» »

Smo za Trumpa 2012?

Smo za Trumpa 2012?

1
2
3

ujovan ::

USS Liberty je izjavil:

Nevone, poglej si ta posnetek, kako cionistični lobisti v ZDA lažejo, manipulirajo in etiketirajo vsakoga, ki se ne strinja z njimi. Tudi, če sploh ne omenjaš Židov in Izraela, je dovolj že to, da se o nečem ne strinjaš s cionisti, pa te takoj obtožijo, da si antisemit. Ne dovolijo resnice, resnico proglasijo za antisemitizem. In v ZDA so stalno na TV ekranih vseh TV postaj stalno ene te iste židovske face, ki so glavni opinion makerji, politični "analitiki" kot je tale Ben Stein na posnetku, pa Krauthamer, Kristol, Dershowitz, Frum, Goldberg, Perle...


Pa glej Al Jazero al pa kaj jaz vem kateri arabski medij ti je všeč.

Od Trumpa preidete na Izrael in očitni antisemitizem. Pa naj mi gdo reče, da ni nekaj na tem.

Pa dobro, ne rečem da je Wikipedija nek zelo zanesljiv vir, ampak raje začni tu:
Six-Day War @ Wikipedia

donfilipo ::

USS je sicer izrazil skepso za uspešnost kandidature Trumpa, ki jo delim SICER pa:

---ameriška pomoč izraelu (po večini vojaška) ni več kot 10$ letno pro capita. In jo je recimo IRAQ prekosil. Silne 'židovske vampirske pošasti' očitno dosežejo dreko peko:)) Iz brda kamenja, so izraelci začeli graditi puščavo v deželo. Kako jim to uspeva, je čudež za vse, ker pa to ni dejanski čudež, ampak tehnološki, se zdaj jasno za kamenje prereka pol arabije:)) Če smo resnejši, se židovski lobij resnično na vse pretege trudi, da udejani pomoč, ki je vsaj po današnji ameriški doktrini PREDVSEM tudi v US interesu. Lahko bi seveda Izrael tudi izdali za poceni nafto, ampak tu se raje strinjam s tezo, da s tem bi se nafta ne pocenila niti za cent, strateški vpliv na tem območju, pa bil bil prevrnjen. Tako pa imajo čvrstega zaveznika direkt v zoni, ki bo OBENEM s svojimi interesi branil tudi US-interese. Judje so pač vsaj v sekularnem delu, ZELO prozahodnajaško usmerjeni. Hannuka in Pasah ne prideta do faze, ko bi se preklinjalo ameriški način življenja in zažigalo ameriške zastave. Čeravno se še danes v EU, najde dosti ljudi, ki ob dejstvu, da je stara zaveza pravzaprav judovska in da je bil Jezus v bistvu jud, zgrozijo:))

---pa vseeno. Lobiranje in rod nekaj pa vendarle pri taki velesili pomeni. Neumno bi bilo pričakovati veliko, vendar včasih tudi malenkost od velikana, pomeni veliko. Zato se strinjam, da glede na to, da je Melanija Knavs Sevničanka, Slovenka, velja podpreti kandidaturo Trumpa vsaj simbolično, ker v bistvu pomeni tudi, kot se zdi malce trša pogajanja z na izgled benignimi, a v bistvu ZELO prodornimi in nam POPOLNOMA kulturno različnimi Kitajci, in seveda, če ne bomo POPOLNI idioti, še eno slavno slovenko na tronu sveta:) Pravzaprav prvo. To pa, če živimo bolj v svetu simbolike, kot dejanskih cifer, veliko pomeni. To trdim, četudi sem, kot radi trobijo forumski cepci, skrajni levičar in neomarksist:)) Torej simbolična podpora.

Realno pa seveda kot zmagovalko vidim Palinovo in potem sodni dan:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

USS Liberty ::

ZDA financirajo izraelsko okupacijo Palestine, ker noben ameriški predsednik in pomemben ameriški politik nima jajc, da bi se temu uprl, saj bi ga v tem primeru cionistični lobij politično linčal, ostal bi brez denarja za kampanjo, brez medijske podpore, njegov nasprotnik bi pa dobil tone denarja in neskončno podporo medijev.

Ko človek prebira različne ameriške forume, tako leve kot desne, praktično noben navaden Američan ne mara ameriške pristranske procionistične zunanje politike, razen njihovih kongresmanov, senatorjev in predsedniške administracije.

Koliko je ameriške pomoči Izraelu, nihče točno ne ve, je pa sigurno dosti večja, kot jo uradno prikazujejo, saj država, ki ima skupni GDP velik kot Danska ali Portugalska, nikakor ne bi mogla že desetletja sama financirati ves ta ogromen vojaško policijski obveščevalni aparat in pa vojaško okupacijo tujih ozemelj. Izrael je z ameriškim denarjem na palestinskih ozemljih zgradil celo mrežo cest, ki jih lahko uporabljajo samo židovski naseljenci, Palestinci pa se po teh cestah ne smejo voziti. To je apartheid sistem kot nekoč v Južni Afriki. A si predstavljate, da bi v neki državi naredili ceste, kjer se ne bi smeli voziti Židje. Takšni državi bi takoj uvedli mednarodne sankcije.

Kar se pa tiče ameriškega zavezništva z Izraelom, nima pa Amerika od tega zavezništva čisto nič, razen same težave. Če meni ne verjamete, da je tako, poslušajte Michaela Schuerja, ki je bil dolga leta na enem najvišjih položajev v CII in je eden največjih ameriških strokovnjakov za mednarodne odnose in terorizem.

http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

823483 ::

@USS Nimitz
A se hecaš? Izrael je obkrožen z državami, ki imajo največje zaloge nafte na svetu, logično, da je strateško pomemen.
Poleg tega je dokaj blizu Indiji, Kitajski in Rusiji. Njegove atomske bombe so v rangu Ruskih na Kubi. Štekaš?

USS Liberty ::

A se hecaš? Izrael je obkrožen z državami, ki imajo največje zaloge nafte na svetu, logično, da je strateško pomemen.

na Izrael mejijo Libanon, Sirija, Jordanija in Egipt in nobena od teh držav nima nafte. Je pa res, da je na Bližnjem Vzhodu veliko arabskih proizvajalk nafte, zato je bolje imet dobre odnose z arabskimi državami, kot pa z Izraelci.

Poleg tega je dokaj blizu Indiji, Kitajski in Rusiji.
tebi pa geografija in geopolitika nista ravno blizu

Njegove atomske bombe so v rangu Ruskih na Kubi. Štekaš?

kakšne točno so izraelske nuklearne bombe in koliko jih ima, je stvar ugibanj, ker Izrael že destletja krši vse mednarodne zakone in še nikoli ni dovolil nobeni mednarodni organizaciji, da preveri, kaknšo nuklearno orožje dejansko ima Izrael. Izrael je najbolj dvolična država na svetu. Od Irana recimo stalno zahteva, da ga nadzorujejo mednarodne inšpekcije, Izrael pa tega nikoli ne spoštuje.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Double_J ::

Edino Carterja niso imeli Židi na vrvici? In kaj je rezultat, katastrofa?

Za njegov čas, se je zgodila islamska revolucija v Iranu. Če bi bil takrat Reagan, bi lahko samo sanjali o čem takem...
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Double_J ::

Carter je bil najslabši predsednik v 20. stoletju. Ni čudno, da sedaj lahko hodi na obiske v Kubo, Severno korejo in podobne države, kjer je toplo sprejet.

Ko je bil on predsednik so si tovrstni režimi povsod po svetu oddahnili.
Dve šivanki...

USS Liberty ::

Islamska revolucija se je zgodila, ker sta ZDA in Velika Britanija več desetletij podpirala diktatorja šaha Rezo Pahlavija, ki je tlačil Irance. Podobno kot so Američani podpirali prostitutko Mubaraka, ki ga je sedaj narod zrušil. Jimmy Carter je kriv toliko, ker je nadaljeval politiko do Irana, ki so jo že zdavnaj pred njim začeli njegovi predhodniki.

Kaj bi bilo, če bi bil takrat Reagan, je pa čista demagogija. Najbrž bi se zgodilo popolnoma enako, da bi zrušili Pahlavija in na oblast bi prišel Homeini. Kaj pa bi pa Reagan sploh lahko naredil v Iranu? Bi okupiral Iran z ameriško vojsko? Močno dvomim, saj Reagan še v Libanonu ni bil sposoben narediti reda, ko so tam v zrak vrgli ameriške vojake...
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Double_J ::

Carterja so Iranci zezali s tistimi ameriškimi ujetniki, čez 400dni. Ko je prišel Reagan so prvi dan predsednikovanja izpustili ujetnike, saj so vedeli da drugače pride vojska...

Reagan se ni bal niti vojaškega spopada z SZ, zato pa je pokleknila.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

USS Liberty ::

Carter je bil najslabši predsednik v 20. stoletju. Ni čudno, da sedaj lahko hodi na obiske v Kubo, Severno korejo in podobne države, kjer je toplo sprejet.


V Severno Korejo je hodila tudi Madelaine Albright, Donald Rumsfeld pa v Irak k Sadamu Huseinu. Tako, da to, da Carter hodi na Kubo, ne pomeni nič. Carter je za časa svojega predsednikovanja vodil ravno tako protikomunistično politiko kot drugi ameriški predsedniki pred njim. Naredil je celo ameriški bojkot Olimpijskih iger v Moskvi in začel oboroževati mudžahedine v Afganistanu za boj proti sovjetom, kar je kasneje nadaljeval Ronald Reagan. Edina razlika v zunanji politiki Carterja naprem drugim ameriškim predsednikom je bila ta, da je bil on vsaj malo nepristranski do Izraelsko-Palestinskega konflikta in ni pustil, da ga imajo cionisti na špagi, kar je privedlo do sporazuma v Camp Davidu in miru med Egiptom in Izraelom.

Da je pa Carter najslabši predsednik je pa plod sistematične neokonservativne cionistične propagande v medijih proti njemu, ki traja že 30 let. Ne vem, zakaj bi bil Carter slabši predsednik kot recimo Bush mlajši, ali Hoover, ki sta ZDA pahnila v največji gospodarski krizi vseh časov, ali pa Obama, ki ni naredil čisto nič pametnega odkar je v Beli hiši.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

donfilipo ::

USS Liberty je izjavil:

ZDA financirajo izraelsko okupacijo Palestine, ker noben ameriški predsednik in pomemben ameriški politik nima jajc, da bi se temu uprl, saj bi ga v tem primeru cionistični lobij politično linčal, ostal bi brez denarja za kampanjo, brez medijske podpore, njegov nasprotnik bi pa dobil tone denarja in neskončno podporo medijev.....


Za tem dejansko tiči tako inercija nekega pogleda na svet, ki se spreminja iz uporabno popularnega prejšnjega stoletja... ->

**//arabci so dejansko bili in so v primerjavi z Izraelci, zaostali in civilizacijsko dosti bolj nekompatibilni z USA, kot judje. Judje si niso samo mastili brkov in denarnice, samo pri kolesih uspešne ameriške zabavne industrije, bančništva, borze in podjetništva nasploh, pač pa so bili tudi zelo pomembni pri praktično podarjeni raketi tako ameriškega, kot svetovnega razvoja.// **

...-> v modernega, kjer arabci s svojimi zalogami nafte postajajo iz dneva v dan bolj pomemben zaveznik. Sodobne vojne pravičnosti, svobode in demokratizacije, pa so IZREDNO draga reč! Res je, narod bo svoje mišljenje zamenjal pragmatično veliko hitreje, kot pomembni in s pogodbami in poslovnimi vezmi prepleteni poslovni svet, ki DEJANSKO RES izbira tudi ameriško politiko. Sam se strinjam, da v kolikor Izraelci ne uredijo vprašanja Palestine, ali čudežno najdejo poceni nadomestilo za nafto, njihova agenda cionizma, stoji vedno bolj pred velikim vprašanjem. Pomeni v kolikor bodo nacisti do palestincev, jih čaka še en izgon in genocid, kar bi pomenilo, da preroki niso dobro slišali, kaj jim je hotel bog, glede na njihovo trenutno dojemanje, sporočiti. Upam, da so toliko inteligentni, da ne menijo, da je nacizem mogoč samo pri Nemcih in da vedo, da je prav njim, kot izvoljenemu narodu nekako najbolj vprogramiran v mem!!!!


Koliko je ameriške pomoči Izraelu, nihče točno ne ve, je pa sigurno dosti večja, kot jo uradno prikazujejo,....


Govorimo o USA in ne o balkanu. Po moje je magija njihovega uspeha poleg tehnične briljantnosti, izpraznjene prostrane dežele z vendarle veliko resourci, h kateri znanstveni agendi, so dosti prispevali židje, tudi nebalkanska, če hočete švabska natančnost in transparentnost javnih financ. Za dolar ni zajebancije!!! Kar tu ni zavedeno, so privatne donacije. Judovske. Obilne. 212$:)) No malo več, nikakor pa ne v miljarde!!!


Kar se pa tiče ameriškega zavezništva z Izraelom, nima pa Amerika od tega zavezništva čisto nič, razen same težave. Če meni ne verjamete, da je tako, poslušajte Michaela Schuerja, ki je bil dolga leta na enem najvišjih položajev v CII in je eden največjih ameriških strokovnjakov za mednarodne odnose in terorizem.


Ni Schuer, ampak Scheuer. Švabsko še bolj sramežljiv:)). Švabom, pa kar se židov tiče, še danes ne gre zaupati:)), kar pa niti ni več smešno. Sem videl osebno. Uradno se bojijo, neuradno pa so vedno bolj spet naciji!!!!

No šalo na stran, podtikanje švabovstva je malce podla reč, ampak se mu pač vidi tudi že iz face!!!! Dečko je inteligenten, zato bom zdaj njegove misli, zaradi katerih je že dobil po puklu, tudi prebral. Ne glede na Scheuerja, pa judje sveta MORAJO premisliti o svojem večvrednostnem kompleksu in zlu, ki se jim grmadi, zaradi Palestincev. Tu jim tudi izraelofili ne bomo kaj prida popuščali. Enostavno ne bi bilo človeško. In se čez noč spremenimo v soldate, ki tako odlično obvladajo Horst Wessel, da švabi debelo gledajo:)) Na žalost. Iskreno povem. In pri američanih, pa tudi drugih, ni dosti drugače. Anisemitizem je delno TUDI posledica zavisti relativno homogenim, uspešnim in solidarnim izgnancem iz praktično povsod, ki pa imajo mem nacionalne zavesti, tolažbe in JA, lahko tudi večvrednosti, vgrajen v svete bukle!!! Pomeni stara zaveza in cionizem je lahko tolažba ubogim pregnanim, ko pa ti sedijo za pomembnimi koleslji sveta, pa je posodobitev prav v obliki jezusa:), ali nečesa podobnega, po možnosti agnostičnega, nujna. Sicer postane nevaren nacizem, ki ga morda danes občutijo dejansko Palestinci! Pa sploh nisem pobožen! Sama Palestina je velik motor vojn na bližnjem vzhodu, se pravi brdo kamenja, ki ga sicer normalno nihče, ne bi niti zastonj hotel (z merila staroevropejev vajenih zelenih dežel:), kar pa je še huje, v kolikor se sproži mašinerija globalnega antisemitizma SPET, no potem se pa bojim, da bi judje odreagirali tako, da se brez globalne katastrofe ne bi izšlo!

Skratka stvar je zapletena in izraelci, bi se morali odreči tlačenja Palestincev, in se zanesti na svojo lastno moč in razum! Zavezništvo z USA je srednjeročno obsojeno na perturbacije, saj lahko vidimo, da se tudi pri nas anisemitizem (pa imam 2.5 pravih judov in 24 simpatizerjev in 523 nazaj ali naprej pojudenih izraelitofilov:)) pod močjo denarja Arabcev, kar obilno vrši.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Double_J ::

Carter je ekstremni levičar, ki se zelo dobro razume ravno s tistimi, ki bi radi videli uničenje ZDA.

Nima rad samo Hamasa ter Hezbolaha, temveč tudi ostale nasprotnike ZDA po svetu, ki nimajo veze z Izraelom.
Dve šivanki...

donfilipo ::

Nekaj bi še tule rad poudaril. Če kdo misli, da je židovstvo edini razlog za džihad in recimo za američane boleč napad na dvojčka-9/11, se hudičevo moti. Če bi danes v prava nebesa, skupaj s telesi vred poslal bog vse jude, bi se v momentu morda res rešil palestinski problem. Nemara bi se obilno oddahnil tudi kak kapitalist, ki se kosa z trdo židovsko konkurenco.

A nikar ne verjemite, da bi pa to za vekomaj zaustavilo clash tako različnih civilizacij, kot sta radikalni islam in sekulariziran prozahodni kapitalizem vseh religij, vključno s častilci čajne skoldelice, ki kroži okoli zemlje:)) Arabci so še pred sekularizacijo in tu je izbira pestra. Ali svet sanj, podpiran z mediji in popularno kulturo, ali pa raznorazne oblike socializma, ali fašizma. Islamski stari mem je jasno in glasno OUTDATED! Čeravno v določenih izrednih situacijah, še vedno lahko deluje.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Spock83 ::

DreamBear44 je izjavil:

Jaz bi resnično rad videl, kako bi se Trump odrezal v vlogi predsednika.

Če ti uspe ustvariti takšno gromozansko mednarodno podjetje kot ga ima on, potem že moreš imet nekaj soli v glavi.


Vmes je že parkrat bankrotiral. Upam, da ne pride na vrh, ker se bo začela doba ultra managerstva in turbo ver.2 kapitalizma.

petrus ::

Se postavit na stran arabcev proti Izraelu je kot strel v nogo, koristi ni nobene.
Že sami Judje so premehki, jaz bi bil Sinaj kar obdržal in se šel veliki Izrael.

Sosednjo temo bi lahko v dobri veri tud v Arabci niso čist diht preimenovali.
stati inu obstati

petrus ::

Vsem globoko priporočam tole, iz perspektive same beštije:
Israel at 60 - The Middle East At The Crossroads - Stephen Berk
Plus še eno predavanje istega človega: The Six Day War - Prof. Stephen Berk

Oba filma sta čez eno uro, ampak se splača, bo vsakega napol nazija streznilo :)
stati inu obstati

kuglvinkl ::

Sakin je izjavil:

Naj gresta naredit še eno tako fotkico en štuk višje, pa bomo ziher imel world peace. Če verjamete.


Ja, to bi blo kul.

Looooooka ::

823483 je izjavil:

Antisemitizem postaja zmeraj močnejši. Med mladimi je beseda "žid" že postala žalitev, tudi odrasli niso nič boljši. Večinoma imajo v glavi nekakšen mix teorij zarote, ki pravijo, da židje vladajo svetu, kompleksa manjvrednosti, ker so židje znani kot bogatejši in pa seveda črednega nagona, ker večinoma Izraelca v življenju še sploh niso videli.

@USS Nimitz
Lahko bi se pritoževal, če bi ZDA v Izrael zmetale kup denarja, ki bi ga oni uporabljali za gradnjo šol, hrano, socialno pomoč, ipd.(to btw delajo praktično vse razvite države, imenuje pa se humanitarna pomoč. Proti temu pa nimaš nič proti, kajne?). ZDA Izrael financirajo izključno vojaško, in sicer zato, ker jim močan zaveznik na bližnjem vzhodu pride prav. Poleg tega je stvar verjetno cenejša in vsekakor veliko boljša od vojaške baze na enakem mestu. Izraelci bodo svojo državo branili do zadnjega diha, če pride do kakšne večje vojne, bodo s svojim naprednim orožjem močan zaveznik. Poleg tega lahko ZDA prek njih uveljavljajo svoje interese, vsi Arabci naokoli vedo, da jih hitro lahko dobijo po riti, če bodo poredni. Pa ne od neke deset tisoč kilometrov oddaljene države, ki bo nad njih poslala plačance, ampak od nekaj sto kilometrov oddaljene državice, ki ima vojaško moč spremeniti vse svoje sosede v prah.
Sploh pa nisi Američan, zakaj bi se te to torej tikalo? Ker "ni pravično"? Svet ni pravičen. Misliš, da bi bili Arabci pravični, če bi imeli možnost zavzeti pol Evrope? Misliš, da bi se ustavili in rekli: "Lejte jih boge Evropejce. Dejmo jih kr žive pustit k res ni pravično da se gremo spopadat, k oni so sami, nm pa Kitajci dajejo dnar."?

Aja, pa še glede dolga ZDA. Recimo, da si jaz od tebe sposodim 1000€. In potem spet 1000€. In spet in spet in spet, dokler ti nisem dolžen 1 miljon €. In potem ti nekega dne prideš do mene in mi rečeš, sine, tako ne gre več na prej. Hočem denar nazaj, dokler ga ne dobim, ti ga ne bom več posojal. Nato pa, ko že pokončno stojiš in si ponosen sam nase, ker si stvar tako dobro povedal, nekaj ugotoviš.
Da imam jaz tank, bazuko in celo skladovnico orožja.


V enem staku ljudi obsojas antisemitizma v drugem trdis, da majo arabci neko zeljo po prevladi v Evropi.Awesome.
1)Izrael je nelegalna drzava na tujem ozemlju.Ne mesaj zadolzenosti in bedarij, ki nimajo z zgodovino nicesar.
2)Podpora Americanov ne obstaja na podlagi nekega prijateljstva med americani in izraelci.To je cista judovska naveza, ki prihaja iz tega, da imajo zidje v Ameriki DEJANSKO toliko vpliva(in denarja).Brez zidovske podpore teoreticno sploh ne mores zmagat na volitvah(super delegati in podobne bedarije ameriskega volilnega sistema...da o denarju in kampanijah sploh ne govorimo).
3)Za drzavo, kjer je obvezno sluzenje 1 letnega vojaskega roka nekaj vsakdanjega za vse prebivalce....me ne rabis prepricvat, da so cist normalni, ker ti ne bo ratal.Naj nehajo tm po Gazi delat sranje pa bo mir.
Najboljsi so taki, ki grejo na pocitnice v Izraeal pa so v enem dnevu takoj podporniki vsega kar dol naredijo.Ker majo tko lepo plazo in to pomen, da SIGURNO ne morejo biti nepravicni do sosedov.Bedarija!

Drgac pa...jezus ce Trump rata predsednik.V enem letu bi zihr magicno iz nekje vso zadolzenost resil(verjetno na racun Evrope in Japonske ali bogve koga)...in potem bi jim mi spet rit kusval(bolj kot jo ze zdaj).

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

nevone ::

Izrael je nelegalna drzava na tujem ozemlju.


Ali lahko na zemljevidu vrišeš, kje Židje lahko živijo?

Nikjer?

Če to ni višek antisemitizma, potem res ne vem kaj je.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: nevone ()

USS Liberty ::

Se postavit na stran arabcev proti Izraelu je kot strel v nogo, koristi ni nobene.

Kakšna pa je korist, če se postaviš na stran Izraela? Dej mi povej eno samo korist, ki jo Ameriki prinaša zavezništvo z Izraelom. Ameriki razen tega, da so stran vrgli na tisoče milijard dolarjev, imeli na tisoče ubitih in desetine tisoče ranjenih svojih vojakov v proxy vojnah za Izrael, ni zavezništvo z Izraelom prineslo ene same dobre stvari. Izrael samo sesa in izkorišča ameriške davkoplačevalce, da na njihov račun vzdržuje svoj vojaški aparat, na drugi strani pa Američanom, ki so njegov edini zaveznik, zavezništvo vrača tako, da proti Ameriki vohuni(Jonathan Pollard) in celo pobija neoborožene ameriške mornarje(USS Liberty).

Že sami Judje so premehki, jaz bi bil Sinaj kar obdržal in se šel veliki Izrael.

A pa si se pripravljen še naslednjih tisoč let boriti in krvaveti za ta tvoj veliki Izrael, saj Arabci, ki tam živijo, ne bodo nikamor odšli in se bodo proti tebi borili še naslednjih tisoč let.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

donfilipo ::

Še enkrat samo na kratko opozarjam. Sem natapkal cel referat, pa je šel v maloro, ker sem tapkal, ko se je avtomatsko mašina odjavila:) Pozabil odkljukati: ostani prijavljen. Pa nič zato:))

Dejansko problem Evrope ni Palestina in Palestinci. Tudi Izrael ne. Evropa ima realnih resnih problemov dovolj svojih. Nista pri problemu antisemitizma jasno Palestina in Izrael brez veze, a nista pa tudi edini in odločilen problem. Evropejce načeloma za Palestino, Izrael boli patak, in obratno, recipročno, univerzalno. O, za nas, virtualnih vojnah, se opredeljujemo, le kot nekakšni gostilniški navijači. Problem je načeloma enako remote (čeprav dejansko veliko bolj nevaren), kot če se v centralni afriki tepejo med sabo plemena, katera niti ločimo, niti znamo poimenovati, in nam šele naši vandravci za silo razložijo, za kaj se gre, ako je tekma dovolj krvava. Sliši se kruto, rimsko gladiatorsko, ampak ljudje, raja, taki SMO! Le da je mednarodni cirkus, izven arene, dosti bolj nevaren.

Tu poleg analitičnih realno-zgodovinskih sporih, govorimo tudi o Jungovem arhetipu, kolektivni podzavesti, obujanju mema - arhetipa iz kolektivne podzavesti in prebujanje nacizma širom evrope in rusije, pod parolami 14/88 in podobnimi! To dejansko kaj dosti veze, s Palestino realno, nima. Je pa simptomatično in ZELO zaskrbljujoče. In nekega resnega zdravila, za ta novi nacizem, ki je po mojem v zdravi rasti in čaka le še na veliko krizo, ki jo ima kapitalizem vgrajeno v gene:)), nihče niti ne išče. Najmanj pa Izraelci sami. Toliko na kratko!

Morali bodo pogledati na zadeve z več plati, tudi sociološko. V kolikor jih navijanje po razvitih deželah in anitsemitizem iz čistega arhetipa, res skrbi. Ozko specializirani Žižek, pa morda pomisliti, preko preveč nategnjenega Lacana, vsaj v primeru neonacizma, tudi na veliko bolj prikladnega Junga!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

USS Liberty ::

Tukaj je zelo dober dokumentarec, ki tudi vsamemu telebanu, ki tišči glavo v pesek, pojasnjuje, kako cionisti kontrolirajo Ameriko, da je ameriška zunanja politika tako proizraelska in velikokrat celo v nasprotju z lastnimi ameriškimi interesi...



http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

donfilipo ::

USS še enkrat!

Tole dejansko Izraelci in ameriški judje dejansko označijo za antisemitsko.

Res je tudi, da imajo judje kakih 100 let v rokah najbolj donosne posle na tem svetu (bančnitvo, finančni inženiring, high-tech in celo hollywood. To pomeni, da glede na to, kako malo jih je, so zastopani pri najbolj donosnih in obenem zahtevnih poslih, v daleč prevelikem proporcu in JA, med sabo so veliko bolj solidarni, kot sloviti Slovenci, ki so srečni šele, ko sosedu crkne krava:)

Rekli smo tudi (razen par izjem, ki zastopajo prepisana ameriška stališča:), da judje morajo rešiti problem Palestincev, sicer dodajajo na ogenj mehanizma arhetipa večnega žida, ki se je v Evropi oblikoval stoletja. Pomeni arhetip, stereotip (bogati judje vladajo svetu) in še palestina. Če menijo, da se na EU in ta arhetip lahko poserjejo, pa tudi prav. Edino kar bo, kakšen jud, ali pa tudi čisto nedolžen, jih bo skupil po tintari:) In v najslabšem primeru, lahko pride do atomskih spopadov med arabci in izraelci, (ker se redarji več ne ujemajo:) upam pa, da ne celega sveta.

Ni mi pa jasno, kaj misliš, da bi američani morali storiti, da bi se znebili vpliva ultrabogatih in solidarnih judov. Revolucijo??? Ali nemara v okviru liberalizma bogate jude enostavno konkurenčno izpodriniti s piedestala.

In na koncu. Ne drži čisto, da v ameriki ni antisemitizma. In tudi rasizma. JE. In na čase postane tudi izziv celo za američane. Ampak dokler so uspešna in bogata dežela ni velike bojazni. Ko to morda nekoč ne bodo več, bodo pa judje med prvimi na udaru. Verjemi!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

donfilipo ::

Ja in še nekaj.

Takole med gostilniškimi in forumskimi debatami, te doleti oznaka cionist. Zlasti v naši vasi:)) A bogami i kod vas u kranjsterdamu nije mnogo bolje>:D Samo se zaradi resnejših poslov z drogami, neumnosti manj potencirajo:)

Zdaj je pa takole. Cionist se zavzema za Izraelsko državo na teritoriji bivše palestine. Cirka. Od oka. Ampak bodimo iskreni. Meni je praktično vseeno, če je tam dežela Mikimausa, pod vlado Pinokia. Res! In iskreno gledano večini slovencev. In američanov tudi. Resno postane, ko je za deželo treba darovati, se zanjo bojevati in ko se pojavijo nevarnosti pretoka bojne vihre na cel svet. To se v manjših teror oblikah že dogaja!!! Zato tudi razpravljamo! In ko smo pravilno ugotovili, da nas noben kameltreiber:) ne bo prepričal, da smo cionisti, tako moram tudi še enkrat poudariti, da pa tudi arabskega terorizma, islamkih nacionalistov in podobnih izpadov, NE PODPIRAM!!!!

Skratka. Kot mi za 36 hektlitrov jadrana in cvička. Arbitraža, sporazum, dogovori, UN, pogajanja, pa jovo na novo. Obsojanje terorja. In ko te ozmerjajo za cionista, ali za antisemita, jih pošlješ lepo s primerno psovko v 3 krasne, ker iskreno v veliki večini evropejci zaenkrat nismo ne eno ne drugo, zato smo lahko bolj objektivni. Se pa z napetostjo položaja naša nevtralnost slabša!!!!
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

petrus ::

Ljudem ni jasno da so Arabci v stalnem konfliktu s samin sabo, tega začetek ne konec ni Izrael, do 1948 ni bilo nič bratstva in edinstva.

Kot zanimivost, na NASDAQu kotira 125 Izraelskih podjetij, v eni bogi peščeni dolini ustvarjajo Judje več dodane vrednosti kot ostali arabski svet in cela Afrika skupaj, samo Silicon Wadi pripelje več vode na mlin tehnološkega razvoja kot pa pol Evrope.

Da o dobesedni vodi katero direktno ali indirektno kot vodilni na področju desalinizacije dobavljajo sosedom ne govorim.
stati inu obstati

Double_J ::

Če bi bili Judje glavno prebivalstvo v Ameriki, potem bi gotovo podpirali tudi Američane, če bi tej živeli sredi Arabcev.

Samo bi takšna država bila še bistveno močnejša, kot je ZDA sedaj. To bi pa bilo nekaj, Ahmadi bi bil krotek kot si težko mislite.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Karaya 52 ::

donfilipo je izjavil:

Res je tudi, da imajo judje kakih 100 let v rokah najbolj donosne posle na tem svetu (bančnitvo, finančni inženiring, high-tech in celo hollywood. To pomeni, da glede na to, kako malo jih je, so zastopani pri najbolj donosnih in obenem zahtevnih poslih, v daleč prevelikem proporcu in JA, med sabo so veliko bolj solidarni, kot sloviti Slovenci, ki so srečni šele, ko sosedu crkne krava


Drzi, drzi. Kjer zivim je relativno velika zidovksa ENKLAVA, ki veselo trguje med sabo. Sosed zid, racunalnicar, kupuje pri zidovksem peku in obratno. Je drazje, vsaj za 10, 20%! Dvomim da se Izraelci obnasajo isto v svoji drzavi, verjetno je tam situacija taksna kot povsod po svetu. Kolegici, nemski zidinji oddaja stanovanje neka makedonska zidovska familija, ceprav se prakticno ne poznajo velja obratno ko gre za apartma na hrvaski obali. :)

username ::

Looooooka je izjavil:

Izrael je nelegalna drzava na tujem ozemlju.
Wrong. Izrael je absolutno legalna država, ustanovljena na podlagi resolucije OZN št. 181 iz 1947, sprejeta v članstvo OZN leta 1949, priznavajo jo vse ostale države (razen par malopridnih).

Za drzavo, kjer je obvezno sluzenje 1 letnega vojaskega roka nekaj vsakdanjega za vse prebivalce....me ne rabis prepricvat, da so cist normalni
Glede na to koliko norcev tam doli deli tvoje mnenje o 'nelegalnosti' izraelske države in odkrito grmijo, da hočejo Izraelce 'pometati nazaj v morje' (mokre sanje o holokavstu, part II) - ne bi bili normalni, če ne bi imeli močne vojske.

BTW, tebi in somišljenikom - ste lepo praznovali predvčerajšnjim (20 april)?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

donfilipo ::

Karaya 52 je izjavil:



Dvomim da se Izraelci obnasajo isto v svoji drzavi, verjetno je tam situacija taksna kot povsod po svetu. Kolegici, nemski zidinji oddaja stanovanje neka makedonska zidovska familija, ceprav se prakticno ne poznajo velja obratno ko gre za apartma na hrvaski obali. :)


Hm Karaya. Kar sem videl in prebral, v Izraelu ne gre za neko manjšinsko-nacionalno solidarnost, ali recimo enega simptomov geta, kvarta, kjer bivajo tako imenovane res prodorne nacije. Recimo judje, ali kitajci.
Pri Izraelu gre za veliko več!!! Večina Izraelcev je pravzaprav sveto pripravljena braniti Izrael. To jih ogromno stane in v denarju, času in tudi dejanskem trpljenju. Marsikdo med njimi se je tja preselil iz sicer mirne dežele, kjer je solidno živel. Le občasni napol smešni antisemitizmi, so ga napotili v domovino. Res! Sem videl kar nekaj takih in podobnih izjav in zgodb na netu. Torej, kar judje preživljajo je skrajno hraber nacionalističen boj za svojo državo! Nekatere države in teroristi (predvsem arabske sorte, recimo Iran), bi jih, če bi lahko, pobili do zadnjega, ali izgnali!

Kar pa na drugi strani ne pomeni, da ni tudi nekaj kar podlih trikov šikaniranja Palestincev, ki pa morda niso teroristi in bi morda nekateri tudi v miru radi živeli, ne glede na sosede Jude. In da je zadeva smešnejša, ne morejo, ker jim trenutna histerija, sponzorji (Iran) in njihova podaljšana roka, teroristi, ne pustijo. Pomeni palestinski deček se lahko pokaže pred dekleti in svojci le, če vrže kamen na izraelski džip, ali soldata. In zdaj imaš puško, imaš državo, imaš JAJCA braniti jo (in je že parkrat uspelo), pred skoraj celo arabijo, potem pa ti nek mulec vrže kamen v glavo, ali pa tvojemu kolegu soldatu in ta obleži v mlaki krvi. Kaj boš storil???? Skratka zadeva je veliko bolj REAL in zaguljena, kot forumska heilanja Stromtruperjev, čeravno tudi ti niso za podcenjevanje. In po ozkih uličicah se med palestinci šunjajo, bi rekel, tisti najbolj prefrigani judje, ki ponujajo za nakup parcel in hiš, za to namenjene režimske vsote (pomeni ne gre za normalne civilne nakupe), nekaterim palestincem, ki so siti kamenjanj in bi raje šli. Kot krokarji bedijo in tako vrinejo par judov med palestince, začnejo se spori, nastopi policija in..... razumeš??? Pa še cel kup drugih pizdarij.

Skratka Izreelci so v tej borbi za svojo obljubljeno deželo neverjetno hrabri, močni, pa tudi spretni.... a včasih zgleda tudi podli. Ker jim morda nič drugega ne ostane.

Je pa hudič. Ko naš stoletni podzavesti arhetip, take podlosti izsledi, zazna, vidi na internetu, potem je pa icy:)
Arhetip večnega juda je ravno nastal zaradi njihove neusmiljene gumarabike, visokih obresti (islam obresti prepoveduje) in morda tudi iz takih in podobnih poslov nastale besne zavisti do premoženja. Pomeni poleg čisto rasno-nacionalnega sovraštva, gre pri tem arhetipu, tudi vedno bolj za preobrazbo v razredno sovraštvo (bogati in vplivni židje bodo pokončali svet:) in še nekaj bi poudaril. Zlahka mutira z judov na karkoli, kar se ne pridruži:)) O sodobnih internacionalnih nacijih govorim. Naj se sliši še tako smešno, to dejansko so! In ti poleg arabsko-izraelskega konflikta, za nas predstavljajo tako drugo realno nevarnost. Ker je jasno, da se recimo v Evropi ne ustavijo, ko izženejo, ali pokončajo tistih par judov, kar je ostalo. Prešli bi na komuniste, ker tudi teh ni veliko, pa nemara na vse kapitaliste, ki se ne bi slepo podredili fuhrerju in partiji. In takoj potem, bi to veljalo za vse! Pomeni internacionalni nacizem. Pa naj zdaj še kdo reče, da memi stalno ne mutirajo!!! Zdravniki sociologi so pa usposobljeni na stopnji Paracelsusa, ali manj>:D
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Ja in moj predlog rešitve? True american in spirit.

Naj presokčijo iz pušk in drage opreme na en tak socialni eksperiment. Zberejo civilizirane Palestince, jih naselijo med civilizirane jude, uvedejo civilizirano novo skupnost, kjer bo veljal talent, trud in dober namen na novo začeti. Tako je namreč nastala USA. Tako sožitje naj kažejo in hvalijo po celem svetu, ki ga bo cenil in podpiral nazaj!!! Samo da je mir!! Če to uspe, pa jaz objubim, da se bo našel nekdo, ki bo obril Ahmadinejada:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

petrus ::

Izrael je nelegalna drzava na tujem ozemlju.

So bolj po pravilih kot marsikatera evropska država, Slovenijo recimo je na začetku priznalo manj držav kot Izrael, tudi vojaško sami svoje integritete proti severnim ali zahodnim sosedom nismo zmožni garantirat, pa je vseeno Slovenija prava država.
stati inu obstati

USS Liberty ::

Če bi bili Judje glavno prebivalstvo v Ameriki, potem bi gotovo podpirali tudi Američane, če bi tej živeli sredi Arabcev.

Judje SO glavno prebivalstvo v Ameriki. Amerika je njihova plantaža, ki jo imajo v lasti. Če pa bi v Izraelu med Arabci namesto Judov živel katerikoli drug narod in bil v konfliktu z Arabci, bi se Jewish States of Amerika požvižgale na ta narod in na njegove interese in bi ta narod že zdavnaj odvrgli in ga prodali za en sod arabske nafte.

Naj presokčijo iz pušk in drage opreme na en tak socialni eksperiment. Zberejo civilizirane Palestince, jih naselijo med civilizirane jude, uvedejo civilizirano novo skupnost, kjer bo veljal talent, trud in dober namen na novo začeti.

Tega filma ne boš videl. Tudi, če bi bili čisto vsi Palestinci zelo civilizirani, jih izraelski judovski ekstremisti nikoli ne bi vzeli za sebi enake in z njimi gradili neko multikulturno državo. Judje in močan judovski lobij vsem zahodnim narodom vsiljujejo multikulturalizem, mešanje in priseljevanje, sami pa vse to zavračajo, še posebej izraelski judje, ki so zgradili hujšo apartheid državo kot je bila nekoč Južna Afrika. Izeaelski judje celo etiopske Jude zavračajo kot enakopravne in jih celo sterilizirajo, kaj šele, da bi Arabce obravnavali za enakopravne. Vsi mi nejudje na tem planetu smo za njih manjvredni goyi, ki imamo eno samo nalogo, da služimo Judom.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Mipe ::

Si Slovenec? Govori slovensko! Reče se Židje.

username ::

USS Liberty je izjavil:

Tudi, če bi bili čisto vsi Palestinci zelo civilizirani, jih izraelski judovski ekstremisti nikoli ne bi vzeli za sebi enake in z njimi gradili neko multikulturno državo.
Za koji qurac bi pa morali?
Izraelci so dobili svojo državo. Palestinski Arabci* so dobili svojo. Pa so hoteli vzeti še judovski del - a ni uspelo, kljub večkratnim poskusom. Kot (neuspešni) agresorji** so pač izgubili ozemlja in njihova država še do danes ni polno zaživela. Prav jim je - vae victis, posebej če so bili agresorji.
Če bi leta 1948 in naprej dali mir, bi jim bilo verjetno bolje.

*izraz 'Palestinci', kot se uporablja danes, je konstrukt iz 60ih let, da bi pridobili naklonjenost Zahoda oziroma njegove simpatije do Arafatovih in podobnih teroristov. Palestina je sicer geografski pojem, ki zajema današnjo državo Izrael in 'Palestinska ozemlja'. Približno tako kot Balkan, ki je nek enotni pojem, a je na njem kopica različnih držav.
Lahko bi pa primerjali tudi s pojmom Štajerska - en del je pač slovenski, drug avstrijski, v obeh pa se prebivalcem reče Štajerci..

**Agresorji so bile v bistvu ostale bližnje že obstoječe Arabske države, ki so (bile) v stalni vojni z Izraelom. Zakaj so se od leta 1948 ukvarjale z uničenjem Izraela, namesto da bi pomagale pri ustanovitvi Arabske države v Palestini - raje so si razkosale njeno ozemlje.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Wrong. Izrael je absolutno legalna država, ustanovljena na podlagi resolucije OZN št. 181 iz 1947, sprejeta v članstvo OZN leta 1949, priznavajo jo vse ostale države (razen par malopridnih).

To torej pomeni, da je treba ZDA kaznovati, ker so brez pravne podlage okupirale cel kup držav? Se moram kar strinjat. Za kazen bi jih bilo fino sparticionirat na modre in rdeče države in naredit Ljudsko Republiko Amerike in Združeno Republiko Amerike. Itak so praktično še od državljanske vojne na bojni nogi, tako da jih to ne bi ravno močno prizadelo.

username ::

jype je izjavil:

Za kazen bi jih bilo fino sparticionirat na modre in rdeče države in naredit Ljudsko Republiko Amerike in Združeno Republiko Amerike.
Ja, bolj kot država priznava osebne in ekonomske pravice posameznika, bolj jo je treba kaznovati. Nema spavanja, dokler ne zmaga kolektivizem. Rekao Slavoje Žužek, majkemi sudija.
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

donfilipo ::

Žižka ne bo nihče nič vprašal. Je pa včasih dobro, da pove kak vic in anekdoto s teh obomočij:)

Kot vidim je na kratko takole. Palestinci imajo pravico do odcepitve in samoodločbe. Izraelci imajo pravico do miru pred velikimi teroristi in malimi delikventi odcpeljenih in simpatizerjev. Simple.

Le da bo do implementacije še nekaj časa trajalo. In tak sudijski dogovor pomalem kršijo tako Izraelci, kot tudi Palestinci. Opletanja z zgodovino iz časa kraljeviča Lubricated:), pa ne bodo pomagala nič bolj kot na kosovu in balkanu. Unitarne rešitve, tipa primarno liberalne ekonomske in osebne pravice, ponekod enostavno NE gredo. Ponekod trčijo v smeti preteklosti, ponekod pa v prepade prihodnosti.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

donfilipo ::

Dobar je:)

Ker sem pomagal skreniti OFF TOPIC big time, se zdaj skesano potrudim podati svojo kretnico nazaj.

Donald Trump. Ni anti-semit. Hčerka se je poročila z judom in prestopila v judovsko vero.

Ni pa tudi ne jud. Je nemškega porekla in dobro namazan z vsemi žavbami.

Za vzbuditev pozornosti je sicer dregnil v gumarabiko in izkoriščanje človeške neumnosti, kar vsaj mene kaj preveč ne preseneča, saj to počne večina politikov na tak, ali drugačen način, kar pa me muči je, ali smo Slovenci sposobni postaviti se preko srajce ideologije, za svoj lastne interes, ki bi ga pač imeli v obliki Melanije, se pravi v postelji Donalda Trumpa. Pomeni dobesedno bi Slovenka držala prvega moža sveta za jajca. Vsaj občasno:)).
Ali pa to ne pomeni nič.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

cortez ::

Nismo. Ne priznava Obame - ne smatra ga za Američana.


Ma pa zanimiv pogled na Kitajsko.

deadbeef ::

Kakšen Trump! Ron Paul FTW!

jype ::

username> Ja, bolj kot država priznava osebne in ekonomske pravice posameznika, bolj jo je treba kaznovati. Nema spavanja, dokler ne zmaga kolektivizem. Rekao Slavoje Žužek, majkemi sudija.

Skratka Izrael je ilegalna država na ozemlju bivše Palestine?

Al kako si to zamišljaš, da boš oboje spravu skoz?

USS Liberty ::

username je izjavil:

Za koji qurac bi pa morali?

Zato, ker so Židje po celem zahodu največji promotorji multikulturalizma. In če imajo tako družbeno ureditev tako zelo radi, naj si najprej sami tako uredijo Izrael, potem naj pa šele drugim to vsiljujejo.

username je izjavil:

Izraelci so dobili svojo državo. Palestinski Arabci* so dobili svojo. Pa so hoteli vzeti še judovski del - a ni uspelo, kljub večkratnim poskusom. Kot (neuspešni) agresorji** so pač izgubili ozemlja in njihova država še do danes ni polno zaživela. Prav jim je - vae victis, posebej če so bili agresorji. Če bi leta 1948 in naprej dali mir, bi jim bilo verjetno bolje.


Kdo je tam agresor je stvar okusa. Mogoče bi sedaj, ko gledamo za nazaj zgodovino, palestinski Arabci res pametneje ravnali, če bi se sprijaznili s tisto nepravično razdelitvijo Palestine na arabski in židovski del, saj so potem izgubili še več, kot takrat dobili. Vendar, če se postavimo v njihovo kožo, je čisto logično, da takrat niso sprejeli tiste delitve Palestine, kjer so potegnili takratko, saj so dobili veliko manj ozemlja, čeprav jih je bilo v Palestini dosti več kot Židov. Zamislimo si, kako bi ravnal kak drug narod, ki bi živel na nekem ozemlju, nato pa bi se na to ozemlje v kratkem obdobju naselilo par sto tisoč pripadnikov nekega drugega naroda, ki bi trdil, da je to njihova zemlja, saj jim jo je dal bog pred par tisoč leti. Jasno je, da v takem primeru bi vedno prišlo do vojne. Ta "božji" narod ima pa za sabo najmočnejšo državo na svetu, na drugi strani oceana, ki ga že desetletja podpira z denarjem in v orožju in od vseh drugih zahteva, da strogo spoštuje neka pravila, edino temu ''božjemu'' narodu stalno gleda skozi prste in mu dovoli, da dela čisto vse kar mu paše, kar nihče drug ne sme…

username je izjavil:

izraz 'Palestinci', kot se uporablja danes, je konstrukt iz 60ih let,

Izraz 'Palestinci' je ravno toliko konstrukt kot izrazi 'Jordanci', 'Maročani', 'Libijci', 'Saudijci', 'Jemenci'… itd. In če recimo Arabce v Jordaniji lahko poimenujemo Jordanci, ne vem, zakaj pa ne bi smeli Arabce v Palestini poimenovati Palestinci. Takšno poimenovanje ne moti praktično nikogar na svetu, razen Židov.

deadbeef je izjavil:

Kakšen Trump! Ron Paul FTW!

True!
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

jype ::

Jaz mislim, da bi morali slovani dobit nazaj ozemlje na skandinavskem ščitu, s katerega so nas pregnali proti koncu paleolitika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

username ::

jype je izjavil:

Skratka Izrael je ilegalna država na ozemlju bivše Palestine?

Al kako si to zamišljaš, da boš oboje spravu skoz?
Poskusimo takole, z analognim primerom: "Švedska je država na ozemlju Skandinavije".
Bo sedaj šlo? Imaš še kako vprašanje zame, ki ga sam ne znaš razrešiti, naprimer kako matematično nalogo za 1. razred OŠ?
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

jype ::

username> Poskusimo takole, z analognim primerom: "Švedska je država na ozemlju Skandinavije".

Ja, zakaj ni tam Slovenija? Sej to nam pripada.

username ::

USS Liberty je izjavil:

Zamislimo si, kako bi ravnal kak drug narod, ki bi živel na nekem ozemlju, nato pa bi se na to ozemlje v kratkem obdobju naselilo par sto tisoč pripadnikov nekega drugega naroda, ki bi trdil, da je to njihova zemlja, saj jim jo je dal bog pred par tisoč leti.
Čigava je zemlja ? Od tistega, ki je njen zakoniti lastnik, vsaka parcela posebej.

Država ni lastnik ozemlja, ampak izvaja oblast na določenem ozemlju. Naloga države je (bi morala biti), da spoštuje in varuje zasebno lastnino. Ene države to počnejo bolje, druge slabše, ene tako rekoč sploh ne.

Izraz 'Palestinci' je ravno toliko konstrukt kot izrazi 'Jordanci', 'Maročani', 'Libijci', 'Saudijci', 'Jemenci'… itd.
Tole si mau zabluzil. Poimenovanja teh držav so nastala po različnih poteh. Recimo Saudska Arabija je dobila ime po kraljevi hiši Saud, ki vlada državi.

Palestina je pač pokrajina, tako kot recimo Skandinavija. Kot bi se Švedi oklicali za 'Skandinavce' - ja kaj pa Norvežani, Danci, itd?

Takšno poimenovanje ne moti praktično nikogar na svetu, razen Židov.
Hm, saj niti ne vem, a dejansko Žide to sploh moti ali ne (kakšnega verjetno ja, ampak ne vem za ziher). Po drugi strani pa imam jaz zgoraj navedene pripombe, pa sploh nisem Žid. Pa najbrž še kdo.

jype je izjavil:

Jaz mislim, da bi morali slovani dobit nazaj ozemlje na skandinavskem ščitu
Ja pa naj si ga Slovani dobijo nazaj - naj zberejo denar pa začnejo tam gori kupovat parcele.
Sicer pa, nas Slovencev se slovanski posli itak ne tičejo, mi smo Veneti. :D
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: username ()

jype ::

username> Država ni lastnik ozemlja

Exactly.

username ::

jype je izjavil:

username> Poskusimo takole, z analognim primerom: "Švedska je država na ozemlju Skandinavije".

Ja, zakaj ni tam Slovenija? Sej to nam pripada.
Ma kaj rineš skoz tja gor v to Skandinavijo. Brezveze. Jes bre standard, al' je 'ladno, kume.
Itak bi bilo za začetek že uspeh, če bi uredili šlamastiko z ozemljem pod Jorasovo bajto in tam okoli, da o Piranskem zalivu in meji na Mirni ne govorim, (ampak to je žal najbrž že total zasrano, se bojim).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

Isotropic ::

res je, da imajo nekateri ameri orenk oprano glavo glede izraelcev, pa tudi ce sami niso zidje.
pa dejstvo je, da izrael spijunira gor in dol po usa, predvsem vojaske tehnologije (da 100kg urana oz. plutonija niti ne omenjam). je pa dejstvo, da izrael nima nobene strateske pomembnosti vec za ameriko, sedaj ko ni vec zelezne zavese in imajo mocno svojo vojsko.
evo

- obvezen ogled 1-5





- kako naj bi zgledala zun. politika zda
tale scheuer je car ja. pa nekako najbolje kvalificiran, glede na to, da se je cel lajf ukvarjal z ME in al kaido.

Zgodovina sprememb…

USS Liberty ::

http://abcnews.go.com/Politics/donald-t...

Človek, ki stoji za Trumpovo kampanjo je Žid Michael Cohen, dolgoletni Demokrat, ki je volil za Obamo. Trump je samo še ena izmed lutk v ZDA s katero upravljajo Židi in Trump ima najbrž nalogo, da dela politično zmedo od katere bo imela največjo korist kenijska lutka v Beli hiši. Cionistom v tem trenutku najbolj usteza, da njihova kenijska lutka še naprej ostane v Beli hiši.
http://en.wikipedia.org/wiki/USS_Liberty_%28AGTR-5%29

Zgodovina sprememb…

1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

NSA kopijo prestreženih podatkov - tudi Američanov - posreduje Izraelu (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
5415360 (12344) T-h-o-r
»

V Afganistanu našli nafto, napad na Iran "neizbežen" (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7617456 (15416) Pyr0Beast
»

Izrael uspešno ubranil svoj narod pred terorističnim konvojem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
23346281 (41364) Gregor P

Več podobnih tem