» »

Računalnik več ne zazna TV preko HDMI prikopa

Računalnik več ne zazna TV preko HDMI prikopa

Mare3 ::

Imam že iz naslova videno težavo s sliko iz računalnika na TV. Že več kot 10 let je vse delalo normalno tudi par dni nazaj potem pa na enkrat slike na TV-ju ni bilo več. Windows je sicer nekaj update-al ampak mislim da to nebi smela biti težava ker nikjer nisem zasledil da bi lahko bil to vzrok. Driverje za grafično sem posodobil da odklonim še to možnost vendar ga ne zazna. Poskusil sem izbrisati driverje za grafično in slika je na televiziji spet nazaj vendar v katastrofalni kvaliteti in resoluciji, seveda ker ni driverjev. Potem sem driverje nazaj namestil in računalnik ga spet ne zazna. Je to potem do driverjev? Grafična je nvidia 1070.

Mare3 ::

Eto cel dan sem se matral sedaj ko pa prosim na forumu za pomoč mi pa uspe usposobiti zadevo... Če bo morda imel še kdo podobno težavo napišem še postopek, kako je meni uspelo. Ponovno sem izbrisal driverje, windows jih je kot kaže nazaj sam namestil, ko sem odprl Nvidia Geforce Experience desno spodaj pri uri, se vpisal, kliknil na vrhu kjer piše drivers, posodobil in zadeva trenutno dela.

jukoz ::

Meni na Win10 1709 Intel driverji ne najdejo več HDMI priklopljenega zaslona.
Drajverje nalagal levo in desno pa nič. Na Linux-u (Ubuntu 16.04) deluje OK.

KolegaX ::

Tudi sam sem imel težave z HDMI kablom (5m) in HP Notebook in sem šel čez celotno kalvarijo posodabljanja gonilnikov za AMD GPU (star cca 3 leta) s katerim mi je nenako uspelo za nekaj časa odpraviti napako, ki pa se je sčasoma ponovno pojavila.

Nato sem po kar precej časa ugotovil, da je bil izvor težave v mojem primeru na HDMI vtičniku na TV (Philiphs). Tako sedaj, če se GPU HDMI izhod ne sinhronizira s TV, samo iztaknem in ponovno vtaknem HDMI vtič na TV in zadeva deluje. Možno je da je vzrok za to težavo oksidacija kontaktov bodisi v HDMI kablu ali HDMI priključku na TV?

Lp,

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KolegaX ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1963564071 (3400) anjica
»

Računalnik ne zazna prenosnega diska

Oddelek: Pomoč in nasveti
423580 (2602) Karen
»

GTX 770 Problem?

Oddelek: Pomoč in nasveti
401960 (1383) m0LN4r
»

Problem z prenosnim računalnikom

Oddelek: Strojna oprema
81025 (890) Riff
»

blue screen crash - grafična

Oddelek: Pomoč in nasveti
493467 (2670) tiggx

Več podobnih tem