Forum » Loža » DOvod zraka za kuhinjsko napo
DOvod zraka za kuhinjsko napo
darkolord ::
Videl sem ogromno kuhinjskih nap, ki ne vlečejo skoraj nič. Nekatere ker so pač švoh, druge zaradi slabega odvoda zraka (premajhen premer cevi, predolga cev, preveč kolen, uporaba fleksibilnih cevi ...).
Sem zadevo zato zelo dobro naštudiral in smo pri novi kuhiniji izbrali dobro napo, naredili nov odvod z večjim premerom direkt na prosto, uporabili ravne cevi velikega preseka, kotni element s čimmanjšo izgubo, loputo s čimmanjšim uporom itd itd.
Napa sedaj vleče SUPER. Če je v kuhinji prižgana napa na max, v dnevni sobi skoraj ne morem zapreti balkonskih vrat, ker toliko cuza ven.
No, da preidem na problem. Seveda, kar gre ven, mora nekje tudi not.
Poleti je vse super, odpremo okno in je to to. Če odpremo okno pozimi, je v kuhiniji v minuti sibirija in je treba kuhati v bundi.
Če ne odprem okna, potem napa zrak vleče od POVSOD, kar pomeni iz vseh zračnikov in iz sifonov iz kopalnice in WC-ja, zaradi česar stanovanje potem začne smrdeti po kanalizaciji. Če zaprem vrata, ne pomaga, gre pač pod vrati in skozi vse špranje.
A ima še kdo tak problem in kako to rešujete?
Sem zadevo zato zelo dobro naštudiral in smo pri novi kuhiniji izbrali dobro napo, naredili nov odvod z večjim premerom direkt na prosto, uporabili ravne cevi velikega preseka, kotni element s čimmanjšo izgubo, loputo s čimmanjšim uporom itd itd.
Napa sedaj vleče SUPER. Če je v kuhinji prižgana napa na max, v dnevni sobi skoraj ne morem zapreti balkonskih vrat, ker toliko cuza ven.
No, da preidem na problem. Seveda, kar gre ven, mora nekje tudi not.
Poleti je vse super, odpremo okno in je to to. Če odpremo okno pozimi, je v kuhiniji v minuti sibirija in je treba kuhati v bundi.
Če ne odprem okna, potem napa zrak vleče od POVSOD, kar pomeni iz vseh zračnikov in iz sifonov iz kopalnice in WC-ja, zaradi česar stanovanje potem začne smrdeti po kanalizaciji. Če zaprem vrata, ne pomaga, gre pač pod vrati in skozi vse špranje.
A ima še kdo tak problem in kako to rešujete?
- spremenilo: darkolord ()
cypena ::
če imaš možnost, odpri okno na čisto drugem koncu stanovanja/hiše in se bo zrak do kuhinje že malo ogrel. Ne bo pa čisto ok, kot poleti. Ali pa probaš odpreti samo najbližjega, da ne shladiš cele bajte. Je pa tako, kot si že sam ugotovil, če gre ven mora tudi nekje not.
Najbrž imaš pač samo premočan vlek in probaj do koliko ga lahko zmanjšaš pa da ti še vedno zadovoljivo odstranjuje vonjave iznad štedilnika. Saj tudi najbrž vedno me rabiš največjega vleka, kot recimo za praženje čebule. peko rib...?
Najbrž imaš pač samo premočan vlek in probaj do koliko ga lahko zmanjšaš pa da ti še vedno zadovoljivo odstranjuje vonjave iznad štedilnika. Saj tudi najbrž vedno me rabiš največjega vleka, kot recimo za praženje čebule. peko rib...?
če seješ veter, boš po vsej verjetnosti požel vihar...
pa lep dan želim :)
pa lep dan želim :)
janezvalva ::
razdeli cev napol, ena polovica bo dovod, druga pa odvod zraka.
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 71278 (11475) | edi123 |
» | Večkrat prekoračena maksimalna količina CO v stanovanju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15172 (6174) | sandmat |
» | Prisilno prezračevanje stanovanja (lokalni prezračevalni sistem)Oddelek: Loža | 11682 (10402) | fosil |
» | izvlečna kuhinjska napa vprašanjeOddelek: Loža | 6114 (4987) | nokia6310 |
» | Katero prenosno klimo kupiti?Oddelek: Kaj kupiti | 8269 (7875) | freesty |