Forum » Na cesti » Kvaliteta goriva po črpalkah?
Kvaliteta goriva po črpalkah?
energetik ::
Saj sem prej napisal, če se mi mudi, polijem šipe s 10L mlačne vode 30st, odtaja v trenutku in tudi ostane odtajano.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: energetik ()
borisk ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Zadnjih 25 let imajo vsi avtomobili senzor klenkanja. In če pride do klenkanja, spremenijo timing vžiga, da ne klenka več.Ta del mi je jasen. A v 25 letih nisem še nikoli slišal avta klenkat. Če prav pomislim, nisem slišal tega tudi pred 25+ leti. Tako da ne vem kaj delate, da dosežete tako stanje, kjer je potreben ta senzor ...
Če avta nisi slišal klenkati, to pomendi da ECU in seznor dela svoje, vsekar pa je prišlo do klenkanja, ampak samo kak cikel ali dva, potem pa je ECU korigiral, počaki še 5 let, da sobiš aptero pane bo težav, razen če boš namontiral rotaxa kot se za UL letalo spodobi ;)
WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Ja dodatnega električnega grelca res nimam v HVAC. Brez tega pa ni noben avto v 2min pri zunanjih -5° in zaledeneli šipi ne bo odtajal šipe! V 2min se morda ogreje hladilna tekočina iz -5 na kakih +10, potem da se ogrejejo še vsi zračni kanali, da se sploh lahko začne malo ogrevat steklo.V 2 min se ti ne odtajajo šipe, zato je bedarija zaradi tega prej vžigat.
Slab avto, če se ti ne.
Prednje ogrevano steklo pomaga. Ampak dobro je da je avto vžgan, ker pobere veliko elektrike. Sploh del, kjer so brisalci, ki ti jih tudi odtaja.
Mi je pa malo čudno da na tvojem avtu tega ni. Japonci so to imeli že leta 1998, če si dokupil zimski paket (ogrevano prednje steklo, ogrevana ogledala in ogrevani sedeži). Od nekje 2003 je pa kar standard, razen v low cost avtih.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
oemdzi ::
WizzardOfOZ je izjavil:
WizzardOfOZ je izjavil:
Zadnjih 25 let imajo vsi avtomobili senzor klenkanja. In če pride do klenkanja, spremenijo timing vžiga, da ne klenka več.Ta del mi je jasen. A v 25 letih nisem še nikoli slišal avta klenkat. Če prav pomislim, nisem slišal tega tudi pred 25+ leti. Tako da ne vem kaj delate, da dosežete tako stanje, kjer je potreben ta senzor ...
Ti maš subaruja, tam je knock senzor za okras, zato ne šteješ.
No, zdej pa resno: Se mi je zgodil, da sem tankal nek čuden bencin na eni INA pumpi, ki mislim da je bil celo 91 oktanski (ampak nič drugega ni bilo na voljo, ker sva bila pozimi na hrvaškem otoku), pa je avto potem imel malo manj moči, pa glasneje je delala mašina, to je pa tudi vse.
Danes pa po moje je razlike premalo med gorivi na naših pumpah, tako da tega verjetno ne boš več doživel.
3:03
*Črna grafična kartica z rumeno lučko in varčnim hladilnikom*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Neslišen intel procesor iz lepe modre škatle* 2 enakomerno ploščata rama*
*overclockan napajalnik in varno ohišje z modro lučko* Hofer gamer copate*
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 100 oktanski bencin (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10198 (8951) | Blinder |
» | 95/98/100 oktanski bencin (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 43924 (23574) | ...:TOMI:... |
» | Kje tankati benz? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 39170 (34293) | Pithlit |
» | Petrol ultimax (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 61299 (39608) | Matev |
» | 100 oktanski bencin in starejsi avto (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16036 (14127) | JanK |