» »

Izračun porabe Gb preko mobilnega omrežja

Izračun porabe Gb preko mobilnega omrežja

Vik123 ::

Živjo.
Želim predvajati video stream nekega dogodka, pa imam dva problema, ki ju ne znam zadovoljivo rešiti:
1. Na lokaciji ni Wi-fija;
2. Kamera s katero bi pretakal, ustavi predvajanje po 30minutah.

1. Problem z Wifi-jem bi sicer lahko rešil s povezavo preko mobilca vendar ampak je pretok zelo počasen. Telemach ima sicer v svoji ponudbi WI-fi ključek s kartico ( pretočnost je zadovoljiva) ampak je omejitev ta, da lahko 1 seja traja 1GB, potem, je potrebno začeti z novo sejo. Ker želim, da dogodek traja od začetka do konca nemoteno, to ni zadovoljiva rešitev. Mi lahko nekdo pove, kako lahko izračunam čas predvajanja, ki ga lahko opravim z 1 GB? Dogodek bo predvidoma trajal cca.2 uri.

2. Na forumih sem prebral, da ta problem nastane zaradi omejitev, ki jih imajo DSLR kamere. Ampak v ta namen upoorabljam Sony DCR TRV 265E, ki naj bi bila temu namenjena, pa se mi isto dogaja. Testno sme pretakal preko Youtuba.

Če je kateri boljši način za rešitev obeh problemov, sem odprt za predloge, streaming preko mobilca pa je zadnja možnost :).

acookook ::

Daj malo več podatkov o sami sliki, npr. max resolucija do katere bi šel, hočeš sekundno preciznost kdaj ti bo 1GB sfalil - napovedujem v manj kot pol minute (ne, res daj več podatkov) Kaj pa drugi operateji niso opcija?

Razmišljal sem o Hd resoluciji, namreč posneto preko streaminga bi potem v kombinaciji s po0snetki iz prenosne kamere želel uporabiti v filmčku, ki ga bom kasneje zmontiral. Glede na to, da bi ( če se mi vse izide zadovoljivo v smislu končne kvalitete posnetkov) streamal prvič, ne vem kakšna je praksa tistih, ki to redno počnete.
Glede izračuna me zanima, če obstaja kakšna formula, na osnovi katere bi to lahko izračunal recimo na 1 minuto natančno ( tako, da bi imel še malo rezerve). Nekaj podobnega, kot Telemach ponuja tudi A1 ampak ob opciji vezave na 24 mesecev, za kar pa nisem zainteresiran.

acookook ::

Ajde če že hočeš, primer za Full HD 24FPS 1h (3600 sekund):
je formula 1920*1080(št. pikslov)
*3(byti - ne biti - za en pixel)
*24(št. sličic na sekundo).
Vse skupaj deliš s 1024*1024*1024, da dobiš zahtevo za plac za 1 sekundo v GB, potem pa še pomnožiš s številom sekund, se pravi za dve uri 7200 sekund. To je seveda ob upoštevanju, da ni kompresije. Odvisno od kompresije idr. nastavitev pa je lahko bistveno manj
Tu bi mogel imeti en chart, ki kaže file size za eno uro, s kompresijo upoštevano.

kuvanasarma ::

Svetujem da si sliko shranjuješ lokalno, in potem preneseš l sebi

No da ne boš nekaj preveč računal lahko uporabiš nekaj takega
https://www.cctvcalculator.net/en/calcu...

Iz našega "službenega" kalkulatorja pa gre nekako tako:
Če snemaš 24FPS v FHD rezoluciji z H.264 rabiš 30dni/24h cca 2,25TB spomina.

Če rabiš samo 1FPS potem rabiš 260GB

Če snemaš 1FPS, 16h rabiš 173GB...

'šanji' in 'kuvanasarma' hvala za odgovore.
Kot kaže, bom moral zadevo drugače zastaviti ali pa streamiti v dosti slabši resoluciji.
Hvala še enkrat in vd.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Redno oddajanje pričenja prva 8K televizija (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
9019635 (14858) Spock83
»

The Hobbit (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Sedem umetnosti
28580208 (58242) Alamar
»

Filmi s 60 fps? (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
7920173 (18330) Tarzan
»

'FPS-ji' so pomembni (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Igre
15014624 (11486) MrStein
»

kako nastavim resolucijo na 1280x1024 v FEAR igri?

Oddelek: Igre
111203 (1001) mtjz33

Več podobnih tem