» »

Avtomobilsko zavarovanje- par idej in vprašanj (kje je najceneje, ga je možno opraviti v tujini, kaj si mislite o Generaliju itd)

Avtomobilsko zavarovanje- par idej in vprašanj (kje je najceneje, ga je možno opraviti v tujini, kaj si mislite o Generaliju itd)

«
1
2 3

Brane2 ::

V glavnem, prihaja čas sregistracije mojih dveh Aster, obenem pa sem z eno zakrivil pred mesecem manjšo nezgodo in bil ob kupon. Obe imam zavarovani pri Triglavu. (vanilija zavarovanje brez posebnih dodatkov, zelene karta)

Presenetili sta me dve stvari:

-hitrost in odzivnost Triglava, ko je treba sprejeti zavarovalnino in prekleta nerodnost in kup težavic, ko je treba uveljaviti povračilo škode. Plačevanje poteka totalno vazelinsko, ponavadi že kar ob registraciji, uveljavljanje odškodnine pa je še v socialističnih časih.

- nova pravila bonifikacij so totalka fašistična. Sebi sem odbil kvečjemu žmigavc, tipu pa pokrivil nehaj malega pleha in sedaj me bo to stalo pri zavarovalnini pol toliko, kot če bi stvar sam plačal.


No, sedaj vprašanja:

- vem,da so zaradi zakonskih določil več ali manj tu vse zavarovalnice z enako ponudbo, pa vendar, rad bi se losal Triglava. Ma kdo posebej ugodne premije ? Ne zanimajo me ugodnosti pri paketih, kjer ti uturijo svašta, nato pa ti dajo velikodušni popust. Ko pa se zazreš v pravne detajle, vidiš, da so pogoji totalka nori in da je vse bolj tko. Zanima me ponudba za osnovno zavarovanje avta, če so kaki bommbončki za 1EUR zraven, tudi prav. Ne rabim zavarovanja za mladega voznika.

- Kaj mislite o Generaliju ? Kot vidim, je pri njih avtomobilsko zavarovanje še relativno sveže...

- Obstaja kakak varianta, da bi preskočil domače pijavke in opravil tehnični, registracijo in zavarovanje v tujini ? Recimo na madžarskem ali v Srbiji ? Ali obstaja kaka varianta s tujim zavarovanjem in domačo registracijo ? Vem, da je tole far_cry, a zanima me pač...
On the journey of life, I chose the psycho path.
  • spremenil: Brane2 ()

TRIROG ::

Samo kot namig ...

mislim da se lahko s triglavom dogovoriš da odkupiš kupon ... regres ... plačaš škodo ki so jo oni plačali onemu, in maš kupon nazaj ...

Brane2 ::

Res fino od njih. :\

Vprašanje je le, čemu potem plačujem zavarovanje.
On the journey of life, I chose the psycho path.

aljazh ::

Sam bom letos 3. leto pri Generaliju. Glede škodnih primerov nimam izkušenj (upam, da jih tudi ne bom imel, tok, tok), sem pa enkrat uporabil njihovo asistenco, ko je shodila vodna pumpa.

Asistenca me ob sklenitvi zavarovanja ni stala nič (mislim, da jo podarijo, če si komitent SKB banke), bil sem pa tudi zelo prijetno presenečen nad storitvijo. Avtovleke sicer nisem potreboval, ker se je okvara zgodila 500m stran od uradnega servisa, sem pa brez problema za 24 ur dobil nadomestni avto (Avis Rent-a-car), ne da bi moral karkoli doplačati. Avto so mi pripeljali na mesto okvare in ga naslednji dan prišli iskat na moj dom.

Občasno so sicer malce "tečni" njihovi telemarketingarji, ker te kot njihovega zavarovanca želijo prepričati, da potrebuješ še N zavarovanj, in N rentnih varčevanj, a 2-3 klici na leto so še znosni :-)

Dr_M ::

zadnic sm se pogovarju s kolegom, ki dela pri triglavu in mi je razlozil razne te zavarovalniske fore...

kar se tice obveznega zavarovanje je tko, ce bo kdo od tebe terju skodo, bo fajn najebu, ce bos pr ksni tilii al pa generaliju (ali ksn podobna leva zavarovalnica), za ksn kasko ali pa razna nezgodna zavarovanja, bos pa sam najebu. majo te fore, z extra ugodnimi zavarovanji, ampak so tut odskodnine temu ustrezne manjse (oz ponavadi se precej manjse).

se je ze zgodil enmu znancu, ki je mel kasko pri generaliju in je nardil totalko na novmu avtu, ni dobil niti toliko, da bi avto zrihtu, kaj sele, da bi su lohk po novega. pri triglavu se mu to neb zgodil. je ze res, da zavlacujejo s placili odskodnin, ampak vsaj posteno izplacajo, ne pa nategujejo kot ostale zavarovalnice.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

pumaxx ::

Če rabiš samo osnovno zavarovanje- Tilia. Sem plačeval vrsto let drago zavarovanje in bi si za razliko lahko že kupil 2 (dva) nova avta. Kasko pa si lahko zaradi mene nekam vtaknejo.

Dr_M ::

pumaxx: kupis nov avto za 10.000€ ali vec in ga ne zavarujes kasko? mors met pa res glavo v riti...
in ja, res si lohk kupis ksn avto pr tistih 5€ razlike...
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

blue ::

Triglav je super, ko je potrebno pobrati denar (pomoje so tudi ostale zavarovalnice) :D

Ko pa morajo kaj plačati se pa moraš tožiti z njimi.....

Vsako leto smo pri triglavu imeli ogromno vsoto zavarovanj.. Potem bi triglav mogel eno leto plačati malo več kot 30% denarja, ki smo ga plačali za zavarovanja se je zataknilo.
Po enem letu so komaj plačali (po pritožbi)

Seveda nimamo več nič pri triglavu.
Vse je pri generali. Še na srečo nismo rabili nobene odškodnine.. Zato ne morem nič povedati.

Na tej strani maš neke približne izračune za zavarovalnice: http://www.amzs.si/default.asp?podrocje...

krucymucy ::

iz izkusenj vem da so na triglavu se najbolj odzivni pri skodnih zahtevkih.
pri mariborski se niso zganili 4 mesece, pri triglavu je oce dobil nakazilo v roku 10 dni.

tako da sem sedaj tudi jaz pri triglavu, sicer zaradi malenkostno nizje osnovnega zavarovanja. razred od 100-130kW in razred 130+ kW sta pri triglavu obutno cenejsa, konkretno prvi priblizno 50€, drugi celo 100€

Zgodovina sprememb…

Brane2 ::

Ne zaupat preveč koleghijalnim vezem, ko se pogovarjaš z zavarovalničarjem. Sploh s takim, ki pravi "mi smo mogoče res dražji od drugih, vendar ne delamo problemov".

Jaz ravno zaradi problemov pri triglavu iščem koga drugega. Pa ni res, da Triglav ne dela problemov. Pri Triglavu se mi je svojčas recimo zgodilo, da sem zgubil bonifikacijo, ker so oni zgubili evidenco o meni !
Sedaj sem pop* ker ob nezgodi, ki sem jo povzroćil 26.11.06 nisem dobil v podpis od triglava zapisnik o nezgodi do konca leta, čeprav je oškodovanec reagiral praktično takoj !

Za to me je moral poklicati oškodovanec, ki me je povprašal, če sem si premislil glede krivde ali pa bi ga rad zaj* ali kaj je sedaj s tem. Nakar kličem svojo poslovalnico ( to se je zgodilo na 29.12) in zvem od ljerke, da oni so mi to poslali in jaz da "sem ziher to dobil, drugače bi dobili od pošte koverto nazaj". Jebemti, ni se jim dalo dati tistih 50 SIT za priporočeno pošiljko !

In če jih ne bi poklical, bi oni to vlekli v nedogled. Res ne razumem cincanja, glede na to, da sio mi zavarovanje za to Astro zaračunali lansko leto 120 kSIT, letos bodo pa hoteli 165 kSIT zaradi kupona in s tem posledično treh razredov nižje bonifikacije! Stroški popravila oškodovanca so znesli mislim da 220 kSIT ali nekaj takega. :\

Ne mi o tem, kako Triglav pa ne nateguje folka....
On the journey of life, I chose the psycho path.

fm13 ::

zadnic sm se pogovarju s kolegom, ki dela pri triglavu in mi je razlozil razne te zavarovalniske fore
To je pa res referenca...

Triglav se zna obnašati precej podobno, kot se znajo npr. Telekom, SiOL in podobne večje firme. Mimogrede naletiš nakakšnega arogantneža, ki misli, da je blazen frajer, če dela v firmi, ki ima največji tržni delež, pa se mu zaradi tega ni treba potruditi za eno malo stranko...
Iz tega razloga sem v zadnjem času zamenjal banko, zavarovalnico, internetnega ponudnika, pa še kaj.

Slabo izkušnjo lahko doživiš na katerikoli zavarovalnici, povsod znajo zakomplicirat, ampak Triglav pa prav preseneča. Moj stari je imel vse zavarovano pri Triglavu 30 let. Ko je dve leti nazaj prvič zahteval odškodnino zaradi nekega zamakanja, so totalno zakomplicirali, pa ni bilo niti za 150.000 škode. Vsako leto jim pusti samo za avto kasko 2x toliko... V glavnem, po šestih mesecih teženja jih je imel dosti in iz principa skenslal vsa zavarovanja pri njih.

Go-ahead ::

Verjetno bo res zvenelo neverjetno, vendar a veste, da morajo likvidatorji na Zavarovalnici Triglav likvidarati škodo in plačati odškodnino ali zavarovalnino v čim krajšem času.
Zakaj se določene zadeve vlečejo je vzrok v težavah pri pridobivanju ustrezne dokumentacije (nesodelovanju vpletenih oškodovancev, prič, izdajateljev računov,....)

Brane2 ::

Ne ga srat. "Težave z dokumentacijo" my ass. Ko oni kaj rabijo in imajo kako ultra-turbo ponudbo zame, dobim to priporočeno.

Ko morajo poslati nekaj, kar je v interesu stranke, dobim to po golobu pismonoši...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Brane2 ()

kekz ::

Jaz sem pred časom na e-upravi zaprosil za uradno razlago, ali lahko zavarujem avtomobil v drugi državi članici EU. Saj imamo enotni trg, mar ne?

Dobil sem odgovor z navedbo členov naše zakonodaje, kjer piše, da se pri nas štejejo kot zavarovalnice samo tiste, ki imajo izpostave v Sloveniji. Ostale po naši zakonodaji sploh niso zavarovalnice 8-O. Torej odpade, saj avtomobil mora biti zavarovan pri zavarovalnici (tudi ta člen so mi poslali).

Vsak ti tudi takoj pod nos poturi pojasnilo, da je v tujini zavarovanje itak dražje. Nihče seveda ne pomisli, da so članice EU tudi Romunija, Bolgarija, Poljska... Močno dvomim, da je tam res dražje.

samix ::

Pejt k zavarovalnici maribor, k majo odkup prve škode to pomen d če maš karambol na zgubiš bonusa.

Poklič Robija, on je d'best moj agent... tel: 040160655:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: samix ()

mainman ::

Mater ste pametni glede Triglava. Pri vseh zavarovalnicah se lahko pojavijo problemi. Sploh veste kolko je problemov pri pridobivanju policijskih zapisnikov in ostale dokumentacije?

Glede odkupa škode lahko to narediš tudi pri Triglavu. Malo si je potrebno preračunati kaj se bolj splača. Pa ni ti kriva zavarovalnica če si ti povzročil nesrečo. Za to si kriv sam in nihče drug. Kar se tiče cenitve škode se pa to dela po katalogu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: mainman ()

Go-ahead ::

Brane

Da boš lahko bolj utemeljeno ogočen, zahtevaj od njih podatke o tem, kdaj so poslali dopis na tvoj naslov in naj ti pokažejo fotokopijo le tega.

Le v vednost; v nekaterih državah se mora povzročitelj prometne nezgode sam zglasiti na zavarovalnici in opisati dogodek, v nasprotnem primeru so predvidene sankcije, ti pa se razburjaš, ker si dopis kateri je prišel na tvoj naslov najverjetne spregledal.

Ali je oškodovanec sploh že uspel popraviti vozilo? Ali je že dostavil račun za popravilo na zavarovalnico? In ali si pomislil da si bil udeležen v nezgodi z majhno škodo? Lahko bi se zaletel v kaj dražjega in bi bila škoda nekaj milijonska. Ali bi se potem še razburjal nad povečanjem premije za obvezno avt zavarovanje?

Zavarovalnice iz Bolgarije, Romunije,.. verjetno komaj čakajo, da bodo začele sklepati zavarovanja v bogatejših državah EU-ja in posledično začele plačevati višje odškodnine.

kekz ::

"Ali je oškodovanec sploh že uspel popraviti vozilo?"

To ni bistveno. Kadar sem jaz oškodovanec tudi najprej razčistim z zavarovalnico, da potem vidim koliko dobremu (in dragemu) majstru peljati avto. Če zavarovalnice zavrača plačilo (ker povzročitelj taji) ne popravljam ravno vsake praskice ali nabavim tudi kakšen rabljeni del.

Brane2 ::

Da boš lahko bolj utemeljeno ogočen, zahtevaj od njih podatke o tem, kdaj so poslali dopis na tvoj naslov in naj ti pokažejo fotokopijo le tega.


In kaj o to dokazalo ali utemeljilo ? Njihova verbalna izjava je vredna malo ali nič, fotokopija pa prav tako. Saj tisto, kar naj bi mi poslali ( pravzaprav prazen obrazec, ki naj bi ga jaz izpolnil ob ustreznem posebnem listu z dopisom kaj hočejo od mene) mi prav zlahka lahko sprintajo danes na datum ko poizvedujem o tem in mi to sfotokopirajo.
Kako naj jaz vem, kaj dejanjsko predstavlja fotokopija?

Poelg tega ni bistveno kaj so oni poslali, ampak kaj sem jaz dobil. Poslovna praksa je, da pomembnejše stvari pošlješ priporočeno. Poštar se ne bo sekiral pretirano, če bo kje zgubil pismo, za katerega je bila plačana poštnina 20 SIT. Če boš težil, ti bo pač vrnil tistih 20 SIT. Če je to pismo stranki zelo pomembno, se spodobi, da plačćaš še tistih 20 SIT extra in ga pošlješ priporočeno. Če nič drugega, da imaš od pošte potrdilo, da si ga poslal na ta datum in da lahko poizveš, kaj se je s pošiljko zgodilo.

Če ti pa nekdo reče da si to ziher dobil, ker je nekdo od nejgovih to kao ziher poslal (seveda po navadni pošti, brez potrdila) , ne rabiš vedeževalke da vidiš, da te zaje*avajo.

Če stvari opravijo tam v lokalni enoti zavarovalnice in če celo zavarovalniški cenilec opravi cenitev, potem lahko mirno pričakujem da je stvari nase prevzela zavarovalnica in da se od mene pričakuje samo sodelovanje, mar ne ?

Le v vednost; v nekaterih državah se mora povzročitelj prometne nezgode sam zglasiti na zavarovalnici in opisati dogodek, v nasprotnem primeru so predvidene sankcije, ti pa se razburjaš, ker si dopis kateri je prišel na tvoj naslov najverjetne spregledal.


1. V nekaterih državah te lahko prometni policaj po lastni presoji tudi ubije, če mu nisi všeč. Marsikaj je v "nekaterih državah", pa kaj s tem ? Ja, vem kako je s tem pri nas in resno sem hotel izponiti in poslati poročilo on nezgodi oškodovancu (da izpolni še svojo polovico) a je tip rekel da tega ne rabi in da je stvari uredil z enoto Triglava v Postojni in da bom dobil stvari na dom za podpisat. Pravzaprav sem obrazec izpolnil in sem tipa poklical da mu ga bom poslal, pa je to zavrnil. In zakaj tega nisva opravila na mestu nezgode ? Bila je nedelja ob 10h zjutraj. Vse živo okrog nas je bilo zaprto, nobeden pa ni imel kulija in poštenega lista papirja. Ker ni bilo sporno,d a sem jaz kriv in ker mi je tip zaupal, sem mu dal kupon in izmenjala sva podatke. Poelg tega je šlo za starčka, ki se je z ženico ravno odpravil na Sveto Goro pri Novi Gorici na mašo. gre za hrib z izredno strmo, ovinkasto in nasploh zajebano cesto, kejr sva se "srečala" 15 minut pred začetkom maše, za katero sta odpravila iz Divače. Zato nisem kompliciral.
Okoliščine pač.

2. Kako ti veš, da sem ga jaz najverjetneje spregledal, ni ga pa zavarovalnica najverjetneje pozabila ali "pozabila" poslati ? Ker jaz lahko lažem ali se zmotim, zavarovalničarji pa nikoli ? :D :D

Ali je oškodovanec sploh uspel popraviti vozilo? Ali je že dostavil račun za popravilo na zavarovalnico?


Vse to je bilo opravljeno na lokalni (Postojnski) enoti. Cenitev škode itd. TIp je dal pač avto v servis, ( s tem se mu je zelo mudlilo, ker ima sredi decembra registracijo), ta pa mu ej začel težiti, da denarja od zavarovalnice ni videl.

In ali si pomislil da si bil udeležeen v nezgodi z majhno škodo?


Sem. Če Triglav zaje*ava pri majhnem odškodninskem zahtevku, česa se lahko nadejam pri velikem ?

Lahko bi se zaletel v kaj dražejega in bi bila škoda nekaj milijonska. Ali bi se potem še razburjal nad povečanjem premije za obvezno avt zavarovanje?


1. Takrat bi me predvsem totalka živciralo ciganjenje oškodovanca.

2. Si ziher, da bi se zame takrat končalo samo s povečanjem premije in da se zavarovalniški pravni lisjaki ne bi lotili moje odgovornosti ? Jaz nekako nisem.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Zavarovalnice iz Bolgarije, Romunije,.. verjetno komaj čakajo, da bodo začele sklepati zavarovanja v bogatejših državah EU-ja in posledično začele plačevati višje odškodnine.


Jaz se tu ne oziram za njihovimi interesi ampak za svojimi. Jaz tudi ne plačujem zavarovanja, ker to "komaj čakam" koneckoncev. Razmišljal sem da tako kot te naše zavarovanje vsaj v osnovi krije tudi v tujini, b pač avto zavaroval tam z zavarovanjem, ki bi me krilo tu, kar bi bilo za madžarsko tujina. Če je treba, bi ga mogoče lahko tudi registriral tam.

Tos eveda ne pride v poštev za to registracijo, le razmišljam za v naprej.
On the journey of life, I chose the psycho path.

pumaxx ::

Dr_M 5€ a res. Audi A4 TDI avant star 2 leti pri tiliji plačal 53.000,00 z zeleno karto. Naj še mi kdo napiše boljšo ponudbo.

Brane2 ::

Sem klical na Tilio za izračun. Res je bistveno cenejša videt od ostalih. Za močnejšo Astro mi je Generali naračunal cca 660+ EUR, Tilia pa 480+ EUR za enak ali primerljiv sklop zavarovanj ( osnovno, zelena karta, asistenca). :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Brane2 ::

DR_M, to bi pa tudi mene zanimalo. Kdo to ponuja kasko za €5 ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Go-ahead ::

Prepričanega ne bom prepričevall.

Vem samo da Triglav pri največjem tržnem deležu reši največ škod in posledično naredi pri reševanju številčno gledano največ napak. Mogoče je v tvojem primeru prišlo do te.

Predlagam, ti da se zavaruješ pri drugi zavarovalnici ,če je mogoče pri najcenejši, prosim te pa, da boš morebitne postopke pri škodah v katerih boš udeležen ustrezno komentiral.

A si prepričan, da si na cesti na Skalnico ti v celoti odgovoren za škodo???

Brane2 ::

Ja. Edini, na kogar bi lahko valil odgovornost, so cestarji. Cesta je kur*evo strma, ozka, takrat je bila mokra po jutranjem dežju in spodrsnil sem, ker sem po lastni oceni ravno takrat zapeljal z enim kolesom zapeljal na kup mokrega listja. Mogoče sem 20 metrov pred ovinkom vozil 50, ko sem pritisnil na brremzo in drsel sem po lasntem občutku vsaj sekundo, če ne več, preden sem zadel vanj. Nisem si upal spustiti bremze in poskusiti kaj drugega, ker je bila cesta ozka. Ocenil sem,d a je najbolje, če ga pri tej nizki hitrosti zadanem z odbijačem. Če bi se poskusil izvleči in izpeljati ovinek, bi ga prav zlahka oplazil bočno in povzročil njemu in sebi bistveno več škode.

No, pri meni se je izteklo, saj sem dal tistih par kSIT za nov smernik in sam praktično brezhibno poravnal malenkost skrivljen blatnik, pri njemu sem pa imel manj sreče. Če bi tip bil malenkost počasnejši, bi ga zadel v feltno in škode praktično ne bi imel. Za dober občutek bi ga počakal po maši in njemu in ženi plačal kosilo ( gor je dobra srbska restravracija-ob znani cerkvi- imagine that !), ampak na žalost sem ga zadel natanko na spoju vrat in blatnika...

Poleg tega, ni moj stil iskanje izgovorov v takih primerih. Meni osebno ni nič bolj mučnega kot tip, ki je povzročil nesrečo/nezgodo, ki na vse načine potem išče, kako bi te lahko zaje*al za tisti kur*ev kuponček. That's not my style.Če si frajer na cesti, bodi frajer pri odgovornosti. Poleg tega,s vet je majhen, Slovenija pa sploh in obnašanje te definira. Si, kar počneš.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Go-ahead ::

Ok verjetno si res ti povzročitelj.

Si pa še nekaj drugega.

Vdanih razmerah na cestišču si precenil maksimalno kritično hitrost za varno vožnjo in naredil napako.

Z oškodovancem nista izpolnila evropskega poročila o nezgodi na kraju samem. Velika napaka. Očitno je kosilo ali maša pomebnejše od materialne škode.

Na zavarovalnici Triglav ti niso poslali ustreznega dopisa v primernem času. Napaka.

Na pošti so dopis izgubili. Napaka.

Doma je namesto tebe mogoče kdo od drugih članov tvojega gopodinjstva prejel dopis in ga nekam vtaknil. Napaka.

Torej smo vsi skupaj za en SHIIIIIT!!!!!!!!

Brane2 ::

Z oškodovancem nista izpolnila evropskega poročila o nezgodi na kraju samem. Velika napaka. Očitno je kosilo ali maša pomebnejše od materialne škode.


kako naj bi ga izpolnil, če ga takrat nisva imela ne jaz ne on in če nisem imel niti poštenega lista papirja, če je deževalo tikr pred tem in se je tudi takrat pripravljalo na dež, če je bila nedelja in je bilo vse okrog naju zaprto itd ?

Poleg tega sva bila zmenjena,d a ga bom izpolnil jaz in mu ga poslal. Ne vidim, kako bi lahko ta napaka bistveno obremenjevala mene kot povzročitelja. Kvečjemu bi jaz lahko delal pozneje težave njemu.

Pa še nekaj. Oba avta sta moja, vendar enega vozim jaz, drugega pa kolega. V avtu, ki ga vozim jaz, te obrazce imam. Ravo razmere so hotele, da sem za to pot rabil "njegovo" Astro, kjer tega ni bilo.

Napaka, že mogoče. Ne bežim, od tega. Ampak sam sem videl že bistveno hujše, domnevam da ti tudi.

Od vseh ostalih virov napak, ki si jih naštel ti, me tu sekira edino zavarovalnica ? Zakaj ? Kero ostalim virom napak nisem samo lani plačal 200 kSIT za zavarovanje avta. Ja, lahko pi*dim čez poštarja, ampak njegova odgovornost sega do _20_ SIT_, če je topismo sploh prejel. Doma vlada vojaška disciplina in ve se, kdo se mojih pošiljk lahko dotakne in kje me morajo čakati, ko pridem domov. Poleg tega domači za to storitev dobijo natanko 0SIT in tolikšna je tudi njihova odgovornost za tole.

Kar za Triglav nikakor ne velja. Poelg tega mi ni všeč njihova nadutost. Ko prideš v tisto njihovo katedralo od bajte, ti dajo vedet, da si nula. Ti si nepomemben vse do trenutka, ko pride čas plačevanja zavarovanja. Takrat Trigalv ne reče "eh boli nas ku*ac za tvoj denar. Kaj pa je tistih parsto kSIT za nas ? Evo, čisto tako za štos, imej tole polico letos ZASTONJ, ker se nam ti je nidalo zaračunat!".

Ne, ti nisi vreden pozornosti ljerke na šalterju. Do trenutka ko omeniš, da razmišljaš,d abi mogoče odšel drugam, kjer imajo boljše pogoje in vprašaš ali lahkoTriglav ponudi kaj podobnega.
Takrat se ljerka na šalterju "zmede"... :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kekz ::

"Vdanih razmerah na cestišču si precenil maksimalno kritično hitrost za varno vožnjo in naredil napako.

Z oškodovancem nista izpolnila evropskega poročila o nezgodi na kraju samem. Velika napaka."

Ko sem se jaz zaletel v eno babo, ki mi je pripeljala z dvorišča, je tudi tulila, da nisem imel prilagojene hitrosti za razmere na cesti, bilo je popolnoma ledeno. Zavračala je vsako krivdo.
Policaji so pojasnili, da varna (prilagojena) hitrost za tiste razmere sploh ni obstajala (potem, ko so se ob prihodu skoraj zaleteli v nas :D)

Evropsko poročilo ne šteje kot dokončni dokument. Kljub popolnoma izpolnjenemu, zavarovalnica še vedno teži s svojimi dodatnimi zapisniki. Ne vem zakaj.

Brane2 ::

Jaz sem pred časom na e-upravi zaprosil za uradno razlago, ali lahko zavarujem avtomobil v drugi državi članici EU. Saj imamo enotni trg, mar ne?

Dobil sem odgovor z navedbo členov naše zakonodaje, kjer piše, da se pri nas štejejo kot zavarovalnice samo tiste, ki imajo izpostave v Sloveniji. Ostale po naši zakonodaji sploh niso zavarovalnice 8-O. Torej odpade, saj avtomobil mora biti zavarovan pri zavarovalnici (tudi ta člen so mi poslali).


1. Ta razlaga bi me zanimala. Mi lahko pošlješ link na to ali kar vsebino razlage na ZS, če to še imaš ?

2. Tole verjetno velja, za vozila registrirana pri nas. Kaj ti preprečuje, da bi vozil tu avto, registriran na recimo madžarskem z zeleno karto ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Go-ahead ::

Od vseh ostalih virov napak, ki si jih naštel ti, me tu sekira edino zavarovalnica ? Zakaj ? Kero ostalim virom napak nisem samo lani plačal 200 kSIT za zavarovanje avta.

Verjetno ostali viri napak ne bodo nikoli plačali več milijonskih odškodnin in si jim zato sorazmerno manj plačal.

Če si tak perfekcionist in imaš doma vojaški režim, potem ne razumem kako prenašaš to Balkansko okolje in uživaš v srbski kuhinji.

gorjanc ::

Mislim da je prepovedano slovencu voziti avto registriran v tujini brez prisotnosti lastnika.

Brane2 ::

Verjetno ostali viri napak ne bodo nikoli plačali več milijonskih odškodnin in si jim zato sorazmerno manj plačal.


Res je. No, ne povsem. Tudi druge vire lahko v primeru njihove odgovornosti iztožim, ne glede na to, da jim nisem nič plačal. Kaj bom dobil, tudi v primeru tožbe, je pa drugo vprašanje.

Hec je, da pri zavarovalnici nisem osvobojen tega bremena, ne glede na to, da sem pa njej zavarovanje plačal in to ne ravno malo.

e si tak perfekcionist in imaš doma vojaški režim, potem ne razumem kako prenašaš to Balkansko okolje in uživaš v srbski kuhinji.


Se pravi, nekdo ki je odgovoren, ne more živeti tu ? To mi hočeš reči ? Ali to, da ljubitelj srbske kuhinje ne more živeti tu ? Ali mogoče ljubitelj srbske kuhinje ne more biti odgovoren ? Ali mogoče kaka peta kombinacija ? ALi mogoče, če ne maraš zavarovalnice Triglav, potem "ziher ne skačeš ni nisi Slovenc" ? :\

In ne, ne uživam v srbski kuhinji, vsaj večinoma ne. Je za moje pojme premastna in nezdrava. Gor sem šel, ne boš verjel, zaradi cerkve. Bil sem na nekajdnevnem seminarju v NG in sem na koncu šel pogledat znamenite točke. Poleg recimo grobnice Bourbonov je Sveta Gora ena taka točka. Cerkev je sploh zvečer videt fenomenalno- kot zrisana v kakem Quake 4 engineu.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Mislim da je prepovedano slovencu voziti avto registriran v tujini brez prisotnosti lastnika.


Ampak če je to res, kako bi potem lahko v tujini najel avto rpi kakem Rent-a-Carju ?
Neki ne verjamem v to teorijo...
On the journey of life, I chose the psycho path.

Vikking ::

Treba se je zavedat da je zavarovalnica "firma" in ne karitas oz. katerakoli druga dobrodelna, da ko se boš ti zabil ti bodo priletel s kovčkom denarja in ti ga dali.:\ Sicer res delujejo kot da so dobrodelna ustanova, ampak tak občutek nam vsiljujejo že od majhnega.

Zavarovalnici je treba denar dobesedno vzet, če boste čakali da vam ga smai dajo se bo zgodilo naslednje: Zavarovalnica vas bo poklicala da boste končno dobili denar za povračilo in vam na mizo vrže nek znesek ki vam niti pod razno ne pokrije stroškov popravila avtomobila. Seveda vam bo to zavarovalnica vrnala to šele v parih mesecih. Ko razočarani odhajate iz zavarovalnice, vas na hodniku nekdo ustavi in vam ponudi možnost da dobite takoj gotovino a le če se odpeveste še dodatnih 30% ki so vam jih namenili.

V glavenm pri mojem primeru je bilo tako da je en gumpec priletel mi v rit v križišču. Avto vreden že tako nič je bil ocenjen na totalko, zavarovalnica me nategovala, češ da se tip še ni oglasil pri njih. Jim napišem da me ne briga na kakšen način ga bodo zvlekli na zavarovalnico, ker se to mene ne tiče, hkrati jim pošljem dopis da želim povračilo denarja za uporabo taxi-ja. Odpišejo da sem upravičen le do nekega max. zneska za taxi (zvem po drugih kanalih da to ni res). Odpišem da mi bodo plačali za vsak dan dokler ne zrihtajo zadeve. Avto ocenijo na totalko vrednosti 110k SIT, končno po mesecu dni uredijo zadevo dobim 110k SIT, pošljem račune za taxi v vrednosti 130k SIT. Tudi to plačajo. Čez en čas še pošljem račun za novo registrsko tablico. Tudi to plačajo.

S taxi-jem nisem opravu niti enga km, le odšel vsakih par dni do parih taxi-tov ter jih prosil za račune, doma jih z organiziral. Aja pa nič se ne menite ustno. Vse preko pošte in priporočeno. Tako imate dokazilo.

fosil ::

Doma vlada vojaška disciplina

Mislim da že tale citat veliko pove o tebi.
Ker očitno zelo rad bereš zakone, si mogoče še poglej pogoje ki si jih dobil, ko si sklenil zavarovanje, tam notri namreč piše, da se moraš če pozvročiš nesrečo sam zglasiti na zavrovalnici in prijavit škodo, torej je to da ti pošljejo na dom, samo njihova dobra volja.
Sicer ne delam na zavarovalnici ampak dobro poznam razmere tam in razlog zakaj ne pošiljajo tega s priporočeno pošto ampak navadno je preprost, zalo veliko ljudi ne dvigne priporočene pošte in se je izkazalo, da je odziv veliko slabši, kot če pošiljajo z navadno.
Tako je!

Brane2 ::

Mislim da že tale citat veliko pove o tebi.


Hvala.

Ker očitno zelo rad bereš zakone, si mogoče še poglej pogoje ki si jih dobil, ko si sklenil zavarovanje, tam notri namreč piše, da se moraš če pozvročiš nesrečo sam zglasiti na zavrovalnici in prijavit škodo, torej je to da ti pošljejo na dom, samo njihova dobra volja.


1. Ne berem rad zakonov,ampak sem spoznal, da jih MORAM. Razumem, da gre pa to mnogim v nos. Jasno je tudi, zakaj.

2. Razumem, da so neke moje obveznosti, ki jih deloma zaradi lastne malomarnosti, deloma zaradi resnega pomanjkanja časa nisem še obdelal, a od svojega pogodbenega partnerja, ki naj bi bil profesionalec, ki skrbi zame, pričakujem vsaj dobronamernost. Da me opozori na moje napake, ko to lahko stori brez bistvenih stroškov in napora zase in da mi dobronamerno svetuje.
Če moram it v vojno z njim vsakič, ko sem do nečesa upravičen in če moram pozorno brati vsako črko vsega, kar mi da pod nos, ke robstaja bistvena verjetnost, da bi me lahko zaje*al, se vprašam koliko ga sploh rabim.

Tak odnos je vsaj tu okrog mene poslovna praksa, pričakujejo ga moje stranke od mene in pričakujem ga jaz naprej od svojih dobaviteljev. Ne vidim nič napačnega v tem.

Sicer ne delam na zavarovalnici ampak dobro poznam razmere tam in razlog zakaj ne pošiljajo tega s priporočeno pošto ampak navadno je preprost, zalo veliko ljudi ne dvigne priporočene pošte in se je izkazalo, da je odziv veliko slabši, kot če pošiljajo z navadno.


Tole je krneki. Izgovor, ki so ga lahko privošči verjetno samo debelo obložena in od boga zaščitena ustanova. Vsi ostali bistvene stvari pošiljajo VSAJ priporočeno, če že ne s povratnico.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Vikking:

Vse to mi je jasno. Nisem odprl te teme,d a bi pizdil čez Triglav, ampak da bi se naučil kaj iz lasnte napake in jo popravil. Več ljudi več ve, pravijo.
In na STju jih je res veliko, torej...

Dobil sem kup dobrih informacij, ki jih je treba še obdelati in preveriti. Upam, da še kaj pride.

Ja, požgal sem nekaj časa na pisanje tegale, ampak stvar mi je prihranila 10x več.

Že sam ST je zame ena taka dobra izkušnja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

kekz ::

@Brane2: 1. Ta razlaga bi me zanimala. Mi lahko pošlješ link na to ali kar vsebino razlage na ZS, če to še imaš ?

Evo cut/paste odgovora:

Zakon o zavarovalništvu v 1. členu določa, da je zavarovalnica pravna oseba
s sedežem v Republiki Sloveniji, ki je pridobila dovoljenje Agencije za
zavarovalni nadzor za opravljanje zavarovalnih poslov.

V 3. členu istega zakona je določeno, da zavarovalne posle lahko opravlja
zavarovalnica s sedežem v Republiki Sloveniji, ki je za opravljanje teh
poslov pridobila dovoljenje Agencije za zavarovalni nadzor ali podružnica
tuje zavarovalnice, ki je za opravljanje teh poslov pridobila dovoljenje
Agencije za zavarovalni nadzor oziroma zavarovalnica države članice EU, ki
v skladu z Zakonom o zavarovalništvu ustanovi podružnico na območju
Republike Slovenije ali je v skladu z Zakonom o zavarovalništvu pooblaščena
neposredno opravljati zavarovalne posle na območju republike Slovenije.

Predlagamo, da se za podrobnejše informacije o možnosti obveznega
avtomobilskega zavarovanja v drugi državi članici EU obrnete na Zavarovalno
združenje.

Služba za odnose z javnostmi MNZ

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

Brane2 ::

Živo me zanima EU- kompatibilnost tega.
On the journey of life, I chose the psycho path.

Go-ahead ::

Brane

A se ti ne zdi da iz muhe delaš slona.

Če sem prav razumel tvoj poste je do celotnega problema prišlo samo zaradi tega, ker nek papir na takšen ali drugačen način ni prišel do tebe.

Zato je bogi oškodovanec zavrtel tvojo številko in te povprašal kaj je s tem. Ti si znorel in začel iskati morebitnega dežurnega krivca. in si ga našel - Zavarovalnico, čeprav nisi prav povsem prepričan v njen kiks.

Ali ne obstaja dokaj velika verjetnost, da bi ti zavarovalnica kljub vajinim urgencam ponovno poslala dopis. Menda ne misliš. da bi morala brez tvoje potrditve škodnega dogodka plačati odškodnino.

In če bi že morali zadeve pošiljati priporočeno a ne opaziš, da bi se čas reševanja večine zadev občutno podaljšal. To bi bil zate znova nek razlog nad katerim bi nergal.

Sory Brane2. Moje skromno mnenje:
Oškodovanec bo dobil plačano odškodnino. Če je pri tem pač zavrtel še enkrat tvojo telefonsko številko, mu to ni bistveno spremenilo kvalitete življenja. Tebi pa jo očitno je, zato ti ponovno predlagam, da začneš iskat boljšo zavarovalnico.

Če dobiš tako, da ti ne bo potrebno niti s prstom migniti in že bodo oškodovanci, katerim boš povzročal škode prejeli odškodnine me prosim seznani z njo, ker sem se tudi jaz tam pripravljen zavarovati.

To da nimate evropskega poročila o nezgodi je v takih primerih še največja NAPAKA. (kolega pa tak). Če bi se oškodovanec prikazal na zavarovalnici s pravilno izpolnjenim evropskim poročilom, do vseh nadaljnjih napak mogoče sploh ne bi prišlo.
Torej, če si sam za*ebal zadevo v osnovi ne se tolažit s tem, da so tudi drugi kaj malega za*jebali.

fosil ::

Tipično razmišljanje domačih generalov, ki mislijo da jim bodo povsod salutirali tako kot doma. Torej zavarovalnica naj se ne ozira glede na to kako stvar ustreza večini strank ampak naj se prilagodi tebi. Treba se bo počasi začeti zavedati da se svet ne vrti okoli tebe.
Iz tega izhaja tudi tvoja želja, da bi se obvezno zavaroval recimo v romunji, torej naj gre potem nekdo ki mu ti povročiš nesrečo, škodo uveljavljat v romunijo? No, na srečo to ni možno...
Tako je!

Brane2 ::

Če sem prav razumel tvoj poste je do celotnega problema prišlo samo zaradi tega, ker nek papir na takšen ali drugačen način ni prišel do tebe.


To je povsem zlahka "slon". Ko do cesarja ne pride pravoičasno od mene kak košček papirja, mi gozoi z ohoho kaznimi. Ko ta ne pride do poslovnega partnerja, pojejo opomini in zamudne obresti, lahko tudi še kaj drugega. Meni je ta košček papirja pomemben in ker je bil Triglav moj poslovni partner, bi moral biti že zaradi tega pomemben tudi njemu.

Zato je bogi oškodovanec zavrtel tvojo številko in te povprašal kaj je s tem. Ti si znorel in začel iskati morebitnega dežurnega krivca. in si ga našel - Zavarovalnico, čeprav nisi prav povsem prepričan v njen kiks.


Povsem sem prepričan v nejno malomarnost. NISO mi poslali tako pomembnega papirja priporočeno niti nimajo nobene pisne sledi, da so mi ga poslali. To je grdo.

Ali ne obstaja dokaj velika verjetnost, da bi ti zavarovalnica kljub vajinim urgencam ponovno poslala dopis. Menda ne misliš. da bi morala brez tvoje potrditve škodnega dogodka plačati odškodnino.


Mislim- ne mislim, VEM, da bi morala reagirati. Dobila je od svoje postojnske enote vse papirje razen moje izjave začetkom decembra. Ko mi je KAO poslala dopis in ni dobila odgovora, bi morala reagirati.
Najbolj jim pa zamerim uporabo navadne pošte. Pustil sem vse kontaktne podatke, mail, fax, vse telefone itd in ti mi pošljejo NAVADNO pošto in kar tako v nedogled čakajo, da se bo kdo odzval.

In če bi že morali zadeve pošiljati priporočeno a ne opaziš, da bi se čas reševanja večine zadev občutno podaljšal. To bi bil zate znova nek razlog nad katerim bi nergal.


ZAKAJ HUDIČA BI SE PA PODALJŠAL ? Od kod ti ta neumnost ?

Oškodovanec bo dobil plačano odškodnino. Če je pri tem pač zavrtel še enkrat tvojo telefonsko številko, mu to ni bistveno spremenilo kvalitete življenja. Tebi pa jo očitno je, zato ti ponovno predlagam, da začneš iskat boljšo zavarovalnico.


Oškodovanec gor ali dol. če me je zavarovalnica sposobna poklicat in dobit v nanosekundi, ko bi ona nekaj rada, pričakuejm podoben odziv, ko gre za nekaj, kar je v interesu njene stranke.
je to preveč ?

Če dobiš tako, da ti ne bo potrebno niti s prstom migniti in že bodo oškodovanci, katerim boš povzročal škode prejeli odškodnine me prosim seznani z njo, ker sem se tudi jaz tam pripravljen zavarovati.


Take niti ne iščem. Saj koneckoncev so mi potem, ko sem jim povedal svoje seveda v drugo poslali stvar priporočeno. Pa sem kljub temu mignil s prstom, ritjo,a vtom in še čem na Vodnikovo( edit: Verovškovo) , da sem stvar čimprej urihtal. Moti me ta odnos.

To da nimate evropskega poročila o nezgodi je v takih primerih še največja NAPAKA. (kolega pa tak). Če bi se oškodovanec prikazal na zavarovalnici s pravilno izpolnjenim evropskim poročilom, do vseh nadaljnjih napak mogoče sploh ne bi prišlo.


To je njegov problem in to me ne zanima. Če je sam tako trapast, naj trpi posledice. Tudi debil, ki vozi moj avto, je slišal svoje. Ampak zavarovalnico pa solidno plačujem, pa me obravnava ko zadnjo luknjo na fruli in se obnaša precej naduto. Glede na ato, kaj sem plačal v teh 15 letih in kaj sem za to dobil, mam feeling da je čas za ukrepanje že davno prišel...

Torej, če si sam za*ebal zadevo v osnovi ne se tolažit s tem, da so tudi drugi kaj malega za*jebali.



Kaj hudiča sem tako zaj* in kako bi me to lahko obremenilo ? Da bi v najslabšem primeru izkeširal teh 220 kSIT ? Pa kaj ? Samo razlika pri premiji mi bo odnesla pol tega !
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

kekz ::

@Brane2: Živo me zanima EU- kompatibilnost tega.

Tudi mene je zanimalo. Sem se malo neuradno pozanimal v Bruslju. Menda Belgijec tudi ne more zavarovati avta npr. v Španiji.
Takih nedoslednosti v EU sem zasledil že kar veliko. Bo treba še dosti poštimati, da bo EU res čemu podobna.


@fosil: Iz tega izhaja tudi tvoja želja, da bi se obvezno zavaroval recimo v romunji, torej naj gre potem nekdo ki mu ti povročiš nesrečo, škodo uveljavljat v romunijo? No, na srečo to ni možno...

Hočeš reči, če te pti nas na cesti poči Romun, da moraš uveljavljati odškodnino v Romuniji? I don't think so.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: kekz ()

Brane2 ::

Tipično razmišljanje domačih generalov, ki mislijo da jim bodo povsod salutirali tako kot doma.


MIsliš na Triglav ? Mogoče. Ampak h njim "domov" sem šel samo iz korektnosti do oškodovanca, da ne bi čakal še na ta dan zaradi potovanja pisma.

Torej zavarovalnica naj se ne ozira glede na to kako stvar ustreza večini strank ampak naj se prilagodi tebi.


Zavarovalnica se ozira prdvsem na to, kako stvari ustrezajo NJEJ, ne pa večini strank. Kar se mojih interesov tiče, sem kaj zahteval od Triglava ? Samo sprašujem za izkušnje drugih s pogoji drugje, preden se odločim.

Treba se bo počasi začeti zavedati da se svet ne vrti okoli tebe.


Se povsem strinjam. In ustrezno liberalizirati zakonodajo in spustiti not tudi druge, pa ne samo za vzorec.

Iz tega izhaja tudi tvoja želja, da bi se obvezno zavaroval recimo v romunji, torej naj gre potem nekdo ki mu ti povročiš nesrečo, škodo uveljavljat v romunijo? No, na srečo to ni možno...


Kar seveda pomeni po tvojem,d a če te poči kak ustrezno zavarovan nemški turist, se moraš ti odpravit po odškodnino v Nemčijo ? :D :D


Tako je...



No, to me res zanima. Če je res "tako", v katerih primerih in kaj pravi na to EU zakonodaja.
On the journey of life, I chose the psycho path.

fosil ::

Zavarovalnica se ozira prdvsem na to, kako stvari ustrezajo NJEJ, ne pa večini strank

Res je, vendar pa tisto kar njej ustreza ni ravno tisto kar si ti predstavljaš (torej da prišparajo en evro za pošto). Če verjameš ali ne si zavarovalnica želi škode rešiti čim prej, predvsem zato ker imajo tako manj dela s telefoni in prelaganjem dokumentov, pa tudi zato da jim ni treba poslušat takšnih izpadov kot ga imaš ti trenutno. Poleg tega se nekateri tudi ozirajo na druge in ne vidijo samo sebe, med drugim tudi zavarovalnice, tako da tudi zavarovalnica se prilagodi strankam, kolikor se lahko.

Kar se pa škod tujcev tiče je pa tako, da imajo slo zavarovalnice sklenjene pogodbe s tujimi in zanje urejajo škodo, se pa zadeva lahko kar precej zavleče, tudi po par mesecev (kakšna histerija bi bila šele v tem primeru). Mislim pa da to velja samo za škodo na avtu, telesne poškodbe moraš uveljavljat direktno na tujo zavarovalnico, oziroma za to ponavadi najameš odvetnika, ki ga na koncu plača zavarovalnica.
Tako je!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fosil ()

Go-ahead ::

Še zadnjič, da slon ne bo še večji.

Če iz vsake take malenkosti delaš take dizertacije, imaš v vsakdanjem življenju veliko problemov nad katerimi bentiš!!!!

Težko življenje, a se ti ne zdi.

Brane2 ::

Res je, vendar pa tisto kar njej ustreza ni ravno tisto kar si ti predstavljaš (torej da prišparajo en evro za pošto).


ne vidim zakaj bi jo tu ločevale želje od dejanj. Zakaj bi si torej zavarovalnica želela nekaj opraviti čimprej, vendar tega ne bi naredila. Kadarkoli sem imel stik s katerokoli zavarovalnico, ki si me je res želela obvestiti o kaki posebni ponudbi, mi je vedno poslala bodisi priporočeno ponudbo bodisi me poklicala. Zakaj ravno tu domnevaš, da si je TG to tako želel, pa mu ni ratalo cel mesec ?

In kakšne "izpade" naj bi ieml jaz glede tega ? Sem koga nadrl ? Sem se šel izživljat nad kako ljerko na šalterju ? Ne. Le odprl sem temo na portalu, kjer vem, da je visoka verjetnost, da bom dobil med mnogo mnenji in nasveti tudi kaj pametnega. To je zate "izpad" ? če sem se razpisal o stvareh, ki me pri Triglavu motijo, sem to storil na vprašanje drugih.
Hja, če ne bi rad slišal odgovora, zakaj potem sprašuješ ?

Kar se pa škod tujcev tiče je pa tako, da imajo slo zavarovalnice sklenjene pogodbe s tujimi in zanje urejajo škodo, se pa zadeva lahko kar precej zavleče, tudi po par mesecev (kakšna histerija bi bila šele v tem primeru).


Verjetno podobna tisti, ko domače zavarovalnice zavlečejo izplačilo za par mesecev.


Mislim pa da to velja samo za škodo na avtu, telesne poškodbe moraš uveljavljat direktno na tujo zavarovalnico, oziroma za to ponavadi najameš odvetnika, ki ga na koncu plača zavarovalnica.


No, končno nekaj "misliš" in ne trdiš. Bomo to preverli.

Če iz vsake take malenkosti delaš take dizertacije, imaš v vsakdanjem življenju veliko problemov nad katerimi bentiš!!!!


Ja, vsako malenkost, ki zahteva moj denar v nesimbolični količini si ogledam. Jasno mi je, zakaj Telekomu/Siolu ni bilo prav, da "delam sceno" in sprašujem o T-2 in ali lahko matchajo njihovo ponudbo in povsem enak odziv doživljam pri Triglavu. Bogve zakaj ? :\
On the journey of life, I chose the psycho path.

Go-ahead ::

A si spet priredil sceno? In to tako, da ji nihče več ni pripravljen slediti.
Vseeno me pa zanima, kje dobiš čas za seciranje odgovorov vsakega udeleženca na forumu. Očitno te to početje zelo veseli, je tvoj hobi in vemo da za hobije ni nikoli škoda časa.
Torej samo tebi v veselje.



Če sem prav razumel tvoj poste je do celotnega problema prišlo samo zaradi tega, ker nek papir na takšen ali drugačen način ni prišel do tebe.
To je povsem zlahka "slon". Ko do cesarja ne pride pravoičasno od mene kak košček papirja, mi gozoi z ohoho kaznimi. Ko ta ne pride do poslovnega partnerja, pojejo opomini in zamudne obresti, lahko tudi še kaj drugega. Meni je ta košček papirja pomemben in ker je bil Triglav moj poslovni partner, bi moral biti že zaradi tega pomemben tudi njemu.

Le kako veš vse to, ali mogoče cesarju kdaj nisi pravočasno poslal kakega papirja in ali mogoče nekemu poslovnemu partnerju nisi plačal nekega računa?? Lastne iskušnje torej. Ali sta ti omogočila popravni izpit ? Ali sta mogoče odprla temo na slo-techu?



Zato je bogi oškodovanec zavrtel tvojo številko in te povprašal kaj je s tem. Ti si znorel in začel iskati morebitnega dežurnega krivca. in si ga našel - Zavarovalnico, čeprav nisi prav povsem prepričan v njen kiks.
Povsem sem prepričan v nejno malomarnost. NISO mi poslali tako pomembnega papirja priporočeno niti nimajo nobene pisne sledi, da so mi ga poslali. To je grdo.

Ne vem kako si lahko v to prepričan. In zakaj je to tako pomeben papir, če ti lahko kadarkoli pošljejo drugega?


Ali ne obstaja dokaj velika verjetnost, da bi ti zavarovalnica kljub vajinim urgencam ponovno poslala dopis. Menda ne misliš. da bi morala brez tvoje potrditve škodnega dogodka plačati odškodnino.
Mislim- ne mislim, VEM, da bi morala reagirati. Dobila je od svoje postojnske enote vse papirje razen moje izjave začetkom decembra. Ko mi je KAO poslala dopis in ni dobila odgovora, bi morala reagirati.
Najbolj jim pa zamerim uporabo navadne pošte. Pustil sem vse kontaktne podatke, mail, fax, vse telefone itd in ti mi pošljejo NAVADNO pošto in kar tako v nedogled čakajo, da se bo kdo odzval.

Zavarovalnica bi reagirala, vendar sta jo z oškodovancem prehitela, kar pa še ne pomeni, da oškodovanec ne bi dobil svoje odškodnine. Če jim že zameriš uporabo navadne pošte, pa nam forumovcem pojasni koliko je vredna tvoja izjava poslana po emailu, telefonu, faxu na morebitni obravnavi tvoje zadeve na sodišču.



In če bi že morali zadeve pošiljati priporočeno a ne opaziš, da bi se čas reševanja večine zadev občutno podaljšal. To bi bil zate znova nek razlog nad katerim bi nergal.
ZAKAJ HUDIČA BI SE PA PODALJŠAL ? Od kod ti ta neumnost

Če dobiš pošto na domači naslov mi prosim pojasni katero pošto prej prebereš, tiso ki jo imaš v nabiralniku, ali tisto katero moraš iti iskat na pošto, mogoče celo naslednji dan. Vsi ne dobivamo pošte na naslov podjetja in nimamo nekoga doma ki bi jo lahko v našem imenu prevzel. To ABSOLUTNO pomeni podaljšanje časa da tvoj odgovor pride na zavarovalnice, res pa je mogoče ne vpliva na čas izplačila odškodnine, če vsi ostali dokumenti niso še zbrani.



Oškodovanec bo dobil plačano odškodnino. Če je pri tem pač zavrtel še enkrat tvojo telefonsko številko, mu to ni bistveno spremenilo kvalitete življenja. Tebi pa jo očitno je, zato ti ponovno predlagam, da začneš iskat boljšo zavarovalnico.
Oškodovanec gor ali dol. če me je zavarovalnica sposobna poklicat in dobit v nanosekundi, ko bi ona nekaj rada, pričakuejm podoben odziv, ko gre za nekaj, kar je v interesu njene stranke.
je to preveč ?

Ali misliš da mangerji podjetij dajo prioriteto zadevam kjer morajo od kapitala podjetja nekaj dati, ali bodo najprej poskrbeli za dohodke, da bodo sploh lahko kaj dali???


Če dobiš tako, da ti ne bo potrebno niti s prstom migniti in že bodo oškodovanci, katerim boš povzročal škode prejeli odškodnine me prosim seznani z njo, ker sem se tudi jaz tam pripravljen zavarovati.
Take niti ne iščem. Saj koneckoncev so mi potem, ko sem jim povedal svoje seveda v drugo poslali stvar priporočeno. Pa sem kljub temu mignil s prstom, ritjo,a vtom in še čem na Vodnikovo( edit: Verovškovo) , da sem stvar čimprej urihtal. Moti me ta odnos

Tvoj trud je pohvale vreden ni pa bil nujno potreben. V zvezi odnosom se le bojim, da si vse skupaj pripeljal do podobne faze kot je sedaj prisotna v tej temi- nimaš več sogovornikov!!!


To da nimate evropskega poročila o nezgodi je v takih primerih še največja NAPAKA. (kolega pa tak). Če bi se oškodovanec prikazal na zavarovalnici s pravilno izpolnjenim evropskim poročilom, do vseh nadaljnjih napak mogoče sploh ne bi prišlo.
To je njegov problem in to me ne zanima. Če je sam tako trapast, naj trpi posledice. Tudi debil, ki vozi moj avto, je slišal svoje. Ampak zavarovalnico pa solidno plačujem, pa me obravnava ko zadnjo luknjo na fruli in se obnaša precej naduto. Glede na ato, kaj sem plačal v teh 15 letih in kaj sem za to dobil, mam feeling da je čas za ukrepanje že davno prišel...

Njegov problem je postal tvoj in te je začel prekleto zanimati. In posledice imaš tudi ti. Ta ki vozi tvoj avto je mogoče debil samo zaradi tega, ker ni poskrbel, da bi v vozilu imel evropsko poročilo o nezgodi, ali obstaja kak globlji razlog??? In ali nisi med zadnjimi luknjami na fruli (katerih je veliko), če veš da ima zavarovalnica lahko 2.000.000 polic in tvojih 200ksit predstavlja pljunek v morje.


Torej, če si sam za*ebal zadevo v osnovi ne se tolažit s tem, da so tudi drugi kaj malega za*jebali.
Kaj hudiča sem tako zaj* in kako bi me to lahko obremenilo ? Da bi v najslabšem primeru izkeširal teh 220 kSIT ? Pa kaj ? Samo razlika pri premiji mi bo odnesla pol tega !

Povzočil si materialno škodo! Nisi izpolnil evropskega poročila. V najslabšem primeru bi lahko povzročil večjo škodo in zkešriral kaj več. Po tem ne bi več izjavil "PA KAJ".



Še nekaj; tej tvoji izračuni zavarovalne premije za zavarovanmje avtomobilske odgovornosti se mi zdijo močno pretirani. Ali so tvoje Astre tako navite (nad 100KW ali po ste s temi vozili povzročili že ogromno škod? Če ste jih res povzočili, je prav da plačate ustrezno višjo premijo.

Uživaj pri branju mojih odgovorov in sestavljanju tvojih, vedi pa da je kritiziranje nekaj zelo enostavnega, še posebno na temo o kateri nekaj veš. Problem pa nastane ker nihče v določenem trenutku ne ve vsega.

Brane2 ::

A si spet priredil sceno? In to tako, da ji nihče več ni pripravljen slediti.


Pri sledenju ti bo pomagalo, če se naučiš nekih osnov postanja na ST. Lahko bi recimo vsaj pošteno uporabljal quotanje, ki bi vidno ločilo citirani tekst od tvojega.
Recimo.

Le kako veš vse to, ali mogoče cesarju kdaj nisi pravočasno poslal kakega papirja in ali mogoče nekemu poslovnemu partnerju nisi plačal nekega računa?? Lastne iskušnje torej.


Lastne izkušnje. Ki jih tebi nekako manjka. Najprej praviš, "saj gre samo za papir ", nato ti ni prav, ker moje izkušnje govorijo drugače...

Ja, in ti in taki zapleti so odprli že kako temo na Slo-Techu. Saj temu je namenjen.

Ne vem kako si lahko v to prepričan. In zakaj je to tako pomeben papir, če ti lahko kadarkoli pošljejo drugega?


Zato ker je vezan na izplačilo škode in tega ne morejo opravit kadarkoli, ne da bi dodatno oškodovali oškodovanca.

In ne vem,zakaj ti to tvoje stališče ni tako samoumevno, ko recimo jaz plačam zavarovalnino ? Zakaj jaz, kot druga stranka v delau ne morem reči "eh, saj to je samo kos papirja, ko je*e, ga bom že pridobil čez kak mesec? "

Zavarovalnica bi reagirala, vendar sta jo z oškodovancem prehitela, kar pa še ne pomeni, da oškodovanec ne bi dobil svoje odškodnine. Če jim že zameriš uporabo navadne pošte, pa nam forumovcem pojasni koliko je vredna tvoja izjava poslana po emailu, telefonu, faxu na morebitni obravnavi tvoje zadeve na sodišču.


Vsekakor manj od uradne, podpisane pošiljke, poslane priporočeno ali s povratnico. To velja vsaj za navaden, nepodpisan email. Podpisan je vreden vsaj toliko kot prej opisane pošiljke ampak ne bom zdaj s teboj o tem, če ti že prvi koraki delajo probleme. Vsekakor pa z vsemi poštenimi ustanovami, ki potrebujejo moj uradni odgovor, na katerega se bodo lahko sklicevali v nadaljnjem postopku, komuniciram tako. To je normalno in v navadi pri nas.

Če dobiš pošto na domači naslov mi prosim pojasni katero pošto prej prebereš, tiso ki jo imaš v nabiralniku, ali tisto katero moraš iti iskat na pošto, mogoče celo naslednji dan. Vsi ne dobivamo pošte na naslov podjetja in nimamo nekoga doma ki bi jo lahko v našem imenu prevzel. To ABSOLUTNO pomeni podaljšanje časa da tvoj odgovor pride na zavarovalnice, res pa je mogoče ne vpliva na čas izplačila odškodnine, če vsi ostali dokumenti niso še zbrani.



Spet bluziš. Evo, že moj primer vpije v nebo nasprotno. Kao poslali so mi zadevo po navadni pošti, pa se ni zgodilo nič tri tedne. Nato sem dobil stvar priporočeno in je bila že naslednji delovani dan urejena.
To, kako ti dvigaš pošto, je tvoja stvar. Če pa ti jo tvoj poslovni partner hoče dostaviti in narediti vse, da se prepriča, da si jo dobil, ti jo bo poslal priporočeno ali še raje s povratnico. Kaj si potem ti naredil s tem, je tvoja stvar, ne njegova. Zakaj hudiča pa misliš, da cesarjeve službe pošiljajo priporočeno in zakaj je bil spremenjen upravni postopek glede priporočenih pošiljk ? Zato, ker cesarju tako paše ?


Ali misliš da mangerji podjetij dajo prioriteto zadevam kjer morajo od kapitala podjetja nekaj dati, ali bodo najprej poskrbeli za dohodke, da bodo sploh lahko kaj dali???


Kot manager svojega podjetja ti lahko povem, da je vsak deal ravnovesje interesov. In če je zavarovalnica poskrbela za svoje, valjda lahko tudi mene kot drugo stran v tem dealu skrbijo moji.
Kot rečeno- če bo zavarovalnica naredila štalo ob moji zamudi, jaz ne mislim biti tiho ob njeni.

Tvoj trud je pohvale vreden ni pa bil nujno potreben. V zvezi odnosom se le bojim, da si vse skupaj pripeljal do podobne faze kot je sedaj prisotna v tej temi- nimaš več sogovornikov!!!


Folk, ki dosega neko kulturo na STju posta, ko ima kajpametnega za povedat. Dobil sem par pametnih nasvetov in folk je uthnil. Preostalo je samo tvoje nabijanje brez informacijske vrednosti in moji odgovori nanj. Saj bi ga ignoriral, pa se mi zdi brezveze,d abi trpel pokroviteljski odnos nekoga, ki očitno prodaja neumnosti kot sveto resnico.

In ali nisi med zadnjimi luknjami na fruli (katerih je veliko), če veš da ima zavarovalnica lahko 2.000.000 polic in tvojih 200ksit predstavlja pljunek v morje.


Saj to se mi zdi čudno pri tem odnosu. Če je to res "pljunek v morje", zakaj potem toliko sekirancije, če "ne pljunem" ali vsaj "ne pljunem pravočasno" ?

velikost je karta, na katero zavarovalnica vleče nepismene babice. V resnici je njena velikost za sam deal nepomembna. Ja, mogoče ima 200.000 takih polic, ampak za njimi stoji ustrezno število agentov,s trank, količina denarja in obveznosti. In to je zame kot stranko POVSEM nepomembno. Zame obstaja tisti, ki ga ga lahko bremenim za njegovo polovico pogodbe in obveznosti iz mojega dela. Nič več.

Povzočil si materialno škodo! Nisi izpolnil evropskega poročila. V najslabšem primeru bi lahko povzročil večjo škodo in zkešriral kaj več. Po tem ne bi več izjavil "PA KAJ".


Pa saj povzročitev materialne škode je predmet te pogodbe ! S tem še nisem zajebal sam pogodbe. In ne bluzi mi z evropskim poročilom. Oba veva, da to ni res. Ja, dobro je če ga izpolniš in tudi priporočljivo, ni pa to pogoj, sploh v upravičenih okoliščinah. Ne kvasi neumnopsti v upanju,d ajih ne bom šel preverit.

Še nekaj; tej tvoji izračuni zavarovalne premije za zavarovanmje avtomobilske odgovornosti se mi zdijo močno pretirani. Ali so tvoje Astre tako navite (nad 100KW ali po ste s temi vozili povzročili že ogromno škod? Če ste jih res povzočili, je prav da plačate ustrezno višjo premijo.


Spet cvetka. Tadrugo Astro sem nabavil lansko leto in seveda začel v 14-tem premijskem razredu. S prvo Astro sem v mislim da osmem razredu ampak za novo pridobitev sem moral štartati jovo na novo.
Tega nisi vedel ali spet zavajaš ?

In še nekaj- razlika mi bo, kot vidim, odnesla bistveno več. Skozi leta prav zlahka kar celo škodo ali še več, samo zaradi tega. nekaj v stilu polovice škode samo do trenutka, ko se bom lahko vrnil v isti, začetni, 14-ti premijski razred. Potem pa seveda naprej, vse do 5-tega, pa če ga dosežem ali pa me kaka nova škoda butne spet 3 razrede dol.

Pri tem se človek vpraša, ali je to sploh še zavarovanje ? Bolj je namreč videti kot nek kredit...

Uživaj pri branju mojih odgovorov in sestavljanju tvojih, vedi pa da je kritiziranje nekaj zelo enostavnega, še posebno na temo o kateri nekaj veš. Problem pa nastane ker nihče v določenem trenutku ne ve vsega.


Ampak le ko se pogovarjaš z zavarovalniškim agentom, lahko opazuješ kako ti z nerodnimi aikido prijemi poskuša prodajat crap kot sveto resnico...

Dodatek: Kar se mojega časa tiče, ne skrbi. Če znaš uprabljat roke in lahko tipkaš desetprstno, gredo stvari hitro. Če delaš na več monitorjih hkrati in lahko cut&pasteaš zadeve pa še hitreje.
In če tipkaš odogovor v premorih med delom, tega "izgubljenega" časa niti ne čutiš. Tale odgovor mi je vzel recimo nekaj čez deset minut. Več kot minuto ali dve za tipičen odgovor, ampak če tako lepo prosiš, pač nisem mogel reči ne... :D
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Brane2 ::

Še ena stvar me zanima:

Če osnovno zavarovanje krije škodo, ki jo povzročiš DRUGIM, zakaj hudiča je tako odvsno od vrednosti TVOJEGA avta ?
On the journey of life, I chose the psycho path.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Najcenejše Avtomobilsko Zavarovanje - KJE? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Na cesti
843208891 (1828) wcpapir
»

Najboljše zavarovanje za avtomobil (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
16840991 (7057) Mateja88
»

Zavarovalnica Sava - nadomestno vozilo

Oddelek: Na cesti
3812782 (10677) koyotee
»

Kaj storiti ob prometni nesreči - zavarovanje (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8719972 (12544) ...:TOMI:...
»

avtomobilsko zavarovanje

Oddelek: Na cesti
434748 (2118) St235

Več podobnih tem