» »

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah

Prepoved vožnje kolesarjem po regionalnih cestah

1
...
3 4
5
»

Pithlit ::

Kaj ni jasno? Če se vsi držimo pravil ni nobenih tveganj. Meni se ni problem za kolesarjem skoraj ustavit pa počakat da ga lahko normalno prehitim. Problem pa je ko ta kolesar vozi po sredini ceste (velikokrat je pa še kolesarska steza zraven).

če ima kolesar oviro na kolesarski stezi nima kaj po pločniku vozit. Lahko pa stopi s kolesa in se po pločniku sprehodi okoli ovire (pa mogoče policijo pokliče). Lahko gre tudi po cesti mimo ovire... če s tem ne ovira drugega prometa.

To da ima blokirano stezo nikakor ni opravičilo za to da lahko dela prekrške. Je pa dober izgovor.

A če imam jaz (kot voznica) blokirano cesto lahko z avtom kar čez pločnik mimo?
Life is as complicated as we make it...

OrkAA ::

Ne. Ampak greš vseeno.

No, vsaj večina gre.

uio ::

PacificBlue je izjavil:

Daj en primer. Bi res rad videl to super slovensko kolesarsko stezo ...


http://deejay.blog.siol.net/2011/10/16/...

no morm priznat to je pa res ena lepših, :D
Ko bi bilo le povsod tako.

Drugače sem pa proti predlogu, dokler ni kolesarske steze ni druge.

uio ::

SplitCookie je izjavil:


Da smo si končno lahko na jasnem, kako družba obravnava bicikliste.


What. Da jim ne gre splužit kolesarskih stez ?
Al to, da se kolesarjem ne da vzet lopate v roko pa jih sami očistit.

Konec koncev, kolesarji ne plačujejo prispevka za ceste in tako tudi nimajo kaj jamrati nad tem.


Idiotizem, za pločnike, kar pokriva kolesarske steze v mestih so odgovorni občani. Oz lasntiki pred tem pločnikom.

Utk je izjavil:

1. zaradi treh zimskih kolesarjev se res ne splača komplicirat.
2. če gre tem trem kolesarjev vse kar je motornega na živce, zato si naj tist snegec lepo oprtajo na biciklj, odpeljejo do Ljubljanice in skipajo, a je to tak problem?
3. poleti se ni noben problem vozit čez rdečo, po cesti, pločniku, povsod razen po kolesarski, pozimi je pa strašen problem obvozit 2 metra snega vsakih 200 metrov.

Ni problem, problem so ljudje ki ne razumejo zakaj se ta sneg obvozi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: uio ()

Pithlit ::

OrkAA je izjavil:

Ne. Ampak greš vseeno.

Aha...
Life is as complicated as we make it...

Buggy ::

@Pithlit, nimam sploh kaj dodati na tvoje prispevke...popolnoma sem zacutil tvoje vibracije ;)

...Respect!

Mesar ::

Ja Pithlit je lepo napisala, jaz kr agresiven postanem ko take srečam na cesti. Torej problem je. Naj se uredi neko označevanje in ustrezno kaznovanje teh prekrškarjev.

Če se kljub kaznim folk prehitro vozi po cestah se predpisi zaostrijo in kazni dvignejo, dajmo še isto naret za kolesarje potem.
Your turn to burn!

Mipe ::

Nima veze pri kolesarjih urejat prometne kulture, dokler je kultura pri vseh drugih na podnu.

egonk ::

SplitCookie je izjavil:


Da smo si končno lahko na jasnem, kako družba obravnava bicikliste.


What. Da jim ne gre splužit kolesarskih stez ?
Al to, da se kolesarjem ne da vzet lopate v roko pa jih sami očistit.

Konec koncev, kolesarji ne plačujejo prispevka za ceste in tako tudi nimajo kaj jamrati nad tem.


Nazadnje ko sem bil v Rotterdamu, je zapadlo kakih 20 cm snega, splužili so pa najprej kolesarske poti in obvoznico, na cestah so pa sneg pustili kar do naslednjega dneva :)

Mesar ::

Fino, pri nas pa splužimo vse ostalo pa sneg zmečemo na kolesarske proge. A ni kul?
Your turn to burn!

boogie ::

Mesar je izjavil:

Ja Pithlit je lepo napisala, jaz kr agresiven postanem


Dobr si to napisal. Tipičen zafustriranec. Ti kar bodi agresiven. Boš toliko časa, dokler ne srečaš kolesarja, ki te bo naučila manir...

Mesar ::

Kolesarji pa se tok časa vozijo po sredini ceste dokler jih nekdo ne zbije. Pa brez skrbi boogie, ti me ne boš učil manir... in ne vem za kaj pri pm bi bil strpen do njih če so takih egoisti, da brez problema vozijo po sredini ceste, ne upoštevajo cestnih prepisov in še kaj? Ni najmanjšega razloga.
Your turn to burn!

Aston_11 ::

Mesar je izjavil:

Kolesarji pa se tok časa vozijo po sredini ceste dokler jih nekdo ne zbije. Pa brez skrbi boogie, ti me ne boš učil manir... in ne vem za kaj pri pm bi bil strpen do njih če so takih egoisti, da brez problema vozijo po sredini ceste, ne upoštevajo cestnih prepisov in še kaj? Ni najmanjšega razloga.



Čakaj, avtomobilisti, ki ne pustijo kolesarjem kolesarit, pa niso egoisti in upoštevajo cestne predpise?

boogie ::

Lej...kolesarji imamo po CPP "pravico" do enega metra cestišča od roba, ne od jarka. To pa večino avtomobilistov vidi kot vožnjo po sredi voznega pasu. Enkrat sem že omenil. Vozim kolo ...veliko, še več pa motorno vozilo in definitivno je več "kretenov" na strani avtomobilistov.

boogie ::

Pa še to.... Pojdi na kolo in se lepo vozi po skrajnem robu cestišča. Potem pa spremljaj koliko avtomobilistov te bo prehitelo po CPP, se pravi na pravi varnostni razdalji...
Grem stavit da manj kot 20%.
Torej ne mi govorit kdo največ krši predpise...

win64 ::

Splošna kultura voznikov se lepo vidi, ko gre za ustavljanje na prehodih za pešče. Dokler ne stopiš na cesto, večina ne bo niti začela ustavljati avtomobila.

mr1two ::

Danes sem se peljal od Ljubljane do Ilirske s kolesom. Vsaj trije pacienti so mi skorajda odnesli balanco, ker se gospoda ne more normalno pelat mimo kolesarja. Začuda so bile vse tri voznice, kar načeloma ni pravilo.
Na specialko si bom pa lepo špeguček dal in kolček al pa ketno s sabo fural. Resno, poln klinac imam, sam še road rash stil bom opalu, če bom opazu pacienta ki gre direktiva name...pffff
Lepše in bolj pri robu sploh ne gre vozit, 90% časa vozim po črti, ki označuje rob vozišča ali celo bolj desno od nje. Pa še vedno folk kr ne zna normalno obvozit.

Glede vožnje po cesti kjer je kolesarska.. pa tudi ni vsaka kolesarska vredna tega naziva. Če pofloskajo pločnik z rdečo, to še ne pomeni, da je to vozno. Jah, mogoče pri 15km/h, če se lepo počasi pelješ, ampak če pa pičiš(trening) se pa res ne da. Skakalnice.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

Mipe ::

Mimogrede, večina voznikov nekako pozabi, da ima stranska ogledala. Med vožnjo mimo kolesarja nekaj naredi "tup" in opazijo, da je frdamani kolesar zvil njihovo ogledalo. Porkaduš!

Kolesar pa v jarku.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

sh4rkc ::

Glede tega se lahko prerekamo še 100 let :) zato ker imamo vsi prov :). Drgač moja rešitev glede tega je da se delajo kolesarske steze poleg ceste in so označene z rdečo barvo kot so že nekje .. in ne da se delajo kolesarske steze v obliki pločnika.. prvo kot prvo je to skoraj ne prevozno zaradi samega terena in svinjarije gor in še peščci mislejo da je to pešaška steza :) in sem že miljonkrat doživel da so se 3-je vozičkarji(mamice z otroki) sprehajale vštric po kolesarki.. ki imajo pa vozičkarsko rundo predvidevam. In tako se jim moreš prilimat na rit in zakašljat ali prestavt prestavo da narediš manjši ropot da te opazijo.. ker je sama tema na rundi zelo zanimiva in je skoraj nemogoče da te opazijo.

Tako da dragi avtomobilisti tudi mi imamo težave na naših superduper kolesarskih stezah. Velikokrat se vozimo po cesti zaradi večje varnosti nas samih kolesarjev zaradi tega, ker kot sem že prej omenil je gor veliko svinjarije ker pač vzdrževalcev kolesarskih stez še niso izumili in tudi zaradi tega ker dostikrat imajo avtomobili dovoz na cesto preko pločnika in ti lahko kakšen zamišljen avtomobilist ali otročiček lahko skoči na pločnik po nesreči in mene je tega zelo strah. Ker če me bo nabasov iz strani me bo to direkt odneslo na cesto pod kolesa ali pa da jaz nabašem kakšnega otročička pri 25-40 kmh :-ss.

Moja rešitev glede tega je kot sem že prej omenil je da se naredijo steze na cesti za kolesarje in ne ne mislim vam vzet plac na cesti ampak da poširijo cesto za dodatnih 50cm na vsako stran.. in tako bi se kolesarji pomoje v 80% vozil po kolesarskih stezah.. ko je runda je runda :P to morate vedt ^^. Vem pa tudi da ni možno poširiti ceste kar tako.. zato predlagam obvoz za kolesarje kot imajo to v mojstrani in ko se gre proti bledu in tudi na krku sm že opazil.. super zadeva :)). In še enkrat poudarjam da NE!! delat kolesarsko stezvo v obliki pločnika!!!!! ker je to čisto nelogično.. že zaradi same porabe materijala ki gre v gradnjo tega... poširit cesto in jo označiti primerno je čisto dovolj ali narediti obvoz :).

To je moje skormno mnenje :)

Lp Jure

Mipe ::

Heh, če bi razžirili ceste 50 cm na vsako stran, bi avtomobili takoj pohopsali teh 50 cm za park plac.

sh4rkc ::

Mipe je izjavil:

Heh, če bi razžirili ceste 50 cm na vsako stran, bi avtomobili takoj pohopsali teh 50 cm za park plac.
Zato pa bi imel policaje ali pa dežurne :) ki bi to lepo pregledovali in napisale kazni kršiteljem.. tako kot to delajo v bohinju ali bledu ^^ slika in hopsa položnica pride domov... In tako nakoncu bodo avtomobilisti vidl da je avto predrag špas in bodo začeli kolesariti ali uporabljati javni prevoz :) hehe.

joze67 ::

To praktično ne deluje- zakaj misliš, da je Ljubljana vklenjena v stebričke? Ker se na vsako površino, kamor dostop ni fizično onemogočen, nabašejo avtomobili. Zakoni so za one druge, uvidevnost do drugih pa za bedake.

c00L3r ::

Dejstvo je da tako nekateri kolesarji, kot avtomobilisti ne upoštevajo prometnih predpisov. V mestu so za to pristojni redarje. Če so res redarji, naj poskrbijo za red.

Veliko kolesarjev ima izgovor, da se ne vozi po kolesarski stezi, zaradi skakalnic na pločnike. Jaz tudi z avtom ne zavijem na pločnik/kolesarsko stezo, če je cesta v slabšem stanju. Če pa zaradi zmanjševanja hitrosti to na kolesu ni sprejemljivo, ste si izbrali napačno prevozno sredstvo.

OrkAA ::

No, vsaj na Petrolu vejo, da se splača crklat kolesarje.

kr1ženska ::

Lozinka je izjavil:

Naslov pove vse, razmišljam da bi naredil peticijo kjer bi se kolesarjem prepovedala medkrajevna vožnja po regioalnih cestah, ker samo ovirajo promet. Vedno vozijo po sredini ceste z bogih 20 km/h in povzočijo mnoge zastoje, nesreče zraven pa so še arogantni! Kakšno je pa vaš mnenje?

Ne oviramo "samo prometa" pač pa se samo vozimo ob robu ceste ker bi radi prišli na cilj tako kot frajerji v avomobilih.:|
Če tudi kdo vozi prav po sredini (kar močno dvomim, kvečjemu po sredini enega dela cestišča), ti ostane še vedno drugi pas da ga prehitiš.
Zakaj misliš da ne bi povzročali zastoja, če bi se vozili z avtom? Oziroma, ali je res lažje prehiteti avto kot kolo kjer dobro vidiš če ti pelje kak avto nasproti?
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
Elbert Hubbard

Zgodovina sprememb…

BigWhale ::

Internet Relay Chat @ Wikipedia je precej uporabno orodje za pogovor. Forum, pac ne. Hvala.
1
...
3 4
5
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kolesarska steza je za kolesa! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
14219720 (12547) zmaugy
»

Semafor velja tudi za kolesarje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Šport
10818366 (6662) Invictus
»

Miti, zmote in nepoznavanje predpisov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
11738269 (33140) St235
»

Kolesarji in voznja v rdeco luc (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šport
23337439 (33498) jype

Več podobnih tem