» »

A1 šalabajzerji

A1 šalabajzerji

Temo vidijo: vsi
««
21 / 21
»
»»

Liker ::

Pa saj število naročnikov je lahko večje od števila uporabnikov, ne?
Žena ima recimo svojo in službeno številko, jaz imam dodatno naročnino za internet na vikendu, tega je polno.

dussan ::

sbawe64 je izjavil:

dussan
Zakaj se ne prestavite kam drugam ?
a1 se na boljše ne bo spremenil (tako vsaj kaže).

Ker imamo poleg terminalov še nekaj sto uporabnikov. Telefonija niti ni slaba, je povsem primerljiva s Telekomom, vsaj kar se tiče pokritosti in delovanja. Nekaj let nazaj smo šli iz Telekoma k A1 in si ne želim novega prehoda. Govorim o menjavi SIM kartic pri nekaj sto telefonih in 50+ terminalih ter s tem povezanim delom in administracijo. Cenovno pa sta si A1 in Telekom podobna. Smo testiral tudi Telemach, ki pa v resnici ni zrel za podjetje s 50+ razmerji.
Tako smo se sprijaznili z nekaj izpadi vsako leto... In osiranjem po forumu :)

pixelzgaming ::

izpadi, dela, itd. so normalna zadeva in se tu kaj dosti ne bo spremenilo. če rabiš redundanco kupi dual sim telefon in vrzi notri simko od a1 in ts in maš mir. sam imam tak zadnja 2 leta in od takrat se nisem imel downtime.

800k je bila ocena, nevem zdaj točno če je 700k ali 800k, verjetno je nekje v sredini teh številk.
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

Zgodovina sprememb…

BCSman ::

OBVESTILO
Pozdravljeni,

od 15. 5. 2025 dalje je spletni portal Moj A1 na voljo izključno poslovnim uporabnikom.

Za vse zasebne uporabnike je na voljo mobilna aplikacija Moj A1, ki omogoča enostaven in hiter dostop do vseh vaših podatkov, storitev in funkcionalnosti, kjerkoli in kadarkoli.

Aplikacija Moj A1 je na voljo za vse pametne telefone in tablice z operacijskima sistemoma iOS in Android.

Šalabajzerji eni. Niti do računa ne morem zdaj dostopat, ker iz neznanega razloga ga nisem prejel po pošti ta mesec...

Edit: Obveščamo vas, da prehajamo na digitalni način poslovanja, kar pomeni, da postopoma spreminjamo tip računa, ki ga prejemate. Ta ne bo več posredovan po pošti, pač pa bo na voljo v aplikaciji ali na portalu Moj A1. Račune sicer lahko prejemate tudi na vaš e-naslov.
To sem še našel nekje na njihovi strani. A je še kdo ki ni prejel fizičnega računa ta mesec? Obvestila namreč nisem prejel nobenega da se to ukinja, ne po pošti ne po mailu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BCSman ()

Ganon ::

Kakšne težave imate nekateri ...

d4vid ::

Bemtiš, na tehničnem forumu taka vprašanja...

Jaz prejemam račun na mail praktično od kar je račun na moje ime, zakaj bi rabil en list dobivat po navadni pošti, če plačam tako ali tako z elektronsko/mobilno banko.
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

val46 ::

Zato, ker recimo niso vsi računalniško pismeni in podkovani. Kaj pomaga ta aplikacija enim starejšim ljudem, k še sms ne znajo poslat po telefonu? Morda niti nimajo "pametnega" telefona? Mene zanima kako bo to zgledalo pri mojih starših? Noben od njiju nima pametnega telefona, ker jima to nič ne pomeni/rabi, oče sicer ima računalnik in svoj email, ampak ne vem če ga je v zadnjih 3 mesecih enkrat prižgal, če ga pa je, pa dvomim da je šel na mail gledat, ker razen par slik, k smo mu tokom let poslali na mail, dvomim da ima kej drugega na njemu. A kdo ve, če se da spremenit, če gresta v kak salon od A1, da bi še vedno dobivala račun/položnico v tiskani obliki vsak mesec na dom?

Folk se hvali kako je napreden, ker ne rabi fizičnih računov domov, potem pa si gre sprintat račun za lastni arhiv...medtem je pa korporacija prihranila pri pošiljanju papirja, naprednež pa je trošil lastno kartušo.

Han ::

Menjaš operaterja. T-2 npr. še vedno pošlje račun na ogromnem zloženem papirju, ki ga lahko sicer vidiš tudi na spletni strani.

val46 ::

Han je izjavil:

Menjaš operaterja. T-2 npr. še vedno pošlje račun na ogromnem zloženem papirju, ki ga lahko sicer vidiš tudi na spletni strani.

Jima ne pride v poštev, ker poleg TV in interneta, imata oba še mobilno telefonijo pri njih in dobita vse na isti položnici. Pa tudi ne bi ju zdej na stara leta rad obremenjeval z neko menjavo operaterjev in privajanje na novo telekomando in ostale zadeve.

Han ::

Potem se pa zmeni, da pošljejo račun na tvoj mail.

Klical na a1, pravijo da je prišlo do težav pri tiskanju/pošiljanju računov in bodo prišli enkrat drug teden (rok za plačilo je sicer do nekje 22. v mescu).

pixelzgaming ::

račun imaš tudi v Moj A1 appu
PC: Ryzen 7 3700X | 32GB DDR4 | 500GB NVMe | 10TB HDD | RX 6800 XT | W10
Server: i5 6500 | 32GB DDR4 | 256GB SSD | 14TB HDD | Proxmox VE
Server2: i7 4770 | 16 GB DDR3 | 128GB SSD | 16TB HDD | CasaOS

bambam20 ::

BCSman je izjavil:

Klical na a1, pravijo da je prišlo do težav pri tiskanju/pošiljanju računov in bodo prišli enkrat drug teden (rok za plačilo je sicer do nekje 22. v mescu).

Kaj se sekiraš. Jaz vedno 1 mesec kasneje plačujem.

alkor ::

A se koga nategujejo pri prenosu podatkov; to obracunsko obdobje sem si prav resetiral telefonski mobile data counter in evo na 11.9 Gb so mi zablokiral in poslal msg da sem jih ze 18 porabil!!!
LP, a

sbawe64 ::

Za vzpostavitev vsake podatkovne seje se porabi XX kB.
Če imaš veliko takih sej se lahko nabere.
2020 is new 1984
Corona World order

Master_Yoda ::

Ze 3. se mi je sedaj zgodilo da mi hitrost pade na 100 Mbit/s. Po tem ko restartam A1 modem pa dela s polno. Nekje na tem forumu sem bral da se je to tudi drugim dogajalo. Ce je kateri tukaj prosim da pove ce je ze resil to ?

Modem je v bridge modu, router imam svoj.
Dovie'andi se tovya sagain.

Meizu ::

Odmisli bridge, ker so nesposobni karkoli bridgat.

Osebno nikomur ne predlagam, da ima stacionarni internet pri A1.

napasi ::

bambam20 je izjavil:

Nobeden stacionarni preko starega telefonskega kabla NI KAJ PRIDA.
Če nimaš optike edina od slabih možnosti malo bolje 5G kar vsi tudi nudijo in obljubljajo ne vem kaj, vendar če pretvornik od telefonije ni kje blizu tudi ne bo...vendar operaterji to ponujajo

To se mi drugace naredi na optiki in ne na bakru. Sem jim drugace poslal vprasanje, me zanima kaksen bo odgovor.

Zgodovina sprememb…

Master_Yoda je izjavil:

Ze 3. se mi je sedaj zgodilo da mi hitrost pade na 100 Mbit/s. Po tem ko restartam A1 modem pa dela s polno. Nekje na tem forumu sem bral da se je to tudi drugim dogajalo. Ce je kateri tukaj prosim da pove ce je ze resil to ?

Če imaš samo internet in tvoj router ni čisto primitiven, lahko odstraniš a1 modem iz sheme:
iz ONT do routerja
https://slo-tech.com/forum/t798101/99
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

So me ze klicali da dobim nov modem med tednom.

Hvala drugace za link, bom probal da vidim ce mi uspe vzpostaviti tako da bo delal tudi tv tako kot je en uporabnik na tvojem linku napisal. Samo bom pocakal in najprej ta njihov modem zamenjal in potem kloniral MAC od novega. Pa poiskal kje so ustrezne nastavitve na openWRT.

bambam20 je izjavil:

Osebno vsakomur predlagam, da ima stacionarni internet pri A1. Deluje, kot mora. No, vmes je odpovedal modem, ki so ga brez težav zamenjali in mi dali še konkreten popust pri naročnini.

priden2 ::

Master_Yoda je izjavil:

Maš A1 optiko prek telekoma? Če ja, drži za 6s reset tipko na majhni telekomovi škatli.

Ganon je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Osebno vsakomur predlagam, da ima stacionarni internet pri A1. Deluje, kot mora. No, vmes je odpovedal modem, ki so ga brez težav zamenjali in mi dali še konkreten popust pri naročnini.

Tako kot deluje pri Telekomu optika pri A1 nikoli ne bo.

Imel paket pri Telekomu, zdaj pri A1. Internet deluje, s hitrostjo, kot je navedena v pogodbi. Kaj je po tvoje "tako", ne vem.

Ganon je izjavil:

Imel paket pri Telekomu, zdaj pri A1. Internet deluje, s hitrostjo, kot je navedena v pogodbi. Kaj je po tvoje "tako", ne vem.

Da ni izpadov. Vedno deluje s hitrostjo kot je v pogodbi. Točno to kar sem napisal. Optiko sem dobil 2008 in od takrat sem menjal samo dva modema zaradi nadgradnje. Nikoli ni bilo drugače izpadov ipd. kot jih imate pri ostalih ponudnikih.

Nisem imel izpadov ne pri Telekomu ne pri A1. Imel sem enega zaradi odpovedi opreme, za kar sem prejel kompenzacijo.

ZveeZ ::

Jaz pa imam z A1 edino izkusnjo 5G internet.
Konstantno problemi. Po prehodu na TS pa deluje kot oglasevano. Tudi sedaj, v turisticni sezoni, ko naj bi bili 5G oddajniki zelo obremenjeni.

Večina imam non stop probleme z A1. Pri mobilni naročnini lahko enostavno se prestaviš. Pri stacionarnem inetrnetu pa ne gre ravno čez noč.

zato imamo temo o težavah pri A1 tako polno, medtem kot tista o Telekomu sameva ali pa jaz kaj ne vidim. lol

Tukaj se gre zgolj,da se gleda cenejšo in ne kvalitetnejšo storitev in podporo.

Pegart ::

Meni A1 dela brez težav in z oglaševano hitrostjo. Še posebej dobro pa je, da lahko svoj router povežem direktno na pretvornik optike in se mi ni treba zanašati na operaterjev modem in komplicirati z nastavitvami bridga ali dvojnega odpiranja portov.

bambam20 je izjavil:

Večina imam non stop probleme z A1. Pri mobilni naročnini lahko enostavno se prestaviš. Pri stacionarnem inetrnetu pa ne gre ravno čez noč.

zato imamo temo o težavah pri A1 tako polno, medtem kot tista o Telekomu sameva ali pa jaz kaj ne vidim. lol

Tukaj se gre zgolj,da se gleda cenejšo in ne kvalitetnejšo storitev in podporo.

Boš objavil statistiko, da vidimo to večino? Kolikor jih jaz poznam, so zadovoljni. To so gostilniška natolcevanja.

napasi ::

Pegart je izjavil:

Meni A1 dela brez težav in z oglaševano hitrostjo. Še posebej dobro pa je, da lahko svoj router povežem direktno na pretvornik optike in se mi ni treba zanašati na operaterjev modem in komplicirati z nastavitvami bridga ali dvojnega odpiranja portov.
Glede ruoterja pa jaz imam T2 in sem router vtaknil direk v njihov modem potem sem pa na njihovem izklopil wifi ker je moj boljši i delije OK.

Ja lahko če si na optiki ali pa kje blizu oddajnika!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: napasi ()

Pegart je izjavil:

Ti TV tudi dela ? Kaj si vse moral nastaviti na svojem routerju ?

Meizu ::

Boš objavil statistiko, da vidimo to večino? Kolikor jih jaz poznam, so zadovoljni. To so gostilniška natolcevanja.

Če kot večino misliš folk z dolgimi nohti, ki ovčje pritiska po telefonih rzanorazne knofe in nimajo pojma kaj internet sploh je, potem itak.

Če misliš računalniško ozaveščen in izobražen folk, potem absolutno ne. Ni šans.

napasi je izjavil:

Pegart je izjavil:

Ja lahko če si na optiki ali pa kje blizu oddajnika!

Zgoraj se je omenjalo, da je tudi A1 optika bedna, zato sem objavil svojo izkušnjo. Je pa res, da sem manj kot eno leto pri A1.

Master_Yoda je izjavil:

Pegart je izjavil:

Ti TV tudi dela ? Kaj si vse moral nastaviti na svojem routerju ?

Imam samo internet, tako da nimam informacij. So pa neke nastavitve omenjali v že prej omenjeni temi: A1 optika v bridge mode nehala delovati, specifično tale post.

internet vlan id 3902 + ostalo (802.1Q tag ON + mac clone od a1 modema wan porta):
https://slo-tech.com/forum/t798101/p846...

Glede "mac clone od a1 modema wan porta": pri meni sta bila dva mac naslova, pozabil kateri je relevanten (se moraš logirati v gui, na samem modemu zyxel DX3101 ni napisan).

d4vid je napisal, kaj dela za iptv (LAN 4 VLAN 3970).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Za asusa greš pod LAN -> IPTV, nastaviš na manual setting, internet VLAN 3902, LAN 4 pa na 3970 (isto LAN 3, če imaš 2 sprejemnika).

Potrdi, in to je to. MACa nisem rabil klonirat niti kaj drugega nastavljat.

Od tistega posta (torej od marca) zadeva deluje stabilno in s 500/100Mbit.
Edino ruter včasih zmrzne, malo je podhranjen za 35+ naprav + še iptv...

Nastavitve za opnsense še študiram.

Also: vlani se lahko razlikujejo, ni povsod 3970/3902.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: d4vid ()

trololololo ::

velja tudi za opcijo telekom optika - pretvornik - a1 router ? (torej bi brez a1 routerja, da bi mojega dal direkt)

Zgodovina sprememb…

d4vid
Meni se brez clona maca a1 modema na wan port od routerja pppoe povezava ne vzpostavi.
Tudi v sosednji temi ni nihče omenjal.

trololololo
Ja, o tej vezavi je govora.
Optika, ont, tvoj router.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

Mogoče je odvisno od ponudnika optike. Na RUNE se brez kloniranja mac naslova vzpostavi bp.

trololololo ::

jep deluje. kloniral in vlan nastavil.

Zgodovina sprememb…

Meni tudi dela brez kloniranja MAC naslova. Nisem na RUNE, sem na A1 optiki.

Potem je najbrž kaka omejitev telekoma, da ne smeti vsak po njihovem omrežju.

d4vid je izjavil:

Mogoče je odvisno od ponudnika optike. Na RUNE se brez kloniranja mac naslova vzpostavi bp.

Gpon here (Telekom).
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

««
21 / 21
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 Slovenija (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
390121458 (1146) MrStein
!

Katerega internetnega ponudnika izbrati? (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Omrežja in internet
1977644169 (5134) ales74
»

A1 Kombo M (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Omrežja in internet
24685992 (28397) Tilen
»

Telekom in A1 dražita pakete (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
19580135 (67581) Cruz

Več podobnih tem