» »

Koliko uporabljate AI pri svojem delu?

Koliko uporabljate AI pri svojem delu?

1
2
»

MikeRotch ::

Boš prebral knjigo? Ne, bom samo Geminija vprašal za povezetek.

Ker par let nazaj je bilo res nemogoče zgooglati povzetek :)

Še kdo pomni Šola je nora?

dunda ::

Jaz sem recimo sedajle prvič slišal za tole :))
https://www.kacnje.eu

twom ::

MikeRotch je izjavil:

Potem praviš, da je boljše zapraviti ure in ure, da najdeš rešitev problema, ki ga lahko tale "statistična metoda" izpljune v 10 sekundah?

Ni čudno, da so nekateri še vedno po 7-8 ur na dan na šihtu.
Tisto kar jaz delam ni delal še nobeden pred menoj. Tudi če bi, "izdelki" nebi bili javno objavljeni. Pa ni neka znanost, bi znal to naredit vsak napol pismen človek (se pravi takoj odpade pol populacije in slo tehovcev), mora pa vseeno človek to napisat, ne nek čet bot, al pa aiiii.

MikeRotch ::

Lahko poveš kaj več? Kaj točno je to. Pa zakaj je važno, če je že kdo pred tabo to delal? LLMji znajo sproducirati stvari, ki jih še nihče pred tabo ni delal.

MrStein ::

dunda je izjavil:

Sam imam občutek, da so bolj leni tisti, ki AI uporabljajo (za vsak drek).
Vsekakor se bo zadeva uporabljala. In verjetno vedno več, poti nazaj pač ni. Bo pa AI vzrok za hudo poletnitev človekovih možganov.

Ja, tak kot kalkulatorji.
Ali računalniki z UI.
Ali elektrika.
Ali kladivo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

c3p0 ::

Jaz sem lazy typist, AI mi pomaga že pri tem, malo popuca variable, jih lepše poimenuje, kaj refaktorira pod mojim budnim očesom, ipd. Zelo uporabno.

MrStein ::

Yoda Master je izjavil:

MrStein je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

PunkDude je izjavil:

Pravzaprav vse kar sem prej iskal na Googlu, sedaj iščem preko ChatGPT, imam tudi kupljeno verzijo.
Če rabim kakšno skripto sprogramirat se tudi sploh ne ukvarjam, samo AI-ju rečem naj naredi.

Tu imaš večino zbranih na kupu
https://lmarena.ai/

Pri enih stvareh večina pogrne.

Sem recimo vprašal: Does WebLogic 14c support Java 17?

In večina trdi, da ja. Eni namigujejo, da ja. Resnica pa je, da ne.

Ta AI je kot neki vajenec. Za ene stvari super, za druge OK, za druge pa nikakor.

Ne vem že mini ve, da ne:
 Slika

Slika

Meni odgovori tako:

Yes, WebLogic Server 14c (also known as WebLogic Server 14.1.1) supports Java 17. However, this support is available starting from WebLogic 14c version 14.1.1.0.0 (released in 2022), which introduced compatibility with Java 17.

Key Details:
WebLogic 14c is certified to run on JDK 17 for both Java SE and Java EE applications.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zimonem ::

Pa sej ne obstaja samo chatgpt. Koliko se pa popravljajo podatki iz baz(rag) je pa vprašanje trenutka. Zaenkrat še bolj zajebavamo, niso pa stvari tako zadete kot so često na forumih. Niso ponavadi ravno geniji znajo pa marsikaj.

Zimonem ::

Recimo zanimivo je kako llmji iščejo hrošče in komentirajo šahovske partije. Ni ravno to tako tako... Imajo svoje prebliski ne zgolj halucinacije.

Spura ::

Ahim je izjavil:

Meni se zdi Copilot koristen v tem, da se ne zatipka pri strukturi kode in da je zaradi ucenja predvsem na angleskih virih bolj elokventen pri oblikovanju angleskih sporocil za uporabnike, komentarjev itd.

Skratka stvar je najbolj uporabna za pisanje naravnega jezika, za kodo je pa dost garbage. Vsak moj poizkus, da bi ga uporabil za kodo pisat je bil povsem neuspesen, se najblizje sem bil ko sem ga uporabil za pisanje nekih YAML fajlov za neke tehnologije, ki jih ne poznam. Za to je kar uporabno, recimo ce ne znas Dockerfile pisat, ti ga lahko napise. Sicer moras biti OK s tem, da stvari niso ravno optimalne, ampak naceloma je tuki nek prihranek. Kako nekaj v CSS spacat recimo. To so tudi problemi, kjer je resitev zelo lahko sprobat in iterirat, in ni nekih hudih negativnih posledic, ce ima luknje. Pol mu pa reces nej neki na backendu napise mi pa naredi kodo, ki bo scasoma obesila vse threade na serverju.

Videl sem raziskave, ki so pokazale, da je produtivnost statisticno vecja izkljucno, ce jo meris kot stevilo PRjev, in tudi tam je efekt pri seniorjih manjsi. Druga pa, da se je z uporabo AI bistveno povecalo stevilo bugov. Raziskave na podrocju ucenja pa kazejo, da ucenci z AI resujejo naloge hitreje si pa manj zapomnijo, kot tisti ki ne uporabljajo AI (shocking!).

KofiDrinkr ::

Spura je izjavil:

Ahim je izjavil:

Meni se zdi Copilot koristen v tem, da se ne zatipka pri strukturi kode in da je zaradi ucenja predvsem na angleskih virih bolj elokventen pri oblikovanju angleskih sporocil za uporabnike, komentarjev itd.

Skratka stvar je najbolj uporabna za pisanje naravnega jezika, za kodo je pa dost garbage. Vsak moj poizkus, da bi ga uporabil za kodo pisat je bil povsem neuspesen, se najblizje sem bil ko sem ga uporabil za pisanje nekih YAML fajlov za neke tehnologije, ki jih ne poznam. Za to je kar uporabno, recimo ce ne znas Dockerfile pisat, ti ga lahko napise. Sicer moras biti OK s tem, da stvari niso ravno optimalne, ampak naceloma je tuki nek prihranek. Kako nekaj v CSS spacat recimo. To so tudi problemi, kjer je resitev zelo lahko sprobat in iterirat, in ni nekih hudih negativnih posledic, ce ima luknje. Pol mu pa reces nej neki na backendu napise mi pa naredi kodo, ki bo scasoma obesila vse threade na serverju.

Videl sem raziskave, ki so pokazale, da je produtivnost statisticno vecja izkljucno, ce jo meris kot stevilo PRjev, in tudi tam je efekt pri seniorjih manjsi. Druga pa, da se je z uporabo AI bistveno povecalo stevilo bugov. Raziskave na podrocju ucenja pa kazejo, da ucenci z AI resujejo naloge hitreje si pa manj zapomnijo, kot tisti ki ne uporabljajo AI (shocking!).

Jaz ga včasih uporabljam kadar se mi ne da brati dokumentacije ali pa kot nadomestek gumijaste račke. Npr "Ali obstaja metoda v razredu XY kjer dobim nekaj s temi parametri?" potem mi da odgovor in ga vprašam "V primerjavi z rešitvijo ABC katera je boljša in zakaj". Jasno deluje samo za bolj znane knjižnjice. Potem včasih ga uporabljam za SQL, kadar mi zmanjka idej. Ni čisto neuporabno, absolutno pa mu ne zaupam.

Ima pa tudi ogromno drugih use casov in ga zato uporabljam skoraj dnevno.

elrado ::

Uporabljam kar precej, v službi in doma. Predvsem mi je ponavadi prvi tool, namesto googlanja.
Recimo kako narediti tak in tak prometheus query (prometheus in grafano posodabljam samo občansno, uporabljam pa dnevno).

Ravno tako mi je že hitro našel butaste buge v kodi. Ravno včeraj neko nemunost ko sem namesto reference pošiljal value in seveda dobival nazaj prazen array.
Pomaga mi pri pisanju očitnih testov ki jih nujno potrebujem zaradi zahtevane pokritosti kode.
Se pravi AI mi pomaga delati na ponavljajočih se dolgočasnih taskih in za to je super.
Ravno tako obožujem njegovo precejšnjo natančnost pri predlaganju ko pišem kodo.
AI kot pomoč develerju je fantastičen, kot nadomestek njega pa niti ne.
Malo špekuliram da nam bo "starim bajtam" cena zrasla, ker bo mladina kopirala AI kodo in bo prej ali slej moral priti nekdo ki bo našel kaki globoko zakopan bug.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: elrado ()

socialec ::

Če rabiš kaj bolj resnega za uporabo, mu moraš dati 3-5x povrat in mu kaj ekstra dopovedati - je pa bolj zabavno in raje pripravljaš stvari, ki jih prej dolgo nisi :D

Lkuch ::

Uporabljam ChatGPT. Takoj vam povem, da se morate pri zapletenih nalogah potruditi in napisati dobro specifikacijo, sicer bo rezultat slab. In če ste ambiciozno podjetje in želite na primer izvesti kompleksno arhitekturo interneta stvari, se umetne inteligence ne dotikajte. Poiščite tujce, ki razvijajo takšno programsko opremo ali zbirajo razvojne ekipe za kompleksne naloge, npr. https://talmatic.com/

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Tody ()
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenAI predstavil novi model O1

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
253227 (812) sbawe64
»

Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29943949 (3328) SambaShare
»

Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15234771 (5651) dronyx
»

Microsoft predstavil 365 Copilot, algoritemskega pomočnika za pisarniške pakete

Oddelek: Novice / Pisarniški paketi
155068 (3165) Zako
»

New York v šolah prepovedal ChatGPT (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
9516152 (8850) G0zdar

Več podobnih tem