Forum » Pomoč in nasveti » Plačilo licitacije Ebay
Plačilo licitacije Ebay
Remu ::
Pozdravljeni,
na Ebay-u se licitiral za določen arikel in zmagal. S prodajalcem sem bil že prej v dagovoru (preko Ebay-a) da lahko stvar osebno prevzamem in plačam na roko. Ali sem dolžen plačati preko Ebay-a (PayPal-a) oz imam kakšne obveznosi do njih, saj nebi bil rad označen kot slabega kupca( neplačnika)
Lep pozdrav in hvala za hitre odgovore.
na Ebay-u se licitiral za določen arikel in zmagal. S prodajalcem sem bil že prej v dagovoru (preko Ebay-a) da lahko stvar osebno prevzamem in plačam na roko. Ali sem dolžen plačati preko Ebay-a (PayPal-a) oz imam kakšne obveznosi do njih, saj nebi bil rad označen kot slabega kupca( neplačnika)
Lep pozdrav in hvala za hitre odgovore.
FrRoSt ::
Robo iz Ebaya boš osebno prevzel in plačal na roke!?
Bentiš! Tole pa niso heci.
Da ne bo slučajno Ebay propadel!???
Bentiš! Tole pa niso heci.
Da ne bo slučajno Ebay propadel!???
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.
Menil sem se za osebni prevzem in pačilo ob prevzemu. Zanima me ali sem kaj dolžen zaklučiti plačilo preko Ebaya saj imam artikel označen kot neplačan.
Machete ::
Vidva pa sta A je to...
1. artikel lahko ti označiš kot plačan, če ima prodajalec možnost plačila z bančnim nakazilom ali osebni prevzem.
Ob tem se šteje, da je plačano in njemu ebay odtrga provizijo z računa.
2. Lahko da kot prodajalec prošnjo za preklic nakupa, ti moraš sprejeti (predlagam to varianto).
3. 150 boš plačal, ker ni vmes čudežne vile, ki bi dražila na 168. Pri avkcijah se proda po izklicini ceni, če je dražitelj en sam. (Tako tudi na javni dražbi fursa npr.).
4. Ti plačaš kolikor ti piše v ebayu. Skrite provizije so za prodajalca.
1. artikel lahko ti označiš kot plačan, če ima prodajalec možnost plačila z bančnim nakazilom ali osebni prevzem.
Ob tem se šteje, da je plačano in njemu ebay odtrga provizijo z računa.
2. Lahko da kot prodajalec prošnjo za preklic nakupa, ti moraš sprejeti (predlagam to varianto).
3. 150 boš plačal, ker ni vmes čudežne vile, ki bi dražila na 168. Pri avkcijah se proda po izklicini ceni, če je dražitelj en sam. (Tako tudi na javni dražbi fursa npr.).
4. Ti plačaš kolikor ti piše v ebayu. Skrite provizije so za prodajalca.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Machete ()
Ni mi jasno še nekaj: Ob licitiranju je bila izklicna cena 150.00€ vpisal sem 168.00€ ,( ker se je vse dogajalo zadnje sekunde in mogoče sem kaj spregledal) sem dobil licitacijo za 150.00€ - začetna cena. Zato me zanima, oz. ker nimam pojma, sumim, da je vmes še kakšna provizija, katero sem komu dolžen?
Machete, če poveš pameten odgovor hvala. Če nimaš kaj počneti ti lahko dam kaj nasvetov.
Machete, če poveš pameten odgovor hvala. Če nimaš kaj počneti ti lahko dam kaj nasvetov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Remu ()
Evo sem ti dal pameten odgovor, če ti nisi dovolj, da bi se pozanimal kakšno zadevo prej, preden na slepo klikaš po ebayu.
jarre ::
@Remu... Machete ti je res odgovoril zelo korektno.
Ti bom še enkrat ponovil (čeprav je že Machete lepo napisal): Kljub temu, da si vpisal 168 EUR, je Ebay sprejel najnižjo ceno, ki jo je nastavil prodajalec, ker si bil ti edini licitator.
Razlika do 168 EUR bi se "napolnila"oziroma izkoristila, če bi se pojavil še kak drug licitator in bi vpisal drugo ceno... recimo 167 EUR.
Je to dovolj razumljivo?!
Ti bom še enkrat ponovil (čeprav je že Machete lepo napisal): Kljub temu, da si vpisal 168 EUR, je Ebay sprejel najnižjo ceno, ki jo je nastavil prodajalec, ker si bil ti edini licitator.
Razlika do 168 EUR bi se "napolnila"oziroma izkoristila, če bi se pojavil še kak drug licitator in bi vpisal drugo ceno... recimo 167 EUR.
Je to dovolj razumljivo?!
opeter ::
Da ti na kratko odgovorim glede enega od vprašanj: ne, ti ne boš imel dodatnih stroškov.
Plačaš tistih 150 EUR ali kolikor si maksimalno licitiral in nič več.
Prodajalec pa bo moral plačat cca. 10 odstotkov te vrednosti eBayu. Ampak to ni tvoja skrb.
Ti mu daš na roko 150 EUR, vzameš robo, v eBayu označiš, da je plačano in je to to.
Aja še to: če si zadovoljen, mu daš pozitivno oceno.
Adijo.
Plačaš tistih 150 EUR ali kolikor si maksimalno licitiral in nič več.
Prodajalec pa bo moral plačat cca. 10 odstotkov te vrednosti eBayu. Ampak to ni tvoja skrb.
Ti mu daš na roko 150 EUR, vzameš robo, v eBayu označiš, da je plačano in je to to.
Aja še to: če si zadovoljen, mu daš pozitivno oceno.
Adijo.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j
Zgodovina sprememb…
- spremenil: opeter ()
Machete, prej sem videl samo prvo vrstico (verjetno si poravil odgovor).
Hvala vsem za hitre odgovore.
Prodajalec se mi ni oglasi (mogoče ne utegne), koliko časa naj počaka. Ko sem mu pisal, da bi osebno prevzel artikel in palčal na roko kot je imel opisano in sva bila dogovorjena preko meila. Plačati mu preko PayPal-a ne morem, saj ne pošilja v Slovenijo. Tudi to lahko rešim, saj lahko popravim naslov in mu dam naslov v Italiji.
Bojim se, da ne bo hotel artikla porodati, saj sem izlicitiral po začetni ceni 150.00€, katera je rabljena vredna cca 600-800 , nova 1150.00€
Hvala vsem za hitre odgovore.
Prodajalec se mi ni oglasi (mogoče ne utegne), koliko časa naj počaka. Ko sem mu pisal, da bi osebno prevzel artikel in palčal na roko kot je imel opisano in sva bila dogovorjena preko meila. Plačati mu preko PayPal-a ne morem, saj ne pošilja v Slovenijo. Tudi to lahko rešim, saj lahko popravim naslov in mu dam naslov v Italiji.
Bojim se, da ne bo hotel artikla porodati, saj sem izlicitiral po začetni ceni 150.00€, katera je rabljena vredna cca 600-800 , nova 1150.00€
mhm..
Mi je že odgovoril, da je v na vikendu in da lahko pridem med tednom iskat in plačat, ker sedaj nima s seboj. Poslal mi je tudi svoje telefonsko. Lahko pa naslednji konec tedna vzame s seboj na vikend in mi skrajša pot za 100 km in se tam dobiva. Ni fake. Ni telefon in ni elektronika, je zelo specifična stvar. Upam samo da ne dobi drugega kupca do naslednjega tedna.
Ti si taprav klen Slovenc, ko gre po robo z ebaya za 150 eur osebno v tujino. Potomec Krpanovega Martina v prvem redu :)
Zgodovina sprememb…
gorazdkop ::
Ebay ima z razlogom določene varovalke in zahteve
Da ne boš razočaran, ko dobiš meglo za 150€
Zakaj pa ne urediš po ebay-poti. Plačaš s paypalom in dobiš po pošti?
Da ne boš razočaran, ko dobiš meglo za 150€
Zakaj pa ne urediš po ebay-poti. Plačaš s paypalom in dobiš po pošti?
Ker ne more končat plačila, ker prodajalec nima nastavljeno, da pošilja v Slo. Take stvari se seveda pogleda in doreče prej. Sem tudi sam že zašuštral na tak način, pa je prodajalec uredil invoice, pa je šlo.
*Glede varovala, pa kaj pa je boljše varovalo, kot da greš po zadevo osebno? A si rojen po letu 2000, da misliš, da zna ebay zate bolje poskrbeti, kot ti sam? :D
*Glede varovala, pa kaj pa je boljše varovalo, kot da greš po zadevo osebno? A si rojen po letu 2000, da misliš, da zna ebay zate bolje poskrbeti, kot ti sam? :D
Zgodovina sprememb…
gorazdkop ::
:) sem malo starejši
sem tudi že imel nakup na licitaciji, kjer nisem preveril glede pošiljanja v SLO, pa mi je uspelo rešit
tudi par poskusov nategov mi je do zdaj uspelo z njihovo pomočjo uspelo rešit
Moj namen je bil, da je avtor previden in mu seveda želim, da bi prišel do željene stvari s čimmanj truda in stroškov
sem tudi že imel nakup na licitaciji, kjer nisem preveril glede pošiljanja v SLO, pa mi je uspelo rešit
tudi par poskusov nategov mi je do zdaj uspelo z njihovo pomočjo uspelo rešit
Moj namen je bil, da je avtor previden in mu seveda želim, da bi prišel do željene stvari s čimmanj truda in stroškov
Stanujem par km od meje z Italijo. Bolj mi je oddaljena Ljubljana, kot zmenjeno mesto izmenjave. Plačal bom ob osebnem prevzemu. Mislim, da nisem se zajebal.
Hvala za pomoč.Javim ko prevzamem.
Hvala za pomoč.Javim ko prevzamem.
Prevzel sem artikel. Zelo lepo ohranjen. Zelo zadovoljen.
Mislim, da se je prodajalec malo zataknil, ko je napisal, da pošilja samo v Italijo. Artikel je zelo specifičen in malo kupcev.
Hvala vsem za pomoč.
Mislim, da se je prodajalec malo zataknil, ko je napisal, da pošilja samo v Italijo. Artikel je zelo specifičen in malo kupcev.
Hvala vsem za pomoč.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 108 109 110 111 )Oddelek: Kaj kupiti | 994154 (315) | predi |
» | ebay dražbaOddelek: Pomoč in nasveti | 12114 (5548) | Riff |
» | Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?Oddelek: Loža | 6115 (3663) | solatko |
» | nakup preko eBay-ja (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 26368 (14439) | St235 |
⊘ | Kupovanje prek eBaya (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Kaj kupiti | 103032 (47579) | Tilen |