Forum » Hlajenje in modifikacije » Temp vs Frekvenca meni je to cudno
Temp vs Frekvenca meni je to cudno
Area_51 ::
Ok! Moja konfiguracija:
Athlon 1800+@1900+, K7VTA3 matična, 256 MB DDR, GeForce 4 MX, 40 Gb diska...
V računalniku imam sedaj 10 ventilatorjev vse skupaj: 1 na procesorju, 2 na grafični, 1 na disku, 1 v napajalniku, 4 vlečejo zrak ven in 1 not.
Temperatura nenavitega procesorja se giblje nekje od 45°C do 49°C, sedaj pa ko je malce navit pa do 50°C. Ko sem pa spuščal frekvenco vse do 1GHz je temperatura rastal ter padala. na 1.4GHz je bila temp 47°C, na 1GHz pa je bila temp 51°C. A bi mi znal kdo razložit zakaj, temperatura narašča ko procesorju znižam frekvenco, jaz mislim, da bi morala temp. padati. Če pozna kdo kakšno rešitev nej pove ali nasvet.
Hvala!
LP
Athlon 1800+@1900+, K7VTA3 matična, 256 MB DDR, GeForce 4 MX, 40 Gb diska...
V računalniku imam sedaj 10 ventilatorjev vse skupaj: 1 na procesorju, 2 na grafični, 1 na disku, 1 v napajalniku, 4 vlečejo zrak ven in 1 not.
Temperatura nenavitega procesorja se giblje nekje od 45°C do 49°C, sedaj pa ko je malce navit pa do 50°C. Ko sem pa spuščal frekvenco vse do 1GHz je temperatura rastal ter padala. na 1.4GHz je bila temp 47°C, na 1GHz pa je bila temp 51°C. A bi mi znal kdo razložit zakaj, temperatura narašča ko procesorju znižam frekvenco, jaz mislim, da bi morala temp. padati. Če pozna kdo kakšno rešitev nej pove ali nasvet.
Hvala!
LP
Area 51
Pyr0Beast ::
ja če maš isto voltažo se sigurn bolj segreva. Sej drugač pa nima noben procesor premo sorazmerne krivulj segrevanja.
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
In kaj te to skrbi?
Area_51 ::
hehe! Lih skrbi me ne, ampak, bolj kot hladim ohišje in vse kar je v njej, stvar se vedno bolj greje? To se mi zdi v nasprotju z logiko. Isto temperaturo sem mel, ko sem mel samo 3 ventilatorja osnovna, zdej pa ko jih je 10 pa je še vedno isto.
Area 51
Fury-ni norc, sam ne ve kaj dela.
Če še neveš pa se z venti ne da ohladit pod temparaturo okolce. Ti maš pač nekaj nad okoliško temp. Če hočeš pa met proc pod 50°C si moraš pa vsaj boljši fridžider nabavt. Sam zaradi toplotne ne/prevodnosti ne moreš kej dost znižat temp, razen z H2O hlajenjem.
Če še neveš pa se z venti ne da ohladit pod temparaturo okolce. Ti maš pač nekaj nad okoliško temp. Če hočeš pa met proc pod 50°C si moraš pa vsaj boljši fridžider nabavt. Sam zaradi toplotne ne/prevodnosti ne moreš kej dost znižat temp, razen z H2O hlajenjem.
smirnof ::
jz mam notr 13 ventlov pa je temp. sistema 25 stopinj, temp. proca 1470@2200 36 stopinj
tak da ventli kar zlo pomagaajo
tak da ventli kar zlo pomagaajo
EJ6
Spajky ::
smirnof, preveč navijat klimo ni zdravo za zdravje...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Delovna temperatura procesorjaOddelek: Hlajenje in modifikacije | 4740 (2882) | kitara8 |
» | I7 920 in Mugen 2 ... high temp? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9488 (6493) | axee |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42149 (23691) | Dr_M |
» | Koliksna je lahko max temperatura plosce in cpuja? (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 9076 (6475) | Vuli |
» | Kolk mate v teh vročih dneh višjo temp.Oddelek: Strojna oprema | 1845 (1222) | Sami |