Forum » Loža » Sprehod in odvezani psi
Sprehod in odvezani psi
PacificBlue ::
Enkrat sem skoraj umrl od smeha, ko sem pri sorodniku opazoval sprehajalca psa, ki se mu je pes pokakal v travo ob cesti, on je pa navidezno pobral kakec in šel dalje. Drek je pa ostal tam.sto ludi, sto čudi
I’m out.
:3
driver_x ::
2. Mesta so posrana, ampak tisti, ki nas to moti in bi poskrbeli za to s takso iz katere bi se plačalo čiščenje in nadzor, smo tepci. Kul.
Seveda ste. Imate vse možnosti ukrepanja, a vam je nerodno podati prijavo ali stopiti do tistih nekaj neodgovornežev, katerih psi serjejo na zelenici. Namesto tega si po forumih izmišljujete pavšalne kazni za vse, čeprav večina lastnikov psov ravna odgovorno. Pri nas ni ne v mestu in ne v soseki nobenih iztrebkov. Imamo pa precej košev, na katerih se redno nahajajo tudi vrečke za pasje dreke - vse pohvale komunalnemu podjetju. Sem pa tudi jaz živel v mestu v hiši, ki je imela 5m2 pripadajoče zelenice, za katero je sosed iz sosednjega bloka smatral, da je namenjena WCju njegovega psa. Ampak kot sem rekel, smo zadevo uredili. Če si pa ti mnenja, da boš zadevo uredil z butastimi predlogi po forumih, pa le dobro poglej čevlje, vsakič ko prideš domov.
showsover ::
zmaugy ::
2. Mesta so posrana, ampak tisti, ki nas to moti in bi poskrbeli za to s takso iz katere bi se plačalo čiščenje in nadzor, smo tepci. Kul.
Seveda ste. Imate vse možnosti ukrepanja, a vam je nerodno podati prijavo ali stopiti do tistih nekaj neodgovornežev, katerih psi serjejo na zelenici. Namesto tega si po forumih izmišljujete pavšalne kazni za vse, čeprav večina lastnikov psov ravna odgovorno. Pri nas ni ne v mestu in ne v soseki nobenih iztrebkov. Imamo pa precej košev, na katerih se redno nahajajo tudi vrečke za pasje dreke - vse pohvale komunalnemu podjetju. Sem pa tudi jaz živel v mestu v hiši, ki je imela 5m2 pripadajoče zelenice, za katero je sosed iz sosednjega bloka smatral, da je namenjena WCju njegovega psa. Ampak kot sem rekel, smo zadevo uredili. Če si pa ti mnenja, da boš zadevo uredil z butastimi predlogi po forumih, pa le dobro poglej čevlje, vsakič ko prideš domov.
A misliš, da meščani patruljiramo po mestnih zelenicah in lovimo kretene, ki ne pobirajo drekov za svojimi cucki?
Verjemi mi, da če kakšnega takšnega vidim, da mu verbalno jebem mater in pomaga. Ampak ob urah, ko se to počne, sam ponavadi nisem tam.
Drugače pa tole:
https://www.cdc.gov/parasites/toxocaria...
Biseri...
PS: MENSA klub ST, obvoz. ŠIC! Ne zanimajo me vaše neštetokrat reciklirane
neumnosti.
neumnosti.
PacificBlue ::
Ni v Slo sodne prakse, ki bi kaznovala lastnika psa če se poserje na travnik, cesto..itd
Edit: izjema so obcinski odloki
Edit: izjema so obcinski odloki
I’m out.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: PacificBlue ()
A misliš, da meščani patruljiramo po mestnih zelenicah in lovimo kretene, ki ne pobirajo drekov za svojimi cucki?
Običajno je to delo inšpektorjev. Pri nas je kršitelja zalotil inšpektor in mu dal kazen.
Verjemi mi, da če kakšnega takšnega vidim, da mu verbalno jebem mater in pomaga.
Sedaj sem pa prav razočaran, ker sem te glede na ostalo tvoje pisanje imel za veliko moralno in krepostno avtoriteto ampak OK, bom spremenil mnenje. Morda ti bo tole zanimivo, meni je nadvse smešno:
Običajno je to delo inšpektorjev. Pri nas je kršitelja zalotil inšpektor in mu dal kazen.
Verjemi mi, da če kakšnega takšnega vidim, da mu verbalno jebem mater in pomaga.
Sedaj sem pa prav razočaran, ker sem te glede na ostalo tvoje pisanje imel za veliko moralno in krepostno avtoriteto ampak OK, bom spremenil mnenje. Morda ti bo tole zanimivo, meni je nadvse smešno:
Garažni štosi...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Sammy, je to tvoj pes?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Priznaj, da si ti... Itak na internetu ni nihče to, kar je v resnici...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zmaugy ()
WizzardOfOZ ::
WizzardOfOZ je izjavil:
Točno tako. Plus taksa 100 EUR na leto na primer za lastnike v urbanih okoljih, ker je treba za njimi pucati sranje po ulicah.
O tem pa raje molči. Koliko je pasjega dreka po travnikih. Pa še živ bog ne zmeni, bognedaj da bi pospravil.
Se strinjam, lahko bi kar generalno užgali za vse pse letno takso, iz katere bi potem pokrivali nadzor in čiščenje. Pa 1000 EUR kazni, če ne pospraviš dreka za svojim psom.
Jaz bi jo raje za lastnike dizlov. Serjejo po cestah, smrdi za njimi, pa bi jim kr ubrisal generalno letno takso za smrad, ki ga spuščajo za sabo. Pa 1000€ kazni, če se pokadi iz auspuha, ko spelje na križišču.
Gledam naslov teme: Sprehod in odvezani psi. Kako si ti zdaj avtomobile v to pripeljal...? Kaže, da se te je res dotaknila ta možnost, da te kaznujejo za to, ker svojega psa puščaš srati vsepovsod in ne počistiš za njim.
Spet živiš v zmoti. Poanta je, da jaz čistim za svojim psom. Neprimerno se mi pa zdi, da bi lastnika psa zaradi enega dreka (ki je biološko razgradljiv) užgal s 1000€ kazni, medtem, ko ljudje s kombiji vozijo smeti v naravo, pa če jih dobijo, ko so cel kombi spraznili, je kazen 25x manjša.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
Spet živiš v zmoti. Poanta je, da jaz čistim za svojim psom. Neprimerno se mi pa zdi, da bi lastnika psa zaradi enega dreka (ki je biološko razgradljiv) užgal s 1000€ kazni, medtem, ko ljudje s kombiji vozijo smeti v naravo, pa če jih dobijo, ko so cel kombi spraznili, je kazen 25x manjša.
Kakšen jurja, meni je dovolj, da grablja drek pravočasno proč, lahko še kosi zelenico ali poreže živo mejo v zahvalo. To, kaj delajo s kombiji, bi morali užgati tako, da vzamejo kombi in za en mesec v ječo in na sramotilni site (pustimo Prelestni IP na strani) in še pobrati vse ostale smeti v radiju 1km.
blackbfm ::
tečaj in izpit za bodočega lastnika kot tudi obvezno šolanje za pse bi rešili večino teh težav
Ne bi, ker pri psu šteje vztrajnost in konsistenca 10-15 let, ne eno mesečni tečaj.
Ja? Saj po 10-15 letih, potem je že itak stara žival 1:7, problemi s kolki, hvaležna za skrbnikovo naklonjenost in to, kje pa še zmore hodit srat na tuja dvorišča :-)
Ne vem kaj te skrbi, če čistiš za svojim psom? Morda pa kljub vsemu ne vedno?
Ne vem zakaj whataboutizem?
tečaj in izpit za bodočega lastnika kot tudi obvezno šolanje za pse bi rešili večino teh težav
Ne bi, ker pri psu šteje vztrajnost in konsistenca 10-15 let, ne eno mesečni tečaj.
Bi, ker kot pri orožju na mizi v gostilni sledi odvzem in zaznamek o kršenju javnega reda in miru, zaradi katerega ne boš več na lahko prišel do orožja, tako bi tudi če bi s psom kršil javni red in mir in ogrožal druge, moral izgubiti dovoljenje in bi morali psa odvzeti in ti zaračunati stroške oskrbe - tudi za naslednjih 10 let, če se ne spraviš v red pred tem.
Potem pa kar izvoli biti manj vztrajen.
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: driver_x ()
Ja ja, ne se bat, ne bomo sovražni do tebe, tudi če boš priznal, da se za moškim nickom skriva ženska. No, razen hipatija ne mara transov...
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Bi, ker kot pri orožju na mizi v gostilni sledi odvzem in zaznamek o kršenju javnega reda in miru, zaradi katerega ne boš več na lahko prišel do orožja, tako bi tudi če bi s psom kršil javni red in mir in ogrožal druge, moral izgubiti dovoljenje in bi morali psa odvzeti in ti zaračunati stroške oskrbe - tudi za naslednjih 10 let, če se ne spraviš v red pred tem.
Potem pa kar izvoli biti manj vztrajen.
Najprej se opravičujem za kliknjen izbris - me je ravno pes naskakoval in grizel v roko.
Drugače pa: predpise za to že imamo. Če je pes nevaren, se lahko odredijo razni ukrepi, tudi usmrtitev. Tudi na urgencah morajo prijavljati primere, ko pes ugrizne človeka. Žal pa je velikokrat že prepozno, kot npr. v zadnjem ali tem primeru.
Taip4n ::
Mene motijo čiki po ulici, pa pokozlane ulice po žurih, pa špukanje, ...
https://siol.net/novice/slovenija/stirj...
Že večkrat brez nadzora po vasi
Sosedovi psi so pasme turški kangal in so stari okrog sedem, osem mesecev, k Klenovškovi pa so zašli že večkrat, vendar so do zdaj na njo le renčali, je dejala za Primorske novice. Kot je še dejala, jo je naprej eden od psov ugriznil v stegno, nato v obutev, najhujši pa je bil tretji ugriz v desno roko.
Po njenih besedah so psi že večkrat pobegnili in so strah in trepet v vasi.
Če je lastnik debil, zakaj ne ukrepa pristojna inštitucija?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Taip4n ()
matobeli ::
jaz plačujem komunalo/davke, a je ti ne?
Ker občasno vidim kakšnega komunalca ki pobira smeti, pa je skor zih plačan.
Ker občasno vidim kakšnega komunalca ki pobira smeti, pa je skor zih plačan.
D3m ::
Kaj več znanega.
Kolikor sem zasledil so bili njeni starši na "obisku" pri lastniku psa.
Kolikor sem zasledil so bili njeni starši na "obisku" pri lastniku psa.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Raptor F16 ::
Če je lastnik debil, zakaj ne ukrepa pristojna inštitucija?
Ker nihče ne prijavi, ker je v Sloveniji kultura, da je tisti ki prijavi hujši kriminalc kot prej omenjeni debil.
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Raptor F16 ()
Raptor F16 ::
Morš počakat da ima boljši avto, potem je tudi moralno sprejemljivo da prijaviš.
Torej če kupim Dacio Lodgy, VW golfa pa skrijem pod cerado bo sprejemljivo ?
Leva ... Leva ... leva desna ena dva
hipertija ::
Tresla se je gora, rodila se je miš. Čez dober teden bo vesoljna javnost pozabila na dogodke, pasjeljubci bojo še naprej zagovarjali svoje, eni bomo pse oz. lastnike psov še naprej sovražili... karavana ide dalje, psi lajajo tako ali drugače.
Thread se lahko ugasne, pa se slišimo spet ob naslednji priložnosti, ko bodo psi do smrti nekoga pogrizli, kar se zagotovo bo zgodilo. Do takrat bodo psi še vedno kakali po vaših traticah, lajali na vas, vas ovohavali na ulici itd. O razni živalski policiji in strožjih zakonih pa lahko sanjamo, ker ima tudi v politiki preveč ljudi razvajene pse.
Thread se lahko ugasne, pa se slišimo spet ob naslednji priložnosti, ko bodo psi do smrti nekoga pogrizli, kar se zagotovo bo zgodilo. Do takrat bodo psi še vedno kakali po vaših traticah, lajali na vas, vas ovohavali na ulici itd. O razni živalski policiji in strožjih zakonih pa lahko sanjamo, ker ima tudi v politiki preveč ljudi razvajene pse.
Prekle za kurnk
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: hipertija ()
WizzardOfOZ ::
Samo oni jih uporabljajo v drugačne namene. (baricevic.press)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Res je, pa tudi takrat je odletelo par glav in do danes nobenega pravega epiloga... dej dej :)
Prekle za kurnk
3p ::
Pasje iztrebke nas večina mestnih pesoljubov kar pobira za psom. Izjem pa je tudi ravno dovolj, da so kraji, kjer se sprehaja dosti psov ravno prav posrani, da je potrebno že kar paziti, kam stopaš. Zato seveda podpiram, da se inšpektorji angažirajo, in to manjšino ustrezno vzgojno oglobijo. Bo manj slabe volje na vseh straneh, razen pod streho par bedakov, ki so psa nabavili iz kdo ve kakega razloga.
No, mimogrede, kaj pa sovražniki pasjih iztrebkov menite o človeških primerkih? Ko se sprehajam s psom, so pasji iztrebki moteči, a zbledijo v primerljivi s človeškimi, ki so še dobro okrašeni z robčki in drugim spremnim materialom, in jih začuda tudi nič ne primanjkuje po gozdovih in 30cm od sprehajalnih poti? A torej nasprotniki sprehajajočih psov tako pridno kot jaz nosite s sabo vrečko za lastne iztrebke, ko greste na sprehod? Ali pa so tam pravila druga?
No, mimogrede, kaj pa sovražniki pasjih iztrebkov menite o človeških primerkih? Ko se sprehajam s psom, so pasji iztrebki moteči, a zbledijo v primerljivi s človeškimi, ki so še dobro okrašeni z robčki in drugim spremnim materialom, in jih začuda tudi nič ne primanjkuje po gozdovih in 30cm od sprehajalnih poti? A torej nasprotniki sprehajajočih psov tako pridno kot jaz nosite s sabo vrečko za lastne iztrebke, ko greste na sprehod? Ali pa so tam pravila druga?
RoccoC ::
In kakšni ukrepi bi preprečili to tragedijo? Ali pa zadevo Baričević? Živalski sovražniki ste hoteli izkoristiti tole tragedijo za povsem nepovezane zadeve (edini skupni imenovalec je pes, ki jih pač sovražite in se jih bojite) - pasji dreki na zelenicah, odvezan pes na sprehodu... saj vas nič drugega kot prepoved imeti psa tako ali tako ne bi zadovoljilo.
BigBoss ::
Podpišem. Dokler nisem nabavil psa in ga začel voziti v Tivoli, si nisem mislil, da ljudje toliko serjejo po tivoliju. In to meter, dva od poti.
Tresla se je gora, rodila se je miš. Čez dober teden bo vesoljna javnost pozabila na dogodke, pasjeljubci bojo še naprej zagovarjali svoje, eni bomo pse oz. lastnike psov še naprej sovražili... karavana ide dalje, psi lajajo tako ali drugače.
Je kdo pripravljen potegniti vzporednico s preobiljem pleha na cestah?
Kakšne ukrepe predlagate tam? Prepoved vožnje nad 30km/h in znotraj mest dovoljen le promet s kolesi?
matobeli ::
Avti so skupno zlo in so zelo regulirani. Lahko bi bili še bolj. Recimo samo euro6 motorji znotraj centrov mest.
Pa izločit TD brez DPFja in čekirat EGRje.
Pa raje težijo če maš kje pleh rjav ali butnjen blatnik.
Psi pa... a maš dost placa zanga, ni važno, a si strokovno sposoben skrbet za žival, ni pomembno, kje je šele evidenca, en sam teksas.
Pa izločit TD brez DPFja in čekirat EGRje.
Pa raje težijo če maš kje pleh rjav ali butnjen blatnik.
Psi pa... a maš dost placa zanga, ni važno, a si strokovno sposoben skrbet za žival, ni pomembno, kje je šele evidenca, en sam teksas.
donvito ::
Pasje iztrebke nas večina mestnih pesoljubov kar pobira za psom. Izjem pa je tudi ravno dovolj, da so kraji, kjer se sprehaja dosti psov ravno prav posrani, da je potrebno že kar paziti, kam stopaš. Zato seveda podpiram, da se inšpektorji angažirajo, in to manjšino ustrezno vzgojno oglobijo. Bo manj slabe volje na vseh straneh, razen pod streho par bedakov, ki so psa nabavili iz kdo ve kakega razloga.
A to si kar tako mimogrede obesil nasprotnikom sprehajajočih psov ali kako? Kje pa piše, da se zraven psa ne podela še lastnik?
Ja bog ve kdo, drogeraši ali klošarji, noben normalen ne bo sral meter, dva od poti. Ne rečem, da si v hribih in da je res nuja.
A to si kar tako mimogrede obesil nasprotnikom sprehajajočih psov ali kako? Kje pa piše, da se zraven psa ne podela še lastnik?
Ja bog ve kdo, drogeraši ali klošarji, noben normalen ne bo sral meter, dva od poti. Ne rečem, da si v hribih in da je res nuja.
Ja, seveda ne. Kam pa se gre "normalen" posrat? (Kafiči so zaprti. Javnih WCjev itak ni na takih krajih.) Že preveč sem jih, brez posebne želje, presenetil, če lahko temu, da pride nekdo mimo, ko serješ ob urejeni poti, sploh rečeš presenečenje. Drogeraši in klošarji niso redna "klientela" na teh krajih.
Seveda ne dvomim, da tudi lastniki psov serjejo. Imajo pa vsaj vrečko za iztrebke s sabo.
donvito ::
Ja, seveda ne. Kam pa se gre "normalen" posrat? (Kafiči so zaprti. Javnih WCjev itak ni na takih krajih.) Že preveč sem jih, brez posebne želje, presenetil, če lahko temu, da pride nekdo mimo, ko serješ ob urejeni poti, sploh rečeš presenečenje. Drogeraši in klošarji niso redna "klientela" na teh krajih.
Seveda ne dvomim, da tudi lastniki psov serjejo. Imajo pa vsaj vrečko za iztrebke s sabo.
Potem si tudi ti delno kriv, zakaj mu pa nisi ponudil vrečke, pa bi pospravil, najbrž ne nosiš samo ene s sabo.
"Normalen" se pa gre posrat v WC doma, preden gre ven, če je pa zunaj, pa tudi ni problem zdržat tisti sprehod, da se vrneš domov in opraviš kot se za gre ...
Kakšne ukrepe predlagate tam? Prepoved vožnje nad 30km/h in znotraj mest dovoljen le promet s kolesi?
Reality check? A pes je nujno potrebno prevozno sredstvo? Ali nujen za karkoli pomembnega in vsakodnevnega?
Biseri...
neumnosti.
neumnosti.
Reality check? A pes je nujno potrebno prevozno sredstvo? Ali nujen za karkoli pomembnega in vsakodnevnega?
V našem kinološkem društvo šolamo tako pse kot vodnike reševalanih psov. Taki psi pomagajo pri iskanju pogrešanih oseb, pri iskanju preživelih med ruševinami ob naravnih nesrečah in podobno. Poznam tudi par primerov terapevtskih hrtov, s katerimi dosegajo zelo dobre rezultate na pediatrični kliniki v Ljubljani. Poleg bolj znane uporabe pse za slepe in slabovidne, se psi lahko izurijo za zaznavanaje in pomoč pri epileptičnih napadih. Policijsko, lovsko in vojaško uporabo najbrž poznaš? So tudi zelo učinkoviti za zaščito drobnice prd volkom in medvedom. Da ne omenjam tega, da so človekovi najboljši prijatelji.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: driver_x ()
Za večino ljudi, za večino priložnosti ni avto prav nič "nujno potrebno prevozno sredstvo". Je le izbira. Najbolj lagodna. A tudi bistveno bolj škodljiva kot psi. Lastniku in okolici. Je pa tako zasidrana, da se nam zdi samoumevna in potrebna. Pa ni.
kdor vozi avto, ali je sopotnik, zavestno ali pa nezavestno prevzame riziko možnosti, da je vpleten v lažjo, težjo, smrtno nesrečo. Če mi nekdo serje po moji trati, če me ovohava pes na ulici, ali pa če me ugrizne pes na javni površini, pa to ni moja zavestna odločitev, ampak je odločitev nekoga drugega, da bo imel izpuščenega psa, da ne bo čistil za njim, ga vzgajal.
So vzporednice, samo ne te, na katere ti ciljaš.
Prekle za kurnk
Master_Yoda ::
Ce nekdo vozi po plocniku, te zbije kot pesca z avtom tudi ni tvoja zavestna odlocitev, ampak odlocitev nekoga drugega da bo vozil avto.
Dovie'andi se tovya sagain.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Master_Yoda ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Pes ugrizne deklico, mati nahruli lastnico in dobi kazen? (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 93280 (16863) | zimurg |
» | Napad psa - kdo je kriv? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31356 (26952) | Mare2 |
⊘ | Zakonska prepoved nevarnih pasem (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 52724 (48020) | dzinks63 |
» | Zaščita ljudi pred psi (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 59360 (49207) | Massacra |
» | majhni ljudje z velikimi psi (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 54976 (50999) | BRBR |