» »

Praktična uporaba AI

Praktična uporaba AI

1 2
3
»

Irbis ::

Slovenski jezikovni model na povejmo.si takoj suvereno odgovori:
Roman Grenki med je napisal slovenski pisatelj Ivan Cankar. Prvič je bil objavljen leta 1906.

Okapi ::

Bi bilo res zanimivo vedeti, kaj jih tako zelo zmede. Več kot očitno pri učenju niso imeli dostopa do Cobissa, čeprav je to ena od prvih digitaliziranih zbirk podatkov, ki je bila dostopna online.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

VJM se načeloma ne učijo iz baz, ampak iz besedil. V Cobissu nimaš podatkov v slogu "Roman Grenki med je napisal Jože Šmit leta 1990."
Bo pa zanimivo, ko bo kakšen prihodnji VJM naletel na to temo in se iz nje učil, kdo vse je napisal roman Granki med :D

pegasus ::

https://github.com/augmentcode/augment.... ... evo, svet je sedaj popoln. Al neki ... ;)

Okapi je izjavil:

Bi bilo res zanimivo vedeti, kaj jih tako zelo zmede. Več kot očitno pri učenju niso imeli dostopa do Cobissa, čeprav je to ena od prvih digitaliziranih zbirk podatkov, ki je bila dostopna online.

Pa še ena stvar je, pri Povejmo.si na primer pravijo, da bodo vsa besedila, ki jih dobijo za svoj model, anonimizirali, da ne bo vseboval osebnih podatkov. In pri anonimizaciji pač sistem težko ve, ali je avtorstvo nekega besedila osebni podatek ali ne.

Okapi ::

Zanimiv primer pomanjkljivosti umetne pameti. Ne uspe doumeti, kaj pomeni do vrha poln kozarec.

Sem se malo igral s tem v Copiloti in dejansko ne uspe narisati do vrha polnega kozarca. Največ, kar sem ga uspel prepričati, ko sem mu rekel "Show me an image of a glass of wine filled to the brim, demonstrating the surface tension effect", je bilo, da je našel povezavo do neke slike na netu. Sam pa ni uspel nič takega narisati.

Narisati pa zna opico, ki plava v vinu;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()
1 2
3
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Christie's uspešno organizirala prvo dražb umetnin umetne inteligence

Oddelek: Novice / Ostale najave
141491 (801) dronyx
»

Kaj nam bodo dragi modeli, če imamo poceni?

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
204250 (1016) Zimonem
»

Kitajska družba DeepSeek razburkala področje umetne inteligence s poceni jezikovnim m (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
16912437 (1752) kanarin
»

Zakaj je ChatGPT prava stvar ali kam to vodi (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15237181 (8061) dronyx
»

Večina ne uporablja umetne inteligence (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
17610896 (3886) Mr.B

Več podobnih tem