» »

Sprehod in odvezani psi

Sprehod in odvezani psi

««
11 / 18
»»

Zimonem ::

Točno tako. Plus taksa 100 EUR na leto na primer za lastnike v urbanih okoljih, ker je treba za njimi pucati sranje po ulicah.

O tem pa raje molči. Koliko je pasjega dreka po travnikih. Pa še živ bog ne zmeni, bognedaj da bi pospravil.

hipertija ::

Zimonem je izjavil:

Točno tako. Plus taksa 100 EUR na leto na primer za lastnike v urbanih okoljih, ker je treba za njimi pucati sranje po ulicah.

O tem pa raje molči. Koliko je pasjega dreka po travnikih. Pa še živ bog ne zmeni, bognedaj da bi pospravil.

za takšne pa že obstaja zakon... samo ker ni inšpekcijskih služb oz. živalske policije, ki bi to preverjala!
Prekle za kurnk

zmaugy ::

Zimonem je izjavil:

Se strinjam, lahko bi kar generalno užgali za vse pse letno takso, iz katere bi potem pokrivali nadzor in čiščenje. Pa 1000 EUR kazni, če ne pospraviš dreka za svojim psom.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

hipertija je izjavil:

Zimonem je izjavil:

za takšne pa že obstaja zakon... samo ker ni inšpekcijskih služb oz. živalske policije, ki bi to preverjala!

Kaj boš pa preverjal? Lokalni bajtarski psi so itak. Potem imaš pa še trop mestnih, ki jih pripeljejo na uživanje v naravo.

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Se strinjam, lahko bi kar generalno užgali za vse pse letno takso, iz katere bi potem pokrivali nadzor in čiščenje. Pa 1000 EUR kazni, če ne pospraviš dreka za svojim psom.

Pa ne morš stat za vsakim pašnikom, travnikom. Snemat pa ne smeš brez tabl.
Moj ima dva placa za usta se. En je v sosedovem sadovnjaku. Ampak vsi vemo. In še noben ne razburja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Ko jih bo 10 dobilo položnice za jurja po komadu, se bojo ostali začeli takoj lepše obnašat. Ne bo treba nadzirat vsakega metra. Se ti vsere na pločnik pred hišo? Lepo ga slikaš in pošlješ fotko na inšpekcijo/redarstvo.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Lani kosim pa takrat vsi pokličejo psa. Gre pa na sosednjo parcelo... En abortus teleta je pa spet odvisno ali mlečnega ali mesnega tipa med 300 in 500e

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

WizzardOfOZ ::

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Jaz bi jo raje za lastnike dizlov. Serjejo po cestah, smrdi za njimi, pa bi jim kr ubrisal generalno letno takso za smrad, ki ga spuščajo za sabo. Pa 1000€ kazni, če se pokadi iz auspuha, ko spelje na križišču.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Zimonem ()

LeQuack ::

WizzardOfOZ je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Jaz bi jo raje za lastnike dizlov. Serjejo po cestah, smrdi za njimi, pa bi jim kr ubrisal generalno letno takso za smrad, ki ga spuščajo za sabo. Pa 1000€ kazni, če se pokadi iz auspuha, ko spelje na križišču.

Potem moraš tudi za bencinarje in uporabnike kurilnih naprav.
Quack !

Za bencinarji ne smrdi tako kot za dizli. Za kurilne naprave pa komot.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Glej probleme subarujev ne rešuj, prib tragedijah.

To ni problem ene same znamke, ampak vidim, da te je zabolelo. Odlično.

Zgodovina sprememb…

Taip4n ::

WizzardOfOZ je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Pa še za lastnike električnih avtomobilov. Sicer ne serjejo po cestah in ne smrdi za njimi ampak bi jim ugrisal letno takso za n svinjarij, ki so v baterijah. Pa 1000€ kazni, če ne recikirajo baterije.

Ne ni povezano. Pojdi z molnarjem na chat.

matobeli ::

Zimonem je izjavil:

Z izpitom ne boš dosegel nič. Je kot varstvo pri delu na šihtu ali pumpaje Ančke na CPP. Greš in narediš.

Eni izpiti so res kot CPP in varstvo pri delu. Kolateralna škoda, ker vsi moramo delat in se posledično vozit, praktično naša dolžnost.
Pri nestandardnih pravicah se pesem obrne. Lahko pa vprašaš v lokalno strelsko društvo kdo ima jajca svoj kos prislonit na šank sred ljubljane. Ker to bo takrat storil trikrat.

illion ::

matobeli je izjavil:

...Lahko pa vprašaš v lokalno strelsko društvo kdo ima jajca svoj kos prislonit na šank sred ljubljane. Ker to bo takrat storil trikrat.

kaj?

WizzardOfOZ je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Gledam naslov teme: Sprehod in odvezani psi. Kako si ti zdaj avtomobile v to pripeljal...? Kaže, da se te je res dotaknila ta možnost, da te kaznujejo za to, ker svojega psa puščaš srati vsepovsod in ne počistiš za njim.
Biseri...
neumnosti.

illion je izjavil:

matobeli je izjavil:

...Lahko pa vprašaš v lokalno strelsko društvo kdo ima jajca svoj kos prislonit na šank sred ljubljane. Ker to bo takrat storil trikrat.

kaj?

Točno tako, kot je matobeli napisal. Če bi zaradi nekega kurčenja to naredil, bi bilo to točno trikrat - prvič, zadnjič in nikoli več. Zato so imetniki orožja zadržani in previdni. In prav je tako. Enako bi moralo biti z lastniki psov.
Biseri...
neumnosti.

Wazzaa ::

zmaugy je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Gledam naslov teme: Sprehod in odvezani psi. Kako si ti zdaj avtomobile v to pripeljal...?

Avtomobil direktno upravlja človek in vseeno je bolj nevarnen.

A se te je dotaknila možnost, da boš malce več hodil peš in posledično boš imel manj ljudi na vesti zaradi onesnaževanja kot sicer.

driver_x ::

zmaugy je izjavil:

Super ideja! Dajmo še 200€ pavšala na otroka, ker mečejo po tleh papirčke od čigumijev in olupke od banan, 300€ na najstnika, ker mečejo pločevinke in 100€ na odraslega, ker mečete ogorke od cigaret in bluvate po tleh ter 150€ na upokojenca, ker vsake toliko komu pade iz ust proteza. Svet bo zaradi tega lepši in čistejši!

Super ideja! Dajmo še 200EUR pavšala na otroka, ker mečejo po tleh papirčke od čigumijev in olupke od banan,

Še en, ki ne loči otrok od cuckov in pasjega sranja od papirčkov. A so te imeli v pasji hišici, ko si bil majhen?

A se te je dotaknila možnost, da boš malce več hodil peš in posledično boš imel manj ljudi na vesti zaradi onesnaževanja kot sicer.

Ne. Zgolj ne vidim povezave s temo.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

RoccoC ::

Jaz bi pa dal 5000€ na leto za vse nad 55 letom starosti, ker enormno onesnažujejo internet (forume, twitter, facebook...)

P.s.: pa za vse, ki ste izkoristili tragedijo za prepucavanje proti psom in njihovim lastnikom ter napadali lastnika ker je imel vrata odprta. Deklica je bila na obisku z družino pri družini lastnika psa. Tragedija za vse.

Tvoji starši bi ti bili hvaležni...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

Moji starši ne živijo na forumih kot živiš ti.

RoccoC je izjavil:

Moji starši ne živijo na forumih kot živiš ti.

Si prepričan? A to je tema? Ad hominem zato, ker se ne strinjam, da lahko ena skupina ljudi s svojim hobijem dobesedno zaserje vse mestne zelenice in poščije vse mestne vogale?
Imej cucka doma in naj ti poserje stanovanje ali zgolj tvoj lastni vrt. Zakaj moramo vsi to gledati?
What's next? Hišni ljubljenčki svinje, ki bi jih lastniki furali naokrog riti po zelenicah in se valjati po blatu? Morda hišni ljubljenček krava, ki bi jo lastnik peljal na sprehod po pločniku, da se malo izsere in izščije?
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

RoccoC je izjavil:

Jaz bi pa dal 5000€ na leto za vse nad 55 letom starosti, ker enormno onesnažujejo internet (forume, twitter, facebook...)

Pametno

Fatal dog attacks in the United States cause the deaths of about 30 to 50 people in the US each year

Fossil fuel air pollution responsible for more than 8 million people worldwide in 2018

@zmaugy Praktično nič kar si napisal včeraj in danes nima s temo nič - Sprehod in odvezani psi.

"A so te imeli v pasji hišici, ko si bil majhen?" - napišeš tole v predhodnem postu in imaš obraz da govoriš od Ad hominem...

belimato ::

Vsem vam zagriženim lastnikom psov, ki nočete opravit resne pasje šole po eno čivavo potem pa delajte kar hočete.

Psa bi šolal, otroka pa ne, rofl

zmaugy je izjavil:

Super ideja! Dajmo še 200EUR pavšala na otroka, ker mečejo po tleh papirčke od čigumijev in olupke od banan,

Še en, ki ne loči otrok od cuckov in pasjega sranja od papirčkov. A so te imeli v pasji hišici, ko si bil majhen?

Seveda ločim, zato pa sem za papirčke predlagal višji pavšal. Pasji drek v enem tednu razpade (če ga kak zmaugy pohodi še prej :D) polivinil za to potrebuje 100 let, oz. kaj je bil tvoj point glede razlike med pasjimi dreki in ostalimi odpadki? Je mar zate ostala svinjarija (zadnje čase se ob sprehajalnih poteh kopičijo maske) bolj sprejemljiva?

Otroc ne hodjo sami na sprehode, to delajo ljudje ki sprehajajo pse.

driver_x je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Seveda ločim, zato pa sem za papirčke predlagal višji pavšal. Pasji drek v enem tednu razpade (če ga kak zmaugy pohodi še prej :D) polivinil za to potrebuje 100 let, oz. kaj je bil tvoj point glede razlike med pasjimi dreki in ostalimi odpadki? Je mar zate ostala svinjarija (zadnje čase se ob sprehajalnih poteh kopičijo maske) bolj sprejemljiva?

Precej manj me moti, če pohodim papirčke, kot če pohodim pasji drek. Je pri tebi drugače?
Biseri...
neumnosti.

RoccoC je izjavil:

"A so te imeli v pasji hišici, ko si bil majhen?" - napišeš tole v predhodnem postu in imaš obraz da govoriš od Ad hominem...

Take stvari so zelo prikladne, ko nekdo ostane brez argumentov. Jasno samo za tistega, ki kaj takega napiše. Pri ostalih deluje nekoliko puhlo.

matobeli je izjavil:

Otroc ne hodjo sami na sprehode, to delajo ljudje ki sprehajajo pse.

Samo če jih zaklepaš kot psa.

driver_x je izjavil:

RoccoC je izjavil:

Take stvari so zelo prikladne, ko nekdo ostane brez argumentov. Jasno samo za tistega, ki kaj takega napiše. Pri ostalih deluje nekoliko puhlo.

Jap, enačenje otrok s psi je res puhlo. V bistvu kaže na to, da sogovornik še ni odrasla oseba.
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

driver_x je izjavil:

RoccoC je izjavil:

Jap, enačenje otrok s psi je res puhlo. V bistvu kaže na to, da sogovornik še ni odrasla oseba.

A niste skoraj vsak po novicah? Vi, ki tedensko zakrivite minimalno tri družinske tragedije, boste glasni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wazzaa ()

Wazzaa je izjavil:

zmaugy je izjavil:

driver_x je izjavil:

RoccoC je izjavil:

A niste skoraj vsak po novicah?

?
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

Precej manj me moti, če pohodim papirčke, kot če pohodim pasji drek. Je pri tebi drugače?

Ker gledam pod noge, se mi ne dogaja ne eno, ne drugo. Tako na splošno pa so mi ostale smeti bolj moteče, kar pa ne pomeni, da zagovarjam sranje psov po javnih površinah. Tudi zagovarjam kaznovanje tistih, ki drekov za svojimi psi ne pobirajo. Celo prijavil sem enega takega kršitelja.

V enem tednu ste zakrivili vec smrti kot mi, lastniki psov oz naši psi v celem letu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Wazzaa ()

Wazzaa je izjavil:

V enem tednu ste zakrivili vec smrti kot mi, lastniki psov v celem letu.

No šit! Le kako?

PS: Tvoja tvorba stavkov je precej hud zločin nad slovenščino, by the way...
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

driver_x je izjavil:

RoccoC je izjavil:

Če to leti name in na moj zapis o pavšalih za onesnaževalce, potem slabo razumeš prebrano.

Jasno, itak...
Biseri...
neumnosti.

Kaj je narobe z mojo tvorbo stavkov?

Vsebinsko ali slovnično? Vse.

matobeli je izjavil:

Vsebinsko ali slovnično? Vse.

Oboje!

driver_x je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Ker gledam pod noge, se mi ne dogaja ne eno, ne drugo. Tako na splošno pa so mi ostale smeti bolj moteče, kar pa ne pomeni, da zagovarjam sranje psov po javnih površinah. Tudi zagovarjam kaznovanje tistih, ki drekov za svojimi psi ne pobirajo. Celo prijavil sem enega takega kršitelja.

Če stopim na papirčke, nisem ravno v nevarnosti, da fašem kakšne zajedalce, da ne omenjam tega, da mi ne bojo smrdeli čevlji od tega in da ni nevarnosti, da bi zaradi tega zanesel ogabno svinjarijo v stanovanje.
Zakaj da fuck moramo biti vsi državljani izpostavljeni temu dobesedno sranju, zato ker vas nekaj goji hobi in ima psa? Ne morem stopiti na ulično zelenico, ne da bi tvegal, da pohodim pasji drek. Pa imamo v neposredni soseski zgolj enega psa. Zakaj vsi ti lastniki svoje cucke furajo srat pred tuje hiše?
Da ne omenjam gnid, ki pripeljejo svoje smrdljive cucke na otroška igrišča...
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

LeXani ::

Zakon sprejet da določene pasme nujno imet v zaprtem prostoru recimo boxu, kadar ni na povodcu. Zelo nerodna in grozna situacija. Kot lastnik enega manjšega hišnega psa ter prej tudi nemškega ovčarja, lahko rečem da psu ne smeš nikoli 100% zaupat tudi če misliš da poznaš karakter.
Čas prve prijave 04.11.2005

zmaugy je izjavil:

Zakaj da fuck moramo biti vsi državljani izpostavljeni temu dobesedno sranju, zato ker vas nekaj goji hobi in ima psa? Ne morem stopiti na ulično zelenico, ne da bi tvegal, da pohodim pasji drek. Pa imamo v neposredni soseski zgolj enega psa. Zakaj vsi ti lastniki svoje cucke furajo srat pred tuje hiše?

Če imate v soseski enega psa in polno drekov, zakaj ne prijaviš lastnika? Jaz bi ga, oz. sem ga. V naši soseski je več psov, vendar vsi za njimi pobiramo iztrebke. Tudi tisti, ki jih v začetku niso in smo se z njimi pogovorili, jih sedaj pobirajo. Saj si nihče ne želi živeti v posrani soseski. Tudi na otroškem igrišču pes nima kaj početi, vendar imaš tepce tako med lastniki psov, ki ne spoštujejo predpisov, kakor med ostalimi, ki si zaradi par neodgovornih lastnikov psov izmišljujejo razne pavšale in podobno.
Ampak pri vas ostali to očitno tolerirate. Predlagam ti sledeče:
- z lastnikom psa se pogovori o problemu in ga prosi, da naj za njim pobira iztrebke
- če ne zaleže, ga prijavi ustreznemu inšpektorju (to običajno urejajo občinski odloki, zato ne vem, kaj velja pri vas), povprašaj inšpektorja, kaj potrebuješ za prijavo (fotografijo, ...)
- lastniku psov se zlaži, da imaš na vrtu problem s polži in da si nastavil strup ter ga prosi, da naj njegov pes ne zahaja na tvojo parcelo v izgib zastrupitvi (seveda ne posipaj nobenega strupa!)
- poberi iztrebke sam in jih raztrosi neodgovornemu lastniku pred vrata

Sam sem sicer zagovornik načela "lepa beseda lepo mesto najde", vendar ko to ni delovalo, sem podal prijavo. Če imaš ti posrano sosesko (kot praviš od enega psa) in je vse kar narediš to, da bemtiš po forumih in predlagaš razne pavšale za vse lastnike psov, potem mi je žal zate, saj boš še dolgo pohojal pasje dreke. Aja, zajedalca pa najbrž ne boš fasal od pohojenega pasjega dreka ;).

Neodgovorne ljudi imaš pa povsod: nekdo bo v bloku nabijal glasno muziko, nekdo bo sredi naselja kuril v vrtu, nekdo ne bo pobiral pasjih iztrebkov, nekdo bo po tleh odmetaval odpadke, nekdo bo divjal 100 na uro skozi naseleje, nekdo bo pijan scal po otroškem igrušču, nekdo ti po popraskal avto s ključi, nekdo ti bo ukradel kolo ... Tako da, ko predlagaš pavšale - kje se boš ustavil?

gruntfürmich ::

v soseski kjer se vsi poznate je kar lažje opozarjat lastnike kot v kakšem mestu, ko vsi vodijo svoje cucke srat na javne površine.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

showsover ::

Poznam, sicer se lastnik psice (neka družabna pitbullka ali kaj, dokler ni) kar trudi (in mu je vidno nerodno), da se ne dogaja prepogosto, če pa je, zmečem z lopato nazaj brez posebne uvidevnosti, ne kompliciram kaj dosti, samo me res razpi*di, ker je res ogabno. Prijavljal sicer zelo verjetno nikdar ne bom, samo zaračenega kruha (ali dre.a?) se največ... Druga varianta je še ograja, čeprav se prav ta isti sosed nekaj meni, kako bo naredil on. Mogoče v 50 letih, ja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: showsover ()

driver_x je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Če imate v soseski enega psa in polno drekov, zakaj ne prijaviš lastnika? Jaz bi ga, oz. sem ga. V naši soseski je več psov, vendar vsi za njimi pobiramo iztrebke. Tudi tisti, ki jih v začetku niso in smo se z njimi pogovorili, jih sedaj pobirajo. Saj si nihče ne želi živeti v posrani soseski. Tudi na otroškem igrišču pes nima kaj početi, vendar imaš tepce tako med lastniki psov, ki ne spoštujejo predpisov, kakor med ostalimi, ki si zaradi par neodgovornih lastnikov psov izmišljujejo razne pavšale in podobno.
Ampak pri vas ostali to očitno tolerirate. Predlagam ti sledeče:
- z lastnikom psa se pogovori o problemu in ga prosi, da naj za njim pobira iztrebke
- če ne zaleže, ga prijavi ustreznemu inšpektorju (to običajno urejajo občinski odloki, zato ne vem, kaj velja pri vas), povprašaj inšpektorja, kaj potrebuješ za prijavo (fotografijo, ...)
- lastniku psov se zlaži, da imaš na vrtu problem s polži in da si nastavil strup ter ga prosi, da naj njegov pes ne zahaja na tvojo parcelo v izgib zastrupitvi (seveda ne posipaj nobenega strupa!)
- poberi iztrebke sam in jih raztrosi neodgovornemu lastniku pred vrata

Sam sem sicer zagovornik načela "lepa beseda lepo mesto najde", vendar ko to ni delovalo, sem podal prijavo. Če imaš ti posrano sosesko (kot praviš od enega psa) in je vse kar narediš to, da bemtiš po forumih in predlagaš razne pavšale za vse lastnike psov, potem mi je žal zate, saj boš še dolgo pohojal pasje dreke. Aja, zajedalca pa najbrž ne boš fasal od pohojenega pasjega dreka ;).

Neodgovorne ljudi imaš pa povsod: nekdo bo v bloku nabijal glasno muziko, nekdo bo sredi naselja kuril v vrtu, nekdo ne bo pobiral pasjih iztrebkov, nekdo bo po tleh odmetaval odpadke, nekdo bo divjal 100 na uro skozi naseleje, nekdo bo pijan scal po otroškem igrušču, nekdo ti po popraskal avto s ključi, nekdo ti bo ukradel kolo ... Tako da, ko predlagaš pavšale - kje se boš ustavil?

1. Lastnica psa iz soseske dejansko pobira za svojim psom.
2. Mesta so posrana, ampak tisti, ki nas to moti in bi poskrbeli za to s takso iz katere bi se plačalo čiščenje in nadzor, smo tepci. Kul.
3. Pohodiš pasji drek, če imaš srečo tega ne opaziš. Prideš domov in se malo sprehajaš okrog hiše in veselo trosiš to govno naokrog. Nakar opaziš, ko si v stanovanju sezuvaš čevlje. Zaenkrat zgolj neprijetnost. Ampak sranje si lepo poštempljal okrog hiše in si lepo povečal možnosti, da se zaradi nepazljivosti zanese v hišo. In ko je enkrat tako daleč...
4. Zaradi bedakov, ki bi divjali skozi naselje, so v naseljih ležeči policaji, omejtive 30 ipd.
Psi serjejo po mestih vsak dan. Odmetavanje nekih smeti po ulicah je moteče, ampak definitivno manj kot dobesedno govno. Divjaki s 100 km/h v naselju - zagotovo bolj poredko kot sranje psov po zelenicah. Itd.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

««
11 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
96293280 (16863) zimurg
»

Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )

14831357 (26953) Mare2

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32052725 (48021) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37959360 (49207) Massacra
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

17454977 (51000) BRBR

Več podobnih tem