» »

Od kod lepote tvoje... bruh!

Od kod lepote tvoje... bruh!

1
...
3 4
5
»

bozicek ::

Svoje čase je sošolc fehtaril po glavni in okolici (dolgo časa nazaj) kar tako malce za brez veze da je dobil kakšen dinar
Pa ni bil kot kakšen klošar ampak normalno oblečen 18 letni mulo, v razrganih kavbojkah in čevljih...recimo teemu kot en hipi

V glavnem ni bil majhen denar. Je dobro zaslužil ko je šel to delat
Je pa hec...moraš biti človek za to...Moraš v folk rint, ko ti reče ne moraš naprej vztrajat, letat za njimi, gobec imet
Jaz osebno tega ne zmorem...Nimam te žilice...
To pa moraš biti kot en trgovski potnik...al pa zavarovalničar...rint v folk pa ne se pustit odgnat
Darila letos samo za poredne

c23po ::

solatko je izjavil:

c23po - Bravo, tisti, ki ni sposoben več zaslužit, kot 1€ and minimalcem, naj se gre davčno optimizacijo. Res imaš genialne predloge. Vsak, ki mora delat za minimalca bi delal za več, če bi to znal, ampak preživet morajo tudi taki, ki ne znajo nič drugega, kot delat s svojimi rokami in sistem bi moral biti tak, da bi zaslužili toliko denarja, da jim nebi bilo potrebno obiskovat RK in KARITAS, da lahko preživijo, se ti ne zdi? Čemu postavljaš vprašanje, ki poleg odgovora zahteva novo vprašanje za pojasnitev? Ni vse črno-belo, da bi lahko preprosto odgovoril...

Ker debatirava, in meniš, da je OK na vprašanje odgovorit z vprašanjem, moram vprašati: ali z nizanjem vprašanj pridemo do kakšnega odgovora? Če meniš, da je debata nizanje neodgovorjenih vprašanj, povej. Bova takoj končala. Če je sploh tvoj namen debatirati. Mogoče imaš občutek, da z nizanjem vprašanj postajaš v očeh drugih pametnejši in imaš večjo veljavo. Če je tako, tudi povej! Pri tem ti bom pomagal, saj bo iz tega korist, da boš vsaj ti mislil, da imaš večjo veljavo, če že ne bova sklepčna okoli kakšnega odgovora.

Za tvojo streznitev: sva v temi, v kateri se pogovarjamo o moralnosti izkoriščanja sistema. Sam zagovarjam odklonilno stališče do tega. Ker pač meniš, da ti ni treba brati teme od začetka, si padel nekje vmes in trosiš nauke. Sedaj te prosim, da me poučiš:
- Koliko je točno tistih, ki zaslužijo 1 € nad minimalcem (čitam ti misli: pravzaprav misliš na cenzus) in kaj jim ti lahko predlagaš, razen da si želijo bolj pravičen sistem
- Kako bi ti uredil minimalca (cenzus?), da nihče ne bi zaslužil 1 € več? Bi ga mogoče postavil na 700 milijard €? Ja, to bi bila rešitev!

Ampak zares, kaj tem ljudem (revežem), za katere imaš odprt socialni čut (in to ni narobe), predlagaš namesto lepih želja?
Lahko mirno napišeš: "Pojma nimam!"
Računalniki nimajo spominov.

solatko ::

c23po - Kolikor jih je, je preveč. Točno številko ne poznam, na žalost pa je ne pozna niti statistika, oziroma se v to smer ne vodi.
Prvo kar je potrebno naredit je to, da je plačilo za I. stopnjo izobrazbe, najmanj minimalna plača (v JU in JS je to 25.-ti razred) potem pa so normalni faktorji med plačilnimi razredi. Urediti bi morali tudi dvig plače na leta zaposlitve, torej delavec z 10.-imi leti zaposlitve mora dobiti določen % višjo osnovo, ne glede na firmo, saj je to delavec z določenimi izkušnjami in prakso, česar začetnik nima.
Cenzus je pač cenzus, problem je, če je postavljen tako nizko, da tudi s pol večjim nebi preživel družine. Nekje mora biti meja.
Revežem ne moreš predlagat nič, kar bi lahko ali že niso storili sami, to je področje, ki ga mora urejat država, sploh, če ima v ustavi zapisano pravna in socialna.
Delo krepa človeka

No, sedaj se že strinjava. Poizkusi na straneh zavoda za statistiko poiskati podatke o revežih(*) na robu minimalca, narediti finančni plan, kje vzeti ta denar. Potem bom napisal predlog vladi.
Dokler ne sestaviva predloga zakona pa revežem(*) predlagam, da se rajši vzamejo v roke, kot da poizkušajo luknje v zakonih, kjer denarja itak ni.

Solatko, zaenkrat hvala, javil se bom spet, ko boš imel številke.

(*) Brez zamere, Zobnik je začel s to terminologijo.

c23po - Največ bi se uredilo s sprejemom zakona, ki bi prvi tarifni razred izenačil z minimalno plačo, naprej pa po količnikih iz generalne in panožnih pogodb. Potem bi videli, koliko revežev je ostalo.
Do rešitve tega problema pa jaz predlagam, da ostanejo na sociali, poiščejo vse kar je možno dobit in vmes vsak mesec opravijo nekaj ur dela na črno, da dosežejo minimalno plačo.
Delo krepa človeka

FrRoSt ::

D3m je izjavil:

FrRoSt je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Tipecen slovenc pa kmet. Ce je moj oce delal kot zamorc mormo tud drugi. Hja pa bodi suzenj.

:)):)):)):)):)):)):))

Če te pri SLAVISTIKI niso naučili, kakšna je razlika med delom in sužnjem, potem ti pa tudi STROKOVNA POMOČ in tablete ne morejo pomagat. 8-)

Ampak to je tudi problem sodobne generacije, ki živi v pravljicah (o zmajih)!

Se boste že navadili. Vas bo že življenje naučilo, je govoril moj stari oče svojim otrokom! ;)

Niste ne v pravljici in ne v Indiji Koromandiji, kjer se cedita med in mleko. :))

Kolega je študiral slavistiko.......sedaj je srečen na sociali pomoči pri 38tih. :D

JA!! Čisto NAROBE svet! 8-) Pa še iz belga kruha se norca delajo! Ni čudno, da zanesljivo izgubljamo in da gre vse rakom žvižgat! :O
Na seečo sem že dovolj star, da bom (verjetno) zamudil ta bridki konec. :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

FrRoSt - Kaj mamo vsi starci PNG, ker govorimo resnico?
Delo krepa človeka

D3m ::

Ne vem za vas starce ampak jaz prihajam za vami :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

WizzardOfOZ ::

solatko je izjavil:

Kaj mamo vsi starci PNG, ker govorimo resnico?

Ker povemo tisto, kar moderatorji nočejo slišat.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Ko mačkam na rep stopiš, pa te brišejo in označijo s Persona Bez Gata!! :)):)):))
komu zvoni; zvoni tebi.

PacificBlue ::

Vsak ima pravico do izražanja mnenja.
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

:)):)):)):)):))

Povej to plaviribi, kugkovniku in ostalim modijem in forumašem! :))
komu zvoni; zvoni tebi.

D3m ::

A je Mavrik še živ al ga je holesterol dobil????
|HP EliteBook|R5 6650U|

jest10 ::

PacificBlue je izjavil:

Ampak važno je tudi na kakšen način ga izraža

FrRoSt je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

:)):)):)):)):))

Povej to plaviribi, kugkovniku in ostalim modijem in forumašem! :))

Člen 11- svoboda izražanja in obveščanja- listina EU o temeljnih človekovih pravicah:
Vsakdo ima pravico do svobodnega izražanja. Ta pravica vključuje svobodo mnenja ter sprejemanja in širjenja vesti ali idej brez vmešavanja javnih organov in ne glede na državne meje.
I’m out.

zobnik ::

Ja na prijazen način, ne pa kot mrhovinarji napadejo z vsemi žaljivkami in grdimi besedami....zakaj taki z žaljivkami ne pustijo druge na mir, vidte spet smo tam.....naj take žaljvike svoje ženski govorijo, če jo še majo. Druge pa naj pustijo na mir.

vse kar osebno hočem in najbrž tud ostali da me drugi pustijo na mir to vrjetno tud ostali hočete.....samo mir in da te drugi pustijo na mir šteje....ostalo bo itak spotoma prišlo od dnarja do X česa še. Pa eni rabmo mal da smo happy.
Folk se naj ukvarja s svojimi problemi ne tujimi. Politika gor dol, škoda časa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Invictus ::

solatko je izjavil:

c23po - Največ bi se uredilo s sprejemom zakona, ki bi prvi tarifni razred izenačil z minimalno plačo, naprej pa po količnikih iz generalne in panožnih pogodb. Potem bi videli, koliko revežev je ostalo.
Do rešitve tega problema pa jaz predlagam, da ostanejo na sociali, poiščejo vse kar je možno dobit in vmes vsak mesec opravijo nekaj ur dela na črno, da dosežejo minimalno plačo.

Največ se bi rešilo, če bi bila zakonska obveza, da se v kolektivno pogodbo zapiše n ajmanj minimalna plača.

Zdaj se lahko zapiše manjši znesek...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Na Vrhniki imajo sedaj v Lidlu samopostrežne blagajne, 2 tedna nazaj jih še ni bilo.... zakaj potem rabmo prodajalce na blagajnah, za filat trgovino se dela pred odprtjem vsaj tako smo mi delal v ŠPARU....prej sem skeniral izdelke kot prej ko čakaš v vrsti in da ti prodajalec počasi vleče skoz blagajno.
Enostavno koda, potegneš, odložiš, tko preprosto je sam če imaš MIR, MIR

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

feryz ::

Uuu, kul. Zunaj ima lidl že leta samopostrežne blagajne, zato se je včasih zgodilo, da sem celo zašel vanj.
Mogoče bom šel tudi pri nas zdaj kdaj tja.
Čeprav, po drugi strani, zunaj lidl še nekako izgleda kot trgovina, naši pa so bolj sranju podobni.

zobnik je izjavil:

Na Vrhniki imajo sedaj v Lidlu samopostrežne blagajne, 2 tedna nazaj jih še ni bilo.... zakaj potem rabmo prodajalce na blagajnah, za filat trgovino se dela pred odprtjem vsaj tako smo mi delal v ŠPARU....prej sem skeniral izdelke kot prej ko čakaš v vrsti in da ti prodajalec počasi vleče skoz blagajno.

Počakaj še malo, boš dobil tudi popust če boš kaksen izdelek zložil na polico.
Ne maram samopostrežnih blagajn, zakaj bi delal v trgovini#
I’m out.

Invictus - to je v zakonu zapisano, ampak v kolektivnih pogodbah je osnovna plača do IV. (poklicna šola, nekje pa tudi V. srednja šola) v tarifnih prilogah pod minimalno plačo, katero dobijo tudi medicinski tehniki v zdravstvu, administrativni in drugi tehniki v JU in JS, tako, da kljub napredovanjih še vedno država doplača za minimalca, torej so napredovanja samo kamuflaža. I. tarifni razred minimalc - naprej količnik.
Ko se dviga minimalna plača, se širi število tistih, ki jo dobijo, saj se gor ne dviga linearno.

PacificBlue - Meni pa je bila od nekdaj to življenska želja, katero sem uresničil ob uvedbi prve take blagajne.:D
Delo krepa človeka

ReRMh ::

PacificBlue je izjavil:

hitreje je, si hiter in odvisen od sebe, nadzorna teta te pogleda tu in tam, stari in klepetavi se jih izogibajo... morebiten drobiž vsuješ v lijak, če dvigneš pokrovček...

PrihajaNodi ::

PacificBlue je izjavil:

zobnik je izjavil:

Počakaj še malo, boš dobil tudi popust če boš kaksen izdelek zložil na polico.

To majo v Romuniji ze 5 let. Je veliko hitrejs da sam skeniras
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Invictus je izjavil:

solatko je izjavil:

Največ se bi rešilo, če bi bila zakonska obveza, da se v kolektivno pogodbo zapiše n ajmanj minimalna plača.

Zdaj se lahko zapiše manjši znesek...

Obrnimo drugače: ko itak ne vemo, kje se bo vzelo denar za to (sicer popolnoma legalno in socialno upravičeno) zahtevo, zakaj ne bi letvico postavili višje? Zakaj tistim z najnižjim zaslužkom ne bi privoščili boljšega standarda in zahtevali uzakonitev vsaj dveh minimalnih plač?

ReRMh je izjavil:

PacificBlue je izjavil:

hitreje je, si hiter in odvisen od sebe, nadzorna teta te pogleda tu in tam, stari in klepetavi se jih izogibajo... morebiten drobiž vsuješ v lijak, če dvigneš pokrovček...

Parkrat sem rabil overovitev zaradi alkohola, pa nobene ni bilo v blizini..bi bil prej na klasicni blagajni konec. Eno trgovko sem enkrat skoraj dobesedno zvlekel vstran od trafike, da mi je potrdila.
Pa piskanje na teh napravah me nervira.
:)
I’m out.

ReRMh ::

PacificBlue je izjavil:

Parkrat sem rabil overovitev zaradi alkohola, pa nobene ni bilo v blizini..bi bil prej na klasicni blagajni konec. Eno trgovko sem enkrat skoraj dobesedno zvlekel vstran od trafike, da mi je potrdila.
Pa piskanje na teh napravah me nervira.
:)

to pa imaš res prav, včasih se blagajna res spunta, ja... ampak ni dovolj moteče, da bi odvrnilo... blagajničarko pa kar malo nasloni na aparat, da te bo rada pričakovala...

eden je napisal, da ti družba ni nič dolžna, Od tu naprej pišem nekaj kar ne podpiram ne eno ne drugo, ampak tak se pač ostale bere.....potem istočasno velja tudi tudi nisi dolžan upoštevat zakonov in ustave in raznorazne predpise.

Greš sred noči srat na sosedov travnik, zakuriš čez dan 4 gume odslužene od avta da se po pol vasi kadi in smrdi.....smeti odmečeš stran med vožnjo....psa imaš brez povodca, ko vidiš kako kolesar leži na cesti greš mimo.....če kdo pade pred trgovino greš mimo......odpadn olje od avta zliješ v bližnji potok da doplaklne proti naselju....saj bodo pol drugi pil tako vodo

torej še vedno ti nisi družbi nič dolžan.

Fantje in dekleta razmislite kaj določeni pišete.
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
19240376 (36002) Utk
»

Ali nameravate podpisati peticijo proti takšni obliki davka na nepremičnine? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43685453 (79044) Go-ahead
»

Razpad evro območja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Problemi človeštva
79088658 (65790) -valvoline-

Več podobnih tem