» »

Ogled filma na EON preko USB

Ogled filma na EON preko USB

slovenc1234 ::

Ne vem, če sem v pravi temi in, če nisem, potem prosim moderatrja, če jo premakne.
Moj primer je sledeč; imamo novi EON box on Telemacha in včeraj sem hotel pogledati film iz USBja in naletel na problem. V boxu ni vhoda za USB, zato sem ga vtaknil v TV. Aja, da omenim še to prej, ko sem imel še Telekom, sem normalno USB vtaknil v box, na daljincu od boxa izbral MENU in medijski center, ter izbral pač kar je bilo na USBju. Zdaj do tega USBja na daljincu od EON boxa ne morem dostopat oz. nevem kako priti do tega MEDIJSKEGA CENTRA ali kako se na Telemachu toimenuj. Sem pa prišel do USBja na daljincu od TV in izbral film vendar potem nisem mogel izbrati podnapisov. Ima mogoče kdo rešitev?
Pa hvala za pomoč :)

errhec ::

Če je USB v TVju, potem boš moral izbrati ogled filma v TV menuju, preko BOXa ne bo šlo.
Poglej navodila od TVja kako se gleda USB vsebine.
dd

Luk as ::

Kot prvo moraš imet omogočene podnapise v meniju oziroma nastavitvah TVja. Kot drugo pa, če podnapisi niso že zapečeni v datoteko filma, morajo bit enako poimenovani kot datoteka filma.
Potem ti jih mora začet avtomatsko predvajat. Razen, če imaš še kakšen poseben predvajalnik katere je treba še tam posebej omogočit, posebej to velja, če niso enako poimenovani.

slovenc12340 ::

Evo zdaj mi je uspelo najti usb vhod na EON boxu...ima ga ob strani...hahaha my bad :)
Samo še vedno pa ne vem kako "dostopati" do usbja preko dalinca.

Zgodovina sprememb…

tak zgleda meni na boxu
http://shrani.si/f/3Q/Ij/eitK1GY/brez-n... meni]
kako pridem do usbja?

tak zgleda meni od boxa
 meni

meni

Zgodovina sprememb…

Vuli ::

moje vsebine?
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Ne tudi tista rubrika je prazna....zares je uganka tole.

reeves ::

Inštaliraj Kodi na Box in glej z njim. Plus še vse ostale stvari, ki jih Kodi omogoča.

Pri meni deluje b.p.

ok, samo me res zanima kako naj dostopam do usbja. Ma taka banalna stvar in ne gre skozi.

BorutK-73 ::

EOn box je v bistvu android box. Inštaliraj si ali Kodi ali pa MXplayer preko play store.

je prek tega možno dostopat do usbja?

reeves ::

Eon je samo app, ki je inštaliran na android box-u. Eon app ne omogoča gledanja iz USB.
Kot rečeno inštaliraj Kodi ali MXplayer.

Za Kodi sem že napisal, da dela, za MXplayer pa ne vem.

sem naložil kodi...dela, hvala ti, zares ;)

Zgodovina sprememb…

todjo ::

Malo obujam temo, imam isti problem, preko usb ne gre gledanje filma. Sem namestil kodi, pa še vedno ne morem dostopati do usb-ja. Kje se nastavi, da bere iz usb?
hvala

Ales ::

Kateri datotečni sistem pa imaš na USB disku?

todjo ::

Probal sem z exFAT in NTFS, pa ne dela. Kodi ključka sploh ne vidi, MX player pa ga, ampak ne pa tudi datotek na njem. V glavnem tale EON box ni ravno višek tehnike.

usb ne dela v EON aplikaciji.

AmokRun ::

Ne komplicirat z VHS ključki v letu 2022. :)
Namesti si nek mediaserver (Plex, Jellyfin, Emby, ...) in android app na EON box.

Ales ::

AmokRun je izjavil:

Ne komplicirat z VHS ključki v letu 2022. :)

USB kasete so zanesljivejše. :D

ales74 ::

usb vhod na stb seveda deluje ampak treba je vedeti dve stvari:

1.treba je inštalirat aplikacijo File Manager ali pa Explorer ker samo s temi aplikacijami dobiš dostop do usb- ja

2.zgleda da stb ne zazna vseh datotečnih sistemov: zazna FAT in FAT32, ne zazna pa NTFS. exFAT še pa nisem probal.

usb ne dela direkt v eon aplikaciji, to nekatere zanima da bi uporabljali usb kot dvr isto kot lahko na tv-ju z conax kartico

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Eon Telemach in Android box (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Zvok in slika
16054832 (661) polde66
»

Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

342148954 (2311) Oldi
»

Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

32966465 (8350) Ulixes

Več podobnih tem