Forum » Loža » Stanovanjski kredit
Stanovanjski kredit
tony1 ::
Kaj pa vem, obrok bo sigurno več, kot najemnina...in tak euribor ni vzdržen...bo sigurno padel.
Še tretjič: čim prej nekaj skromnega kupi. Ne čakaj na nizje obr. mere, ker se to ne izplača v nobenem pogledu.
Zakaj ne? Ker je bolje zdaj vzeti kredit, če bo bodo pa obr. m. padle, greš pa na banko in rečeš, da hočeš reprogram. Naredijo brez problema, ker vedo, da lahko drugače njihov kredit odneseš na drugo banko, ta ti poplača glavnico in ti da nov kredit, z nizjo obr. m. Bodo pa zaračunali strošek reprograma, na NLB je to 400 EUR, kar je p. dim.
jabe ::
velikBrokoli je izjavil:
Un na kes ne kupuje svoje prve nepremičnice. Ko je kupoval prvo, je bilo fejst težko in na kredo... Ampak do tu je treba priti, danes jo lahko kupim usput, ko sem svojo prvo, smo jo ravno tako s kredo in z odpovedovanjem. Ampak te poti nekako pa eni ne bi prehodili. Instant na cilj... Vse ostalo je nefer.
Potem pa povej koliko si zapravila za parcelo, koliko kredita si vzela, koliko je bilo pologa, skupna cena hise? So starsi pomagal, ja/ne?
200k€ leta 2013. Obrestne mere so bile spremenljive s toliko pribitka, kot je danes fix. Fiksnih niso ponujali, ce ze, potem s z OM čez 5%. Potem se enkrat toliko 2 leti kasneje. Se je poplacalo starega, je zmanjkalo. Ta cas zivela v najemu in ne doma. 50km stran od tam, kjer se je zgradila hiša. Tako da še skoraj vsakodnevna voznja sem pa tja 100km. Pa ni v LJ. Kataloge, kje je ceneje salama, sem vedela na pamet, pa ob 5 do 8h zjutraj stala pred hoferjem, da sem cevlje kupila za otroke. Sem ze vse to povedala, ja, nekje v tej ali podobni temi.
Danes to ne pride v upoštev. Danes se gre na youtube, tik tok in podobno jokat, kak je tezko, pa kako so mi kratene pravice, ker so po moji oceni stanovanja v LJ predraga, pa mi potem denarja za druge stvari zmanjka, drugje pa ni cloveka vredno življenje.