» »

Znanost in javnost

Znanost in javnost

1 2
3
4

Zimonem ::

kuall je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Plača pa ne znamenje inteligence. V lokalnem bufetu so med premožnejšimi bolj ali manj grabežljivi idioti.

mim stavek. plača je kar dober znak inteligence, boljši kot fax. odvisno kje, v rusiji ne.

Potem lahko za vodilnega znanstvenika proglasimo muska. Stvar rešena itak vse ve.

Utk ::

Zimonem je izjavil:

kuall je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Plača pa ne znamenje inteligence. V lokalnem bufetu so med premožnejšimi bolj ali manj grabežljivi idioti.

mim stavek. plača je kar dober znak inteligence, boljši kot fax. odvisno kje, v rusiji ne.

Potem lahko za vodilnega znanstvenika proglasimo muska. Stvar rešena itak vse ve.

Ja, če bi koga MORALI razglasit za kaj takega, bi bil on sigurno med top kandidati. Sigurno pred vsemi fohidioti.

Zimonem ::

Dajmo ga! Še na jamarstvo se spozna.

kuall ::

Zimonem je izjavil:

kuall je izjavil:

Zimonem je izjavil:

saj veliko ve.

Musk dropped out of Stanford after two days to start a business called Zip2

vodilni znanstvenik je bil npr einstein in tudi on ni imel dobrega mnenja o šoli.

dice7 ::

Po pravici povedano se tudi jaz ne bi ubadal z dokoncanjem doktorata, ce bi mi ocka financiral startup podjetja

torej dober oči je boljša izobrazba kot šola. se strinjam. če pa ti da še kvalitetne gene si pa na konju.

Raptor F16 ::

mr_chai je izjavil:

Iz tvojega zapisa kar curlja elitizem in tehnokratsko razmišljanje. Znanost ti predstavlja panacejo za vse naše probleme človeštva. Ker v znanosti pa že ne more biti manipulacij a ne ? Se ne da znanstvenike prepričati v neko zmotno teorijo kajneda ? There are levels to this game. Sploh pa da ne omenjam zdravnike. To niso nobeni znastveniki in delujejo po recepturi napisanih v starih učbenikih ali zadnjih zastarelih smernicah napisanih v powerpointu. Znajo samo delati po principu, IF THEN ELSE.. , ko pa gre za kakšno bolj zahtevno diagnozo, pa največkrat odpovejo. Tipični pridkani piflarčki iz bežigrajske gimnazije.

A boš užaljen, če se ne bom hotel s tabo pogovarjat ?

S tabo se mogoče lahko pogovarjam kaj misliš o dogodkih, lahko poveš kaj ti je všeč in kaj ne, katero je tvoje najljubše pivo, kaj v danem trenutku čutiš. V nobenem primeru pa ne bova razpravljala o statistikah, hipotezah, sklepih in podobnem.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva

Phantomeye je izjavil:

Dunning-Kruger efekt. Ga ni človeka na svetu, ki ne bi podlegel temu efektu. Niti v tej temi.

dunning-kruger efekt je samo bleferska maska za zunanji svet, da skrijejo imposter sindrom.
resnica je pa nekje vmes med tema dvema duševnima skrajnostima. in ni črno bela, skor vsak je stručnjak nekje in debil drugje.

Horzen ::

Mr.B je izjavil:

Horzen je izjavil:

Znanstvena metoda poenostavljeno:
NO + $ = YES

Ja če govoriš o Ameriškem sistemu, kejr z malimi miljonskimi vložki lobijev dobiš, oh in sploh. A Ameriki lahko kongresniki odločajo kdo bo dubil pogdbe sitočasno pa lahko kupujejo delnice teh podjetij, ki bodo dobile pogodbo. Pa to ni insidersko trgovanje.

To je univerzalna formula: NO + [Valuta] = YES

Evropska izpeljanka gre pa nekako takole: NO + € = YES
Obična ofca specializirana za beketanje!

darkolord ::

Znanstvena metoda sploh ne poda zaključka v obliki "NO" ali "YES", tako da ste popolnoma mimo.

darkolord je izjavil:

Znanstvena metoda sploh ne poda zaključka v obliki "NO" ali "YES", tako da ste popolnoma mimo.

Ne, slabi znanstveniki ne dajo zaključka yes/no. Ne mešaj tega z znanstveno metodo.

No, to temo ste "FB znanstveniki" že preplavili, tako da nima nobenega smisla več tukaj sodelovati

Griffin R500 ::

"People are hackable animals."
To je dosegla znanost. Dosegla je, da ljudji vodijo preko TV-ja, radia, telefonov, .....
Znanost je čisto nekaj drugega, kot pa je beseda znanost sama po sebi pomen. Pristanek na luni recimo. To je absurd znanosti. Atomska bomba, šolsko-zgodovinski fail znanosti. Celotna zgodovina je izpirjena. Znanost je za ljudi, ki ne razmišljajo s svojo glavo ampak samo čitajo in sledijo. Znanost je tudi, laganje ljudem o cepivih, raku, itd. To je za vas znanost.
Nekaj tu ni v redu. Nekje ste zgrešili.;)

darkolord je izjavil:

No, to temo ste "FB znanstveniki" že preplavili, tako da nima nobenega smisla več tukaj sodelovati

Tvojo trdiev razumem, kot to, da si potem ti pravi znanstvenik.
https://www.bitchute.com/video/K6o3GnXVHbIg/

Zgodovina sprememb…

darkolord je izjavil:

Očitno ni jasno da gre za zajebancijo in sarkazem. Nisem znanstvenik, je pa v tisti formuli verjetno nekaj resnice. Če ni financiranja, ni raziskav in posledično ni rezultatov.

Če pa kdo dela zastonj, pa prosim PM -> ''zaposlujem'' take.

Mr.B ::

Horzen je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Horzen je izjavil:

Znanstvena metoda poenostavljeno:
NO + $ = YES

Ja če govoriš o Ameriškem sistemu, kejr z malimi miljonskimi vložki lobijev dobiš, oh in sploh. A Ameriki lahko kongresniki odločajo kdo bo dubil pogdbe sitočasno pa lahko kupujejo delnice teh podjetij, ki bodo dobile pogodbo. Pa to ni insidersko trgovanje.

To je univerzalna formula: NO + [Valuta] = YES

Evropska izpeljanka gre pa nekako takole: NO + € = YES

Samo pojdi ti v EU parlament lobirat s keüom.
Pojdi v EU odbor in odločaj katero podjetje bo dobilo pogodbo. Potem pa pred uradno razglasitvijo, greš v nakup in prodajo delnic.
Oboje je nekaj normalnega del Ameriške kulture demokracije. Morda prv del izpade bolj tako, ker se lobira v delnicah, bodočih varnih pokojninskih sedežih itd...
V vsakem primeru bi pa od zgoraj naštetih opcij šel če že ne sedet, pa konkretno razbremenil svoje prihranke.
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

cias ::

kuall je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Pelosijeva mora potem imeti IQ vsaj 300? Kaj šele Trump.

nirburu ::

Če dosledno uporabim logiko "ta pametnih" tukaj.

Zakaj bi se cepil z nečim, kar še ne razumem?
Zato ker so mi strokovnjaki rekli, da je ok? Kako vem, da so ravno tej strokovnjaki zaupanja vredni?
Po vsej logiki, bi se moral izobrazit v mikrobiologiji, imunologiji in epidemiologiji, da lahko ocenim ali se grem cepit ali ne. In do takrat ko postanem strokovnjak, se izogibam cepiva, saj ne vem kaj je oz. nisem še dovolj usposobljen, da bi vedel kaj je.
To sicer ne pomeni nujno, da je cepivo slabo ali plod satanistov, ampak bi zgolj pomenilo neznanko v mojem znanju.

Edini ki trdi na forumu, da se je cepil na osnovi lastnih raziskovanj je darklord. Baje je preučil efekte cepiva in se na podlagi tega odločil.

cias ::

Jaz sem se cepil ker je cepivo varno, učinkovito in zastonj.

Sedaj sem varen pred covidom.

Že, ampak za to si upam, da naredil lastno raziskavo, kot naš darklord.

blay44 ::

Raptor F16 je izjavil:

mr_chai je izjavil:

Iz tvojega zapisa kar curlja elitizem in tehnokratsko razmišljanje.
... pridkani piflarčki iz bežigrajske gimnazije.

S tabo se mogoče lahko pogovarjam kaj misliš o dogodkih, lahko poveš kaj ti je všeč in kaj ne, katero je tvoje najljubše pivo, kaj v danem trenutku čutiš. V nobenem primeru pa ne bova razpravljala o statistikah, hipotezah, sklepih in podobnem.

Vaaav. Kako je naš svet zanimiv.

Vem, da sem nekoč v prebral tole. Skor eno uro sem iskal tale citat.
Tko, da bo bolj znanstveno izgledalo, moram citirat.
"
Sodobni angleški psihoanalitik Adam Phillips v svoji študiji ponižanja piše v London Review of Books, da morajo ponižani za duševno preživetje »ponižati druge, prisiliti druge, da izkusijo to, kar so sami izkusili, in spremeniti travmo ranljivosti v zmagoslavje. vsemogočnega nadzora." Zločinec uživa v svojem sadizmu; žrtev se lahko nauči uživati ​​v ponižanju in postane mazohistka, preden postane sadistična do drugih.
"

nirburu je izjavil:

Zato ker so mi strokovnjaki rekli, da je ok? Kako vem, da so ravno tej strokovnjaki zaupanja vredni?
Po vsej logiki, bi se moral izobrazit v mikrobiologiji, imunologiji in epidemiologiji, da lahko ocenim ali se grem cepit ali ne. In do takrat ko postanem strokovnjak, se izogibam cepiva, saj ne vem kaj je oz. nisem še dovolj usposobljen, da bi vedel kaj je.
To sicer ne pomeni nujno, da je cepivo slabo ali plod satanistov, ampak bi zgolj pomenilo neznanko v mojem znanju.

Edini ki trdi na forumu, da se je cepil na osnovi lastnih raziskovanj je darklord. Baje je preučil efekte cepiva in se na podlagi tega odločil.

Pojdi čez rdečo luč, ker ti. režinskim policajem ne zuapam, da je zdravo iti ko je luč zelena.

Od tu dalje, pa ko boš pokazal da si končal kak faks, ter delaš v okolju ki se ukvarja z zadevami, katerih znanstvenikom ne zaupam, pa kar pametuj. Zdrava pamet, no sej več kako je iz socialno medijev izučenim neznalcem... so zelo pogumni.

Odlična prispodoba.
Jaz vedno preverim delovanje semaforja preden se zapeljem mimo zaenkrat je večinoma deloval brezhibno.
Da pa bi tebi kot sovozniku zaupal, ko mi rečeš, da je zelena...ni šans.

Ne vidim kako ni to vsaj 5x bolj neumno kot se ne odločit za cepljenje na podlagi tega, da strašno dost o efektih še ni bilo znano.

Pravijo nam, da je pač bilo dovolj.
Jaz teh podatkov še nisem videl. Videl sem kako bolnice in oblast služijo z nabijanjem številk, na katerih pol znanost dela svoje zaključke.

ginekk ::

Horzen je izjavil:

darkolord je izjavil:

Očitno ni jasno da gre za zajebancijo in sarkazem. Nisem znanstvenik, je pa v tisti formuli verjetno nekaj resnice. Če ni financiranja, ni raziskav in posledično ni rezultatov.

Predpostavljaš da pri vsakem financiranju znanosti odločajo kapitalisti.
Še zdaleč ne drži, najmanj tam kjer imajo javno financirane univerze. Ergo jih rabimo vsaj, da se pokrije cel spekter znanosti. Glede rezultatov samih, tudi v splošnem znanstvenik, ki da kaj nase ne bo kar potvarjal rezultatov.

Kar govoriš najbolj drži za namenske poslovne enote, ki se ukvarjajo z znanostjo. Recimo ogromni IBM, Google, ipd research oddelki. Tam seveda počnejo tisto kar se bo lahko prodalo. Pa še tam ne morejo z glavo skozi zid, matematika pač ne laže.

Kako misliš, da bi bila sprejeta študija v prestižni reviji, ki dokazuje, da vsi cepljeni bodo imeli doživljenske krvožilne težave?

Jaz mislim, da bi bil pritisk tako velik, da bi jo morali odstraniti. Tako kot so odstranili tistega indijca, ki je dokazal, da ncov2 ima hiv vložek notri.

Kako misliš
Irelevantno.

Jaz mislim
Irelevantno.

ki dokazuje
Študija nič ne dokazuje.

Oh živjo darklord.

D3m ::

Zase sem že sklenil da je vsaka strokovna razprava z ljudmi, ki niso študirani ali pa vsaj imeli dovolj izkušenj iz podobnega strokovnega področja popolnoma brezpredmetna.

Najprej boš moral definirati kdo sploh je znanstvenik. :D
|HP EliteBook|R5 6650U|

dice7 ::

Preprosto, znanstvenik je oseba, ki se ne zanasa na zdravo kmecko pamet(tm)

ginekk je izjavil:

Horzen je izjavil:

darkolord je izjavil:

Predpostavljaš da pri vsakem financiranju znanosti odločajo kapitalisti.
Še zdaleč ne drži, najmanj tam kjer imajo javno financirane univerze. Ergo jih rabimo vsaj, da se pokrije cel spekter znanosti. Glede rezultatov samih, tudi v splošnem znanstvenik, ki da kaj nase ne bo kar potvarjal rezultatov.

Kar govoriš najbolj drži za namenske poslovne enote, ki se ukvarjajo z znanostjo. Recimo ogromni IBM, Google, ipd research oddelki. Tam seveda počnejo tisto kar se bo lahko prodalo. Pa še tam ne morejo z glavo skozi zid, matematika pač ne laže.

Ni res, kapitalisti so rak rana in odločajo o vsem. Taki kot si ti pa nasedajo propagandi kako bomo vsi se držali za roke in peli Kum-ba-ya...

dice7 je izjavil:

Preprosto, znanstvenik je oseba, ki se ne zanasa na zdravo kmecko pamet(tm)

Tako je. Moja mati ima osnovno šolo pa pa je znanstvenica in doktorica proti tem kvazi znanstvenikom, to so plastik fantastik pupe in šminksi v belih haljah.

murrieta ::

nirburu je izjavil:

Zakaj bi jedel hrano, ce ne razumes metabolizma? Zakaj bi pil vodo, ce ne razumes osmoze? Zakaj bi dihal zrak, ce ne razumes respiratornih procesov?

Zakaj bi produciral svoj mozgansko drek in ga prelival v crke na internetu, ce ne razumes ne interneta ne mozganov, kaj sele kako pride tvoj pritisk tipke na internet (i dare you, i double dare you, idiot)?

Nehaj jesti, nehaj piti, nehaj dihati in nehaj smetiti svet s svojimi umotvori. Idiot.

(Ob tem pozivam ostale anticepilske idiote, ki "kobajagi" so za obvezno cepljenje (in ga odobravajo), niso pa za covid cepljenje, da opazujejo plodove svojega bullshitiranja. Epidemije ospic. Otrosko paraliza spet v Evropi. Pizde skodljive.)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: murrieta ()

nirburu je izjavil:

Odlična prispodoba.
Jaz vedno preverim delovanje semaforja preden se zapeljem mimo zaenkrat je večinoma deloval brezhibno.
Da pa bi tebi kot sovozniku zaupal, ko mi rečeš, da je zelena...ni šans.

Kot kaže SI PA  expert  na limanje genoma in gensko sekvenciranje. Celo tak expert si, da si v začetku let doživljal kultrne šoke, ko si ugotovil da se večinoi zadev najprej simulira na  računalnikih, vključujoč cepivi,  antibiotiki, in ostalo zadevo ne samo povezano z biologijo.

Kot kaže SI PA expert na limanje genoma in gensko sekvenciranje. Celo tak expert si, da si v začetku let doživljal kultrne šoke, ko si ugotovil da se večinoi zadev najprej simulira na računalnikih, vključujoč cepivi, antibiotiki, in ostalo zadevo ne samo povezano z biologijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mr.B ()

blay44 je izjavil:

Raptor F16 je izjavil:

mr_chai je izjavil:

Iz tvojega zapisa kar curlja elitizem in tehnokratsko razmišljanje.
... pridkani piflarčki iz bežigrajske gimnazije.

Vaaav. Kako je naš svet zanimiv.

Vem, da sem nekoč v prebral tole. Skor eno uro sem iskal tale citat.
Tko, da bo bolj znanstveno izgledalo, moram citirat.
"
Sodobni angleški psihoanalitik Adam Phillips v svoji študiji ponižanja piše v London Review of Books, da morajo ponižani za duševno preživetje »ponižati druge, prisiliti druge, da izkusijo to, kar so sami izkusili, in spremeniti travmo ranljivosti v zmagoslavje. vsemogočnega nadzora." Zločinec uživa v svojem sadizmu; žrtev se lahko nauči uživati ​​v ponižanju in postane mazohistka, preden postane sadistična do drugih.
"

Mogoče vidiš nekaj česar jaz ne vidim ? Ne vem na kaj točno se ta zapis nanaša. Psihologijo sicer poskušam razumeti vendar še zdaleč ne dovolj, da bi samozavestno drugim postavil diagnozo v katero bi bil prepričan. Lahko seveda ugibam. Je pri tebi drugače ?

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

Znanost, ali pa znanstveniki, ali pa šolani ljudje s faksom in višjo izobrazbo;
Bojim se, da si je strokovna stroka sama sebi izkopala "nespoštovanje", ki se kaže zadnjih 10 let, ali pa kakšno več. Ko so raznorazni znanstveniki nabijali, da ni globalnega segrevanja, da je crispr varen, da je takšna in drugačna ekonomija najboljša, da je prašičja gripa postala pandemija, da je zelena energija tista prava, da je veganstvo brez laktoze najboljša prehrana... ma teh primerov je na desetine.
In ko so znanstveniki "prodajali" takšne dokaze, ki so se skozi leta izkazala za netočna in zavajajoča, istočasno se je pa večal njihov bančni račun... Še drug primer je pri meni v službi (pa še v stotinah drugih firm), kjer si "nula", če nimaš faksa, tisti, ki ga pa imajo, so pa živa psihopatska scena, ker pač, faks pa to. Posledično se porajajo "kvazi" fakultete za mešanje megle, ki jih narediš, samo če plačaš šolnino in se pokažeš na vajah...
Znanstvena "srenja" si bo morala izboriti nazaj svoje spoštovanje. Srčno upam, da ji pri tem uspe, ker pogrešam ljudi kot so Carl Sagan, David Attenborough, Neil deGrasse Tyson, Korado Korlevič, Ante Radonića in podobni... "Kvazi" debili kot so Krek in podobni pri meni nimajo nobene kredibilnosti. Pa če je naredil tri doktorate...
Vem, rahlo zašel iz bistva teme, ni namerno, želel le malo razširiti pogled.
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

dexterboy je izjavil:

Znanost, ali pa znanstveniki, ali pa šolani ljudje s faksom in višjo izobrazbo;
Bojim se, da si je strokovna stroka sama sebi izkopala "nespoštovanje", ki se kaže zadnjih 10 let, ali pa kakšno več. Ko so raznorazni znanstveniki nabijali, da ni globalnega segrevanja, da je crispr varen, da je takšna in drugačna ekonomija najboljša, da je prašičja gripa postala pandemija, da je zelena energija tista prava, da je veganstvo brez laktoze najboljša prehrana... ma teh primerov je na desetine.
In ko so znanstveniki "prodajali" takšne dokaze, ki so se skozi leta izkazala za netočna in zavajajoča, istočasno se je pa večal njihov bančni račun... Še drug primer je pri meni v službi (pa še v stotinah drugih firm), kjer si "nula", če nimaš faksa, tisti, ki ga pa imajo, so pa živa psihopatska scena, ker pač, faks pa to. Posledično se porajajo "kvazi" fakultete za mešanje megle, ki jih narediš, samo če plačaš šolnino in se pokažeš na vajah...
Znanstvena "srenja" si bo morala izboriti nazaj svoje spoštovanje. Srčno upam, da ji pri tem uspe, ker pogrešam ljudi kot so Carl Sagan, David Attenborough, Neil deGrasse Tyson, Korado Korlevič, Ante Radonića in podobni... "Kvazi" debili kot so Krek in podobni pri meni nimajo nobene kredibilnosti. Pa če je naredil tri doktorate...
Vem, rahlo zašel iz bistva teme, ni namerno, želel le malo razširiti pogled.

Problem je ker se poljudnoznanstveno vsakemu ki izda neko publikacijo reče "znanstvenik" čeprav mogoče v akademskih krogih nima nikogar ki bi ga poznal.

Do splošne javnosti najpogosteje segajo psevdo-znanstveniki ki vas napizdijo z "resnico" in vmes še prepričajo da je dobr kako njihovo kačje olje kupit da boste ukanili uradne institucije ki so se kao zarotile proti vam.

driver_x ::

nirburu je izjavil:

Najbrž tudi preden kupiš hrenovke v Lidlu narediš vsaj tri doktorate.

Hm, zdi se mi, da nihce tule pravzaprav ni sposoben lociti med znanostjo (konceptom) in solstvom. Ker eno z drugim ni povezano kaj vec, kot, da solstvo uci koncept znanosti.

Zgodovina sprememb…

Znanost je sama kriva ker je prepričala javnost da je 2+2 = 5. 3x3 = 11 in tako dalje za DOBIČEK.

razumevanje nima veze razen da dešifriraš kaj je šef zopet mislil z izjavo da je vsa odgovornost na tebi in da žal letos ponovno ne bo izplačila božičnice. Važno je preživetje, živali to ''razumejo''

Horzen je izjavil:

Znanost je sama kriva ker je prepričala javnost da je 2+2 = 5. 3x3 = 11 in tako dalje za DOBIČEK.

razumevanje nima veze razen da dešifriraš kaj je šef zopet mislil z izjavo da je vsa odgovornost na tebi in da žal letos ponovno ne bo izplačila božičnice. Važno je preživetje, živali to ''razumejo''

Na eni strani gora  vojakov izobraženih preko socialnih medijev, ki imajo edino poslanstvo   likanje postov, proti doktorjem znanosti, ki  večina ne pozna mete, kaj šele da bi se z gnojem sploh ukvarjala.

Na eni strani gora vojakov izobraženih preko socialnih medijev, ki imajo edino poslanstvo likanje postov, proti doktorjem znanosti, ki večina ne pozna mete, kaj šele da bi se z gnojem sploh ukvarjala.

ripmork ::

Znanost je sama kriva ker je prepričala javnost da je 2+2 = 5. 3x3 = 11

Ironičen primer, ker matematika dopušča marsikatere na prvi videz precej nelogične stvari. Točno zato en povprečen Janez, katerega edina vez z matematiko poleg srednješolskih spominov je preverjanje računov iz trgovine, ni kompetenten za komentiranje le-te.

Znanost je predvsem kompleksna, temelji na verjetnostih in je ves čas v procesu izpopolnjevanja, preverjanja hipotez, dograjevanja.
Folk je pa v povprečju povečini preprost, razume samo 0 ali 1, dela zaključke na podlagi posamičnih anekdot, številnih internetnih "člankov" ki so že v osnovi fail - ker so do njih prišli na podlagi iskanja tistega, kar so želeli najt (confirmation bias). Potem pa imaš dandanes 1000 in enega strokovnjaka s področja cepiv, ki ti zna na pamet zrecitirat svašta od člankov, hkrati ga je pa strah, da mu bo gensko spremenjen krompir spremenil gene, ker v osnovi ne dojema najbolj osnovnih zadev, kar se biologije tiče.

Ali v svetu medicine prihaja do zlorab, napak, ipd? Zagotovo, povsod kjer je človek prihaja do tega.
Sam javnost rada vse skupaj ultra potencira do skrajnosti, kjer vsa logika zdavnaj odpove. V istem stavku jamranje nad požrešnimi Bill Gates kapitalisti ki izkoriščajo ljudi, hkrati bi naj bi kao hoteli z virusom in cepivi zreducirat svetovno populacijo (lol). Ni logike sploh. Prva stvar, ki jo vsak kapitalist hoče je še ena stranka ($) več. Kvečjemu jim je v interesu povečanje populacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Znanost je sama kriva ker je prepričala javnost da je 2+2 = 5. 3x3 = 11

Ironičen primer, ker matematika dopušča marsikatere na prvi videz precej nelogične stvari. Točno zato en povprečen Janez, katerega edina vez z matematiko poleg srednješolskih spominov je preverjanje računov iz trgovine, ni kompetenten za komentiranje le-te. (da ne bo nesporazuma - med takšne "janeze" tu sodim tudi sam. Vem ravno toliko, da vem, da marsičesa ne vem).

Znanost je predvsem kompleksna, temelji na verjetnostih in je ves čas v procesu izpopolnjevanja, preverjanja hipotez, dograjevanja.
Folk je pa v povprečju povečini preprost, razume samo 0 ali 1, dela zaključke na podlagi posamičnih anekdot, številnih internetnih "člankov" ki so že v osnovi fail - ker so do njih prišli na podlagi iskanja tistega, kar so želeli najt (confirmation bias). Potem pa imaš dandanes 1000 in enega strokovnjaka s področja cepiv, ki ti zna na pamet zrecitirat svašta od člankov, hkrati ga je pa strah, da mu bo gensko spremenjen krompir spremenil gene, ker v osnovi ne dojema najbolj osnovnih zadev, kar se biologije tiče.

Ali v svetu medicine prihaja do zlorab, napak, ipd? Zagotovo, povsod kjer je človek prihaja do tega.
Sam javnost rada vse skupaj ultra potencira do skrajnosti, kjer vsa logika zdavnaj odpove. V istem stavku jamranje nad požrešnimi Bill Gates kapitalisti ki izkoriščajo ljudi, hkrati bi naj bi kao hoteli z virusom in cepivi zreducirat svetovno populacijo (lol). Ni logike sploh. Prva stvar, ki jo vsak kapitalist hoče je še ena stranka ($) več. Kvečjemu jim je v interesu povečanje populacije.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ripmork ()

Kot tvoj dvojni doprinos.

Mr.B je izjavil:

Kot tvoj dvojni doprinos.

Človeško se je zmotit in napačno ikonco kliknit (še nekaj dodal), pa pol popravit. Sploh po dolgem urniku pred zaslonom :)

No ampak dejstvo je, da ne normalni ljudje vseeno ne bojo zaradi nekaj crnih ovac poslusali fejstbukovih idiotov, kako zagovarjajo izvenzemne neumnosti kot je anticepilstvo, flateartherstvo ipd.

Se pa strinjam, da svet premore veliko mentalnih invalidov, ki jih bojo poslusali in se jim tudi pridruzili pod krinko "kaj pa ce". Ampak tocno te je treba obravnavati kot to kar so - mentalne invalide.

globoko grlo ::

Evo znanost

ovce pa v jok in na drevo, hehe
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Folk je pa v povprečju povečini preprost, razume samo 0 ali 1

To drži, če med "folk" šteješ tudi "znanstvenike". Ker smo lani čisto jasno videli, da so čisto vsakega, ki je izrazil katerikoli zadržek okoli cepiv, označili za antivaxxxerja, flateartherja, antiznanstvenika, itd. Čeprav so od takrat kakšno cepivo celo res izločili. Tako da...najprej se bo treba v špegu pogledat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

dexterboy je izjavil:

In ko so znanstveniki "prodajali" takšne dokaze, ki so se skozi leta izkazala za netočna in zavajajoča

Napacna uporaba narekovajev, pravilna bi bila naslednja:

In ko so "znanstveniki" prodajali takšne dokaze, ki so se skozi leta izkazala za netočna in zavajajoča

globoko grlo je izjavil:

Evo znanost

ovce pa v jok in na drevo, hehe

Manj so tvegale, kot ste tvegali prave ofce. Antivaxerji. Neizobrazeni debili, ki niso sposobni niti osnovne tematike nastudirati in se niso cepili samo na podlagi tega, da bolj verjamejo fejstbukovim dusevno motenim nakladacem, kot pa izobrazenim iz medicine (za katere ste seveda pozabili, da so morali dati hipokratovo zaprisego)

To, da vam je tokrat slo skozi mi je sicer zelo zal, pac igrali ste loto (nobene skode ne bi bilo, ce bi egoisticni gnoj pocrkal, pa ne samo zaradi covida, take nemarne pizde bojo delale skodo druzbi se naprej, na vseh moznih podrocjih, tisti, ki niso sposobni sodelovati v druzbi so samo zivali in kot take jih je treba obravnavati, dosledno sem zavrnil na interviewih kogarkoli, ki se ni cepil - ker ni sposoben delovati v kolektivu in/ali pozreti nekaj trivialnega za dobro vseh) in slucajno se je izteklo, mogoce vam naslednjic ne bo uspelo, drzim fige. Sploh ne dvomim, da se bo pojavila se kaksna epidemija, kjer boste pa pocrkali, opogumljeni s sedanjim rezultatom, kjer boste do zadnjega vzdiha razmisljali, kako ste imeli prav.

Le pumpajte se, mogoce boste imeli priloznost ze jeseni.

Zgodovina sprememb…

dejstvo je, da je znanost sveta in da ljudje večinoma znanstvenikov ne marajo, ker so nekul piflarji. imajo pa radi kriminalce, bleferje in vse možne zgube. tudi mene ne marajo pa sem velik znanstvenik po duši, rad analiziram stvari. strga se jim rado, če se "delaš pametnega", najbrž zarad fovšije.

globoko grlo ::

Murrieta pejt se zdravt.

Ampak ja, znanost nas bo rešila, aka plačanci, sure.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: energetik ()
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nature: V naslednjem desetletju bodo na Facebooku prevladali proticepilci (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10421576 (12172) zmaugy
»

Neponovljivi znanstveni članki večkrat citirani od ponovljivih

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
407787 (4771) Step2en Wolf
»

Facebook ne bo dovoljeval proticepilskih reklam (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
10521334 (17405) imagodei
»

Znanstvena zarota ali omejenost? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
36751135 (44918) .:joco:.

Več podobnih tem