» »

Vegani vdrli na kmetijo v Šiški

Vegani vdrli na kmetijo v Šiški

Temo vidijo: vsi
««
12 / 15
»»

jype ::

Cruz je izjavil:

Trenutno se glede tega praviloma ni potrebno sekirati. Veganstvo ni religija, ampak racionalen pristop k prehranjevanju v sodobni družbi, zato se ni potrebno ubiti zaradi njega.
Kar pa ne pomeni, da noben vegan ni zmešan.

Tudi feminizem ni religija, a verne feministke očitno obstajajo in se imajo za enakovredne tistim feministkam, ki niso tako šibke pameti.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: KAVINSKY ()

Cruz ::

jype je izjavil:

Cruz je izjavil:

Trenutno se glede tega praviloma ni potrebno sekirati. Veganstvo ni religija, ampak racionalen pristop k prehranjevanju v sodobni družbi, zato se ni potrebno ubiti zaradi njega.
Kar pa ne pomeni, da noben vegan ni zmešan.

Tudi feminizem ni religija, a verne feministke očitno obstajajo in se imajo za enakovredne tistim feministkam, ki niso tako šibke pameti.
To je res, ja. Norci se najdejo vsepovsod. :D

Mato989 ::

Cruz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Cruz je izjavil:

Daniel je izjavil:

Tole o zmanjšanju sebičnosti na svetu mi deluje precej zasanjana trditev, ki še najbolj spominja na želje novoizvoljenih misic. Vse si želijo mir na svetu. Bi bilo lepo ja ampak se ne bo zgodilo, sploh pa ne zaradi veganstva, ker boš ravno tako dobil povsem novo skupino, ki bo na nek način izkoriščana za tvoje dobro. In dokler je na svetu toliko različnih ljudstev, plemen, ver in navad je vse skupaj brca v prazno, saj se vsi prvotno borijo za svoj obstoj.
Samo z (zasanjanim) optimizmom je moč izboljšati/dosečti nekaj. Prav gotovo je boljše od pesimizma, ker te pesimizem drži na trenutnem položaju in ti ne dovoli nikamor, potem pa na koncu še jamraš nad trenutno situacijo.

Ampak zanimivo, kako se tvoj zasanjan optimizem konča ko praviš da je normalno da preživetje zmaga nad tem optimizmom in valda ubiješ žival in jo poješ =)

Ravno tu je bistvo tega veganstva, če ne zmoreš biti vegan do bridkega konca, če bridek že mora biti, kako lahko potem upaš da ti bo kdorkoli sledil...

Če bi bilo veganstvo tako racionalen pristop k prehrani bi ga ljudje posvojili brez propagiranja in razlagašanja veganov ampak bi se enostavno zgodil sam od sebe, tako kot so ljudje nekoč sami od sebe začeli jest meso, brez da so imeli propagando in vdiranje in protestiranje drugih.

Ravno zaradi naše blaginje danes si lahko SAMI izbiramo kaj hočemo jesti in če nekdo hoče jesti meso ga naj je, če pa nekdo hoče bit vegan pa naj bo, nekoč naše babice niso imele te izbire ampak so jedle kar je pač bilo!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

jype ::

Mato989 je izjavil:

Če bi bilo veganstvo tako racionalen pristop k prehrani bi ga ljudje posvojili brez propagiranja
Aja? Tako kot ste posvojili deodorante?

https://eu.cincinnati.com/story/news/20...

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: KAVINSKY ()

Saj deodoranti niso nujno potrebni za preživetje, kot ni to veganska hrana... mnoga leta in tisočletja je človek čisto brez težav živel brez njih, brez mesa pa bistveno manj časa =)

Mato989 je izjavil:

Če bi bilo veganstvo tako racionalen pristop k prehrani bi ga ljudje posvojili brez propagiranja in razlagašanja veganov ampak bi se enostavno zgodil sam od sebe, tako kot so ljudje nekoč sami od sebe začeli jest meso, brez da so imeli propagando in vdiranje in protestiranje drugih.

Ravno zaradi naše blaginje danes si lahko SAMI izbiramo kaj hočemo jesti in če nekdo hoče jesti meso ga naj je, če pa nekdo hoče bit vegan pa naj bo, nekoč naše babice niso imele te izbire ampak so jedle kar je pač bilo!
V družbi fake news in propagande tole ne drži ravno vode. Je pa res, da je bolj kompleksna stvar kot pa: "Vsi vegani pa rešen svet!"

Drugače pa se strinjam z drugo vrstico.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

Drugače pa se strinjam, jaz tole tvojo drugo vrstico vidim tudi kot argument za veganizem. :)

Ja saj, pri tebi, pri meni pa ne, pri meni pa je to razlog da grem na hamburger ali pa na currywurst... in ravno to je čar naše blaginje ki so jo najini predniki porihtali, da si lahko ti brez strahu vegan, jaz pa lahko grem vesel na hamburger, ker imava to MOŽNOST...

Ampak "ti" bi rad mene prepričal da jaz ne smem več uživat svoje blaginje, medtem ko je meni za tvojo odločitev vseeno, ker noben od naju ne krši zakonov =)

Pika na i ::

TheBlueOne je izjavil:

Cruz je izjavil:

So tudi drugi viri beljakovin, ampak ja, osebno bi lahko brez problema. :) Tudi za stročnice obstaja x zdravih receptov. Lenoba je slab izgovor za racionalnost.

Veganizem se da razložiti z navadnim logičnim miselnim poskusom. In ja, etika in morala sta zelo relativni. Če imaš na voljo alternative, zadosti denarja(če pišeš na tem forumu ga imaš), znanja in živiš v napredni družbi, sta etika in morala vedno enotni glede veganizma. Če pa teh kriterijev ne izpolnjuješ, pa je veganizem seveda lahko slaba in neracionalna reč.

Sem bil deset let skoraj vegan, samo se tu in tam mlecni izdelki, ker sem dosti sportal. Ampak me je minilo, ko so bile neke tezave, sedaj jem ribe in perutnino, ker je prakticno. Pojem tudi svinjo, ce mi potem ni treba na vsakem sluzbenem potovanju iskati posebnih lokalov, ker jesti tako v Avstriji, Nemciji itn. je svojevrsten trud. Pac dosti lazje je, ce dodas nekaj zivalskih zadev. Zal...

Skoraj vegan ne obstaja. Če si jedel mlečne izdelke, si bil vegetarijanec.

Pika na i je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Cruz je izjavil:

So tudi drugi viri beljakovin, ampak ja, osebno bi lahko brez problema. :) Tudi za stročnice obstaja x zdravih receptov. Lenoba je slab izgovor za racionalnost.

Veganizem se da razložiti z navadnim logičnim miselnim poskusom. In ja, etika in morala sta zelo relativni. Če imaš na voljo alternative, zadosti denarja(če pišeš na tem forumu ga imaš), znanja in živiš v napredni družbi, sta etika in morala vedno enotni glede veganizma. Če pa teh kriterijev ne izpolnjuješ, pa je veganizem seveda lahko slaba in neracionalna reč.

Sem bil deset let skoraj vegan, samo se tu in tam mlecni izdelki, ker sem dosti sportal. Ampak me je minilo, ko so bile neke tezave, sedaj jem ribe in perutnino, ker je prakticno. Pojem tudi svinjo, ce mi potem ni treba na vsakem sluzbenem potovanju iskati posebnih lokalov, ker jesti tako v Avstriji, Nemciji itn. je svojevrsten trud. Pac dosti lazje je, ce dodas nekaj zivalskih zadev. Zal...

To razloži Cruzu ki trdi da si lahko vegan naprej če poješ meso da se rešiš smrti... jaz trdim da potem prenehaš biti vegan =)

Kosek1 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

V bistvu ste sebični izključno vegani, ker vsiljujete vašo hrano ostalim. In ker vsejedci nismo mehkužci, da bi vam popuščali, se pol jokate in vdirate na farme, kjer kmetom otežujete življenje.

Asociacija: Bomo mesojedi in rastlinojedi ljudje zasedli eno kmetijo v okolici Ljubljane in protestirali zaradi solate, krompirja in repe, ki jo gojijo.

Razlog? Enostaven: S podajo solate direkt rastlinojedcem je ne ostane dovolj za govedo in prašiče, posledično je zato manj mesa. :)

Mato989 je izjavil:

To razloži Cruzu ki trdi da si lahko vegan naprej če poješ meso da se rešiš smrti... jaz trdim da potem prenehaš biti vegan =)
No no, jaz sem rekel, da "lahko" v kriznih situacijah uživaš meso. Veganstvo obstaja in je smiselno le, ko so na voljo alternative, tako da je veganstvo mogoče samo ob določenih kriterijah in nima smisla, niti ni mogoče, biti "vedno" vegan, če se srečaš z dano krizno situacijo.

Zgodovina sprememb…

Cruz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No no, jaz sem rekel, da "lahko" v kriznih situacijah uživaš meso. Veganstvo obstaja in je smiselno le, ko so na voljo alternative, tako da je veganstvo mogoče samo ob določenih kriterijah in nima smisla, niti ni mogoče, biti "vedno" vegan, če se srečaš z dano krizno situacijo.

Samo to je ravno kontra izrazu in pojmovanju besede vegan... Ti maš neko svojo prirejeno obliko veganstva ki z njo operiraš kot ti paše. Jaz pa trdim da bi pravi vegan raje umrl kot pa ubil svinjo in jo pojedel... kdorkoli bi jo raje ubil in pojedel pač ni pravi vegan ampak pripadnik neke sekte ali kulta...

ampak pravi vegan je toliko vegan kot je bil Desmond T. Doss načelen in je šel v vojsko in ni sprožil nobenega strela

https://www.imdb.com/title/tt2119532/

Torej do bridke smrti... ti si pa takšen vegan kot so vsi ki se z tankom ali ubijanjem borijo za manj ubijanja =)

PrimoZ_ ::

A pravi mesojedec, bo tudi raje umrl, kot pa se držal zdravniške diete, ki mu prepoveduje meso ?

Kot sem videl ni ravno tako in ko je bil pred izbiro al grob al dieta, je prekleto pazil kaj je jedel, čeprav je bil še malo prej glasen kot nekateri tu da on se pa že ne bo odpoveda šniclu in pečenki.

Jaz nisem vegan pa mi težko videt, da pač vegansto je manj obremenilno za okolje in manj kruto do živali. Če bi večina ljudi šaltala na jedilnik ki ima meso 1x na teden, ostalo pa vegansko, bi odpadlo cel kup težav, ki so zdej zato, ker folk misli da je treba jest meso vsak dan in da mora biti pocen kot kruh.
Sicer če ne bi blo tako pocen si ga reževi kot ja Mato989 niti neb mogli privoščet.

c3p0 ::

louser je izjavil:

Zato so pa spoštovali meso in zanucali celotnega prasca.
Dans pa v trgovini vidiš samo lepo slanino in plečko.
Če bi ti plebsi od ljudi kdaj morali klati živali, bi meso cenili bolj in porablja li manj.

To je res, a stran le ne gre nič, hrenovkaši pojejo kar drugače nihče ne bi.

So pa ti naši samooklicani mesojedci precej petični, kot fine gospodične. Poglej pravega mesojedca, kako jè (mačka, pes). Ni izbiranja kosa mesa ali organa, kuhanja, pečenja, ni začimb. Zasadi zobe v meso, kost in enostavno uživa.

nejclp ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Cruz je izjavil:

Ne, aktivisti želijo razložiti zakaj bi za nekoga lahko bila dobra odločitev. Na žalost živimo v družbi, kjer bo v kratkem na televiziji oddaja "Sanjski moški", tako da lahko razumeš, da je za medijsko pozornost potrebno narediti nekaj provokativnega.

Zdaj ste vsaj malo razmišljali o tem. Če bi pripravili prispevek z etičnimi vodili, različnimi raziskavami o možnem zdravem življenju s to dieto, bi takoj ugasnili televizijo.

Daj naslov, da pridem k tebi domov, se userjem sredi dnevne sobe, to posnamem in objavim na jutubu ter da si nareim reklamo.
Ne?

Še enkrat: Živi in pusti živeti! Pustite ljudi, da jedo kar jim paše. Nimate pravice težit in vdirat k ljudem, nimate pravice težit, kaj naj drugi jemo in na splošno: Začnite se brigat samo zase!

Resno?
Ko sem hodil v osnovno šolo, je poblaznela tovarišica konstantno maltretirala sošolko, ki ni jedla mesa in jo vsako kosilo spravila v jok, zgodilo se je, da ji je dobesedno tlačila kos mesa v usta, pa da ni smela od mize, dokler ne poje zrezka. Starši so to vedeli, pa so jo, zaskrbljeni za njeno zdravje, nalašč naročili na kosilo v šoli, da bi vendarle jedla meso, naj jo pač tam porihtajo. Da ne govorim o tem, kako so jo sošolci podjebavali, da je neumna, čeprav je bila odlična učenka.

Zaradi mojega brata, ki ni jedel mesa, je morala matka v šolo k njegovi razredničarki, zamaščeni bajsi debelajsi, ki ji je potem zaskrbljeno predavala o zdravi prehrani in o tem, da bo njen sin umrl zaradi slabokrvnosti in kakšna mati da je, da mu to dopušča.

Ko sem sam nehal jesti sesalce in perutnino, mi je podobno predavala zdravnica, četudi sem takrat še jedel jajca in celo ribe(če sem jih sam ulovil), ni zdravo, morate jesti raznovrstno, tudi meso! Enako na ob družabnih priložnostih, ponudijo ti pršut, pa rečeš, da tega ne ješ, pa ne odnehajo, začnejo drezati (zakaj pa jajc ne? Zakaj pa mleka ne?) ti jim daš odgovore in potem začnejo histerizirati, češ, ne mi tega govorit, prasec, zdaj si mi pa tek pokvaril.

Se pa stvari spreminjajo, ko sem leto nazaj novi zdravnici povedal, da ne jem mesa, mleka in jajc, ni prav nič najedala. je rekla, da nameravajo tudi v njeni družini preiti na vegansko hrano.
Tako da se stvari spreminjajo, ja.

Zdej, ubogi mesojedec, ki ti vegani skušajo meso odrekat, mene predvsem čudi, da se ne zavedaš bebavosti svojega gesla "Živi in pusti živeti!" ob tem, da ješ meso zaklanih živali, ki so jih zaklali po letu ali manj mizernega življenja.

c3p0 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Še enkrat: Živi in pusti živeti!

Si sploh lahko še bolj ironičen? :)

T-h-o-r ::

Bo pa res zabavno, ko bo vegansko uletavanje začelo povzročati psihološki strah pri živinorejcih.
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

WizzardOfOZ ::

Ker je slogan živi in pusti živeti namenjen ljudem, ne živalim.
Živali so za hrano. Zato se redijo. In če misliš, da bom zaradi parih sektaških patetičnih snežinkic, nehal jesti meso, se motiš.

T-h-o-r je izjavil:

Bo pa res zabavno, ko bo vegansko uletavanje začelo povzročati psihološki strah pri živinorejcih.

Ne bo. En bo enkrat vzel vile v roke, pa se snežinkice ne bodo več upale priti do kmetij.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Živali so za hrano. Zato se redijo. In če misliš, da bom zaradi parih sektaških patetičnih snežinkic, nehal jesti meso, se motiš.

Ti seveda ne, toliko razuma ti ne pripisujem, brez skrbi, bo pa marsikdo drug, čez nekaj generacij pa večina.

T-h-o-r ::

WizzardOfOZ je izjavil:

T-h-o-r je izjavil:

Ne bo. En bo enkrat vzel vile v roke, pa se snežinkice ne bodo več upale priti do kmetij.

Hm, očitno ne, če vsi jokajo po medijih, lol. Sploh, ko najprej ljudi označuješ za občutljve reve, nato pa ti jokaš, ko ti pridejo reve na obisk :))
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

GenZNPC ::

Kaj pa ce je clovek 80% Vegan? To ni dobro?
skibidi

Mercier ::

BigWhale je izjavil:

Mercier je izjavil:

Kaj pa in vitro meso kot Endlösung? S etično-praktičnega stališča? Da potrpimo s krompirjem in fižolom nekaj časa, ob končni zmagi tehnologije pa na pikniku popečemo stejk pa čevape? Sem že spraševal, pa ni bilo misli v tej smeri?

Vecina veganov, ki jih poznam s tem ne bi imela tezav. IMO je to tko al tko prihodnost. Velik bolj ucinkovito je, ce ti lahko v 'pecici' zraste tenderloin dolg 50m, brez mascobe, kot pa da moras za enako kolicino ubit 50 krav.

Ima kdo idejo koliko bi to znalo biti učinkovito glede na veganstvo? Kaj pa gojenje rib ipd, da se ne omejimo zgolj na krave in pujse? Čeprav, riba brez kosti bi bil znaten napredek. :)

Machete ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Pa si res tako počasen, da misliš, da je zmanjševanje mesa na jedilniku v korist samo interesom t.i. snežink? Zaradi njih se gre?? Že samo s tem poimenovanjem kažeš na svojo primitivnost in majhnost. Za okolje in zdravje in konec koncev živali se ti jebe. Ampak to ni dovolj, raje se boš branil s tem, da se spravljaš na glasnike zelo ok nazorov, znanstveno podkrepljenih. Pritlehno do podna primtive.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

mzakelj ::

GenZNPC je izjavil:

100% ali pa nisi "taprav".

Uf kam lahko pišem da bi vegani enkrat obiskali našo kmetijo. Seveda bi se mogli zmeniti za točno uro da pokličem kolege in si vzamejo čas obisk, jebat ga oče je star, brat pa jest pa tud ne zmoreva sama, bi par kolegov poklicala. Sami vrli kmečki fantje. Bi se zabavali do konca. Na koncu pa malca za vse : domač sir, frišno pečen kruh in veliko domačih mesnin, vložene paprike, domače vložene kumarice ...
Ima kdo kak naslov ?

Daniel ::

nejclp je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ti seveda ne, toliko razuma ti ne pripisujem, brez skrbi, bo pa marsikdo drug, čez nekaj generacij pa večina.

Čez nekaj generacij boste tudi vegani jedli zgolj procesirano hrano, morda celo natisnjeno, ker kaj drugega ne bo niti na voljo. Znanost napreduje, ljudi, ki bi še imeli voljo obdelovati zemljo pa nas je že sedaj zmeraj manj. Vse skupaj bo tudi nepovratno spremenilo izgled krajine, ker bo tam, kjer se sedaj še nekaj mučijo po hribih in krasu čez nekaj generacij vse zaraščeno in polno volkov ter medvedov, na ravnen pa bojo škodo delale divje svinje. Tega najbrž mi ne bomo doživeli ampak tako na koncu bo.

Machete je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Pa si res tako počasen, da misliš, da je zmanjševanje mesa na jedilniku v korist samo interesom t.i. snežink? Zaradi njih se gre?? Že samo s tem poimenovanjem kažeš na svojo primitivnost in majhnost. Za okolje in zdravje in konec koncev živali se ti jebe. Ampak to ni dovolj, raje se boš branil s tem, da se spravljaš na glasnike zelo ok nazorov, znanstveno podkrepljenih. Pritlehno do podna primtive.

Koliko si ti s svojim delom pripomogel, da imaš danes, ko se zapelješ po državi takšno okolje kot ga imaš? Ker izgleda, da se počutiš poklicanega soditi o tem, pa me zanima tvoj vložek v to, da Slovenija danes ne izgleda tako kot npr. Lika na Hrvaškem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

TheBlueOne ::

Pika na i je izjavil:

Sem zelel povedati, da sem vecinoma jedel vegansko. Ce reces, da kaksen "prekrsek" spremeni definicijo, potem prehrano res gledas na verski nacin. Kaj potem ce vede ali nevede naredis prekrsek potem nisi ves vegan ali pa vsak vece mantras krava moja kje si na vecnih pasnikih... Tu se skriva filozofski absurd pravil, izkljucevanja, boja kdo je boljsi, nekih absolutnih definicij itn.

Kdo pa je potem vegan? Prvi pogoj, da se 100% drzi veganstva v dieti in tem kar kupuje, drugo pravilo kako dolgo? Eno leto, en dan, en mesec... ti povej. Morda niti posredno ne sme biti kaj nevegansko in ne kupis avta, ce ima kantina v firmi za kosilo meso?

To so neke otrocje definicije za tiste, ki bi se radi popredalckali in imeli obcutek, da so boljsi kot ostali. Potem pa tezijo in od ostalih terjajo spremembe namesto, da bi razvili in na trg dali kakovostno, ugodno, prakticno vegansko hrano. Bo treba manj tezenja in vec projektov kakor "impossible burger", ampak dvomim, da so tisti, ki imajo toliko casa za preucevanje izdelkov in tezenje ostalim cas za se kaj konstruktivnega. Sploh pa ne vem, ce so tega sposobni, ker potem bi se problema sigurno lotili bolj vecplastno in ucinkovito.

GenZNPC ::

mzakelj je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

100% ali pa nisi "taprav".

Uf kam lahko pišem da bi vegani enkrat obiskali našo kmetijo. Seveda bi se mogli zmeniti za točno uro da pokličem kolege in si vzamejo čas obisk, jebat ga oče je star, brat pa jest pa tud ne zmoreva sama, bi par kolegov poklicala. Sami vrli kmečki fantje. Bi se zabavali do konca. Na koncu pa malca za vse : domač sir, frišno pečen kruh in veliko domačih mesnin, vložene paprike, domače vložene kumarice ...
Ima kdo kak naslov ?
Ja to pa ni fer potem, ce 80% Vegan ni dovolj za status Vegana. Fck this sht.
skibidi

Daniel je izjavil:

Koliko si ti s svojim delom pripomogel, da imaš danes, ko se zapelješ po državi takšno okolje kot ga imaš? Ker izgleda, da se počutiš poklicanega soditi o tem, pa me zanima tvoj vložek v to, da Slovenija danes ne izgleda tako kot npr. Lika na Hrvaškem?

Za začetek nikogar ne ponižujem z nekimi otročjimi izmšljenkami samo za to, da bi postavil nad nekoga (razen forumskih primtivcev).
Sicer vprašanja ne razumem, kaj bi sploh rad, ampak recimo da plačamo družinsko zaokroženo s podjetjem in vključujoč z neko potrošnjo za ca 350.000 eur davka. Bo dovolj za ohranjanje pokrajine?

Sp3m ::

nejclp je izjavil:

Zdej, ubogi mesojedec, ki ti vegani skušajo meso odrekat, mene predvsem čudi, da se ne zavedaš bebavosti svojega gesla "Živi in pusti živeti!" ob tem, da ješ meso zaklanih živali, ki so jih zaklali po letu ali manj mizernega življenja.

Resno vprašanje, ali ti in ostali vegani ali vegeterijanci 100% enačite človeka in žival?

Če je odgovor da, a potem tudi prakticirate bestiality?

Če je odgovor ne, pa ni več tako bebasto geslo, ker se nanaša samo na ljudi.

Plus še dodatno vprašanje, bo tudi tvoj otrok od rojstva vegan ali pa ga boš hranil z mesom in zelenjavo in ga pustil, da se pri 18 letih sam odloči?

Daniel je izjavil:

nejclp je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Čez nekaj generacij boste tudi vegani jedli zgolj procesirano hrano, morda celo natisnjeno, ker kaj drugega ne bo niti na voljo. Znanost napreduje, ljudi, ki bi še imeli voljo obdelovati zemljo pa nas je že sedaj zmeraj manj. Vse skupaj bo tudi nepovratno spremenilo izgled krajine, ker bo tam, kjer se sedaj še nekaj mučijo po hribih in krasu čez nekaj generacij vse zaraščeno in polno volkov ter medvedov, na ravnen pa bojo škodo delale divje svinje. Tega najbrž mi ne bomo doživeli ampak tako na koncu bo.

To seveda ni res, ne vem, zakaj si tako zaskrbljen. Jaz mam srečo in obdelujem zemljo, vsako leto sem bolj samozadosten, česna recimo sploh ne kupujem več, sem ga pridelal dovolj, pa ga pojem enormno, brstični ohrovt sem pobral teden dni nazaj, radič in solato imam še vedno v rastlinjaku.

Če ljudje ne bodo jedli mesa, bodo zagotovo propadle velike farme, kjer je mučenja največ, cena mesa bo narasla, tako da se bo pridelava zase in prodajo majhnim kmetom zagotovo izplačala, bolj kot sedaj, četudi bo v populaciji zgolj desetina čudakov, ki bodo še vedno jedli meso.

nejclp je izjavil:

Če ljudje ne bodo jedli mesa, bodo zagotovo propadle velike farme, kjer je mučenja največ, cena mesa bo narasla, tako da se bo pridelava zase in prodajo majhnim kmetom zagotovo izplačala, bolj kot sedaj, četudi bo v populaciji zgolj desetina čudakov, ki bodo še vedno jedli meso.

Zelo maloverjetno, ker se bodo sprostile ogromne kolicine poljscin, ki trenutno gredo v krmo, kar izdelke poceni in kmete da v manj konkurencen polozaj. Mali kmetje, vsaj tisti, ki jih poznam zivijo trenutno predvsem od mesa in mleka spremeniti vse pa ni tako zelo enostavno. V glavnem eno so sanje, potem pa vidis, da je realnost lahko tudi dosti drugacna.

Sp3m je izjavil:

nejclp je izjavil:

Resno vprašanje, ali ti in ostali vegani ali vegeterijanci 100% enačite človeka in žival?

Če je odgovor da, a potem tudi prakticirate bestiality?

Če je odgovor ne, pa ni več tako bebasto geslo, ker se nanaša samo na ljudi.

Plus še dodatno vprašanje, bo tudi tvoj otrok od rojstva vegan ali pa ga boš hranil z mesom in zelenjavo in ga pustil, da se pri 18 letih sam odloči?

ad 1.
Odgovor je ne, plus, geslo seveda ni bedasto, bedast je tisti, ki ga je napisal, kljub svojemu početju, ampak nisem hotel direktno žaliti.

ad 2. Sem že star, moj otrok je sam postal vegan, ko sem jaz še jedel jajca in občasno ribe, takele debate kot tule, sva dala pa skupaj skoz in sem pač moral priznati, da ima prav.
Če pa gledaš hipotetično, ali bi bil moj otrok od rojstva vegan, verjetno ne, saj bi bil na začetku dojen, kasneje pa bi mu pomoje dal meso, oz. kdo drug v družini (zagotovo pa ne prašiča ali goveda) sam pa se lahko odloči že precej pred 18 letom, kaj bo jedel.

Pika na i ::

TheBlueOne je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Sem zelel povedati, da sem vecinoma jedel vegansko. Ce reces, da kaksen "prekrsek" spremeni definicijo, potem prehrano res gledas na verski nacin. Kaj potem ce vede ali nevede naredis prekrsek potem nisi ves vegan ali pa vsak vece mantras krava moja kje si na vecnih pasnikih... Tu se skriva filozofski absurd pravil, izkljucevanja, boja kdo je boljsi, nekih absolutnih definicij itn.

Kdo pa je potem vegan? Prvi pogoj, da se 100% drzi veganstva v dieti in tem kar kupuje, drugo pravilo kako dolgo? Eno leto, en dan, en mesec... ti povej. Morda niti posredno ne sme biti kaj nevegansko in ne kupis avta, ce ima kantina v firmi za kosilo meso?

To so neke otrocje definicije za tiste, ki bi se radi popredalckali in imeli obcutek, da so boljsi kot ostali. Potem pa tezijo in od ostalih terjajo spremembe namesto, da bi razvili in na trg dali kakovostno, ugodno, prakticno vegansko hrano. Bo treba manj tezenja in vec projektov kakor "impossible burger", ampak dvomim, da so tisti, ki imajo toliko casa za preucevanje izdelkov in tezenje ostalim cas za se kaj konstruktivnega. Sploh pa ne vem, ce so tega sposobni, ker potem bi se problema sigurno lotili bolj vecplastno in ucinkovito.

Ne, jedel si vegetarijansko, vegani ne jedo mleka.

Kako si prišel na to, da so "boljši kot ostali", veš pa samo ti.

Praktična veganska hrana je na tržišču. Ljudem se pač ne da ukvarjat, ker je lažje meso krompir in solato skup zmetat.

Če je kaj otročjega, je vaše obnašanje do veganov.
Če nekdo pove da je vegan, vam že teži. Tudi prav.
Če vam bo lažje, pa še naprej pišite o veganski dieti. Ampak res ne vem, kje ste pobrali, da gre za dieto.
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

TheBlueOne je izjavil:

nejclp je izjavil:

Zelo maloverjetno, ker se bodo sprostile ogromne kolicine poljscin, ki trenutno gredo v krmo, kar izdelke poceni in kmete da v manj konkurencen polozaj. Mali kmetje, vsaj tisti, ki jih poznam zivijo trenutno predvsem od mesa in mleka spremeniti vse pa ni tako zelo enostavno. V glavnem eno so sanje, potem pa vidis, da je realnost lahko tudi dosti drugacna.

Saj jim ne bo treba ničesar spreminjati, lahko bojo še naprej gojili po starem (saj jih vendar pasejo na sončnih travnikih, anede), cena mesa in mleka pa bo narasla, tako da bojo v boljšem položaju kot sedaj, ko morajo s cenami konkurirati velikim kravjim farmam.

KAVINSKY ::

c3p0 je izjavil:

So pa ti naši samooklicani mesojedci precej petični, kot fine gospodične. Poglej pravega mesojedca, kako jè (mačka, pes). Ni izbiranja kosa mesa ali organa, kuhanja, pečenja, ni začimb. Zasadi zobe v meso, kost in enostavno uživa.

Mačka bo ujela kosa in se igrala z njim dokler ne crkne, potem pa šla v hišo mjavkati za Wiskas konzervo. Plenilci v naravi začnejo jesti notranje organe (jetra, pljuča, srca) oz. vimena pri samicah. Šele kasneje se lotijo zadnje stegna in od tam proti glavi. Seveda blokarski vegetarjanci, kateri vidijo živali na youtube posnetkih smešnih mačk in posnetkih iz klavnic dežel 3. sveta tega ne morejo vedeti.

Bo treba kar malo nazaj po temi, da pogledaš kje so se začele otročarije.

350.000 EUR. Vprašaj na lokalno komunalo koliko površine so ti pripravljeni letno čistiti za tak denar. Pa če je cena ista, če je površina v takem nagibu, da dostop z veliko mehanizacijo ni možen. Morda boš presenečen kako hitro lahko izgine ta denar. Potem pa to razširi na področje celotne države.

Žal se ne zavedate, da je kmet še vedno najcenejši komunalec. Ampak če kmetu vzameš žival, ki je to travo pojedla in je na koncu on imel nekaj od tega ti niti kmet tega ne bo več čistil za ljubo veselje, kot tudi ne bo imel živali samo za to, da jih bo gledal. Sicer pa tako gremo počasi v to smer tudi brez teženja in vpadanja določenih interesnih skupin.

Pika na i je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

Ne, jedel si vegetarijansko, vegani ne jedo mleka.

Kako si prišel na to, da so "boljši kot ostali", veš pa samo ti.

Praktična veganska hrana je na tržišču. Ljudem se pač ne da ukvarjat, ker je lažje meso krompir in solato skup zmetat.

Če je kaj otročjega, je vaše obnašanje do veganov.
Če nekdo pove da je vegan, vam že teži. Tudi prav.
Če vam bo lažje, pa še naprej pišite o veganski dieti. Ampak res ne vem, kje ste pobrali, da gre za dieto.

Tema je, da so vdrli na nakljucno kmetijo, tako da ontopic vemo kdo je komu tezil.

Kako dolgo moras biti vegan, da si vegan?

Se enkrat dodam, da sem svoj cas jedel tako, morda bom spet, ampak se z temi zaprisezenimi, ki pridigajo drugim nikoli nisem razumel. Kot vegan (ce je dovolj kaksno leto), sem ze opazil, ko sem si delil recepte, da so vegani skoraj prvo vegani, potem pa vse ostalo. Sem celo zelel narediti projekt, ker sem na podrocju industrijske avtomatizacije za poceni izdelavo zdrave veganske hrane, pa se s tem ni nikomu dalo ukvarjati. Z veseljem pa diskutirajo kateri shake je malo boljsi. Tako to pac ne gre oz. tako se bore malo spremeni in samo jezis tiste, ki se jim s tem ne da ukvarjati.

Res prakticne in zdrave veganske hrane je na trziscu tako malo, da se je garant navelicas v pol leta. Potem pa moras komplicirat, ce noces da je sladko in mastno.

nejclp je izjavil:

Saj jim ne bo treba ničesar spreminjati, lahko bojo še naprej gojili po starem (saj jih vendar pasejo na sončnih travnikih, anede), cena mesa in mleka pa bo narasla, tako da bojo v boljšem položaju kot sedaj, ko morajo s cenami konkurirati velikim kravjim farmam.

Cena bo rastla, ce se zahteva trga ne spremenijo. Ce se ne, potem bo umrlo enako zivali. Ce bodo ljudje bolj vegnaski ali pa celo obsojali tako pocetje, potem bo majhnim kmetov in njihovim otrokom vse kaj drugega kot lepo. In ce imajo vegani prav, na majhnih kmetijah zivalim ni lepo.

Si mislim, do bodo krave bolj vesele, ce nekdo spremeni pravila okoli gojenja, ne pa ce ta politik postane vegan in jih morda namesto korporacije goji kmet.

Jaz mislim, da je treba ljudi na vegansko hrano privabiti s spodobno vegansko hrano, pametnimi izdelki, pametnim marketingom, kar pa seveda terja kaj vec znanja in dela, kot pa vzgojiti svojo solato. Ko bodo vegani spoznali to in si nehali delati protipropagando in postali konstruktivni bo vsem lepse, tudi zivalim.

Machete je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Primitivnost je tvoja/vaša vrlina, ne moja. Jaz nikomur ne težim, kaj naj je. In glasniki so mogoče ok nazorov zate, zame ne. Naj jedo kar jim paše, samo naj druge ne posiljujejo s tem.
Pa za živali se vam tudi jebe, ker se spravljate izključno na ljudi, ki imajo za živali zgledno urejeno in skrbijo zanje, v eno fabriko živali pa ne upate niti pogledat. Že na kako večjo farmo piščancev nimate jajc vstopit. Se strinjam da je treba poštimat zadeve tam, kjer se slabo dela z živalmi. Ne pa kar nekaj pavšalno.
Vseeno so pa to živali rejene za hrano in bodo v vsakem primeru zaklane.

O tem, da bojo najprej propadle velike farme pa tudi iskreno dvomim, saj, če se kaj spoznaš na ekonomijo imajo veliki dosti manjše stroške pridelave kot majhni, kar pomeni, da bo ravno obratno. Najprej bojo propadle vse majhne kmetije kar se že dogaja, na koncu pa bojo ostale samo velike. In tistim bo vseeno za neko travo tam v hribu, ker je preveč stroškov s pospravljanjem tega, živine pa le ti ne pasejo več.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

TheBlueOne je izjavil:

In ce imajo vegani prav, na majhnih kmetijah zivalim ni lepo.

Ravno to je njihova največja napaka. Majhna kmetija je vedno zgledno vzrejala živali, prvič, ker so jih večinoma imeli za lastno hrano in ne boš zastrupljal živali, katero boš potem pojedel, in drugič, ker si ni mogla privoščit izgube živali.
V industriji pa to rešujejo zdravila, da lahko namečejo vso svinjarijo (tudi posušen kurji drek mešajo med hrano za kure).

Zgodovina sprememb…

DrDre95 ::

Cruz je izjavil:

Zakaj se pa potem tako močno trudite izničiti veganstvo vedno, ko je kjerkoli omenjeno?

Ne vem zakaj vas ljudje ne marajo. Morda začnite kmetije požigat ne le napadat kmete, morda vas bomo potem normalni končno pričeli častit na ulicah?

TheBlueOne je izjavil:

Pika na i je izjavil:

Skoraj nekaj ne obstaja.... Kako si pa potem skoraj vsejed ce si zdaj jedel skoraj vegansko...

Ali si vsejed ali si vegetarijanec ali si pa vegan... Kako dolgo moras nekaj bit da to si niti ni pomembno bistvena je tvoja odlocitev

Drug del pa je to ce se ti odlocis da si vegan pol jes 6 mesecev vegansko nato pa pojes burger in se pol spet odlocis biti vegan za mene vec nisi vegan, ampak politicno prehranski aktivist...

@WizzardOfOZ

Pa niti ni nujno. Konkretno prasicem je lahko boljse na naprednih farmah. Pri frendu imajo stalo za ca. 500 prasicev, ker so bio in projajo predvsem v Svico jedo samo vrhunsko hrano, vec kot OK tudi za ljudi, lahko gredo ven, prostora kolikor hoces. Vse zelo cisto. Na kmetijah pa so ponavadi v betonskih majhnih prostorih, jedo neke ostanke s praviloma premalo beljakovinami.

Za krave je podobno, majhni kmetje pac casovno pogosto ne zmorejo krav privezovati in spuscati in jih imajo ves cas parkirane, napredne farme imajo kravopralnice, kamor se krava lahko gre umiti, prost izhod itn.

Parkirane krave in kravopralnice? Lahko kakšno sliko prosim?

Krave se čistijo z jezikom.

GenZNPC je izjavil:

Kaj je tukaj "dobro"? Dobro za družbo? Prav gotovo. Upor proti masovni proizvodnji? Prav gotovo.

Dobro kot biti vegan? Ne, ker če te spremlja etika, ni razloga, da bi bil 80% vegan. To je tako, kot če bi nehal biti nazi, 1x na teden pa bi vseeno nosil njihovo uniformo. Ni razloga, da bi to počel. Vsekakor pa razumem, vsi smo ljudje in je težko kar tako prestopiti na veganstvo, tako da, če se ne moreš odpovedati slanini za zajtrk, drugemu pa se lahko, te, vsaj jaz osebno, rade volje sprejmem in bom vesel. Boljše, da si "80% vegan", kot pa 0% ali pa 20% ali karkoli drugega pač. Slanino pa opustiš, če/ko se ti bo zdelo smiselno.

Mato989 je izjavil:

ampak pravi vegan je toliko vegan kot je bil Desmond T. Doss načelen in je šel v vojsko in ni sprožil nobenega strela
On ni bil vojak, ampak reševalec. Vseeno pa spoštovanja vredno.

TheBlueOne je izjavil:

Res prakticne in zdrave veganske hrane je na trziscu tako malo, da se je garant navelicas v pol leta. Potem pa moras komplicirat, ce noces da je sladko in mastno.
Kaj točno je tukaj praktična in zdrava hrana? Že vnaprej pripravljena? Izboljšaš kuharske sposobnosti pa je.

Kaj od tega pri nas ni na voljo, če recimo govorimo o nadomestilu za meso(beljakovine)?

Naučiš se kuhati, stopiš malce ven iz svojega udobja in eksperimentiraš. S pomočjo srednješolske kombinatorike pa lahko izračunaš kako (ne)raznolika je lahko veganska hrana. Ja, tudi arašide lahko uporabiš pri kosilu. Peanut Sauce Fried Rice

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Skoraj nekaj ne obstaja.... Kako si pa potem skoraj vsejed ce si zdaj jedel skoraj vegansko...

Ali si vsejed ali si vegetarijanec ali si pa vegan... Kako dolgo moras nekaj bit da to si niti ni pomembno bistvena je tvoja odlocitev

Drug del pa je to ce se ti odlocis da si vegan pol jes 6 mesecev vegansko nato pa pojes burger in se pol spet odlocis biti vegan za mene vec nisi vegan, ampak politicno prehranski aktivist...

Potem nihce, ki se ni rodil v vegansko druzino in nikoli konzumiral kaj drugega ni vegan. Ali postanes absolutni nevegan samo ce enkrat si in vmes pojes burger?

Recimo ce so 0 veganska leta 1 pa neveganska kdo ni oz. je vegan?

1111000000000000
1110100000000000
1100000000000100
1111111100000000
0000011000000000

Morda nihce? Morda vsi, ker je na koncu 00? Ali je bolj vazno s kom se pogovarjas kateri shake bos pojedel?

DrDre95 je izjavil:

Cruz je izjavil:

Zakaj se pa potem tako močno trudite izničiti veganstvo vedno, ko je kjerkoli omenjeno?

Ne vem zakaj vas ljudje ne marajo. Morda začnite kmetije požigat ne le napadat kmete, morda vas bomo potem normalni končno pričeli častit na ulicah?

Ljudje jih ne marate, ker opozarjajo na naš pogubni nevzdržni slog življenja in prehranjevanja. In ne maramo, če kdo trka na našo vest, še manj, če bi bilo potrebno karkoli narediti na udobju in hedonizmu prenažiranja z določeno hrano. In zato je potem odgovor agresija, jeza in diskreditacija znanosti.

DrDre95 ::

Cruz je izjavil:

Naučiš se kuhati, stopiš malce ven iz svojega udobja in eksperimentiraš

Ah daj no. Vegetarijanci in kuhanje sta dva popolnoma nasprotna pojma.

DrDre95 je izjavil:

Cruz je izjavil:

Naučiš se kuhati, stopiš malce ven iz svojega udobja in eksperimentiraš

Ah daj no. Vegetarijanci in kuhanje sta dva popolnoma nasprotna pojma.
Te povabim na mojo enolončnico, boš kar hitro pozabil na te besede. :)
««
12 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Biti vegan (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1144282146 (261676) BigWhale

Kaj bi se zgodilo če bi vsi postali vegani :) ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16738909 (33968) Netrunner
»

Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
381106753 (93553) Smrekar1

Več podobnih tem