Forum » Znanost in tehnologija » Zakaj so solarne elektrarne prava stvar
Zakaj so solarne elektrarne prava stvar
Temo vidijo: vsi
bbbbbb2024 ::
V SLO. Je z računom (V-TAC DEYE 10), prodajalec pa mora registrirat serijsko številko na na tvoje ime in mail.
Maš pa kar nekaj ponudnikov v SLO in tujina. JAz se nagibam k nakupu v SLO - so inverterji (baje) zaklenjeni (nastavljeni - SODO) na regije (lokacijo). To ti bo gdo drug razložil.
Še najlažje je preko monterja - firme.
Drugače pa DEYE delajo, servisirajo tudi naši vzhodni sosedje (če se ne moti Bolgari).
V-TAC, Tut TAB, maš tut SUN, pač mal se zakoplji v to.
Mogoče ti tole pomaga "V-TAC is an international company with offices in Bulgaria, Dubai, UK, Hungary, Poland, Romania, India, Hong Kong, and Ireland".
Zdaj al je proizvodnja ali sam leplenje nalepk?
Kolikor gledam, so enofazni. 3-faznih ni? Pa cena tega? Pa zanima me, če NI-FE baterije tudi vzame? To so ene posebne, Edisonove.
deco16 ::
3-fazni, jaz sem tudi 10ko nabavil. V-TAC sicer piše gor ampak je taprav DEYE.
Če vzameš LV varianto vzame kakršne baterije hočeš, laho tudi 4 od avta zvežeš ampak to itak ne delat :)
Če vzameš LV varianto vzame kakršne baterije hočeš, laho tudi 4 od avta zvežeš ampak to itak ne delat :)
joez7 ::
JAz sem vzel 2x10kWh Lifepo4. Sem pa zahteval izrecno potrditev od prodajalca, da bo ženitev uspešna.
Mora se balanser zmenit z razsmernikom. Pri mojem je poseben kabel - zaradi različne razporeditve (pin) na razsmerniku in baterije (eden se ne drži standarda) BMS. Še vedno pa omejitve nastaviš na razsmerniku.
https://www.deyeinverter.com/deyeinvert... stran 53.
Preko aplikacije (solarman) na HA, pa lahko spreminjaš parametre (modbus pristop), še prej pa moraš Deya spravit na internet.
Mora se balanser zmenit z razsmernikom. Pri mojem je poseben kabel - zaradi različne razporeditve (pin) na razsmerniku in baterije (eden se ne drži standarda) BMS. Še vedno pa omejitve nastaviš na razsmerniku.
https://www.deyeinverter.com/deyeinvert... stran 53.
Preko aplikacije (solarman) na HA, pa lahko spreminjaš parametre (modbus pristop), še prej pa moraš Deya spravit na internet.
Sem mali provokator, po potrebi diktator, dvomim v vse in nič ne vem.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
Marsikdaj se motim, zato prosim me popravi.
00mare00 ::
Suncontract je imel sistem, ki je bil meni osebno super . Elektrarno sem postavil in proizvajal sem cca 5000kWh viška na leto. Ta višek sem potem prenesel staršem, ki so imeli posledično nižji strošek. Ena elektrarna je pokrivala potrebe po električni energiji 2 hiš. Sedaj bo potrebno ta višek preusmeriti nekam drugam oziroam jih podariti dobavitelju. Razmišljam tudi o nakupu električnega avtomobila, vendar je to rentabilno dokler je letni net metering v igri (imam pa občutek, da je prihodnost letnega obračuna zelo pod vprašanjem in je samo vprašanje časa, ko bodo to vsi dobavitelji enostransko ukinili) . Potem ne vidim več računice
tudi zame je bil Suncontract sistem super, oskrboval sem poleg svoje še dve drugi nepremičnini z EE.
letos sem šel na N-GEN, kjer smo dobili njihove števce preko katerih se bo lahko 80% viškov preneslo na druge objekte...še vedno bolje to kot pa 0.
kakorkoli, SC je tudi nam ponujal nakup pametnega števca po ceni slabih 400€, če bi se takrat odločil za ta števec (sem celo razmišljal v to smer) bi me pa letos obvestili, da moram kupiti pri njih hranilnik, drugače jih moram zapustiti....najbolje, kar sem naredil je to, da sem šel že ob prvem dopisu od njih stran.
Pa imaš še vedno letni net metering ali si moral pri N-genu kupiti hranilnik?
eriCartman ::
Evo, ni dovolj pobranega...
https://www.zurnal24.si/pod-streho/varc...
Ali ni bilo do sedaj teko, da smo netmetraši opravičeni tega prispevka?
Na petih vikendih pa imaš porabo itak majhno, bo pa tudi prispevek nizek -> win-win
feryz ::
Tako je in tako bo.
Če želi elektro svojim zaslužnim hiše graditi na račun omrežnine. Investicije so drage.
Če želi elektro svojim zaslužnim hiše graditi na račun omrežnine. Investicije so drage.
telexdell ::
Prej so lastniki SE bili oproščeni prispevka OVE+SPTE, če z dogovorjeno močjo niso presegli nazivne moči SE. Torej- če si imel SE npr. 5 kWp in dogovorjeno moč 4 kW pol nisi plačal nič. Če pa je bila dogovorjena moč npr. 11 kW pa si plačal za 11-5= 6 kW prispevka.
Nov sistem bo (upam!!!!) zahteval plačilo le za razliko med več prevzete kot oddane energije in ne (se bojim da bo tako) za vso prevzeto energijo iz omrežja, čeprav boš imel konec leta enormne viške.
Nov sistem bo (upam!!!!) zahteval plačilo le za razliko med več prevzete kot oddane energije in ne (se bojim da bo tako) za vso prevzeto energijo iz omrežja, čeprav boš imel konec leta enormne viške.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Daniel ::
Elektro Maribor s 1.1.26 preneha z odkupom viškov električne energije vsem na novih shemah.