» »

Izdelek brez garancijske izjave

Izdelek brez garancijske izjave

lenovo2 ::

Od mimovrste prejel stroj, kjer so bila zraven le navodila. V oglasu je navedenih 5 let garancije. Po mailu dobil račun. Ali bi moral zahtevati kakšen garancijski list?

val46 ::

Kolikor jaz vem, velja račun kot garancija, če zraven ni garancijskega lista. Ponavadi lahko tudi določene stvari registriraš na proizvajalčevi spletni strani. Lahko pa pokličeš na mimovrste in povprašaš za konkreten primer. Ampak če se odločiš to počet, vso srečo, če boš koga sploh dobil na telefon. Bodi vesel, da si stvar sploh prejel 8-)

mambli ::

Lahko napišeš na info@mimovrste.si in ti bodo vedno odgovorili. Ali pa pod komentar za artikel, tudi vedno odgovorijo.

Uporabnik ::

mambli je izjavil:

Lahko napišeš na info@mimovrste.si in ti bodo vedno odgovorili. Ali pa pod komentar za artikel, tudi vedno odgovorijo.


Mogoče bo prej garancija potekla, predno bo dobil odgovor :) Šalo na stran, jaz sem čakal zelooooo dolgo na odgovor, v tednih se meri.
If You Don\'t Stand for Something, You\'ll Fall for Anything

showsover ::

Zelo redko dobiš garancijsko izjavo, račun je dovolj. Kolikor izgleda, v 100% primerov, nikjer ne komplicirajo, če imaš račun (posnetek je v redu, original je boljši).

showsover ::

No, popravek, eno je garancijska izjava, drugo je garancijski list. Izjava je pač izjava, list je pa list (dokazilo). In če nimaš lista, je račun dovolj, do sedaj ni bilo nikjer nikakršnih problemov. Celo zps pravi v tem smislu:

Dajalec garancije ima vse obveznosti po zakonu, tudi če garancijski list ne vsebuje vseh zahtevanih podatkov ali ni izdan na predpisan način. Torej, garancijo lahko uveljavljate, čeprav garancijskega lista niste prejeli. Bo pa seveda treba izkazati, kdaj in od katerega podjetja ste izdelek kupili, na primer z računom.


PS: Zakaj ne dela ^I za poševno, da moram klofat tiste gumbe kot retard?

delavec44 ::

Bi moral pri nakupu tehničnega izdelka na Mimovrste prejeti zraven slovenska navodila za uporabo? Ker zadnje čase sem že večkrat dobil le angleška in/ali hrvaška.

VelkBla ::

showsover ::

Ja, bi moral, čeprav mene osebno ne moti, če ne, večkrat dobim kitajsko in k sreči še angleško :-)

https://zakonodaja.com/zakon/zvpot/33-c...

Vsebina navodila za uporabo mora biti za potrošnika lahko razumljiva in mu mora omogočati pravilno uporabo izdelka. Kadar je blago namenjeno prodaji na ozemlju Republike Slovenije, mora biti navodilo za uporabo v celoti v slovenskem jeziku
.

delavec44 ::

Hvala. Saj mene tudi ne moti, če je izdelek zame. Mojim staršem recimo pa angleška navodila nič ne pomagajo.

tomaz- ::

Mene pa zanima, kako dejansko uveljavljate obljubljeno večletno garancijo od zakonske z računom, na katerem NIKJER ne piše, da ste z določenim izdelkom dobili 5 let garancije!? Namreč, minimalna slo zakonodaja je 1 leto garancije, kar je več, je fino imeti nekje NAPISANO, vi tega na računu ziher nimate.. Kaj naredite po npr treh/štirih letih ob morebitni okvari samo z računom? Vam verjamejo na besedo?? Jim vi tolk zaupate?? svaka čast...

Točno tak primer je namreč imel moj kolega ne tako daleč nazaj.. Kregarija več kot mesec dni, ker je imel samo račun za izdelek ki je crknil po slabih 4 letih, ki naj bi imel 5 let garancije.. Slovenski prodajalec in uvoznik ga ni jebal pet posto, se je pač naredil neumnega / po računu mu je uradna garancija potekla po minimalnem zakonskem roku 1 leto, za stvarno napako pa bi moral sam dokazovati, pa še to je bilo samo dve leti od dneva nakupa / torej ravno tako zakonsko POTEKLO .. Ko je težil, da na škatli piše 5 year warranty, so mu mirno odgovorili, naj se za to obrne direktno na proizvajalca, da je to njegova garancija- v SLO je pač obvezna zakonska garancija ENO LETO, stvarna napaka pa dve leti z NJEGOVIMI dokazili o dejanskem obstoju.. Tudi inšpektor je temu pritrdil in ni spožil postopka... No, po več kot enem mesecu teženja so se ga usmilili po mojem ravno zaradi tega: konstaaaaaaaaaantnega teženja. Ampak, da greš čez vse to samo zato, ker se nekomu ne ljubi poštemplat garancije in ti reče, da je "dovolj račun" .. Hvala, ne.. Tam nikjer ne piše, kolk maš dejansko rok..

Furbo ::

In zakaj se ni obrnil na proizvajalca?
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

tomaz- ::

Zakaj pa bi se, če je imel od SLO uvoznika garancijski list s 5 letno garancijo!? Samo ob nakupu je po neumnosti popustil prodajalcu, ki mu je ob nakupu rekel, da ni treba, da je izpolnjen, da je "dovolj" račun / se mu na pultu pač ni ljubilo izpolnit ser št in fuknit tisti žig gor.. Ja, ko je prišlo do problema, pa prodajalec magično ni mogel "povezat" računa in neizpolnjene garancije..
Po tvoje pač potuha lenobi SLO prodajalca - zato tako je

Bwaze6 ::

tomaz- je izjavil:

Mene pa zanima, kako dejansko uveljavljate obljubljeno večletno garancijo od zakonske z računom, na katerem NIKJER ne piše, da ste z določenim izdelkom dobili 5 let garancije!?


Ja, to sem tudi jaz že gledal - na računu nič ne piše, pisalo je v spletni trgovini, ampak ko boš garancijo potreboval, izdelka v spletni trgovini morda ne bo več - kakšno dokazilo sploh imaš o daljši garanciji?

tomaz- ::

iz "moje" izkušnje : NIMAŠ GA.. Slepo zaupaš prodajalcu in mahaš s prazno garancijo v roki... Račun tu takrat očitno ne pomeni nič, ker se ga uradno ne da povezat s tvojim izdelkom..

sej roko na srce, sam tudi nisem na to pomislil, dokler nisem bil skoraj osebno vpleten v zadevo

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()

Bwaze6 ::

A ni v EU minimalna garancija za tehnične izdelke dve leti, posamezne države lahko to obdobje le podaljšajo, skrajšati pa ga ne morejo?

Obvezna garancija zavezuje trgovca in velja dve leti za izdelke, kupljene kjer koli v EU.

Trgovec oziroma proizvajalec vam lahko zagotovi (ali proda) tudi dodatno tržno garancijo, katere pogoji so navedeni v pogodbi. Pogoji tržne garancije so lahko ugodnejši kot pogoji zakonsko obvezne garancije, vendar tržna garancija ne nadomesti dveletne obvezne garancije. Če ste pri nakupu izdelka dobili enoletno tržno garancijo, lahko še vedno uporabite dveletno obvezno garancijo, če želite izdelek reklamirati pri trgovcu po več kot enem letu in manj kot dveh letih od nakupa.

Furbo ::

tomaz- je izjavil:

Zakaj pa bi se, če je imel od SLO uvoznika garancijski list s 5 letno garancijo!?

Jaz sem imel enkrat tako težavo, iz oddelka za pomoč kupcem od proizvajalca so kontaktirali servis, oddobrili popravilo in je bilo 123 rešeno.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

tomaz- ::

Vidiš, kolega je imel diametralno nasprotno izkušnjo, pa ga poznam kot izjemno prijaznega in nekompliciranega človeka v zrelih letih.. No, mogoče pa ravno zato :)

Skratka , iz moje izkušnje vseeno svetujem, da se potrudime in zahtevate od prodajalca, da vam vseeno izpolni tisti pildek, to je konec koncev njegova dolžnost in vaša pravica - najlažje je kupca na hitro pokasirat in odpravit

Bwaze6 : seveda velja, pri nas se imenuje stvarna napaka po ZVPOT , mislim da 37 člen ( ali 36, ne vem trenutno iz glave ), Ne splošna obvezna enoletna garancija. In pogoji so drugačni kot pri garanciji.. Prve pol leta zate ugodni, potem pa več ne.. preberi si , boš morda presenečen, negativno seveda.. Po preteku pol leta si namreč ti tisti , ki dokazuje obstoj napake, ne prodajalec..Če seveda uveljavljaš stvarno napako, obvezne splošne garancije imaš namreč minimalno Eno leto, ne dve

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: tomaz- ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Garancija, 45 dni, nov izdelek (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
22639469 (14994) Furbo
»

Garancija in pravne osebe (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
519863 (8462) St235
»

Garancija pri spletnem trgovcu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
11513878 (11550) kratos
»

Prenosljivost garancije (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6414177 (12113) solatko
»

45 dnevni rok (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8110852 (8394) čuhalev

Več podobnih tem