» »

Vegani vdrli na kmetijo v Šiški

Vegani vdrli na kmetijo v Šiški

Temo vidijo: vsi
««
10 / 15
»»

Mercier ::

Naši so se, k sreči, hitro pogospodili in se bolj slabo spominjam podrobnosti. Glavne razlike so pa, da pujsi niso zapuščali "pihnem in puhnem" hišice zaradi sprehodov, (profi) mesar ni verjel v anestezijo katere koli vrste, tak bušido upoštevajoč samuraj skratka, pujsa smo dvignili šele ko je daroval organe, imobilizirali smo ga ročno in na tleh.

Po pravici povedano, do tele teme sploh nisem vedel, da se to počne s škripci in traktorji.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

Pika na i ::

Mercier je izjavil:

Po pravici povedano, do tele teme sploh nisem vedel, da se to počne s škripci in traktorji.
Jaz tudi ne.

In tisti, ki ŽIVEGA prašiča obešajo za noge, so za prijavit. MUČITELJI!
Nahajate se v štabu SDS.
Pravila ne veljajo za naše.
Troli dobrodošli.

nejclp ::

Aja, ker klanje je drugače prijetna izkušnja za prašiča.

Seveda, saj si lahko prebereš, kako veselo hodijo pod nož.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

No, v klavnicah tudi obešajo žive prašiče za noge, zgolj omamljeni so z elektriko, če imajo srečo; umrejo šele potem, ko jih zakoljejo.

Aja, zato ker to počnejo v klavnici, je treba to početi tudi doma. Super.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Ne, ti hinaviš, ker hočeš opravičiti dejstvo, da ješ meso in so zaradi tega živali mučene.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: nejclp ()

V tejle temi NI ENEGA, ki bi lastnoročno kaj zaklal.
Še dobro da imate atke pa mamice, ki so vam povedali kje je trgovina.
Nahajate se v štabu SDS.
Troli dobrodošli.

Master_Yoda ::

Zakaj bi ubijal in jedel zivali, ce pa ne rabim ?
Glede zdravja. Tukaj imas eno knjigo, tukaj pa drugo. V prvi knjigi je 1/3 papirja ponucanega za vire, v drugi pa imas vire na spletni strani tukaj, ker drugace bi bilo 50% vec strani samo zaradi virov.

In knjigi ne priporocata vegetarjanstva samega po sebi, ker si lahko tako kot jaz nezdrav (trying to change that) - cips, beli kruh, testenine, sladkarije, etc., ampak "plant based dieto". In vse izjave so podkrepljene z znanstevimi clanki, studijami, etc.
Dovie'andi se tovya sagain.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne ::

To ne pomeni, da je racionalna, posebej ko upostevas ceno in ti dol visi za moralo okoli zivali. Ko te enkrat sticne casovna stiska sele vidis kako idealna so recimo kurja ali puranja prsa v smislu nutricionizma. Enostavno, okusno, super za sport, dosegljivo povsod itn.

Cruz ::

TheBlueOne je izjavil:

To ne pomeni, da je racionalna, posebej ko upostevas ceno in ti dol visi za moralo okoli zivali.
Racionalnemu človeku ne visi dol za moralo, ker je sama morala/etika lastnost racionalizma, inteligence.

TheBlueOne je izjavil:

Ko te enkrat sticne casovna stiska sele vidis kako idealna so recimo kurja ali puranja prsa v smislu nutricionizma. Enostavno, okusno, super za sport, dosegljivo povsod itn.
Isto fižol/stročnice, če smo že pri beljakovinah.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

GenZNPC ::

To lahko tudi obrnes npr. zka bi jedu sam zelenjavo, ce pa ne rabim?
skibidi

GenZNPC je izjavil:

Lej niso vsi psihopati, da ne bi razumeli razlike, pa bi to lahko poljubno obračali

Cruz je izjavil:

TheBlueOne je izjavil:

To ne pomeni, da je racionalna, posebej ko upostevas ceno in ti dol visi za moralo okoli zivali.
Racionalnemu človeku ne visi dol za moralo, ker je sama morala/etika lastnost racionalizma.

TheBlueOne je izjavil:

Ko te enkrat sticne casovna stiska sele vidis kako idealna so recimo kurja ali puranja prsa v smislu nutricionizma. Enostavno, okusno, super za sport, dosegljivo povsod itn.
Isto fižol/stročnice, če smo že pri beljakovinah.

Bos pojedel kilo strocnic na dan? :D To ni ravno prakticno, niti racionlano in niti priblizno tako fino kot x zdravih receptov iz perutnine. Pa to dam samo kot primer. Sem skoraj siguren, da bos jedel bolj zdravo, ce bos jedel se to, ker se bos z vegi dijeto prekleto namucil, da bos lovil ravnotezje, ki je pri perutnini dosegljivo takoj.

Morala in etika sta drugace zelo relativni. Tukaj lahko gres do takih ekstremov, da nasi vegani izgledajo kot hudicki.

TheBlueOne je izjavil:

Bos pojedel kilo strocnic na dan? :D To ni ravno prakticno, niti racionlano in niti priblizno tako fino kot x zdravih receptov iz perutnine. Pa to dam samo kot primer. Sem skoraj siguren, da bos jedel bolj zdravo, ce bos jedel se to, ker se bos z vegi dijeto prekleto namucil, da bos lovil ravnotezje, ki je pri perutnini dosegljivo takoj.

Morala in etika sta drugace zelo relativni. Tukaj lahko gres do takih ekstremov, da nasi vegani izgledajo kot hudicki.
So tudi drugi viri beljakovin, ampak ja, osebno bi lahko brez problema. :) Tudi za stročnice obstaja x zdravih receptov. Lenoba je slab izgovor za racionalnost.

Veganizem se da razložiti z navadnim logičnim miselnim poskusom. In ja, etika in morala sta zelo relativni. Če imaš na voljo alternative, zadosti denarja(če pišeš na tem forumu ga imaš), znanja in živiš v napredni družbi, sta etika in morala vedno enotni glede veganizma. Če pa teh kriterijev ne izpolnjuješ, pa je veganizem seveda lahko slaba in neracionalna reč.

Pa da se ne bomo razumeli: To ne pomeni, da morate iti na veganizem ali da ste slabi ljudje, če ne boste šli(le ne govorite, da ste ne vem kako racionalni glede svoje izbire). Govorimo o tem, kaj bi storil racionalen človek in kaj je racionalna odločitev v današnji družbi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

GenZNPC ::

nejclp je izjavil:

GenZNPC je izjavil:

Lej niso vsi psihopati, da ne bi razumeli razlike, pa bi to lahko poljubno obračali
Ne ampak se enostavno custveno ne obremenjujem o svoji hrani.
skibidi

Cruz je izjavil:

So tudi drugi viri beljakovin, ampak ja, osebno bi lahko brez problema. :) Tudi za stročnice obstaja x zdravih receptov. Lenoba je slab izgovor za racionalnost.

Veganizem se da razložiti z navadnim logičnim miselnim poskusom. In ja, etika in morala sta zelo relativni. Če imaš na voljo alternative, zadosti denarja(če pišeš na tem forumu ga imaš), znanja in živiš v napredni družbi, sta etika in morala vedno enotni glede veganizma. Če pa teh kriterijev ne izpolnjuješ, pa je veganizem seveda lahko slaba in neracionalna reč.

Sem bil deset let skoraj vegan, samo se tu in tam mlecni izdelki, ker sem dosti sportal. Ampak me je minilo, ko so bile neke tezave, sedaj jem ribe in perutnino, ker je prakticno. Pojem tudi svinjo, ce mi potem ni treba na vsakem sluzbenem potovanju iskati posebnih lokalov, ker jesti tako v Avstriji, Nemciji itn. je svojevrsten trud. Pac dosti lazje je, ce dodas nekaj zivalskih zadev. Zal...

TheBlueOne je izjavil:

Cruz je izjavil:

Sem bil deset let skoraj vegan, samo se tu in tam mlecni izdelki, ker sem dosti sportal. Ampak me je minilo, ko so bile neke tezave, sedaj jem ribe in perutnino, ker je prakticno. Pojem tudi svinjo, ce mi potem ni treba na vsakem sluzbenem potovanju iskati posebnih lokalov, ker jesti tako v Avstriji, Nemciji itn. je svojevrsten trud. Pac dosti lazje je, ce dodas nekaj zivalskih zadev. Zal...
To je res, ja.

Mercier ::

Kaj pa in vitro meso kot Endlösung? S etično-praktičnega stališča? Da potrpimo s krompirjem in fižolom nekaj časa, ob končni zmagi tehnologije pa na pikniku popečemo stejk pa čevape? Sem že spraševal, pa ni bilo misli v tej smeri?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Mercier ()

DrDre95 ::

PrimozR je izjavil:

Kako si recimo ti predstavljaš napredno družbo? Je to družba, kjer se še vedno primitivno kolje živali?

Napredna družba bo jedla samo še Burger TM, McČiken TM, ... in vse druge moralne korektne izdelke patentiranih in izdelanih v mega korporacijah ki so znane po skrbi za zdravje potrošnika in skrbijo za svoje zaposlene.

WizzardOfOZ ::

Omnivorstvo ni religija. Nikoli ni bila, niti ne bo. Je samo način prehranjevanja. In omnivori ne vsiljujemo, da moraš jesti meso, niti ti ga ne ponujamo, niti ti ne vsiljujemo svojega mnenja. Mene osebno ne zanima, kakšno prepričanje imajo drugi in kaj jedo.

Vegani pa ravno to počnejo. Vsiljuje svoj način prehranjevanja, pljuvajo po drugačemislečih, upadajo v tuje objekte z namenon prepričevanja da je njihov način pa edini dober. In na tak način delajo sekte in najbolj zagrizeni verniki.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Omnivorstvo ni religija. Nikoli ni bila, niti ne bo. Je samo način prehranjevanja. In omnivori ne vsiljujemo, da moraš jesti meso, niti ti ga ne ponujamo, niti ti ne vsiljujemo svojega mnenja. Mene osebno ne zanima, kakšno prepričanje imajo drugi in kaj jedo.

Vegani pa ravno to počnejo. Vsiljuje svoj način prehranjevanja, pljuvajo po drugačemislečih, upadajo v tuje objekte z namenon prepričevanja da je njihov način pa edini dober. In na tak način delajo sekte in najbolj zagrizeni verniki.

Samo najbolj glasni in fanaticni. Verjetno taksen % kot je glasnih in fanaticnih mesoljubcev edino teh je dosti vec ker vec folka je meso. In nato se na podlagi taksnih generalizira za vse.

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Samo najbolj glasni in fanaticni. Verjetno taksen % kot je glasnih in fanaticnih mesoljubcev edino teh je dosti vec ker vec folka je meso. In nato se na podlagi taksnih generalizira za vse.

Kje so/ste vegani ki ste proti prepovedi mesa v prehrambeni industriji?

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Nisem še slišal, da bi omnivori prikorakali na kmetijo in kmetu prepovedali vzgajat zelenjavo.

@cruz, jaz se imam za vsejedca in ne samo za mesojedca. Jem tako meso, kot zelenjavo in sadje ter žita.
Pa glede mesa; ribe jem večkrat na teden kot meso krave, prašiča ali kokoši. Meso vzrejnih živali jem enkrat mogoče dvakrat na teden (pa kdaj pa kdaj kako dobro domačo suho salamo ali dober domač pršut ali pa recimo jajca z domačim špehom). Paštete, klobase, hrenovke in podobno so že zdavnaj šle z mojega menija. Predvsem je pa moj glavni vir hrane ribe in morski sadeži ter ogromno sadja in različne domače marmelade iz sadja (slive, jabolka, hruške, kiviji, jagode, maline, ribez, borovnice, mango, ananasa,... - iz vsega tega sadja delamo doma marmelade, za sladilo so pa dateljni in grozdje, da ni treba sladkorja not stresat)

WizzardOfOZ je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Nisem še slišal, da bi omnivori prikorakali na kmetijo in kmetu prepovedali vzgajat zelenjavo.

In tega da cisto identitcne diametralno nasprotne stvari delajo nisem nikjer napisal.
Recimo primer glasnega vsiljivega mesoljubca: Med obrokom: "MMM kako je dobro, ne ves kaj zamujas, bos malo" pa ti potisne pred nos kos smrdece crkovine ceprav ve, da tega ne jes in se ti gnusi (in da ti je pokvaril tek).

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Ja, ampak take akcije dajo dobre rezultate, če pa mesojedci še kar histerizirajo in kažejo svojo ignoranco, bistveno bolj so učinkovite take akcije, kot če bi vegani stali pred parlamentom s plakati.
Kaj ješ je stvar tradicije in kulture, recimo v Koreji ali na Kitajskem je veliko takih tipčkov kot je tale Čarovnik iz oza, ki se jim zdi normalno jesti pse (hej, saj mi je mamica vedno kuhala pasjo juho), tako kot nam prašiče in pljuvajo po tistih, ki skušajo pse ubraniti pred mučenjem. Hej, saj svoje pse sam humano zakolje, ali pa kupuje pri kmetu, ki jih ne muči. Zdej, med psom in prašičem ni bistvene razlike, prašič je celo inteligentnejši, psov pri nas ne jemo, nezaslišano pa je, da bi nehal jesti prašiče (kaj je to zdaj za ena sekta, da mi skuša to odvzeti, koline so praznik, matkurba).

Master_Yoda je izjavil:

In tega da cisto identitcne diametralno nasprotne stvari delajo nisem nikjer napisal.
Recimo primer glasnega vsiljivega mesoljubca: Med obrokom: "MMM kako je dobro, ne ves kaj zamujas, bos malo" pa ti potisne pred nos kos smrdece crkovine ceprav ve, da tega ne jes in se ti gnusi (in da ti je pokvaril tek).

Jaz teh problemov nimam. Se držim pravila; Živi in pusti živeti! Ne vsiljujem svoje hrane drugim. Ne ostanem pa dolžan nikomur, če me izziva in mi teži s svojim načinom prehranjevanja. Najlepše je agresivnemu veganu povedat, da sta vegan in vegetarjanec eno in isto. Se je pripravljen vedno skregat zaradi tega. Moja sestra je namreč vegan. Zelo agresiven vegan (verjetno posledica praškov z vitamini in minerali, ki jih konzumira zraven vse veganske hrane, da se lahko potem s športom ukvarja). Ona stalno teži z njeno hrano, jaz ji moje ne vsiljujem.

Mene zanima tudi ekološki vpliv na okolje, ko bomo vsi zakonsko prisiljeni jesti samo zelenjavo? Krava, koza, ovca... lahko jejo travo, ljudje ne. Torej bo treba veliko travnikov in gozda preurediti v njive, umetno namakanje, gnojenje, škropiti proti boleznim in zajedalcem...

WizzardOfOZ je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

Jaz teh problemov nimam. Se držim pravila; Živi in pusti živeti! Ne vsiljujem svoje hrane drugim. Ne ostanem pa dolžan nikomur, če me izziva in mi teži s svojim načinom prehranjevanja. Najlepše je agresivnemu veganu povedat, da sta vegan in vegetarjanec eno in isto. Se je pripravljen vedno skregat zaradi tega. Moja sestra je namreč vegan. Zelo agresiven vegan (verjetno posledica praškov z vitamini in minerali, ki jih konzumira zraven vse veganske hrane, da se lahko potem s športom ukvarja). Ona stalno teži z njeno hrano, jaz ji moje ne vsiljujem.

No, ne vem zakaj si domišljaš, da gre zate in za to, kaj ti ješ, za živali gre, ki se jih muči, da lahko ješ meso. To se mora nehat.

Ce se pogovarjamo samo o hrani je dejansko striktni vegetarjanec = vegan. Vecina vegetarjancev je sicer lacto-ovo (mleko/jajca) kar pa potem ni isto. S tem da veganstvo pa samo po sebi ni samo prehrana, tudi ledra in drugih zivalskih proizvodov ne uporabljajo.

P.S. Mi pa gre na k. ko je vecina "vegetarjanske" hrane v gostilnah bazirana na mlecnih izdelkih. (Intoleranca na futer za teletino).

Zgodovina sprememb…

DrDre95 je izjavil:

Mene zanima tudi ekološki vpliv na okolje, ko bomo vsi zakonsko prisiljeni jesti samo zelenjavo? Krava, koza, ovca... lahko jejo travo, ljudje ne. Torej bo treba veliko travnikov in gozda preurediti v njive, umetno namakanje, gnojenje, škropiti proti boleznim in zajedalcem...

Resno? Večina poljščin se pridela za živalsko krmo, obdelovalne površine se bojo zmanjšale ne zvečale. Recimo, 75% soje gre za živalsko krmo.

nejclp je izjavil:

Kaj ješ je stvar tradicije in kulture, recimo v Koreji ali na Kitajskem je veliko takih tipčkov kot je tale Čarovnik iz oza, ki se jim zdi normalno jesti pse (hej, saj mi je mamica vedno kuhala pasjo juho), tako kot nam prašiče in pljuvajo po tistih, ki skušajo pse ubraniti pred mučenjem. Hej, saj svoje pse sam humano zakolje, ali pa kupuje pri kmetu, ki jih ne muči. Zdej, med psom in prašičem ni bistvene razlike, prašič je celo inteligentnejši, psov pri nas ne jemo, nezaslišano pa je, da bi nehal jesti prašiče (kaj je to zdaj za ena sekta, da mi skuša to odvzeti, koline so praznik, matkurba).

V koreji ne jedo psov, na kitajskem jih. Ampak tam nisem videl nobenega sektaša, da bi jim to probal to prepovedat. Ker tam ni hrane v takem izobilju kot tukaj, se veganske sekte ne ustanavljajo v tistih krajih (verjetno bi bile pa pojedene), pa tudi zato, ker večinoma ljudje tam živijo tako, da sosed sosedu ne gleda stalno čez plot, kaj ta počne.
Tukaj imate pa nekateri tako povhne riti in vam je bilo vse k riti tudi prineseno, pa tako malo veste o pridelavi hrane na kmetiji, da mislite, da lahko vsakemu kar ukazujete, kaj bo jedel in zakaj.

Živi in pusti živeti!

Ja, koline! Takrat je praznik hrane večine vsejedcev.

nejclp je izjavil:

No, ne vem zakaj si domišljaš, da gre zate in za to, kaj ti ješ, za živali gre, ki se jih muči, da lahko ješ meso. To se mora nehat.

Agresiven vegan? Maš probleme? Kak zrezek pojej, boš bolj miren.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

nejclp je izjavil:

V koreji ne jedo psov, na kitajskem jih. Ampak tam nisem videl nobenega sektaša, da bi jim to probal to prepovedat. Ker tam ni hrane v takem izobilju kot tukaj, se veganske sekte ne ustanavljajo v tistih krajih (verjetno bi bile pa pojedene), pa tudi zato, ker večinoma ljudje tam živijo tako, da sosed sosedu ne gleda stalno čez plot, kaj ta počne.
Tukaj imate pa nekateri tako povhne riti in vam je bilo vse k riti tudi prineseno, pa tako malo veste o pridelavi hrane na kmetiji, da mislite, da lahko vsakemu kar ukazujete, kaj bo jedel in zakaj.

Živi in pusti živeti!

Ja, koline! Takrat je praznik hrane večine vsejedcev.

V Koreji seveda jejo pse in tudi aktiviste imajo https://www.dnevnik.si/1042847703

WizzardOfOZ je izjavil:

Agresiven vegan? Maš probleme? Kak zrezek pojej, boš bolj miren.

Sploh nisem agresiven, to ti tako občutiš, ker si ena taka snežinkica.

Mato989 ::

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Mi pokazes enako novico kot je iz zacetka te teme pa da so vsejedci vtrcili in zasedli rastlinjak in se drli da moramo jest meso

Pa da je to v sloveniji

Res lepo prosim za ta info
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Mi pokazes enako novico kot je iz zacetka te teme pa da so vsejedci vtrcili in zasedli rastlinjak in se drli da moramo jest meso

Pa da je to v sloveniji

No, če ne vidiš razlike med solato in kravo, potem ti pač ni pomoči.

nejclp je izjavil:

V bistvu si snežinkica tukaj ti. Nisem jaz tisti, ki vsiljuje ali prepoveduje hrano drugim.

Vsejedci jeste zelenjavo, zato je to whinanje da naj pokazem kako mesojedci protestirajo pred rastlinjakom brezpredmetno.

WizzardOfOZ je izjavil:

nejclp je izjavil:

V bistvu si snežinkica tukaj ti. Nisem jaz tisti, ki vsiljuje ali prepoveduje hrano drugim.

V bistvu si poglej definicijo snežinkice.

nejclp je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Pa da je to v sloveniji

No, če ne vidiš razlike med solato in kravo, potem ti pač ni pomoči.

Sej te ni vprašal za razliko med solato in kravo, ampak za skupino ljudi, ki bi se vsedli ob solato in kmetu prepovedali obdelovanje njive s solato.

nejclp je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

nejclp je izjavil:

V bistvu si poglej definicijo snežinkice.

Sem si jo. Ti si tipična snežinka.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

Sej te ni vprašal za razliko med solato in kravo, ampak za skupino ljudi, ki bi se vsedli ob solato in kmetu prepovedali obdelovanje njive s solato.

Zakaj bi mu to prepovedovali? Solata nima možganov, centralnega živčnega sistema in endorfinov, da bi trpela med vzgajanjem.

T743 ::

Vidim da gre vse zugrund...kaj bom jedel mi pa že ne bo nobeden pridigal, toliko se pa že poznam, da vem, kaj mi koristi in kaj ne za druge me pa prav BK.8-)

nejclp je izjavil:

Resno? Večina poljščin se pridela za živalsko krmo, obdelovalne površine se bojo zmanjšale ne zvečale. Recimo, 75% soje gre za živalsko krmo.

LOL. A sploh veš zakaj se prideluje izključno sojo? Ker je praktično plevel :))
Če ne boste aretirali vseh ki bojo hoteli poleg soje še paradižnik in krompir, potem bo treba veliko gozda posekati da bo za njive. Pa tudi gnojit in špricat bo treba če ne boste iztrebili vseh kriminalcev ki bojo jedli še kako zelenjavo poleg soje.

DrDre95 je izjavil:

nejclp je izjavil:

LOL. A sploh veš zakaj se prideluje izključno sojo? Ker je praktično plevel :))
Če ne boste aretirali vseh ki bojo hoteli poleg soje še paradižnik in krompir, potem bo treba veliko gozda posekati da bo za njive. Pa tudi gnojit in špricat bo treba če ne boste iztrebili vseh kriminalcev ki bojo jedli še kako zelenjavo poleg soje.

Vegan ne poje več paradižnika in krompirja kot omnivor.

nejclp je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Zakaj bi mu to prepovedovali? Solata nima možganov, centralnega živčnega sistema in endorfinov, da bi trpela med vzgajanjem.

Ah vi neuki religiozni fanatiki.

Do plants feel pain?

Few moments evoke a sense of summer like catching a whiff of freshly cut grass. For many people, it's a pleasant sign that warmer temperatures are here to stay. For the grass, however, this scent signals an entirely different story.

The smell we associate with freshly cut grass is actually a chemical distress call, one used by plants to beg nearby critters to save them from attack (usually it's an affront by insects, but in this case, it's lawnmower blades). After all, when danger strikes -- whether it's landscaping equipment or a hungry caterpillar -- plants can't lift their roots and run. They must fight where they stand.

Zato vidis taksno razliko pri sitosti. Ravno v oni drugi knjigi, ki sem jo linkal prej je napisano pa podprto z viri, da nisi skoraj nic sit ce hrano "spijes" - smoothie, ker gre tekocina dosti prej iz zelodca (ter ne zvecis). Tako da ni zelenjava nic kriva da nisi dovolj sit, ampak nacin na katero jo pojes oz. v tvojem primeru spijes.

Here and here.

Zgodovina sprememb…

Od veganske hrane si lahko enako sit kot od mesne, je pa vegansko dosti tezje imeti dosti beljakovin na kalorije in da ni porcija enormna ali pa zadeva polna mascob.

Jaz sem kot vegi dosti tezje uravnotezil obroke na hiter in ugoden nacin, kot ko sem zopet postal vsejed. Ce jes vse lahko jes uravnotezeno brez da zares vklopis mozgane, ce hoces to kot vegi organizacija za hrano postane dnevni glavobol. Ko enkrat nisi samski in morajo zadeve biti sprejemljive za dva ali vec pa je se toliko tezje.

Ce ne jes samo belega kruha, cipsa, testenin ipd. dobis dovolj ce pojes zadostno kolicino kalorij dnevno brez kaksnega tezjega planiranja.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem imel probleme s kolicino beljakovin na sumo kalorij. Pa dalec nisem edini. :)

BigWhale ::

Mercier je izjavil:

Kaj pa in vitro meso kot Endlösung? S etično-praktičnega stališča? Da potrpimo s krompirjem in fižolom nekaj časa, ob končni zmagi tehnologije pa na pikniku popečemo stejk pa čevape? Sem že spraševal, pa ni bilo misli v tej smeri?

Vecina veganov, ki jih poznam s tem ne bi imela tezav. IMO je to tko al tko prihodnost. Velik bolj ucinkovito je, ce ti lahko v 'pecici' zraste tenderloin dolg 50m, brez mascobe, kot pa da moras za enako kolicino ubit 50 krav.
««
10 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Biti vegan (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1144282202 (261732) BigWhale

Kaj bi se zgodilo če bi vsi postali vegani :) ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16738912 (33971) Netrunner
»

Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
381106786 (93586) Smrekar1

Več podobnih tem