» »

Berlusconi: Mussolini boljši od Huseina

Berlusconi: Mussolini boljši od Huseina

1 2
3
4

Thomas ::

Jest še zmeraj samo čakam na originalno in pravilno izjavo Karla Marxa ali kakšnega drugega marxista. Še naprej trdim, da je ni.

To seveda ne pomeni, da niso kakšni levičarji naredili dobrih, plemenitih in koristnih stvari. Trdim samo, da so naredili popolnoma napačno teorijo, ki nima enega jasnega doneska. Konglomerat Roussoja, Hegla in socialistov pred njimi.

20 metrov marxistične teorije - kaj je notri takega, da se prej ne bi vedelo, je pa res? Vprašanje ostaja neodgovorjeno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Jest še zmeraj samo čakam na originalno in pravilno izjavo Karla Marxa ali kakšnega drugega marxista. Še naprej trdim, da je ni.


:\

Jaz pa še zmeraj čakam, da mi pokažeš orginalno izjavo (tekst iz knjige)in utemeljeno dokažeš kje je po prepričanju stroke (ekonomske) povsem zgrešen.

(šnel-kursi in podobne Thomas-finte ne štejejo, tud če so na googlu)

Če imaš težave, ker zadeve nisi prebral, (tko kot še marsičesa) si najprej preber, pol pa prid nazaj.

Dokler pa bereš sam platnice (al pa še to ne) pa nehaj "ropotat".
Postajaš dolgočasn |O

Barakuda

p.s.

BTW, a ti sploh razumeš pojem "orginalen".
Glede na to kako ga uporabljaš, dvomim.

Thomas ::

Sem pa prelen, da bi šel iskat Marxove citate v bukvi z naslovom Das Kapital. Sem tudi prelen, da bi se kaj dosti ukvarjal z barakudo. Raje bom ponovil: Marxizem ni zaslužen za ENO novo odkritje.

Vsak Marxist po srcu in možganih bi mi zdaj serviral kontraprimer. Resnično odkritje Marxistične znanosti. Ako bi to bilo mogoče.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Thomas :)



he-he,

Kaj bi nardili Marxisti po srcu ne vem, ker to pač nisem. Kaj bi pa nardili "Thomanisti" po srcu pa vem, sam jim ne rata >:D

Nič ti nisi prelen. Po kolenih na Triglav bi lezo in se plazo, sam da bi dokazal svoje. Sam tokrat se ti ne izide. Da bi lohk tokrat kaj nardil za promocijo svojga ega, bo potrebno kaj prebrat (pol pa še razumet povrh)
Tle si pa tokrat prekratek. Lenoba pa je priročn izgovor za blefiranje in neznanje, tko ko pr tistih mulcih k starši pravjo "saj naš je zlo pametn, sam len je" >:D

(v resnici pa je sam mal bol bu**** kot bi si to radi priznali>:D

Barakuda


p.s.

buc-buc..ja, ti, ti lenušček, pejd se no učit (al pa vsaj kaj prebrat :D

Thomas ::

Ja sej se ni treba tolk name ozirat. Če sem že jest prebutast, da bi lahko doumel kaj hudiča je Marx (Engels, Lenin, Stalin) odkril novega in lepega - sej so še drugi na tem forumu, ki pa rekli - Aha! To je torej Karl Marx pogruntal v Kapitalu. Zanimivo!.

A ni res? :\
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

kaj hudiča je Marx (Engels, Lenin, Stalin) odkril novega in lepega


:\

Da boš mal bolj razgledan in se boš lahk na kterem drugem forumu ven metal (tak kjer te še nio zgruntali) ;)

Marx ima z Engelsom, Lenininom in Stalinom tolk skupnega kot je imele Niche z Gebelsom, Geringom in Hitlerjem.

Kaj..8-O, kaj praviš .. ja že razuemem :\ .
Nicheja tud nisi bral, tko da ne razumeš poante.
Ja sej sem pričakoval, ampak probat ni greh >:D

Barakuda

p.s.

Thomas, zdaj ti pa obljubljam, da te bom pusto pr mir.
Ne, da si na ignor, ne nisi, sam nisi več vreden moje pozornosti.
Razlika je majhna ampak pomembna ;)

Thomas ::

> Marx ima z Engelsom, Lenininom in Stalinom tolk skupnega kot je

Marx in Engels sta bila prijatelja in somišljenika. Engels je do konca napisal Marxov Kapital. Govoril je na Marxovem grobu ... da ne naštevam. Zdej pa barakuda trdi, da nista imela nič skupnega.

Hehehe ... barakuda .... a ne vidiš, da se ti že vsi smejejo!?
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Z načinom, ki ga uporablja barakuda (preveč se spušča na osebni nivo), se sicer ne strinjam, prav mu pa dam, ko pravi, da pisca neke knjige ne moreš enačiti s kasnejšimi interpretacijami in implementacijami njegovih idej. Priznam pa, da nisem bral niti Marxa niti Nietzscheja.

Thomas ::

Eto - jest sem pa recimo prebral Kantovo Kritiko čistega razuma. Praktično celega Freuda, stotine del klasične književnosti in tudi nekaj sto filozofskih knjig. Naprimer Bergsonov Esej o humorju. To vse skupaj je manjši del tistega, kar sem prebral. Zato se mi zdi barakudino blejanje žaljivo in skrajno neumno. Hoče zagovarjati Marxa, pa (tudi) o tem nima pojma. RES se marxistične literature skoraj nisem dotaknil, ampak RES nima Marxizem kaj pokazati. TO pa je pomembno dejstvo, ki bi moralo biti prezentirano današnjim mladim ljudem. Marx je bil šarlatan. Kaj pa če ni bil? Ja no - Marxisti naj POVEJO, kaj je Marx (ali Engels) dognal!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

kopernik ::

Thomas, jaz sem se dotaknil samo povezave avtor knjige --> posledice njegovega pisanja. Po mojem mnenju avtor pač ni kriv za različne razlage njegovega dela (razen v tem, da je to delo sploh napisal). O vsebini Marxizma pa ne mislim razpravljati, ker o teh stvareh nimam pojma.

Thomas ::

Sej te povsem (dobronamerno) razumem kopernik. Sej dajem možnost vsem Marxistom, da povedo, kaj je Marx izumil. Jest pravim da ni nič - ampak me imajo možnost demantirati. Bi jo imeli - če bil bil Das Kapital neprazen.

Camus je rekel, kako "neupravičeno žalijo Leniniste". Tako da povedo, da je Stalinove čistke začel Lenin. Vse se začne že pri Marxu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Jaz bi rad zvedu, kaj je marx povedal tako napačnega, kje njegova teorija falira.
Tako, na kratko razloženo.
Everybody banana on your head!

undefined ::

Mislim, da nam Thomas le hoče povedat, da Marxova "teorija" ni nič pripomogla človeški civilizaciji. In da je današnji sistem najboljše od vseh preteklih zamisli. :)

Thomas ::

Predvsem hočem dopovedati to, kar je hotel Camus že pred 50 leti, da Marxizem ni NOBENA znanost. ČISTO NIČ novega ne piše niti v Kapitalu, niti v Komunističnem manifestu. Kar je pa novega, se je izkazalo za zgrešeno. Ne samo skozi prakso komunističnih režimov, pač pa tudi z razvojem znanosti.

Marx v Kapitalu dokazuje, kako bodo mezde padale, dokler ne bodo delavci vsi lačni. Potem bodo naredili revolucijo. Mezde so seveda do danes precej narasle. Marx dokazuje, da se bo kapital skoncentriral v rokah nekaj ljudi. Zgodilo se je, da razred lastnikov počasi raste, že od in pred izidom njegovega Kapitala. Marx je od Roussoja pobral mit o plemenitem divjaku. Pozneje se je izkazalo, da so v njegovi "praskupnosti" obstajale delitve po statusu in ubijanje soljudi kot stalna dejavnost.

Tega je ogromno - ampak to so pleva. Zrna pa ni. Samo če pa je - naj ga en Marxist pove, brez da bi mi morali sami iskati v Das Kapital. Barakudino spakovanje, naj grem sam brat Kapital in vsa njegova opravičila kako me ni mislil užaliti, kako sem grozen, grd in neumen ... so samo simptom tega, da je Das Kapital prazen. Tako kot meter in pol "Izbranih del Josipa B." ali pa "V. I. Lenina". Prazna slama.

Seveda pa še zmerom lahko kakšen neomarxist pove - kaj je pogruntal Marx Enegels Lenin Stalin. Prosim!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Marx v Kapitalu dokazuje, kako bodo mezde padale, dokler ne bodo delavci vsi lačni. Potem bodo naredili revolucijo. Mezde so seveda do danes precej narasle.

Ampak med takrat in danes je ena revolucija vmes. Mar ni prav poskus socializma izboljšal stanje delavskega razreda, posredno tudi v kapitalističnih državah?
Meni se zdi da je.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Če bi bilo tako, potem bi hudobni kapitalisti lahko spustili plače leta 1950 ... na dvakratnik Sovjetskih plač. In ga držali do 1990 na kvečjemu 1,5 kratniku. Največ naredi za višino plač konkurenca med kapitalisti. Vsi delavci uidejo tistemu, ki jih slabo plačuje, k tistemu ki jih bolje. To je ta mehanizem.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

No, če nadaljujemo. Potem, ko vsi uidejo k tistemu, ki bolje plačuje, ima ta naekrat večjo ponudbo od povpraševanja in začne slabo plačevati :D

Jasno pa je, da brez konkurence ni zdravega gospodarstva. Ravno pomanjkanje konkurence znotraj komunističnih gospodarstev je pripeljalo do zloma režima.

Thomas ::

Stalna konkurenca je med kapitalisti za delavce. In stalna med delavci za kapitaliste. Ponudba in povpraševanje. Tam kjer je ponudba večja od povpraševanja cena pada - in raste, kjer je obratno.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Ne vem če to glih dokaže da se je marx zmotu, oz povedal neumnost.
Saj delavci lahko bežijo od unega ki ima mizerno plačo k tistemu ki ima malo manj mizerno. Še vedno pa je plača mizerna.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

A Marx je odkril v tem primeru - kaj? Da imajo delavci mizerne plače? To so takrat vedeli vsi. Marx je le "odkril" da se bodo samo še zniževale. Heh - niso se.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

noraguta ::

Ni tako preprosto , place so se zacele dvigovat ravno zaradu opozicije Kapitalistu. Sele po delavskih nemirih je ta pac popustil.

Je pa na zadevo vse kakor tudi vplivala tehnoloska rast, seljenje proizvodnje nizkoprofitnih izdelkov v berazviti svet etc ...
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Thomas ::

Privijanje kapitalistov s strani delavcev je razumno dejanje. Tudi obratno. Pogajanja za posel in o poslu pač. Komu pa pri tem lahko koristi Marx kaj več kot Karbala - je pa vprašanje. Kvečjemu manj.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

No, pa smo dognali da marx ni rekel neumnost.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

Tudi ko je rekel: "Tale hiša ima tri dimnike.", ni rekel neumnosti. Ampak to ni dovolj, da bi bila njegova filozofska smer karkoli vredna. Naprej sprašujem, kaj je Marx pogruntal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Naprej sprašujem, kaj je Marx pogruntal.

Thomas, tudi ti nisi nič pogruntal, pa si vseeno nekateri mislimo kaj dobrega o tebi (kljub nekaterim drugačnim pogledom). :)

Thomas ::

Koliko sem jest pogrunal, je za debato o Marxu in Marxizmu popolnoma irelevantno. Nobenih profesorjev Thomasizma ni, so pa profesorji Marxizma. Kaj je njihova stroka? Kaj so njihovi postulati in uspehi v raziskovanju sveta. To bi rad slišal.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

Marx je razvijal teorije s pomočjo katerih so si nekateri izboljšali kvaliteto življenja. Mar ne?
Če ne bi on, bi pa kdo drugi, v dani situaciji.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

V Rusiji, na Kubi, v Kambodži - so si z njegovimi teorijami blazno zboljšali življenje. >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> V Rusiji, na Kubi, v Kambodži - so si z njegovimi teorijami blazno zboljšali življenje.

Hmm, jest bi prej reku, da jim je nazadnje ZDA "blazno izboljšala življenje." Če ne bi prevzela prevlado nad svetom ZDA, bi jo Rusija in posledično bi bilo v vseh komunističnih državah življenje dosti lepše, morda celo boljše, kot danes v samih ZDA. Ker pa so ZDA pravočasno vsilile ostalemu svetu svoj sistem kapitalizma, pa se je komunizem enostavno zrušil na globalnem vidiku. Na kratko povedano - kapitalisti so bili bolj vztrajni kot komunisti. Itak pa se gre vedno le za prevlado, sistem je lahko vsak slab ali pa dober, odvisno le kateri človek ga vodi. :)

Thomas ::

Hehehe ... v kakšne pravljice eni verjamejo. Kako dobro da je bilo v Socializmu, preden ga je vzel hudič. Ojej!
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

undefined ::

> Kako dobro da je bilo v Socializmu, preden ga je vzel hudič. Ojej!

Ni bilo idealno, pa tudi danes ni idealno. Pa le zanikaj eno ali drugo. Razloge pa sem že podal zgoraj. :)

Thomas ::

Kolikor (ne)dobro je že bilo - ni noben dokaz Marxove modrosti. Kaj šele njegove znanstvenosti.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Nico ::

V Rusiji, na Kubi, v Kambodži - so si z njegovimi teorijami blazno zboljšali življenje.

Dvomim, da so tam kaj dost upoštevali njegove teorije. Oz. so si jih po svoje interpretirali.
Izboljšali so si bolj v zahodnih (kapitalističnih) državah.
Everybody banana on your head!

Thomas ::

S tem, da Marxa niso preveč resno jemali. Vsaj v dejanski politiki ne. Bil je priljubljen med Marxisti, toda katero njegovo idejo so udejanili? Nobene.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

njok ::

Zelo off-topic:

Danes sem se, za spremembo, spravil brat tudi politicno usmerjene debate. Ko sem prisel do tricetrt teme sem spremenil mnenje glede oddelka Politika na slo-techovem forumu - definitivno ga potrebujemo, moderiranega vsaj 10% tako dobro kot je Znanost in tehnologija.

Grem brat naprej, pa prosim vas, ne spuscajte se vedno na osebni nivo (oz. vsaj ne pisite pol strani dolgih postov, katerih 90% vsebine obsega zmerjanje drugega uporabnika). :)

sketch ::

S pridružujem njokovemu pozivu, skupaj z opominom, da je vljudno žaljenje še vedno žaljenje.

Argumenti štejejo, ne pa trollanje, prosim.

lp
s.
Adapt and overcome.

Tero ::

Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Thomas ::

Sodni postopki se bodo težko začeli prej, kot bo on zapustil oblast.

Potem pa je zelo verjetno, da bo za Craxijem že drugi ex Italijanski predsednik vlade, ki je bil obsojen na visoko zaporno kazen. Craxi je to preživel v Tuniziji. Nek Italijanski zunanji minister - je pa dejansko sedel. Kdo ve, kako se piše? Hint - nasprotoval osamsvojitvi Slovenije.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::



Tuki je rihtal Rupla in Kacina.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Berlusconi si zasluzi precej let zapora. Verjamem, da si isto zasluzi tudi marsikdo drug, ampak on si zagotovo. Jasno je, da na racun svojih drzavljanov pocne reci, ki so protizakonite. Me zanima, kako bi gledali na g. <katerikoli pomemben slovenski politik>, ce bi bil lastnik RTVS, POP TV in TV3, Mercatorja, Luke Koper, SCT in Iskre, in bi se vmesaval v ta podjetja toliko, kot se g. Berlusconi.

V Economistu je bil pred casom zelo dober clanek z desetimi vprasanji za Berlusconija. Ce bi nanje odgovoril (iskreno) bi bil zdaj verjetno ze zaprt.

Pa definitivno je bil Hitler slabsi od Stalina, saj jih je bistveno manj pobil (in na koncu stopnje je zgubil se vse bonus tocke, ker je naredil samomor).

Thomas ::

Sej to se strinjam. Samo resno mislim, da kdor je na voljeni funkciji naj bo imun, dokler mu mandat ne poteče. Tudi Širak je samo zato zunaj, ker je bil izvoljen, pa se nihče zaradi tega ne razburja.

Ker sodniki in tožilci so tud mafija. :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

MadMicka ::

Nobenega pametnega razloga ni za imuniteto. Edini razlog bi lahko bil, da če ga npr. zaprejo, lahko trpi država oz. delo vlade, ampak, ob razviti birokraciji, ki jo imamo oz. imajo :), lahko delo vlade mirno poteka dalje. In dalje, takšne imunitete sodniki in tožilci niti pod razno nimajo.

jype ::

Pardon, Berlusconi se nic ne vmesava v Iskrine posle.

Glede tega kako slabo je v socializmu/komunizmu. V bistvu marksisti niso tako narobe zracunali ekonomskih aspektov, zgresili so predvsem psiholoske.

Jasno je, da ce ima clovek zagotovljeno socialno varnost, nima resnega razloga, da bi delal toliko, kolikor zmore. Vsak napor, ki ga da od sebe, je v bistvu odvec. Rudarji, kmetje in kaj jaz vem kdo se vse, ki so v komunizmu delali na vse pretege, pogosto pa tudi umirali zanj, so to delali zaradi propagande. Ker se od propagande dejansko ne da ziveti, je bila priljubljena metoda za vecanje moci propagande precej KGBjevska, ali, ce hocete, podobna tistim v 1984 (oz. 48, ce ste bili takrat v Sovjetski Zvezi). Ceprav se z naceli komunizma strinjam, se ne strinjam z metodami, ki so jih uporabljali komunisticni voditelji. Sistem bi seveda brez tezav deloval, ce bi si ljudje zeleli le krompirja in strehe nad glavo. Zal temu ni tako.

Po drugi strani je kapitalizem samo ekonomski model narave. Le najmocnejsi prezivijo in vsi sibki so prej ali slej izloceni iz tekme in umrejo. Zato so v razvitih dezelah evrope po tem, ko so pustili za seboj grozote srednjega veka, industrializacije in svetovnih vojn, v kapitalizem zamesali zrnca socializma. S tem so najmocnejsim zagotovili pocasnejso, a zanesljivo rast, saj najsibkejsi zdaj prezivijo (in se imajo kar OK), a ves presezek ne gre v roke tem najmocnejsim, dobijo pa seveda levji delez. Ker je ta najmocnejsi v razvitem svetu lahko vsakdo z dobro idejo (in veliko previdnosti, zilico za podjetnost in dobrim odvetnikom, pa seveda mu ne sme manjkat sreca), je to se kar sprejemljiva ureditev.

Pozor! Podatki so pretirani in izmisljeni, ampak ne prevec:

Obicajno se tepeta dve podobi sveta, ki sta ena in ista: otroci na kitajskem delajo Nike superge, ki stanejo $200. Material stane $1, delo $0.7. Presezek dobi multinacionalka ($198.3). Na to lahko gledamo kot na izkoriscanje otrok s strani multinacionalk, ali pa kot ustvarjanje delovnih mest v manj razvitih dezelah in moznost zasluzka za otroke, ki bi sicer bili prepusceni ulici in kriminalu. Stvar debate je, ali bi otroci, ce ne bi bilo delodajalca, delali na kmetiji, ali bi sli v mesto beracit - tega dejansko ne moremo vedeti. Ljudje si zelijo zahodnega nacina zivljenja in temu zal ne moremo oporekati. Vsakdo, ki pravi "jaz pa ze nisem tak", se verjetno vozi z avtomobilom, ima racunalnik in si zeli hiso in bazen (ce tega se nima). Celo jaz, zaprisezeni marksist/leninist, si ne delam utvar, da bom s svojim denarjem, ce ga bom imel kdaj neomejene kolicine, spremenil svet tako, da bom revnim omogocil boljse zivljenje. Kapitalisti bi morali vec denarja vlagati v socialno varstvo in izobrazevanje, a ne na nacin, kot ga reklamira socializem ali komunizem. Prav je, da imajo dostop do solstva vsi in prav je, da imajo dostop do medicinske oskrbe vsi, ki jo potrebujejo, ni pa prav, da se nesposobnost prilagajanja nagrajuje, saj se s tem iznici Darwinovo teorijo. Ljudje, ki niso sposobni preziveti, enostavno morajo umreti (vem, da se to slisi kruto, ampak tako deluje vesolje). Vsak ekstremizem je nezdrav, zato lahko s presezki, ki jih ustvarjamo, lajsamo trpljenje, nikakor pa ne moremo obrniti pravil igre na glavo, kot to poskusa komunizem.

Ce koga zanima, zdi se mi, da sem levicar. Bral sem, da je bistvena razlika med levicarji in desnicarji, da prvi pravijo, da je za posameznikove tezave delno kriva druzba, slednji pa menijo, da si je vsak sam kriv za svojo nesreco. Kot ponavadi se mi zdi, da je resnica nekje vmes, a blizje mi je svet, kjer socloveku pomagamo iz stiske, ce je to v nasi moci, pa ce se g. Darwin s tem strinja, ali pa ne. Evolucija je potrpezljiva zival in se ji nikamor ne mudi, zato s tem nikomur ne skodimo. Pa nic ni narobe, ce smo tako zadrti kot je na primer Thomas, ki bi zelo rad videl, da bi vsak clovek na svetu tako racionalno zamahoval z rokami, kot to pocnejo GWB, Berlusconi in verjetno se kak desnicarski skrajnez tam zunaj. Ce bomo imeli sreco, bo prej ali slej dozivel cas, ko ga bo Darwin (ker je clovek druzbeno bitje in za svoj obstoj potrebuje pomoc drugih) spravil na trdna tla.

Zdaj se moram se opravicit, ker sem ravno Thomasa postavil tja, to ni prevec prijazno. Ampak njegovi pogledi so obicajno dovolj skrajni, da se vprasam ce ne bi bilo mogoce koristno, da bi se Thomas rodil kitajskim kmetom, ali pa juznoafriskim rudarjem, ali pa kar brezposelnim ameriskim crncem v Chicagu.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Thomas ::

Evoluciji bomo napravili konec.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

Uh, to bo pa zamotano opravilo. Zelo me zanima, kako evoluciji napravis konec.

Saj vem, pocakas, da vesolju potece rok uporabe, ampak verjetno bo nastalo novo vesolje (ali pa mogoce celo obstaja vzporedno vesolje, mogoce celo vec njih).

Ne znam si predstavljat da bi napravil konec evoluciji. To je tako kot bi rekel da bos unicil difuzijo.

attackiko ::

Po drugi strani je kapitalizem samo ekonomski model narave. Le najmocnejsi prezivijo in vsi sibki so prej ali slej izloceni iz tekme in umrejo.


Ne vem, jaz ne vidim kakih kupov trupel pri nas. Še klošarjem gre precej dobro.

Res pa je, da imajo v kapitalizmu lahko nekateri boljšo zdravstveno oskrbo. To je vseeno boljše kot da imajo vsi slabo, tako kot je praksa v komunističnih državah.

Thomas ::

Lej, jest mislim iz evolucijskega algoritma napraviti celo en biznis. Vendar se zavedam, da v realnosti (kaj šele v virtualnosti) se evoluciji izteka njen čas. "Random change & trial" bo nadomeščen z "intelligent change and a lot of simulations before trial".

Če to še imenuješ Evolucija - potem je res večna.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Thomas ::

> Ne vem, jaz ne vidim kakih kupov trupel pri nas. Še klošarjem gre precej dobro.

Res je! Klošar v Ljubljani ima boljše življenje, kot povprečen lovec nabiralec. To treba vedet.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

jype ::

V kapitalizmu se pogosto zgodi, da kdo nima nikakrsne zdravstvene oskrbe. To je se vedno slabse kot karkoli drugega, se posebej, ce si ti tisti, ki nima zdravstvene oskrbe.

V Etiopiji je uradno demokracija in kapitalizem, pa je bilo ze veckrat videt kupe trupel in ce bo se kaksna susa kot je bila v 80. letih nisem preprican, da jih ne bo ravno toliko, ce ne celo vec, kot jih je bilo takrat, ko so imeli socializem.

jype ::

To, da Klosar v ljubljani dobro zivi, zagotovo ni zasluga kapitalizma, ampak zasluga socialnih elementov, ki smo jih v kapitalizem vnesli z izkusnjami.

Kapitalizem je tisto, kar je bilo v angliji v 19. stoletju, ko so delavci cepali, precej podobno kot kasneje v komunizmu, od izcrpanosti, ali pa so zaradi brezposelnosti dobesedno umrli od lakote.

Ce vse presezke pobere kapitalist, potem delavcu ob koncu meseca ne ostane nic in torej klosar nima od cesa zivet, ne?


Evolucija se bo nadaljevala na drugih nivojih - clovek bo zase poskrbel, kakor bo najbolje znal, seveda nimamo casa, da bi ga zapravljali za zgresene evolucijske veje, saj moramo cez nekaj miljonov let zapustiti osoncje, ampak virusi se bodo se naprej razvijali po istem kljucu kot do zdaj - the fittest will survive to reproduce.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Karl Marx = Leonardo Da Vinci

Oddelek: Problemi človeštva
284530 (3443) donfilipo
»

The Soviet Story (2008) (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Problemi človeštva
24314583 (8556) Evil mind
»

To sem čakal! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
738125 (6301) donfilipo
»

Žal vsi krvavi diktatorji ne doživijo sojenja. (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
6724329 (23067) jype
»

Marksizem in Komunizem (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
639166 (8424) TESKAn

Več podobnih tem