» »

A1 šalabajzerji

A1 šalabajzerji

Temo vidijo: vsi
««
18 / 19
»»

pixelzgaming ::

en ogromen izpad je, rešujemo...
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

sbawe64 ::

Glede na dan in čas, verjetno ni bil Mujo na bagru ?
2020 is new 1984
Corona World order

MrStein ::

So že rešili?
Na a1.si ter Facebook ni sledi o dogodku. :))
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

enemon ::

Crknilo tudi na ADSL v Prekmurju in še vedno ne dela.

kixs ::

xDSL je v Krskem skoz delal in se vedno dela. LTE je dol padel, vendar je prisel nazaj okoli 14:45.

d4vid ::

Meni je delalo cel dan, sosed me je pa klical, da ne deluje. RUNE optika.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

nejc_nejc ::

sbawe64 je izjavil:

Glede na dan in čas, verjetno ni bil Mujo na bagru ?

Mujo koplje tam za kamor dobi komsndo. Problem je, da lastnik kabla ne ve kje ga ima.

k4vz0024 ::

Zakupljene linije s strani A1 pri Telekomu so padle. Telekom in GVO ne želita pomagati, ker nismo njihovi naročniki. Pravijo, da mora A1 sprožiti nalog za odpravo napak. Kontaktni center ni dosegljiv. Kako naj potem sploh odpravijo napako ko regijski GVO nič ne ve in noče pomagati, kljub temu da uporabljamo Telekomov omrežje, ki ga je najel A1? Vmes je kontaktni center bil dostopen, a pravijo, da za vikend nimajo kontakta s Telekomom? GVO pravi, da imajo dežurno ekipo, ki pa ni dobila naloga od Telekoma za odpravljanje napak! Pa kdo je tu nor! Izteka se rok za oddajo pripomb za poskusno. ovrednotenje. Mi bomo pa zamudili rok zaradi A1.

Ob obsežnem izpadu bi morali obvestiti Telekom pa magari da je praznik vnebovzetja A1! Telekom bi moral odpravljati napake na klice naročnikov A1, saj so solidarno odgovorni z A1!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: k4vz0024 ()

Izgleda, da se je ruski napad že začel. Telekom in A1 sta kot izgleda že v rokah Rusov! Poudarjam: tako izgleda, informacija temelji zgolj na predpostavki, da klicna centra A1 in Telekom ne dajeta informacij, zakaj je internet down, zato je to zgolj ugibanje!

Mikrohard ::

Izbereš najcenejšega operaterja na trgu, potem se pa jeziš, ker tehnična podpora ni na nivoju. Vse ima svojo ceno. A1 je odličen, ko vse deluje. Če pride do težave, se bodo pa odpravljale dalj časa kot pri konkurenci (sploh, če je napaka na strani Telekoma).

Telekom nas je leta nategunsko nategoval z norimi cenami. Jasno je da odklonitev pomoči v njihovem omrežju pomeni namenoma, da bi si pridobil stranke, ki so jih leta odirali. Telekom je navadno prase in primer neetično in družbeno neodgovornega podjetja.

Stacionarni internet je še vedno down.

Zgodovina sprememb…

NajiM ::

Lol, Telekom edini mora deliti svojo infrastrukturo...

Ja, ker ima prevladujoč monopol!

NajiM ::

Ne, to pač ne drži. A1 in ostali niso vlagali v infrastrukturo. Lahko bi povsod kjer je Telekom tudi oni potegnili optiko, pa niso.

k4vz0024 je izjavil:

Telekom nas je leta nategunsko nategoval z norimi cenami. Jasno je da odklonitev pomoči v njihovem omrežju pomeni namenoma, da bi si pridobil stranke, ki so jih leta odirali. Telekom je navadno prase in primer neetično in družbeno neodgovornega podjetja.

Restart a1 modema in svoje opreme si že naredil ?
Vmes so bojda tudi potihem nadgrajevali fw in povozili user nastavitve.

kixs je izjavil:

xDSL je v Krskem skoz delal in se vedno dela. LTE je dol padel, vendar je prisel nazaj okoli 14:45.

U sure ?
Imaš kot fizična oseba ali na firmo (sla 'dodatek') ?
Ker ftth je bila down od štajerske naprej.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Privat xDSL, delal skos. Ker na liniji 7/1 skoz kaj dol vlecem :lol:

DL mapa po urah:

x

x

2dark ::

k4vz0024 je izjavil:

Zakupljene linije s strani A1 pri Telekomu so padle. Telekom in GVO ne želita pomagati, ker nismo njihovi naročniki. Pravijo, da mora A1 sprožiti nalog za odpravo napak. Kontaktni center ni dosegljiv. Kako naj potem sploh odpravijo napako ko regijski GVO nič ne ve in noče pomagati, kljub temu da uporabljamo Telekomov omrežje, ki ga je najel A1? Vmes je kontaktni center bil dostopen, a pravijo, da za vikend nimajo kontakta s Telekomom? GVO pravi, da imajo dežurno ekipo, ki pa ni dobila naloga od Telekoma za odpravljanje napak! Pa kdo je tu nor! Izteka se rok za oddajo pripomb za poskusno. ovrednotenje. Mi bomo pa zamudili rok zaradi A1.

Ob obsežnem izpadu bi morali obvestiti Telekom pa magari da je praznik vnebovzetja A1! Telekom bi moral odpravljati napake na klice naročnikov A1, saj so solidarno odgovorni z A1!

Telekom bo naprej poskrbel za lastne naročnike. Vi niste prioriteta.

k4vz0024 je izjavil:

Pri tebi je Down. ker si na A1.

Sam čuden folk se odloči stacionarni interne pri A1 , ki ima najete vode od Telekoma.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

starfotr ::

k4vz0024 teorije zarote. S tem se tolažiš?

Zskaj čuden folk za net na A1?

nejc_nejc je izjavil:

Zskaj čuden folk za net na A1?

Na A1 greš za stacionarni net samo, če druge opcije sploh nimaš. Na razpolago ima telekom in najete vode od telekoma pri A, ker je ceneje. Pri stacionarnem netu ne gledaš, kje je ceneje, pač pa kje dela odlično in da dobiš tehnike na dom takoj.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Sem na A1, je cenej servis pa takojšen.
Skratka deluje.
Aja, pa na njihovem kablu sem...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Groot ::

nejc_nejc je izjavil:

Skratka deluje.

Enako jaz. 2dark spet bedarije prodaja po forumu

d4vid ::

Najbrž ga boli, ko sam pri telekomu preplačuje storitve in mu prav pride par urni izpad A1.
V 15 letih, kar imam Amis/A1, s samim internetom nisem imel težav. In dokler bo denar za položnico šel iz mojega žepa, bom gledal na ceno interneta. Raje prišparam 250€ letno in preživim 1 izpad v 15 letih, kot da za "zanesljivost in podporo" Telekoma (ki je, btw, ravno tako drek, le da dražji) plačujem ekstra.
Main PC: Asus PN50 | AMD Ryzen 5 4500U | 16 GB RAM | 256 GB SSD
PC2: HP Z400 | Intel Xeon L5630 | 6 GB RAM | 120 GB SSD
Laptop: HP Elitebook 840G1 | Intel i5 | 8 GB RAM | 256 GB SSD

gddr85 ::

k4vz0024 je izjavil:

da ne govorim, da zvonijo po stanovanjih in sprašujejo, kater internet ima folk in če že ima optiko in tud če jo že ima, če lahko pridejo na obisk in razlagajo, kako je pri njih boljše, boljši paketi, cenejše ipd. bullshit...izgleda manjka strank :))

nejc_nejc je izjavil:

Skratka deluje.

On je pa na telomomovih najetih vodih. ne bo telekom reševal A1 uporabnike.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

2dark je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Skratka deluje.

napaka
kar na pamet nekaj bluziš

Groot je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Skratka deluje.

Enako jaz. 2dark spet bedarije prodaja po forumu

Nisme jaz tisit, ki imam izpade na internetu. Konstantne pa jamranje.

nejc_nejc je izjavil:

2dark je izjavil:

nejc_nejc je izjavil:

Skratka deluje.

napaka
kar na pamet nekaj bluziš

Kaj bluzim. A1 ma najet vod od telekoma. Točno tako je kot sem napisal. Kot prvo mora A1 preverit , če ni težava pri njih. Kot drugo Telekom ne bo prvo reševeal težav drugega operaterja. Jokajte škrtuhi. zato so forumi, da lahko jokate v nedogled.

gddr85 je izjavil:

k4vz0024 je izjavil:

da ne govorim, da zvonijo po stanovanjih in sprašujejo, kater internet ima folk in če že ima optiko in tud če jo že ima, če lahko pridejo na obisk in razlagajo, kako je pri njih boljše, boljši paketi, cenejše ipd. bullshit...izgleda manjka strank :))

Pa prodajajo pravljice o zanesljivosti za manj denarja. POznamo. Polovica slovencev se vozi na starih zlizanih gumah. To je podobna zgodba kot najcenejši internet pa najcenejše zavarovanje.
(\___/)
(> _ <)
(>&#127851; )

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: 2dark ()

Kabel, na katerem sem priključen je od A1. Čisto preprosto.
Uporabljaj ažurirane podatke.

Kot prvo mora A1 preverit , če ni težava pri njih. Kot drugo Telekom ne bo prvo reševeal težav drugega operaterja

Prosim, če nam razložiš protokol čekiranja?
Ne vem kje vidiš zamude.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nejc_nejc ()

Mi lahko prosim, nekdo, ki je prijazen pove zakaj so se izpadi začeli prejšnji soboto in se periodično ponavljajo? Najlepša hvala

Imam A1 ftth, gpon TK, včeraj je bil net down od 13:06 do 16:03 (sodeč po logih).

Tole je letos vsaj pri meni prvi izpad neta pri A1.

d4vid je izjavil:

Najbrž ga boli, ko sam pri telekomu preplačuje storitve in mu prav pride par urni izpad A1.
V 15 letih, kar imam Amis/A1, s samim internetom nisem imel težav. In dokler bo denar za položnico šel iz mojega žepa, bom gledal na ceno interneta. Raje prišparam 250EUR letno in preživim 1 izpad v 15 letih, kot da za "zanesljivost in podporo" Telekoma (ki je, btw, ravno tako drek, le da dražji) plačujem ekstra.

Amis je bil tata mata proti sedanjemu A1.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

sbawe64 je izjavil:

Imam A1 ftth, gpon TK, včeraj je bil net down od 13:06 do 16:03 (sodeč po logih).

je bil objavljen

nejc_nejc
je bil objavljen

Ne razumem kaj hočeš povedati.
2020 is new 1984
Corona World order

Povej kaj več. Hvala.

izpad zaradi del ali zaradi ne vem kaj.
tokratni zaradi del in je bilo objavljeno predčasno- opozorjeno če hočeš.....

Šure, kje je tu Štajerska, Prekmurje, Dolenjska ? Glej za 23.11

SS

Gornji Grad je v Zgornja Savinjska dolina

https://www.a1.si/omrezje/dela-na-omrez...

btw, zgornje številke, kdaj je bil net down, so v plus/minus 3 minute "tolerance".
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

ne vem kaj je bilo na Dolenjskem,
Benedikt je pa zelo blzu štajerske in prekmurja.

kako potekajo in kje so glavna vozlišča ne vem....

pixelzgaming ::

nejc_nejc je izjavil:

ne vem kaj je bilo na Dolenjskem,
Benedikt je pa zelo blzu štajerske in prekmurja.

kako potekajo in kje so glavna vozlišča ne vem....

Ni bilo objavljeno. Izpad je bil 2h na večini fix-a ter servisov in cca 4h klicni center. Ni bilo povezano z vozlišči.

k4vz0024 je izjavil:

Mi lahko prosim, nekdo, ki je prijazen pove zakaj so se izpadi začeli prejšnji soboto in se periodično ponavljajo? Najlepša hvala

če je MB Tabor telekom linija potem je bil nek upgrade telekomove centrale in prihaja do določenih težav.. isto je bilo že v celju nekaj časa nazaj in se je odpravilo po 14 dneh potem ko je telekom naredil rollback
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 50TB HDD | Proxmox VE
Telefon: Samsung S23 Ultra | iPhone 16 Pro Avto: Megane MK4 GTLine

Mikrohard ::

Noben ne dela nadgradenj čez vikend. Če je zadeva crknila čez vikend, je bilo to nepričakovano... in posledično je tudi dalj časa trajalo, da se je popravilo.

val46 ::

Drugače objavljate štajersko, prekmurje, dolenjsko...izpad je bil po celi državi. Tudi pri nas na primorskem, in to včeraj popoldan, kot tudi danes zjutraj. Včeraj jim neki časa niti njihova spletna stran ni delovala, tako da...

Kontaktni center A1 pravi, po 7-dnevih ne vedo. Telekom center noče povedati.

Meizu ::

Jih ruknit na civilno tožbo, pa naj se s tistim zajebavajo potem.

hamez66 ::

Če prav razumem, izpad še vedno traja? Meni mobilni a1 dela, stacionarni a1 pa ne. Še dobro, da mobilni deluje.

AtaStanko ::

val46 je izjavil:

Drugače objavljate štajersko, prekmurje, dolenjsko...izpad je bil po celi državi. Tudi pri nas na primorskem, in to včeraj popoldan, kot tudi danes zjutraj. Včeraj jim neki časa niti njihova spletna stran ni delovala, tako da...

Primorska, (štajerska, prekmurje, dolenjska...) ni cela država;)
Pri "meni" Gorenjska, konkretno okolica Kranja nisem imel nobenega izpada. Dela kolikor dela, isto vsak dan:|
Za sosede pa ne vem. Bo kakšen sosed povedal:))

nejc_nejc je izjavil:

sbawe64 je izjavil:

je bil objavljen

Kje? Ni nič. (če meniš drugače, daj link ali sliko)

Malo skrivajo,malo pometejo pod preprogo...
Motiti se je človeško.

Meizu je izjavil:

Jih ruknit na civilno tožbo, pa naj se s tistim zajebavajo potem.

Zakaj bi zapravil ogromno količino denarja in časa, če lahko preprosto reklamiraš račun?
Motiti se je človeško.

Ima kdo mail od A1?

Danes je deloval 4 ure. Spet je mrk.

Zgodovina sprememb…

Han ::

A1 že dolgo ne uporablja maila. Namesto tega imaš na voljo kontaktni obrazec ali virtualnega asistenta Lumi. S teženjem slednjemu se lahko dokoplješ do človeškega asistenta.

https://www.a1.si/pomoc-in-informacije

val46 ::

Resno to slednje? Ker tega nisem vedel...po par "odgovorih", sem obupal, ko sem uporabil ta Lumi. No, bom vedel za naslednjič, da mu "težim" dokler ne odpiše nekdo iz mesa in krvi :)

Ganon ::

Takoj natipkaš "pogovor s svetovalcem" in te poveže. ;)
««
18 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1958609685 (1575) Mr.G.
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
384110594 (1571) kixs
»

Hot, BOB, Telemach in vse ostalo (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
15654457 (16785) V-i-p
»

A1 bo z novim letom podražil stare pakete (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
5316259 (9271) pwn3rrr
»

Telekom in A1 dražita pakete (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
19574766 (62212) Cruz

Več podobnih tem