» »

Sprehod in odvezani psi

Sprehod in odvezani psi

««
10 / 18
»»

driver_x ::

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Ne bo šlo ne mislim nabavljati 2km ograje, ker nekdo ne zna vzgojit mulcev poleg tega lezejo po škarpi nad potokom. Ravno tako je na pašniku govedo.
Bom pač kršil zakon in jih naslednjič zlasal.
Naj potem ukinejo šolstvo če table ne pomagajo.

Aha. Potem bo pa kakšen foter tebe malo “zlasal”.

Potem bo pa Zimonemov foter zlasal tistega fotra.

Zimonem ::

driver_x je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Ne bo šlo ne mislim nabavljati 2km ograje, ker nekdo ne zna vzgojit mulcev poleg tega lezejo po škarpi nad potokom. Ravno tako je na pašniku govedo.
Bom pač kršil zakon in jih naslednjič zlasal.
Naj potem ukinejo šolstvo če table ne pomagajo.

Aha. Potem bo pa kakšen foter tebe malo “zlasal”.

Potem bo pa Zimonemov foter zlasal tistega fotra.

Moj je že v žari.

zmaugy ::

Zimonem je izjavil:

Potem je najbolje dodat še nalepke video nadzor, ker jih v šoli očitno ne učijo brati. Posneti zadevo in poslati na policijo in CSD?

Dvomim, da boš kaj dosegel, če gre zgolj za neko motenje posesti. Ograja.
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.

Ograja je...

perci ::

Gudinaf, če gre za zdresiranega službenega psa. Kar pa dvomim, glede na lastnika.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: perci ()

Razmišljam, da bi enkrat naredil piknik na njihovi zelenici pred hišo.

perci ::

Jst pa razmišljam, kakšen bi bil svet, če ne bi bilo na svetu težav z duševnim zdravjem.

perci je izjavil:

Gudinaf, če gre za zdresiranega službenega psa. Kar pa dvomim, glede na lastnika.

Pes ima več olike in vzgoje kot ti. Takole na prvi vtis. Manj laja za brezveze.

perci je izjavil:

Jst pa razmišljam, kakšen bi bil svet, če ne bi bilo na svetu težav z duševnim zdravjem.

Obstaja nekaj ustanov kjer lahko začneš delati svet boljši.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Če imaš doma rotvajlerja za ograjo in pozabiš odprta vrata, si ti kot lastnik kriv. Podmnožica lastnikov nevarnih pasem, ki imajo pse na verigi... Rajši ne bom napisal, kaj si mislim o takšnih. Če si do takšnega psa pustil dostop, si spet ti kriv kot lastnik, kaj si o tej kombinaciji mislim še posebej rajši ne bom napisal, kot tudi ne, kaj si takšen lastnik zasluži kot kazen.

PS: A nabito pištolo na vrtni mizi za ograjo z odprtimi vrati tudi lahko pustiš kar ležat?
Biseri...
neumnosti.

Alien123 ::

zmaugy je izjavil:

Če imaš doma rotvajlerja za ograjo in pozabiš odprta vrata, si ti kot lastnik kriv. Podmnožica lastnikov nevarnih pasem, ki imajo pse na verigi... Rajši ne bom napisal, kaj si mislim o takšnih. Če si do takšnega psa pustil dostop, si spet ti kriv kot lastnik, kaj si o tej kombinaciji mislim še posebej rajši ne bom napisal, kot tudi ne, kaj si takšen lastnik zasluži kot kazen.

PS: A nabito pištolo na vrtni mizi za ograjo z odprtimi vrati tudi lahko pustiš kar ležat?

Edino kdo je tukaj kriv so 50% starši in 50% otrok.

Otrok zagotovo ni kriv. Če imaš na dvorišču smrtonosno orožje, moraš preprečiti dostop.
Biseri...
neumnosti.

Tudi ta ženska ni kriva ...

BigBoss ::

OK. Še moja naljubša.
Imam psa. Ga sprehajam. Po Tivoliju, na vrvici.
Pripelje mimo en s kolesom, in tuli : "pazi, da mi ne bo pod kolo skočil".
V Tivoliju naj se ljudje ne bi vozili s kolesom, pes je bil na vrvici. In on tuli.

Ma dajte mal sebe najprej pogledat, preden udrihate nad lastniki psov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: BigBoss ()

Alien123 ::

zmaugy je izjavil:

Otrok zagotovo ni kriv. Če imaš na dvorišču smrtonosno orožje, moraš preprečiti dostop.

Imaš smrtonosno orožje tudi na tirnicah, cesti..
Deca 9 letna točno vedo kaj se okoli njih dogaja, znajo še kako izkoriščat. Ne ti meni da se pol otrok ne more zavedat nevarnosti psa.. jamajade

Zimonem je izjavil:

Tudi ta ženska ni kriva ...

A osem let je bila stara?

Deca 9 letna

Si malo izmišljujemo dejstva?

BigBoss je izjavil:

OK. Še moja naljubša.
Imam psa. Ga sprehajam. Po Tivoliju, na vrvici.
Pripelje mimo en s kolesom, in tuli : "pazi, da mi ne bo pod kolo skočil".
V Tivoliju naj se ljudje ne bi vozili s kolesom, pes je bil na vrvici. In on tuli.

Ma dajte mal sebe najprej pogledat, preden udrihate nad lastniki psov.

A je prepoved vožnje s kolesi?
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

matobeli ::

Čisto simpel je. Psa boš 1000x pobožal 1001 te bo pa za vrat. Jaz grem stavit da je tista deklica "poznala" psa in je bila žrtev pasje narave.

Pištola, vsakič ko se boš ustrelil boš umrl, enako je z šleparjem in vlakom.

GupeM ::

zmaugy je izjavil:

A je prepoved vožnje s kolesi?

Leta 2013 je še bilo. Kako je danes, ne vem.

https://old.delo.si/novice/ljubljana/ko...

Za osem let starega otroka je potreben bolj ali manj pogost nadzor. Ni treba vrvice. Ravno tako za 5 letnika. Ker pri njih se pričakuje, se ne zavedajo nevarnosti. Ne glede psa, elektrike, prometa. Pri nekaterih bolj pri drugih manj. Je pa potreben.
Napako naredi pa lahko vsak, kaj šele otrok.

Zgodovina sprememb…

Zimonem je izjavil:

Za osem let starega otroka je potreben bolj ali manj pogost nadzor. Ni treba vrvice. Ravno tako za 5 letnika. Ker pri njih se pričakuje, se ne zavedajo nevarnosti. Ne glede psa, elektrike, prometa. Pri nekaterih bolj pri drugih manj. Je pa potreben.
Napako naredi pa lahko vsak, kaj šele otrok.

Osem let star otrok lahko gre sam v šolo.
Biseri...
neumnosti.

D3m ::

Alien123 je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Edino kdo je tukaj kriv so 50% starši in 50% otrok.

Nope.

Pes in lastnik.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Nekateri ja drugi, ne. Od svojih vem da je bilo treba preveriti,kaj jim pustit in kaj ne. Niso vsi enaki.

Bwaze6 ::

No, ta punčka napak ne bo več delala.

Pes tudi ne. Ga bodo usmrtili.

Navdušenec nad nevarnimi pasmami pa bo dobil trepljaj po rokici zaradi neupoštevanja predpisov glede dostopa do nevarnega psa, in bo lahko meje naše zakonodaje raztergoval z naslednjim psom. In s svojim odvetnikom prežal na vse, ki bi si drznili omeniti njegovo ime.

Rednecki pa mu bodo pritrjevali, tudi tule.

Tudi gorski reševalec, ki je umrl pod plazom ne bo več reševal življenja drugih ljudi. Na žalost nismo v idealnem svetu. Kjer bi predpisi rešili vse. Take stvari se in se bodo dogajale. In nisva izuzeta. Čez pol ure se lahko vsakemu pripeti kaj tragičnega zaradi trenutka nepozornosti, spleta okoliščin ali kaj tretjega.

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

Tudi za orožje rabiš dovoljenje, naj uvedejo še dovoljenje za nevarne pasme.
Ali primer..če ne odjaviš avta in ti leži doma po enem letu, plačaš kazen zaradi onesnaževanja okolja.
Kar je zagotovo manj nevarno za kogarkoli, kot pa da imaš doma nevarnega psa, pes ni registriran, niti ne znaš pravilno upravljat z njim.
In pol se zgodi to.
I’m out.
:3

Kolikor se bere iz medijev ni znakov kaznivega dejanja.

PacificBlue ::

Zgoraj sem imel v mislih, da podaš potrdilo o unicenju avtomobila.
I’m out.
:3

Pravi pasjeljubci bi se morali boriti ne sam za to da bi morali biti psi registrirani in lastniki imeti tečaj, ampak tudi za minimalne bivanjske standarde psa. Za večje pse od mačka minimalno 100m2 ograjenega vrta, pasja uta samo za začasno umaknitev psa/spanje, povodec/ketna samo za sprehode izven domovanja.

žval ki ji pravite "najboljši človekov prijatelj" met na ketni pol lajfa... pa saj niste resni.

Zakaj pa ograjen? In od kje je 100m2.

Bwaze6 ::

A to naj bi bila reklama za pasmo?

Tik po smrti 8 letne deklice, ki jo je razmesaril rotvajler?

:P

IL_DIAVOLO ::

Upam, da so se vsaj tisti zresnili, ki spijo poleg psov.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

WizzardOfOZ ::

TheBlueOne je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Zanimivo bi bilo videti profil lastnika. Namreč dobro vzgojen in naučen rottweiler se resnično zaveda svoje moči in majhnega otroka nebi nikoli napadel, ampak res nikoli.

Lastnik psa verjetno:

Fifi je dobro vzgojen in naučen rottweiler in se resnično zaveda svoje moči in majhnega otroka nebi nikoli napadel, ampak res nikoli. Ne vem, kaj je bilo tokrat.

Nekaj takega ti praviloma povedo lastniki.

Sem pa tudi v klubu, da bi morale biti klase psov. Tisti, ki lahko ubijajo bi morali biti boljse kontrolirani, prijavljeni, redno testirani ... To je kakor orozje, kjer tudi ne mores trditi, da ce se ga uporablja odgovorni ni problema, zato ga pa lahko ima vsak. Zahtevati bi morali vsaj enake teste za pridobitev dovoljenja da imas smrtnosnega cucka.

Kar bedasti lastniki govorijo o svojih psih je brez veze. Potrdilo, da je pes vzgojen pravilno, bi moralo biti izdano po šolanju takih psov.

Klase psov ali ne, zakaj nebi kar za vse poskrbeli, pa naj lastniki vse pse dajo šolat.

Zakaj imam jaz lahko psa vedno na štriku, ko gremo na sprehod, pa ko gremo mimo ljudi, psa potegnem k sebi in gre mimo ljudi "na poleg", potem pa ga spet spustim na max razdaljo, ki jo štrik omogoča, mnogi pa tega ne počnejo? Meni je to osnova vodenja psa naokoli, zakaj nebi bilo to pravilo še za vse ostale. Bo veliko manj nelagodja pri ljudeh, ki se psov bojijo in ne bo več izgovorov, kot si ga zgoraj opisal "moj fifi....".
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Moj Fifi pride do mene. Ga pa ne vozim na sprehode. Ima doma dovolj placa ok, gre pogledat še v sosedov vrt pa poserješ se včasih še tam. Ampak to je domenjeno.

WizzardOfOZ ::

vanilija je izjavil:

In potem imas zanikovalko notri, ki pravi, da pes nikoli ne bi cloveku kej slabega storil. Podobno kot kdo v tej temi.

To ne drži. Pravilno šolan in socializiran pes ne bo otroku nikoli nič naredil. Neumen lastnik bo pa brez problema psa napačno naučil in bo ta pes napadalen.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Privezan peš in nekaj kar se zapleše v verigo je stres. Pa ni da bi sedaj iskali opravičila.

DamijanD ::

Imam psa (he dejansko je ravno danes star 10 let) - in sem mnenja, da se vsakemu živemu bitju lahko kdaj utrga (tako človeku, kot psu)...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

Zimonem je izjavil:

Zakaj pa ograjen? In od kje je 100m2.

Zato da ne zgrize sosedovih otrok do smrti.
Pa še to se očitno dogaja.

Aston_11 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

To ne drži. Pravilno šolan in socializiran pes ne bo otroku nikoli nič naredil. Neumen lastnik bo pa brez problema psa napačno naučil in bo ta pes napadalen.
Kot pri ljudeh cca.

Aston_11 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Kot pri ljudeh cca.

V bistvu je pri pseh nekje prirojena agresija. Pri določenih se izrazi, pri drugih potihne, tretji so pa ovčke. Ampak nikoli ne smeš biti ziher, da je tvoj ovčka.
Vzgajati se tudi ne da vsakega psa iz istega legla.

hipertija ::

Zimonem je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Kot pri ljudeh cca.

V bistvu je pri pseh nekje prirojena agresija. Pri določenih se izrazi, pri drugih potihne, tretji so pa ovčke. Ampak nikoli ne smeš biti ziher, da je tvoj ovčka.
Vzgajati se tudi ne da vsakega psa iz istega legla.

žal tako razmišljaš ti, 99%, dobesedno 99% pa ne.

NAŠ PA ŽE NI TAK, je priden, nič ni nikoli nobenmu naredil = moj avto ni nikoli imel karambola, z njim ne more bit težav.
Prekle za kurnk

Ah razmišljajo, marsi kdo ampak nimaš 100 oči in teles. In ne da se vsega nadzirat. Če bi starši porajtali na otroka se to nebi zgodilo, če bi bil lastnik psa zraven ravno tako ne. Mogoče celo, če bi bila drugačna situacija med psom in deklico ne.
Ampak vseh nevarnosti se ne da odstranit.

driver_x ::

Za psa bi morali imeti dovoljenje in opravljen izpit. Tako je moje mnenje, čeprav imam pse celo življenje in eden prav ta trenutek leži zraven mene na kavču. Za kakršno koli škodo, ki jo psi povzročijo, je vedno kriv človek.

Ravno tako za računalnike, avte , traktorje, mešalcem betona, žlice in govedo.

Slopek ::

In potem bo kaj?
Ljudje bodo imeli izpit o nekem ravnanju s psom in seveda obvezen tečaj tudi za psa.
Ne pravim, da je to slabo in se strinjam, da bi moralo biti to obvezno za "nevarne" pasme. Ampak spet ne veš, kaj psu tisti trenutek dogaja, da otroka zgrize, celo do smrti, prej je bil pa vedno ql z otroci. Kaj veš? Vseeno je pes, ane? Še pri ljudjeh ne moreš verjet, kako so eni bolano zblojeni.

Avto je lahko servisiran in imam izpit, se držim vseh cpp, ravno tako tudi oseba, ki trči vame, ali obratno. Nesreče se dogajajo.

Gre za res tragičen dogodek, ki bo močno zaznamoval obe družini. Res mi je žal za vse vpletene.

Motion ::

driver_x je izjavil:

Za psa bi morali imeti dovoljenje in opravljen izpit. Tako je moje mnenje, čeprav imam pse celo življenje in eden prav ta trenutek leži zraven mene na kavču. Za kakršno koli škodo, ki jo psi povzročijo, je vedno kriv človek.

Pa še manj bi bilo zavrženih v zavetiščih ko se jih lastniki naveličajo.

Jah pobit vse živali, preobrat ceste, ker so apriori nevarni eni in drugi, zasadit angleško travico in gor postavit plastične roza samoroge.

Zimonem je izjavil:

Jah pobit vse živali, preobrat ceste, ker so apriori nevarni eni in drugi, zasadit angleško travico in gor postavit plastične roza samoroge.

Ne bit otročji. Pes je odgovornost. Obvezen tečaj in izpit za bodočega lastnika kot tudi obvezno šolanje za pse bi rešili večino teh težav. Plus - kot je Motion napisal - bi bilo manj težav z zapuščenimi živalmi, ker bi odpadli impulzivni nakupi brez premisleka.
Biseri...
neumnosti.

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Ne bit otročji. Pes je odgovornost. Obvezen tečaj in izpit za bodočega lastnika kot tudi obvezno šolanje za pse bi rešili večino teh težav. Plus - kot je Motion napisal - bi bilo manj težav z zapuščenimi živalmi, ker bi odpadli impulzivni nakupi brez premisleka.

pa še lep zaslužek za državo... kar naj plačujejo.
Prekle za kurnk

Tudi otrok je odgovornost.
In tudi selekcija psov je odgovornost. Če ima prirojeno agresijo jih je treba pospravit. Z izpitom ne boš dosegel nič. Je kot varstvo pri delu na šihtu ali pumpaje Ančke na CPP. Greš in narediš.

hipertija je izjavil:

zmaugy je izjavil:

Zimonem je izjavil:

pa še lep zaslužek za državo... kar naj plačujejo.

Točno tako. Plus taksa 100 EUR na leto na primer za lastnike v urbanih okoljih, ker je treba za njimi pucati sranje po ulicah.

Zimonem je izjavil:

In tudi selekcija psov je odgovornost. Če ima prirojeno agresijo jih je treba pospravit. Z izpitom ne boš dosegel nič. Je kot varstvo pri delu na šihtu ali pumpaje Ančke na CPP. Greš in narediš.

In če te dobijo, da kršiš pravila, bi ti morali vzeti dovoljenje. In psa.

PS: Predno otrok pride na svet, so - ne boš verjel - s strani države organizirani tečaji za to, kako v čistih osnovah skrbeti za dojenčka.
Biseri...
neumnosti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: zmaugy ()

Zimonem je izjavil:

seveda, saj zato pa ob rojstvu podpišeš starševstvo in izbereš ime, s tem si polno odgovoren za otroka do 18. leta starosti. Z izpiti se lastnika usposobi, da prikrito agresijo, nenavadno vedenje itd. prepozna in pravočasno ukrepa (morda bi se tudi ta tragedija lahko preprečila, morda ne... tako kot bi za izpit za avto rekel, da je ista figa, če ga imaš ali pa če ga nimaš), z dokumentom pa, da se zaveda odgovornosti za psa od prevzema lastništva do smrti (lastnika ali psa).
Prekle za kurnk
««
10 / 18
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

Oddelek: Loža
96293280 (16863) zimurg
»

Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )

14831357 (26953) Mare2

Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32052725 (48021) dzinks63
»

Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

37959360 (49207) Massacra
»

majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )

17454977 (51000) BRBR

Več podobnih tem