» »

Sončna elektrarna z hranilniki

Sončna elektrarna z hranilniki

««
13 / 13
»
»»

enavlaka ::

Sigen LoadHub

Buggy ::

enavlaka je izjavil:

Sigen LoadHub

Leva je pri celi resitvi nenujen Gateway, ki pa je nice to have - skrbi za 0ms backup cele bajte (trifazni). So jih ravno lani prenovili in so sedaj tisji in po novem imajo Bypass switch, lahko imas gor pa tudi priklopljen agregat, ter na smart portu nek hud porabnik (on/off), ki ga zna pametno uravnavat glede na stanje baterije v primeru izpada stroma.

Se obljubljena slika - tkole zgledajo pa zakljucki...dost licno zame in nisem vec tecen :P

...aja sel bom pa na dinamicen paket in trgoval direkt z borzo...no Sigenergy ne jaz ROFL

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

WaterBoy ::

Buggy: imaš pro getaway? Standardni nima priklopa za agregat. Kako to da so vzel ločen inverter in ne onega ko gre na baterije?

deco16 ::

Torej vse kar nek Deye ponuja za kako x5 ceno i guess.

Ker 4jurje z 32kWh baterijo in še SE dvomim da si dal.

iloveboobz ::

32kWh baterija v samogradnji je slabe 3 cuke; manj ce nardis kako diy ohisje in sourcas celice iz alibabe..
smoki

RobertMavric ::

iloveboobz je izjavil:

32kWh baterija v samogradnji je slabe 3 cuke; manj ce nardis kako diy ohisje in sourcas celice iz alibabe..

2 čuka brez BMS in DIY ohišjem (16S2P) ;)

Pa ne more bit 16kWh celic sam jurja ?

deco16 ::

Seveda je, sam so se mal podražale od lani. So se pa pocenili kompleti vse sestavljeno.

https://www.nkon.nl/en/cornex-pf173-314...

Tole je blo vsaj 10€ manj ko sem kupoval.

Če si šokiran ja, lupijo vas komplet je že na 100€ na kWh.

https://www.nkon.nl/en/growatt-hope-16l...

Za moje pojme so subvencije brezveze ampak ja nekako morjo služit krovci ki se grejo še štromarstva.

WaterBoy je izjavil:

Buggy: imaš pro getaway? Standardni nima priklopa za agregat. Kako to da so vzel ločen inverter in ne onega ko gre na baterije?

ne imam zgolj Gateway Home 30K novega, ki pa nima opcije zunanjega agregata. Nekak overkill bi bil IMO glede P/P, sam kot preper me pa vseen matra. Nekak v doglednem casu vseeno racunam na V2H ali V2G in na EV, ki ga bom mogu nabavit v letu ali dveh.

Sedaj cakam se na odbritev na priklop v omrezje in oddajo dovoljenih 9KW. Soncnica dela zdej samozadostno in energije je cez kapo. Bojler imam ob 13ih tempiran na 65 stopinj da gre nekam soncna energija. Zdej, ko je pa solidarna delitev omogocena, bom pa bratu in mami dal viske, ker bo v teh urah za bazen pumpo cist kul. Brez pretiravanja sicer, ampak zakaj pa ne!

Drugac pa s soncnico epic zadovoljen. Dobil se koncni poracun, ki je ostal per-se. Imel ze par izpadov v omrezju, ki pa jih nisem obcutil.

Zgodovina sprememb…

Uredil vse papirje, pridobil pogodbo o samooskrbi pri Gen-i Dinamicni ter poslal na Elektro LJ. Drug teden, ce bo po sreci me prikopijo in bom zacel delati (upam) dobropise za zimo, sicer bom tenko piskal. 9kw imam moznosti oddaje streha je SV-JZ kar je kul ker je razporejeno cez cel dan. Sedaj mi zacenja delat ze pred osmo zjutraj in do 8ih zvecer, Pozimi seveda temu ne bo tako.
Upam da je Sigenergy AI tolk pameten, da bo res po borznih cenah znal delati profit. Sicer imajo 1 urni interval in bi bilo zame bolje da bi bil 15 minuten (kot omreznina) a jebat ga. Ima ga samo Petrol pa se ta ne za samooskrbo. Bo ze. Zivi bili pa videli.

Vse skupaj je trajalo manj kot sem mislil.

Pumpa bo iz nadstreska, kjer bo polnilnica za EV priklopljena se za bazencek. Vukojebina FTW

Zadevo so mi sredi tedna koncno priklopili in vkljucili tudi oddajanje 8-)
Relativno hitro je blo vse skup.

Vkloplen je ze "AI mode", ki se bo sedaj dober teden ucil vzorcev porabe v hisi, prilagajal upravljanje z vremenom in glede na cene na borzi upravljal s tem kdaj bo prodajal in kdaj polnil baterijo poceni.

Zgleda pa v APP takole

V sredo, ko je bil cel dan sonce je pridelal celo 7€, cetrtek ko je bilo oblacno pa slabe 5€. Danes bo prodaja iz baterija sla v vecernih urah, kar se lahko pogleda tudi na predikciji, ki jo je naredil (crtkane crtice). Za projekcijo uporablja pa en dan naprej znane dinamicne cene. Spremljas jih lahko na Bisol strani ali prek APP

Zaenkrat zgleda dost obetavno. Ko bo enkrat dobropise delal celo leto od maja pa do oktobra se zna nabrati za zimske mesece. Upam da bo slo v to smer.

aytim ::

Uf, to jim bo pa treba kar nekaj energije šenkat

v kakem smislu? Sej pri samooskrbi po novem nacinu (po 2024) se pri dinamicnem paketu mesecno obracunava (cena, ne pa oddana/porabljena energija) in ce je visek gre pac v dobropis, ki ga potem koristis ko imas manjko (pozimi).
Prakticno netmetring 2.0. Ce pa imas res viska, kar zase mocno dvomim (januar 2025 je slo max 1500KWh) pa lahko enkrat na leto ostanek nakazes na TRR.

Je pa tale AI res prefrigan. Dejansko dela arbitrazo in baterijo polni po ceni 1 cent in jo je potem prodajal pri 9 centih, baterijo nafilal na polno in caka zdej cene 19 centov v vecernih urah kjer dumpne ven iz baterije.

Zgodovina sprememb…

Večino energije prodaš po kolk? 7 do 9 centov. Pozimi jo boš kupoval za dvakratnik ali trikratnik.

prodaja takrat ko je najvisja cena, ce je vmes dost sonca pac prodaja viske po katerikoli ceni, gleda pa da je za cenovne konice ko je cena najvisja (zjutraj in zvecer) baterija ready za oddajanje.
Bi rekel da je povprecje visje. Zaenkrat se se tipa kot noob a verjamem da se bo unesel cez kaksen teden ko bo dal cikel kalibracije cez.
Pozimi bom pa se videl ja. Zna bit res pestro >:D

tole je bil letosnji najhujsi januar (cel mesec dnevno povprecje)

Zgodovina sprememb…

Če je vmes ponudnik električne energije kot upravitelj elektrarne, potem oddaja ko njim paše. Sicer neke dost fore ni, ker verjetno nimaš zalog za 50kwh, da bi jih lah čez dan šparal pa ob najdražjih cenah dumpal na trg. So že vedeli, zakaj zakon ne dovoljuje, da sam trguješ z energijo. (razen ce je prislo do kakih sprememb)

Če je vmes ponudnik električne energije kot upravitelj elektrarne, potem oddaja ko njim paše.

to je res ampak jaz nisem v temu razmerju z GEN-I, ker sem sel v izgradnjo pri drugih ponodnikih in sem pri njih zgolj na dinamicnem paketu, kjer upravljam (bolje receno AI) sam z baterijo.
Imajo pa to v ponudbi "pametni paket" al neki, tam ti pa res oni nadzirajo baterijo, ce vzames pri njih ta sistem. Placas pa nekaj manj dnarja, pa se neke ugodnosti...jaz sem sel pac po svoje in nadziram sistem sam :P

ekola, delavcki ze cuzajo baterijo na polno in delajo 9KW export, ko je cena najvisja

Sem ze v lovu za EV, tole je cist epic ce bo slo po planu. Pa se jansevcem ne bom dajal za gorivo. Alltracka itaq tankam v Cabru po 1.5€ pa drobiz :D

PluribusUnum ::

Pove koliko stane entuziazem.

manj kot to kar jemljes, lojzwek

Zgodovina sprememb…

Bizkit45 ::

Tip je nahajpan in bo z 9kW baterijo naredil revolucijo. Tisti ki mu je montiral t.i., veckrat omenjeni, "netmetering 2.0", ga bo pa fajn speglal pozimi.

Jep zima me po svoje res skrbi, bo pa spet izkusnja cez katero bom sel sam in se bom znal potem odlocat. Se vedno imam moznost presaltat na drugo shemo. Kdor ne reskira pac ne profitira. Simpl!

Buggy je izjavil:

manj kot to kar jemljes, lojzwek

550W goldič, nima kaj dost bugloja ;)

ekola..tole je za danes to za ta dnar. Danes niso dosegli 7EUR, salabajzerji :))

..nazaj v solo AI

Zgodovina sprememb…

Še vedno lahko kršiš termodinamiko in potencialni izkup ;((.

WaterBoy ::

Buggy lahko zaupaš kdo ti je montiral sigenery in cena kok te je to prišlo
Hvala

Zeleni iz jesenic. Po slo tako ali tako drug ne montira, niti ne znajo (Greengl0w)
««
13 / 13
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj so baterijski hranilniki prava stvar (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
393141828 (2019) SunContract
»

Fotovoltaika je udarila ob zid - Od 1. marca ne priklapljajo novih fotovoltaik (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

Oddelek: Loža
1641274604 (120372) Fluido

Sončna elektrarna? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27880500 (50890) BigWhale
»

Tesla Powerwall v Sloveniji (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9533179 (26337) hruske

Več podobnih tem