Forum » Loža » Prezračevalni sistem z rekuperacijo
Prezračevalni sistem z rekuperacijo
c3p0 ::
Še nobenega lokalnega rekuperatorja nisem videl, ki bi imel zraven potenciometer, in bi mu lahko povedal, da naj piha npr. samo z najnižjo stopnjo... Imajo knof za vklop in to je to.
Za tistih 25% realnega izkoristka je pa tudi precej vseeno, če ga ni...
Lossnay ima high in low, no off še, več niti ne rabiš.
tony1 ::
A ima možnost ukinitve neumne pametiTM (senzor vlage/CO2)? Brez tega so knofi brezpredmetni...
bm1973 ::
Komarniki so sestavni del okna.
Odopreti okno je točno POL sekude dela. Miselni napor pred tem ni vkljucen.
JAz imam komarnike, poleti dol non-stop, okno odprto na kip.
Čez dan pa zaprte plus na sončni strani dol rolete...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
aytim ::
Lokalni rekuperatorji so za reševanje zatečenih razmer, za novogradnje absolutno centralni. Za ta primer prezračevanja kopalnice zaradi vlage pa je najbolj primeren kopalniški ventilator s senzorjem za vlago. Lahko tudi peš varianta s "timerjem", bo precej bolje.
Jaz ne bi ravno centralnega vezal v kopalnico, saj to pomeni, da vlago raznašaš po vseh ostalih prostorih.
Pravtako navaden vent ne skuša niti ohranjati temperature
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: aytim ()
fikus_ ::
Lokalni rekuperatorji so za reševanje zatečenih razmer, za novogradnje absolutno centralni. Za ta primer prezračevanja kopalnice zaradi vlage pa je najbolj primeren kopalniški ventilator s senzorjem za vlago. Lahko tudi peš varianta s "timerjem", bo precej bolje.
Jaz ne bi ravno centralnega vezal v kopalnico, saj to pomeni, da vlago raznašaš po vseh ostalih prostorih.
Tudi v kopalnico ga lahko vežeš brez problema glede vlage v drugih prostorih. Pač linije morajo biti prav vezane in urejeno razvlaševanje in vlaženje zraka.
Najenostavneje s toplotnim izmenjevalcem, da ni preveč toplotnih izgub.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Lonsarg ::
Ravno to je point centralnega da iz umazanih prostorov vleces izkljucno ven v ciste pa notri in se ustvari lep tok po hisi v pravo smer. Mimo izmenjevalca seveda, ampak izmenjevalec ne izmenjuje vonjav.
Drgac pa se enkrat ponavljam kar sem ze rekel veckrat, ne komplicirat z lokalnimi rekurperatorji. Ali centralna rekurperacija ali pa lokalni ventilatorji v umazane prostore plus vhodne reze v ciste prostore. Vmesne resitve so meh.
Drgac pa se enkrat ponavljam kar sem ze rekel veckrat, ne komplicirat z lokalnimi rekurperatorji. Ali centralna rekurperacija ali pa lokalni ventilatorji v umazane prostore plus vhodne reze v ciste prostore. Vmesne resitve so meh.
T743 ::
Večinoma 90% + ni problem umazanija ampak vlaga sploh ob adaptacijah obstoječih stavb, menjave oken, izolacija.(luftanje pač ni dovolj mogoče poleti, pozimi zagotovo ne) Za novogradnje je tako ali tako res najbolje urediti to centralno. Vonjave iz kuhinje itak vleče ven napa ali ne?
Lokalni rekuperatorji so ravno kontra temu kar trdiš vsaj za silo spodobne se da lepo krmiliti tako preko tipk kot tudi wifi-ja. Je pa res, da če delajo samo v eno smer kordierit/izmenjevalec izgubi smisel.
Jaz sem imel montirana dva na dveh zunanjih stenah eden v prehodu med kuhinjo in dnevno drugega na nasprotni steni v spalnici pol etaže višje. Tega sem sedaj odstranil, ker imam sedaj klimo, pa tisti, kuhinjsko/dnevni nič ne ve zato, prav tako ne pošilja "umazanije" ali vlage v druge prostore niti ni zaznati spremembe tlaka v smislu, da bi odprta vrata samodejno zapiralo/odpiralo. Hrup sem rešil pa preko pametne vtičnice in se tiste ure ko je le ta moteč izklaplja, deluje pa sicer nonstop na najnižji jakosti. Na največji je pa res hrupen.
Lokalni rekuperatorji so ravno kontra temu kar trdiš vsaj za silo spodobne se da lepo krmiliti tako preko tipk kot tudi wifi-ja. Je pa res, da če delajo samo v eno smer kordierit/izmenjevalec izgubi smisel.
Jaz sem imel montirana dva na dveh zunanjih stenah eden v prehodu med kuhinjo in dnevno drugega na nasprotni steni v spalnici pol etaže višje. Tega sem sedaj odstranil, ker imam sedaj klimo, pa tisti, kuhinjsko/dnevni nič ne ve zato, prav tako ne pošilja "umazanije" ali vlage v druge prostore niti ni zaznati spremembe tlaka v smislu, da bi odprta vrata samodejno zapiralo/odpiralo. Hrup sem rešil pa preko pametne vtičnice in se tiste ure ko je le ta moteč izklaplja, deluje pa sicer nonstop na najnižji jakosti. Na največji je pa res hrupen.
"Vonjave iz kuhinje itak vleče ven napa ali ne?"
Da jo boš imel skupaj s centralno rekuperacijo moraš biti kar tečen, večini monterjev se z njo ne da ukvarjati.
Verjetno napo še najlažje rešiš tako, da imaš v kuhinji na nasprotni steni od nape še eno režo v steni, ki se el. odpre / zapre hkrati z vklopom nape. In je precej neodvisna od delovanja rekuperacije.
Da jo boš imel skupaj s centralno rekuperacijo moraš biti kar tečen, večini monterjev se z njo ne da ukvarjati.
Verjetno napo še najlažje rešiš tako, da imaš v kuhinji na nasprotni steni od nape še eno režo v steni, ki se el. odpre / zapre hkrati z vklopom nape. In je precej neodvisna od delovanja rekuperacije.
Naslajanje nad samopercipirano superiornostjo.
Ko rečeš monterju rekuperacije: "hočem kuhinjsko napo" jih polovica suvereno zatrdi: "ah, kje rekuperacija je tako super, da na napo sploh pomislil ne boš več... še knofa za vklop ti ne bo treba pritiskati, a ni to super?"
Druga polovica jih postane kakor katatoničnih in začnejo mahati z rokami (mediteran je blizu, ali kaj). Dar govori jih zapusti in ne morejo več naprej.
Ko rečeš monterju rekuperacije: "hočem kuhinjsko napo" jih polovica suvereno zatrdi: "ah, kje rekuperacija je tako super, da na napo sploh pomislil ne boš več... še knofa za vklop ti ne bo treba pritiskati, a ni to super?"
Druga polovica jih postane kakor katatoničnih in začnejo mahati z rokami (mediteran je blizu, ali kaj). Dar govori jih zapusti in ne morejo več naprej.
T743 ::
Ne le začudenje nad mržnjo do tehnologije zaradi ene slabe izkušnje iz davnega leta 2012...kjer si izgleda tudi ostal, medtem ko svet gre dalje.
Več modernega sranja v bajti, več problemov...
Plus, folk, ki ima 4 leve roke, pa popl ne zna zamenjati filtrov.
Bo treba na stara leta v obrtništvo...
Plus, folk, ki ima 4 leve roke, pa popl ne zna zamenjati filtrov.
Bo treba na stara leta v obrtništvo...
c3p0 ::
A ima možnost ukinitve neumne pametiTM (senzor vlage/CO2)? Brez tega so knofi brezpredmetni...
Lossnay nima takih senzorjev, oz. pameti.
Naslajanje nad samopercipirano superiornostjo.
IMO precej neumno. A rekuperator ti bo vonj praženja čebule vlekel po celi bajti do izhodov? Moj znanec, preprosti kmet, bi rekel, da je najbolj učinkovito nekaj odvajati blizu kraja, kjer nastane.
Razni random monterji so pa znani gradbeni fiziki in nasploh genialci. /s
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Ne le začudenje nad mržnjo do tehnologije zaradi ene slabe izkušnje iz davnega leta 2012...kjer si izgleda tudi ostal, medtem ko svet gre dalje.
Spet samopercipirana pomembnost. Babje enovrstičnice.
Kdor bi hotel podati zaresen nasvet bi napisal: v bajto sem dal centr. rekuperacijo + napo, nobenih problemov. Ali pa, dal sem eno in drugo, razen tega in tega, ni problemov.
" Razni random monterji so pa znani gradbeni fiziki in nasploh genialci. /s "
Težava je, da se svojih omejitev ne zavedajo. Saj se tudi polovica foruma ne.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: tony1 ()
aytim
zato lahko poskrbi avtomatika z bistveno manj izgubami
Kakšne so izgube?
A pri odprtem oknu? Tam okrog 100%
Zgodovina sprememb…
Tudi v kopalnico ga lahko vežeš brez problema glede vlage v drugih prostorih. Pač linije morajo biti prav vezane in urejeno razvlaševanje in vlaženje zraka.
Najenostavneje s toplotnim izmenjevalcem, da ni preveč toplotnih izgub.
Razvlaževanje? Se pravi še eno napravo zraven? Dovlaževanje?, se pravi že dve napravi zraven?
Linije prav vezane? Na centralnem? A na bypass? Potem cel krog leti mimo - spet nima smisla.
Sedaj že nekaj let ponujajo rekuperatorje z vgrajeno toplotno črpalko, kar pomeni, da odpade še ena ali dve napravi - klime.
Je zelo slaba ponudba integriranih klima/rekurperatorjev. Jaz sem gledal kombinacijo Mitsubishi kanalske klime in centralni Mitsubishi Loosnay rekurperator pa jih skupaj zvezat en za drugim pod strop v iste kanale. Ampak to ni simpl projekt, to niso isti kanali kot za rekurperacijo ampak vecji, izolirani, z ekstra obvodi...
Tak da je precej lazje in ceneje loceno, klime so namrec poceni. Ampak ja ca imas denar ali cas ce delas DIY, lahko gres tut v profi varjanto :) Jaz nisem sel v to zgolj zato ker so kanali ze bili in nisem hotel razbijat za nove vecje izolirane.
Se vedno pa sem vzem Mitsubishj Loosnay in je top (predimenzioniran tako da na 50% ventilatorjev dosezem 100% moznega pretoka, da je res tiha zadeva ker je pod stropom v kopalnici skrit).
Tak da je precej lazje in ceneje loceno, klime so namrec poceni. Ampak ja ca imas denar ali cas ce delas DIY, lahko gres tut v profi varjanto :) Jaz nisem sel v to zgolj zato ker so kanali ze bili in nisem hotel razbijat za nove vecje izolirane.
Se vedno pa sem vzem Mitsubishj Loosnay in je top (predimenzioniran tako da na 50% ventilatorjev dosezem 100% moznega pretoka, da je res tiha zadeva ker je pod stropom v kopalnici skrit).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
aytim
Kakšne so izgube?
Poleti pač ne gledaš na izugube.
5 minutno odprtje okna pozimi je zanemaljivo in čisto dovolj...
Je zelo slaba ponudba integriranih klima/rekurperatorjev. Jaz sem gledal kombinacijo Mitsubishi kanalske klime in centralni Mitsubishi Loosnay rekurperator pa jih skupaj zvezat en za drugim pod strop v iste kanale. Ampak to ni simpl projekt, to niso isti kanali kot za rekurperacijo ampak vecji, izolirani, z ekstra obvodi...
Ponudba je neobstoječa, saj pri nas air to air ni subvencioniran. Zadeva sicer stane nekje tisočaka in pol + še kakšne dajatve. Kar se tiče lossnaya je passe, odkar so Airwoodsa registriral v eprelu v evropi in se nanj dejansko da dobiti subvencijo.
400 za lossnaya ali 350 za airwoodsa + subvencija
aytim
Kakšne so izgube?
Poleti pač ne gledaš na izugube.
5 minutno odprtje okna pozimi je zanemaljivo in čisto dovolj...
Pa pozimi? Pa niti slučajno 1*5minut ni dovolj, razen če ti čez hišo piha čez vse špranje
Zgodovina sprememb…
@aytim jaz imam centralni v spusceni strop vgrajeni loosnay, ne pa lokalni. In tudi ko sem govoril o profi kombinaciji klime in rekurperatorja sem govoril o centralnih.
Pac lokalno pa profi ne gre skupi, lokalno nikoli ni profi.
nejc_nejc ::
A pri odprtem oknu? Tam okrog 100%...
No koment.
Očitno imaš rekuperacijo in ne odstopaš....
Tudi prav.
Trenutno:
Svež spomladanski zrak je super..prj nas je vse odprto.
Nimam je. Je pa dejstvo, da pri odprtem oknu so izgube 100%. Čim se ne strinjaš, lahko greš na kakšen starševski čvek - tam poznajo namreč drugačne zakone fizike.
In pa namen rekuperacije je ohranjanje energije oziroma zmanjševanje le te.
Debate o odprtem oknu nimajo veze s tem.
Razlik v pravi izvedbi nekih ni. Tako napa kot straniščni/kopalnični ventilator same rekuperacije sploh ne opravljata. Pa ne rabi biti nujno tako.
Ne, je nimam (še).
Bom pa imel nameščeno in lokalno in centralno+toplotno.
@aytim jaz imam centralni v spusceni strop vgrajeni loosnay, ne pa lokalni. In tudi ko sem govoril o profi kombinaciji klime in rekurperatorja sem govoril o centralnih.
Razlik v pravi izvedbi nekih ni. Tako napa kot straniščni/kopalnični ventilator same rekuperacije sploh ne opravljata. Pa ne rabi biti nujno tako.
Očitno imaš rekuperacijo in ne odstopaš....[:))
Ne, je nimam (še).
Bom pa imel nameščeno in lokalno in centralno+toplotno.
Zgodovina sprememb…
No če se že gremo.
Lokalno in centralno????
Ti bi, zrakotesno bajto ter ventilator in napo direkt.????
Toplotna je v tem kontekstu brezveze, lahko je kolm.
Akumulacija je pa kaj?
Lokalno in centralno????
Akumulacija je pa kaj?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
No če se že gremo.
Lokalno in centralno????
Akumulacija je pa kaj?
Govorim o nesmislih glede nape in navadnem ventu. Vse več je funkcionalna nepismenost.
Ne rabiš se strinjati z mano, vemo kako zadeva stoji.
Zanima me samo EUR prihranek.
Opevano počutje je subjektivbo.
Ce si toliko suveren, imas verjetno eno matematiko zadaj. Ali na pamet govoriš?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nejc_nejc ()
Drgac ni izkljucno prihranek. Ce hoces doseci pod 1000 CO2 ponoci pri zaprtih vratih v spalnici je ze z mocnim rekurperatorjem tezko. Ce hoces isto z hidrosenzinilno rezo bo ze opazno mrzlo pihalo notri tak da v praksi nikoli z rezami nimas oste kolicine kot si jo lahko privoscic pri centralnem rekurperatorju. Tudi pri lokalnem ne bos do max dajal ponoci za svez zrak, pri centralnem pa lahko (jaz lavfam kar stalno na dobrih 200m3/h pri 95m2, svez zrak ima prednost pred prihrankom).
Rocno zracanje nima za burek, je ze v par urah na 1000+ in prej ko slej 1500. S centralnim sem cez dan komot na cirka 600, ponoci pridem do 1000. Prejsne stanovanje sem prisel brez rekurperacije do 3000 zjitraj spalnica! Oziroma 1800 neka slaba poddimenzionirana rekurperacija ki sem jo naredil DIY.
Razlika 500 vs 1000 je obcutna pa ne tako grozno, ko skocis na 1500 je ze res slabo, na 3000 je grozno zadusljivo in ni za zvet in to dobis popolname brez prezracevanja cez noc z novimi okni.
Rocno zracanje nima za burek, je ze v par urah na 1000+ in prej ko slej 1500. S centralnim sem cez dan komot na cirka 600, ponoci pridem do 1000. Prejsne stanovanje sem prisel brez rekurperacije do 3000 zjitraj spalnica! Oziroma 1800 neka slaba poddimenzionirana rekurperacija ki sem jo naredil DIY.
Razlika 500 vs 1000 je obcutna pa ne tako grozno, ko skocis na 1500 je ze res slabo, na 3000 je grozno zadusljivo in ni za zvet in to dobis popolname brez prezracevanja cez noc z novimi okni.
Zgodovina sprememb…
enavlaka ::
Do 1200 sem nameril pri zaprti spalnici. Z minimalno prezračevanja, cca 1L/s je notri 600ppm zjutraj. To je nekje ena izmenjava na dan samo preko ventilacije. Na max je 400-450ppm, je pa moteče.
twom ::
Jaz z temle: https://www.amazon.de/SwitchBot-CO2-Met...
S cim pa on meri da dobi tako nizke vrednosti pa ne vem. Je pa res da jaz imam ozadje zunaj cirka 450, morda je kje kaj manj? Ker pac kat enako kot zunaj seveda ne mores doseci, za vzdrzevanje 100 razlike rabis konkretno veliko pretoka in m3 volumna da imas buffer (zato je ponoci slabse ker je pac manj bufferja ce zapres vrata, cez dan je celo stanovanje buffer in je 100ppm razlike celo mozno doseci z dovolj pretoka).
S cim pa on meri da dobi tako nizke vrednosti pa ne vem. Je pa res da jaz imam ozadje zunaj cirka 450, morda je kje kaj manj? Ker pac kat enako kot zunaj seveda ne mores doseci, za vzdrzevanje 100 razlike rabis konkretno veliko pretoka in m3 volumna da imas buffer (zato je ponoci slabse ker je pac manj bufferja ce zapres vrata, cez dan je celo stanovanje buffer in je 100ppm razlike celo mozno doseci z dovolj pretoka).
Zgodovina sprememb…
kekeck ::
Zehnder ComfoAirQ + ComfoClime je top kombinacija, lahko drži maks. temp vpiha pozimi in min. temp. vpiha poleti (da ne pride do kondenzacije v neizoliranih ceveh), dela popolnoma avtomatizirano, nastaviš samo stopnjo ugodja. Slaba laetnost je malo visoka cena.
Eur? Navadni ventilatorji s senzorjem za vlago so koliko? Od 40 do 80 eur? Rekuperator? Tam okrog 150 eur., pa ajd, da dobiš še subvencijo nanj potem bližje 125 eur.
Napa? 70 eur plus. Pa na koncu za oboje -tako za kuhinjo kot za kopalnico- vseeno želiš rekuperacijo energije na bilokakšen način.
Če ne laufaš stalno ventilatorja (npr. napa, kopalnica po tuširanju), potem je lokalni rekuperator nepotreben, škoda denarja, potem je ustrezen ventilator čisto OK.
Zavisi, kaj bi rad dosegel. Napa v kuhinji in ventilator za v kopalnico po tuširanju je z namenom odstraniti vonjave in vlago.
Za to je ventilator čisto OK.
Za ta namen ti lokalni rekuperator bolj malo pomaga, razen če ga lahko laufaš v režimu izpihavanja zraka iz prostora.
Za ta namen ti lokalni rekuperator bolj malo pomaga, razen če ga lahko laufaš v režimu izpihavanja zraka iz prostora.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: fikus_ ()
Eur? Navadni ventilatorji s senzorjem za vlago so koliko? Od 40 do 80 eur? Rekuperator? Tam okrog 150 eur., pa ajd, da dobiš še subvencijo nanj potem bližje 125 eur.
Napa? 70 eur plus. Pa na koncu za oboje -tako za kuhinjo kot za kopalnico- vseeno želiš rekuperacijo energije na bilokakšen način.
Sedaj si naštel stroške ne vrednost prihranka.
Zavisi, kaj bi rad dosegel. Napa v kuhinji in ventilator za v kopalnico po tuširanju je z namenom odstraniti vonjave in vlago.
Lahko, v tem je tudi vsa poanta. Za kolikor tolikor pismene tehničarje je to dodaten strošek enega pametnega gumba za 1eur iz aliexpressa
Še sedaj ne stekam, zakaj zdruzujete odprte sisteme , luknje za ventilatorje...,s prisilnim sistemom prezracevanja?
Česa ne štekaš? Rekuperatorji zmorejo funkcijo in rekuperacije in klasičnega ventilatorja. Za prestavitev med eno in drugo funkcijo je potreben samo en gumbek ali pa še to ne. Bi šlo tudi s senzorjem za vlago ali pa za mikrodelce. Karkoli skratka
aytim, kaj ti prodajaš rekuperatorje?!
Ne vidim razloga, zakaj bi za funkcijo nape, ali kopalniškega ventilatorja plačeval več in še ni nujno, da bo OK delalo.
lokalni rekuperatorji so kompromis, ko se nekomu ne da vleči kanalov, ni možno,...
Ne vidim razloga, zakaj bi za funkcijo nape, ali kopalniškega ventilatorja plačeval več in še ni nujno, da bo OK delalo.
lokalni rekuperatorji so kompromis, ko se nekomu ne da vleči kanalov, ni možno,...

stara mama ::
Kompromis, ko imaš v stari stavbi že itak nizke strope, vlage pa na pretek.
IMO je boljše to kot nič.
IMO je boljše to kot nič.
Ekologija™ in Trajnost™
Ja, seveda za namen trajnega prezračevanja.
lambda ::
Kak predlog za centralni rekuperator z vračanjem vlage za 160 m2 oz. projektiranih 360 m3/h dovodnih ventilov?
Po izkušnjah zgoraj: čim bolj zmogljivega, da bo zmogel max. projektirani pretok s čim manjšo močjo in s tem manjšo glasnostjo...
aytim, kaj ti prodajaš rekuperatorje?!
Ne, je pa tle aktualni problem.
https://www.reddit.com/r/gradimo_obnavl...
Česa ne štekaš? Rekuperatorji zmorejo funkcijo in rekuperacije in klasičnega ventilatorja. Za prestavitev med eno in drugo funkcijo je potreben samo en gumbek ali pa še to ne. Bi šlo tudi s senzorjem za vlago ali pa za mikrodelce. Karkoli skratka
Kar dobro štekam nč bat.
Za zrakotesno bajto s preboji pa čakam razlago.
Aytim, sem ti že večkrat napisal, so situacije, kjer je lokalni rekuperator nepotrebno metanje denarja vstran.
Zgornji primer, ki si ga linkal, piše samo o rekuperacji, kakšna?! Če šparaš, potem je res težava, sicer ti pa centralni rekuperator zna odstraniti vonjave iz kuhinje.
Zgornji primer, ki si ga linkal, piše samo o rekuperacji, kakšna?! Če šparaš, potem je res težava, sicer ti pa centralni rekuperator zna odstraniti vonjave iz kuhinje.
Nah. Govorimo o rekuperaciji in največkrat je odgovor: "ja odpri okno mudel" ali pa "daj navadni vent v kopalnico"
Si ne predstavljam več teh budalizmov. Daš 10, 20, 50 ali 100k za obnovo bajte ali bože nedaj še pred tem 100, 200k za nakup le-nje in potlej debatiraš tukaj, kako je bolje pršparat 50 eur z navadnim ventilatorjem ali pa kar imeti odprta okna.
S preboji kaj? Je že bolje centralno potegnit v vsako sobo.
Si ne predstavljam več teh budalizmov. Daš 10, 20, 50 ali 100k za obnovo bajte ali bože nedaj še pred tem 100, 200k za nakup le-nje in potlej debatiraš tukaj, kako je bolje pršparat 50 eur z navadnim ventilatorjem ali pa kar imeti odprta okna.
Kar dobro štekam nč bat.
Za zrakotesno bajto s preboji pa čakam razlago.
S preboji kaj? Je že bolje centralno potegnit v vsako sobo.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Lunos z veliko izgubo, je sploh še zanesljiv??? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 11555 (5383) | temni_princ |
| » | Lokalni Rekuperator (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 40141 (7124) | freesty |
| » | Prezračevanje stanovanja v hrupnem okoljuOddelek: Loža | 4169 (2248) | tony1 |
| » | Poceni in dober rekuperator (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 100545 (28396) | barracuda |
| » | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 89716 (29913) | edi123 |