» »

Napad psa - kdo je kriv?

Napad psa - kdo je kriv?

«
1
2 3

max00slo ::

Punca je imela najhušjo izkušnjo v svojem življenju. Doživela je napad drugega psa, nemškega ovčarja iz druge vasi na našo mešanko med shihtzu ter maltežanom. Naša psička je umrla v roku 10 minut zaradi prevelikih poškodb. Psičko smo imeli vsi neizmerno radi, še posebaj punca, ki je bila najbolj navezana na njo in si po skoraj enem tednu še ni opomogla. Predvsem zaradi šoka, ker je morala sama to opazovati nemočna.

Najprej vprašanje potem opis dogodkov - kdo je kriv za napad tega psa? Pes - in lastnik nima tukaj nič za narediti ali lastnik, ki je velikega psa spustil iz verige, da se prosto giba in celo odide v 1km oddaljeno vas?

Kot omenjeno, doživeli smo neizmerno žalost in jezo da je prišlo do tega. Naša psička je bila privezana na povodcu in na sprehodu v večernih urah. Napad se je zgodil v vasi, a žal ni bil nihče temu priča razen punca in potem sem tega psa videl še sam, ko sem peljal vse k veterinarju - pes se ni hotel umakniti iz ceste. Pri veterinarju je bilo pa tako - oba v solzah, krvavega psa držim v naročju, veterinar pride z veliko zamudo, odnesem psa v veterino, kjer ugotovi da je seveda preminil in to je to. Vpraša le če bi sedaj naredili odjavo oz. nekaj takšnega ali jutri. Sem rekel jutri.
Naslednji dan se oglasim v veterini, naredim odjavo in ko vprašam kaj je glede inšpektorata mi odgovori da moram sam narediti prijavo napada psa itn. - to, se mi zdi skrajno nestrokovno oz. se mi zdi da je v pristojnosti veterinarja, da naredi zapisnik in prijavo VURSu. Ampak očitno ni.
No, prijavo sem naredil, na policijo še nisem šel, saj sem odšel do lastnika in ga prosil za povrnitev stroškov psa ter ostalih stvari. Omenil sem mu da ne bom šel na policijo ampak da na inšpektorat je bila podana prijava. Bil je tudi malce vinjen, kot ponavadi ampak je rekel da bo plačal v roku dveh dni. Danes sem se oglasil pri njemu, je rekel da sem ga že prijavil (doh? saj sem mu to omenil da gre to tako) in da kaj se grem.
Danes bom naredil še prijavo na policiji, za katero zelo dvomim da bo kaj naredila. Prav tako dvomim da bo naredil kaj inšpektorat. In če bo res tako, kot predvidevam - da ne bo nič ali pa da celo predčasno lastnik sam ubije psa - kaj je bilo s tem narejeno? Ok, psa več ne bi bilo in ne bi predstavljal nevarnosti za okolje. Če ostane, je lahko naslednjič žrtev sosedov otrok, ker dvomim da bo psa privezoval, saj kot pravi "ko je pes odvezan, je vedno zraven nas, nikoli ne gre daleč stran" - kar je čista laž. Ogromno ljudi ga je že videlo tudi v več km oddaljenih vaseh.

Osebno se mi ne gre več za nič, ker vem da ne bom dosegel nič - nihče ne jemlje izgube psa oz. napada psa kot kaj posebnega. Kar si nisem nikoli predstavljal. Tudi iz strani VURSa sem dobil preko telefona odgovor, ko sem omenil da kaj pa če psa prej "pospravijo", mi je gospa odgovorila - "pa tako boljše, bo stvar urejena". Psa si greva že novega omislit, saj bo tako mogoče lažje. Se pa gre za to, da kaj se jaz grem, ker sem prijavil psa na inšpektorat, da če sem neumen - takšna je bila reakcija lastnika psa - bi ga pa najrajši spravil v zapor. Ima že polnoletne otroke in ga precej pije, ampak če bi drugače razmišljal, se bi mogoče zavedal do česa vse lahko pride (napad lastnika, napad otrok, ...).

Komentarji?
Si non confectus, non reficiat.

Yacked2 ::

Odgovoren je v vsakem primeru lastnik. Od tebe pa je odvisno ali se želiš spustiti v odškodninsko tožbo zoper povzročene notranje travme itd...
Korak naprej ni vedno ustrezen...sploh če si na robu prepada!

AC_DC ::

Pes - in lastnik nima tukaj nič za narediti ali lastnik, ki je velikega psa spustil iz verige, da se prosto giba in celo odide v 1km oddaljeno vas?

Upam da trolaš.
Za psa je odgovoren lastnik.Pes se nima sam kaj sprehajati okoli.

jype ::

max00slo> Komentarji?

Sožalje.

Načeloma je prav, da civilno tožiš, da bo lastnik naslednjič morda imel večjo motivacijo, da z naslednjim psom ravna bolj odgovorno - tega mu bodo itak evtanazirali, če dogodek prijaviš policiji (kar bi tudi bilo prav, da storiš).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Bellzmet ::

Pa seveda se v takšnem primeru takoj kliče policijo.

AC_DC ::

http://www.klub-ktp.si/odgovorno-lastni...
Uradni postopki pri ugrizu psa
Prvi odstavek 26. a člena: "Zdravnik, ki obravnava poškodbo človeka zaradi ugriza psa, mora osebo napotiti v antirabično ambulanto skladno s predpisi, ki urejajo nalezljive bolezni" in nato drugi odstavek: "Antirabična ambulanta mora vnesti podatke o ugrizu psa v centralni register psov, pozvati skrbnika psa, da se s psom zglasi v pristojni veterinarski organizaciji zaradi preveritve suma na steklino in o ugrizu psa" in nato v četrtem odstavku: "Pristojna veterinarska organizacija, ki obravnava poškodbo živali zaradi ugriza psa, mora podatke o ugrizih psov v roku treh delovnih dni vnesti v centralni register psov. O ugrizih psov morajo policija obvestiti veterinarsko organizacijo. ki podatke o ugrizih psov vnese v centralni register psov."
Zakon o zaščiti živali določa, da je skrbnik živali oseba, ki ima žival v lasti ali oskrbi in odgovarja za ustrezno rejo, ravnanje, oskrbo in prevoz živali ter imetnik objektov za rejo, trženje, prevoz, zakol, nego in prireditve z živalmi. Skrbnik živali odgovarja tudi za delo in ravnanje oskrbovalcev svojih živali ali živali, ki jih ima v oskrbi. Skrbnik živali, ki so zapuščene, je imetnik zavetišča oziroma občina, če ni zagotovila zavetišča.
Skrbnik in lastnik psa (vir:Vurs)
Skrbnik je oseba, ki za psa skrbi. V večini primerov sta lastnik in skrbnik ista oseba. Obstajajo
pa okoliščine, kjer to ni mogoče (npr.: lastnik je pravna oseba). Skrbniki so tudi vsi člani
družine, v kateri pes živi, lastnik pa je samo eden od njih.
Lastnik psa je tista oseba, ki je v Centralnem registru psov navedena kot lastnik. To pomeni,
da odgovarja za ustrezno oskrbo psa, kakor tudi za dejanja tega psa.
Oseba, ki je lastnik psa, mora biti starejša od 16 let. Osebam, mlajšim od 16 let, praviloma
ni dovoljeno podarjati ali prodajati psov. To je dovoljeno le izjemoma, če tako dovolijo starši
oziroma skrbniki mladoletne osebe, v kar morajo pisno privoliti.
Obligacijski zakonik (Uradni list RS, št. 83/2001 s spremembami), ki ureja civilnopravna razmerja (npr. odgovornost za škodo, ki jo povzroči pes), določa
Odgovornost imetnika živali
158. člen
(1) Za škodo, ki jo povzroči nevarna žival, je odgovoren njen imetnik.
(2) Za škodo, ki jo povzroči domača žival, je odgovoren njen imetnik, razen če dokaže, da je poskrbel za potrebno varstvo in nadzorstvo.
Imetnik živali je praviloma njen lastnik, torej tisti, ki je kot tak registriran pri Vurs, je pa imetnik lahko tudi vsak tisti, pri katerem je žival v trenutku, ko povzroči škodo (npr. če jo čuva nekdo drug).
Moj zaključek:
Tako Obligacijski zakonik kot Zakon o zaščiti živali ne govorita o lastniku, temveč o imetniku oziroma skrbniku. Se pa predpostavlja, da je to lastnik živali, če ta ne dokaže drugače. Se pravi, da se v vseh primerih najprej obrnejo na tistega, ki je vpisan v Centralnem registru psov.



Kaj je nevaren pes piše v triindvajseti točki 5. člena: "Nevaren pes je pes, ki je ugriznil človeka oziroma žival.

Če je pes vpisan v register kot nevaren pes, mora biti v mestu z nagobčnikom in na povodcu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

max00slo ::

Kot že omenjeno, se ne bi s tem ukvarjal, če nam pes ne bi toliko pomenil. Imel sem že par psov v življenju, večina nažalost na verigi... ta pa je bil družinski član. Spala je z nami, jedla, vse povsod je bila z nami - dopust, izleti... in nam res sedaj nekaj manjka.


AC_DC je izjavil:

Pes - in lastnik nima tukaj nič za narediti ali lastnik, ki je velikega psa spustil iz verige, da se prosto giba in celo odide v 1km oddaljeno vas?

Upam da trolaš.
Za psa je odgovoren lastnik.Pes se nima sam kaj sprehajati okoli.

Ni trol. Če je že vse skupaj čudno in nerazumljivo napisano je zaradi "momenta".

jype: Hvala.
Si non confectus, non reficiat.

max00slo ::

Kaj pa glede dokazovanja psa, ki naj bi ugriznil našega? Se lahko tukaj kako zadeva ustavi? Punca ga je videla, nažalost, ker je vse dala čez, psa tudi vlekla za ovratnico oz. neko ketnico okoli vratu. Sam sem ga videl ko sem isti dan peljal psa k veterinarju. Videl sem ga tudi naslednji dan na istem mestu, ko sem prihajal iz službe. Pred tem se ga je že dosti videvali v naši vasi. Pred leti je hodil v še eno drugo vas. Slišal tudi že od znanca, da je njegovega psa napadel, pa je na srečo, ker je moški in močnejši od mlade punce ki povrh vsega ima še poškodovano hrbetnico (punca) lahko posredoval vmes in psa odstranil. Dokaz, da je bil njegov pes verjetno ne bo dovolj zgolj ustni? Ali pač?
Si non confectus, non reficiat.

Vice ::

jype je izjavil:

max00slo> Komentarji?

Sožalje.

Načeloma je prav, da civilno tožiš, da bo lastnik naslednjič morda imel večjo motivacijo, da z naslednjim psom ravna bolj odgovorno - tega mu bodo itak evtanazirali, če dogodek prijaviš policiji (kar bi tudi bilo prav, da storiš).



Evtanazirali ga ne bodo, če je bil to prvi napad.

HighBane ::

Sožalje

Nisem si mislil, da je stanje tako žalostno, da je pes spuščenm brez prisotnosti lastnika in kritično napade drugega psa ter vsi samo skomigajo z ramini. Upam, da ti bodo na policiji dali boljše odgovore. Samo bolj v kaznjevanje lastnika, ne psa.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: HighBane ()

borisk ::

lastnik neprivezanega psa. poklicati bi bilo potrebno policijo. Če se je tole zgodilo včeraj, lahko brez problemov pokličeš še danes. lastnik bo dobil mislm da 400€ kazni za začetek, plus postopek VURS.

tudi če je situacija obratna, je kriv tisti, ki ga lastnik nima na povodcu. Se pravi če se kakšna majhna krota, ki so običajno prosto gibajoče spusti v nekega konkretnega psa in ta manjši stori bridki konec, se smatra da je bil večji izzvan. Dobi pa lastnik manjšega vseeno položnico.

Vice ::

Kakšno položnico pa?

jype ::

Vice> Evtanazirali ga ne bodo, če je bil to prvi napad.

Drži. Je pa precej verjetno, da ni.

Vice ::

Verjetno ni. Žal pa za birokracijo, če noben napad ni prijavljen, to ne pomeni nič. In tudi, če je bil kakšen napad prijavljen ni nujno, da bo šel pes na evtanazijo. Najprej preverijo ali je možna prevzgoja. Če to ni možno potem šele sledi evtanazija. Začuda o vsem tem odloča samo ena oseba pri nas.

Mehmed ::

max00slo je izjavil:

Dokaz, da je bil njegov pes verjetno ne bo dovolj zgolj ustni? Ali pač?


Ne, moral bos vzeti bris tistemu psu iz gobca pa v svojem laboratoriju v kleti primerjat pasji dnk.
Pizda no, ni tvoje delo se zajebavati z dokazovanjem. Ti (oz. punca) prijavis policiji. Oni se ubadajo s tem. Ce bi un tvoj znanec to naredil, ko se je zgodilo prvic, ti danes verjetno ne bi imel tega problema.

Koliko bo policija pa inspektorat naredil ne vem. Vem pa koliko bodo naredili, ce jim ne gres prijavit. Tocno nic.

max00slo ::

Ja, že... bil sem na policiji v ponedeljek, le za informacije. V nedeljo zvečer se je tole zgodilo.

Se mi pa zdi, da bo se marsikaj zataknilo, ker veterinar ni nič urgiral glede napada psa ampak mi le dal račun (naslednji dan) za kilometrino (nujni primer) ter odpis psa in da se naj ubadam sam z inšpekcijo... ah...
Si non confectus, non reficiat.

BorutO ::

Kriv je lastnik. O tem ni nobenega dvoma. Če pa je njegov pes že prej delal kakšne pizdarije drugim živalim ali ljudem, pa imaš odličen dokaz, da ga stožiš za lepe denarce. Jebeš prijateljstvo ali poznanstvo ... vsaki prijatelj ti lahko obrne hrbet, zato se ne nanašaj na to. Stoži ga.

Ales ::

Precej travmatična izkušnja. Žal mi je, da se kaj takega zgodilo.

Torej je bilo v nedeljo? Danes je četrtek? Kaj čakaš??

Dokler ne oddaš prijav, se ne bo nič zgodilo. Z drugimi besedami, da te ne slišim več jamrat kako se ti zdi da se bo marsikaj zataknilo in kako nihče nič ne ukrepa, če TI ne ukrepaš, kakor bi moral.

PrihajaNodi ::

Sozalje in cimprej v akcijo naslednjic pa obvezno nosi poleg se solzivec.

Zgodovina sprememb…

Mehmed ::

Nehaj se ubadat z veterinarjem. Nihce te ni zajebal, stvari se premikajo toliko hitro kolikor truda vlozis v njih. Ti ga pa trenutno vlagas v take in drugacne izgovore, da se ti ni treba premaknit z mesta.

max00slo ::

Ja, ne se ukvarjat s tem pa tem... ko se ti nekaj zgodi prvič in ne veš kako postopati?
Na policijo grem pa danes. Bomo videli kaj bo. Hvala vsem za nasvete.
Si non confectus, non reficiat.

hobbit ::

V vsakem primeru je kriv lastnik. Pes mora biti po zakonu pripet na povodec(kazen je 250 eur. Baje, da jo v Logatcu vestno izvršujejo nad lastniki). Je pa v zadnjem času velik porast miselnosti, da mora biti pes odpet in svoboden ker je to najbolje zanj, kar kot vidimo ni ravno tako. Lastnika pa lahko zaradi take pizdarije suvereno tožiš, seveda, če se ti da s tem ubadat. Sam osebno ne vem kaj bi naredil v takem primeru - pizdariji.....

SuperVeloce ::

Pes brez povodca ja, pod nadzorom in izven strnjenega naselja, ali v parku kjer se da umakniti na razdaljo, ... vsekakor mora lastnik sam poznati svojega psa in njegovo psihično stanje / ubogljivost. Ravno zato pa psi niso odgovorni za svoja dejanja. Da pes sam tava, pa ni niti za na Veliko Planino.

Razumem pa tudi, da čeprav svojemu psu zaupam in ga po temi 50m po praznem naselju peljem brez povodca do prvih travnikov, kjer greva naprej dogodivščinam naproti, lahko pričakujem kazen, pa četudi je naša vas sredi ničesar. Zaupam svojemu 45kg psu, vsekakor pa ne sosedovemu... Če bi bilo vse po "reglcih" bi dejansko moj pes moral loviti žogico le pri kinološkem društvu na zaprtih površinah.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

jazjaz51 ::

V vsakem primeru je kriv lastnik psa-to ni točno, ker se vedno ugotavlja sploh na sodišču ali je bil pes ki je napadel izvan. Glede na moje poznavanje psov bi si upal trditi, da je poginuli (pes pogine in ne umre - tudi moj rodezic je poginil in ne umrl, pred mesecem in pol) pes vsaj zarenčal na prihajajočega, če ni celo javljal "jaz imam poleg lastnika pa mi naredi kaj hudega če si upaš - tisti ki imamo psa to poznamo, in če je drugi pes netoleranten do "bevskačev" bo poskušal uveljaviti svojo "premoč".
Če boš šel na sodišče bodo sigurno vprašali zakaj punca ni svojega psa dvignila v naročje zakaj ga je pustila na povodcu, če je videla psa, ki ga ni poznala prosto tavajočega naokoli.
Tako da po mojem mišljenju je najbolje, da od lastnika zahtevaš odškodnino za kužka - najhitreje jo boš dobil, če boš možakarja vprašal, če ima sklenjeno zavarovanje premičnin in boš črpal iz naslova odgovornosti, kaj več pa si boš zelo težko izboril.

Miha 333 ::

SuperVeloce je izjavil:

Da pes sam tava, pa ni niti za na Veliko Planino.

No, očitno še nisi bil na podeželju oziroma v manjšem kraju / vasi, kjer je povsem normalno, da se psi prosto sprehajajo. Ko boš tam lastniku rekel, naj priveže psa, ti bo prijazno razložil, da od privezanega psa na vasi ni nobene koristi.

Ne trdim, da je to prav, samo opisujem dejansko stanje.

Odgovoren je seveda lastnik.

SuperVeloce ::

Seveda je normalno, vidim tudi pri nas. Saj ne rečem, zakon je včasih noro napisan, pes ne sme biti spuščen v gozdu kar sicer razumem, vendar to velja tudi za travnike sredi ničesar, čeprav je pes zraven mene. Na srečo v naše ulice in na travnike kjer hodim, nikoli ne zaide kakšen večji (ali nepoznan) pes. Je pa malo višje "popolnoma normalno", da skoraj ovčarja povoziš na glavni cesti. Tja pa sploh nebi upal na sprehod. Nadzora pač ni in ga nikoli ne bo dovolj. Razumem en ugriz psa v defenzivi, vendar razpuščeni psi so marsikdaj vse prej kot to, tudi teritorij si sami določijo in je pol vasi njihove. Potem pa dobi tvoj 45kg pes ugriz v rit in doživljenski strah do območja od shiranega ovčarja (se nam je že zgodilo, lastnik pa "naš to ponavadi ne dela"), katerega bi verjetno lahko pokončal 1-2-3, ampak je pač vzgojen v krotkega.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

Stari maček ::

Bellzmet je izjavil:

Pa seveda se v takšnem primeru takoj kliče policijo.

Če pa misli, da policija ne bo NIČ naredila...o, sveta preproščina...

jalovec09 ::

Tak pes je nevaren tud za človeka, zato ne mirne duše spregledat.
Pred leti je tud naš napdal, ga ni več.

SuperVeloce ::

Tako nekako. Mene je strah, da se mi bo zgodilo tako kot OP in če že druga ne, so lahko visoki stroški z veterinarjem, pes ki si psihično nikoli ne opomore in tudi sam sem lahko poškodovan (sem omenil ovčarja v prejšnem postu, prvo je bolj provizoriš ugriznil, je hotel še enkrat veliko bolj agresivno, pa sem tako popenil, da se me je še punca ustrašla, s tistim psom vred). Če bi me pes takrat napadel, bi verjetno moral iti do konca in psa pokončat preden bi on mene.
Če bi naša kdaj tako razcefrala psa ali huje človeka, nebi razmišljal, čeprav bi rekel da jo imam raje kot večino ljudi okoli sebe. Sebi pa seveda prepovedal v življenju kaj večjega od 3kg. So odpustki za defenzivne ugrize matretiranega psa in so neizzvani napadi, ki se jih po mojem mnenju nebi smelo tolerirati. Mislim, da stvar ni tako zapletena pri ločevanju tega in tudi takšnega psa zelo težko prevzgojiš. Vsaj ne dokler nimamo v sloveniji zadostnega števila ljudi, ki dejansko s takšnimi psi znajo delati (verjetno je teh 0).
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

šernk ::

upam da je res odšel drugi dan takoj na policijo, da imajo vsaj zaznambo napada narejeno. ker drugače je danes prepozno a ni treba prijavit zadevo v roku 24 ali 48ur?

pri lastnikih psa sem pa opazil eno zadevo: skoraj nihče se ne zaveda njihove odgovornosti, vedno so vse drugi krivi, če se kaj z njihovim psom zgodi, to da pes brez nadzora nima kaj delat ne na cesti ne kje drugje seveda ni njihova krivda ampak tvoja, ker si se pojavil zraven. (pa nimam nič proti spuščenim psom, živim na vasi kjer so praktično vsi spuščeni cele dneve in se jih priveže večinoma samo čez noč. tudi ko grem na sprehod pogosto srečam ljudi, ki sprehajajo pse brez da so zvezani in me ne moti tudi če pes skoči name (od veselja, ne zaradi napada seveda))

v tožbo it je pa prepozno, če nimaš policijskega zapisnika bo zelo verjetno izgubljena. drugače je pa pes ponavadi zavarovan zraven hiše, tako da pokliči še tvojega zavarovalnega agenta, če se lahko kaj odškodnine iz te strani vsaj pričakuje (iz naslova zavarovanja lastnika psa seveda)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

SuperVeloce ::

Ja, upam da bo OP še poročal, da vidimo kako se pri nas tej zadevi streže
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

harmony ::

No jaz seveda bi tudi poklical policijo že isti dan. To da neverjameš v policijo ni izgovor da jih ne pokličeš. Ti narediš tisto kar je v tvoji moči v prvih trenutkih. Ko imaš to pod streho in še zmeraj vidiš, da se nikamor nič ne premakne, potem pa pač ne vem razne tožbe ipd...

Zagotovo bi pa šel do konca predvsem zaradi sebe, ampak tudi zaradi drugih psov / otrok. Jutri boš kupil novega psa, pa se lahko popolnoma ista zgodba ponovi.

Mare2 ::

hobbit je izjavil:

Je pa v zadnjem času velik porast miselnosti, da mora biti pes odpet in svoboden ker je to najbolje zanj


Kje si pa to bral? :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

SimplyMiha ::

Nekaj mi ni jasno... Večji pes je sredi vasi razmesaril vašega malega psa, katerega ste odpeljali k veterinarju, odjavo in prijavo (na inšpektorat) pa ste naredili šele naslednji dan, policije niti poklicali niste.

Medtem pa se napadalni pes prosto sprehaja po vasi?

Ali niste niti za trenutek pomislili, da bi takoj poklicali policijo? Kaj, če bi kakšen otrok stekel iz hiše v tega psa?

Zgodovina sprememb…

šernk ::

Ali niste niti za trenutek pomislili, da bi takoj poklicali policijo? Kaj, če bi kakšen otrok stekel iz hiše v tega psa?


na vasi je drugačna miselnost kot po naseljih, kjer je za vsako stvar prvo policija. Pač ponavadi se najprej proba rešit brez policije, policijo se na vasi ponavadi kliče kot zadnja opcija, pa še to jih moraš v povprečju za kak tak primer čakat vsaj 2-3ure.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

vostok_1 ::

^^
True. Na vasi klicanje policajev običajno pomeni dosmrtno zamero. Kot drugo, naša polpravna država, z napol-zakoni, ti bolj malo pomaga.
V resnici ko se psa primeta, človek ni najbolj zanimiva tarča in običajno lahko kr sam rešiš zadevo.

Stari maček ::

šernk je izjavil:

Ali niste niti za trenutek pomislili, da bi takoj poklicali policijo? Kaj, če bi kakšen otrok stekel iz hiše v tega psa?


na vasi je drugačna miselnost kot po naseljih, kjer je za vsako stvar prvo policija. Pač ponavadi se najprej proba rešit brez policije, policijo se na vasi ponavadi kliče kot zadnja opcija, pa še to jih moraš v povprečju za kak tak primer čakat vsaj 2-3ure.

Lažeš.

Mare2 ::

max00slo, a ste ugotovili, kdo je lastnik psa? Mislim, da si zasluži batine. Ne ga tepst, lahko pa mu greš vsaj s povišanim tonom povedat, kaj se je zgodilo. :)

Morda on še vedno misli, da je njegov pes "pohlevna ovčka".
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo

SimplyMiha ::

Policija bi vsaj naredila vse potrebne ukrepe - poklicala ustrezne organe, popisala vse skupaj, po potrebi ujela psa (prek ustreznega osebja), obiskala lastnika ter mu s tem pognala strah v kosti, itd.

Namesto da tile ljudje begajo sem ter tja, ne vedoč kaj naredit, in zdaj sprašujejo po forumih.

Stari maček ::

SimplyMiha je izjavil:

Policija bi vsaj naredila vse potrebne ukrepe - poklicala ustrezne organe, popisala vse skupaj, po potrebi ujela psa (prek ustreznega osebja), obiskala lastnika ter mu s tem pognala strah v kosti, itd.

....in izdala plačilni nalog po ZZživ 46/a, člen 3 odst., psa pa vpisala v evidenco nevarnih živali...

SuperVeloce ::

Pa je za evidenco potrebna prijava v 48 urah? Zanimivo, da se veterinarju s tem ne ljubi ukvarjati, medtem ko zdravnik bi tudi za rahel ugriz človeka brez posledic moral poklicati policijo
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

AC_DC ::

Miha 333
Ne vem v kakšni anarhistični vasi to živiš, v mojih rovtah so psi privezani, v ograjenem dvorišču in tako dalje.
Če poveš ime kraja bo kdo prišel pogledat.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

Mehmed ::

šernk je izjavil:

upam da je res odšel drugi dan takoj na policijo, da imajo vsaj zaznambo napada narejeno. ker drugače je danes prepozno a ni treba prijavit zadevo v roku 24 ali 48ur?


Mrtvega psa 24 ur, za cloveka je 48 ur. Po tem casu se ga vrze med odpadke pa napise naravna smrt.
A kak verizni mail krozi s temi omejitvami ali kako se to uspe prijeti med ljudmi? Cist resno sprasujem, ker si ne znam pojasnit.

Pa op, ne kritiziram te, ker se nisi znasel na licu mesta. Niti te obsojam, ker nimas pretirane volje naprej s tem.
Samo to je ena tistih stvari, ki se je enostavno ne da pozreti. Tudi ce ne gres v samo tozbo za odskodnino, ta en minimum za narediti obstaja. Ce bi se ga tisti pred teboj drzal, ti danes ne bi bil v tej situaciji, tako je pac padlo nate.

crniangeo ::

tudi sam poznam par vasi v posavju, kjer so psi socializirani in spuščeni. Kot primer naj omenim, da mojo babico zelo radi spremljajo na sprehodih po vasi. Enkrat se je zgodilo, da so jo ustavili policisti in jo pobarali zakaj nima le teh pripetih. Odgovorila jim je: "Nobeden od teh ni moj.." Policisti so se samo namuznili in se odpeljali naprej,saj so vajeni takih prizorov.

Kar se tiče policije, da bi jih kakšen vaščan klical.. Dejansko tega človeka ki kliče policijo za prazen nič (psi, rabutanje.. ) ga vaščani na nek način "izobčijo" :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

SuperVeloce ::

Samo to ni pes, ki je šel na sprehod s tvojo babico, ampak pes, ki je ubijal.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

AC_DC ::

Prosto sprehajajoči psi in rabutanje niso prazen nič, bi jim priporočil obisk pri psihiatru.
Drugače daj lokacijo, pridem z 10-timi malo rabutat 3x na teden, če pravijo da ni nič.
Pse bomo ustrezno sprovocirali, nato pa lastnike mastno tožili.
111111 ?
Profit !


tudi sam poznam par vasi v posavju, kjer so psi socializirani in spuščeni

Če lahko psi prosto po vasi hodijo okoli, potem se z njimi nihče ne ukvarja in tudi socializirani ne morejo biti !

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

crniangeo ::

AC DC ravno obratno, socializirani so, navade na vasi so take, da so redni obiski , ni problem pogostiti cloveka, medtem ko v mestu ni tak obicaj, ampak se vsak drzi le zase :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

NotSpecial ::

Ja, poznamo primere socializiranih in nesocializiranih psov, pa tut ljudi. V precej oddaljeni okolici biva en tip k ma celo čredo psov in vse spuščene. Folk hodi mimo, psi za njimi, ob njih - so bili že ugrizi, nesreče, itd. Njihov lastnik pa nč. Nobene reakcije. Plača une položnice pa je to to. Tut jaz sem šla slučajno enkrat peš mimo njega (pa takrat še nisem vedela, da je tam tko; :S kakorkoli že, ob meni še štirje psi, ne majhni, ne mirni, celi čudni: ne bom govorila o sortah, ker mi samo slabo postane, ko se spomnim; dober da je bil moj bivši takrat zraven, ker bi me sicer itak infarkt sred ceste). Men je um čist zatajil (mam še travme od napada v otroštvu), njemu pa k sreči ne. Sem se ob tem spomnila še na letošnjo odmevno zadevo http://www.24ur.com/novice/crna-kronika.... Res žalostno da folk (lastniki kao "svobodnih" psov) to tok ignorira oz. to sploh dopušča.

hobbit ::

Mare2 je izjavil:

hobbit je izjavil:

Je pa v zadnjem času velik porast miselnosti, da mora biti pes odpet in svoboden ker je to najbolje zanj


Kje si pa to bral? :)


Nikjer. To je moje subjektivno razmišljanje/mnenje po tem kar vidim, ko sem zunaj. Imam pa tudi sam psa in ne more reči, da ga imam vedno na povodcu. Mogoče sem nerodno spisal stavek.

mat xxl ::

Nisem vsega pral, takoj podaj prijavo na Policijo, in policajem povej, da te ima tip za norega, ker naj bi ga prijavil, mu bodo kazen napisali in razložili, kdo je tu nor. Potem pa naprej, za bivšim svojim psom ne moreš nič narediti, glede moralnega zadoščenja pa stopi do enega odvetnika, naj tipu uradno napiše zahtevo za povračilo npr. XY za psa in XY za strah in bolečo izkušnjo. Vse skupaj bi sam zahteval vsaj 2 t eur , če ne pristane pa v tožbo samo potem z večjimi zahtevki.

Vaš pes je bil privezan, oni pa divji in prosto na okoli :(.

Za naprej pa, ja, kot ste ugotovili, najbolje novi kužek, da zaceli rane, nabavite pa tudi en spray solzivec ali poprov spraj , svetujem pa še dokaj efektiven Dazzer 2 sam ga imam vsaj na pse, ki tega ne pozna naredi velik šok, ki ga izkoristiš za umik, za one, ki pa poznajo je pa vseeno sila neprijetna zadeva.

Ne glede na vse moje sožalje, sam imam 2 kužka in mi je jasno, kako se počutiš, ko izgubiš družinskega člana.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sprej proti psom (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8710096 (7479) WizzardOfOZ
»

Kako se braniti pred psi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9614849 (9155) Vice

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32049147 (44443) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37955772 (45619) Massacra

Več podobnih tem