» »

Odvzem izpita za osebni avtomobil

Odvzem izpita za osebni avtomobil

«
1
2

chuck ::

Imam sorodnika, ki mislim, da ne bi smel več voziti osebnega avtomobila. Pred kratkim je imel blag infarkt in ima težave z roko, hkrati pa slabo vidi (v temi skoraj nič, telefon komaj), sedaj pa se mu je še kognitivnost hudo padla, da ga komaj kaj razumem, tudi menjava besede, je zmeden...
Ne želim povzročati zdrahe v družini s kakšno prijavo, ampak po drugi strani pa je bil pravkar v nesreči z avtomobilom in je samo vprašanje časa kdaj bo še enkrat.
Seveda sem mu že velikokrat očital, da naj gre na pregled vida, oziroma neha uporabljati avto. Prej je še morda dojel, sedaj pa se mi zdi, da še to več ne.

Ne štekam kako osebna zdravnica ne ukrepa, saj ga vlači po operacijah oči, ožilja, itd...

Kaj naj?

IL_DIAVOLO ::

Zadeva je sila preprosta. Ce imas boljso alternativo, ukrepaj. Ce je nimas, pusti zadeve pri miru.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

eventyrer ::

Ko gre na cesto vozi za njim in ga v primeru čudne vožnje prijavi policiji.

delavec44 ::

The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing.

Torej če veš, da ni sposoben, je tvoja dolžnost da ukrepaš preden ubije koga nedolžnega na cesti. Osebni zdravnik bi ga moral poslati na pregled.

Mnogi tudi ne vedo (citat iz spodnjega članka):
"Zaradi tega so redni in natančni očesni pregledi, še posebno pri starejših, tako pomembni. "Marsikdo se ne zaveda, kako resno je to. Če je nekdo udeležen v prometni nesreči in mu morebitno testiranje vida pokaže, da ne zadošča merilom za vozniško dovoljenje, nič ne pomaga, če je vozniško dovoljenje še veljavno, saj je voznik kljub temu v prekršku, " opozarja sogovornik."

https://www.amzs.si/motorevija/mobilnos...

DamijanD ::

Nabavte mu tisto električno vozilo, ki se vozi kot motor a ima 4 kolesa. Zadeva je počasna in razmeroma nenevarna za okolico, vseeno pa lastnik hodi naokrog po opravkih.

MIHAc27 ::

Kolikor se zadeva bere smešno, sem tudi sam doživel, ko se je starejši osebi 'zmešalo' in v križišču sploh ni vedela, kje je, kam naj gre, kdo ima prednost.
Z zdravniki je bolj križ. Na srečo se ji je avto pokvaril in od takrat ne vozi več.

Če ne bi šlo drugače po uradni poti... mogoče to v razmislek. Malo sladkorja v tank baje zelo pomaga.

mirator ::

chuck je izjavil:

Imam sorodnika, ki mislim, da ne bi smel več voziti osebnega avtomobila. Pred kratkim je imel blag infarkt in ima težave z roko, hkrati pa slabo vidi (v temi skoraj nič, telefon komaj), sedaj pa se mu je še kognitivnost hudo padla, da ga komaj kaj razumem, tudi menjava besede, je zmeden...
Ne želim povzročati zdrahe v družini s kakšno prijavo, ampak po drugi strani pa je bil pravkar v nesreči z avtomobilom in je samo vprašanje časa kdaj bo še enkrat.
Seveda sem mu že velikokrat očital, da naj gre na pregled vida, oziroma neha uporabljati avto. Prej je še morda dojel, sedaj pa se mi zdi, da še to več ne.

Ne štekam kako osebna zdravnica ne ukrepa, saj ga vlači po operacijah oči, ožilja, itd...

Kaj naj?

Hm, mislim, da je ta forum za rešitev tega probplema zgrešen. Če je vse, kar pišeš res (mi na forumu tega ne moremo vedeti niti ugotoviti), potem pač s svojim imenom in priimkom, daj svoja opažanja ali na socialno službo ali pa kar direkt na policijo (seveda veš, da je kriva ovadba tudi kazniva). Sicer pa, ali si edini sorodnik oz. v katerem kolenu (saj veš "žlahta, ratrgana plahta"). Če nisi edini ali najbližji sorodnik, potem svoja opaženja zaupaj tistim, ki s tvojim sorodnikom živijo. Vsekakor pa človek s takšnimi zdravstvenimi težavami, ne sodi več na cesto.

jacal ::

Te vrste težave se pričnejo pri zelo različnih letih, osemdesetletniki imajo preglede vsako leto in številni jih zlahka opravijo, mladi Bruce Willis pa ga ne bi zmogel.
Kot je predlagal @mirator, posvetuj se s svojci in prijatelji. Uredi težavo, noben forum je ne bo.

starfotr ::

Tisti, ki cincate ali bi ali ne bi, ste mevže. Raje pustite, da neke dementne starine vozijo in ogorožajo sebe in še druge, namesto da bi končali to agonijo in uredili, da izgubijo izpit in prodali vozilo.

Sladkor v tank je neumnost prve klase.

Zamenjaš kable od svečk med sabo pa ne bo nič več vžgal.

janezvalva_5 ::

pojdi na CSD in ga prijavi.
prišla bo psihijatrinja, ga pregledala in nato oddala prijavo naprej organom.

Ahim ::

chuck je izjavil:

Kaj naj?

Ko je tast imel tocno take simptome (in po drugi manjsi nesreci), je bil odkrit krivec - karcinom z metastazami v glavi. Seveda je to dalec najbolj crn scenarij, ampak ne razumem kako mu zdravnica za take ocitne probleme ne da napotnice za CT glave ... Mogoce ga uspete prepricat da se odpravi na urgenco, sploh ce ima tudi kaksne glavobole, dvojni vid itd. ?

ales85 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Zadeva je sila preprosta. Ce imas boljso alternativo, ukrepaj. Ce je nimas, pusti zadeve pri miru.

Saj to je boljša alternativa - prijava. Slabša alternativa je, da je oseba še vedno na cesti in povzroča nesreče, ker očitno ni primerna za na cesto.

fikus_ ::

Smo v sorodstvu imeli podobno zadevo. Človeku je bilo težko dopovedati, da ni več za volan, poslušali očitke, da ga hočemo živega pokopati,... Nazadnje je bil dogovor nekaj km po vaških cestah se vozi sam, drugo smo se pa organizirali in ga vozili okrog.
Je pa tudi sam hitro spoznal, da ni več za volan, ko je parkiral avto v jarek.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

feryz ::

Nesreča verjetno ni bila prijavljena. Drugič jo dajte.
In bo šel izpit za vedno. Če ne še kaj ali še kdo drug zraven.

Akish ::

Zakaj si svojci ne vzamete čas in gospoda zapeljete, ko ima potrebo?

acookook ::

janezvalva_5 je izjavil:

pojdi na CSD in ga prijavi.
prišla bo psihijatrinja, ga pregledala in nato oddala prijavo naprej organom.

+ upaj, da niman ta starček kakega dohtarja v žlahti, ki bi se "zmenil" s to psihiatrinjo ali kaj podobnega. Poznam enega, ki je tako vlekel kar nekaj časa, ker mu je sin bil vidni "bog v belem" v naših krajih. enih 3-4 leta nazaj so mu pri 85 končno vzeli, pa še enga sem se spomnil, ki je vozil še pri 90ih. Je sicer že pokojen (naravna smrt).

Akish je izjavil:

Se lahko spet prepucavamo v kakšnih časih danes živim. Nekatere občine imajo to zrihtano. Smo tako pomagali mamini teti, ki je bila prva v naših krajih, ki je koristila to. Zahojena družina ji skoraj ni nikoli pomagala, pa so živeli par 100m stran. Tu pa tam smo jo še kaj mi šofirali ali pripeljali.
Link: https://prostofer.si/
.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: acookook ()

Akish je izjavil:

Ker je to vedno tako enostavno. In ker si takšne osebe vedno dajo enostavno dopovedati...

Dajte ne preveč sanjat o tem, koliko starčki rabijo avto. Ko so se rodili, so se še z vozi in s kočijami vozili. Sedaj ima pa vsak avto.

Starine 70+ nimajo kaj več vozit praktično. Statistika je itak na strani Matilde, saj so v povprečju itak že mrtvi.

Jaz v žlahti že pri 60+ opažam, da grejo raje z avtobusom/vlakom kot z avtom. Itak imajo zastonj, bencin je pa vedno dražji. Čas pa ni problem v penziji.

Čas pa ni problem v penziji.

Zelo odvisno iz kakšne pozicije si odšel v pokoj. Verjamem, da nek fizični delavec ali delavec za tekočim trakom, ali prodajalec itd, po zaključku aktivne dobe lahko svoje potrebe uredi z javnimi prevozi, ki so zastonj. In verjetno to tudi počno, vendar pa je pri teh lahko problem, da vseeno pri teh letih avto občasno koristijo. Po drugi strani pa je nek intlektualec še vedno v dobri kondiciji in se mu z upokojitvijo svet ne ustavi.
Je pa povsem jasno (vsaj kakor iz posameznih postov izhaja), da nekateri tega ne morejo razumeti. Pa konec koncev jim niti ni treba.

ales85 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Saj to je boljša alternativa - prijava. Slabša alternativa je, da je oseba še vedno na cesti in povzroča nesreče, ker očitno ni primerna za na cesto.

Prava alternativa je urejen javni prevoz oz. da ga prevazajo svojci. Drugace pa DSO.

V glavnem prijava brez pravega plana je zgresena.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

ales85 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Prava alternativa je urejen javni prevoz oz. da ga prevazajo svojci. Drugace pa DSO.

Ne, ni, ker se preneha ogrozanje drugih.

asdf_jklc ::

Ko bo zgazil nekaj otrok, se bo folk zbudil. Prej ne. Pač ta človk je dotrajal (grdo se sliši), ampak jebat ga. Ni več za volan, to je fact. Ampak dokler ne bo konkretne prijave, ne bo nič - pa še takrat, s denarjem prideš do vsakega potrdila.

Optmist. Folk se ne zbuja prav nič, ko pijanci vsak dan delajo nesreče.

Še vedno je miselnost, da se ga nabutaš in greš za volan in to se v družbi tolerira.

Isto se tolerira, ko starčki vozijo.

Tu je družba kriva, ker je toleranca prevelika.

Magic1 ::

Ko pade prijava se to zabeleži in potem je tudi lahko nekdo odgovoren. Osebni zdravnik lahko javi na medicino dela, da je verjetno nekdo nezmožen vožnje. Imajo tudi na Soči nek oddelek za take zadeve. Prvo tam povprašaj, drugače pa še pri osebni zdravnici probaj. Dekler bodo vsi stran pogledali, je to tempirana bomba. Ne tako redko zapeljejo na AC v nasprotno smer.
Magic

Očitno vremenske razmere vplivajo tudi na nekatere, ki se deklarirajo za nekoliko mlajše, potem pa pišejo kar pišejo, bere pa se kot trolanje. Je pač treba tudi pri starejših letnikih upoštevati njihove psihofizične lastnosti, ki so pa od starostnika do starostnika različne.
Tudi mladoletniki niso vsi, ki povzročajo prometne nesreče, kar ne morem reči za tiste srednjih let, ki so polni sami sebe s pridihom narcisoizma in so v bistvu največji kršitelji prometnih predpisov.

Kaj pa ti sedaj relativiziraš. Ker eni srednjih let zavestno kršijo predpise, moramo pustiti, da tudi stari na pol slepi še vozijo? In potem pišeš, da drugi trolajo :D

Pa še statistika te jebe. Logično, da največja skupina voznikov, ki je na cesti največ, tudi najbolj krši predpise. Poleg tega se oviranje prometa pri nas zelo slabo sankcionira. Naredi še statistiko kdo največkrat vozi kontra po avtocesti.

Tvoja argumentacija pa je najman smešna, če že ne absurdna.
Pa poglejva:
- kje sem napisal, da stari na pol slepi še vozijo - po tvoje torej mladi na pol slepi pa lahko vozijo?
- seveda trolajo, ko pa bodo sami prišli v po njihovem sedanjem prepričanju v leta, pa bo vse OK?
- nič me statistika ne jebe(mogoče jo od tebe bolj obvladam), vprašanje je, zakaj pa tvoje največja skupina, sploh krši predpise?
- oviranje prometa pa, če si temo tega foruma, kolikor toliko prebral, potem bi lahko ugotovil, da to niso samo starejši ljudje ampak v večini pravičniki.

ales85 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

ales85 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Ne, ni, ker se preneha ogrozanje drugih.

Ti pa nisi zaradi tega nic bolj odgovoren, le občutka krivde si se znebil.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

mirator je izjavil:

Tvoja argumentacija pa je najman smešna, če že ne absurdna.
Pa poglejva:
- kje sem napisal, da stari na pol slepi še vozijo - po tvoje torej mladi na pol slepi pa lahko vozijo?
- seveda trolajo, ko pa bodo sami prišli v po njihovem sedanjem prepričanju v leta, pa bo vse OK?
- nič me statistika ne jebe(mogoče jo od tebe bolj obvladam), vprašanje je, zakaj pa tvoje največja skupina, sploh krši predpise?
- oviranje prometa pa, če si temo tega foruma, kolikor toliko prebral, potem bi lahko ugotovil, da to niso samo starejši ljudje ampak v večini pravičniki.

Ne bom se spuščal v off-topic, ki si ga ti pričel. To je tema o ostarelem vozniku in nima veze (ter ni dopusten logični argument) kdo drug dela še prekrške. Pojdi v temo bedaki na cesti in se tam pritožuj nad statistiko.
In normalen človek zna v vsaki starosti oceniti ali je primeren za vožnjo ali ne. Veliko jih poznam, ki so samoiniciativno prenehali voziti kljub opravljenem vozniškem pregledu samo zato, ker so videli da reakcijski čas ni več tisti pravi. Ostali so pa nevarni vedno.

No, potem pa si preberi najprej moj prvi post oz. prvo repliko in potem pametuj.
To kar ti trobiš o samoiniciativnosti je pa kaj? Samo način, kako ti to izpostavljaš, naj bi po tvoje vsi starejši od xx let, ne glede na svoje psihofizične latnosti prenehali voziti, ali kaj?

mirator je izjavil:

Tudi mladoletniki niso vsi, ki povzročajo prometne nesreče, kar ne morem reči za tiste srednjih let, ki so polni sami sebe s pridihom narcisoizma in so v bistvu največji kršitelji prometnih predpisov.

Me ne zanima tvoj prvi post. Odgovarjal sem na tega. Pa si ne daš dopovedati. Jaz sem zaključil.

mirator je izjavil:

Samo način, kako ti to izpostavljaš, naj bi po tvoje vsi starejši od xx let, ne glede na svoje psihofizične latnosti prenehali voziti, ali kaj?

Kje hudiča sem to napisal? Ostali je seveda mišljeno vsi, ki ne znajo oceniti svojih vozniških sposobnosti in za te sem napisal, da so nevarni vedno v vseh starostih.

Zgodovina sprememb…

Twixz ::

Tega je preveč v naši preljubi državi. In premalokdo se tega zaveda.
Več kot da mu hočeš dopovedat da ni prav kar dela in da še vedno trmari po svoje ne moreš naredit.
Jaz sem moral na 3 leta podaljševali izpit in ko je bilo drugič treba sem v vsem navalu dela, študija, skrbi za otroka (takrat je fasal klopni meningoencefalitis) na to pozabil. 14 dni sem bil brez veljavne vozniške, ko me ustavi redna kontrola. Ob 22:30, popoldanski šiht, poletje (kot študent še).
Vzeli so mi avto, plačat sem moral vleko, skladiščenje avta, sodno takso in polno kazen. Pa še na novo delat dokumente pa vse. In to zato, ker mam dioptrijo in dajem 200EUR+ za očala, ker mi jih morajo zbrusit da nimam glih dna od steklenice nabitega na glavo.
Poznam pa najmanj 5 ljudi ki so stolkli 5+ avtov zarad pijače, napihali pri policiji večkrat, pa se še zdaj vozijo.
Pa tak primer kot je napisal avtor te teme še niti ni tako kritičen, ker to se najbrž vozi lokalno pa pozna ceste in vse.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Twixz ()

delavec44 je izjavil:

mirator je izjavil:

Me ne zanima tvoj prvi post. Odgovarjal sem na tega. Pa si ne daš dopovedati. Jaz sem zaključil.

mirator je izjavil:

Samo način, kako ti to izpostavljaš, naj bi po tvoje vsi starejši od xx let, ne glede na svoje psihofizične latnosti prenehali voziti, ali kaj?

Kje hudiča sem to napisal? Ostali je seveda mišljeno vsi, ki ne znajo oceniti svojih vozniških sposobnosti in za te sem napisal, da so nevarni vedno v vseh starostih.

Kako si zaključil, če pa takoj zastaviš novo retorično vprašanje.
Jaz sem zapisal, kar sem imel ali kdo to razume ali ne pa ni moja stvar. No vidiš, s tem pa jaz debato s tabo v tej temi zaključujem.

Tidule ::

starfotr je izjavil:

Dajte ne preveč sanjat o tem, koliko starčki rabijo avto. Ko so se rodili, so se še z vozi in s kočijami vozili. Sedaj ima pa vsak avto.

Starine 70+ nimajo kaj več vozit praktično. Statistika je itak na strani Matilde, saj so v povprečju itak že mrtvi.

O kakih kocijah sanjas? V 50ih je bilo tega bore malo. Ti si tudi eden od tistih revezev, ki misli da smo bolj oddaljeni od leta 2050 kot 1990.

Leta 1950 je bilo bolj malo avtov v jugi.

miraldi ::

mirator je izjavil:

Zelo odvisno iz kakšne pozicije si odšel v pokoj. Verjamem, da nek fizični delavec ali delavec za tekočim trakom, ali prodajalec itd, po zaključku aktivne dobe lahko svoje potrebe uredi z javnimi prevozi, ki so zastonj. In verjetno to tudi počno, vendar pa je pri teh lahko problem, da vseeno pri teh letih avto občasno koristijo. Po drugi strani pa je nek intlektualec še vedno v dobri kondiciji in se mu z upokojitvijo svet ne ustavi.

Zato, ker fizični delavci in ostali na mininalki po tvoje nimajo otrok, in vnukov..

Te tvoji intelektualci na par K penzije, si bodo pa ja naročil high end taxi da jih vozi naokol, povečini so itak brez podmladka pa valda neboš mev avta k to je slabo za planet an..
i7 12700k
RTX 4070ti
32Gb

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: miraldi ()

GupeM ::

mirator je izjavil:

Vidiš, retorično je bilo. Retorično vprašanje je vprašanje, na katerega ne pričakujemo odgovora.

miraldi je izjavil:

mirator je izjavil:

Zato, ker fizični delavci in ostali na mininalki po tvoje nimajo otrok, in vnukov..

Te tvoji intelektualci na par K penzije, si bodo pa ja naročil high end taxi da jih vozi naokol, povečini so itak brez podmladka pa valda neboš mev avta k to je slabo za planet an..

Oprosti, vendar pa izgleda nisi nič razumel. Moja replika je bila na čas, ki ga naj bi imeli upokojenci. Apsolutno se stabo strinjam, da morajo nekateri še po upokojitvi delati in misliti na kvaliteto življenja sebe in svojih potomcev.

GupeM je izjavil:

mirator je izjavil:

Vidiš, retorično je bilo. Retorično vprašanje je vprašanje, na katerega ne pričakujemo odgovora.

Hvala za razlago. Verjetno misliš, da si edini, ki razume pojem retorično:):). Razumel boš pa tudi, če ti na tvojo repliko zapišem, da se ne praskaj tam, kjer te ne srbi. Pa jemlji to kot retorični odgovor.:)

solatko ::

chuck - Na žalost je pri nas tako, da zdravnik nima deskriditacijske pravice, razen nasveta. Prijavit človeka, ki se kljub zdravstvenemu stanju ne odloči vreči avtomobilske ključe v predal, je zelo humano dejanje, saj s tem zaščitiš njega in predvsem druge. Priporočam ti, da greš na PP in se z dežurnim pomeniš, brez omenjanja imena in priimka dotične osebe in upoštevaš, njegov nasvet.

janezvalva_5 - Kje pa ti živiš?

starfotr - Povprečna družba in "prijatelji" to še spodbujajo, pravi prijatelji in normalna družba, takih stvari ne zagovarjamo. Na cesto samo sposoben in zdrav, sicer pa javni prevoz in uporaba žlahte.

Magic1 - Na Soči vsem, ki pridejo po tžkih zdravstvenih problemih na rehabilitacijo, začasno prepovejo vožnjo in to pošljejo tudi na UO, zdravniki pa lahko pacienta samo opozorijo.
Delo krepa človeka

GupeM ::

mirator je izjavil:

Hvala za razlago. Verjetno misliš, da si edini, ki razume pojem retorično:):).

Tega seveda ne mislim. Vem pa, da ti nisi razumel pojma, dokler ti ga nisem razložil.

mirator je izjavil:

Razumel boš pa tudi, če ti na tvojo repliko zapišem, da se ne praskaj tam, kjer te ne srbi. Pa jemlji to kot retorični odgovor.:)

Seveda razumem. Ampak težava je, da sem popraskal točno tam, kjer me srbi. To je direkt po nadležnem trolu.

Pa mimogrede, če ne postaviš retoričnega vprašanja, tudi retoričnega odgovora ne moreš podati, tako da spet ne veš o čem govoriš.

Samo da ti razumeš.

cvalsr ::

Malo sladkorja v tank baje zelo pomaga.

Neverjetno, kakšen poden od podna pisari idiotizme tule po forumu.
Človeku se življenje počasi izteka, Čedalje več težav ima, tudi zdravstvenih, ti bi mu pa še avto uničil? Ne bodi polovičarski - še stanovanje mu zažgi. Pa invalidski voziček mu polomi, ko bo enkrat pristal na njem.
To se rešuje tako, da mu pomagaš, ne da mu škoduješ!
Tudi ti boš kmalu v njegovi situaciji, takrat ti bom pa častil kilo cukra.

joze67 ::

cvalsr je izjavil:

Ne bodi polovičarski - še stanovanje mu zažgi.
Stanovanje se deduje.

Avto tudi.

MIHAc27 ::

cvalsr je izjavil:

Malo sladkorja v tank baje zelo pomaga.

Neverjetno, kakšen poden od podna pisari idiotizme tule po forumu.
Človeku se življenje počasi izteka, Čedalje več težav ima, tudi zdravstvenih, ti bi mu pa še avto uničil? Ne bodi polovičarski - še stanovanje mu zažgi. Pa invalidski voziček mu polomi, ko bo enkrat pristal na njem.
To se rešuje tako, da mu pomagaš, ne da mu škoduješ!
Tudi ti boš kmalu v njegovi situaciji, takrat ti bom pa častil kilo cukra.

Pelji se z mano, bova šla na avtocesto in v kontra smer. Pa da te vidim, kako hitro bi potem meni stresal cuker v tank.

Itak, da to ni bilo povsem resno mišljeno. Sam a je tebi jasno, da nekomu, ki je dementen NE MOREŠ NIČ DOPOVEDATI. Tudi če mu, čez 5 minut bo pozabil. In se usedel v avto. In mislil, da se otročke po pločniku pa lahko zbija.
Tudi odvzem izpita po moje ni rešitev. Ker taka oseba bo pozabila, da izpita nima. Se usedla v avto in šla.
Je treba še ključ spravit bolj kot kako pištolo v hiši nekam, kamor ga ne more dobit.

Če ni še hudo, bi rekel ajde, če je vsaj nekdo poleg, da lahko kaj pomaga, reagira, naj bo. Ampak pri vožnji so pogosto že sekunde razlika med živi ali ne živi.
Avto če je star je vreden kaj jurja, dva. Za ta denar dobiš že taxije za par let. Če že sorodstvo nima časa. Pa če je javni prevoz preslab.

A ste fuknjeni vsi? Ključe in rezervne ključe se pobere avto odpelje na drugo lokacijo in to je to.

Vmes se uredi prodajo in zadeva je zaključena.

Utk ::

Zadnjič mi je ena stara baba (drugač ji ne bom reku) zapeljala s 30 na uro iz odstavnega pasu (kaj je tam sploh delala) direkt na glavni pas. En pred mano se je izognil, jaz sem pribremzal, in potem še 15 sekund vozil za njo ko še ni do 60 prilezla. Avtocesta polna na obeh pasovih.
Ma sej za njo mi je vseeno, ampak mene bi lahko nekdo nabil.

solatko ::

Utk - Meni je prejšnji teden v krožišče, direktno pred mene zapeljala smrklja, kakih 25-30 let, sploh ni vedela, da je na cesti. Meni je vseeno za njo, bi se pa jaz lahko zaletel vanjo ali tisti za menoj vame.
Zadnja leta opažam, da po brezbrižnosti in nesranosti prednjačijo hčerkice raznih dobrih atekov, ki jim kupijo avto za 30k€+, zato, da so varne, namesto, da bi jih naučil vozit in kako se na cesti ne obnaša. Stare mame in ati, do mene še niso pokazali nestrpnosti, so pa nekateri res malo zarjaveli, večinoma taki, ki že v mladosti niso ravno blesteli na cesti, s starostjo pa se stvari še poslabšajo.
Delo krepa človeka
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kupim vozniški izpit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
12932927 (29253) Hayabusa
»

"pijani" vozniki na cesti (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
24824330 (19442) Double_J
»

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
22552656 (45945) BigWhale
»

Vpliv družbenih arhetipov na percepcijo tveganja v prometu (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16240049 (38238) BlueRunner

Več podobnih tem