» »

Odprtost trgovin v nedeljo, drugič

Odprtost trgovin v nedeljo, drugič

««
7 / 56
»»

nurmaln ::

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Saj nihče ne brani da greš delat drugam.
Kje pa je to?

Večina ljudi v podobnih poklicih nima ravno veliko izbire.

Ampak za to jim ni kriv delodajalec.
"I will be quoted in someone's signature,
even if I have to do it myself!" - nurmaln

MisterR ::

jype je izjavil:

Mene v stari Ljubljani ni bilo že mesece, lahko pa pogledam par webcamov v stari Ljubljani in _vidim_, da se tre folka.

Ljudje pa še kar jamrajo, kako "bo mesto izumrlo, ker je zaprto za motorni promet", kako "Janković uničuje Ljubljano" in kako "morajo biti ob nedeljah reči zaprte, ker se itak ne splača".

sem citiral jype ampak se tiče tudi @smurf -a Sem kje napisal da je izumrlo? Napisal sem, da je v mestu več turistov kot domačinov/slovencev. Ampak ja, kdo sem jaz, ki vama bo pametoval, če pa sem zgolj skoraj vsak dan tam, ja, tudi med vikendi. Se posipam s pepelom.

Rok Woot ::

nurmaln je izjavil:

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Kje pa je to?

Tudi on. Večinoma pa ureditev države, ravno o tem pa se pogovarjamo.

Jaz sem tudi proti turistom, poglejte kaj se je zgodilo v Dubrovniku in Benetkah. Pojdite po ljubljani pa sprašujte kelnarje, če so plačani več. Njim bi se med revnim prebivalstvom najprej poznati.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Rok Woot ()

darkolord je izjavil:

MisterR je izjavil:

Nadzor na urami? Vsako podjetje ima registratorje delovnega časa. Konec oktobra pride inšpektor po izpiske in plačilne liste. Če ugotovi kršitve takoj naloži kazen v obliki delavčeve mesečne bruto plače, za vsako kršitev. Rok plačila 15 dni. Če ne plača v roku se jim vsede na TRR. Če nimajo sredstev se jim TRR zapre in s tem onemogoči poslovanje.
Se strinjam, ampak samo če velja enako tudi za delavca.

Če zamudi ali če gre prej iz službe - za prvo kršitev nič plače za ta mesec, za vsako naslednjo pa plača kazen v višini bruto plače. Enak rok plačila ipd.

Mene to ne moti, v vseh teh letih sem v službo zamudil zgolj 2x, pa še to zaradi popolne zapore AC zaradi nesreče. Ali ima delodajalec kak izgovor za povečano število nadur oz. večkratno kršitev le teh? Sej tudi izpit ti vzamejo če imaš več kot 18 kazenskih točk. V čem je problem?

MisterR je izjavil:

Pri pravnikih in učiteljih ni problem v plači, le delovnih mest ni.

Ponudba / povpraševanje...
Če je kandidatov za učitelje občutno več kot je razpoložljivih delovnih mest pomeni, da je plača (in seveda ostali pogoji dela) zelo visoka, oziroma ob takem manjku delovnih mest celo previsoka.
V vojski po drugi strani se konstantno matrajo da bi dobili dovolj vojakov, da bi zapolnili vsa predvidena delovna mesta. Če je občutno manj povpraševanja po delu vojaka, kot je razpoložljivih delovnih mest, pomeni da je plača (is ostali pogoji dela) prenizka.
Zdaj pa lahko vsak pri sebi naredi zaključek ali je plača prodajalcev v trgovinah previsoka ali prenizka, če res lahko firma brez problema takoj dobi novega prodajalca, če gre kakšen stari stran.

next3steps ::

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Kje pa je to?

v bistvu imajo, le preveč dela se jim zdi.
Navada je železna srajca, pa magari iz dreka.

Unknown_001 ::

Rok Woot je izjavil:

nurmaln je izjavil:

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Kje pa je to?

Jaz sem tudi proti turistom, poglejte kaj se je zgodilo v Dubrovniku in Benetkah. Pojdite po ljubljani pa sprašujte kelnarje, če so plačani več. Njim bi se med revnim prebivalstvom najprej poznati.

Delodajalec je kriv česa? Da se nekoga ne usmili na lepe oke ker išče čmoveka ki ima lotrebna znanja / izkušnje . Imam občutek kot da ljudje že razmjšljajo da jim šiht pripada. Po kateri logiki?

V bistvu imaš v Sloveniji kar nekaj firm ki nudijo šiht,iščejo delovno silo pa nihče noče delat, ker se je treba mal hitrej obrnit na mestu kot drugje kjer se lahk še pretegneš pa po riti popraskaš. Sorry. Zgodbo tekočega traku in tempa stroja poznam. Res bi raje mlel nek šiht za kaso ali pa v pisarni ampak če se mora delo narest se mora narest. Za trakom nihče več noče delat. Vsi bi mutili neke storitvene dejavnosti od katerih dodane vrednosti ni veliko.

Tisti ki dejansko živijo od dela za trakom ne jamrajo za razliko od forumskih drekačev, ki so mogoče iz druge roke slišali pritoževanje in jambranje kolega ki je mogoče na šihtu vztrajal en mesec.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

Rok Woot je izjavil:

nurmaln je izjavil:

jype je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Kje pa je to?

Če si ne moreš priboriti boljših pogojev/plače, si bodisi se nesposoben pogajati, bodisi se v okviru zadanega dela nesposoben za opravljanje tega.
Obstaja tretja opcija: pri delodajalcu blefiraš, ko bi pa trebalo drugam iti, pa rep med noge.

nurmaln je izjavil:

MisterR je izjavil:

Pri pravnikih in učiteljih ni problem v plači, le delovnih mest ni.

Ponudba / povpraševanje...
Če je kandidatov za učitelje občutno več kot je razpoložljivih delovnih mest pomeni, da je plača (in seveda ostali pogoji dela) zelo visoka, oziroma ob takem manjku delovnih mest celo previsoka.
V vojski po drugi strani se konstantno matrajo da bi dobili dovolj vojakov, da bi zapolnili vsa predvidena delovna mesta. Če je občutno manj povpraševanja po delu vojaka, kot je razpoložljivih delovnih mest, pomeni da je plača (is ostali pogoji dela) prenizka.
Zdaj pa lahko vsak pri sebi naredi zaključek ali je plača prodajalcev v trgovinah previsoka ali prenizka, če res lahko firma brez problema takoj dobi novega prodajalca, če gre kakšen stari stran.

Pa od kot vam take ideje? Delovnih mest je premalo zato ker je plača predobra? Si kdaj pogledal koliko učiteljev/profesorjev sproducirajo naše fakultete na leto, in koliko je razpisanih delovnih mest vsako leto? Koliko se jih upokoji, koliko odpremo novih šol, razredov itd.? Verjetno nisi.
Po letu 2000 je bil zelo visok vpis v vojsko, zakaj več danes temu ni tako? Zato, ker si takrat po par mesecih / letih šel na misijo in potegnil 40k€ gotovine za 5 mesecev, s srednje šolsko izobrazbo. Danes za enako fizično in psihično pripravljenost dobiš 10% tega zneska v enakem obdobju. In za 900€/mesec boš ti šel v službo, za katero veš da po 35-40 letu nimaš več kaj delat tam? Da tudi če se upokojiš pod nevem kakimi pogoji, pokojnina ne bo dovolj? Seveda.

jype ::

nurmaln je izjavil:

Seveda ne - mora pa delodajalec zagotavljati pogoje za delo v skladu z zakonodajo (ki jo že imamo), da ljudje ne postanejo preveč pogosto mentalno ali fizično poškodovani, ker nas to kot družbo stane še več, kot omejitve dela, ki jih zakon predpisuje zdaj.

Vedno imaš pa možnost postati s.p. in svoj čas ponujati pod arbitrarnimi pogoji, če si tega želiš.

MisterR je izjavil:

Pa od kot vam take ideje? Delovnih mest je premalo zato ker je plača predobra? Si kdaj pogledal koliko učiteljev/profesorjev sproducirajo naše fakultete na leto, in koliko je razpisanih delovnih mest vsako leto? Koliko se jih upokoji, koliko odpremo novih šol, razredov itd.? Verjetno nisi.
Po letu 2000 je bil zelo visok vpis v vojsko, zakaj več danes temu ni tako? Zato, ker si takrat po par mesecih / letih šel na misijo in potegnil 40k€ gotovine za 5 mesecev, s srednje šolsko izobrazbo. Danes za enako fizično in psihično pripravljenost dobiš 10% tega zneska v enakem obdobju. In za 900€/mesec boš ti šel v službo, za katero veš da po 35-40 letu nimaš več kaj delat tam? Da tudi če se upokojiš pod nevem kakimi pogoji, pokojnina ne bo dovolj? Seveda.

A si se ti slučajno hotu ne strinjat z mano pa ti ni čist ratalo? :|

jype je izjavil:

Vedno imaš pa možnost postati s.p. in svoj čas ponujati pod arbitrarnimi pogoji, če si tega želiš.

Except you can't. No, ubistvu lahko, samo smeš ne.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: nurmaln ()

Ne, ti praviš da bi učitelji delali zastonj, če bi le bilo kaj delovnih mest. Torej ni problem v "pre-visokih" plačah. Ampak nekje drugje.
In za vojsko praviš da je prenizka, zato ni kadra. Ne ni prenizka oz. ja, odvisno iz katerega vidika gledaš. PRej si za 5 mesecev dobil 40k, zdaj pa pričakujejo da boš enako delal za 10% tega zneska. A če bi generalu (ali kateremu koli činu) znižal plačo za 80% bi pa grozil s patriami pred parlamentom. 900€ je čist dovolj, da vzdržuješ objekt, pometaš, čistiš okolico objekta in vsak dan odlaufaš cooperjev test, da pa moraš bit v nevem kaki formi... jok brate, odpade.

nurmaln je izjavil:

MisterR je izjavil:

A si se ti slučajno hotu ne strinjat z mano pa ti ni čist ratalo? :|

jype je izjavil:

Smeš lahko, le drugače moraš delati.

MisterR je izjavil:

Ne, ti praviš da bi učitelji delali zastonj, če bi le bilo kaj delovnih mest. Torej ni problem v "pre-visokih" plačah. Ampak nekje drugje.
In za vojsko praviš da je prenizka, zato ni kadra. Ne ni prenizka oz. ja, odvisno iz katerega vidika gledaš. PRej si za 5 mesecev dobil 40k, zdaj pa pričakujejo da boš enako delal za 10% tega zneska. A če bi generalu (ali kateremu koli činu) znižal plačo za 80% bi pa grozil s patriami pred parlamentom. 900€ je čist dovolj, da vzdržuješ objekt, pometaš, čistiš okolico objekta in vsak dan odlaufaš cooperjev test, da pa moraš bit v nevem kaki formi... jok brate, odpade.

Ja, jas sem ti samo hotel razložit da razmere za uboge prodajalce očitno niso tako slabe če je kandidatov toliko več kot delovnih mest.

next3steps je izjavil:

Smeš lahko, le drugače moraš delati.

Ja, v nasprotju z zakonom, če želim da me delodajalec plačuje preko mojega s.p.

Zgodovina sprememb…

Did you mean CLIENT?

Invictus ::

nurmaln je izjavil:

Zmeni se.

Saj se da čisto uradno vse narediti...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

nurmaln je izjavil:

Lahko in smeš, vedno. Delodajalec te ne sme prisiliti v to, kot delavec pa vedno smeš.

next3steps je izjavil:

Did you mean CLIENT?

:)
Ne, zakaj bi se delali budale... mislil sem delodajalec.

Invictus je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Zmeni se.

Saj se da čisto uradno vse narediti...

Če misliš da ti podpiše da si ekonomsko odvisen od njega... to ne špila.

jype je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Lahko in smeš, vedno. Delodajalec te ne sme prisiliti v to, kot delavec pa vedno smeš.

Ja ne no. :)

Zgodovina sprememb…

nurmaln je izjavil:

Ja ja pa ja! Sej sem vprašal svojo kontrolorko: Ko postaneš s.p. nimaš več delodajalca in nisi več delavec, a le, če si to storil prostovoljno. Če te je delodajalec v to prisilil, ne velja.

MrStein ::

Čas da moderator reče "OK, zdaj pa povzamite svoje argumente" in zapre temo.

V bistvu mi je žal, da ni zee opazil teme in takoj zaprl, ker "ni dovolj za debato", kot sem se malo bal da jo bo, ko sem jo odprl.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jype je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Ja ja pa ja! Sej sem vprašal svojo kontrolorko: Ko postaneš s.p. nimaš več delodajalca in nisi več delavec, a le, če si to storil prostovoljno. Če te je delodajalec v to prisilil, ne velja.

Če pride inšpektor in vidi da že pet let kot s.p. delam samo za podjetje ABC, delam v pisarni ki jo plačuje ABC, telefon in računalnik mi zagotavlja ABC, ABC mi požegna kdaj grem lahko na dopust, uporabljam naslov nurmaln@abc.si, etc...
ABC bo od inšpektorja dobil okoli ušes tudi če jaz rečem da je tako na mojo željo.

Zgodovina sprememb…

nurmaln je izjavil:

ABC bo od inšpektorja dobil okoli ušes tudi če jaz rečem da je tako na mojo željo.
Ja, ampak ne zaradi zakona, temveč zato, ker inšpektor ne verjame, da ti nisi bil prisiljen v tako razmerje.

Mato989 ::

jype je izjavil:

nurmaln je izjavil:

Ja, ampak ne zaradi zakona, temveč zato, ker inšpektor ne verjame, da ti nisi bil prisiljen v tako razmerje.

In prav je tako :)

jype je izjavil:

nurmaln je izjavil:

No sej, spet država ve bolje od mene, kaj je za mene dobro.

dice7 ::

To zacuda velja v marsikaterem primeru

nurmaln je izjavil:

jype je izjavil:

nurmaln je izjavil:

No sej, spet država ve bolje od mene, kaj je za mene dobro.

Seveda, ko so starši dobivali davčne olajšave za tebe, takrat se pa nisi pritoževal in ponavljajoče pljuval to sarkastično pisanje kajne? Ko je država organizirala vrtec, osnovno šolo in srednjo in še kaj preko javnega denarja vseh nas, se tudi nisi pritoževal kajne?

Itd... takrat so dovolj dobro vedli "kaj je za tebe dobro?"

Hej, šizo! Izjasni se! Ne morš enkrat bit na enmu strani reke, drugič na drugmu. Nimaš teh privilegijev, žal.

Mato989 je izjavil:

Seveda, ko so starši dobivali davčne olajšave za tebe, takrat se pa nisi pritoževal in ponavljajoče pljuval to sarkastično pisanje kajne?
On je, ampak v resnici itak nima pojma, kaj je dobro zanj.

Mato989 je izjavil:

Seveda, ko so starši dobivali davčne olajšave za tebe, takrat se pa nisi pritoževal in ponavljajoče pljuval to sarkastično pisanje kajne? Ko je država organizirala vrtec, osnovno šolo in srednjo in še kaj preko javnega denarja vseh nas, se tudi nisi pritoževal kajne?

Itd... takrat so dovolj dobro vedli "kaj je za tebe dobro?"

Kako to misliš "so starši dobivali olajšave". A zdej bi moral človek hvalažen ko ti država vzame denar in ti potem po svoji lastni presoji z delom tega denarje plača neke storitve za katere si ne moreš sam izbirat kako, kje, kdaj jih boš koristil, če sploh?
Ne nisem se pritoževal ker v vrtcu in osnovni in srednji šoli še nisem bil opravilno sposoben in nisem razmišljal o stvareh kot je osebna svoboda.
Ne niso dovolj dobro vedeli kaj je za mene dobro. Pa ne želim si države ki bi prevzemala odgovornost skrbi za otroke. Za otroke naj skrbijo starši, le v izjemnih primerih ko je otrok ogrožen se ima država kaj za vmešavat.

dexterboy ::

nurmaln je izjavil:

Pa spet folk ki za druge bolje ve, kot oni sami, kdaj jim paše oziroma se jim splača delat.
Spet ti ki bodo s svojimi domišljenimi ukrepi (ki so kakopak vedno prepovedi) spremenili družbo na bolje, v resnici pa popravljajo ene toliko kot če bi opica s francozom popravljala data server.

+1
Kruto, ampak resnično. Lepo je živeti s polno denarnico in eno možgansko celico v glavi, ki z levo roko drži levo uho, z desno roko pa desno uho, da ne padeta iz glave...
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

Blinder ::

Ko sem še delal v trgovini, je bil v veljavi zakon, da mora bit nedeljska urna postavka vsaj 200%. Kar so tudi bile, v teoriji. Ampak ker smo imeli 610 € bruto v pogodbi, placa ni uspela nikakor dosezti takratnih 790 € bruto minimalne place, tako da na koncu so bile nedelje placane isto kot navaden dan. Isto prazniki, nadure, popoldanska izmena itd. Potem so finally spremenili zakon, da morajo bit nedelje tudi v praksi bolj placane (to pomeni, da clovek dobi vecji znesek na racun). AMpak med zaposlenimi v kolektivu noben ni racunal na tole - slabe izkusnje - in posledicno noben ni maral delati v nedeljah :D ker niso verjeli, da so ure takrat bolj placane.
Zakon je tudi (v kolektivni pog. za trgovino..) narekoval, da ce clovek dela v nedeljo, mu pripada en dan fraj v naslednjem tednu. No, nas delodajalec - ena izmed visoko optimiziranih trgovin - se je veselo pozvizgal na tole. Tako da ce delal si v nedeljo si delal normalno tudi vse ostale dni. Zakoni so, ampak kaj ce noben ne preverja..
Pri nas se je tudi zgodilo naprimer, da je oseba X delala v nedeljo, in tisti dan pocitka ko bi ji pozneje pripadal... so ji ga 'pisali' na dan, ko je bila na bolniski. Triki visoko optimiziranih svinj za povecat svoje stevilke (prihodke odhodke porabljene ure itd).
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i3-12100f gtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Pa veš, da te delodajalec na podlagi upoštevanja zakonodaje ne sme odpustiti ?
Zatorej sta potrebna dva: Delodajalec, ki naroči kršitev in delavec, ki je pripravljen kršiti.

next3steps je izjavil:

Zatorej sta potrebna dva: Delodajalec, ki naroči kršitev in delavec, ki je pripravljen kršiti.

Ja ja, ker je tako težko najt drug razlog, ali pa poteče pogodba za določen čas itd... kera naivnost tvojega zapisa.

Mato989 je izjavil:

next3steps je izjavil:

Ja ja, ker je tako težko najt drug razlog, ali pa poteče pogodba za določen čas itd... kera naivnost tvojega zapisa.

No, ne se uboge delat. Ne moreš nekoga ki mu teče pogodba odpikat kadar ti paše. Ko preteče je pa itak stvar delodajalca ali te hoče gledat, ali ne. Hud problem je ker nihče ne razmišlja v smeri da bi sam delal posel. Vsi se po socialistično zanašajo, da jim bo delo pripadalo. Ja ne gre to tako. V normalnem svetu ne moreš ti delodajalca prisilit da te fotra do penzije. On lahko že jutri fabrko zapre. In kaj potem folku na misel pride. Vidi ti njih,že se derejo FABRKE DELAVCEM bla bla... ja super kar tako na lepe oči bi vsi vse dobili. Ne štekate da smo še vedno v bitki za preživetje in da se je treba znajt. Socializem je bil za mnoge en lep tamponček pred dejstvom da se je treba znajt po svoje.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

next3steps je izjavil:

No, ne se uboge delat. Ne moreš nekoga ki mu teče pogodba odpikat kadar ti paše. Ko preteče je pa itak stvar delodajalca ali te hoče gledat, ali ne. Hud problem je ker nihče ne razmišlja v smeri da bi sam delal posel. Vsi se po socialistično zanašajo, da jim bo delo pripadalo. Ja ne gre to tako. V normalnem svetu ne moreš ti delodajalca prisilit da te fotra do penzije. On lahko že jutri fabrko zapre. In kaj potem folku na misel pride. Vidi ti njih,že se derejo FABRKE DELAVCEM bla bla... ja super kar tako na lepe oči bi vsi vse dobili. Ne štekate da smo še vedno v bitki za preživetje in da se je treba znajt. Socializem je bil za mnoge en lep tamponček pred dejstvom da se je treba znajt po svoje.

Poglej ti gledaš objektivno teoretično, jaz pa ti povem strahove ki sem jim bil priča... jaz sem že tako delo zavrnil, pa še kdo ob meni, pa nas valda niso odpustili, ampak mi smo bli operaterji CNC strojev z določenimi znanji... ko sem podobno predlagal ženski ob meni ki je 8 ur stiskala start/stop kumb na vsakih 17 sekund se je začela skorajda trosit in je prišla delat v soboto in nedeljo...

Zato se mi pač tvoje pisanje zdi neumno. Ona mora gledat na 2 otroka z možem, ti in jaz pa pač na lastno rit... zato pa se lahko nama jebe, ženski s 4 stopnjo izobrazbe pa pač ne... tako enostavno je pač to. Ti imaš teoretično prav, v praksi pa stvari delujejo drugače in tudi občutki ljudi so subjektivni, ne teoretično objektivni kot pišeš ti. Zato pa se tvoja teorija tepe z realo.

Da pa je mera polna pa tu govorimo o najnižje izobraženih in najnižje plačanih... To da more Ubogi zdravnik z nekaj tisoč € izplačila delat v nedeljo ni tako hudo (tudi če odmisliva dejstvo da je tisto za reševanje življenj) kot da nekdo že itak dobi zanič plačo, hkrati pa še zanič delovnik... Samo debata o tem na slo-techu kjer je 50% raznoraznih ITjevcev, ki delajo od doma morda tudi v nedeljo ker jim je pač dolgčas, je brezpredmetna. Prvo bo potrebno it delat na 4 izmene ene pol leta, spoznat ljudi tam, potem pa govorit dalje...

Čuš sicer to dela iz sebičnih promocijskih vzgibov, ampak če bodo zaradi tega nekateri ljudje doma ob nedeljah, je to good enough for me.

bambam20 ::

Unknown_001 je izjavil:

Socializem je bil za mnoge en lep tamponček pred dejstvom da se je treba znajt po svoje.

Ker si preživel precej let v socijalizmu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

Mato989 je izjavil:

Poglej ti gledaš objektivno teoretično, jaz pa ti povem strahove ki sem jim bil priča... jaz sem že tako delo zavrnil, pa še kdo ob meni, pa nas valda niso odpustili, ampak mi smo bli operaterji CNC strojev z določenimi znanji... ko sem podobno predlagal ženski ob meni ki je 8 ur stiskala start/stop kumb na vsakih 17 sekund se je začela skorajda trosit in je prišla delat v soboto in nedeljo...

Zato se mi pač tvoje pisanje zdi neumno. Ona mora gledat na 2 otroka z možem, ti in jaz pa pač na lastno rit... zato pa se lahko nama jebe, ženski s 4 stopnjo izobrazbe pa pač ne... tako enostavno je pač to. Ti imaš teoretično prav, v praksi pa stvari delujejo drugače in tudi občutki ljudi so subjektivni, ne teoretično objektivni kot pišeš ti. Zato pa se tvoja teorija tepe z realo.

Da pa je mera polna pa tu govorimo o najnižje izobraženih in najnižje plačanih... To da more Ubogi zdravnik z nekaj tisoč € izplačila delat v nedeljo ni tako hudo (tudi če odmisliva dejstvo da je tisto za reševanje življenj) kot da nekdo že itak dobi zanič plačo, hkrati pa še zanič delovnik... Samo debata o tem na slo-techu kjer je 50% raznoraznih ITjevcev, ki delajo od doma morda tudi v nedeljo ker jim je pač dolgčas, je brezpredmetna. Prvo bo potrebno it delat na 4 izmene ene pol leta, spoznat ljudi tam, potem pa govorit dalje...

Čuš sicer to dela iz sebičnih promocijskih vzgibov, ampak če bodo zaradi tega nekateri ljudje doma ob nedeljah, je to good enough for me.

Lej tele fore kako so drugi ubogi, da ne morejo otrok preskrbet jaz ne kupim. Prej bi kdo mislil preden so šli štepat force. Tudi tistih zgodb o pufu in grdem kapitalu. Jebela če sem kje videl večjo ironijo, ljudje bi protestirali proti kapitalističnim obrestim bank a sami jih ustvarjajo ko jemljejo puf na puf. Saj lepo da gledaš široko tudi na druge okoli sebe, sam... slika je veliko širša kot osebne težave ostalih. In v veliko primerih se ugotovi, da si je posameznik za sranje kriv sam. S tem izvzemam tiste, ki jih je res doletela nesreča, pokopalo zdravje in v drek niso padli po lastni krivdi.

Pa jaz iz drugega brega poznam preveč primerov ko so ljudje izkoriščali delodajalca in se vlekli po bolniških. O detajlih ne bom pisal ker gre za javni prostor in se spodobi da poskrbim za diskretnost. Gre pa za zelo direktne primere. Zato teh čustvenih vzvodov ne jebem niti 5 posto.

Spoznat ljudi ki delajo tam... kolega jaz jih poznam precej. S kakšnim sem bil tudi sodleavec, pa kot sem že nevemkolikokrat omenil se niti 10% toliko ne pizdakajo kot "pravični veleumi" po forumih. Mnogi od teh so tudi vajeni delat, precej jih je že napredovalo ker je bilo nekaj od njih, tako da ne mi prodajat buč, da se ne da.

Pa mimgrede. Dokler se bo našlo en kup ljudi, ki bodo rekl "se bol splača bit na socialki kot delat" potem veš koliko je ura.

Begabt

Zgodovina sprememb…

gus5 ::

Lej tele fore kako so drugi ubogi, da ne morejo otrok preskrbet jaz ne kupim. Prej bi kdo mislil preden so šli štepat force. Tudi tistih zgodb o pufu in grdem kapitalu. Jebela če sem kje videl večjo ironijo, ljudje bi protestirali proti kapitalističnim obrestim bank a sami jih ustvarjajo ko jemljejo puf na puf. Saj lepo da gledaš široko tudi na druge okoli sebe, sam... slika je veliko širša kot osebne težave ostalih. In v veliko primerih se ugotovi, da si je posameznik za sranje kriv sam. S tem izvzemam tiste, ki jih je res doletela nesreča, pokopalo zdravje in v drek niso padli po lastni krivdi.

Pa jaz iz drugega brega poznam preveč primerov ko so ljudje izkoriščali delodajalca in se vlekli po bolniških. O detajlih ne bom pisal ker gre za javni prostor in se spodobi da poskrbim za diskretnost. Gre pa za zelo direktne primere. Zato teh čustvenih vzvodov ne jebem niti 5 posto.

Poglej, jaz ne govorim da so ubogi, jaz ti govorim zakaj nekateri pač gledajo na stvari drugače... jaz sem prvi za to da se ukinejo vsi zakoni pa da vidim vas heroje proti regulaciji kako dolgo bi obstali... takrat bi bili vi prvi za regulacijo, ko bi mel vsak svojo valuto, brez konsenza brez neke jasne zakonodaje itd...

Skratka, marsikoga od "vas" moti regulacija, ampak takoj ko pa pridejo na plan pravi anarhisti ki bi brezvladje, takrat pa več niste za "čimmanj" regulacije kajne?

Jaz sem prvi ki sem za to da sam šparam za lastno penzijo, ker bom prihranil več kot če dajem v prisljen Bismarckov roparski sistem...

Spoznat ljudi ki delajo tam... kolega jaz jih poznam precej. S kakšnim sem bil tudi sodleavec, pa kot sem že nevemkolikokrat omenil se niti 10% toliko ne pizdakajo kot "pravični veleumi" po forumih. Mnogi od teh so tudi vajeni delat, precej jih je že napredovalo ker je bilo nekaj od njih, tako da ne mi prodajat buč, da se ne da.

Seveda jih, in seveda so vsi veleuspešni prišli od minimalca na milijone kajne? :) Kot vedno na tem forumu. Jaz tudi poznam tipa ki je kupil 1.000 etrov in je zdaj milijonar brez dela, to pomeni kaj? Da je lahko vsak? Seveda, kakšna je verjetnost? Majhna. Super ideja za negiranje celotne debate ko pride posamezniku prav.

Pa mimgrede. Dokler se bo našlo en kup ljudi, ki bodo rekl "se bol splača bit na socialki kot delat" potem veš koliko je ura.

To meni pove predvsem to da so plače prenizke... ob primerni plači bodo vsi ti ljudje raje delali... seveda kapitalistični nevoščjivci govorijo drugače, da so socialne previsoke... ampak kdorkoli meni da so socialke previsoke, ga povabim da preživi 3 mesece samo s socialno, potem pa pove kako preveč denarja mu je ostalo :)

Problem so delovni pogoji + minimalna plača... to je največja težava Slovenije... dokler je najslabše plačan tisti ki dela še za povrh v najslabših pogojih v 90% časa, tako dolgo bodo ljudje raje sedeli na socialkah in delali na črno in prav je tako, jih rade volje podpiram.

Država pa mora tu stopit nasproti in prepovedat uvoz delovne sile dokler je še zadnji človek na zavodu... figurativno... Torej naj delodajalci ponudijo plače takšne da zmamijo teh 80.000 iz zavoda...

Ampak to kapitalistom ni všeč, oni bi skoz nizke plače in skoz visoko storilnost, kar je logično ampak ne sovpade z dejanskim prostim trgom in ponudbo vs povpraševanje... če ni delavcev DVIGNITA PLAČE!!! To pa pač ne.

Plače so nizke, ker se v Sloveniji dela najbolj podn posle, ki se švabotom ne splačajo delat. In ker se ne ustvari veliko dodane vrednosti tudi plača ne more bit 2 jurja po glavi. Dajte že razumet da denar ne pade z lufta.

Prodajalke bodo kmalu zamenjali avtomati kot so merkatorjeve hitre blagajne. To je šiht ki je obsojen na propad.

Begabt

Zgodovina sprememb…

gus5 ::

Unknown_001 je izjavil:

Plače so nizke, ker se v Sloveniji dela najbolj podn posle, ki se švabotom ne splačajo delat. In ker se ne ustvari veliko dodane vrednosti tudi plača ne more bit 2 jurja po glavi. Dajte že razumet da denar ne pade z lufta.
Delo z nizko dodano vrednostjo ni posledica neizobražene delovne sile, prej posledica ne-vlaganja v razvoj s strani lastnikov kapitala. V RS v razvoj investirajo predvsem velike firme v domači lasti; firme, ki so jih kupili tujci, razvojne oddelke ukinjajo, mali podjetniki in obrtniki pa v razvoj praktično ne vlagajo, dobičke 'pretakajo' v nakupe nepremičnin, avtov ipd.

gus5 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Delo z nizko dodano vrednostjo ni posledica neizobražene delovne sile, prej posledica ne-vlaganja v razvoj s strani lastnikov kapitala. V RS v razvoj investirajo predvsem velike firme v domači lasti; firme, ki so jih kupili tujci, razvojne oddelke ukinjajo, mali podjetniki in obrtniki pa v razvoj praktično ne vlagajo, dobičke 'pretakajo' v nakupe nepremičnin, avtov ipd.

Posploševanje.

Ampak ja, imaš point. To je definitivno posledica nevlaganja v razvoj.

Lejte ročno sestavljat kose ki so vredni 2 centa po komadu... to se sploh zajebavat ne splača s takim. Če proces ni avtomatizoran je to izguba časa in sredstev. Kretenizem ampak imaš pa genije ki tako delo sprejmejo pa nimajo ustrezne linije za sestavljanje. Ali samo za renome ali pa zato ker računa na to da bo delavca plačal tretjino manj.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Tako je, in kako je lahko delavec ki noče potem it delat takega šihta za 611EUR neto kriv, namesto managerja ki ni sposoben priskrbet boljšega šihta? Za dodano vrednost niso krivi delavci v večini ampak managerji in ostali vodstveni kadri!

Če bi bil za slabo dodano vrednost kriv delavec, potem ne bi delavec bil samo 2 koraka čez mejo vreden pa naenkrat 1x višjo "minimalno" plačo... v Avstriji recimo.

Zato pa pravim, da razumem ljudi ki nočejo delat za 610EUR na mesec ampak raje počivajo za 300EUR na mesec... in gredo 2x letno na črno 1 mesec delat v Avstrijo... na koncu prideš na povprečno 400EUR na mesec brez nekega truda in brez da bi te pametnjakovič od delovodje živciral in psihiral.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Mato989 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Tako je, in kako je lahko delavec ki noče potem it delat takega šihta za 611€ neto kriv, namesto managerja ki ni sposoben priskrbet boljšega šihta? Za dodano vrednost niso krivi delavci v večini ampak managerji in ostali vodstveni kadri!

Če bi bil za slabo dodano vrednost kriv delavec, potem ne bi delavec bil samo 2 koraka čez mejo vreden pa naenkrat 1x višjo "minimalno" plačo... v Avstriji recimo.

Podpisal je pogodbo. Sam se je strinjal, da bo delal za firmo. Sploh pa danes ko smo v EU res ji problem it čez mejo delat. Ampak kompleks rodne grude, pač...

Dokler so možnosti ne jamrat, ampak iskat boljše. Potem se tudi tem firmam ne bo več splačalo delat šita ampak bodo prisiljena delat nekaj svojega ali pa se prilagoditi zahtevnejšemu trgu.

Zamaške in vrečke lahko danes vsak pocar s starim strojem dela.

Begabt

Zgodovina sprememb…

Unknown_001 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Tako je, in kako je lahko delavec ki noče potem it delat takega šihta za 611€ neto kriv, namesto managerja ki ni sposoben priskrbet boljšega šihta? Za dodano vrednost niso krivi delavci v večini ampak managerji in ostali vodstveni kadri!

Podpisal je pogodbo. Sam se je strinjal, da bo delal za firmo. Sploh pa danes ko smo v EU res ji problem it čez mejo delat. Ampak kompleks rodne grude, pač...

Seveda je, zato pa več ne podpisujejo... in zato pošta nima delavcev, zato Akrapovič nima delavcev in zato tudi trgovski centri imajo vedno manj delavcev... ampak potem pa uletiš "ti" in tebi podobni ki rečejo 80.000 jih je na zavodu zakaj nočejo delat... in ko dobiš to da pač za 610 nočejo delat pa spet ni prav...

tako pač enim izmed vas nikoli ni prav. Ampak vsi ne moremo služit milijonov ali pač?

Ker pa država raje vidi da ljudje delajo, poseže med ta dva "ekstrema" z regulatorji tako zavoda za zaposlovanje ki meče folk ven če ne sprejmejo dela, kot z zakoni ki blažijo čisto kapitalistične tržne ideje kot je recimo delo 24/7 ali v tem primeru ob nedeljah...

Ker državi je pa v interesu da ljudje delajo

Zgodovina sprememb…

Ti res ne razumeš. Možnosti je več kot včasih pa je folk anemičen in ne zna izkoristit al pa noče.

Begabt

Unknown_001 je izjavil:

Ti res ne razumeš. Možnosti je več kot včasih pa je folk anemičen in ne zna izkoristit al pa noče.

Ti ne razumeš, da večno iskanje drugega šihta, je enako kot da bi imel partnerko in bi ob prvi težavi (nedeljskem delu) iskal drugo partnerko. Namesto tega se pač skozi legalne načine kot je nov zakon pri trgovcih uredi zadeva, namesto da se non stop išče nekaj novega.

Pravi borci ostanejo in se borijo za izboljšanje pogojev ne pa pobegnejo ob prvi priliki drugam! Anemičnost je ravno to da si vdan v to da ne morš pri trenutnem delodajalcu nič dosežt in odideš!

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa ne bi menjaval šihtov? Moja formalna izobrazba je boga, a vseeno sem v svoji kratki karieri menjal že skoraj 10 šihtov.

next3steps je izjavil:

Zakaj pa ne bi menjaval šihtov? Moja formalna izobrazba je boga, a vseeno sem v svoji kratki karieri menjal že skoraj 10 šihtov.

Kje sem to napisal... ampak da bi pa non stop, vsake par mesecev je pač znak šibkosti, torej da nikjer ne zdržiš... zato se je pa treba borit za boljše delovne pogoje overall, ne pa egoistično takoj obupat in rečt kao če ti ni všeč idi... to je nekaj najlepšega kar so lahko prepričali ljudi tisti ki jim ni za to da bi se kaj spremenilo...

To če nekdo ostane in se bori za boljše pogoje ni slabost, ampak vrlina!

Mato989 je izjavil:

Unknown_001 je izjavil:

Ti ne razumeš, da večno iskanje drugega šihta, je enako kot da bi imel partnerko in bi ob prvi težavi (nedeljskem delu) iskal drugo partnerko. Namesto tega se pač skozi legalne načine kot je nov zakon pri trgovcih uredi zadeva, namesto da se non stop išče nekaj novega.

Pravi borci ostanejo in se borijo za izboljšanje pogojev ne pa pobegnejo ob prvi priliki drugam! Anemičnost je ravno to da si vdan v to da ne morš pri trenutnem delodajalcu nič dosežt in odideš!

Ti si butl, ampak resno. Po eni strani jamraš da bi stvari mogle it na bolj po drugi strani pa navijaš za lojalnost dreku.

Begabt
««
7 / 56
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Trgovine oblačila nedeljo

Oddelek: Loža
263777 (3072) widj3098dj32

trgovine med prazniki

315249 (4616) Mavrik
»

Referendum, da bodo trgovine v nedeljo ZAPRTE (strani: 1 2 )

7913874 (11989) Zheegec
»

Referendum o obratovanju trgovin ob nedeljah (strani: 1 2 3 49 10 11 12 )

Oddelek: Problemi človeštva
58930669 (24045) Valery
»

Trgovine v nedeljo da ali ne? (strani: 1 2 3 )

1139864 (8678) MadMicka

Več podobnih tem