» »

Vegani vdrli na kmetijo v Šiški

Vegani vdrli na kmetijo v Šiški

Temo vidijo: vsi
««
11 / 15
»»

BigWhale ::

DrDre95 je izjavil:

LOL. A sploh veš zakaj se prideluje izključno sojo? Ker je praktično plevel :))
Če ne boste aretirali vseh ki bojo hoteli poleg soje še paradižnik in krompir, potem bo treba veliko gozda posekati da bo za njive. Pa tudi gnojit in špricat bo treba če ne boste iztrebili vseh kriminalcev ki bojo jedli še kako zelenjavo poleg soje.

Na, se ti si poglej podatke za ZDA. Tudi za EU sem jih ze limal... Poglej in potem utihni s temi neumnostmi.

https://www.bloomberg.com/graphics/2018...

Za prehrano ljudi je namenjenih manj kot 20% vseh obdelovalnih povrsin v ZDA. V EU so pa stevilke precej podobne ampak se mi ne da se enkrat iskat linka. Obdelovalne zemlje bi bilo prevec, ce bi nehali gojiti rastline za zivali. Prevec.

GenZNPC ::

Ja ampak to je vse oprosceno oz. odtehtano, ko imas na zaru en kup raznolikega, okusnega in socnega mesa.

Ja, nismo več lovci in če s tem podoživljate to primitivno življenje ter se počutite "kot moški", imate globlje probleme. :)
Zato pa imamo rejo po novem. Pasemo ovcke, koze, kravice itn. da nam jih ni treba lovit. Kdo se bo pa zaradi tega odpovedal socnemu mesu?
Razen ce se nimas rad.
skibidi

Zgodovina sprememb…

• spremenil: GenZNPC ()

BigWhale ::

DrDre95 je izjavil:

Ah vi neuki religiozni fanatiki.

Neuk si tukaj kvecjemu ti. Preberes nekaj na pol in potem ostalim to prodajas kot neko sveto resnico in dejstvo?

A bos zmogel zapopasti razliko med refleksom in procesiranjem outputa senzorjev v mozganih? To kar 'naredi' trava je biokemicna reakcija. Trava ne 've', da jo nekdo kosi, trava zazna zgolj input in pri tem se sprozi biokemicna reakcija. Krava pa ve, da si jo ti mahnil po glavi in krava bo znala to sprocesirati in si to rec tudi zapomniti. Trava si ne zapomni nicesar. Nima sploh zivcnega sistema, ki bi ji omogocal karkoli podobnega refleksu, kaj sele kaj bolj naprednega.

Nehaj v debato vlacit neumnosti.

Cruz ::

GenZNPC je izjavil:

Kdo se bo pa zaradi tega odpovedal socnemu mesu?
Razen ce se nimas rad.
...ali pa ti je kaj drugo bolj pomembno. :)

Daniel ::

Očitno se bomo morali vsejedci sprijazniti, da smo bedaki, svetovna zdravstena organizacija je bojda podkupljena in zato priporočajo raznoliko prehrano, kmetje nimamo pojma in smo zadnji zahojeni bedaki in največji mučitelji živali, vegani pa ste pač strokovnjaki, ki ste preračunali, da je možno celo državo brez težav prehraniti zgolj z žitom, krompirjem, ter ostalim kar raste pri nas, ostalo se bo pa pač uvozilo in povsod, kjer ne raste drugo kot trava bomo pač imeli zaraščeno (kar praktično pomeni vse slovenske hribe in kras, kjer ni drugega kot trava). Sreča za prevoznike, ko bo treba nahraniti 2 miljona veganskih Slovencev... No za 17 centov/kg vam Slovenski kmet žita ne bo prideloval, krompir bomo pa tako uvozili iz Egipta, da bo dovolj in poceni za vse. Trenutno je vsa ta pridelava še zmeraj na ravni butične proizvodnje, ko bo naraščalo povpraševanje bo naraščala tudi cena.

Drugače pa sem iz radovednosti poskusil tale Amaze polpet, ki se je del kupiti v Hofru in naj bi bil zelo podoben mesnemu. No meni ima okus po speštanem grahu. Ampak potem že raje jem grah direktno kot pa tole čudo, ki bi rado bilo nekaj kar ni.

jype ::

DrDre95 je izjavil:

Ah vi neuki religiozni fanatiki.
Nepismen nazi, what else is new?

Daniel je izjavil:

Očitno se bomo morali vsejedci sprijazniti, da smo bedaki
Ah, ni tako hudo, samo nehat morate mučit živali.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Dimnik ()

Naši mučeniki pošiljajo lep pozdrav (slikano spomladi). Trenutno zaradi blata zunaj ne pasemo a delamo na tem, da bi lahko celo leto oz. da bi imele tudi pozimi izhod na pašnik, ker trava pač ne raste. Definicija mučenja je precej različna od človeka do človeka a kot kaže ste nekateri zašli v precejšnje skrajnosti in si sami pišete definicije, ki vam najbolj ustrezajo.

Paša

Paša

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Daniel ()

Mene prav zanima, kje mate dom za ostarelo živino, da lahko v miru umrejo naravne smrti, preden jih pojeste.

Zgodovina sprememb…

Norca delati se vsekakor veš, ko postavlaš vprašanja na jasne odgovore. Sicer pa ena ima že skoraj 17 let, mislim, da je ravno na sredi slike. Verjamem, da bi jo z veseljem prikrajšal za to in jo kompletno ukinil, če bi le bilo možno... da ne bo revica trpela na koncu, če že prej ni utegnila.

Zgodovina sprememb…

Ko boš klal, se spomni, kako je bilo tistemu kmetu, ki so mu vdrli na kmetijo. V kakšnem strahu zdaj živi, ker nikoli ne ve, kdaj bodo prišli ponj.

Zgodovina sprememb…

In od kje tebi ideja, da je doma dovoljeno klati govedo?

Drugače pa najbrž živi v podobnem strahu kot bi ti, če bi ti nekdo vdrl v hišo in v tvoji dnevni sobi delal selfije. Mogoče bi še javno prenašal na FB, le kdo bi vedel. Vsekakor prijeten občutek.

Zgodovina sprememb…

Konlov ::

Kakšne bedarije. Tam pa govorimo o pravicah delavcev, pa nič

Kaj ma pa veze, kje se kolje? Ti si domišljaš, da govedo ne trpi, ko ga steraš v klavnico, ter da v klavnici ne koljejo, ampak prosijo govedo, da stori samomor za dobro človeštva.

Pravice delavcev ne morejo obstajati brez veganstva.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: KAVINSKY ()

Mato989 ::

nejclp je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Master_Yoda je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Omnivorstvo ni religija. Nikoli ni bila, niti ne bo. Je samo način prehranjevanja. In omnivori ne vsiljujemo, da moraš jesti meso, niti ti ga ne ponujamo, niti ti ne vsiljujemo svojega mnenja. Mene osebno ne zanima, kakšno prepričanje imajo drugi in kaj jedo.

Vegani pa ravno to počnejo. Vsiljuje svoj način prehranjevanja, pljuvajo po drugačemislečih, upadajo v tuje objekte z namenon prepričevanja da je njihov način pa edini dober. In na tak način delajo sekte in najbolj zagrizeni verniki.

Samo najbolj glasni in fanaticni. Verjetno taksen % kot je glasnih in fanaticnih mesoljubcev edino teh je dosti vec ker vec folka je meso. In nato se na podlagi taksnih generalizira za vse.

Mi pokazes enako novico kot je iz zacetka te teme pa da so vsejedci vtrcili in zasedli rastlinjak in se drli da moramo jest meso

Pa da je to v sloveniji

Res lepo prosim za ta info

No, če ne vidiš razlike med solato in kravo, potem ti pač ni pomoči.

Ni bistvo to kakšna je razlika, bistveno vprašanje je če so kje v SLoveniji mesojedci ali vsejedci vdrli na enak način na tujo posest in protestirali proti vegijem oz. so zahtevali da drugi spremenijo prehranjevalne navade...

Želim si videt tako novico!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zaradi veganov nihče ne kolje živali, tako da tako početje ne bi imelo nikakršnega smisla.

In, a boš sedaj naredil harikiri, ker se govedo ne počuti dobro v klavnici? Sicer zanimivo, da ti veš, kako se počuti in, da zagotovo ve, kam potuje. Moraš biti najbrž kakšen strokovnjak iz tega področja.

A pravice delavcev ne obstajajo brez veganstva? Kakšne pravice pa pravzaprav imajo obiralci tropskega sadja v izvornih državah, če smem vprašati? Jih po obiranju zmasirajo (s palico)? Me res zanima, če si se kdaj vprašal kaj takega sam pri sebi. Ali kakšne pravice imajo delavci na plantažah v Španiji?

Je pa najbrž res težko pogledat čez sosedovo ograjo, če imaš doma toliko trpljenja pred očmi.

nejclp je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Sej te ni vprašal za razliko med solato in kravo, ampak za skupino ljudi, ki bi se vsedli ob solato in kmetu prepovedali obdelovanje njive s solato.

Zakaj bi mu to prepovedovali? Solata nima možganov, centralnega živčnega sistema in endorfinov, da bi trpela med vzgajanjem.

Kdaj boš razumel da ni bistvo v tem kaj solata ali krava imata, ampak v tem, da si vegani drznejo postavljat nad vsejedce in jim z nezakonitimi dejanji silit ali napeljevat k neki prehrani, medtem ko mi ne moreš pokazat enakega primera v Sloveniji kjer bi vsejedci delali podobno veganom!

Kdaj boste razumeli, da je ustvarjanje trpljenja zaradi vašega udobja nedopustno?

Zgodovina sprememb…

Svet pač ni narejen za mehkužce in tudi če kompletno opustimo živinorejo bo zmeraj nekje obstajal nekdo, ki bo zaradi kompletnega spremembe prehrane trpel ali morda celo naredil samomor (se že sedaj dogaja, da ne zmorejo več, pa se dejansko še da preživeti, če si skromen) in če tem ljudem vzameš še ta dohodek, bo še huje. Zdaj ali bo to Joža, ki bo za žito dobil enako mizerijo kot sedaj in ne bo mogel krpati konca s koncem ali bo to Mohamed v Španiji ali kdo na plantažah na drugem koncu sveta, zmeraj obstaja nekdo, ki ob tem trpi in res me zanima ali bi tudi takrat pokazal takšno zavednost, kot jo sedaj ali bi ti bilo pomembno le, da je poceni.

In to bo trpljenje zaradi tvojega udobja.

Zgodovina sprememb…

Svet ni narejen za mehkužce, zato se moraš kar sprijazniti s tem, da ti vegani vdirajo in delajo selfije.

Če ne moreš, potem pa ne bit kmet, pojdi raje za poštarja.

Zgodovina sprememb…

Lahko vdira, ampak ne bo dolgo.

nejclp je izjavil:

DrDre95 je izjavil:

nejclp je izjavil:

Resno? Večina poljščin se pridela za živalsko krmo, obdelovalne površine se bojo zmanjšale ne zvečale. Recimo, 75% soje gre za živalsko krmo.

LOL. A sploh veš zakaj se prideluje izključno sojo? Ker je praktično plevel :))
Če ne boste aretirali vseh ki bojo hoteli poleg soje še paradižnik in krompir, potem bo treba veliko gozda posekati da bo za njive. Pa tudi gnojit in špricat bo treba če ne boste iztrebili vseh kriminalcev ki bojo jedli še kako zelenjavo poleg soje.

Vegan ne poje več paradižnika in krompirja kot omnivor.

Kako veš... moj kolega na pikniku kot vegetarijanec zmeraj nabaše v kruh tono zelenjave, jaz pa bistveno manj ker čevape jem!

Daniel je izjavil:

Lahko vdira, ampak ne bo dolgo.
A to je grožnja? Te bojo tožl!

Mato989 je izjavil:

Kako veš... moj kolega na pikniku kot vegetarijanec zmeraj nabaše v kruh tono zelenjave, jaz pa bistveno manj ker čevape jem!
Da pridelaš en čevap moraš pobit šest ton krompirjev in dvainštirideset ton paradižnikov.

Zgodovina sprememb…

Reče se prijazno opozorilo.

Kosek1 ::

jype je izjavil:

Da pridelaš en čevap moraš pobit šest ton krompirjev in dvainštirideset ton paradižnikov.

Po mojem malo manj...

Nisi dobro izračunal. :)

Odvisn kok staro svinjo je zmlel v čevap, no, ampak tam nekje.

Daniel je izjavil:

Svet pač ni narejen za mehkužce in tudi če kompletno opustimo živinorejo bo zmeraj nekje obstajal nekdo, ki bo zaradi kompletnega spremembe prehrane trpel ali morda celo naredil samomor (se že sedaj dogaja, da ne zmorejo več, pa se dejansko še da preživeti, če si skromen) in če tem ljudem vzameš še ta dohodek, bo še huje. Zdaj ali bo to Joža, ki bo za žito dobil enako mizerijo kot sedaj in ne bo mogel krpati konca s koncem ali bo to Mohamed v Španiji ali kdo na plantažah na drugem koncu sveta, zmeraj obstaja nekdo, ki ob tem trpi in res me zanima ali bi tudi takrat pokazal takšno zavednost, kot jo sedaj ali bi ti bilo pomembno le, da je poceni.

Ok, potem pa najboljše, da pustimo svet tako kot je trenutno. Spakirajte dečki, odhajamo. Checkmate vegans.

Bolj resen, hipotetičen odgovor(če se že igramo takšne scenarije): Če bi postali vsi vegani, bi se prav gotovo poboljšal cel svet, ker bi ljudje nehali biti tako sebični ter bi gledali še na drugega človeka, žival, ... Ena domina podere več.

Konlov ::

jype je izjavil:

Kaj ma pa veze, kje se kolje? Ti si domišljaš, da govedo ne trpi, ko ga steraš v klavnico, ter da v klavnici ne koljejo, ampak prosijo govedo, da stori samomor za dobro človeštva.

Pravice delavcev ne morejo obstajati brez veganstva.

Zanimivo mi je, kaj meljete... Res ni hudega na svetu...

Meni ne, desničarji pa kar trpite.

Zgodovina sprememb…

Cruz je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ok, potem pa najboljše, da pustimo svet tako kot je trenutno. Spakirajte dečki, odhajamo. Checkmate vegans.

Bolj resen, hipotetičen odgovor(če se že igramo takšne scenarije): Če bi postali vsi vegani, bi se prav gotovo poboljšal cel svet, ker bi ljudje nehali biti tako sebični ter bi gledali še na drugega človeka, žival, ... Ena domina podere več.

Jah, če bi pogledali na trpljenje zemlje ki jo povzroča človek je bolje da se samoukinemo z skupinskim harakirijem in evtanazijo in bo Svet na najboljšem... seveda bodo še zmeraj mesojede živali pobijale in mučile druge živali ampak človek pa ne bo mučil nikogar več, niti trave ne bo pohodil!

Mato989 je izjavil:

Jah, če bi pogledali na trpljenje zemlje ki jo povzroča človek je bolje da se samoukinemo z skupinskim harakirijem in evtanazijo in bo Svet na najboljšem... seveda bodo še zmeraj mesojede živali pobijale in mučile druge živali ampak človek pa ne bo mučil nikogar več, niti trave ne bo pohodil!
Ni potrebno spet furati nek nemogoč idealizem kot protiargument. Imate se za baš neke realiste, tukaj pa ven vlečete takšne bedne lajne, da se jih še Kresalova ne bi dotaknila.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

Cruz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ni potrebno spet furati nek nemogoč idealizem kot protiargument. Imate se za baš neke realiste, tukaj pa ven vlečete takšne bedne lajne, da se jih še Kresalova ne bi dotaknila.

Ja, ampak ni to tisti konec, h kateremu potem s tvojo logiko stremimo?

Kako so dejali... "If you follow reason long enough, you always come to conclusions that are contrary to reason!"

Bistvo ki ga vsejedi govorimo je živi in pusti živeti drugim kot želijo... ali kot bi moj foter dejal... brigaj se zase!

Btw, kdo določa kaj je mogoč in kaj nemogoč idealizem? Ti? jaz? Mogoče je namreč marsikaj, tudi izumrtje človeštva, vprašanje je kako fejst si to želimo, enako kot veganstvo =)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Ne. Z njegovo logiko stremimo k zmanjšanju trpljenja povsod, kjer to lahko storimo brez povečanja trpljenja kje drugje. Vem, da ne razumeš, desničarji ste žal taki.

Nihče vam ne more pomagat, si pa lahko sami.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne. Z njegovo logiko stremimo k zmanjšanju trpljenja povsod, kjer to lahko storimo brez povečanja trpljenja kje drugje. Vem, da ne razumeš, desničarji ste žal taki.

Nihče vam ne more pomagat, si pa lahko sami.

Saj če hkrati vsi umremo se konča trpljenje vsepovsod naenkrat =)

Mato989 je izjavil:

Ne, se ne. Če bi znali brez trpljenja ubijat, bi lahko tudi živinorejo izvajali brez težav.

Pa ne znate.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

jype je izjavil:

Odvisn kok staro svinjo je zmlel v čevap, no, ampak tam nekje.

Svinjine v pravih čevapih ni. Tko da si se zmotil pri računanju.

Sori, nism vedu da si se odpovedal katoliški veri.

Zgodovina sprememb…

jype je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ne, se ne. Če bi znali brez trpljenja ubijat, bi lahko tudi živinorejo izvajali brez težav.

Pa ne znate.

Nisem slišal da bi kako telo trpelo ob evtanaziji :O

Cruz je izjavil:

Daniel je izjavil:

V bistvu ste sebični izključno vegani, ker vsiljujete vašo hrano ostalim. In ker vsejedci nismo mehkužci, da bi vam popuščali, se pol jokate in vdirate na farme, kjer kmetom otežujete življenje.

Mato989 je izjavil:

Bistvo ki ga vsejedi govorimo je živi in pusti živeti drugim kot želijo... ali kot bi moj foter dejal... brigaj se zase!
Zakaj se pa potem tako močno trudite izničiti veganstvo vedno, ko je kjerkoli omenjeno? Pod vsako novico isti sovražni komentarji, tudi če ni novica o aktivistih, ampak o sami dieti. V tem primeru bi morali rečti samo: "Lepo!"

In preden začneš govoriti o agresivnih veganih - v tej temi jih ni bilo, pa ste vseeno ohranili agresivni pristop in namen izpodbijanja. Le zakaj.

P.S. Če vegani želijo razložiti zakaj so vegani še ne pomeni, da vas kdo napada ali vam kajkoli vsiljuje. Če imate tak občutek, bo potrebna samorefleksija.-

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Cruz ()

jype je izjavil:

Sori, nism vedu da si se odpovedal katoliški veri.

Jaz za razliko od tebe nikoli nisem bil katoliški vernik.

Ti pa poleg tega da si neumen vernik, ne veš niti kakšni so pravi čevapi.

WizzardOfOZ je izjavil:

Cruz je izjavil:

Daniel je izjavil:

V bistvu ste sebični izključno vegani, ker vsiljujete vašo hrano ostalim. In ker vsejedci nismo mehkužci, da bi vam popuščali, se pol jokate in vdirate na farme, kjer kmetom otežujete življenje.
Ne, aktivisti želijo razložiti zakaj bi za nekoga lahko bila dobra odločitev. Na žalost živimo v družbi, kjer bo v kratkem na televiziji oddaja "Sanjski moški", tako da lahko razumeš, da je za medijsko pozornost potrebno narediti nekaj provokativnega.

Zdaj ste vsaj malo razmišljali o tem. Če bi pripravili prispevek z etičnimi vodili, različnimi raziskavami o možnem zdravem življenju s to dieto, bi takoj ugasnili televizijo.

Cruz je izjavil:

Ne, aktivisti želijo razložiti zakaj bi za nekoga lahko bila dobra odločitev. Na žalost živimo v družbi, kjer bo v kratkem na televiziji oddaja "Sanjski moški", tako da lahko razumeš, da je za medijsko pozornost potrebno narediti nekaj provokativnega.

Zdaj ste vsaj malo razmišljali o tem. Če bi pripravili prispevek z etičnimi vodili, različnimi raziskavami o možnem zdravem življenju s to dieto, bi takoj ugasnili televizijo.

Daj naslov, da pridem k tebi domov, se userjem sredi dnevne sobe, to posnamem in objavim na jutubu ter da si nareim reklamo.
Ne?

Še enkrat: Živi in pusti živeti! Pustite ljudi, da jedo kar jim paše. Nimate pravice težit in vdirat k ljudem, nimate pravice težit, kaj naj drugi jemo in na splošno: Začnite se brigat samo zase!

Tole o zmanjšanju sebičnosti na svetu mi deluje precej zasanjana trditev, ki še najbolj spominja na želje novoizvoljenih misic. Vse si želijo mir na svetu. Bi bilo lepo ja ampak se ne bo zgodilo, sploh pa ne zaradi veganstva, ker boš ravno tako dobil povsem novo skupino, ki bo na nek način izkoriščana za tvoje dobro. In dokler je na svetu toliko različnih ljudstev, plemen, ver in navad je vse skupaj brca v prazno, saj se vsi prvotno borijo za svoj obstoj.

Zgodovina sprememb…

blay44 ::

Za začetek bi lahko protestirali proti spreminjanju/ovijanju/siljenu živih bitij v "strojne" avtomate. Pa bi dosegli splošni konsenz. Na družinskih kmetijah pa se pravice živali skoraj ne razlikujejo od ostalih članov, zato je ta protest izpadel mal čudno.
V glavnem, meso bomo pojedli Mi, al pa volkovi, al pa črvi, bakterije...itd.

Daniel je izjavil:

Tole o zmanjšanju sebičnosti na svetu mi deluje precej zasanjana trditev, ki še najbolj spominja na želje novoizvoljenih misic. Vse si želijo mir na svetu. Bi bilo lepo ja ampak se ne bo zgodilo, sploh pa ne zaradi veganstva, ker boš ravno tako dobil povsem novo skupino, ki bo na nek način izkoriščana za tvoje dobro. In dokler je na svetu toliko različnih ljudstev, plemen, ver in navad je vse skupaj brca v prazno, saj se vsi prvotno borijo za svoj obstoj.
Samo z (zasanjanim) optimizmom je moč izboljšati/dosečti nekaj. Prav gotovo je boljše od pesimizma, ker te pesimizem drži na trenutnem položaju in ti ne dovoli nikamor, potem pa na koncu še jamraš nad trenutno situacijo.

Mato989 je izjavil:

Nisem slišal da bi kako telo trpelo ob evtanaziji :O
Seveda ne, če bi, bi bil izobražen, pa nisi.

Zgodovina sprememb…

Cruz je izjavil:

Daniel je izjavil:

Samo z (zasanjanim) optimizmom je moč izboljšati/dosečti nekaj. Prav gotovo je boljše od pesimizma, ker te pesimizem drži na trenutnem položaju in ti ne dovoli nikamor, potem pa na koncu še jamraš nad trenutno situacijo.

Ampak zanimivo, kako se tvoj zasanjan optimizem konča ko praviš da je normalno da preživetje zmaga nad tem optimizmom in valda ubiješ žival in jo poješ =)

Ravno tu je bistvo tega veganstva, če ne zmoreš biti vegan do bridkega konca, če bridek že mora biti, kako lahko potem upaš da ti bo kdorkoli sledil...

blay44 je izjavil:

Za začetek bi lahko protestirali proti spreminjanju/ovijanju/siljenu živih bitij v "strojne" avtomate. Pa bi dosegli splošni konsenz. Na družinskih kmetijah pa se pravice živali skoraj ne razlikujejo od ostalih članov, zato je ta protest izpadel mal čudno.
Vedno se da reči izboljšati. Tudi jaz bi veganom svetoval, da raje stresejo antraks v kakšen večji obrat, ki pakira meso, a zna bit, da boste mnogi, ki uživate meso, šele takrat dejansko razumeli, kaj beseda "militantni" pomeni.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: koprive ()

Mato989 je izjavil:

Cruz je izjavil:

Daniel je izjavil:

Ampak zanimivo, kako se tvoj zasanjan optimizem konča ko praviš da je normalno da preživetje zmaga nad tem optimizmom in valda ubiješ žival in jo poješ =)

Ravno tu je bistvo tega veganstva, če ne zmoreš biti vegan do bridkega konca, če bridek že mora biti, kako lahko potem upaš da ti bo kdorkoli sledil...
Trenutno se glede tega praviloma ni potrebno sekirati. Veganstvo ni religija, ampak racionalen pristop k prehranjevanju v sodobni družbi, zato se ni potrebno ubiti zaradi njega.
««
11 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Biti vegan (strani: 1 2 3 420 21 22 23 )

Oddelek: Problemi človeštva
1144282219 (261749) BigWhale

Kaj bi se zgodilo če bi vsi postali vegani :) ? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
16738913 (33972) Netrunner
»

Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
381106796 (93596) Smrekar1

Več podobnih tem