» »

Planica - Slovenska sramota!

Planica - Slovenska sramota!

gkovac ::

Ste zadnje čase kaj spremljali dogajanje v časopisih v zvezi z Planico in svetovnim prvenstvom v poletih, ki naj bi bil februarja če se ne motim? Ste mogoče videli kako izgledajo Nemške ali Avstrijske skakalnice in kako naša Planica?

No vsakič, ko zaslišim "Planica" me kar zmrazi. Ena in ista (nesposobna) ekipa se ukvarja z organizacijo tekem, z načrtom obnove in tako naprej. Poleg tega pa je ustanovljenih mali miljon odborov in pododborov, ki naj bi kao kar se da hitro rešili problem propadanja stare Bloudkove velikanke in tako naprej in tako naprej. Razlog je pa preprost: pokrasti in potegniti kar se da veliko denarja in sevede NIČ narediti za to, da bi Planica resnično postala to kar bi morala - skakalno središče ne samo za naše, ampak tudi za tuje smučarje.

Kdo je odgovoren za stanje takšno kot je? KD Planica? Športna Zveza Slovenije? Kakšna je rešitev? Odgovorov ne poznam in me v bistvu tudi ne zanimajo, vem pa eno stvar: Planica je največja naravna skakalnica na svetu. Ob njej se že desetletja zbirajo ljudje in uživajo v spektakularnih poletih smučarjev skakalcev. Imamo svetovni rekord v dolžini poleta, ki ga nobena druga skakalnica brez resne ogroženosti skakalcev ne more preseči. Se pravi imamo nacionalni ponos in resnično nekaj na kar bi lahko bili in bi v bistvu MORALI iti ponosni. Ko pa zagledaš žalostno podobo Planice v primerjavi z drugimi skakalnicami in ko pogledaš obraze vseh, ki so vpleteni v to (na obrazih jim pa itak bereš samo $$$$$) te pa prime direktno na jokanje.

Kaj lahko storimo? Potolčt vpletene? Dati Planico nazaj ljudstvu? Spremeniti vodstvo? Zanimajo me vaša razmišljanja.
lp,
____________________________________________
"Left to themselves, things tend to go from bad to worse."

Alexius Heristalski ::

Osnovni problem je v tem, da Gorišek&co. pripravijo Planico le za tisti vikend, ko je tekma svetovnega pokala, poberejo dobiček in adijo. Med letom objekti večinoma samevajo, včasih izvedejo še kako tekmo celinskega pokala in celo kak trening slovenskih skakalcev, to pa je tudi vse. Planica pač ni nordijski center, katerega bi bilo moč uporabljati celo leto. Tako stanje je zelo žalostno in glede na to, da ima Planica velike naravne potenciale (poleg tega tudi tradicijo), sem za, da iz nje naredimo osrednji slovenski skakalni center. Tu se stvari zapletejo, saj zemljišče ni v državni lasti, ampak je razdrobljeno na nekaj zasebnikov (najbrž jih poznate), ki se nikakor nočejo zmeniti z državo za prodajo.;(

[popravil slovnično napako]
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Smučarski skoki (strani: 1 2 3 441 42 43 44 )

Oddelek: Šport
2196315492 (245) Okapi
»

Megalomija ali polomija Univerziada leta 2013 v Mariboru? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27830376 (20256) Mati
»

Vikersund poleti

Oddelek: Loža
61772 (1495) jeryslo

Kdor išče, ta najde 10 milijonov! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
47542940 (20619) OmegaBlue
»

Ski jumping 2000

Oddelek: Igre
102882 (2714) moki

Več podobnih tem