» »

Manj MESA?

Manj MESA?

nejclp ::

c3p0 je izjavil:

A zato vsi katoliki tako navalite na ribe v petek, ker to ni meso?

A to je zdaj prvikrat, da si to slišal?
Res je pa, da je Cerkev izjemno fleksibilna, kar se tega tiče, zato so v srednjem veku propagirali, da so vidre in bobri ribe, ker so imeli duhovniki težave zdržat en dan brez mesa, četudi so lahko v petek žrli ribe, polže, žabe in ostalo.

c3p0 ::

Ne, nisem tega slišal, ampak sem to napisal.

Prilagajanje, ja, nič novega za cerkev. S kakim dekretom so debelušni župniki/škofje gotovo tudi svinjino "po potrebi" razglasili za rastlino.

gruntfürmich ::

ales85 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

danes že v novem izvodu ZPS revije testi mesa in zakaj bi ga lahko manj jedli...

stvari se dogajajo v zglednem sosledju!
Prilepi, ce imas.
zanimivo je tudi to, da je zmanjšanja porabe mesa zaradi okoljskih in zdravstvenih ciljev zapisana v Nacionalnem programu prehranske politike do leta 2025, ki ga je državni zbor sprejel že leta 2015.8-) tu se vidi vsa naša bebavost in spomin kot zlate ribice; češ 'golob' nam je rekel da ne smemo jesti mesa.:))

po porabi mesa (razen drobnice) pa smo v sloveniji nad evropskim povprečjem.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Gagatronix ::

c3p0 je izjavil:

Prilagajanje, ja, nič novega za cerkev. S kakim dekretom so debelušni župniki/škofje gotovo tudi svinjino "po potrebi" razglasili za rastlino.

To me spomne na tisto akcijo izpred par let "Ste ta teden ze jedli ribe ?" pa je potem nastal meme s tem tekstom, ter sliko pujsov ki plavajo v vodi in podnapisom "Seveda, svinjske ribice."

kajtimara ::

nejclp je izjavil:

Genijalc, "prva dva človeka" v raju sta jedla sadje in zelenjavo, ne pečenke.

Da, imaš prav. Ni bilo pečenke. Ker pa sta jedla jabolko(!) sta bila izgnana!

Zgodovina sprememb…

kajtimara je izjavil:

nejclp je izjavil:

Genijalc, "prva dva človeka" v raju sta jedla sadje in zelenjavo, ne pečenke.

Da, imaš prav. Ni bilo pečenke. Ker pa sta jedla jabolko(!) sta bila izgnana!

Fuck me. Kaj šele bi bilo, če bi zaklala jagnje, ki je sicer mirno stalo ob levu, in si privoščila pečenko. Genijalc, nista jedla jabolka, pofukala sta se. Oziroma, interpretacije so različne, ampak Biblija nikjer ne omenja jabolka, dejstvo pa je, oz. deskripcija, da nihče v raju ni jedel mesa.

nejclp je izjavil:

...da nihče v raju ni jedel mesa.
morda pa so jedli žuželke v sadju in zelenjavi...8-)

BigWhale ::

WizzardOfOZ je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Joj, dej ne razlagaj neumnosti. 10% banan, ki se prodajo v EU so pridelane v EU. V bistvu je ravno obratno, EU zakonodaja sciti EU banane. :)

16% je pridelanih v EU. Ampak tiste iz Madeire, lahko prepeljejo samo na Portugalsko, drugje po EU, jih ne smejo prodajat. Sem iskal, kje bi jih dobil, ker so res dobre, pa jih ni drugje v EU za dobit.

Invictus je izjavil:

Za njega je to isto, saj je Portugalska v EU.

Sm jaz teh baban ne morem kupiti.

To, da vidva ne moreta kuputi banan iz Madeire ne pomeni, da je _ne smejo_ prodajati v EU. Hkrati pa ponavljata neumen mit, da se premalo/prevec ukrivljene banene ne smejo prodajat. To je bullshit.

Ampak se enkrat. Tema je o 'manj mesa', ne o prepovedi mesa. Zakaj je to tak problem? :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigWhale ()

Saj je jasno. Ker je to rekel Golob in ne Jajo.

zakaj je to problem?
ker slovenci ne maramo ljudi, ki se držijo dogovorov (zmanjšanja porabe mesa zaradi okoljskih in zdravstvenih ciljev zapisana v Nacionalnem programu prehranske politike do leta 2025, ki ga je državni zbor sprejel že leta 2015). golob je samo spomnil na stare obljube.
ker smo narod nategunov.

ter narod bebčkov, ker mislimo da bodo politiki delali tako, kot bomo sami želeli; torej da bo politika ugajala vsakemu izmed 2 miljona slovenčkov.
če se nam katera stvar ne dopade, pa smo te ljudi vseeno izvolili, so v naših očeh takoj najslabši, čeprav bi ta stvar bila dobra za vse ostale državljane.
stratka totalna bebavost.

Zgodovina sprememb…

AtaŠtumf ::

#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem

Glugy ::

Gagatronix je izjavil:

c3p0 je izjavil:

To me spomne na tisto akcijo izpred par let "Ste ta teden ze jedli ribe ?" pa je potem nastal meme s tem tekstom, ter sliko pujsov ki plavajo v vodi in podnapisom "Seveda, svinjske ribice."

No sej to je tud eno čudo slovenstva..da se temu sploh lahko reče ribica. To nima nič z ribo.

Ker anglescina podobnih bedarij nima ? Sweetbreads je meso. Sweetmeats je sladica. Head cheese je meso.

111111111111 ::

nejclp je izjavil:

Dovolj, da vem, da v raju nihče ni jedel mesa. Tako je vsaj zapisano. Je smešno, da kot argument vpletate religijo, ko pa katoliška cerkev ne le priporoča, ampak zapoveduje en dan brez mesa.

Briga me kaj se je jedlo v raju, ker ne verjamem v raj, ampak v odlično domačo šunko. :D

c3p0 je izjavil:

A zato vsi katoliki tako navalite na ribe v petek, ker to ni meso?

Zgodovinsko gledano, so ribe uvedli, ker so bila to ogromna ribolovna območja in če ljudje ne bi jedli rib bi bila štala, ker zelenjava in ostalo brezmesno ni bilo samoumevno tako kot danes.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

gruntfürmich je izjavil:

bravo Slovenija. V tem letu kilo mesa na osebo več. Pokažimo Golobu, da nam on ne bo govoril kaj bomo mi jedli in kaj ne. On pa naj žuli Kloakarco, ker ima ona itaj rastlinski IQ.

nejclp je izjavil:

Fuck me. Kaj šele bi bilo, če bi zaklala jagnje, ki je sicer mirno stalo ob levu, in si privoščila pečenko. Genijalc, nista jedla jabolka, pofukala sta se. Oziroma, interpretacije so različne, ampak Biblija nikjer ne omenja jabolka, dejstvo pa je, oz. deskripcija, da nihče v raju ni jedel mesa.

He, he, he... Ko že misliš, da si videl vse, se levičar spravi interpretirat sveto pismo. Da dol padeš od smeha.

Pofukala sta se v skladu z navodili:
Iz Mojzesove knjige:
Bog ju je blagoslovil in Bog jima je rekel: »Rodita in se množita ter napolnita zemljo; podvrzita si jo in gospodujta ribam morja in pticam neba in vsem živim bitjem, ki se gibljejo na zemlji!

Zgodovina sprememb…

BigWhale je izjavil:

Ampak se enkrat. Tema je o 'manj mesa', ne o prepovedi mesa. Zakaj je to tak problem? :)

Ni težava jejte manj mesa, težava je Golobov svet za strateško prehrano, ki nima predstavnikov kmetijstva? Govedoreje? Celo pridelovalcev zelenjave ni zraven?

A se ti ne zdi logično, da bi taki ljudje iz prve vedeli kaj pomeni zmanjšanje mesa, kako ga doseči, kaj sobvencionirati itd... Zraven so pa razni Herbalife, FDV-jevci, še tisti trije ljudje iz narovoslovnih faksov so bolj politično primerni in strankarsko opredeljeni. To pa je problem. Nimajo niti stroke, niti različnih mnenj.

nejclp je izjavil:

Saj je jasno. Ker je to rekel Golob in ne Jajo.

He, he, he... To te mora boleti, ampak malo višje imaš razlago zakaj temu bulšitu, "manj mesa" na državni ravni ne verjamem.

gruntfürmich je izjavil:

zakaj je to problem?
ker slovenci ne maramo ljudi, ki se držijo dogovorov (zmanjšanja porabe mesa zaradi okoljskih in zdravstvenih ciljev zapisana v Nacionalnem programu prehranske politike do leta 2025, ki ga je državni zbor sprejel že leta 2015). golob je samo spomnil na stare obljube.
ker smo narod nategunov.

ter narod bebčkov, ker mislimo da bodo politiki delali tako, kot bomo sami želeli; torej da bo politika ugajala vsakemu izmed 2 miljona slovenčkov.
če se nam katera stvar ne dopade, pa smo te ljudi vseeno izvolili, so v naših očeh takoj najslabši, čeprav bi ta stvar bila dobra za vse ostale državljane.
stratka totalna bebavost.

Ti bebček pojdi v kako drugo temo, ker o hrani nimaš pojma.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

bravo Slovenija. V tem letu kilo mesa na osebo več. Pokažimo Golobu, da nam on ne bo govoril kaj bomo mi jedli in kaj ne. On pa naj žuli Kloakarco, ker ima ona itaj rastlinski IQ.

nejclp je izjavil:

He, he, he... Ko že misliš, da si videl vse, se levičar spravi interpretirat sveto pismo. Da dol padeš od smeha.

Pofukala sta se v skladu z navodili:
Iz Mojzesove knjige:
Bog ju je blagoslovil in Bog jima je rekel: »Rodita in se množita ter napolnita zemljo; podvrzita si jo in gospodujta ribam morja in pticam neba in vsem živim bitjem, ki se gibljejo na zemlji!

Nadaljevanje si prikladno izpustil "Glejta, dajem vama vse zelenje s semenom, ki raste po vsej zemlji, in vse sadno drevje, katerega sadje nosi seme. Naj vama bo v hrano. 30 Vsem živalim na zemlji, vsem pticam na nebu, vsemu, kar se giblje po zemlji in ima v sebi življenje, dajem v živež vse zelene rastline.«

AtaŠtumf je izjavil:

BigWhale je izjavil:

To, da vidva ne moreta kuputi banan iz Madeire ne pomeni, da je _ne smejo_ prodajati v EU. Hkrati pa ponavljata neumen mit, da se premalo/prevec ukrivljene banene ne smejo prodajat. To je bullshit.

No, no, čisti bullshit to spet ni.

Pa dej preberi, no. Cisti bullshit je. Banane (in stotine drugih stvari) se razlicno klasificira, to je pa tudi vse.

111111111111 je izjavil:

Ni težava jejte manj mesa, težava je Golobov svet za strateško prehrano, ki nima predstavnikov kmetijstva? Govedoreje? Celo pridelovalcev zelenjave ni zraven?

A se ti ne zdi logično, da bi taki ljudje iz prve vedeli kaj pomeni zmanjšanje mesa, kako ga doseči, kaj sobvencionirati itd... Zraven so pa razni Herbalife, FDV-jevci, še tisti trije ljudje iz narovoslovnih faksov so bolj politično primerni in strankarsko opredeljeni. To pa je problem. Nimajo niti stroke, niti različnih mnenj.

Problem je v tem, da ti pravzaprav ne ves, kdo je v tem strateskem svetu. Zato, ker si nekje slisal Herbalife in to je zdaj to.

Mogoce ti ne bi skodilo, ce bi pogledal kdo je v tem svetu, pa potem mogoce delas zakljucke?

https://www.gov.si/zbirke/delovna-teles...

kajtimara ::

Pa je kdo poslušal Goloba in zmanjšal porabo mesa?
Glede na to, da nekaterim leze v zobe, se bo poraba mesa povečala.
Ljudje bodo kontra tam, kjer to lahko naredijo.

Kaj pa, če je to Golobov spin?

p.s. Kje piše, da Adam in Eva nista jedla mesa - da sta bila vegeterjanca.

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

BigWhale je izjavil:

111111111111 je izjavil:

Problem je v tem, da ti pravzaprav ne ves, kdo je v tem strateskem svetu. Zato, ker si nekje slisal Herbalife in to je zdaj to.

Mogoce ti ne bi skodilo, ce bi pogledal kdo je v tem svetu, pa potem mogoce delas zakljucke?

PrejPotem, ki je v lasti Barbare Jakše (verjetno žena) je povezan s Herbalife. So pa tole v vseh promocijskih gradivih zamolčali, izveš šele ko se včlaniš.

https://forum.over.net/forum/tema/progr...

Sicer poznam eno, ki je sedaj v enem teh raznoraznih shujševalnih programov dejansko shujšala (že drugič), so pa sedaj skoraj vse njene objave na FB samo še o Herbalife...

Imajo pač zelo dodelan sistem lovljenja novih strank, ki bojo metali kupe eur v te napitke.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

inzenir1337 ::

Koliko predavanj Herbalife dobiš za 1500€?

kajtimara je izjavil:

"p.s. Kje piše, da Adam in Eva nista jedla mesa - da sta bila vegeterjanca.

V Bibliji. Zgleda nista bila niti vegetarijanca ampak kar orto vegana.
Bog je rekel: »Glejta, dajem vama vse zelenje s semenom, ki raste po vsej zemlji, in vse sadno drevje, katerega sadje nosi seme. Naj vama bo v hrano. 30 Vsem živalim na zemlji, vsem pticam na nebu, vsemu, kar se giblje po zemlji in ima v sebi življenje, dajem v živež vse zelene rastline.« Zgodilo se je tako."

itak je veganstvo ideal zgleda:
Volk in jagnje se bosta skupaj pasla, lev bo jedel slamo kakor govedo in kača bo imela prah za svoj kruh. Ne bodo škodovali ne uničevali na vsej moji sveti gori, govori Gospod.

Krščanstvo je bilo ob nastanku itak progresivno, šele kasneje so ga pograbili desnjakarji, kot orodje za kontrolo množic.

BigWhale je izjavil:

Starega posta sicer ne najdem, kjer sem izpostavil npr, Tatjano Buzeti, ki je predstavnica kmetijskega ministrstva, diplomo pa ima iz menežmenta in biotehnologije.

Nobenih pridelovalcev zelenjave nisem videl ali govedorejcev... Ki mi nekako sodijo v ta strateški svet? Kmete predstavlja gospa, ki o kmetijstvu nima pojma, seveda pa se lahko motim.

shark_nm ::

111111111111 je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Starega posta sicer ne najdem, kjer sem izpostavil npr, Tatjano Buzeti, ki je predstavnica kmetijskega ministrstva, diplomo pa ima iz menežmenta in biotehnologije.

Nobenih pridelovalcev zelenjave nisem videl ali govedorejcev... Ki mi nekako sodijo v ta strateški svet? Kmete predstavlja gospa, ki o kmetijstvu nima pojma, seveda pa se lahko motim.

A je mogoče kje drugje drugače? A je mogoče inšpektor ki je prišel v bar in punci napisal 1000 eur kazni ker je imela 3 eur več v denarnici kakor tipkanega, kdaj delal v gostinstvu? NI in nima pojma kako stvari delujejo. Povsod je podobno sranje, na takih mestih se pač znajde folk ki si zapomni rojstne dneve tistih ki so nad njim in se zna sluziti. O tem ali bo kaj konkretnega narejenega na tistem področju je pa druga zgodba. Pa saj je že Prešeren vedel kaj lahko kopitar sodi, pa ga pač ne poslušamo. Zato pa tudi smo kjer smo. Imamo Karla ki je strokovnjak na vseh področjih in plemenite ki sanjajo da so potomci Karantancev...

111111111111 je izjavil:

BigWhale je izjavil:

Hej, genijalc,
Poleg bogatih izkušenj v zasebnem in javnem sektorju je Buzetijeva tudi nosilka ekološke kmetije na Goričkem, kjer prideluje zelišča in redi drobnico.

A bo dovolj, da si vesel, ali pa moram omeniti še dokončan študij na Biotehnični fakulteti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

PacificBlue ::

kajtimara je izjavil:

Pa je kdo poslušal Goloba in zmanjšal porabo mesa?
Glede na to, da nekaterim leze v zobe, se bo poraba mesa povečala.
Ljudje bodo kontra tam, kjer to lahko naredijo.

Kaj pa, če je to Golobov spin?

p.s. Kje piše, da Adam in Eva nista jedla mesa - da sta bila vegeterjanca.

V rimskem cesarstvu je meso jedel kvecjemu premoznejsi sloj. Revni so zobali zitarice, zelenjavo, sire, sadje.
Toliko mesa kot se dandanes poje v razvitih drzavah se prej nikoli ni.
I’m out.
:3

c3p0 ::

Preveč, problem pa je, da je vmes zelo dosti procesiranega. Polika za zajtrk pa koketki/"nageci" pri kosilu, za večerjo pa kako klobasico ali konzervo rib.

nejclp je izjavil:

Hej, genijalc,
Poleg bogatih izkušenj v zasebnem in javnem sektorju je Buzetijeva tudi nosilka ekološke kmetije na Goričkem, kjer prideluje zelišča in redi drobnico.

A bo dovolj, da si vesel, ali pa moram omeniti še dokončan študij na Biotehnični fakulteti?

Sem vesel, da je poleg herbalife, še ena zeliščarka zraven.

PacificBlue je izjavil:

V rimskem cesarstvu je meso jedel kvecjemu premoznejsi sloj. Revni so zobali zitarice, zelenjavo, sire, sadje.
Toliko mesa kot se dandanes poje v razvitih drzavah se prej nikoli ni.

Meso in mleko.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Hej, genijalc,

Sem vesel, da je poleg herbalife, še ena zeliščarka zraven.

No, če je bil tvoj namen demonstrirati, kakšni lažnivi bulšiterji ste desnjakarji, potem ti moram samo čestitati.

WizzardOfOZ ::

shark_nm je izjavil:

Pa saj je že Prešeren vedel kaj lahko kopitar sodi, pa ga pač ne poslušamo. Zato pa tudi smo kjer smo.

Sej je lepo povedal:

Apel podobo na ogled postavi,
ker bolj resnico ljubi kakor hvalo,
zad skrit vsevprek posluša, kaj zijalo
neumno, kaj umetni od nje pravi.
Pred njo s kopiti čévljarček se ustavi;
ker ogleduje smôlec obuvalo,
jermenov méni, de ima premalo;
kar on očita, koj Apel popravi.

Ko pride drugi dan spet mož kopitni,
namest, de bi šel delj po svoji poti,
ker čevlji so pogodi, méč se loti;

zavrne ga obraznik imenitni,
in tebe z njim, kdor napačen si očitar,
rekoč: "Le čevlje sodi naj Kopitar!"
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

nejclp je izjavil:

No, če je bil tvoj namen demonstrirati, kakšni lažnivi bulšiterji ste desnjakarji, potem ti moram samo čestitati.

V tvojem glasu čustim fovšijo. :D Preberi intervju z gospo, pa ti bo jasno, da so jo same besede. :D Ampak seveda nejči ne more gledat tako daleč. Kje pa.

Ljudje, bodo sestavljali novo prehransko piramido. :) Meni dol visi, jaz bom jedel po svoje, amapk šole pa bodo vpeljale jedilnik po teh novih smernicah "stroke".

111111111111 je izjavil:

nejclp je izjavil:

V tvojem glasu čustim fovšijo. :D Preberi intervju z gospo, pa ti bo jasno, da so jo same besede. :D Ampak seveda nejči ne more gledat tako daleč. Kje pa.

Saj ne govorim, pišem. A haluciniraš, kakšne glasove pa slišiš?

111111111111 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Ljudje, bodo sestavljali novo prehransko piramido. :) Meni dol visi, jaz bom jedel po svoje, amapk šole pa bodo vpeljale jedilnik po teh novih smernicah "stroke".

Tut če je otrok sedaj v prvem razredu, do konca njegovega šolanja ne bodo nič vpeljali. So levi in desni tok nesposobni, da bi bili na tekmi nesposobnežev drugi.

WizzardOfOZ je izjavil:

Tut če je otrok sedaj v prvem razredu, do konca njegovega šolanja ne bodo nič vpeljali. So levi in desni tok nesposobni, da bi bili na tekmi nesposobnežev drugi.

To pa zna biti res. Tistih nekaj fikusov bo vleklo dodatke.

Meni dol visi, jaz bom jedel po svoje, amapk šole pa bodo vpeljale jedilnik po teh novih smernicah "stroke".

Vsak javni zavod, tudi aresti:)

Uvedli so tudi tradicionalni slovenski zajtrk, ki je po mojem mnenju korak v pravo smer.
I’m out.

Kayzon ::

Danes sem ze pojedel 300g mesa,kaj pa vi?

kriptobog ::

0,5kg steak :D

Miki N ::

Glejte, ne reče se zastonj MESENI užitki. Mjas je sinonim za gud lajf, vegeterjanstvo pa za stradanje - jebi ga tako je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Miki N ()

Moja sodelavka ki je res hardcore vegan,ima tko za slabih 20 kilogramov odvecne teze haha :)) Je pa striktno proti mesu da ne bo pomote,enako jajc ne mara in podobnega.

Miki N ::

Kayzon je izjavil:

Moja sodelavka ki je res hardcore vegan,ima tko za slabih 20 kilogramov odvecne teze haha :)) Je pa striktno proti mesu da ne bo pomote,enako jajc ne mara in podobnega.

Kaj pa če je zgolj nedojebanka? Je pa problem, če ima preveč kil, kako to rešiti. Bo že kdo.

Kayzon je izjavil:

Danes sem ze pojedel 300g mesa,kaj pa vi?

Pozno kosilo (ampak bolje pozno kot nikoli); dobro zapečeno svinjsko ribco z mladim krompirjem in celo skledo mešane solate posute z ogromno česna. Po kosilu pa en kozarec dobrega konjaka.

Slisi se dobro 8-)

ales85 ::

Kayzon je izjavil:

Če smo pošteni, veganska prehrana ni nujno zdrava prehrana. Vsak lahko najde način, da se prehranjuje nezdravo po katerikoli filozofiji.

Point je bil da je striktno protu mesu ker ni zdrav,sama je pa prekomerna tezka. To.

Najboljša(zdrava) je presna lokalno pridelana prehrana. Veganska je procesirana hrana ali pa uvozena preko oceana, kjer hrana izgubi svojo vrednost..Promovirajo se razni veganski burgerji ali veganske klobase. To je po mojem neumno in first place.

Tudi če se prehranjujes vegansko ali vegetarijansko in se nič ne giblješ ne pomeni kaj dobrega za zdravje. Mogoce so misli dobre, sam telo ni.

Sam sem meso jedel nazadnje 2.julija 2001.
Mogoče zato, ker v resničnem življenju potrebuješ zaznavanje in opazovanje.
Ne da sam potrjujes stereotipne vzorce in pomagaš graditi arhaicna razmisljanja.
Najbrž ni naključje, da se pojavljajo nova gibanja in ozavescenost kjer ljudje pozivajo k spremembah nasega nacina razmisljanja in predvsem delovanja na nasem planetu. Nic ni prepusceno nakljucju.
I’m out.

Najboljsa je taka prehrana, kot ti jo narekuje organizem. Ampak tu je problem, ker se dandanes folk premalo ukvarja s samimi sabo ter prevec z drugimi in posledicno ne znajo lastnega telesa poslusat.

no comment ::

Gagatronix je izjavil:

Najboljsa je taka prehrana, kot ti jo narekuje organizem.

Ona zdravnica, ki jo je gostila Petrovčička, je drugačnega mnenja.

Pravi, da lahko samo zdravnik, ki je 10 let študiral, pove nekomu kaj mora jesti. Potem je sledil posnetek enega rakavega bolnika, ki je med kemoterapijo želel postati vegan in mu, presenečenje, ni ratalo. Preveč je, spet presenečenje, shujšal. Petrovčička je, ob nenasprotovanju te zdravnice, potem to vzela kot dokaz, da je v povprečju 90kg mesa na vsakega Slovenca "taman".

Mogoče še malo pojačamo, da bo 100kg, ker je lepša številka.

"Postati vegan" je debilen trend, tako kot prakticno vse diete, ki se pojavljajo na par let.

Kayzon je izjavil:

Slisi se dobro 8-)

niti ne. tako začinjene stvari jedo tisti, ki ne vedo kaj jejo.
če bi folk samo malo odprl bonton in pravila prehranjevanja bi videl zakaj si tako na debelo mažejo česnovo omako na ribo -> ker so bebčki.:D

Gagatronix je izjavil:

"Postati vegan" je debilen trend, tako kot prakticno vse diete, ki se pojavljajo na par let.

v enih deželah to prakticirajo že tisočletja, pa jim ni hudega. pa imajo dostop do običajnega mesa. pač drugačna kultura in navade.

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vegetarijanci in "umetno" meso (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
44864139 (1448) lolipop2
»

Dva dni brez mesa ? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
27128158 (21933) 111111111111
»

Košaki-gate (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23628548 (18461) Mato989

Več podobnih tem