» »

Kredit brez pologa

Kredit brez pologa

«
1
2

filozof0 ::

Pozdravljeni. Ali kdo ve če katera banka da stanovanjski kredit brez pologa ali z minimalnim zneskom? Mogoče kakšna kombinacija kot sem nekje prebral o npr. 80% stanovanjskega kredita zavarovanega s hipoteko na nepremičnino katero se kupuje in ostalih 20% pa s stanovanjskim kreditom zavarovanim pri zavarovalnici. Znesek je okoli 80.000€ vzeli pa bi ga dve osebi skupaj ki sta zaposleni za nedoločen čas s skupnim prihodkom cca. slabih 2000€ neto (potni in malica vključeni). Hvala za odgovore.

Ganon ::

Brez lastnega vložka ne bo šlo, se je pa temu možno približati. Kontaktiraj različne banke.

https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...

Gre tudi skoraj brez pologa

V praksi je dolgo veljalo, da banke niso želele kreditirati celotnega nakupa nepremičnin, temveč so od iskalcev kredita zahtevale polog v višini vsaj petine zahtevanih sredstev, pogosto pa vsaj tretjinsko lastno udeležbo. V posebnih ponudbah so bili lastni deleži neredko še višji.
V SKB banki pa so prisluhnili tudi kreditojemalcem z minimalnimi lastnimi sredstvi - ti lahko pri banki najamejo ugoden stanovanjski kredit tudi zgolj s 5 % lastnih sredstev, ki jih ob odobritvi kredita stranka mora že imeti na svojem (ali partnerjevem) osebnem računu.

Lonsarg ::

Kolega je tko naredil ja in sicer 15 letni stanovanjski za 80% vrednosti ter 7 letni obični kredit na zavarovanje z zavarovalnico za preostalih 20%.

Jasno je ta obični kredit precej precej dražji, zato tudi samo 7 let da se ga čimprej losa in ima pač prvih 7 let res velik mesečni obrok.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

IL_DIAVOLO ::

Dolocene banke se regres in bozicnico poleg stejejo, pa si ze na 1100 neto!

#sarcasmoff

Invictus ::

Mislim, da zdaj kar vse to delajo ;).

Edino potnih stroškov ne upoštevajo več...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

care20 ::

raiffeisen ti ne vsteje regres ter bozicnice,potne stroske pa vstejejo,vstejejo ti tudi najemnino od stanovanja,ce ga oddajas

Mato989 ::

filozof0 je izjavil:

Pozdravljeni. Ali kdo ve če katera banka da stanovanjski kredit brez pologa ali z minimalnim zneskom? Mogoče kakšna kombinacija kot sem nekje prebral o npr. 80% stanovanjskega kredita zavarovanega s hipoteko na nepremičnino katero se kupuje in ostalih 20% pa s stanovanjskim kreditom zavarovanim pri zavarovalnici. Znesek je okoli 80.000EUR vzeli pa bi ga dve osebi skupaj ki sta zaposleni za nedoločen čas s skupnim prihodkom cca. slabih 2000EUR neto (potni in malica vključeni). Hvala za odgovore.

To je zelo ZELO neumno početje.

Če s slabih 2.000EUR NETO nista sposobna prihranit cca. 500EUR/mesec ob malo varčevalskem lifestylu potem je brezveze se it lastno stanovanje pa to... Počakajta 2 leti in prihranita 12k... pol pa dalje.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Najbrž nista prišparala ker dajeta zdaj 500€ mesečno v najemnino ane, po novem bi pa lahko v kredit.

Torej reveza od rojstva do smrti. Good plan.

Če plačujeta najemnino bosta reveža od rojstva do smrti (60 let), če plačujeta kredit pa bosta zgolj 20 let kaj misliš je bolje?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lonsarg ()

facepalm ::

Banka seveda bp krije 100% nakupa nepremicnine. Le ocenjena mora biti (s strani njihovega cenilca) za vsaj 30% vec.
Torej ce kupis stanovanje za 80k in zelis, da ti banka krije 80k, mora biti stanovanje dejansko vredno vsaj 105k. Oz moras zastavit se kako drugo nepremicnino, da je skupna vrednost hipoteke 105k

Edit: dejanske vrednosti se razlikujejo od banke do banke. Vec info bos dobil v poslovalnicah. Pricakuj pa, da v primeru kritja 100% nakupa, znajo zvisati obrestno mero

Zgodovina sprememb…

• spremenil: facepalm ()

facepalm je izjavil:

Banka seveda bp krije 100% nakupa nepremicnine. Le ocenjena mora biti (s strani njihovega cenilca) za vsaj 30% vec.
Torej ce kupis stanovanje za 80k in zelis, da ti banka krije 80k, mora biti stanovanje dejansko vredno vsaj 105k. Oz moras zastavit se kako drugo nepremicnino, da je skupna vrednost hipoteke 105k

Edit: dejanske vrednosti se razlikujejo od banke do banke. Vec info bos dobil v poslovalnicah. Pricakuj pa, da v primeru kritja 100% nakupa, znajo zvisati obrestno mero

Neumnost, banka bo dala MAX 80% NAKUPNE vrednosti v pogodbi, ne pa v vsakem primeru 80% ocenjene vrednosti! Bistven člen je cifra v kupoprodajni pogodbi...

Ali ti misliš da boš kupil nepremičnino za 80k pa če bo ocenjena 100k bo banka dala 80k? Pozabi, banka bo dala 80% od tvoje cifre v pogodbi, s tem da boš PRVO moral ti nakazat svoj del...

Lonsarg je izjavil:

Najbrž nista prišparala ker dajeta zdaj 500€ mesečno v najemnino ane, po novem bi pa lahko v kredit.

Tudi v tem primeru bi morala bit sposobna prihranit cca 500€/mesec, če nimata otrok =)

Zgodovina sprememb…

hojnikb ::

Lonsarg je izjavil:

Če plačujeta najemnino bosta reveža od rojstva do smrti (60 let), če plačujeta kredit pa bosta zgolj 20 let kaj misliš je bolje?

a mislis, da se stroski koncajo, ko placas kredit?
#brezpodpisa

Mato989 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Neumnost, banka bo dala MAX 80% NAKUPNE vrednosti v pogodbi, ne pa v vsakem primeru 80% ocenjene vrednosti! Bistven člen je cifra v kupoprodajni pogodbi...

Ali ti misliš da boš kupil nepremičnino za 80k pa če bo ocenjena 100k bo banka dala 80k? Pozabi, banka bo dala 80% od tvoje cifre v pogodbi, s tem da boš PRVO moral ti nakazat svoj del...

Neumnosti pises ti. Banke so fleksibilne in jim je v interesu prodati cim vec kreditov. Ce izpolnjujes obvezne pogoje, ni ovir.
Dejansko poznam primer, ko je banka krila 100% nakupne vreenosti. Oz 98%, ker je bila nepremicnina ocenjena malenkost pod 140% nakupne vrednosti, kar je bil pogoj.

facepalm je izjavil:

Mato989 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Neumnosti pises ti. Banke so fleksibilne in jim je v interesu prodati cim vec kreditov. Ce izpolnjujes obvezne pogoje, ni ovir.
Dejansko poznam primer, ko je banka krila 100% nakupne vreenosti. Oz 98%, ker je bila nepremicnina ocenjena malenkost pod 140% nakupne vrednosti, kar je bil pogoj.

Vir? Jaz ti lahko dam ogromno virov(kupoprodajnih) ZA mojo trditev...

Zgodovina sprememb…

Ganon je izjavil:

Brez lastnega vložka ne bo šlo, se je pa temu možno približati. Kontaktiraj različne banke.

https://www.delo.si/gospodarstvo/novice...

Gre tudi skoraj brez pologa

V praksi je dolgo veljalo, da banke niso želele kreditirati celotnega nakupa nepremičnin, temveč so od iskalcev kredita zahtevale polog v višini vsaj petine zahtevanih sredstev, pogosto pa vsaj tretjinsko lastno udeležbo. V posebnih ponudbah so bili lastni deleži neredko še višji.
V SKB banki pa so prisluhnili tudi kreditojemalcem z minimalnimi lastnimi sredstvi - ti lahko pri banki najamejo ugoden stanovanjski kredit tudi zgolj s 5 % lastnih sredstev, ki jih ob odobritvi kredita stranka mora že imeti na svojem (ali partnerjevem) osebnem računu.

Članek je star že eno leto zato ga nisem jemal preveč resno in se odločil vprašati za izkušnje oziroma bolj ažurne informacije v kolikor jih kdo ima. vsekakaor hvala.

Mato989 je izjavil:

filozof0 je izjavil:

Pozdravljeni. Ali kdo ve če katera banka da stanovanjski kredit brez pologa ali z minimalnim zneskom? Mogoče kakšna kombinacija kot sem nekje prebral o npr. 80% stanovanjskega kredita zavarovanega s hipoteko na nepremičnino katero se kupuje in ostalih 20% pa s stanovanjskim kreditom zavarovanim pri zavarovalnici. Znesek je okoli 80.000EUR vzeli pa bi ga dve osebi skupaj ki sta zaposleni za nedoločen čas s skupnim prihodkom cca. slabih 2000EUR neto (potni in malica vključeni). Hvala za odgovore.

To je zelo ZELO neumno početje.

Če s slabih 2.000EUR NETO nista sposobna prihranit cca. 500EUR/mesec ob malo varčevalskem lifestylu potem je brezveze se it lastno stanovanje pa to... Počakajta 2 leti in prihranita 12k... pol pa dalje.

Vprašanje ni bilo ali sem neumen :D Hvala za mnenje

Lonsarg je izjavil:

Tako nekako ja.

facepalm je izjavil:

Tako kot je @Mato989 napisal sem imel do sedaj tudi jaz informacije. Ali lahko zaupaš pri kateri banki je bila ta opcija?

Saj tudi odgovora nisi dobil da si neumen... napisal sem da je to početje zelo neumno, ne pa ti! Če ne zmoreš pravilno brat ne podpisuj pogodb.

Mato989 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Mato989 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Vir? Jaz ti lahko dam ogromno virov(kupoprodajnih) ZA mojo trditev...

Jaz pa samo eno.
Kredit je bil odobren s strani Intese San Paolo. Ampak tudi druge banke (Abanka, Delavska hranilnica, sparkasse) se niso branile te opcije, le Intesa je bila najbolj ugodna in brez komplikacij.
Le sestanek se je zacel: "potrebujem 100% kritje kredita za nepremicnino bistveno visje vreenosti. Lastnega vlozka nimam, ker bo sel v obnovo doticne nepremicnine, katera bo se bistveno dvignila vrednost."

Sumim da je to dejanje za katero bi banka odgovarjala BS in se za njih ne bi dobro končalo!

Sploh pa redkokdo prodaja stanovanja po BISTVENO nižji vrednosti kot je ocena ocenjevalca, razen če on zmuti vrednost ki ni realna... sicer pa ocenjevalci morajo pogledat prodaje v zadnjem času in podobno opremo itd...

hojnikb je izjavil:

Lonsarg je izjavil:

a mislis, da se stroski koncajo, ko placas kredit?

Začnejo se ze, ko postaneš lastnik. 80k vredno stanovanje, to pomeni da je blok sorazmerno star. Tako na tebe padejo vsi stroški, za katere prej nisi vedel da sploh obstajajo. Upam, da ve v kaj se podaja.

Mato989 je izjavil:

Saj tudi odgovora nisi dobil da si neumen... napisal sem da je to početje zelo neumno, ne pa ti! Če ne zmoreš pravilno brat ne podpisuj pogodb.

Takoj ko sm odpisal sm se zavedal da sm narobe napisal. Blo pa ni mišljeno resno tko da vem kaj si hotu povedat in se nekako strinjam a vseeno se bom odločil za neumno početje :D

filozof0 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Takoj ko sm odpisal sm se zavedal da sm narobe napisal. Blo pa ni mišljeno resno tko da vem kaj si hotu povedat in se nekako strinjam a vseeno se bom odločil za neumno početje :D

No saj odločitev je tvoja, ampak početje se generalno odsvetuje, sploh pa v tvojem primeru.

Če imata s partnerjem 2.000€ PRIHODKOV mesečno in če kupujeta nepremičnino v vrednosti 80k€ in če to ni samo neka garsonjera v LJ, ampak govorimo o nepremičninah zunaj elitnih lokacij kjer so cene bolj zmerne, bi torej to moralo biti solidno 1-2 sobno stanovanje. Ampak če živita izven elitnih lokacij kjer je najem zelo drag, potem je katastrofa, da nista mogla prihranit vsaj nekaj tisočakov še bolje dobrih 5.000€ vsak. Če pa sta komaj dobila šihte oz. še nista par dovolj časa, je pa to še huje če greta na tak način živet skupaj prehitro.

Invictus ::

Mato989 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Bo kar držalo. Dobiš tudi 100% ali celo več kredita, če kredit zavaruješ še kakoi drugače. Recimo druga nepremičnina...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Invictus je izjavil:

Mato989 je izjavil:

facepalm je izjavil:

Bo kar držalo. Dobiš tudi 100% ali celo več kredita, če kredit zavaruješ še kakoi drugače. Recimo druga nepremičnina...

Mhm, misliš da to ima OP če kupuje nepremičnino? Večina folka tega scenarija ne vidi!

Mato989 je izjavil:

Sumim da je to dejanje za katero bi banka odgovarjala BS in se za njih ne bi dobro končalo!

Sploh pa redkokdo prodaja stanovanja po BISTVENO nižji vrednosti kot je ocena ocenjevalca, razen če on zmuti vrednost ki ni realna... sicer pa ocenjevalci morajo pogledat prodaje v zadnjem času in podobno opremo itd...

Dvomim, da je to v nasprotju s smernicami BS, saj bi v tem primeru vsaj ena banka rekla, da to ni mozno.
Seveda je tezko oz dandanes skoraj nemogoce dobiti nepremicnino po nizji ceni od trzne. Ampak 100% lahko krijejo ce npr zastavis se drugo nepremicnino (ce si jo lastis).
Njim je vazno, da kredit primerno zavarujejo.
Je pa res, da brez prebite pare in brez lastnine, ne bo nobena banka krila 100% kredita za nepremicnino, katera vrednost je nizja od glavnice + EOM.
Sem se pa spomnil se enega primera (lastnega).
Prvo nepremicnino sem kupil po sistemu rent2buy. Brez pologa, fix mesecna obveznost za 5 let in nato ostalo kupnine v enkratnem placilu.
Po cca letu in pol in cca 15% krite kupnine, sem dobil kredit za preostalih cca 85% brez problema. Spet je bil pogoj, da je nepremicnina vredna okoli 130% glavnice, kar je bila saj sem jo v letu in pol adaptiral.
Tako da, da se. Ampak mora biti kredit primerno zavarovan ter kreditojemalec kreditno sposoben.

Zgodovina sprememb…

Druga nepremičnina načeloma odpade ja. Razpravljanje glede privarčevanega denarja in smiselnosti zveze ni moj namen v tej temi.

facepalm je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Dvomim, da je to v nasprotju s smernicami BS, saj bi v tem primeru vsaj ena banka rekla, da to ni mozno.
Seveda je tezko oz dandanes skoraj nemogoce dobiti nepremicnino po nizji ceni od trzne. Ampak 100% lahko krijejo ce npr zastavis se drugo nepremicnino (ce si jo lastis).
Njim je vazno, da kredit primerno zavarujejo.
Je pa res, da brez prebite pare in brez lastnine, ne bo nobena banka krila 100% kredita za nepremicnino, katera vrednost je nizja od glavnice + EOM.
Sem se pa spomnil se enega primera (lastnega).
Prvo nepremicnino sem kupil po sistemu rent2buy. Brez pologa, fix mesecna obveznost za 5 let in nato ostalo kupnine v enkratnem placilu.
Po cca letu in pol in cca 15% krite kupnine, sem dobil kredit za preostalih cca 85% brez problema. Spet je bil pogoj, da je nepremicnina vredna okoli 130% glavnice, kar je bila saj sem jo v letu in pol adaptiral.
Tako da, da se. Ampak mora biti kredit primerno zavarovan ter kreditojemalec kreditno sposoben.

Ja ampak govorimo o čisto neki specifiki...In ne ni jim važno da kredit samo primerno zavarujejo, ker če bi bilo tako, potem bi dobil ti za 150k vredno bajto 100k kredita tudi če bi bil brezposeln, pa oba veva da se to ne bo zgodilo, četudi je kredit zavarovan 50% nad potrebo kajne =)

Teh rent2buy pa v Sloveniji skorajda ni, čeprav se sliši dobro! =)

V vsakem primeru je kreditiranje za nakup nepremičnine kjer nimaš nič privarčevano zelo neumna odločitev... 20% lastni vložek je z namenom tam, to pa zato da imaš obrok nižji ali manj let, in še kaj...

filozof0 je izjavil:

Druga nepremičnina načeloma odpade ja. Razpravljanje glede privarčevanega denarja in smiselnosti zveze ni moj namen v tej temi.

Ce je prodajalec pripravljen prodati po sistemu rent2buy, bi rekel, da je to tvoja edina opcija.
Vzames potrosniski kredit za 5 let (kolikor ga dobis) in mu ta denar nakazes kot prvi obrok (kot polog pri avtu). Zmenis se za fix mesecno placilo (npr 500EUR).
V 5ih letih to nanese na 30kEUR + polog (recimo 20k). Takrat vzames kredit za 30kEUR, da pokrijes se zadnji del kupnine.

Je pa vprasanje, ce sta zmozna preziveti 5 let s cca 900EUR obroka za hiso.

Edit: ce sta kreditno sposobna za vsaj 500EUR/m pa lahko vzameta potrosniski kredit 25kEUR na 10 let (odplacas okoli 35kEUR) za polog, ter 55k na 30 let (odplacas okoli 70k) stanovanjskega.
Kolikor je to "zdravo" presodi sam.

Zgodovina sprememb…

''...V Sberbank, Delavski hranilnici, NLB in UniCredit banki pa pod določenimi pogoji financirajo nakup tudi 100 odstotno. V teh primerih je treba zastaviti ustrezno število nepremičnin, ali pa kombinirati več kreditov, tako da, denimo 80 odstotkov vrednosti nepremičnine znaša hipotekarni kredit, 20 odstotkov pa stanovanjski kredit, zavarovan pri zavarovalnici. ...''
To je izvleček iz članka tukaj https://www.zurnal24.si/pod-streho/prim......
Torej ali ve kdo če je to res mogoče? Pisali ste o kombinacijah hipotekrnega in gotovinskega a v članku je omenjena kombinacija dveh stanovanjskih a z razlinim zavarovanjem.

Verjetno se da. Na banki ti bodo znali povedat.

Alien123 ::

filozof0 je izjavil:

Pozdravljeni. Ali kdo ve če katera banka da stanovanjski kredit brez pologa ali z minimalnim zneskom? Mogoče kakšna kombinacija kot sem nekje prebral o npr. 80% stanovanjskega kredita zavarovanega s hipoteko na nepremičnino katero se kupuje in ostalih 20% pa s stanovanjskim kreditom zavarovanim pri zavarovalnici. Znesek je okoli 80.000€ vzeli pa bi ga dve osebi skupaj ki sta zaposleni za nedoločen čas s skupnim prihodkom cca. slabih 2000€ neto (potni in malica vključeni). Hvala za odgovore.

BKS banka.
Dejansko je tvoja situacija čisto ista, kot je bila pred letom dni moja. Pri banki sma vzela 80% hipotekarskega ( OM 2.2% ) in 20% ( OM 2% ). Nimajo fiksne, samo spremenljivo. Gledajo pa vse, od božičnice do regresa, najemnin itd..

Prosim da povete to samo tiszi ki ste jemali kredit po spremembi zakonov bs ko gledajo zdaj vse ostalo tudi ker zdaj to vec ne gre, oz. Ce si ti kreditno sposoben 300e in vzames potroaniskega 200 na mesec ti ostane se samo 100 na mesec

OZZY ::

Pri banki se lahko dobi tudi 100% glede na ocenjeno vrednost uradnega cenilca - in to en kredit. Ne govoriti, da se ne da, ker preverjeno lahko. Večinoma banke sicer preferirajo 60-80% ocenjene vrednosti zaradi kapitala in varnosti. Pogoji 100% financiranja pa so malo drugačni kot pri 60-80%.
Go with the flow.

OZZY je izjavil:

Pri banki se lahko dobi tudi 100% glede na ocenjeno vrednost uradnega cenilca - in to en kredit. Ne govoriti, da se ne da, ker preverjeno lahko. Večinoma banke sicer preferirajo 60-80% ocenjene vrednosti zaradi kapitala in varnosti. Pogoji 100% financiranja pa so malo drugačni kot pri 60-80%.

Brat je sam dobil 100% kredit pri unicredit. Res pa je, da je imel ene 40% našparano + velika plača.

kixs ::

Alien123 je izjavil:

OZZY je izjavil:

Brat je sam dobil 100% kredit pri unicredit. Res pa je, da je imel ene 40% našparano + velika plača.

Kako je dobil 100%, ce je ze sam imel 40% ?!

kixs je izjavil:

Alien123 je izjavil:

OZZY je izjavil:

S katerim denarjem boš obnovil hišo, če ti hočejo prihranke vzet pri kreditu?

Z novim kreditom... naceloma je 20% dovolj za lastno udelezbo. Ostanek pa gre v najbolj nujno obnovo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kixs ()

Ti si celi nov kredit. Če se ne veš na banki v tvoje dobro zmenit, si si sam kriv.

Old Spice ::

OP-ju. Verjetno ne bi bilo slabo, če pred nakupom preverita kako bo izgledalo življenje, ko si za nepremičnino zakreditiran do grla. Dajta si 1 leto za eksperiment. 1 leto, ko ves vajin zaslužek, razen najnujnejše, prestavita na varčevalni račun. Namreč trenutno z 2k mesečno nista prihranila ničesar (tako sem vsaj razbral). Verjetno bosta čez 1 leto konkretno razmislila, če sta še pripravljena toliko namenit kreditu, sploh v kombinaciji z gotovinskim za lastno udeležbo.

Alien123 je izjavil:

Ti si celi nov kredit. Če se ne veš na banki v tvoje dobro zmenit, si si sam kriv.

Imas prav... ker do zdaj se nisem bil na banki za kaj drugega kot tekoce posle in zapiranje racunov :lol:

Alien123 je izjavil:

kixs je izjavil:

Alien123 je izjavil:

OZZY je izjavil:

Jaz sem govoril, da lahko dobiš 100% kredit brez lastne udeležbe za nakup nepremičnine. Se pravi gre za 1:1 financiranje po kuporodajni pogodbi za nakup (na podlagi uradne cenitve) in ne obnovo ali nakup opreme. Če pa imaš prihranke za nakup opreme in obnovo pa toliko bolj zate, saj lahko začneš takoj rihtat. Po navadi tisti, ki hočejo 100% financiranje imajo vsaj nekaj tisočakov za nakup osnovne opreme če je potrebna.
Maš pa tudi take, ki nimajo popolnoma nič in hočejo še kredit za nakup opreme. Tukaj pa se potem zadeva ustavi.
Go with the flow.

OZZY je izjavil:

Alien123 je izjavil:

kixs je izjavil:

Alien123 je izjavil:

OZZY je izjavil:

Jaz sem govoril, da lahko dobiš 100% kredit brez lastne udeležbe za nakup nepremičnine. Se pravi gre za 1:1 financiranje po kuporodajni pogodbi za nakup (na podlagi uradne cenitve) in ne obnovo ali nakup opreme. Če pa imaš prihranke za nakup opreme in obnovo pa toliko bolj zate, saj lahko začneš takoj rihtat. Po navadi tisti, ki hočejo 100% financiranje imajo vsaj nekaj tisočakov za nakup osnovne opreme če je potrebna.
Maš pa tudi take, ki nimajo popolnoma nič in hočejo še kredit za nakup opreme. Tukaj pa se potem zadeva ustavi.

Pa mamo tu gor KOGARKOLI ki lahko da dokaz o 100% financiranju 1:1 po kupoprodajni pogodbi brez udeležbe stranke in brez dodatnega zavarovanja z drugo nepremičnino ter brez poroka? To bi res rad videl... Aja pa da je cifra na kupoprodajni vsaj 75k... In pogodba ne sme biti PRED spremembi lani novembra ko je BS spremenila kreditiranje in pogoje.

Nisem trdil, da poroka ne zahtevajo.
Tole sem zapisal: Pogoji 100% financiranja pa so malo drugačni kot pri 60-80%.
Po navadi to pomeni, da je porok zraven. Banka na podlagi tega odobri 100% financiranje. V izjemnih primerih, če je visoka boniteta, dobra zaposltev itd. pa gre lahko tudi brez poroka.

BS je spemanila pogoje kreditiranja, ki se nanašajo na to koliko mora kreditojemalcu ostati ter kaj se sšteje v dohodek in obremenitev. Ni spremenila tega, da banka ne sme kreditirati 100% vrednosti nepremičnine!!!

Če bi rad videl koga ti žal zaradi "poslovne skrivnosti" tega ne smem izdati. Da povzamem. Poslovna odločitev banke je ali bo kreditirala 100% vrednost nepremičnine in pod kakimi pogoji.
Go with the flow.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: OZZY ()

Mato989 je izjavil:

Pa mamo tu gor KOGARKOLI ki lahko da dokaz o 100% financiranju 1:1 po kupoprodajni pogodbi brez udeležbe stranke in brez dodatnega zavarovanja z drugo nepremičnino ter brez poroka? To bi res rad videl... Aja pa da je cifra na kupoprodajni vsaj 75k... In pogodba ne sme biti PRED spremembi lani novembra ko je BS spremenila kreditiranje in pogoje.

Dvomim, da ti bo kdorkoli skeniral svojo kreditno pogodbo.
Jaz bi ti lahko eno skeniral, sicer sklenjena pred nov.2019, ampak iz privacy razlogov ne bom.
V glavnem, da se, ce izpolnjujes prave pogoje.
Ce ne verjames, pa stopi do prve bancne poslovalnice.

facepalm je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Dvomim, da ti bo kdorkoli skeniral svojo kreditno pogodbo.
Jaz bi ti lahko eno skeniral, sicer sklenjena pred nov.2019, ampak iz privacy razlogov ne bom.
V glavnem, da se, ce izpolnjujes prave pogoje.
Ce ne verjames, pa stopi do prve bancne poslovalnice.

Saj ne rabi celo pogodbo, samo del kjer je visina, datum, in kupoprodajno pogodbo kjer je visina in datum ze ce bo to dvoja skupaj bo dovolj verodostojno

Jutri bom sel pogledat, ampak v spominu imam da banle po navodilih BS ne bi smele dajat kreditov za flete brez lastnega vlozka vsaj 20% da je to zahteva BS, zato so tudi sleparili s potrosniskimi krediti za 20%

Ampak to bom jutri pogledal...

pirat ::

Mato989, kot je ze obicaj v ekonomskih temah ponovno ne razumes tematike.

pirat je izjavil:

Mato989, kot je ze obicaj v ekonomskih temah ponovno ne razumes tematike.

Ne OP ne razume da ce z 2k ni mogel nic prihranit ali pa ima komaj drugi mesec take prihodke je to neumno dejanje ce hoce kupit flet in je marsikatera varovalka tam za njega

pirat ::

Ja, za OP vem da je optimisticen. Ampak cakam tebe, kako bos z ukrepi BS sprejetimi za omejevanje potrosniskih kreditov jutri razlozil ravnanja bank na podrocju stanovanjskega kreditiranja. Se ob napisanem zdaj bos verjetno pomesal, sploh se ti bo pa zataknilo ko bo potrebno razdelati se med zahtevami in priporocili..

pirat je izjavil:

Ja, za OP vem da je optimisticen. Ampak cakam tebe, kako bos z ukrepi BS sprejetimi za omejevanje potrosniskih kreditov jutri razlozil ravnanja bank na podrocju stanovanjskega kreditiranja. Se ob napisanem zdaj bos verjetno pomesal, sploh se ti bo pa zataknilo ko bo potrebno razdelati se med zahtevami in priporocili..

Ne to sploh ne ti ukrepi so ze od prej samo nisem ziher ali so priporocila ali zahteve... Kot kaze le priporocila ceprav dokazal se zdaj noben ni da se da dobit 100%... Samo besede

Zgodovina sprememb…

Pri nakupu ali najemu nepremičnine bova v primeru izgube dohodka ostala brez strehe nad glavo in ves vložek bo šel v nič.
Sedaj pa izračun brez krčmarja:
Poslal sem poizvedbo na eno izmed bank, kjer sva oba komitenta in ena od predpostavk v odgovoru je bila da mora ostati za preživetje 714,58€ (višina minimalne plače v sloveniji :D). Na spletni strani dotične banke sem prišel do izračuna:

stanovanjski kredit fix orestna mera, zavarovanje zavarovalnica, znesek 20.000€, ročnost 180 mesecev:
131,02€
+
stanovanjski hipotekarni kredit, fix orestna mera, znesek 60.000€, ročnost 180 mesecev:
393,05€
=
SUM obrok na mesec s fix obrestmi:
524,07€

ali

stanovanjski kredit var obrestna mera, zavarovanje zavarovalnica, znesek 20.000€, ročnost 180 mesecev:
127,78€
+
stanovanjski hipotekarni kredit var orestna mera, znesek 60.000€, ročnost 180 mesecev:
375,15€
=
SUM obrok na mesec z var obrestmi:
502,93€

Kreditna sposobnost (vpoštevajoč predpostavke o minimalni plači v sloveniji)?

2000€ (SUM neto plač kreditojemalcev z vključenimi potnimi in malico)
-
1429,16€ (2x minimalna slo. plača za dva kreditojemalca)
=
570,84€ (teoretično dovoljena višina mesečnega obroka)
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Stanovanjski kredit (strani: 1 2 3 454 55 56 57 )

Oddelek: Loža
2816467023 (271) kriptobog
»

Odobritev stanovanjskega kredit-pomoc nujno

377233 (5301) care20
»

Nakup stanovanja howto manual (odločanje, krediti, obrestne mere, zanke, napake)

4714195 (6959) Invictus
»

Se splaca kredit vzeti na polovico z nekom ali sam v celoti ?

306624 (5508) Gambino
»

Najemnine vs. lastništvo nepremičnine (strani: 1 2 3 418 19 20 21 )

1029172907 (142852) thramos

Več podobnih tem