Forum » Problemi človeštva » Odprtost trgovin v nedeljo, drugič
Odprtost trgovin v nedeljo, drugič
nurmaln ::
Obstaja individualna odgovornost in obstaja družbena odgovornost.
Družba nima odgovornosti, ljudje imamo odgovornost.
Ima, ima. Predsednik vlade, na primer, ima državno odgovornost, poleg svoje osebne odgovornosti. Takšnih položajev je ogromno, kjer imajo ljudje družbene odgovornosti.
Odgovornost ki jo nekdo prevzame s položajem na katerem je je nekaj drugega. Jaz govorim o tem da "družba" nima odgovornosti, družba nima dolžnosti. Če nekoga zbije avto nima družba dolžnosti mu pomagat ampak ima vsak posameznik dolžnost da mu pomaga.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln
Mato989 ::
Obstaja individualna odgovornost in obstaja družbena odgovornost.
Ima, ima. Predsednik vlade, na primer, ima državno odgovornost, poleg svoje osebne odgovornosti. Takšnih položajev je ogromno, kjer imajo ljudje družbene odgovornosti.
Odgovornost ki jo nekdo prevzame s položajem na katerem je je nekaj drugega. Jaz govorim o tem da "družba" nima odgovornosti, družba nima dolžnosti. Če nekoga zbije avto nima družba dolžnosti mu pomagat ampak ima vsak posameznik dolžnost da mu pomaga.
Tudi vsak posameznik nima dolžnosti da mu pomaga... če je v življenski nevarnosti ja, če ne pač ne...
Vi ne boste nič poskrbeli, ker se itak vsi skrivate po tujini večinoma...
Kje kdo živi niti ni tako pomembno. Malo je pomembno ali ima volilno pravico, še veliko bolj pa je pomembno kako učinkovit je v širjenju svojih pogledov.
Jaz je ne vidim, takoj sem za da posvojimo ameriški drugi amandma.Ga že imamo, pa ne v napačno interpretirani obliki.
Ubistvu nimamo. Centralna ideja drugega amandmaja ni samo da imajo ljudje lahko orožje (kar se do neke mere strinjam da tudi pri nas ni prav težko), ampak posebej v tem da imajo orožje zato da se po potrebi lahko uprejo tiranski oblasti. No tega pri nas zakoni niti implicitno, kaj šele eksplicitno ne omenjajo.
Tudi vsak posameznik nima dolžnosti da mu pomaga... če je v življenski nevarnosti ja, če ne pač ne...
Saj verjamam da bo tole koncept ki ti ni jasen ampak... nisem govoril o zakonski dolžnosti ampak moralni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nurmaln ()
jype ::
Ubistvu nimamo.Seveda imamo.
ampak posebej v tem da imajo orožje zato da se po potrebi lahko uprejo tiranski oblasti.Tega tudi v ZDA nimajo, ker so vsakič, ko so poizkušali, bili zradirani, kar jasno kaže, da 2. amandma pravi, da lahko _zvezna država_ ustanovi lastno vojsko (in jo tudi vsaka ima, "national guard" ima "state allegiance" v svojem statutu).
No tega pri nas zakoni niti implicitno, kaj šele eksplicitno ne omenjajo.Slovenska vojska kot naslednica teritorialne obrambe je danes sicer organizirana drugače, kot je bila ob nastanku, takrat pa je bila natanko tako, kot je "well regulated militia" v ZDA.
Manu ::
next3steps je izjavil:
Zakaj torej se čutite odgovorne, da ljudem preprečite delo na nedeljo?
A si ne moreš organizirat življenje, da ne bi bila en dan trgovina odprta? Recimo v nedeljo, kjer obstaja en konsenz (v večji meri kar na globalni ravni), da se v nedeljo ne dela in imajo ljudje na splošno prost dan.
Zakaj pa ti ne delaš v nedeljo in greš raje v trgovino v ponedeljek, ko imaš ti prost dan, in so takrat trgovine odprte?
Ti mogoče podjetje (ali pa sam sebi, če imaš s.p. ali si lastnik d.o.o.) prepoveduje delat v nedeljo in imeti prost dan v ponedeljek?
Zakaj ti večji trgovski centri ne dovolijo nakupovati po 21 uri ali pa pred 8 uro zjutraj? Hotel bi kupit svež rogljiček in čokoladno mleko za zajtrk preden greš v službo, pa ne moreš, ker se trgovine odprejo šele ob 8h ali 8:30 uri. Zakaj ti trgovski centri prepovedujejo vzeti iz njihovih polic živila ob katerikoli uri si zaželiš?
Trenutno se trgovine zaprejo v nedeljo tam ob 15 uri. Imaš prosto nedeljo (ker nočeš delat v nedeljo pa bi lahko), spiš do 12h, ker imaš prost dan in ti paše poležavat; trgovine se zaprejo že ob 15h ti pa nujno moraš v trgovino, ker imaš prazno shrambo in hladilnik. Zakaj ti trgovine kratijo pravico, da jih ne moreš obiskat ko si ti zaželiš? A trgovci mislijo, da ti bodo sami določali, do kdaj imaš ti čas v nedeljo, da jih obiščeš? Kakšna nesramnost!
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.
A si ne moreš organizirat življenje, da ne bi bila en dan trgovina odprta?Zelo redki ljudje vsak dan obiščejo trgovino.
Recimo v nedeljo, kjer obstaja en konsenz (v večji meri kar na globalni ravni), da se v nedeljo ne dela in imajo ljudje na splošno prost dan.Vsak si lahko dela proste dneve izbere sam.
Zakaj ti večji trgovski centri ne dovolijo nakupovati po 21 uri ali pa pred 8 uro zjutraj?Saj mi.
Hotel bi kupit svež rogljiček in čokoladno mleko za zajtrk preden greš v službo, pa ne moreš, ker se trgovine odprejo šele ob 8h ali 8:30 uri.Zato pa na bencinskih servisih ponujajo takšne storitve.
Zakaj ti trgovine kratijo pravico, da jih ne moreš obiskat ko si ti zaželiš?Če želiš 24/7 odprto trgovino, jo brez težav lahko legalno odpreš.
A trgovci mislijo, da ti bodo sami določali, do kdaj imaš ti čas v nedeljo, da jih obiščeš? Kakšna nesramnost!To, kako se drugi ljudje s trgovci dogovarjajo glede tega, kdaj bodo nakupovali, ni tebi nič mar. Če ti nočeš kupovati, ko so odprti, je rešitev preprosta: Ne kupuj takrat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Zelo redki ljudje vsak dan obiščejo trgovino.
Kako zelo se motiš... zelo dosti jih je h gledam vsak dan v shopping centru :)
next3steps ::
Lahko blebetaš kolikor želiš. Jemljemo te ravno toliko resno, kot tistega v prisilnem jopiči.
Še vedno 2x bolj kot tebe... otročiček.
Saj bo. nekoč boš razumel še kaj več kot svoj osebni pohlep... ko te bo kdo pihnil s pištolo...
Oh, kako lepo. Najprej si zagovornik nošenja orožja, ker itak nikomur ne škodi, potem bi ne pa z istim orožjem pihnil ? Šizofrenija?
mihec87 ::
Ko bo v nedeljo imela trgovina malo prometa jo bo na ta dan lastnik sam zaprl... Kar pomeni da nehite hodit v trgovine v nedeljo in trg bo poskrbel za ostalo... Ker pa vsem paše sveža žemljica v nedeljo je večina v trgovini...
Če se gre za dobrobit prodajalcev, se naj zavzema za to, saj zaprtje v nedeljo ne bo izboljšalo plače itd... kvečjemu več nadur bo med tednom ko bo kakšen manj zaposlen...
Če se gre za dobrobit prodajalcev, se naj zavzema za to, saj zaprtje v nedeljo ne bo izboljšalo plače itd... kvečjemu več nadur bo med tednom ko bo kakšen manj zaposlen...
Ko bo v nedeljo imela trgovina malo prometa jo bo na ta dan lastnik sam zaprl... Kar pomeni da nehite hodit v trgovine v nedeljo in trg bo poskrbel za ostalo... Ker pa vsem paše sveža žemljica v nedeljo je večina v trgovini...
Ali pa 500% na uro dela v nedeljo in bo poskrbljeno se ne bo splačalo! :)
Zakaj pa ti ne delaš v nedeljo in greš raje v trgovino v ponedeljek, ko imaš ti prost dan, in so takrat trgovine odprte?
Ko mi je, delam nedelje. Ko mi ni, ne delam niti ponedeljkov.
Ali pa 500% na uro dela v nedeljo in bo poskrbljeno se ne bo splačalo! :)
To imaš lahko že danes.
Bipolarna motnja ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
49106 ::
Zakaj pa ljudi ne bi smeli pobijat drugih ljudi?Ker drugim ljudem to škoduje.
Kako tebi škoduje, če jaz delam ob nedeljah?
Meni je novela zakona ok, kdor je proti novemu zakonu škoduje tgovcem, ki si v nedeljo ne želijo delati, pa so v to prisiljeni, hkrati pa škoduje tudi tistim, predvsem samozaposlenimim trgovcem, ki bi radi delali tudi v nedeljo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Odgovornost, ki jo nekdo prevzame s položajem je točno to, kar sem imel v mislih, ko sem napisal družbena odgovornost.
Družba pomeni več posameznikov skupaj. Ti misliš, da je družba nek abstraktni pojem. Družba je konkretni in jasen pojem. Merljiv. Slovenija je država, ki označuje konkretnih približno 2 milijona posameznikov, ki se združimo v neko skupnost z jasnimi geografskimi mejami. Beseda država etimološko pomeni držati skupaj. Milijoni posameznikov drži skupaj in tvori državo ali družbo ali družino. Jasen, konkreten in merljiv pojem.
Ko govorimo o družbi govorimo o skupini večih posameznikov. Ponavadi eden izmed njih govori za vse in podpisuje akte, zakone, pogodbe, ki vpliva na vse ostale. Zato je predstavnik te družbe družbeno odgovoren, ker odgovarja za ostale posameznike v tej skupini. Družbena odgovornost je realen in merljiv pojem.
next3steps je izjavil:
Kako so pa prisiljeni ? Did you mean konkurenčni?
Kateri trgovka-/ec si želi delati v nedeljo. Definitivno ne tisti, ki je plačan enako kot, če ne bi.
A si lahko konkurenčen, če moraš nabavljat po priporočeni maloprodajni vrednosti, plačevat višje davščine in imaš hkrati bistveno manj tranzita?
Definitivno ne tisti, ki je plačan enako kot, če ne bi.
Glede na to, da se je z delodajalcem DO GO VO RI LA za delo v nedeljo, si očitno želi takrat delati.
@jype
Moj zapis je bil ironija na zapis tistega, ki sem ga citiral. Njegov zapis je meni bil smešen.
Moj zapis je bil ironija na zapis tistega, ki sem ga citiral. Njegov zapis je meni bil smešen.
gus5 ::
Jaz govorim o tem da "družba" nima odgovornosti, družba nima dolžnosti. Če nekoga zbije avto nima družba dolžnosti mu pomagat ampak ima vsak posameznik dolžnost da mu pomaga.Družba financira in organizira sistem zdravstvene oskrbe, v katerem oskrbijo poškodovanca. Bistvo socialnih družb je prav v tem, da se tveganje prerazporedi in da je posameznik, ki sam ne bi zmogel financirati svojega zdravljenja, deležen učinkovite zdravstvene oskrbe.
Unknown_001 ::
V bistvu je zelo ubogo kako se ljudje zagrizejo v predloge o prostih dneh. Kar naenkrat so vsem pravice kratene kar naenkrat ni nič normalno ampak... paše pa it v nedeljo v štacuno mnogim. Ironično so ljudje sami krivi da je tako. Ah ne na GOSPODOV dan se pa ne sme delat ampak k maši je treba pa le obvezno it pa cekinček vržt v pušico. Pa nedeljskega kosila si tudi marsikatera familija ne predstavlja drugače kot v dobri gostilni.
Pa za božič, praznike itd je ljudem tudi fajn da imajo razna silvestrovanja, praznovanja in fešte v gostiščih. A oni pa nimajo družin ? So samo ubogi trgovci za šalterjem bogi anede. Seveda MALI človek. Bognedaj da podvomiš v njegovo presveto preproščino, saj si potem zaslužiš najmanj javni linč podobnomislečih.
Kaj če vem povem da gostinci v času praznikov naredijo toliko prometa da si za nasled je 4 mesece pokrijejo promet. Od nečesa morajo živet.
Ampak škoda razlagat. Ljudje so bebavi in padajo na poceni populistično mešanje govejega gnoja. Če kdo hoče delat na nedeljo ga pustite pri miru sami si pa za prosti dan izberite nedeljo,če že ima tak poseben "čar".
Pa za božič, praznike itd je ljudem tudi fajn da imajo razna silvestrovanja, praznovanja in fešte v gostiščih. A oni pa nimajo družin ? So samo ubogi trgovci za šalterjem bogi anede. Seveda MALI človek. Bognedaj da podvomiš v njegovo presveto preproščino, saj si potem zaslužiš najmanj javni linč podobnomislečih.
Kaj če vem povem da gostinci v času praznikov naredijo toliko prometa da si za nasled je 4 mesece pokrijejo promet. Od nečesa morajo živet.
Ampak škoda razlagat. Ljudje so bebavi in padajo na poceni populistično mešanje govejega gnoja. Če kdo hoče delat na nedeljo ga pustite pri miru sami si pa za prosti dan izberite nedeljo,če že ima tak poseben "čar".
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?
Begabt
Begabt
pa so v to prisiljeniMe prav zanima, kako so prisiljeni. Lahko razložiš?
Razlago bi potreboval, če bi naprimer trdil, da šibkejši sili močnejšega.
Unknown_001 je izjavil:
Ah ne na GOSPODOV dan se pa ne sme delat ampak k maši je treba pa le obvezno it pa cekinček vržt v pušico. Pa nedeljskega kosila si tudi marsikatera familija ne predstavlja drugače kot v dobri gostilni.
Glede na to, da je toliko indoktriniranih proti RKC-ju in vas moti vsak križ, so lahko trgovine zaprte tudi v ponedeljek, alpa kakšen drug dan.
Družba financira in organizira sistem zdravstvene oskrbe, v katerem oskrbijo poškodovanca. Bistvo socialnih družb je prav v tem, da se tveganje prerazporedi in da je posameznik, ki sam ne bi zmogel financirati svojega zdravljenja, deležen učinkovite zdravstvene oskrbe.Ja, ampak to lahko izvajaš na različne načine. Vsaka oblika zavarovanja je efektivno kolektivizacija: Dejansko škodo plačajo vsi tisti, ki je niso utrpeli.
Razlago bi potreboval, če bi naprimer trdil, da šibkejši sili močnejšega.Ja, saj razumem tvoj pomislek in se z njim deloma strinjam - ne morem pa sprejeti tega, da bo država odredila, da morajo biti trgovine ob nedeljah zaprte, bencinski servisi in slo-tech.com pa ne.
indoktriniranih proti RKC-juTo maš narobe, razen če najdeš skupine ljudi, ki pred cerkvami moli za tiste, ki jih obiskujejo, ker svojo dušo prodajajo hudiču (trenutno samo kristjani to počnejo pred porodnišnico).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
pecorin ::
Glede na to, da je toliko indoktriniranih proti RKC-ju in vas moti vsak križ, so lahko trgovine zaprte tudi v ponedeljek, alpa kakšen drug dan.
Tu si verjetno mislil, da je čedalje manj ljudi indoktriniranih od RKC.
Ja, saj razumem tvoj pomislek in se z njim deloma strinjam - ne morem pa sprejeti tega, da bo država odredila, da morajo biti trgovine ob nedeljah zaprte, bencinski servisi in slo-tech.com pa ne.
Občine očitno lahko in so odredile, da smejo lokali obratovati le do 22 ure. Zakaj ne bi podobno storila tudi država?
To maš narobe, razen če najdeš skupine ljudi, ki pred cerkvami moli za tiste, ki jih obiskujejo, ker svojo dušo prodajajo hudiču (trenutno samo kristjani to počnejo pred porodnišnico).
Boš rekel, da tisti, ki zaradi trenda zaničuje RKC in vernike, ter za vse težave vidi krivdo v RKC-ju, ali pa v Janši, ni indoktriniran.
Tu si verjetno mislil, da je čedalje manj ljudi indoktriniranih od RKC.
Nisem, čeprav drži. Drži pa tudi, da je čedalje več ljudi usmerjenih proti RKC-ju.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 49106 ()
Kaj ti bebo blodiš. Mam skor vse zakramente pa strašno verne stare starše ki so dost pritiskali na familijo,pa vseeno nisem rabil dost možgane švicat da sem po ene 15em letu začel dojemat kakšna bedarija je vse skupaj. Zdaj mi je slika kristalno jasna in ne rabiš nič drugega kot malo samostojnega razmišljanja. V vsaki pridigi lahko začutiš tist ton ki udari na podzavest da ti naprti občutek moralne odgovornksti slediti načelom religije. "Ko so ponižno spoznali njegovo zveličanje" "ko je spoznal da je grešil" ... a greva kdaj skupaj k maši da ti pomagam tolmačit?
Najljubša mi je tale. V smislu, češ "kako je bog pripravljen odpustiti, je milosten pa ljudje še vedno ne verujejo vanj" češ kako grdo je to.
Pa razne bedarije pri verouku, kako se je voda v kelihu spremenila v kri ko je en župnk v Italiji, podvomil v vse skupaj nato spoznal kako je grešil. In da blagor tistim ki so verjeki a ne videli.
Najljubša mi je tale. V smislu, češ "kako je bog pripravljen odpustiti, je milosten pa ljudje še vedno ne verujejo vanj" češ kako grdo je to.
Pa razne bedarije pri verouku, kako se je voda v kelihu spremenila v kri ko je en župnk v Italiji, podvomil v vse skupaj nato spoznal kako je grešil. In da blagor tistim ki so verjeki a ne videli.
Begabt
Begabt
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unknown_001 ()
Looooooka ::
Vsem, ki branite "uboge" trgovce.
Lahko potem se vse ostale posljemo domov?
Tiste, ki delajo sobote in nedelje in to celo ponoci, ko "ubogi" trgovci spijo?
Bemti boga kot, da je bit trgovc neka super zajebana sluzba. Med top 50 zajebanih sluzb pomojem ne pride. Glede denarja naj se pa tud ne jamra. Privat firme, pogoje so pa sami sprejel. Tko kot vsi ostali revezi za katere se ne pise posebnih zakonov.
Jaz recimo ne tankam ob nedeljah. Zaprimo petrol. A tovornjakarji rabjo nafto? Prepovedat voznjo ob nedeljah.
Prepovedat bolezni in umiranje ob nedeljah. Zaradi takega "egoizma" morajo medicinske sestre, zdravniki, kirurgi, vratarji, cistilke, kuharice v menzi delat ib nedeljah.
Pa se isto vsi derejo na njih, ko kaj ni vredu.
Prodajalke, ki so sprejele poklic so vedele za urnik in placilo. Nihce jim ni zvil roke niti jih ni nategnil z neko fake pogodbo. Za primere neprimernega delovnika in placila so stavke. Tako poskusajo(tudi neuspesno) resevati svoje tegobe ostali delavci v tej drzavi. Trgovci niso nobena posebna kasta, njihov poklic pa spet ni tako zahteven. Ponekod jih gladko zamenja tekoci trak, citalec crtnih kod in kamera. Naj probajo to z medicinskim osebjem, gasilcin in policisti, s folkom, ki ma prav tako nizke place, premajhen kadernin nemogoce ure. S folkom, ki ma mal vecjo odgovornost kot to, da pridem cez blagajno s kruhom v najkrajsem moznem casu.
Lahko potem se vse ostale posljemo domov?
Tiste, ki delajo sobote in nedelje in to celo ponoci, ko "ubogi" trgovci spijo?
Bemti boga kot, da je bit trgovc neka super zajebana sluzba. Med top 50 zajebanih sluzb pomojem ne pride. Glede denarja naj se pa tud ne jamra. Privat firme, pogoje so pa sami sprejel. Tko kot vsi ostali revezi za katere se ne pise posebnih zakonov.
Jaz recimo ne tankam ob nedeljah. Zaprimo petrol. A tovornjakarji rabjo nafto? Prepovedat voznjo ob nedeljah.
Prepovedat bolezni in umiranje ob nedeljah. Zaradi takega "egoizma" morajo medicinske sestre, zdravniki, kirurgi, vratarji, cistilke, kuharice v menzi delat ib nedeljah.
Pa se isto vsi derejo na njih, ko kaj ni vredu.
Prodajalke, ki so sprejele poklic so vedele za urnik in placilo. Nihce jim ni zvil roke niti jih ni nategnil z neko fake pogodbo. Za primere neprimernega delovnika in placila so stavke. Tako poskusajo(tudi neuspesno) resevati svoje tegobe ostali delavci v tej drzavi. Trgovci niso nobena posebna kasta, njihov poklic pa spet ni tako zahteven. Ponekod jih gladko zamenja tekoci trak, citalec crtnih kod in kamera. Naj probajo to z medicinskim osebjem, gasilcin in policisti, s folkom, ki ma prav tako nizke place, premajhen kadernin nemogoce ure. S folkom, ki ma mal vecjo odgovornost kot to, da pridem cez blagajno s kruhom v najkrajsem moznem casu.
Boš rekel, da tisti, ki zaradi trenda zaničuje RKC in vernike, ter za vse težave vidi krivdo v RKC-ju, ali pa v Janši, ni indoktriniran.Da, to bom rekel. RKC dejansko je kriva za vse težave, brez izjeme. Za to, da sta se zaletela kosmos 2251 in iridium 33, je direktno odgovorna RKC.
Drži pa tudi, da je čedalje več ljudi usmerjenih proti RKC-ju.Kar je prav, ker je RKC vedno bolj očitno mafijska organizacija, ki je družbeno izjemno škodljiva.
Ubistvu nimamo.Seveda imamo.
ampak posebej v tem da imajo orožje zato da se po potrebi lahko uprejo tiranski oblasti.Tega tudi v ZDA nimajo, ker so vsakič, ko so poizkušali, bili zradirani, kar jasno kaže, da 2. amandma pravi, da lahko _zvezna država_ ustanovi lastno vojsko (in jo tudi vsaka ima, "national guard" ima "state allegiance" v svojem statutu).
No tega pri nas zakoni niti implicitno, kaj šele eksplicitno ne omenjajo.Slovenska vojska kot naslednica teritorialne obrambe je danes sicer organizirana drugače, kot je bila ob nastanku, takrat pa je bila natanko tako, kot je "well regulated militia" v ZDA.
Supreme court je zelo jasen da right to keep and bare arms pripada posameznikom ne milici. Bom kar njihovo interpretacijo vzel za avtentično.
Supreme court je zelo jasen da right to keep and bare arms pripada posameznikom ne milici.Ne, ni. 5-4 je zmagal samo enkrat do zdaj, pa še to na podlagi obilnega lobiranja NRA. Pred tem v ZDA _ni veljalo_, da iz 2. dodatka k ustavi pravica do posedovanja in nošenja orožja pripada posameznikom.
Kateri trgovka-/ec si želi delati v nedeljo.
Zakaj se pretvarjaš da jim želiš omogočit da ne delajo, ko jim v resnici hočeš prepovedati da delajo tudi če hočejo?
Rok Woot ::
:e bi bile trgovine ob nedeljah zaprte, vključno s črpalkami, bi bili izdelki cenejši. Jaz sem to pripravljen sprejeti. Prav tako so prodajalke dostikrat v finančni stiski in se ne dogovarjajo z delodajalcem, kot 3much5me zmotno pravi. Zato so pa zaščitene, kar mu očitno ni jasno.
m0LN4r ::
Jaz predlagam referendum o 35 urnem delovniku in zvisanju minimalne na 1000€ bruto.
Kvaliteta zivljenja bi se enormno dvignila in ljudje bi z veseljem delali tudi nedelje in praznike,
drugi bi pa z veseljem zapravljali.
Kvaliteta zivljenja bi se enormno dvignila in ljudje bi z veseljem delali tudi nedelje in praznike,
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
scipascapa ::
Zanimivo, da Avstrija nima težav z nabavo hrane ipd med tednom, ko so odprti samo do 19 ure max, sobote pa redke do 13 ali max 15 ure. Koliko jih je umrlo?
bambam20 ::
Jaz predlagam referendum o 35 urnem delovniku in zvisanju minimalne na 1000EUR bruto.
Daj mi pokaži nornalnega človekam, ne norca, ki rad dela ob nedeljah in praznikih in ima ob tem še družino. Ga ne boš našel. Ljudje delajo ob nedeljah ker so prisiljeni skozi zakonodajo.
Ko se mi bo našel tle spet en "pameten" programer, ki dela po 10-12 ur dnevno in mu je njegovo življenje računalnik-postelja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()
scipascapa je izjavil:
Zanimivo, da Avstrija nima težav z nabavo hrane ipd med tednom, ko so odprti samo do 19 ure max, sobote pa redke do 13 ali max 15 ure. Koliko jih je umrlo?Zanimivo, da na Tajskem nihče ne umre od tega, da so trgovine odprte 5-22 ali pa še dlje.
so prisiljeni skozi zakonodajo.Kateri zakon pa predpisuje, da moraš delati ob nedeljah?
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: scipascapa ()
Ko se mi bo našel tle spet en "pameten" programer, ki dela po 10-12 ur dnevno in mu je njegovo življenje računalnik-postelja.
Se pravi so zate nenormalni tudi vsi S.P. jevci ki morajo včasih tudi vikend delat al pa bit dostopni za praznik, ker drugače bi posel šel mimo.
Begabt
Begabt
Ko se mi bo našel tle spet en "pameten" programer, ki dela po 10-12 ur dnevno in mu je njegovo življenje računalnik-postelja.Našel se ti bo pameten programer, ki ti bo povedal, da že obstaja zakonodaja, ki omejuje, koliko smejo delodajalci zahtevati od delavcev, samo izvaja se jo preslabo, ter da bi bilo dovolj, če bi to uredili.
Jaz predlagam referendum o 35 urnem delovniku in zvisanju minimalne na 1000EUR bruto.
Daj mi pokaži nornalnega človekam, ne norca, ki rad dela ob nedeljah in praznikih in ima ob tem še družino. Ga ne boš našel. Ljudje delajo ob nedeljah ker so prisiljeni skozi zakonodajo.
Zakonodaja jih ne sili, sam dogovor delodajalec-delavec ga zavezuje k temu.
Ah, pa preden začneš jokati, sem fizičaril 6-22 ves delavnik. Predstavljaj si to: v štirih tednih 320 ur. Wau. Daj mi kar roko.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: next3steps ()
next3steps je izjavil:
Zakonodaja jih ne sili, sam dogovor delodajalec-delavec ga zavezuje k temu.
And the funny part:
Kdo je podpisal / se strinjal z določili ?
Begabt
Begabt
Let me guess? Delavec? Sestavil jo je pa, .... Ne mi pomagati! Naj razmislim .... Delodajalec v skladu z zakonodajo?
Unknown_001 je izjavil:
Kdo je podpisal / se strinjal z določili ?Kdor je želel zaposlitev. Ker brez zaposlitve mnogi ne morejo preživeti sebe in družine, so v tak dogovor prisiljeni, zato zakonodaja omejuje največje število delovnih ur na teden - državni organi so pa zadolženi, da to zakonodajo izvajajo, pa je pogosto ne.
Unknown_001 je izjavil:
Kdo je podpisal / se strinjal z določili ?Kdor je želel zaposlitev. Ker brez zaposlitve mnogi ne morejo preživeti sebe in družine, so v tak dogovor prisiljeni, zato zakonodaja omejuje največje število delovnih ur na teden - državni organi so pa zadolženi, da to zakonodajo izvajajo, pa je pogosto ne.
Zakaj prisiljeni? Porkodio. Saj nihče ne brani da greš delat drugam. Pa narod potem čez Revoz jamra kjer je vse glede delavnika in plače tako korektno do delavca da bolj ne more bit. Sam kar je treba tist cajt delat ne pa v luft gledat.
Begabt
Begabt
Unknown_001 je izjavil:
Saj nihče ne brani da greš delat drugam.Kje pa je to?
Večina ljudi v podobnih poklicih nima ravno veliko izbire.
Ja sej to, kle imamo vsi polne riti, pol pa nekateri čez delavce govorijo. Zelo verjetno pa še vedno pri mami živijo ali pa so do svojega dvajsetega, če ne do štiridesetega.
Jaz predlagam referendum o 35 urnem delovniku in zvisanju minimalne na 1000€ bruto.
I call and raise you 16 urni delovnik in minimalna plača 17.000€ neto.
MisterR ::
next3steps je izjavil:
Kako pa regulirati delovno silo, ki hoče delati za manj denarja ?
A poznaš kakega?
Ja, kakšnega pravnika (odvetniškega pripravnika) poznam ki je pripravljen tudi par mesecev delati zastonj, zato da dobijo nekaj izkušenj.Pa tudi med učitelji pa zdravniki bi se kak tak našel. Ampak pazi, oni imajo določene skils-e.
Nekdo ki konča srednjo šolo bolj ali manj ne zna delat NIČ. Mogoče bi ga kdo vzel v službo za 400€ na mesec, pa bi imel delodajalec nekaj časa poceni delovno silo, delavec bi se pa nekaj naučil, pridobil izkušnje da se bo v naslednjo službo bolje prodal. In je zagotovo veliko takih ki bi bili veseli take prilike.
Ampak vi pravite da delodajalec ne sme zaposliti takega mulca za 400€ ampak ga mora plačati vsaj 610€.Ker za teh 610€ lahko dobi že koga z nekaj let izkušnjami, bo raje vzel tistega z izkušnjami.
Ta mulo ki pa nima še nobenih izkušenj pa ne bo niti dobil priložnosti in bodo njegove prošnje za zaposlitev nadalnjih pet let metali v smeti že pri prvem situ, ker bodo videli da nima nobenih delovnih izkušenj. To je odličen recept za povečevanje brezposelnosti pri mladih. Res presenetljivo da nimamo problema brezposelnosti mladih... oh, wait...
Pri pravnikih in učiteljih ni problem v plači, le delovnih mest ni. To je pa razlika. Za zdravnika, pa brez zamere, ne bi nihče delal zastonj. Mogoče prakso kot medicinec v domu ostarelih, to pa je to.
Horejšio ::
Ja fak no, a nismo to že dal skoz. Zavrnil, da so odprte, pa so še vedno. Kere ideje sds. Zgleda, da nas bojo z neumnimi referendumi probal bankrotirat :)
Jype dej zber podpise za referendum, da avtomobile prepovemo. Ali pa nam to pripada že po človekovih pravicah?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Rok Woot ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Trgovine oblačila nedeljoOddelek: Loža | 3777 (3072) | widj3098dj32 |
⊘ | trgovine med praznikiOddelek: Loža | 5249 (4616) | Mavrik |
» | Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 13874 (11989) | Zheegec |
» | Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Problemi človeštva | 30669 (24045) | Valery |
» | Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 9864 (8678) | MadMicka |