» »

Prijava zavarovalnega primera

Prijava zavarovalnega primera

Csharp ::

V maju sem imel poškodbo, zaradi katere sem bil 3 tedne v bolniškem staležu. Nezgode nisem takoj prijavil (zavarovan pri zavarovalnici Sava), saj sem želel po poškodbi najprej okrevati in se prepričati, da ne bo dolgoročnih posledic. V oktobru sem natisnil obrazec za prijavo, ga izpolnil, skeniral in po e-pošti poslal zavarovalnici na info mail. Zdaj sta mimo že 2 meseca in v tem času nisem prejel nobenega povratnega maila. Lahko bi odpisali vsaj, ali je obrazec ustrezno izpolnjen, ali potrebujejo še kakšen podatek ipd., da vsaj vem, pri čem sem. Nisem želel biti nestrpen in jih takoj klicati... jasno mi je, da potrebujejo čas, da vse preverijo, verjetno zaradi koronavirusa stvari potekajo tudi malo počasneje. Ampak 2 meseca sta kljub temu dovolj in počasi se mi prižiga alarm, da postopek predolgo traja. Izkušenj z zavarovalnicami nimam, saj prej nisem imel nobenih večjih poškodb. Zanima me, kako dolgo običajno traja ta postopek, preden pride kakšen evro na moj TRR oz. da dobim vsaj kakšen papir. Ne bi bilo prijetno, če mi drugo leto maja sporočijo, da potrebujejo še to in ono, ker se takrat morda ne bom spomnil vseh podrobnosti nezgode.

SaXsIm ::

Si poklical na zavarovalnico in vprašal, kaj se dogaja?
SaXsIm

Kumbaja ::

Najboljše da pokličeš zavarovalnico. Točni roki so sicer odvisni od tipa zavrovanja in zavarovalniških pogojev (tudi do tri mesece), ampak vseeno je čudno da tako dolgo ni odziva.

MadMicka ::

Ponavadi dobiš takoj obvestilo, da se zadeva vodi pod to in to številko. Tako da pošlji jim email. Pa v tem času lahko prebereš še splošne pogoje, ki veljajo za tvojo zavarovalno polico, vsaj tisti del glede prijave škodnega dogodka.

Šimpanz ::

Matr si hecen. Če misliš da se je tvoja prijava zgubila (najbrž se je res), bi moral najprej poklicati zavarovalnico ne pa da pišeš na nek forum. Odgovor bi najbrž dobil v nekaj minutah.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

nesreča na parkirišču (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Na cesti
35574074 (46616) imagodei
»

Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8720961 (13533) ...:TOMI:...
»

Zavarovalnica - kasko (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6719842 (18321) fosil
»

Pobeg pri nesreči (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6818335 (14975) Keyser Soze
»

Avtomobilsko zavarovanje- par idej in vprašanj (kje je najceneje, ga je možno opravit (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
13521239 (16668) ivanuscha

Več podobnih tem