Forum » Loža » Pametni ventili za radiator
Pametni ventili za radiator
someone155 ::
Zdravo,
zanima me, če kdo izmed vas uporablja pametne ventile za na radiator.
Sam živim v stanovanju, kjer se ogrevamo na toplovod s toplarne. Želel bi zmanjšati stroške ogrevanja in nabaviti pametne ventilske glave za na radiator, ki bi jih lahko krmilil in določil urnik ogrevanja. Tako bi v času ko sem v službi vzdrževal minimalno temperaturo, kakšno urco pred prihodom, pa bi temperaturo dvignil. Oz. nekaj po tem principu.
Gledal sem že ventile, katere ponuja telekom -> Link .
Je kdo že imel izkušnjo s kakšno podobno rečjo, ker mi tudi v telekomovih centrih ne znajo razložiti delovanja.
Hvala za odgovor.
zanima me, če kdo izmed vas uporablja pametne ventile za na radiator.
Sam živim v stanovanju, kjer se ogrevamo na toplovod s toplarne. Želel bi zmanjšati stroške ogrevanja in nabaviti pametne ventilske glave za na radiator, ki bi jih lahko krmilil in določil urnik ogrevanja. Tako bi v času ko sem v službi vzdrževal minimalno temperaturo, kakšno urco pred prihodom, pa bi temperaturo dvignil. Oz. nekaj po tem principu.
Gledal sem že ventile, katere ponuja telekom -> Link .
Je kdo že imel izkušnjo s kakšno podobno rečjo, ker mi tudi v telekomovih centrih ne znajo razložiti delovanja.
Hvala za odgovor.
Življenje je preenostavno... Zakompliciraj si ga! =)
mirator ::
Če prav razumem, živiš v stanovanju v bloku? Če je tako, potem je pametni (ta izraz me pri elektronskih napravah prav iritira, ker so v resnici butaste)ventil, glede na zakonsko določen obračun porabe toplotne energije, brez veze. Na žalost sedanja uredba kaznuje tiste, ki s toplotno energijo varčujejo.
someone155 ::
Če prav razumem, živiš v stanovanju v bloku? Če je tako, potem je pametni (ta izraz me pri elektronskih napravah prav iritira, ker so v resnici butaste)ventil, glede na zakonsko določen obračun porabe toplotne energije, brez veze. Na žalost sedanja uredba kaznuje tiste, ki s toplotno energijo varčujejo.
Zdravo,
živim v dvojčku stanovanjske hiše, kjer plačujem ogrevanje po dejanski porabi.
Življenje je preenostavno... Zakompliciraj si ga! =)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nov zakon za ogrevanje (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Problemi človeštva | 45995 (40159) | jernejl |
» | Obracun stroskov ogrevanja (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 27470 (23330) | kixs |
» | Priključna moč, delilniki, enote, pravilni izračuniOddelek: Loža | 3988 (3578) | Brias |
» | Delilniki odvzema toplote (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 58401 (47360) | Spajky |
» | Stroški centralnega ogrevanjaOddelek: Loža | 11035 (9483) | Pyr0Beast |