» »

oddaja kdo stanovanje(a) tukaj?

oddaja kdo stanovanje(a) tukaj?

1
...
3 4
5
»

Likalnik ::

velikBrokoli je izjavil:

Dva enourna sprehoda, zjutraj in popoldne, vmes pa z mano čilira v stanovanju? Kje je problem, a to je za inšpekcijo :))

Pes mora biti na ketni na dvorišču in cele dneve lajat? To pa ni za inšpekcijo? Lol

tudi, če je pes na ketni je lahko deležen dve urnega sprehoda na dan...kje je tu problem? sicer pa odvisno od pasme psa...če imaš hrta potem ta ne bo čiliru s tabo na kavču

velikBrokoli ::

Saj vsi vemo, da folk k ma pse na ketni, ne hodi na dvourne sprehode. Psa met zunaj cele dneve na ketni itak ni dobro za njih, se mi niti ne da o tem razpravljat. Takšni ljudje radi pametujejo ostalim, imajo pa nesocialnega psa, ki cele dneve laja na dvorišču in smrdi.

Glede hrtov pa ne vem kaj si želel povedati, hrti so dobesedno eni izmed takih psov, ki cele dneve najraje počivajo na kavču :))

Likalnik ::

velikBrokoli je izjavil:

Saj vsi vemo, da folk k ma pse na ketni, ne hodi na dvourne sprehode. Psa met zunaj cele dneve na ketni itak ni dobro za njih, se mi niti ne da o tem razpravljat. Takšni ljudje radi pametujejo ostalim, imajo pa nesocialnega psa, ki cele dneve laja na dvorišču in smrdi.

Glede hrtov pa ne vem kaj si želel povedati, hrti so dobesedno eni izmed takih psov, ki cele dneve najraje počivajo na kavču :))

nakladaš in posplošuješ...poznam veliko ljudi kateri nimajo psa notri na kavču da z njim "čilirajo" ampak ga imaš lahko v kletki/pesjaku/ na ketni...še posebej če lastnika ni doma. Ko prideš domov se ukvarjaš s psom lahko potem cel dan.

če imaš pa ti psa na kuhinjski mizi, na kavču, v pojstelji je pa tvoj problem...in ne...ni nujno, če je pes s teboj v postelji, da je pa potem pes socialen...

in ja ne mislim debatirat s teboj glede tega...pojdi raje pogledat kje imaš psa

P.S. glede hrta...ja pes je rad na kavču, če ga prej konkretno zjagaš...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

velikBrokoli ::

Likalnik je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

nakladaš in posplošuješ...poznam veliko ljudi kateri nimajo psa notri na kavču da z njim "čilirajo" ampak ga imaš lahko v kletki/pesjaku/ na ketni...še posebej če lastnika ni doma. Ko prideš domov se ukvarjaš s psom lahko potem cel dan.

Ja, in sem skoraj prepričan, da imajo te ljudje najbrž nadležnega psa, ki ni socializiran in se ne zna obnašat. Hodim naokoli na sprehode in vidim kakšni so takšni psi, ki so cele dneve na ketni in v pesjaku. Agresivni in glasni. Sploh super, če si njihov sosed.

Če se pa tebi zdi OK, da je pes cele dneve na ketni v pesjaku, potem pa super.

Jerry000 ::

Nekaj me zanima. Če imaš v lasti stanovanje, katerega oddajaš (si lastnik), stalni naslov imaš prijavljen drugje, živiš pa spet drugje...kako je to s prijavam? Glede na to da ne želiš da se najemnik prijavi kot stalno prebivališče se ti prijaviš in pač menjaš verjetno vse dokumente, začasno se pa prijaviš potem na naslov kjer živiš ali?

Invictus ::

Prijaviti se moraš na naslovu kjer živiš v 30 dneh.

Drugače si v prekršku.

Nisem pa še slišal, da bi zato kdo plačal kazen...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

MIHAc27 ::

Stalni naslov imaš lahko prijavljen kjerkoli, sploh če si lastnik, to ne bo nikoli problem. Če imaš pogodbo o najemu znajo mamce za okencih na upravi kaj komplicirat, ampak to zato ker
a) ne poznajo svojega dela
b) nimajo kaj delat pa rade težijo ljudem
c) a in b skupaj

Včasih si rabil imeti od lastnika, ki oddaja napisano, da dovoli prijavit stalni naslov.

Začasni naslov lahko tudi prijaviš kjerkoli. Rabiš biti lastnik, imeti pogodbo ali pooblastilo lastnika (če na primer živiš pri starših). Velja 2 leti max, nakar spet podaljšaš. Prijaviti moraš, če tam bivaš več kot 3 mesece.

V tvojem primeru bi naredil tako, da stalni naslov bi pustil tam, kjer sem lastnik. Kot začasno pa bi se prijavil tam, kjer dejansko živim.
Za začasno je prijava itak brezplačna, urediš lahko vse preko euprave online.

MIHAc27 je izjavil:

Stalni naslov imaš lahko prijavljen kjerkoli, sploh če si lastnik, to ne bo nikoli problem. Če imaš pogodbo o najemu znajo mamce za okencih na upravi kaj komplicirat, ampak to zato ker
a) ne poznajo svojega dela
b) nimajo kaj delat pa rade težijo ljudem
c) a in b skupaj

Včasih si rabil imeti od lastnika, ki oddaja napisano, da dovoli prijavit stalni naslov.

Začasni naslov lahko tudi prijaviš kjerkoli. Rabiš biti lastnik, imeti pogodbo ali pooblastilo lastnika (če na primer živiš pri starših). Velja 2 leti max, nakar spet podaljšaš. Prijaviti moraš, če tam bivaš več kot 3 mesece.

V tvojem primeru bi naredil tako, da stalni naslov bi pustil tam, kjer sem lastnik. Kot začasno pa bi se prijavil tam, kjer dejansko živim.
Za začasno je prijava itak brezplačna, urediš lahko vse preko euprave online.

Tako sem tudi jaz razmisljal ja, stalno se prijavim kjer sem lastnik, zacasno pa kjer zivim. Ampak potem vprasanje, kako je z dokumenti? Moram vseeno ker sem spremenil stalni naslov vse dokumente komplet spremenit, ali lahko pustim kot je, saj imam vse naslove dokumentov kjer trenutno zivim (bodoce zacasno prebivcalisce)

Tidule ::

Napacen naslov na dokumentih je teoreticno prekrsek samo se s tem nihce ne obremenjuje kaj dosti.

Nima pa to kje imas ti prijavljeno stano bivalisce popolnoma nicesar s tem, da najemnik prijavi stalno/zacasno bivalisce na istem naslovu. Urejeno stalno bivalisce je tako prqvica kot.dolznist in se lahko na glavo postavis tega ne mores prepovedat najemniku. Za vpis enega in drugega zadostuje najemna pogodba.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Tidule ()

To razumem, ni problemov s prijavo. Problem je v tem da ce se ti prijavi kot stalno, ti tudi pretecena pogodba ne pomaga. Se izseli in se ne odjavi, si spet v riti. Torej sploh nisi zavarovan, pa taksne davke se placuje. Ne razuymem pa tega, v pogodbi napises, da dovoljujes izrecno samo prijavo kot zacasni naslov. Ce je podpisal, se je strinjal, kako potem se krsi zakon, ce je moja nepremicnina?

Utk ::

Ne pomaga ti pri čemu?
Tvoja pogodba ni nad zakonom. On se MORA prijavit, tudi za stalno, če tam živi stalno.

Tidule ::

Jerry000 je izjavil:

To razumem, ni problemov s prijavo. Problem je v tem da ce se ti prijavi kot stalno, ti tudi pretecena pogodba ne pomaga. Se izseli in se ne odjavi, si spet v riti. Torej sploh nisi zavarovan, pa taksne davke se placuje. Ne razuymem pa tega, v pogodbi napises, da dovoljujes izrecno samo prijavo kot zacasni naslov. Ce je podpisal, se je strinjal, kako potem se krsi zakon, ce je moja nepremicnina?

Ne, ne razumes. Najmena pogodba daje najemniku posestno pravico nad bivaliscem in s tem tako pravico kot dolznost da tam prijavi stalno bivalisce, ce tam stalno biva. In ti se lahko na glavo postavis tega ne mores spremenit. Kaksno osnovo si domisljas da imas, da lahko od najemnika zahtevas,da krsi veljavno zakonodajo o prijavi stalnega bivalisca?

Utk ::

Jaz sem imel obraten problem. Nekdo je živel pri meni, ampak se 3 leta ni prijavil. Potem pa ko je bil že na pragu ko je šel ven, me kličejo na UE za pričo kje on živi. Sem reku da če se do zdej ni prijavil, se pa res ne rabi niti zdaj, ker gre itak ven v enem mescu, in ga naj kar kam drugam prijavijo.
Če nekdo ima prijavljeno stalno pri tebi, pa ne živi več, sprožiš postopek na UE. Če on sodeluje, je to hitro rešeno, če ne, pa lahko traja pol leta. Edino na kar to lahko vpliva je položnica za komunalo, ampak tudi tam lahko pokažeš spisek prijavljenih, in za nekoga rečeš, da ne živi več tam in morajo upoštevat.

MIHAc27 ::

Glede osebnega dokumenta... Osebno seveda imaš z stalnim naslovom, in je ne rabiš nič spreminjat.

lebang1 ::

Danes v financah na to temo:
https://ibb.co/Bw2DHtj

Invictus ::

Utk je izjavil:

Jaz sem imel obraten problem. Nekdo je živel pri meni, ampak se 3 leta ni prijavil. Potem pa ko je bil že na pragu ko je šel ven, me kličejo na UE za pričo kje on živi. Sem reku da če se do zdej ni prijavil, se pa res ne rabi niti zdaj, ker gre itak ven v enem mescu, in ga naj kar kam drugam prijavijo.
Če nekdo ima prijavljeno stalno pri tebi, pa ne živi več, sprožiš postopek na UE. Če on sodeluje, je to hitro rešeno, če ne, pa lahko traja pol leta. Edino na kar to lahko vpliva je položnica za komunalo, ampak tudi tam lahko pokažeš spisek prijavljenih, in za nekoga rečeš, da ne živi več tam in morajo upoštevat.

Tudi če ne sodeluje, traja maksimalno 3 mesece. Če seevda uradnikpodela tekoče zadeve.

Traja pa 3 mesece zaradi 30 dnevni rokov o pritožbi ali nekaj podobnega...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig najemnine zaradi inflacije (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27631115 (9662) energetik
»

ZAKAJ se stanovanja več ne oddajajo v najem, ampak še samo za turiste?! (strani: 1 2 3 )

11127311 (15991) vostok_1
»

Ogromno povečanje povpraševanja po najemnih stanovanjih (strani: 1 2 3 4 5 )

22437299 (30553) poweroff
»

Oddajanje stanovanja v najem je bajno dobičkonosen posel! (strani: 1 2 3 4 5 )

21063791 (45324) Mato989

najemodajalci in njihove ideje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29456006 (46388) KAVINSKY

Več podobnih tem