» »

Problem z dodatnim RAM-om kaj narediti???

Problem z dodatnim RAM-om kaj narediti???

SoNgOkO ::

Pozdravljeni,

dons sem bil pri enmu, da mu v komp dodam dodaten stick RAM-a prej je mel 512Mb PC333 RAM-a, zej sem pa dodal se en stick 512Mb PC333 RAM-a. Vse ok PC se normaln boota, gre naprej, se pokaze WInXP logo, potem preOS scandisk, potem pa sam crna slika, ko da bi su komp v stabd-by. Vzamem vn RAM zadeva isto zajebava. Grem v safe mode vse ok dam se enkrat reboot normal mode, spet brez slike, vendar se ves software normalno naloda, sem preveru, prtisnme na blef ALT + F4 nato se R, evo komp se normalno resetira. Grem nazaj v meni zberem VGA mode WinXp se normalno naloada. Uninstaliram GFX driverje, dam se un RAM not, grem normaln v winse in zadeva dela OK. Kaj bi blo to narobe drgac je v racunalniku Innovision GF4 MX440 SDR. A je ksna nekompatibilnost z grafo...karkol druzga??? Vsak nasvet je dobrodošel!!!

LP!

Lith ::

huh, winsi se ob instalaciji nekako naložijo tiste pomembne gonilnike za čipovje na plošči za katere mislijo, da so dobri... potem pa pride do podobnega problema, kot ga opisuješ, verjetno bi bilo treba instalirat v winse v safe mode z dodanim RAM-om drajverje za osnovno ploščo, če ne gre, potem pa poskusi instalirat brez dodatnega v normal načinu
... vsaj upam da je tako
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

Realman ::

Ce ti je poskusi z popolnoma novo instalacijo winsov, potem pa ghost backup diska, potem pac razlicne verzije driverjev, cisto tako zgleda da je problem v driverjih geforca in ne ramih.Proble uninstala je, da ponavadi se kaj ostane v winsih pol pa zajebava.

Malinovc ::

Jup.... mislim da vem ka je tvoj problem.... to sta lahko ena izmed teh napak.....
1. bla bla bla.... reinstalirej winse....

2. ta problem sm meu jst......
Zgodba:
Imam 500Mhz Slot-A Athlon argona, ki sem mu dokupu 768Mb rama. Vse ok ampak sistem ni delal ( iste tezave kot ti ).. v vga nacinu je zadeva delala, ce pa sm nalozu DRI in zagnal KDE 24bit mode CRASH :'(. Tako sm se mal spilal v vga modu... Opazil sm, da pri memorymark86 pride do fatalnih napak pri testiranju. Tako sm uzel Merilnike in Opazil, da pride do izdrednih padcev napetosti na MBordu... pri veliki aktivnosti. Ker je MBoard end prvih Slot-A, se je Epox zgleda drzal priporocenih standardov za optimalen stabilizator 5V/3.3V, ki je za procesorjem. Tako sm na AMDjevi stravi nasu priblizno shemo.... Usmernik niti priblizno ni bil zadosten specifikacijam 768Mb rama ter starga athlona. To sm javil epoxu, na kar ro popravili podatke na domaci strani na... ONLY SUPPORTS 768 SINGLE SIDED MEMORY! .... Jasno.. ker manj porabijo... aja pa prepovedli so mi o tej tezavi pisat .. Hehem...
Po nekaj mesecih delovanja v vga nacinu mi je iz neki kondenzatorjev celo zacela tecti neka rumena tekocina.
Hmm... Ampak ker imam to masino rad in ker ne dobim bolsga MBorda... sm pac sam predelal pretvornik na MB. Koncni izdelek je imel celih 9 elementov VEC, od tega kar 6 kondenzatorjev. Sedaj zadeva dela se pravi AMD 500/133fsb , Mm146Mhz CasL:2, Vcore 1.45V, Vcc 3.45V ter DRI dela ( Radeon 9000 ) Direct rendering. :D .... V Linuxih sm meu ze po vec kot po 14dni uptime z CPUload-om 5.5. Kot zanimivost.... CPU dela fil kul na 1.45V... celo visje frekvence lah dosezem na 1.45 kot na vosjih napetostih. To sploh nebi smelo delat, ker je 1.65 Minimum in default.
In od takrat..... HW.... brezhiben.....
Aja.. ce zelis, ti lah pomagam predelat plosco.... :\ heh... ampak... ne splaca se.
Poskus pa tole.... najd memorymark86 al kej podobnega da dela z diskete ter nastavi ABSOLUTNO minimalne nastavitve vlodila ter rama. Ce ti bo tule delal in ce vsak modul posebi dela.... potem je MBoard za kurc >:D .

lp.. upam da bos zrihtu... pisi o rezultatih...

SoNgOkO ::

Malinovc hvala za nasvet in morm priznat, de je tvoja zgodba zelo interesantna, vendar je za moj primer malo manj verjetna. Saj je racunalnik novejsi MOBO je od Asusa, tocno se ne spomnim ker model podpira PC333...

Najprej bom poizkusil z instalacijo novih gonilnikov za graficno kartico, ki sem jih snel direktno z Nvidiine strani.

V kolikor to nebi pomagalo bi ponovno reinstaliral windowse (sej ce povozim instalacijo ostali software in data ostane na racunalniku?)

Za vsak slucaj pa bi sabo vzel Mojega Voodooja 3 2000.

BTW: kje dobim memorymark86 sm probu googlat pa ni zadetkov, ce pa sam memorymark iscem pa najde vse zivo sam uporabnega ni nic!!!

frenk ::

ni memorymark86 ampak memtest86

ko boš dal inštalirat na novo daš install in ko pogleda če maš že vinse gor daš repair in programi bojo gor ostal sam driverje bo dol vrgu pa svoje dal

SoNgOkO ::

Frenk hvala za odgovor bom probal!!

Arthur ::

če ne bo šlo, pa probaj še tole: če imaš v biosu naštiman "quick boot", daj na "normal". to pomeni, da ti prvo poišče in prečekira rame (za katere ti pri "quick" predpostavlja, da ni novih, in jih tudi ni treba testirat).
se mi zdi.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

8800gtx 768mb na 420W? (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
543077 (2140) einstein :P
»

Navijanje e4300 (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Navijanje
24119962 (8845) ZaLoMaT
»

Asrock 939 dual (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Kaj kupiti
72938744 (19303) igor0203
»

AGP onemogočen - asrock dual939 (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
784371 (3442) Veron
»

Navijanje prescotta 3,0 - voltaža in FSB

Oddelek: Navijanje
261198 (1006) Pyr0Beast

Več podobnih tem