» »

Kateri avto za 150.000 SIT

Kateri avto za 150.000 SIT

«
1
2

sinko999 ::

Torej nameravam si kupiti avto ki ga bom rabil pri delu, z njim bom delal na mesec okrog 3000 km , učasih tudi dnevno 300 km . Sam sem študiral na kako katrco, zdaj pa bi rad kaki nasvet na katere točke naj bom pozoren pri nakupu avta.

LP

perci ::

ma kako katrco, ne nori - če misliš tok km delat, si kupi soliden avto, ki malo pokuri - starega clia recimo (mali vzdrževalni stroški) al pa če nujno rabš jajca kupt, pol kup vsaj AX-a, diesel po moznosti.

Katre zdele tut zastonj ne bi imel.

Popaj ::

AX ni slaba varjanta. Pozabi na katrco za take ture in tolko km.

undefined ::

Tko kot so ti svetoval, za ta denar in tvoj namen se ti splača kupt AXa Diesel. Katrco pa že dobiš pod 20k SIT, ne pa 150k. Isto tud Yugota. :)

Jok3r ::

Kaj pa Petka ? So kar pocen.

FastWIND ::

Za 150.000 SIt se boš moral zelo potrudit, da boš dobil dobro ohranjeno R5 ali pa AX , ker kolikor je razvidno bi se rad vozil ne pa popravljal.

R0K ::

Dizli v AXih niso lih izoum stoletja. Baje se radi pregrevajo. Drugače so pa ok. Malo pokurijo (cca 4-4.5l/100km) ampak ker si napisal, da boš delal daljše ture ti ga ne priporočam najbolj.

Lohk pogledaš tudi za kakšnim cliom 1.2 (ga dobiš že za 150k sit. sam moreš vedet da bo avto zgonjen do konca, pri takšnem pa lohk gre vse narobe. je pa res, da je delov k dreka). Tudi Renault 5 ni švoh. Dizla ne boš dobil dobrega za tak denar, navadna campus (1.1 mašina) pa popije cca 6l kar ni veliko (smo jo imeli doma) pa še kul avto je. Simpl narjen. Večino stvari se da itak dma zrihtat če gre kaj narobe.

Poglej tudi za kakšnimi nemci. Recimo Opel Kadett 1.6 Diesel. Vzdržljivi so zelo. Pa še mal večji avtomobil je. Deli za ople so pa vrjetno itak najcenejši.

Za tak denar dobiš tudi Golf-a II Diesel. Vrjetno bolj vzdržljivega avtomobila tega letnika ne dobiš. pokuri itak en drek, mašine so suprca (če ti kaj pove, novi golfi, poloti ki imajo vgrajenen SDI motorje imajo ubistvo motor iz golfa II. Nekaj modifikacij, motor isti tko da je že dober če je še sedaj v proizvodnji...).

Japoncev za ta denar ne kupuj, takrat še niso delali tako kvalitetnih avtomobilov, pa še z kakšnimi deli bo problem (takrat ni blo veliko rabljenih pri nas...).

Aja, kolega je kupil zadnjič Alfo 33 1.3 IE za 200k sit, pa mu kuri okol 6-7l pa ma kr neki opreme če gledaš kok je dla za avto (centralno, el. šipe, deljiva zadnja klop pa mislim da še servo volan...).

Drgač drugih avtomobilov je pa še itak k dreka. Fiat Uno/Tipo, Citroen ZX/BX, Ford Fiesta/Escort, pa mogoče kaka Honda Civic...uglavnem precej jih je še.

undefined ::

> Za 150.000 SIt se boš moral zelo potrudit, da boš dobil dobro ohranjeno R5 ali pa AX , ker kolikor je razvidno bi se rad vozil ne pa popravljal.

V tem je pa ZELO veliko resnice. Namreč to, da boš v tak avto moral vložit kar dosti popravil. Tud jest sem v prvo petko vložu več za sama popravila, kot pa za sam avto in če bi zdaj še enkrat kupoval, kupim Yugota za 20k, pa dobim pocen dele na vsakem vogalu. Dokler si seveda ne bi prislužil za eno boljšo mašinco, največ tri leta staro ali pa po možnosti novo. Tako da dobro premisli, kaj se ti trenutno bolj splača in računaj na popravila, katera so obvezna, če boš želel it skoz tehničnega. Pri nakupu u glavnem čekirej izpušno cev (spodaj, lonce), podvozje (most), nujno luči (da ni el. vezje kje zjebano, za same žarnice ni pomembno). Ampak kot ti pravm, če kupš Yugića za 20k, imaš po moje še najmanj stroškov, ker kot prvo nisi vložil nekega bogastva v prvotni nakup in kot drugo imaš poceni dele za ta avto na vsakem vogalu. Res je, da malce več pokuri, ampak verjemi, da so izdatki za sama popravila pri drugih avtomobilih lahko dosti večja kot pa pri Yugu za samo gorivo pri letnem izračunu. :)

ABX ::

+ registracija
+ tehnični


Tako da za 150.000 kaj več kot katro ne boš dobil.

Yugo-ta pa ne gledaj, ker so obratovalni stroški bistveno višji kot pri katri.
Vaša inštalacija je uspešno spodletela!

undefined ::

Aja, pa še obrazložitev, zakaj sem raje svetoval Yugota kot pa Katrco.

1. Yugo je na cesti bolj stabilen, ker ni v obliki neke hrenovke, kot katrca.

2. Če nočeš, da te pozimi zebe zaradi slabega (oziroma ničnega) tesnenja v katrci (okoli vrat itd.).

3. Glupa pozicija prestavne ročice (niti ni tolk big deal, ampak vseeno je precej glupo).

P.S. Če se boš že odločal za Yugića, ciljaj na 55ko. :)

R0K ::

Ice kaj pa si ti mislil, da boš dobil za 150k sit? super duper avtomobil, s avt. klimo in 8 airbagi.

To če ima na ktirem odbijaču kako lukno, će je porisan s ključi, če se notr armaturka maja, kak sedež kje porastrgan ni nič čudnega. to je treba vzet v zakup. zato kupi avtomobil kot je recimo reno 5 (ga dobiš tudi za 100k sit) ker imaš za džabe dele na vsakem odpadu (recimo zadnjič sma s stricem dobila vrata za 5k sit :)) ). Uglavnem, barvanje bi te dražje prišlo, kaj šele popravilo :)

Je pa kul ker se da pri starih avtomobilh precej doma samga popravit. Pri novih je qurba, kr vse bazira na elektroniki - senzorjih in ni druge k da ga peleš na tester da ti poj tm povejo zakva ti že dva tedna gori rdeča lučka na števcu :-))

undefined ::

Rok, jest sm mel petko, ti je nisi, niti nisi še mel kakega drugega avtomobila v katerega bi moral kaj investirat iz lastnih prihodkov, zato ne streljaj kozlov o neki spraskani barvi ali natrganih sedežih, ker za to se popolnoma noben ne sekira. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

R0K ::

Seveda, ti imaš vedno prav.

Kako le ne.

Seveda se nobeden ne sekira. Pri taki cani za avtomobil je to standard. Upam da ti je kapnlo zdej. Očitno ti pink barva škoduje. Lepe pozdrave iz hladno modre!

undefined ::

> Seveda se nobeden ne sekira. Pri taki cani za avtomobil je to standard. Upam da ti je kapnlo zdej.

Upam, da je tebi že kapnilo, da si bil ti tudi edini, ki je te stvari o barvi, sedežih in armaturni plošči sploh omenil. :)

wishmaster ::

Katra ni tako slaba.Mi smo jo imeli prej in smo bili z njo zadovoljni.Glede porabe.Pri nas smo z tankom prevozili več kot 400 km.Tank je pa okoli 25 litrov.Če je to veliko potem pa res ne vem kaj bi nekateri radi.Res je butast tista štanga s katero šaltaš.Samo se hitro navadiš.
Če te pa zanima kaj bolj hitrega,dobiš za tak denar alfo 33 1.3 ie ali 1.5 ie.Pri teh avtih so pa deli dragi.Samo če poznaš koga prideš dobro čez.
5-ko boš bolj težko dobil za 150.000 sit.

Zdravko ::

Če hočeš ti dam jaz tel.št. od enega, ki meni popravlja katro in mu tudi toliko zaupam, da mi jih zrihta. Drugače pa popravlja in rihta samo katre in je res pocen.
Če boš pa že jugota vzel nikar 55ko, ker preveč popije, ima motor od 101. :'(

Sydk ::

Jaz bi se na tvojem mestu ozrl raje po kakem oplu kadettu, se posebi 1.3 S masine imajo sloves kot neunicljive, siguren bos dobil kakega ohranjenega za tak denar...verjetno bo imel malo rijaste pragove, a taki pac so, sam sem ga imel in ti povem da masine so pa trpezne kot sam hudic, z motorjem v 5h letih nisem imel nobenih tezav in prakticno sem menjal samo olje, deli poceni, ce kaj razsujes dobis vse na srotu vsak del po 2K:D , se ko sem ga prodajal je bil v brezhibnem stanju. tako da za low budget nimas boljse izbire res! lp

undefined ::

> Če boš pa že jugota vzel nikar 55ko, ker preveč popije, ima motor od 101.

55ka nima motor od 101, že po samem zvoku se pozna razlika, da o drugem sploh ne govorimo. :)

sid_dabster ::

Jaz toplo priporocam VW Golf I (dvojka stane malo vec). Pa diesel, da ne bo pomote (sicer precej nedekorativno sklepeta, zre pa precej malo). Jugota pa zaradi velike porabe odsvetujem.

PS: VW Rulz!:)
Fallen beyond all grace deeper and deeper
The sound of her own blood dripping
Like sacred tears from a bleeding rose...( Embraced, Within)

flipflop ::

Kaj pa Lada Samara,ali Škoda Favorit,mogoče celo Forman? Kakšen Pony?

FastWIND ::

Jaz ne bi nikoli zamenjal katrce za jugota pa če mi le tega ponujaš zastonj.
Jugoti niso zanesljivi, prostora je noter za podmerske osebe, v prtlažnik ne spraviš niti gajbe pira... da ne pišem preveč bom s tem raje zaključil.

Za 150.000 SIT če se mal potrudiš dobiš brezhibno katro zadnjega letnika okrog 1992, z malo prevoženimi kilometri , prvim lastnikom, po možnosti kakšnim starejšim ki še ima polivinil na zadnjih sedežih, seveda brez rje itd... Samo potruditi se je potrebno.

Sam sem bil lastnih večih katrc, nazadnje letnika 1992. Z njo sem prevozil vsaj 100.000 km od Dunaja do Dubrovnika pa še kaj bi se našlo. Katra ja popolnoma nezahtevna za vzdrževanje, če le poskrbiš za najosnovnejše reči. Samo vprašaje se zakaj večina dostavljalcev pic vozi katro ....

Res pa je, da se je potrebno navadit na motor, ki ga resnično ne razganja od moči:D , če pa je pošlihtan pa prav leto prede.

Tko da če meni kdo primerja jugeca z katro me zlo užali.

Katra ni avto je enostavno Katra.

Zdravko ::

iceman, a misliš da so potem v zastavi posebej za jugota dizajnirali nov motor? a ti veš kakšni so to stroški? verjetno so ga pa res malo modificirali.

undefined ::

Yugo ima kvečjem mašino kopirano po Italijanskem Unu, 101 pa spet po enem drugem modelu.

Zdravko ::

kot vem v kraguljevcu ne proizvajajo motorjev, ampak nekje v beogradu. sicer pa to sploh ni važno. bi moral frenda vprašat, ki se v to pozna.

MadMax ::

Motor Y55=101
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

undefined ::

> Motor Y55=101

In potem svizec zavije čokolado v folijo. ;)

flipflop ::

In the 1981, the Zastava launches the Yugo "Koral" (or simply "Yugo"), a totally new model, first car totally designed by the Yugoslavian factory. It's a compact (but very "square"...) city-car, powered by Fiat engines: 900 cc side camshaft with 45 hp (the same of the Fiat "127", that give also the platform), for the Yugo "45", and SOHC 1100-1300 taken from the "Skala"/Fiat 128 (55 and 65 hp) for the Yugo "55" and "65". The "Yugo" name was used as official export brand since the '80s; the car was sold in Italy with the Innocenti brand, and was called "Tempo" in the UK.
:\


P.S. Škodo dobiš za 100k dobro ohranjeno,tako da ne bo treba popravljat velik (če sploh kaj),rezervni konci so pa poceni. IMO boljš kot pa yugo oziroma katrca.Ma pa tudi dost placa,še posebej če podereš zadnje sedeže.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

wishmaster ::

Za škodo so originalni deli dragi.Dober bi bil tudi golf 1 diesel (mala poraba).Glede katre in yugota.Yugo je manj kvaliteten kot katra.Kater je bilo itak prodanih dost več kot yugotov.Katra ima zelo dober pospešek.Do 80 Km skoraj isto kot Clio 1.2 l 98.Katra je trpežen avto.Najboljš pri katri je pa vzmetenje.V avtu se to nagibanje ne čuti tako kot se od zunaj vidi.:D

Binji ::

Skoda je trpezen avto sam porabi kar precej (starejsi modeli).
Glede Yugota: frend ma Y45 pa mu kuri ob zmerni voznji okoli 4.5l/100km. Brez heca. Sicer ni najbolj nobel, sam je pa najbolj poceni. Glede tistga da bos zmetal dnar za popravila ce ga kupis: ce je avto zgonjen bos mogu vsazga popravlat. Ce ni ti ga ne bo treba. Sploh pa so poceni (RES poceni) deli resnicno na vsakem odpadu. Sicer ni ravno veliko prostora sam ce bos sam mislm da je kr fajn varjanta. No ja sprobaj.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

perci ::

Katra ima zelo dober pospešek.Do 80 Km skoraj isto kot Clio 1.2 l 98.

Hahahahaha - pavza - hahahaaha - ej sori, sam tole je pa ena izmed bolj smešnih prijav zadnje čase
Najboljš pri katri je pa vzmetenje.V avtu se to nagibanje ne čuti tako kot se od zunaj vidi.

Res je. Znotraj se čuti še precej bolj, kot zgleda na zunaj. Ne vem zakaj bi bilo to tako dobro.

MI_KO ::

Kaj te Icemana vsi nekaj j.... Če ma človek pač titulo, še ne pomeni, da nima prav. Čist lepo je reko kar je mislil.
----------
3000 km/ mesec je kar precejšna zaloga, ki je jaz nikol nebi upal prebit v kaki katrci al pa jugu. Kupi avto, katerega neboš rabil po 0.3 leta prodat po delih!

Recimo:

- BMW 316 (Pazi na suh motor, potem nebo težav. Poraba pa tud 8l, samo luksuz se plača!)

- Lada Niva (Če boš malo bolj brege pa sneg vozu. Zelo zabavna zadeva.)

- Renault 25 (zelo soliden za svoje cajte, žal motorji okol 2.0)

- Mercedes 200D (tip 123! Malo žere, zihr zadeva, dizl, luksuz, samo registracija,...)

- golf 2 (PAzi, da bo mel CD plajer neskončno dolg anti shock cache, ti pa mehki zic!)

Moj nasvet: Daj raje 50k manj za večji avto (ja prav ste slišali. 1.6 je pogosto cenejši kot 1.2), pol pa se izprsi pri registraciji. Glede porabe pa: 2l razlike.... 3000km = 30×2=60l kar je ca 12000 mesečno. Pa vozo se boš kot gospod, ane?

Ales ::

- Mercedes 200D (tip 123! Malo žere, zihr zadeva, dizl, luksuz, samo registracija,...)


Če že, pol obvezno 240d, žre isto ali manj, daleč bolj športen avto :D Je pa definitivno model po udobju za dva razreda nad petkami, clii in podobnim, kljub starosti... Ne moreš si predstavljat kako izjemno podvozje ma avto (udobje, lega), dokler se ne pelješ v njem...

Motorji in tehnika pri teh avtih so večni, če se zanje vsaj malo skrbi. Poraba 7-8 l diesla, ne glede na težo noge. 140 po avtocesti ni problem, če le zdržiš hrup - taki s 5. prestavami so redki.

Jaz sem mojega kupil, ko je bil star 17 let in prodal, ko j ebil star 23, naredil 90,000 km brez kakih večjih popravil. Več ali manj nafta, olje, gas. Mi je kar mal žal za njim :)

Problem: za 150k SIT dobrega ne dobiš, samo kupe rje. Moj je šel za 450k SIT.

MadMax ::

IceMan, lila-style-pametnjakovič, koliko si jih imel in prešraufal, da ti gre na smeh?
Sicer pa raje povej v čem se mašini razlikujeta?
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MadMax ()

Spajky ::

Mislim, da bi se ti najbolj splačalo dobiti kako dobro ohranjeno in garažirano Škodo Favorit, eno tistih zadnjih (l.94), tudi če daš kak tolar več zanjo ...8-)
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Bevcan ::

Jaz sem si pred pol leta kupu Škodo Favorit za 110k. Je letnik 94 tko da še sam vsako leto peleš na tehničnega. Na dan delam 70Km torej na mesec 1500. Za popravila sem do zdaj dal kakih 30k. Pomoje je to kr uredu varjanta.

Cosmo ::

Japoncev za ta denar ne kupuj, takrat še niso delali tako kvalitetnih avtomobilov, pa še z kakšnimi deli bo problem (takrat ni blo veliko rabljenih pri nas...).


Bullshit. Za 150k lahko dobi dobrega Nissan Sunnyja l.88,89,90. Deli pa itak niso problem - se dobijo neoriginalni.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

nicjasno ::

Kolega je kupu pred kratkim nissan primero letnik 1992 za 170k sit z VSO opremo razen klime. !.6 masina. Avto zgleda notri kot nov in masina se vozi fantasticno, kljub 200k km.

Sam sem pa imel Ford Granada letnik 1980. Superca avto. Isto ko w123-ka je bil dizl. se danes mi je izredno zal da sem ta avto prodal.

Loki ::

200kkm ni nic.
vsak normalen motor zdrzi ob pravilni uporabi (in dobremu bencinu) gladko 300-400kkm.
recimo fotrov audi ('97, prodal 2001-2002) je imel 430kkm, ko ga je prodajal.

jRk0 ::

9kkm na vsak mesec?
kaj pa pocne tvoj oce ce smem vprasat?
You fuck up once, you loose two teeth.

Damjan Jagar ::

No to bi pa tudi mene zanimalo... Busted?
http://jagar.si

ali3n ::

mnja.. sosed dela letno 70-80k km; je praktično cele dneve v avtu (trgovski potnik za Mercator); sam to je še zmer "samo" 6kkm/mesec...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Lisa ::

Samo ne kupuj katre, škode, še manj pa Yugeca ali kaj podobnega...8-O ker ti bo takoooo zelooooo žal!

Predlagam VW :))

undefined ::

> Predlagam VW

Ja, Lisa. Sam se morš zavedat, da je tukaj večino študentov, tko da taki pa nimajo ravno za neke nove VW mašine. Pa če bi že avto dobil, deli tud niso pocen. Razen tistih, ki majo premožne atije in mamice. :)

Lisa ::

Hmmm... kdo pa je rekel nove mašine? Za 150.000:))?

O.k. tako:

Imela sem YUGOta '87letnik, ki je zdaj že par let na odpadu zaradi velikih lukenj v plehu (na pragu, partljažniku, na vratih,...vsepovsod!!!), ki jih je povzročila rja.

VW - Golf - '77 letnik -> torej 10 let starješi!!! pa je še zdaj v taki 'kondiciji', da me vsako leto na morje pelje brez kakršnihkoli skrbi, da bi mi zružil sredi ceste. Ne duha ne sluha o nekem blaznem rjavenju. Pa še bolj komot se pelješ kot v YUGOtu.

Ne vem sicer kateri letnik dobiš za taki denar, ampak je prav gotovo boljša naložba kot pa YUGO al pa Škoda (isto sr....) Poleg tega je popravilo in vzdrževanje zelo pocecni.

Če bi imela 150.000 na razpolago, bi kupla 'Ljudski avto' :D.

flipflop ::

Škoda ni nobeno sranje,ampak je čist OK avto.

DavidJ ::

Jst bi ti tudi kakšnega Hrošča, Golf 1 ali Katrco predlagal.

Perci, jaz sem naivnost, da Katrca ne potegne v drugi 90, plačal s platojem piva ... ;)
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

perci ::

Lej tkole je, jst nisem reku, da katrca ne potegne 90 v drugi. Rekel sem, da jo clio 1.2 do 80km/h poči dol za šalo.

Seveda če govorimo o original mashini.

undefined ::

> Imela sem YUGOta '87letnik, ki je zdaj že par let na odpadu zaradi velikih lukenj v plehu (na pragu, partljažniku, na vratih,...vsepovsod!!!), ki jih je povzročila rja.

Hmm, to se pa lahko zgodi čisto vsakemu avtomobilu, odvisno od uporabe (kilometrine, zlasti pozimi ko trosijo sol). Pa pri nakupu se to seveda tudi preveri, če že kje kaj razpada. :)

> Poleg tega je popravilo in vzdrževanje zelo pocecni.

Ni ga cenej popravila in vzdrževanja od yugota. Največ zaradi poceni delov. :)

Azrael ::

Sicer tukaj vsi modrujemo in hvalimo svoje konje...
Predlagam, da greš na kakšen avtomobilski sejem ali kjer prodajajo rabljene avtomobile in si avto, ki te zanima podrobneje ogledaš in se vsekakor vsedeš za volan in se če je mogoče, zmeniš še za testno vožnjo, to pa zato, da vidiš kako se sam počutiš v takem avtomobilu, ker če ne bo počutje v redu, je vse ostalo brez veze, tu je prvi vtis zelo pomemben.
Vendar pazi, da ne dobiš kakšne škatle, ki bi že davno morala biti na odpadu, zato pred nakupom avto dobro preglej in preizkusi. ne pozabi preveriti dokumentov. Ne bo škodovalo, da imaš s seboj kakšnega mehanika ali nekoga, ki pozna ali ima ta tip avtomobila in ga po možnosti tudi sam popravlja.

LP, Azrael
Nekoč je bil Slo-tech.

undefined ::

> Sicer tukaj vsi modrujemo in hvalimo svoje konje...

Niti ne, nikoli namreč nisem mel Yugota. Bi ga pa imel, če bi začetke ponovno dajal skozi. Stroškov šlo za petko v danem času mal preveč. :)
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Rabljen avtomobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10621813 (17011) amigo_no1
»

Kakšne avtomobile vozite in kako ste z njimi zadovolni? Kritika, kakšna popravila in (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10828206 (17499) MrBrdo
»

Yugo najslabši avto? (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Igre
6614580 (7642) yugokoral
»

Kateri rabljen avto? (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21419670 (15452) Goldee
»

Kateri avto do 200k?

Oddelek: Loža
492446 (1837) krneki0001

Več podobnih tem