» »

Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?

Prodajanje na bolhi - zakaj samo osebni prevzem?

Tim55 ::

Opažam, da veliko prodajalcev na bolhi ponuja samo osebni prevzem in ne pošiljanja po pošti.

Zanima me razlog za tako odločitev? Je problem v tem, da obstaja možnost, da kupec pošiljke ne prevzame in je strošek poštnine na prodajalcu? Kako pogosto se to dogaja?

Sam sem že velikokrat poslal po pošti in nikoli imel slabih izkušenj.

mihec87 ::

Z tem se rešiš nategunov in nadaljnih problemov(neprevzem, sam uniči pa hoče denar nazaj, itd..)

krneki0001 ::

Prvi primer:
Pošljem človeku zadevo in je ne sprejme, pa po 15ih dneh pride vse skupaj nazaj in jaz plačam 2x poštnino (do njega in še nazaj).

Drugi primer:
Človek plača na račun, pošljem človeku paket (je sam rekel da ne priporočeno) in on trdi da paketa ni dobil. Se pripeljem do njegove pošte z računom svoje pošte in ugotovijo, da mu je bil paket dostavljen na dom. Ga pokličem in mu povem, da je poštar podpisal papir, da mu je dostavil pošto in kr naenkrat je tip čudežno paket dobil.

V glavnem pošljem samo še, če plača meni na račun vsebino + poštnino za priporočeno, jaz pa pošljem in dobim tracking number, ki ga potem tudi pošljem človeku, da lahko oba spremljava kje je njegov paket.

DarwiN ::

Slovenija je majhen trg in si lahko srečen, da sploh najdeš kupca.. Še toliko bolj, če prodajate po takšnih astronomskih cenah kot velika večina prodajalcev na bolhi.

Tko da, pošlješ po povzetju, ali s plačilom vnaprej, kakorkoli... 1x na ~100 prodaj te bodo pač nategnili. Deal with it. Tiste dražje reči se pa tako ali tako osebno prevzame.

Edit: Če dobiš bolha sporočilo, preveriš kako dolgo je interesent že član bolhe.. Hint: Če je 2 tedna, je sumljiv, če 5 let, je pa poštenjak ala Ivan Kramberger. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DarwiN ()

krneki0001 ::

Komot se najde kupca, če prodajaš kvalitetno robo in dost poceni.

otago ::

Sploh če prodajaš občasno, kar pomeni, da prodajaš neko rabljeno stvar, ki je ne rabiš več, ali si kupil novo narobe. Ni smisla se zafrkavati še s pošto, poštnino, čakanjem na nakazilo, deljenje osebnih podatkov ... Drugo, če to laufaš kot biznis.

Jaz napišem v smislu, da je prevzem npr. v Celju, po dogovoru tudi v Ljubljani (ker imam opravek v Lj 2x na mesec npr.). Prilagodita se prodajalec in kupec.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: otago ()

N0t0ri0us ::

Kar jaz prodajam na bolhi napišem, da plačam poštnino, če plača v naprej. v 80% plačajo v naprej in vržem v kuverto cca pol evra stroška in oddam v nabiralnik. Zadaj obvezno moj naslov, da se pošiljka vrne, če pride do kakih težav pri naslovu/prejetju ali karkoli(do sedaj so vsi dobili). Če je kaj več vrednega pa pošljem priporočeno...

Nekajkrat sem pa stvar poslal tudi že na lepe oči, čeprav je prodajalec rekel, da plača po povzetju. Stvar sem dal v kuverto in zraven listek z mojim naslovom in TRRjem in naj pošljejo 5€ nazaj in tako prihranijo 3€. 2x je šlo za en pokrovček za baterijo, katero sem dobil na dražbi za pol evra, enkrat pa neko rabljeno baterijo za katero nisem bil prepričan če deluje. Eden mi je nakazal na trr, druga dva sta pa nazaj poslala 5€ :) Če ne bi dobil denarja bi mi pa bilo tudi vseeno :)

Včasih ko sem bil še v LJ pa sem seveda najraje naredil osebni prevzem. Sedaj pa ne hodim nič v civilizacijo in sem odrezan od sveta :P

BorutK-73 ::

Tim55 je izjavil:

Zanima me razlog za tako odločitev? Je problem v tem, da obstaja možnost, da kupec pošiljke ne prevzame in je strošek poštnine na prodajalcu? Kako pogosto se to dogaja?

Folk naroči in ne dvigne paketa in s tem povzroči samo stroške prodajalcu. Imaš tudi modele ki naročijo, dajo takoj oglas gor za isti izdelek +10% višja cena in če dobijo kupca, grejo na pošto in plačajo paket.

[D]emon ::

Da se rešiš nategunov in neresnežev.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

D3m ::

Evo primer iz prve roke.

2 kupca. En bi rad osebno prevzel atrikel drugi pa, da pošljem preko pošte.

Sem v dilemi.

Bolj sem na strani osebnega prevzema.
|HP EliteBook|R5 6650U|

TheZihc ::

Js večinoma dam osebni prevzem, po pošti pa z nakazilom na TRR..se takoj vidi če je resen ali ne...

KraitPay ::

Tudi sam sem samo za osebni prevzem.

Sem prodajal stvar za 5€ (poštnino sem plačal jaz) in so nekaj še nižali ceno, sem rekel, ok, 3.5€ in potni stroški so vaši. Je rekel, no, potem pa 3.5 pa pridem sam iskat. Mislim WTF. Sem takrat rekel OK, ampak za naprej 5€ in OSEBNI prevzem.
Tudi nategatorji se najdejo. Kao če lahko pošljem kar tako po pošti, jaz pošljem, od pa ne dvigne, vmes že dobil cenejši artikel.

Heavy ::

Če kupec plača poštnino ni problema, da se po pošti pošlje. Če se pa dogovori, da jaz plačam poštnino (kao popust) pa raje osebni prevzem - še posebej ker poštne storitve niso več tako poceni.

          ::

Redko kaj prodajam, kadar pa, zahtevam osebni prevzem. Zadnji primer so bile HiFi komponente, ki sem jih imel (na mojo zahtevo) priključene, tako da sva s kupcem preverila stanje naprav in delovanje. Z osebnim prevzemom ni bilo težav, sa je tudi v interesu kupca, da se v takih primerih prepriča o stanju pred nakupom. Da ne govorim o tem, kakšna bi bila poštnina pri 20kg opreme.

Heisenberg ::

Lepo bi bilo če bi bilo pri nas pri policijskih postajah "lokacija za izmenjavo izdelkov" - pod videonadzorom. To imajo ponekod v tujini.

http://abc11.com/news/apex-provides-saf...

FTad ::

jaz se niti ne bi odlocal za nakup, dokler osebno ne bi videl in sprobal izdelka.

Starscream ::

Dejansko je res najboljši dogovor med prodajalcem in kupcem.

Prisegam pa tudi sam na osebni prevzem.

matjash ::

Edinkrat ko sem poslal celotno kupnino, pa rekel prodajalcu naj pošlje kar po navadnipošti. Ni bilo ne denarja ne paketa.

Če se le da je osebni prevzem res najboljša opcija. Drugače raje poiščem stvar na ebayu.
... bolje pozno kot nikoli.

Invictus ::

Preko bolhe vedno osebni prevzem.

Marsikdo ti gre dovolj na roko, da ti zadevo celo pripelje do doma, če mu je le vsaj malo spotoma.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Tim55 ::

Hm zanimivo, potem imam pa srečo, da me do sedaj še nihče ni "nategnil".

Hvala za vse deljene izkušnje in nasvete.

Sprašujem pa zaradi rabljenih grafičnih kartic, vsako leto kupim novo (rabljeno) in prodam staro. Res pa je, da tudi sam vedno dam prednost osebnemu prevzemu in za takega kupca še malo znižam ceno.

Phantomeye ::

Jaz preferiram preko pošte. Kot kupec in kot prodajalec. Preprosto se mi ne da ukvarjati z ljudmi. Zato redko kdaj kaj skušam prodat.

opeter ::

Jaz pa oba načina: osebni prevzem ali po pošti. Osebni prevzem ima to prednost, da pride do kontakta in vidiš, kakšen je kupec/prodajalec, predvsem pa tisto, kar kupiš. Po možnosti lahko zadevo tudi testiraš/preizkusiš pred nakupom.
Hrabri mišek (od 2015 nova serija!) -> http://tinyurl.com/na7r54l
18. november 2011 - Umrl je Mark Hall, "oče" Hrabrega miška
RTVSLO: http://tinyurl.com/74r9n7j

NecroFlex ::

Meni npr. ni problema pošiljati po pošti ker mami dela na hitri pošti in se to vse uredi, ker se kontaktira kupca za čas prevzema in če na dogovorjenem mestu ni, gre raćunalnik nazaj, ni problemov. Samo je pa res da imam raje osebni prevzem, bolj varno in po potrebi se preizkusi.
Asus ROG Strix Scar II GL704GW:
i7-8750H | 32GB DDR4 2666MHz | RTX 2070 8GB | 2TB NVMe SSD + 1TB SATA SSD

golf3 ::

Jaz sem do sedaj prodal večino stvari prek pošte s plačilom po povzetju in še nikoli ni bilo nobenega problema. Zgleda da imam veliko srečo.

Pšenični ::

Sem prodajal neke feltne, pred časom. Sem mel vse sorta čudne kontakte...hočejo brezplačno dostavo, pa spreminjajo lokacijo prevzema, potem sem se odločil za osebni prevzem pri meni doma, počakal kupca in to je to. Po pošti ne pošilam več, ker mi enostavno niso plačevali.

Bolha se je v letih odkar prodam sem pa taj kako zadevo transformirala v leglo nategunov. jbg.

Zgodovina sprememb…

M-XXXX ::

Prodal in kupil preko Bolhe vsaj 100 stvari, pa je najbrž številka bližje 200, do sedaj niti enega problema še, pa je bilo od tega pomoje 3/4 preko pošte.

The Player ::

da povem še svojo izkušnjo

Tudi sam sem od začetka pošiljal preko pošte in moram reči, da nisem imel večjih težav, dokler nekega dne, nekdo ne naroči od mene nek izdelek naj ga pošljem po pošti,...ok ga pošljem, nakar tipo reče, da ga ne bo prevzel, ker je poštnina dražja kot izdelek, ki sem ga prodajal ;((

drug primer pa je, ko sem prodajal hladilnik za procesor in tipo reče, če ga lahko pošljem po pošti in da mu dam še mal popusta. Rečem OK, ker ni bilo na vidiku strank (stvar prodajal že nekaj mesecev) in sem hotel se stvari znebit, nakar v roku 1-2 ure, dobim mail še od ene stranke, da bi stvar kupila in osebno prevzela brez zbijanja cene,...hladilnik pa je seveda že bil na pošti ;((

ok kupec le stežka prevzame pošiljko (je potreboval več kot 3 dni da ga je prevzel), nakar me tipo kliče, da bi hladilnik vrnil, ker ne deluje tako kot je on pričakoval oz. pazi to, reku je celo, da ga sploh ne more namontirat na matično,...lej, če si tako nesposoben, da se ne pozanimaš o specifikacijah izdelka, kdo ti je kriv?

Zato se ne pošilja preko pošte, ker se slej ko prej opečeš in ti povzroča samo stres.

Drugače pa najbolj resne stranke so tiste, ki rečejo: "pridem iskat takoj zdele, samo povej kam in kako", brez zbijanjacene seveda ;)

imel sem že kake 3 resne stranke

Zgodovina sprememb…

iKst ::

Jaz običajno denar nakažem na TRR + poštnino, če kaj kupujem. Zaenkrat me še nihče ni nategnil. Nazadnje sem kupil feltne za avto tako, da sem 400€ nakazal človeku, potem pa sem šel iskati čez kak teden, ker prej nisem imel časa.

Tudi obratno še nisem imel težav. Osebnega prevzema se ne grem, če je le možno. Ne maram, da mi random folk hodi po hiši, če se pa zmeniš nekje na nekem parkingu pa tudi ni dosti boljše. Itak se pa takoj vidi/sliši, če je človek resen.

radmannsdorf ::

2x ni bil paket prevzet, od takrat imam samo še osebni prevzem.
do sedaj nobenega problema z osebnim prevzemom, vsi fer, cena prava, vse kontra kot po pošti, kjer ljudje skoraj pričakujejo da jim daš zraven še kakšen bankovec, ker so tako fajn da kaj kupijo. je pa zemljepis pri nekaterih velik problem. ne vedo kje je gorenjska, bled, kranj.. ampak taki ne pridejo. verjetno ker ne znajo.

Zgodovina sprememb…

dj_uro ::

Tudi sam nisem oz. nimam večjih težav ali stresa??? pri prodaj in nakupu prek bolhe...
Sicer so me že ene parkrat nategnili, ko so mi zagotovili, da 1000% pridejo, pa jih potem ni bilo, to je pa vse...
Je pa tako, da približno poznam cene poštnih storitev in če se cena pošiljanja približa strošku bencina, da se tja in nazaj pripeljem, grem raje osebno iskat... pa magari čez pol Slovenije... Če pa jaz prodajam, pa raje vidim osebni prevzem na kakšnem bližnjem parkirišču kot doma... Tako vsaj kupec ne ve, kje sem doma.. neka ziheraška fora zame osebno.. ;)
vw-klub.si

radmannsdorf ::

zakaj pa ne sme vedet kje si doma? a si eden izmed unih ki prodajajo stvari s skrito napako, a? zdej te pa imamo! ;)

dj_uro ::

tako je! haha!
- zakaj bi pa vsak moral vedeti, kje sem doma? - te ni nič strah, da bi te kasneje kdo ''ponoči obiskal''?
vw-klub.si

freesty ::

Moja najslabsa izkusnja s posiljanjem preko poste.

Prodajal sem galaxy s2, takrat aktualen. Kupcu rekel, da dobi telefon in embalazo z enega naslova, polnilec in papirje pa z drugega, ker sem imel papirje doma, polnilec pa sem tudi takrat pozabil. Rekel je, da bo postarja obvestil, da sta dva paketa. Mi je blo malo cudno, ampak sem sklepal, da se poznajo.

Oba paketa, iz dveh razlicnih lokacij sta se izgubila. Odkupnina je bila 360€ od poste sem dobil nadomestila 60€.

Tako, da tudi jaz se najraje posluzujem osebnega prevzema ali pa zavarujem posiljko, ko posiljam(takrat nisem vedel, da je to ekstra) in potem v strahu cakam, ce bo prevzel, ker drugace moras sam placat dvokratnik postnine.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

N0t0ri0us ::

freesty je izjavil:

Moja najslabsa izkusnja s posiljanjem preko poste.

Prodajal sem galaxy s2, takrat aktualen. Kupcu rekel, da dobi telefon in embalazo z enega naslova, polnilec in papirje pa z drugega, ker sem imel papirje doma, polnilec pa sem tudi takrat pozabil. Rekel je, da bo postarja obvestil, da sta dva paketa. Mi je blo malo cudno, ampak sem sklepal, da se poznajo.

Oba paketa, iz dveh razlicnih lokacij sta se izgubila. Odkupnina je bila 360€ od poste sem dobil nadomestila 60€.

Tako, da tudi jaz se najraje posluzujem osebnega prevzema ali pa zavarujem posiljko, ko posiljam(takrat nisem vedel, da je to ekstra) in potem v strahu cakam, ce bo prevzel, ker drugace moras sam placat dvokratnik postnine.


Si napisal na drugo stran svoj naslov in ga prečrtal?

AC_DC ::

freesty
Prodajal sem galaxy s2, takrat aktualen. Kupcu rekel, da dobi telefon in embalazo z enega naslova, polnilec in papirje pa z drugega, ker sem imel papirje doma, polnilec pa sem tudi takrat pozabil. Rekel je, da bo postarja obvestil, da sta dva paketa. Mi je blo malo cudno, ampak sem sklepal, da se poznajo.

Oba paketa, iz dveh razlicnih lokacij sta se izgubila. Odkupnina je bila 360EUR od poste sem dobil nadomestila 60EUR.

Verjetnost, da se tvoja dva zaporedna paketa izgubita je manjša kot da ti sredi afriške savane pade roza klavir na glavo.
Kaj ima boldano veze s čemerkoli ?
Si poslal paketa priporočeno (& z odkupnino) ? Kaj je pravilo sledenje http://sledenje.posta.si/Mobile.aspx ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: AC_DC ()

freesty ::

Poslal enega z odkupnino priporoceno. Drugega pa se ne spomnim, je dala mama polnilec na posto. Mislim, da je kar tako poslala, mozno celo, da priporoceno.

Na sledenju je pisalo, da je paket prispel v njegov kraj in, da se dostavlja na dom. Skratka, da je v fazi dostavljanja, ne spomnim se vec tocno.
http://www.youtube.com/watch?v=5hfYJsQAhl0

_pobesneli_ ::

Jaz veliko kupujem prek oglasov, skoraj vedno se dogovorim za pošto, vedno pa predlagam plačilo ali aro vnaprej, da pokažem da sem resen. Zaenkrat je bil vsak moj nakup uspešen
Gregor

Furbo ::

freesty je izjavil:

Poslal enega z odkupnino priporoceno. Drugega pa se ne spomnim, je dala mama polnilec na posto. Mislim, da je kar tako poslala, mozno celo, da priporoceno.

Na sledenju je pisalo, da je paket prispel v njegov kraj in, da se dostavlja na dom. Skratka, da je v fazi dostavljanja, ne spomnim se vec tocno.


Če bi tole napisal v pritožbo na pošto, bi bil poštar ob službo.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

solatko ::

Od kar kupujem in prodajam preko Bolhe, sem samo en pokrov računalnika, na posebno željo in zagotovilo kupca, poslal po pošti, vse ostalo pa osebni prevzem in nikoli problemov.

Strošek pošte skoraj pokrije stroške, ki jih imaš, če stvar dostaviš osebno, sploh, če je kje ob nameravani poti.

Tudi pri kupovanju, praviloma zahtevam osebni prevzem, so mi tudi prekmurski, primorski, zasavski,.... študentje v nedeljo zvečer pripeljali naročeno stvar. Smo se pač dobili na kavici (ki jo rade volje častim) in stvari prevzete, brez napak, poškodb, pa tudi z vračilom nepotrebnega (prodajalci pač ne vedo vsi, kaj se pri ponujeni zadevi prodaja posebej- recimo, kadar rabim ohišje prenosnika, se vse ostalo lahko proda posebej, kamera, kabli, wi-fi antena, panti,.....), ker pač ponudim realno ceno za tisto kar rabim.

Kadar kupujem celoto, to rad pred plačilom tudi sprobam, kar pa je pri poštni pošiljki nemogoče, osebno pa se izogneš nategunom, saj nikoli niso pripravljeni na osebni prevzem.
Delo krepa človeka


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pošiljanje paketa z odkupnino s Pošto Slovenije

Oddelek: Loža
3214369 (7618) matobeli
»

Neprevzem pošiljke z odkupnino (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5311415 (6992) c3p0
»

Neprevzem poštne pošiljke

Oddelek: Loža
4910753 (5882) objavi_nateg
»

Prodaja po pošti in ne-prevzem

Oddelek: Loža
4312014 (8280) GTX970
»

bolha prevara

Oddelek: Loža
4813823 (11243) Blinder

Več podobnih tem