PoStrah |
| » | enaA vs. Mimovrste (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 33605 (24931) | technolog |
| » | Mimovste - osebni prevzem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Kaj kupiti | 184575 (169405) | zoot |