Forum » Na cesti » Uvoz vozila / rabljenega iz avstrije.
Uvoz vozila / rabljenega iz avstrije.
s1m0n ::
Ima kdo kakšne izkušnje s tem?
Kako ga osebno pripeljat, k nam v Slovenijo? A sploh gre? (preizkusne tablice?)
Zaradi večje izbire se je prav v sosednji avstriji našel primeren jeklen konjiček, a ne vem kako tole osebno spravit, k nam pa ima mogoče kdo tukaj kaj več svežih izkušenj :)
Kako ga osebno pripeljat, k nam v Slovenijo? A sploh gre? (preizkusne tablice?)
Zaradi večje izbire se je prav v sosednji avstriji našel primeren jeklen konjiček, a ne vem kako tole osebno spravit, k nam pa ima mogoče kdo tukaj kaj več svežih izkušenj :)
;-) ::
V Avstriji lahko dobiš probne tablice mislim da te stanejo okoli 150eur s katerimi se lahko pelješ domov-veljajo 5 dni. Tukaj urediš DMV vozilo uvoziš in ga daš na naše tablice.
Če kupujem vozilo iz tujine ga vzamem iz DE, ker te pride prevoz dol 300eur iz okolice Berlina ali južneje in ga imaš na dvorišču dokler ne dobiš odmere DMV.
Ni mi pa jasno za kakšno vozilo bi bila izbira v AUT večja kot pri nas ali v DE kjer dobiš boljša vozila in se vsaj ne jajcaš z nateguni.
Če kupujem vozilo iz tujine ga vzamem iz DE, ker te pride prevoz dol 300eur iz okolice Berlina ali južneje in ga imaš na dvorišču dokler ne dobiš odmere DMV.
Ni mi pa jasno za kakšno vozilo bi bila izbira v AUT večja kot pri nas ali v DE kjer dobiš boljša vozila in se vsaj ne jajcaš z nateguni.
Se da kje kaj več informacij dobit? Prodajalec gor (avtohiša) pravi, da se z avstrijskimi poskusnimi ne da v slovenijo pa čeprav najdem informacije, da jih naša država priznava.
Pri nas je trg tako majhen, da je teh vozil trenutno pod 10 kosov (avto.net). Zato je zgoraj večja izbira, tudi oprema je malenkost drugačna.
Pri nas je trg tako majhen, da je teh vozil trenutno pod 10 kosov (avto.net). Zato je zgoraj večja izbira, tudi oprema je malenkost drugačna.
Orias ::
pe3c ::
Jaz sem ga pripeljal pred petimi leti, sicer novega. Rabis ustrezne tablice, bile so zelene barve.
V primeru, da avto potrebujes, jih vzami za daljsi cas, ker uvozni postopek kar traja.
V primeru, da avto potrebujes, jih vzami za daljsi cas, ker uvozni postopek kar traja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: pe3c ()
chrush ::
Sam sem pripeljal avto iz avstrije l.2018. Ker je bilo blizu Graza, torej pol ure do meje, sem vzel slovenske preizkusne. Je pa to bil hud prekršek, sem kasneje izvedel. Če bi hotel njihove preizkusne, ki veljajo tudi za tujino, so mi hoteli naračunati 490€. V tem primeru se ti bolj splača nekoga ob meji najet, da ti z avtovleko ali prikolico pripelje sem. Sem pa kupil pri onlinecars in priznati moram, da imajo včashih avte cenejše, kot v nemčiji.
https://www.facebook.com/OverMuraMuviMejkers
TheBlueOne ::
Mi smo pravtako vzeli pri onlinecars ampak zivimo v Avstriji. Cene so tam tam z nemskimi. Trenutno so se v Vrbi na Koroskem.
https://www.oeamtc.at/thema/vorschrifte...
Überstellungskennzeichen stane slabe 190€. Ne vem pa, ce je to to kar potrebujes.
https://www.oeamtc.at/thema/vorschrifte...
Überstellungskennzeichen stane slabe 190€. Ne vem pa, ce je to to kar potrebujes.
fikus_ ::
Ne vem, kako je sedaj, ampak s temi DE, AT preizkusnimi so lahko vozili avtomobile njihovi državljani. Kot SLO državljan nisi smel vozit avto z njihovimi preizkusnimi.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
TheBlueOne ::
Za DE lahko 100% vozis kot tujec, sem tudi sam. Ampak menda niti niso poizkusne ampak so misljene samo za eno pot. Sem takrat gledal pogoje in dalec ne pomeni, da je kakor normalna tablica.
Tablice bi naj bile zelene/bel napis... Torej te Überstellungskennzeichen kot jih omenja TheBlueOne. Avto ni daleč od meje zato se tudi išče preko meje. Bo potrebno še koga poklicat, ki se na to spozna... Tablice so 190€, nekaj tudi dobiš nazaj, če jih v roku enega leta vrneš.
Machete ::
Dedi, plačat je treba zavarovanje na podlagi katerega ti da upravna enota 'izvozne tablice'. Vzame se jih za en mesec, ker toliko tudi naši rabijo, da ti zmastijo DMV. Potem s tem voziš kjerkoli po EU.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
luxxx7 ::
Pozdravljeni,
zanima me kako je z uvozom motorja iz Avstrije. Prevoz bi zagotovil sam (kombi). Zanima me kako je s prepisom iz fizične osebe v Avstriji na mene? Potrebni kakšni posebni obrazci?
Prosim za odgovor.
zanima me kako je z uvozom motorja iz Avstrije. Prevoz bi zagotovil sam (kombi). Zanima me kako je s prepisom iz fizične osebe v Avstriji na mene? Potrebni kakšni posebni obrazci?
Prosim za odgovor.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Avto kamera (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 16856 (3851) | predi |
» | Uvoz avtomobila iz tujineOddelek: Na cesti | 25136 (5207) | benjaminp |
» | Registracija vozila na Hrvaškem (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10577 (7924) | rogerg |
» | Uvoz vozila iz tujineOddelek: Na cesti | 7705 (5194) | gegoran |
» | Uvoz avtomobila - Mint avto (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 20312 (11289) | connel |