Forum » Loža » Židje, Hebrejci, Arabci
Židje, Hebrejci, Arabci
perci ::
S kolegom sem imel pred časom debato o rasah.
Trdil je, da so židje arabci, jaz pa sem mu nasprotoval. Po dolgem prepričevanju, sem se vedno ostal skepticen.
Kaj mislite vi? Kak .edu link o tem morda, ki bi govoril o tem, da so židje arabci?
Trdil je, da so židje arabci, jaz pa sem mu nasprotoval. Po dolgem prepričevanju, sem se vedno ostal skepticen.
Kaj mislite vi? Kak .edu link o tem morda, ki bi govoril o tem, da so židje arabci?
Thomas ::
Izraelci so DNA zelo raznoliki. Nekateri so bližji Arabcem, kot drugim Izraelcem. Nekateri Židi so celo črnci. Iz Etiopije so se v glavnem že vsi preselili v Izrael. Poleg tega, je še dosti "izgubljenih Abrahamovih plemen" v črni Afriki, kamor so hodili Izraelci 1000 in več let nazaj, pa tam puščali svoje gene.
Kar se tiče nastanka Semitskih narodov, so bili pač dolga tisočletja vsi v cirkulaciji po Bližnjem Vzhodu, čeprav je možno, da je sveža Arabska kri prišla tudi bolj iz Vzhoda.
Gene imamo itak vsi ljudje precej iste, meme imajo pa nekateri ...smešne.
Kar se tiče nastanka Semitskih narodov, so bili pač dolga tisočletja vsi v cirkulaciji po Bližnjem Vzhodu, čeprav je možno, da je sveža Arabska kri prišla tudi bolj iz Vzhoda.
Gene imamo itak vsi ljudje precej iste, meme imajo pa nekateri ...smešne.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Thomas ::
V bistvu bi rekel, da so oboji Semiti. Niso pa ti dvoji edini Semiti.
DNA metrika bo povedala svoje - kmalu. Se bo izkazalo, koliko so v žlahti Gorenjci z Dolenjci in Prekmurci s Primorci. Če smo Slovenci res kakšen genetičen otok v Evropskem morju, al gre le bolj za kulturno zavest genetično - neclusteriziranih.
Nagibam se k temu, poslednjemu.
DNA metrika bo povedala svoje - kmalu. Se bo izkazalo, koliko so v žlahti Gorenjci z Dolenjci in Prekmurci s Primorci. Če smo Slovenci res kakšen genetičen otok v Evropskem morju, al gre le bolj za kulturno zavest genetično - neclusteriziranih.
Nagibam se k temu, poslednjemu.
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
Barakuda1 ::
Izraelci so DNA zelo raznoliki. Nekateri so bližji Arabcem, kot drugim Izraelcem. Nekateri Židi so celo črnci
Se načeloma kar strinjam. Do tega je prišlo, ker se žid postane po materini liniji in ne po očetovi.
Žid postaneš z rojstvom, če je tvoja mati židinja.
Prvotno pa gre po mojem prepričanju še zmeraj za prebivalce takoimenovanega "rodovitnega polmeseca", ki so ga kot praviš poseljevali "Abrahamovi potomci"
Drgače rečeno.
Palestinci in Židje imajo iste korenine, le da je prišlo tekom tisočletij iz razno-raznih razlogov (tudi in predvsem verskih) do zgoraj navedenih razlik.
Barakuda
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Smo za Trumpa 2012? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 24629 (12824) | ZloTech |
⊘ | Izrael vs. Palestina (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Problemi človeštva | 46554 (30123) | Stepni Volk |
⊘ | Arabci (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 10158 (8081) | Barakuda1 |
» | Palestisnko-Izraelska kriza (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 14406 (11859) | jype |